I badet

Ikväll blev det en BLÖT premiär av massagebadkaret med mysig ljusterapi. Barnen hoppade av lycka då det fylldes på med vatten! Sedan har det badats i över en timme. Ren glädje! Alla olika belysningar testade det, skvätte, var varma och skrattade, tjoade & älskade det!!!!
Vi har nu monterat koppling, lådor och flyttat in med diverse hudvårdsprodukter. På fredag flyttar sminket in ;) host host...ha ha! Noga noga. NU ska jag hoppa i och bada tills jag får russinfingrar!!!!!


Gör det på bussen

När man snoozar och är lat en dag får man sminka sig på bussen.....
Pulsen rusade då jag fick bokstavligen hoppa upp ur sängen, göra en Indiana Jones ner för trappan och med min Mc Gyver list dra åt mig mig utrustning!
Härliga morgon!


Köss

 

 


OMG. Jäklar vad tiden den går! Blir inte alls så långa funderingar idag som jag planerat.
Idag ville Ted inte alls gå upp. Idag älskade han skolan men inte fritids. Det skiftar det där...Redan sådana tankar och han fyller 7. Oj oj oj. Lias skuttade inte direkt in på förskolan idag, men efter att fått tag i sin lilla bil körde han in. Ha ha. Så söt så jag smälter. Jag har haft r-ven full hela dagen och mer blir det då jag hoppar in och jobbar extra ikväll. Så snart ska bilen rulla iväg. Ska hinna slänga i mig något inna jag kör. Har faktiskt varit så aktiv idag så jag skuttar av lycka. 2 INSU inskickade, kan jag kanske lägg de bakom mig. Mailat med Bramsved, mailat med Linda om musik och resan, Skola skola, fixa fixa, tvätt, diskmaskin, två annonser ute på blocket (en av de min kamera, snyft) Pratat med banken, dags att omvärdera huset, tjoho, ändrat tandläkartider....ja man hör ju själv. Nu, coffe and off to work.


In och ut

Hur många gånger går man in och ut per dag? Genom diverse dörrar...Vilken fundering va?
Har sletit som ett djur idag med INSU, ville kräka på det tillslut då jag fick tillbaka och med ett g+. Åh, nej nej. En komplettering till. Bara att bita i det sura äpplet och visa att jag minsann kan mer....
Barnen har busat massa, massa massa. Och det var med glädje jag körde mot mitt pass ikväll. Passet blev inte helt 100, någon låt jag kunde mixat ner mer och kunde lagt till någon mer låt. Två nya glada brudar på varsin cykel som jag tycktes höra säga:
- Åh, det gick ju fort!!!
Ja, det är ju inte meningen att man ska sitta och stirra på klockan...Man ska ju vara så inne i det man gör. När man väl fått upp flåset ska det verkligen vara "This is what i´m made of"...
Väl hemma lite LCHF bröd som slängdes ihopa medans jag gjorde kvällsmaten innan jag körde upp till mitt pass. Lias smaskade i sig massvis med flingor och Ted flinade med sin söta söta söta glugg! Barnen sover, räkningarna betalda och det är en lika stor befrielse varje gång. Kunna lägga undan papper som inte är roliga. Ha ha! Har en lång "to do" lista imorgon med allt möjligt.
För att ladda batterierna lite innan sängen kallar blir det Bröderna Salvatore!- Varför stressa mamma? Relaxa och chilla litta vet ja...
Lias relaxar en dag i december...


Mamma, ska vi det?

Det hade verkligen varit en "dream come true". Jag hoppas på mycket skattepengar, fast det är inget att ta för givet. Kanske blir att man får betala, nej nej. Tankarna snurrar som en elvisp i huvudet, maken skakar på huvudet. How come. Bara att göra det ju! Lever bara ett liv, ta vara på det och chansa, var tokig och upplev saker. Ska minsann se till att komma ner dit.
Annars? Dagen är ljus och härlig. Eftersom jag validerat min praktik blir det fyra veckors blod svett och tårar, men först nu två veckor med enbart plugg, mina sista insu och fördjupningsarbete. Låter som en bra tidsplanering. Jag är ingen tidsoptimist. Saknar sol, sol sol och fick se lite igår. Men var mest inne och i bilen.
Det var faktiskt Conversepremiär i lördags!!! Åh, jag skuttade av lycka. Finns det bättre skor? Nej nej nej. Bar mark, jeans, korta eller långa och converse. En snygg t-shirt till det
och voila!
Eller BARFOTA på en varm strand!


Klättra

En helg som har varit av innehållet jobb. Men det lilla jag jobbar nu jämfört med i höstas just makes me eaven more happy to go to work. Vi hade finbesök i lördags och bara för att imponera på Emily och Doris valde Ted att smyga in på toa och själv dra ut sin framtand som satt så löst. Han kom ut och var så stolt. Jag visste det, kände det på mig och visst hade han gjort det. Han bad först om en tång innan han gick in på toa. Ha ha ha ha. Hade tyvärr ingen tång att ge honom. Lät lite farligt. Jag blev så stolt, han gjorde bannemej det själv. Modiga ungen!
Kvällen på jobbet och sedan en early bird til jobb igen. Fast i en varm bil...

Ikväll har jag testat på att klättra, ha ha ha. Tjiiiiii fick jag. Vad otroligt jobbigt det var! Herr Adregård hade minsann mer än rätt och jag tog mig själv lite för givet och var lite tuff. Kom jag upp? Eh, nej.. Kände mig som en buffel på väggen. Måste sett riktigt roligt ut, speciellt när små flickor klättrade som spindelmannen upp på väggen. Höjden skämde mig med. Känslan av att hänga i luften, och nej det var inte högt. En vägg på ca 3 meter så det skulle jag ju klara om jag bara kom längre upp. Helt slut i armarna och i muskler som jag inte visste att jag hade. Benen känner jag inte ett smack i. Inte lätt att få till trixen, att inte dra sig upp med armarna utan putta med benmusklerna som på alla precis som mig är betydligt starkare. Well well, only time will tell....Fick lite "blodad tand" ( ha ha ha,
blodad tand ) och vill ju upp för hela väggen...

 

 


Lördag

;)


Morgon, eller snarare förmiddag. Jag har vaknat flera gånger inatt av blåsten. Det lät som om någon gick i sovrummet. Jag vaknade utan att slå upp ögonen och tillslut vågade jag kika lite. Var bara blåsten som gjorde att alla möjliga ljud uppkom. Sedan har jag vaknat många gånger och vid 8 i morse valde jag att gå upp, sätta på en kopp kaffe och fyllt i ett viktigt papper som måste skickas. Jämställdhetsbonus från F kassan, kan man få det så ska det inte missas! Barnen sover gott än, uns inte väcka de. Vi får finbesök här om en stund!
Underbara lördag! Nästa gång vi är på badhuset hoppas jag att jag törs ta med mig systemkamera, ta riktigt fina bilder på mina pojkar då de badar. Nästa gång så! Kanske med en ny kamera med?


Det blev

Blött! Åh så kul vi haft med våra kära vänner! Vilka blötdjur! Vem älskar inte att plaska?

 


Mot badhuset

Här ska det plaskas!

 

 

Godingar! Men kan vara "små monster", kanske ska ta och skriva om den mörka sidan med? Ha ha ha!!
Kanske därför vi nu precis blev klara för avfärd? Ha ha ha. Ah, skrattar åt det nu! Nu ska vi blöta ner hela Markaryds simhall!!!!


All over the place

Är verkligen känslorna idag!

Det blev chokladmousse och skålning för en liten Sessa!
Även firande av att nu är det lite mer sportlov ikväll och imorgon då jag är ledig med mina små. Ted har så gärna velat vara hemma, snart snart är jag klar med plugg för denna gången! Vi tog en cykeltur jag och Ted. Fick lite tid bara jag och han. Han pratar allra mest då vi är ensamma jag och han. Så mycket han funderar! Så härligt att cykla och Ted sade:
- Åh, det var skönt att komma ut och cykla bara du och jag mamma!
Nöjd med chipspåse och gottis traskade han in och ser på film nu med sin lille busige bror. Som faktiskt han med tittar lite, fast att han springer lite mellan varven. Blir ingen pulkaåkning som jag hade tänkt imorgon, ingen snö kvar alls nästan. Kanske något vårigare?

 

 

 

 

 

 


StrålarBild från Kungahusets hemsida på FB.

Det strålar om de nyblivna föräldrarna! Riktig bebisyra i vårt avlånga land nu! Man kan inte hjälpa att man rycks med. Minns så väl när jag var liten och min Gamla Farmor pratade om den dagen vår kronprinsessa får barn. Hennes stora intresse var just Kungafamiljen, och jag rycks med lite. Därav resan upp till Stockholm för att se de nygifta tu på deras stora dag.

Idag ska det firas här hemma med! Jag ska minsann handleda familjen att göra en LCHF Chokladmousse!
Hurra hurra!


Grattis

;)

23 februari, en stor dag!Helt underbart! En liten Sessa är född, en tronarvinge en liten bebis.
Fantastikt!

Ni har en otroligt spännande tid framför er Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel!
Hurra för alla som fyller idag! På Prinsessans dag!
Daniels tal var rörande, det syntes så tydligt på honom hur rörd han var. Hur omvälvande. Jag hoppas nu verkligen att de får sin tid att vara en liten familj.
Jag tycker att namnet Alice är vackert, kanske ett namn för Sessan?

Idag är det en ganska så vanlig dag, ändå inte...Lyckan är faktiskt sorrlande i huvudet!
Lite segt för Ted i morse, men jag vaknade av Aftonbladet breaking News och nyheten.
Efter att Lias blivit lämnad på Förskolan så var det Teds tur. Vi spelade lite biljard...
- Mamma, kan du inte spela med mig en gång?
Åh, slutade med att jag slog ner nr 8..Ha ha!!


Vacker fyller

Hon med ett stort hjärta! En av dem mest omtänksamma jag vet, ett hjärta av guld! Ikväll har vi firat Faster/Syster/Svägerska/Fadder/Gudmor Katarina med blommor och choklad. Hon bjöd på en buffé av diverse plock, sedan hade hon bakat en vacker tårta. Små sockerfria hallonsmarrisar med. Hon är ljuvlig! Ted och Lias älskar Faster "Ina"! Barnen har busat, och vi fick bara med den lille hem som nu sover. Ted blev så ledsen och ville stanna kvar, så han tar taxi med Farmor hem. Jag kan faktiskt inte med ord beskriva hur Katarina med gränslös kärlek tar hand om inte bara barn, utan alla i sin närhet. Denna kvinna är helt otrolig! Kan inte nog överrösas med komplimanger!
Jag lutar mig tillbaka med en vårkatalog nu....Efter en dag som resulterade i både bra träning, date med vän, kaffe och på en dag en nästan helt klart INSU. Nu är det bara en kvar, samt alla praktik uppgifter. Sedan tror jag att jag snart kan call it off med INSU för ett tag iallafall.....Får se vad nästa utbildning innebär...Hela

 

 

Kroppen. Gick igenom allt vad man kan tänka sig och glömde såklart axlar. Jag är ingen maskinmänniska och är inte förtjust i stora maskiner som man ska sitta och pumpa i. Älskar vikter, stång, och band. Så det blir till att införskaffa mer sådant i hemmet. Äger endast hantlar.. För en timme gick fort. ÅH, hoppade såklart upp på finaste cyklarna och värmde upp i 20 minuter samtidigt som vi rapporterade om underbara nyheter! Sedan gjorde vi var för sig det vi ville och jag började med ryggen (rodd och rygglyft). Sedan gick jag över i ben, benböj och utfall. Efter det var det armarnas tur att få lite stryk, både dips, curls och lyft av stången. Härliga rump och magövningar. Bröst med bänkpress och stång och lite hantlar. Avslutade med en spinninglåt på cyklen, jag var bara tvungen. Sedan riviga plankan. Klart jag inte ville prata då Nana. Ha ha ha.


Like ice

Som en isbana på gården. Svish!!!! Tösalt är kanske ett måste för att inte slira med både bil, och fötter. Barnen lämnade & detta är en av dagarna jag har hemma till att göra skola. Jag har en del att gå igenom, men inget betungande som hänger över mig. Bara måsten som ska göras. Jag ska ta tidig middagsrast idag, tillsammans med Nana. Vi ska bege oss till gymmet och lyfta skrot!

Tänk vad ett år kan gå fort!

 


Mat & Bak

Stora delar av kvällen varvat med barn som inte vill som mamma vill. Men det är en annan saga det. Dagens kvällsmat blev jag inspirerad av en student på jobbet. Hon hade idag med sig Grekiska fetaostfyllda biffar. Hon hade gjort på lamm, men jag använde vanlig färs. I biffarna hade jag salt, peppar, massa vitlök och fetaostbitar samt marinaden. Det serverades stekta morötter och palsternacka. Även en ruccola/babyspenat sallad med coctailtomater. Rena smaskens en tisdag! Som jag pillade med maten idag. Lära lära och detta kommer bli en ny favorit här hemma. ALLA åt tysta som möss och sade:
- MMMMMmmmmmm....
Under tiden bakade jag även en  Mjuk Annanaskaka med glasyr. Den ska toppas med kokos med! Jag bytte ut strösocker mot råsocker och vetemjölet mot dinkel. Denna lilla kvällskaka blev barnen nöjda med och sedan en saga om Lambert på det. Jag begav mig ut på en PW, en snabbis idag på en halvtimme.
Mest skönt att komma ut och "lufta av sig".

 

 


KraftenFinns här, coooolaste Fritids har Ted! Alla är så underbara, vilken personal. Det är en jättelekstuga för barnen och Ted älskar det! Imorgon står det Sportlovsbad på hans schema, mitt lilla vattendjur!

Förresten så tror jag att Darth V är lite personlighetsstörd.....


Första

Sportlovet!
Tänk vad han växer min lille Ted! Var tar tiden vägen?


Jag låter

Som en bil


Tillbaka

Ingen måndag som alla andra idag. Dagen började i vanlig ordning, med lämning. Dock har Ted lov och ville varit hemma med mig. Jag hade närträff idag så det var inte möjligt, men lediga lite i veckan ska vi vara tillsammans. Väl på lektionen ringer Lias "dagis" och säger att det känns som om det är vätska kring shunten. Mitt hjärta stannar. Jag känner hur det sedan slår fortare och fortare. Det var faktiskt skönt att få gå en halvtimme tidigare, annars stannar jag mer än gärna kvar på dessa lektionerna. Men jäkten att komma till Lias var påtalig. Väl framme sover min lille. G lyfter upp honom och jag får undersöka shunten. Känns ok, han får komma i min famn och jag tänker:
Gode Gud, låt det inte vara något för det orkar jag inte. Orkar inte se något av mina barn ha ont, lida eller att må dåligt. Orkar inte söva, vänta och vara orolig. Gode Gode Gud.
Lias får komma hem, hämtar hem maken för oron orkar jag inte med ensam. Vi känner att shunten känns ok. Tinar bullar och Lias får saft och bulle i soffan och vi tittar på de stora katterna som vi är så förjusta i, tigrar. Lias leker nu och är normal. Samtalar med Lund (finns det bättre hjältar, inte i mina ögon) De lugnar mig och en röntgen är inte något vi ska göra nu. Det ger så mycket strålning på Lias hjärna och därav väntar vi. Hans allmäntillstånd är som vanligt och shunten känns inte påverkad nu. Men mamma hjärta sved till ändå en bra stund och oron är jobbig. Vi har bokat av allt som skulle göras idag, hämtar andan och observerar Lias. Jag är expert på att observera, jag är ju hans mamma. Jag ser minsta lilla, minsta lilla misstanke så kör jag in honom. Tur att maken är lugnande, annars hade jag nog hispat i taket. Min Lille leker för fullt här hemma och hela helgen & nu är det mycket djuren han leker med. Väldigt spännande! Det är sanslöst vad man släpper allt, hjärtat stannar, och inget kan störa koncentrationen man har på sitt barn. Med shuntbarn är man nog lite extra nojjig, både med kräkhistorier, och diverse allmäntillståndsförändringar. Gäller kanske alla som har barn vars barn har en sjukdom eller åkomma. Gode Gud säger jag. Kroppen förberedde sig på några få minuter. Inställd på att hunger eller mitt tillstånd sopades bort helt. Jag hade nog kunnat få en sten i huvudet utan att känna stenen....


BarnJag är verkligen inte allena idag. Alla kusinerna T är här idag. Det är verkligen liv och rörelse idag här hemma. Barnen målar och leker med dionosaurer nu...Jag har en deg Semlor på jäsning och sedan ska det göras spagetti och köttfärssås. Jag ska minsann skämma bort de så mycket jag bara kan! Älskade ungar. De har så kul tillsammans. Lias är eld och lågor, idag är här ju barn att leka med. Inte "bara" mamma...ha ha.
Hans och de andra barnens skratt är ljuvligt!


Semlor

Fint besök! Underbart att Farmor & Farfar kom!

 

 

 


Rykande

Kopp kaffe. Just nu. Härliga lediga lördag! En underbar morgon med täcket över huvudet till 9 innan kaffesuget blev för stort. Lias ropade från sin säng:
- Mamma, maaaaammmmaaaaaa!
Åh, lille sudden. Idag har vi bakat Gi vänliga semlor som ska avnjutas ikväll till Mello, jag och kidsen.
Regnet öste ner, inget HLM gården idag med flickorna men en tur allena blev det i rusket och det slaskiga. Det var dock en fin promenad. Härligt att komma ut! Sedan att det regnade struntade jag i. Man får väll ha lite nöjsamt då och då. Hoppas att Ted är hemma från äventyret snart, vill ju köra och hämta hem min store kille så vi kan ha lördagsmys. Lille sover en stund...Ska bli underbart med en hemmakväll, lugn och ro och filtar, kuddar och mys i soffan.
Tror att det är det bästa som finns!

 

 


Tomten är min

Bästa vän!


Då kör vi

Fredagsmyset börjar med ett underbart spinning pass. Ska bli härligt att slippa skrika och idag bara hålla snattran!


Fredagsrent

Då var fredagen kommen och det känns så härligt med lite lagom inplanerat efter en hektisk vecka. Igår märkte min Lilla Farmor, och Lilla Farfar på mig att det varit en tuff vecka, med alla måsten och göromål.
Vi pratar varje torsdag,
gjort sedan jag var liten. Bra att få en rapport en gång i veckan från bådas håll. Ibland träffas vi mycket ofta och ibland kan det gå över en vecka eller två. Men att få prata en gång i veckan är en tradition. När jag var liten ringde de alltid klockan 18:00. Nu får vi flexa lite med det. Ha ha.
Tidig men inte tupp tidig morgon. Barnen lika duktiga som alltid! Vilken skillnad det är att bara gå upp själv och göra vid sig. Ha ha. Två dagsturer på jobbet gjorde mig lat. Bara att upp och iväg...
Ett studiebesök och sedan en film i skolan samt visning av ett litet utkast på fördjupningsarbetet. Jag tänkte lite rätt. Att knyta av Vård i livets slut med det psykiska. Nu vet jag ännu mer hur jag ska göra. Ett stopp vid solariet. Inte enbart för att få lite färg på nosen utan för att min torra hy, och min lilla hudsjukdom gör att huden blir bättre av ljus och sol. Vinterhud är inget kul. Sedan hem och jag har gjort fredagsrent här hemma. Åh, helt slut efter många turer med dammsugaren.
 Tvätt, disk, leksaker och lakan. You name it. Inget jag vill pyssla med en fredagkväll.

 


Euphoria

Why, why can’t this moment last forevermore?
Tonight, tonight eternity’s an open door
No, don’t ever stop doing the things you do
Don’t go, in every breath I take I’m breathing you

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going u-u-u-u-u-u-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going u-u-u-u-u-u-up


Leksak

En hemsk men effektiv. Åh jisses. Älskar det! Plankan är en favorit. Idag var jag och Nana på Cirkelträning efter jobb, handledarmöte mm. All den sista energin lade jag här, mina krafter som var kvar av dagen. Eva hade köpt in lite nya leksaker. Påsar som liknande kettlebells, de tyckte jag riktigt mycket om. Sedan denna roliga leksak som enkelt kan tas för något annat. Rep och linor, ha ha. Innan man kommer i den bara...När jag väl kom in så var det väll helt ok. Plankan är jag envis med. Men...Maximal träning är att dra upp benen mot bröst/mage. Precis som man hukar sig till fosterställning och ut. Upprepade gånger och det kändes som om ryggen skulle knäckas. Övning ger färdighet brukar man säga....Kompott, precis som passet idag. Färg form och fantasi. Leka leka med bilder och här även övning ger färdighet....

 image description


På plats, på riktigt...Hu.


Glamour den 10 mars

Åh, ja!! Nu är biljetter bokade! Den 10 mars åker jag och min Erica upp & tittar på Melodifestivalen och Finalen i Globen. Frida samt en tös till hänger på. Så då drar vi Roadtrip till Huvudstaden. Så kul! Ska bli spännande att återbesöka Globen i all sin prakt, och se Melodifestivalen förutom på tv skärmen. En sådan grej som jag tänkt att jag velat göra sedan jag var liten tös, och tittade med stora nyfikna ögon. Ser fram emot att få se Loreen live och Dead by April. Sedan får vi se vilka fler artister som man ska se. Hade det inte varit för favoriterna så, men åh så taggad jag är. Jag är helt säker på att Loreen kommer vinna allt. Jag vet inte, bara känner det på mig. Det får tiden utvisa. Spännande. Så då kommer jag vinka med en ballong! Är man tokig i musik så är man. Två evenemang inbokade so far detta 2012. Hoppas på ännu mer musik!

 

Takida & Europes tältturné 2011 i Göteborg. Vilken stämning i det stora tältet! Snart ska jag se Takida igen!


Happy Valentines Day

Rosa och fluffigt, drömmar och fjärilar.

Efter en föreläsning så kom Nana och pojkarna. Inväntade att dagis skulle ringa och säga att Lias vaknat och när de väl ringde for jag som ett skott. Hämtade hem min minste och nu var båda älskade hemma. Vi fikade på min GI vänliga chokladkaka och vispad grädde. Toppat med jordgubbar! Barnen slök och vi mammor tittade på medans barnen verkligen tömde sina tallrikar. - ÅH VAD GOTT!!
Erica och hennes små kom med. Två fina vänner på samma dag, underbart! Erica ringde och sade:
- Haaaaaaaj, KRAM KRAM!
Åh, gulle dig!!! Ems och Tina har jag med haft lite kontakt med idag. Finaste & älskade vänner. Om ni bara visste! Thessan skickade jag till igår och Nattas vackra smile fick jag se innan idag. Guld guld värda!
Efter fikan så åkte våra vänner och det var nu dags att ta itu med kvällsmaten, Hoisinkyckling med sallad på Avokado, Chili, gurka och sugarsnaps. Jag bollade mellan att bara liten och laga mat. Ted var så go! Lias ville bara och han sade att han kunde passa sin bror medans jag lagade mat. Förvisso fick jag springa upp och ner som en yr höna, men jag hann med maten med. Tack älskade unge, du är verkligen fantastisk! En lång saga om Musse och den magiska kappan innan mina små somnade så gott.
- Glad alla hjärtans dag mamma!

 

 

  

Pyjamasdags...Kärlek är något abstrakt som inte går att ta på. Men den känns. Så väl!
Kärleken som barnen ger varje dag är helt utan ord, går inte att beskriva. Det vackraste jag ser är kärleken mellan mina små. Hur de tar hand om varandra redan. Hur Ted så omtänksamt tar hand om sin lillebror..
Hur han sade förra veckan...
- Åh, Lille gubben. Vad stor du blivit!
Hur Lias ser som bror som allt och hur han vill upp i hans famn.
Det får mitt hjärta att slå volter! Inga chokladaskar eller tusen rosor kan mäta sig med det.


Kärleksfull start

;)


En morgon med kärlek, som så många andra mornar. Idag fick barnen "Kärlekssmoothie" till frukost. Rosa rosa av jordgubbar. Tänk färska jordgubbar, mums! En riktig energikick på morgonen. Lias smaskade på druvor, för det älskar han. Ted sade : MUMMMMMSSS mamma!
Sedan satte vi oss i en varm bil och jag sade till Ted....Lyssna nu...
Jag kickade igång Sean Banan och Ted hoppade i bilen! Mamma fixar ;) Han blev så lycklig och sjöng med hela vägen till skolan.
Dagen till ära bär jag mina örhängen som jag fick när jag var liten flicka och redan då tokig i bling bling. Ett par guldörhängen med stenar i format som ett hjärta, från Guldfynd. Jag minns att jag blev så lycklig när jag fick de. De glittrade ju!
Bilen har fått kärlek idag, mattorna är rena...
Kärleksdagen fortsätter....


Oj!En vecka utan spinning har gjort mig gråhårig. Kan det vara så att jag får så vackert grått hår på äldre dar?
 Ha ha. Vilket härligt pass ikväll, nästa vecka kommer ett sprillans nytt pass att svettas till. Alltid lika skönt att känna hur endorfinerna flödar och praktiskt taget rusar i kroppen. Svetten rinner och visst blir man glad av det! Jag blir tokig då jag inte få cykla, så ikväll sprittade i mina ben innan vi kom igång. Det nya passet kommer att innehålla både gamla godingar, och nya...
 Kommer att spela Whitney, denna underbara kvinna med en röst som inte kan jämföras med många andra har lämnat vårt jordeliv. En stjärna har slocknat på jorden, men lever vidare i mångas hjärtan. På tal om hjärtan så är det ju hjärtedagen imorgon...Utan rörelse tror jag att jag hade blivit tokig.


Close

Riktigt nära, vill komma närmre.
Med närbildsfilter. Gjorde en del, men inte på långa vägar vad ett macro objektiv kan åstadkomma. Åh, nu ska jag spara till ett annat kamerahus samt objektiv. Jag och min bror Jesper lägger på spargrisen nu, ellerhur J?


Idag startar denna veckan med en morgon bestående av INSU kollande. Hur ser mina två INSU ut? Sedan är det lite finslip, och en busstur in till skolan för lektion i Psykiatri.


Girls best friend

image description

Man ser att snön föll...Dessa vackra vita flingor!

En helkväll ute igår, Thessan hade så fint i sin lägenhet och det var så kul att träffa Josefine igen! Underbara systrarna W! Hon är helt fantastisk min Thessan! Tycker bara mer och mer om henne för var gång vi träffas. Så omtänksam och godhjärtad! Väl på väg till Harrys föll snön och lillasyster W skjutsade oss till dansgolvet. Det var knökafullt på dansgolvet, och vi spenderade en del av tiden i baren med att bara prata. Blev några svängom, lite Pitbull och Rihanna fick mig att hoppa. Men ingen Loreen, ha ha. Som jag hade hoppats på det! Väl hemma efter en promenad i kylan kom vi i säng trötta vid fyra tiden. Hohoho. Ha ha ha. Vaknade imorse pigg och sugen på frisk luft. Tackade Thessan för allt och tog sedan en promenad hem till Min Älskade Tina! Vi pratade i timmar och underbart att få egentid med min fina. Blev hämtad och resten av dagen har vi inte gjort ett jotans dugg. Barnen tog en powernap, gjorde minsann vi med. En skön söndag med inga måsten, utan bara det vi kände för att göra. Nu väntar Vampyrerna Damon och Stefano runt hörnet!

image description


Hallå firren!!

Fantastiskt vinterväder! Helt underbart! När vi anlände till sjön var den full med glada ungdomar som slirade med sina Volvo 240 för full hals. Lias gapade stort, Ted med. DET KÖR JU BILAR PÅ SJÖN.
Vi körde ut med Puman, men jag höll på att kräka så nervös jag blev. Nej nej nej, kör in henne på land och ställ henne där! Argh! Man kan ju inte parkera en skönhet sådär på isen! Ha ha. Jag hörde hur det knakade och det för respekt med sig. Jag är livrädd för att braka in. Svärfar var med samt Patriks vänner och Lilla Sanna. De gjorde upp hål i isen med motorsåg och ja den är tjock, men....Jag tycker ändå att det är lite läskigt. Tänk att hamna under isen? Hujedamej! Lias lallade runt, Ted sprang med de stora pojkarna och satte upp Angeldon. En massa och det tog inte lång tid innan det small till.En Gädda på ca 2 kg fick sätta livet till. Man brukar (som sportfiskare) släppa i fisken igen. Men nu i vintertid då fryser deras ögon så fort de kommer upp ur vattnet. Bara pina att släppa i de igen. Det där med fisken är väll en smaksak, jag vill alltid släppa i fisken igen. Men stackarna på vintern går inte att rädda. Jag föredrar att sitta och meta en ljummen sommardag, det är dock spännande att höra hur det smäller till och man har en firre på kroken. Svärfar gjorde upp en eld, och det grillades korv. Lias njöt för fulla drag och Ted började pimpla med Sanna och Erik. Jag undrar om han fick någon fisk?
Jag och Lilleman körde hem, en trött Lias. Han somnade gott i den varma bilen och sov vidare då jag bäddade ner han i sin säng. Kläderna direkt i maskinen, efter all grillos doftar de inte ljuvligt. Slängde i ved i pannan och tog en lång het dusch. Jag har haft tid att sitta lite vid photoshop och nu ska jag börja på uppdrag, locka hår...Vilket kommer ta tid. Underbar dag på sjön, underbar natur och frisk luft. Man blir så pigg av att vara ute.

 


Nu ska vi ut

Efter en lördagsmorgon inne i värmen ska vi nu bege oss ut, närmare bestämt ut på isen. Angeldon ska sättas och barnen ska få varm chokladmjölk med marshmallows. Vi hoppas på någon liten firre, som vi kan ploppa i sjön igen. Solen tittar fram & kylan är lagom för att vara ute. Vi inväntar att alla fiskeprylar ska packas klart så vi kan baxa in oss i bilen och med ordentligt mycket kläder få frisk luft!

Busa massa innan jag kör barnfritt ikväll med Vackra Thessan ! Vi ska skåla i Thessans nya bo, vara tokiga och skratta som vanligt då jag är med Thessan. Sedan ska vi UT och dansa, finns inte så mycket att välja på i Hässleholm så vi kommer att dra till haket som de flesta beger sig till, Harrys.
Fin stund

Har tillbringat kvällen med Bröder, Pappa & " Mojjan ",samt mina pojkar. Lillebror fyller hela 22 år idag ;) Hurra!
Fina stunder
! Mer och mer.

Kan inte fatta att lillebror idag fyller 22, att Lucas Lillebror ska flytta hemifrån, och vad ska hända härnäst? Var blir åren av? Fast man missat en del år så har vi nu ändå många år på nacken tillsammans och det känns så bra.  Vi har lyssnat på musik ikväll, kollat bilder. Lillebror Jesper är fotonörd precis som jag. Ted har lekt med morbror Casper, och Lias har charmat alla och lekt lite med var och en. Han kommer med sin lille hand och drar med en lekkamrat. Favoriter är att titta på Tomtefilm hos Lucas, leka med Caspers saker, visa Alex bilar och sitta i Jespers knä. Gosa med katterna med Mojjan och äta kaka med Morfar! 

 Alex ville inte ha födelsedagssång så jag fick hålla min stora trut. Ha ha ha! Jag sjunger här:

JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA...JA MÅÅÅÅ HAN LEEEEEVA!

 

 image description

 

 image description

 

 


Morgonruuuun

Tidigt, alla sover. Alla utom jag. Ha ha, kaffet nybryggt i handen. Jag är klar, och ska bara smutta på det innan jag tar en härlig & uppfriskande morgonpromenad ner till byn. Vaknar, lyssnar på musiken, och startar denna dagen med nyttig rörelse! Tycker bäst om "Friskusaktiviteter" direkt på morgonen, eller på kvällen.
Nu lockar faktiskt kylan och den friska luften! Kaffet är nere, hey ho let´s go.

 

 

 


Halt underlag, men stadig mer er!

Kunde dagen slutat bättre? Nej ;) en heldag på jobbet och det känns så jäkla bra nu! Sååååå bra!
Hämtad efter jobb, fika hos Svärföräldrarna. Ted hade saknat sin mamma, men Lias icke! Han var väll rädd för att vi skulle åka hem. Hoppade upp i farfars famn. Ha ha!
Låååååång härlig promenad med flickorna, Fia och kaffe! Underbart!


Frestande frostigt

 

Hel.

Efter dagar med jobbiga magar, och otrevligt kräk verkar det som Herr Virus sakta börjar lämna oss. Det har inte varit någon direkt magsjuka med allt på en gång. Det har varit lite smygandes. Idag fick jag sådan längtan efter Lias (Ted hemma från skolan) så jag körde tidigare med Erica och hämtade hem honom. Åh, hel igen.
Så skönt att få ta han i sin famn och gosa. Sedan har båda barnen varit så keliga och mysiga hela kvällen. Jag var ute på min PW och det var frestande frostigt ute. Ja, det var sådär ljuvligt kallt och vackert.
Efter två dagars råplugg var det så härligt att även idag få komma ut ut ut. Älskar den svenska naturen men hade inte tackat nej till att få se lite varmare breddgrader snart med. Nu ska jag susa ner i fotöljen och läsa Wellness.


Lever på hoppet

Igår eftermiddag då barnen hämtats så körde vi direkt till en sjö närliggande, fullt med sjöar att välja mellan. Härligt att bo vid mycket vatten! Vi knarrade ut på isen, och skulle se hur tjock den var, samt få lite frisk luft. Ljuset var dovt, förutsättningarna inte de bästa för att få ett bra foto, beroende på vad jag ställde in kameran på. Idag har jag räddat bilder, redigerat bilder och mixtrat och klurat.
Jag skulle kunna sitta i timmavis framför Photoshop. Älskar annorlunda, estetiskt vackra bilder.

"Ibland känner jag mig som en groda utan ben, hopplös"

 

 

Älskade busunge som vi hoppade! Som tokar! Lång slutartid gör bilden väldigt levande...
Eftersom vi började frysa så valde vi att inte frysa ögonblicket helt...


Närbildsfilter

Jag kom hem igårkväll efter en kvälls jobb. Mitt paket hade kommit.....
Motljuskydd (på tiden att jag köpte ett sådant efter år av fotande), stjärnfilter och ett närbildsfilter. Det förstorar så man inte behöver gå så nära eller om man inte kan gå nära. Eftersom jag har ett vanligt vidvinkelobjektiv (sugen på ett macro) så kommer jag inte så nära som jag vill. Dags att önska ett macro i födelsedagspresent kanske? Nu är det bara så att jag får inte till det med närbildsfiltret...Jag vet inte vad jag gör för fel? Stjärnfiltret är jättehäftigt att använda! Älskar det redan.
Men närbildsfiltret, är det ljuskänsligt? Behövs det dagsljus? Vad är bästa inställningen att ha på kameran? 
Att fånga ögonblicket är något som bara kommer. Så härligt att se bilder som verkligen är LIAS eller verkligen är TED. Jag vill så gärna ta riktigt nära bilder på mina små, på frosten och på blommor och bin. Ha ha. Tacksam för tips. Jag kanske kan ge ett tips idag med? Hur man kan rädda bilder? Jag använder väldigt sällan blixt...Tycker att bilderna blir så platta då och inte levande. Det syns ju verkligen skillnad. Så jag redigerar ofta mina bilder. Jag ändrar Levels. Levels (photoshop) kan verkligen trolla, tar man bilder i RAW format så kan man göra ännu mer. Tar dock mycket mer plats och den platsen har inte jag. Men närmare 10 000 bilder eller mer på ett år så skulle jag behöva sjukt mycket plats till mina bilder. Så jag fotar i JPEG. Men det är ett tips och man verkligen vill få fria
händer att skapa...
Det är verkligen en smaksak vad man gillar för bilder....

Lias älskar Tomater, det syns...Fokusen ligger på hans vackra ögon.

 


Rosor på kinden

Skulle gärna haft mer solsken i blick. Lite sol idag, nu mycket jämfört med i morse då jag trodde att jag skulle hacka sönder tänderna.....
Brrrrr. Det var härligt efter en frusen morgon och fm (mössa och vantar på lektion, ajabaja) få lite värme och nu en kväll på jobbet. Känns konstigt detta, men en härlig känsla!
Lias var som en liten zombie idag, så trött trots en tidig kväll. Ted hade nog gärna snusat kvar under täcket han med. Hade varit gott att krypa ner där och somna om ;)


Första helgen i februari

Då har denna helgen susat förbi. Inte varit mycket utanför huset denna helg, och känt på den vackra vinterdoften. Får hoppas att nästa helg innehåller lite friskluft, och bus i snön! Kallt har det varit, men varmt inne. Vi har äntligen fått in karet & nu ska allt annat in med. Premiärbad snart!

Lias och jag har inte varit sådär på topp. Efter mello i lördags så fick Ted vara uppe lite längre, han ville se om Sean Banan gick vidare (ja, suck). Gjorde han ju med, mina två favoriter gick direkt till Den Runda Bollen, Globen! Både Dead By april och Loreen, ganska så bra tippat av mig! Vilka två bra låtar!! Jag ska minsann hoppa till båda. Well, det jag skulle komma till är att när jag står nere i duschen kommer Patrik med Lias helt nerspydd. Han har kräkt i sömnen och sover vidare. Stackaren fick duscha, kräkte mer, duscha och städa bort kräk. Åh, han var så skakig och orkeslös. Lördagen stannade där. Ingen av oss direkt bra i sina magar. Men det verkar som det lade sig då. Inget mer kräk iallafall. Det tackar vi för, spyor är inte min favorit. Jag och Lias fick sova i vardagsrummet på madrasser. Vågade inte lägga ner honom i spjälis igen. Rädd att inte vakna om han skulle kräka ner sig mer. Efter lite om och men så kröp han faktiskt ner under täcket och gosade intill mig. Jag somnade så gott intill min lille Liten.

Idag har vi därav hållt oss inomhus hela dagen. Fördröjt dagen med bak av Gi chokladkaka, tvättat och bara varit. Varit mycket mamma idag, tur att Kusin Erik kom och lekte med Ted idag igen. Inte haft tid med han alls känns det som annars. Efter att försökt somna Lias i över en timme ger jag upp. 
- Vill du komma till mamma? Lias nickar, gosar in hos mamma...
- Ska vi gå ner? Lias nickar och ler...
Väl nere står Svärmor i köket och torkar disk, kaffet puttrar på kannan. Vilken överraskning! Jag älskar att komma ner till nybryggt kaffe. Så man charmar mig!!
 Blev en fika med Svärisarna och Lias njöt av att ha Farmor och Farfar till eftermiddagsfikan.


 Landar nu, Lias sover och jag går och beundrar karet i tvagningsrummet titt som tätt för att se så att jag inte drömmer...En stund vid photoshop för mig.

Blundar & får bilden i huvudet av att vakna intill denna goa unge! Fast det var på madrasser på golvet så var det glömt då jag slog upp mina gröna i morse...Lias vill så gärna gå ut, men fick titta på genom fönstret....Nu ska det äntligen bäras in!Var är vattnet?
 Strike a pose...


Torrbad

Äntligen! Nu äntligen har massage badkaret fått komma på plats!
Lias torrbadar för fullt....jag med....ha ha!!!!

 

 


Musikfesten


Har börjat....
Redan en stoooooor favorit såklart!
RÖSTA!!!!
Detta är rediga pågar, DEAD BY APRIL! Åh, gåshud!
Vilken musik!!!!!

En annan stor favorit är Loreen! Hennes låt "Euphoria", nummer och allt med henne är helt klockrent.
Älskar hennes musik!

 


Kravlöst

Idag är det verkligen kravlöst. (vi var ju uppe till 00:30 och tvättade golvet helt klart!!) Ja, de små kraven man har bara. Ted är hemma från skolan nu, och vi har Sanna här. Lias har somnat, och det behövde han.
- Mamma, mamma, mamma....maaaaammmmmaaaaaa! Vi har haft det så mysigt idag. Jag och Lilleman. Vi fick en sovmorgon till 8, Ted sov ju hos Farfar inatt. Vi kunde dra oss en stund innan vi gick upp och åt, lullat och lallat här hemma. Bara varit och eftersom det endast var att sätta igång en maskin med vittvätt på schemat så blev det väldigt lugnt. Så skönt att jag är förutseende!
Jag har bytt om till min One piece igen, och kommer inte gå ur den förrän en varm ducsh ikväll, sedan ska jag hoppa i den igen...Ha ha ha!
Ha ha, jag är tung i huvudet, men lika glad ändå. Vet inte om det blir något jobb imorgon om jag ska känna mig såhär. Tog två timmar i morse att vakna innan jag fick ut allt snor. Förlåt för snorpratet, så sällan jag är "sjuk" och inte helt 100. Jag avskyr att inte vara på topp. Hade dock varit så kul att komma lite längre bort och jobba någon dag, prova prova prova. Lära lära lära! Hur som helst så är det ju fredag, och jag fick minsann tag i Rörmokaren. Han är på G vilken sekund som helst. Rör/kopplingar till massagebadkaret ska vi få...
Kaffet klart!Foto: Ted Kullberg- 120128

Redigering: Johanna Kullberg

Min duktige Fotokille!


Det bliva ljus

El Tommy har gett oss ljus i vårt hus! Fläkt är på plats och funkar, strömbrytare, dimmer, eluttag....
Golvvärmen har vi lite trix med, åh måtte det funka. Sändaren som ska känna av värmen i golvet når inte ända ner, antagligen blivit då det flytspacklades. Det ordnar sig.
Å nu tvittas å skröbbas det väggar!
Jag är en levande polermaskin....
Lite senare....Snart mitt i natten. Golvet håller på att skuras med specialskurtvättstarktmedel. Hu vad det stinker! Mosaiken strax klar och nu ligger det stora fina golvet på jäsning under ett täcke av "ta bort all överflödig fog" medel....


Isigt

En kvällspowerwalk idag med. Ut i kylan, gäller att hålla sig på de torra fläckarna. Lias hängde glatt på idag med, även idag somnade han. Men han var ju tvungen att få en dusch, och lite kvällsmål innan han skulle sova gott. Ikväll kommer spotsen up, imorgon kommer elektriker hit och kopplar in elen! Kan knappt fatta detta...

Barnen håller på att somna...Jag sitter nyduschad, och inväntar faktiskt ett program på tv 3...Kurar in mig i min One piece, och har papper till snoret. Vilket glamourliv!
Inte var dag man orkar dra på sig smink, då är det bästa att dra en mössa över huvudet, och vara lika glad ändå. Även om jag alltid känner mig piggare med lika rouge och mascara har detta fått vila idag...


Stjärnfilter

Åh, det var ju år sedan jag beställde (okej inte år sedan) något till kameran.
Ett nytt macro objektiv står högt på önskelistan, eller en upplättningsblixt..
Idag har jag beställt ett stjärnfilter, samt macrofilter. Får se vad man kan skapa med det. Kanske en riktig närbild på en snöflinga, eller något jag tycker är vackert, ögon. Det ska exprimenteras.

Välkomnar Februari månad! En månad som betyder att nu är allt igång, året har verkligen startat och nu ska man vara relativt taggad. Jag sitter och är riktigt förkyld, känns som jag har fem ton snor i huvudet. Men jag kickar igång dagen ändå nu med drömmar om bilder och min kreativa sida bubblar. Får använda den till att göra en kreativ INSU i psykiatri.
 


RSS 2.0