Mina galna ungar

Önskar gott nytt år...


Tjo och knickedickan

Tillsammans med fina. Mina små och min familj beger vi oss till nyårsfirande...
Jag tänkte...

Put some lipstick on and pull yourself together girl!
Så det gjorde jag...Elise Ryan skapelsen ska minsann användas och barnen fick nästan på välja själva. Ja, ni vet....inte poppis med skjorta. Ha ha!


Stort hjärtligt tack

För alla fina meddelanden både på FB och sms. Härligt att se så många som bryr sig och vilka som finns där. Känns härligt att ha er alla.
Igår var en tuff dag, bror Lucas kalas var trevligt och kvällen var lyckad. Kvällen piggade upp lite. Idag blev det mer verkligt. Första kartongerna bars ut. Patrik kom hem efter en helgs kan till allas förtjusning tidigare än väntat. Pappa och Katja har passat våra små hela dagen och det gjorde så mycket. Inte kul att ha dom med när jag gråter samtidigt som jag flyttar. Inte kul för dom att vara med på. Bror Jesper ska ha en bamsekram med. Skruvat en Jyskbyrå och svor, men fick ihopa den. Jysk är inte enligt mig det bästa stället att köpa möbler på. Men ett panikköp då förvaring i badrummet var 0. Burit har Jesper gjort med! Åh! Lucas och hand fjälla har med hjälpt till så mycket med möbelbygge, Tvbygge, diskning och bärhjälp. Mojja som hela eftermiddagen funnits hos mig. Med goda råd, kramar, idéer, bärhjälp.... Patrik som följde med efter att fått vila efter helgens lan och bar lådor. Men....det blev helt plötsligt jobbigt för oss båda då. Det blev nu verkligt.
Försöker att natta barn. Lias är ledsen igen hör jag och Ted ska med försöka somna. Vi gör så gott vi kan....


En morgon på landet

Och det är tyst i huset. Bara hustomten (jag) som är vaken. Med en kopp kaffe i handen sitter jag och funderar....var ska jag börja?


Nu startar snart

Vårt nya liv.
Blandade upprörda känslor. Ena stunden (som synes på bilden) hoppar jag av lycka för en nystart. I nästa stund kan jag bara stå och stirra ut, fundera, grubbla.
Idag sov vi på tok för länge, åh! Om ni sett Ensam hemma? Då familjen ska åka till Paris och vaknar 12?
- We overslept!
Vi hann ändå med allt. Presenter fixade inför festen som går av stapeln idag. Min bror firas idag, 20 år!
Sedan ett besök på Jysk och nu har vi kuddar & täcken med. Sedan....körde vi till Avenyn.
Med en del att bära, Ted med en hjälpande hand satte jag nyckeln i låset. Välkomna hem till Mamma pojkar!
Ted och Lias tycker med det är konstigt såklart. Vi hjälptes åt att packa upp det mjuka och jag satte kaffebryggaren på plats. Whoooossaaa! Sedan blev det jobbigt igen.
- Mamma! Är du ledsen?
- Nej....
- Jo, mamma jag ser det...
- Det är jobbigt bara, jobbigt att behöva lämna huset....
- Jag vet mamma, jag vet att du tycker det är jobbigt.
Sedan satt vi på köksgolvet och jag blev omfamnad av två små killar.


Kamma mamma

Njuter!
Nu håller vi kväll jag och mina små!


Första besöket på Avenyn

Idag.
Känns overkligt.


I need a holiday

A Very long holiday.
Citerar Bilbo.
Idag brast det. Idag kom tårarna på jobbet. Efter en varm kram från kollega kunde jag inte hålla tillbaka det. Så omfamnad och omhändertagen idag av kollegor. Gråten är där hela tiden idag i och jag känner mig helt slut, tom och melankolisk emellanåt. Samtidigt som jag är envis, men att lägga sig under täcket en dag hade inte suttit fel. Det blir avbetat på "listan" mer och mer.
Idag drar jag med Farmor och Farfar till Det blågula varuhuset efter en dags jobb....försöka att klämma in tv bänken i deras Nissan Micra.
Jag känner mig så enormt kramsjuk, i behov av närhet. En trygg famn som säger att allt ska bli bra. Jag känner mig tom på det just nu. Samtidigt som jag helst vill vara ensam.


Annanmellanrea

En dag spenderad på Väla tillsammans med familjen. Det var ganska så härligt att få snusa till halv 8 iallafall...
En lång dag med mycket kö (fast trevligt köande) ny dammsugare och såklart lite rea fynd till garderoben. Bland annat såklart ett besök på Gina Tricot for real och inte på nätet.
Nya filmer till kidsen och Blockljus från IKEA. Alltid handlas det ljus när jag är på Det Blågula varuhuset. Nog ett fenomen vi alla känner igen...Tv bänken fick stanna på Ikea, vi var knökafull bil. Så ett besök till denna veckan ska klämmas in.....
Både sådant som är roligt att lägga slantar på och mindre roliga saker hsr handlats idag. Haft en fin dag med familjen!

Ligger intill Lias nu i sängen. En vecka kvar. En vecka och tankarna snurrar. Som ringarna runt Saturnus.
Det blir bra Johanna...det blir bra.


Mellandag

Idag. En sådan dag mellan.

 

Vaknar, sträcker på mig och inser att klockan har gått fort. Inte många timmars sömn. Blundar och önskar kunna ligga kvar en stund. Bara att masa sig upp ur bäddsoffan och traska ut i blåsten till jobbet.


Underligt

Att somna utan att pussa barnen godnatt. Hur står man ut? Lär man sig? Är det något som "kommer med tiden"?

Vilken fin julaftonsmorgon vi haft. Lill Jul! Är så tacksam för det. Tacksam för det fina jag har. Fokuserar på detta och alla fina stunder vi har kvar att dela. Även om det just nu gör ont i mammahjärtat...


Very Happy Merry Christmas

Julaftons morgon tillsammans.

 

Radiostyrda traktorer och lastare. Skylander Giants förgyllde barnens julaftonsmorgon och förmiddag.

Även nyttosaker som pengar och nya vinterskor till små fossingar som fick sig ett:

- Åh, nya "Kor" (skor) Åh! (Lias)


Lille lille julafton

Magi. Kvällen är helt underbar!

Vi vi vi.

En Lill Jul enligt tradition (förutom förra året) som firades med Pappa, Katja, Lillasyster och hennes André. Farmor Ingrid och Farfar Gunnar. Katjas dotter Felicia från Norge var på besök och så även Tilia från Tyskland kom med pojkvännen. Så det var mångkulturellt och familjärt. Härlig stämning och Ted fick hjälpa till att överraska Lillebror med Tomte. Ni skulle sett Lias min när det knackar på ytterdörren, ute blåser snön och det är sådan härlig julstämning. Så mycket julstämning det bara kan bli. Tomten (..."Ted"..) knackar på ytterdörren. Han öppnar och en stormförtjust Lias öppnar:

- Ted TOMTEN!!!

Ted spelar på bra och säger:

- Ho ho, nej det är ju Tomten.....inte Ted.

Barnen fick fina klappar både DUPLO, Lego, en liten Ukulele och pengar som kanske kan nyttas till något viktigt. Vi spelade Julklappsspelet och jag gick hem med inte bara en utan två filtar rikare. Tittade ut genom fönstret och flingorna Tänkte då att barnen kunde inte få en finare lill jul.


Under sängen

Vilar nu alla klapparna....
En lång dag med mycket julklappsshopping men bara till barnen. I år kör vi endast viktiga och det vi orkar med. Barnen fick vara hos Farmor Monica och Farfar Lennart idag och det tackar vi för. Underlättade för mig och Patrik enormt mycket. Tror inte att barnen uppskattat alla köer och springande. Jag hittade äntligen ett par boots med. Hua. Tog ändå hela dagen att besök alla affärer...Men hittade perfekta klappar till våra små troll.
En kopp kaffe hos barnvakterna och en trevlig stund tillsammans.
Klapparna är inslagna med omsorg och ligger under sängen....Tror inte att dom kikar där.
Nu har jag suttit större delen av kvällen (medans killarna har spelat) och för över bilder på min externa hårddisk. En TB bör väll räcka för alla bilder under alla år?
 

Doom day

Men det är redan imorgon i Australien...

Dagen är här, dagarna innan jul och barnen är förväntansfulla. Det glittrar redan i deras ögon. Hand i hand alltid mina fina små. Som ler och långhalm dessa bröder!
Ted har sovit en stund ikväll, inte bara Ted som är helt slut. Lias tittade på Tom & Jerry och fick sin Tomtegottepåse. Nu pratar han mycket men denna stunden var han både tyst och satt som ett litet ljus......nu spelas det tv spel. Även nu...sida vid sida. Älskade ungar! Er kärlek till varandra är underbar att se!


Inte så piff. Mest Puff.

Sleten både på insidan och utsidan.
Det känns i kroppen nu, mer och mer. På insidan gör det ont från och till och det syns på mig med. Kanske ska börja med att ta tag i min decimeter utväxt ikväll?


Babyboom

Massa bebismys. Byta blöja, mata, pussa, kela.....tack för en mysig kväll Nana min. Tänk att du snart står Brud med!
2013 kanske blir ett toppenår?!

Och den 17 december föddes en liten Lillasyster! Doris Lillasyster! Åh!

Det värmer i mitt hjärta hur fina vänner jag har och deras lycka.


Ave Maria

Åh dessa dagar är guld värda. Jag och barnen  riktigt njuter. Av varje sekund och inget tjafs på hela dagen. Bara goda glada miner och det var så skönt att "stänga in oss" och vara bara vi tre. Vi har hunnit med massa kul. Ja, tänka sig vad man kan hitta på. Vi bakade Chokladbollar med Stevia. Jovisst, dom var goda enligt Ted som är väldigt "grätten" och är glad för det söta här i livet. Sedan bakade vi peppisar. Alla tre tillsammans gjorde gummor, grisar och hjärtan. Lias åt bit efter bit efter bit. Såg så kul ut hur han rullade små bollar och stoppade glatt in i munnen. Ted skrattade och studerade honom. I bakgrunden lyssnade vi på Celine Dions jullåtar...
 Det blev Ted som fick bestämma middag och Spagetti och Köttfärssås är en höjdare och självklart ville han ha det. Mammas köttfärssås är dock inte som Pappas men det gick ner. Vi har tittat på film, städat och plockat lite. Jag fick rycket att efter pepparkaksbaket klippa småpajsarna så det gjorde jag. Ted fick en cool frilla men Lias var det lite svårare med. Han satt ju inte stilla och livrädd för saxen för trimmern var big no no. Bada mätta glada barn (okej inte jätteglada för Lias ville minsann inte sova) sover nu. Jag har varit ute på min PW och fått andas luft och gå på bar mark. För snön som låg tät innan är nu mer och mer försvunnen. Så nu kan jag minsann ut och traska och passar på. Skönt att avsluta kvällen med det, en dusch och lite Photoshop.
 

Anger management

Det affektiva. Det som blossar upp som en bensinstation där du tänder en tändsticka. Bara att gå gå gå och strunta i regnet. Gjorde jag.

Längtar efter morgondagen.


Tre bitar

Make a wish....Det sägs att om man lyckas slå en pepparkaka i tre delar så får man önska sig något...
 
 
 
 

Tredje ljuset brinner

Så brinner det tredje ljuset. En vecka och några timmar kvar till självaste Julafton, och jag kan inte fatta var December månad har blivit av? Jag har haft min arbetshelg på FG och ett antal timmar vill jag lova. Har min break nu och ska på ett par timmar till. Men det är superkul! Tänk så härligt det är sedan att vara ledig med barnen. Detta är ju dessa (som jag berättat om innan) ljusglimtar som gör det värt. Hur jag sedan kommer hem och tänker:
- Oj vad ni har växt (på två dygn)!
Har haft en omtumlande helg minst sagt och samtidigt lärorik. Fått så positiv respons denna helgen så jag kan inte bli annat än nöjd med insatserna.
 
 
Jag älskar snön men är en sommarflicka och mörkret gör sig nog påmind för många likaså för mig. Hade mer än gärna åkt bort nu, och bara solat/badat i en vecka. Tittar tillbaka på sommarbilderna och toklängtar till värmen. Men...mest av allt längtar jag efter att landa. Hur länge ska jag flyga på detta viset? Jag antar att eller jag vet att jag kommer landa i sinom tid men jag tycker det är jobbigt att vänta på att gå in för landning. Vem hade inte tyckt det? Inser mer och mer för var dag vad som faktiskt händer nu.

Never ever

" Never kick me when i'm down....because when i get up...you're screwed"

 

Så sant som det är sagt och det kanske tåls att tänkas på?

Det krävs att man faller för att sedan kunna flyga igen. Det krävs motgångar i ens liv, av dessa lär vi oss ständigt nya saker. Det är av motgångar vi växer. Då kanske jag kan vända på det och säga emot mig själv? För om någon "sparkar" på mig då jag ligger ner så trillar jag ner en liten stund för att sedan resa mig upp och vara ännu starkare och med mer mod än innan. Med ny kraft och en vilja av stål. Jag går in med ett jävlar anamma och nu ska jag tusan klara av detta. Kanske att tänka på då man roar sig åt någon annans missöde, vems tur är det härnäst? Är det jag själv som ligger ner då, då är det inte så kul att trampas på. Då kanske man ska hålla saker för sig själv och respektera var individ för dennes beslut. Hur vet jag eller någon annan vad någon annan tänker? Hur kan man veta utan att fråga?

Summan av kardemumman.

Om "man" hoppar på någo som ligger ska "man" ha klart för sig att dom flesta reser sig igen.


Freezing

Men bara 10...

 

Det var ju varmt att gå ut i morse och ta bussen till stan. Minus tio grader är ju sommaren jämfört med minus 20. En stor skillnad! Annars inget nytt jag orkar dela med mig här. Dubbelpass idag och kvällen blev minst sagt rörig för mitt redan röriga huvud. Men jag kämpar på. Inte kan jag väll lägga mig ner och ge mig nu? Nej, bara att köra på och tänka på att genom stormen ska jag rida.


Lucia

Lusselelle lusselelle....Tipp tapp....Natten går....


Så bruna så bruna

Kvällens bak...


Sådan dag

Idag.
Eller nu rättare sagt...har ju varit bra idag överlag så klaga ska jag inte. Bara "kom över mig" nu...som POFF!


H

I've heard there was a secret chord
That David played, and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
It goes like this
The fourth, the fifth
The minor fall, the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty in the moonlight overthrew you
She tied you to a kitchen chair
She broke your throne, and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

Baby I have been here before
I know this room, I've walked this floor
I used to live alone before I knew you.
I've seen your flag on the marble arch
Love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

There was a time when you let me know
What's really going on below
But now you never show it to me, do you?
And remember when I moved in you
The holy dove was moving too
And every breath we drew was Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

Maybe there’s a God above
But all I’ve ever learned from love
Was how to shoot at someone who outdrew you
It’s not a cry you can hear at night
It’s not somebody who has seen the light
It’s a cold and it’s a broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

You say I took the name in vain
I don't even know the name
But if I did, well, really, what's it to you?
There's a blaze of light in every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah

I did my best, it wasn't much
I couldn't feel, so I tried to touch
I've told the truth, I didn't come to fool you
And even though it all went wrong
I'll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah


Målarstugan

I Kungspsparken....
Vaknade av att Farfar klappade mig på kinden strax efter 8. Tänk när jag var liten? Samma känsla att komma upp, eller hoppa upp för jag mår så bra här hos dom. Farmor nyss gått upp och vankar i sin pyjamas fortfarande. En lugn frukost och sedan tog jag och Farfar oss ut i snökaoset. En promenad till Maxi där Fin Antikvit färg införskaffades. Sedan hem igen....
Stolarna som redan var slipade och grundade är nu målade. Blir så fina! Sedan slipade vi köksbordet mitt och jag har grundat det. Mitt i mitt målande serverade Farmor kaffe. Är hon inte ljuvlig? Nu är det snart pannkaksbak på G. Skutta in i duschen och få av färgen jag kladdat i håret....


Snowblizzard

Vilken snöstorm det är ute! Hujedamej!
Landat hos finaste nu och lär somna gott..... 

20 minuters kö

Underbar vit dag. Tillsammans med dom jag älskar mest.

Jag är pojke

Mamma tös


Psykiatrins Julfest

Går av stapeln ikväll!


Vitelivitt

Ska mycket bli...Från att vara ett bord som bara står i uterummet i en hörna bara för att fylla upp till att bli ett kommande soffbord. Eftersom bordet var fernissat så var lite lite jobb med att få det slätt och ner till trä. Men...med Patriks tips, hjälp och "såhär kan du göra" så blev det minsann bra. Bordet är målat en gång ikväll och även om det redan är "torrt"....eller klibbfritt så väntar jag tills imorgon med att stryka det ännu en gång...Kommer bli så fint, det vet jag. Jag vågar nog inte chabby chica det....Låter nog det vara vitaste vitt. Hur ska det gå med köksbordet och stolarna tro? Lite mer att måla (men det har jag ju övat på en del efter över fem år i huset) men just förarbetet som är så enormt viktigt har en vis man lärt mig....Det är ju det som är det tråkiga med och med mitt tålamod. Vi får väll se...


Mula

- Jaggg muuulllaaaaa Ted!
Lias kommentar då vi hämtat på förskolan idag.....Liten men tuff.


Överallt och ingenstans

Har jag varit idag.

 

Jag tar verkligen tillvara på den lediga dagen. Inte ledig dag som att ligga hemma och slappa precis. Den tiden kommer, den kommer. Allt ska bara lägga sig. Sedan kan jag och barnen ta en ledig dag och bara slappa, baka, gosa och bada badkar. Eller vad vi nu känner för att göra. Jag kan kanske även få en dag bara jag och pillemojsa (jag vet lustigt ord) med det jag vill och känner för. En tidig och riktigt kylig morgon. Men superduktiga Ted gjorde allt så mycket bättre. Ja, han mår så mycket bättre med och säger det själv med. Inte lika mycket ont i sin mage och gråter verkligen inte alls som innan. Känns skönt och jag tror att det känns skönt för honom att veta mer. Precis som det känns skönt för oss. Jag och Lias var däremot lediga. Det innebar en tur in till stan. Farmor serverade morgonkaffet och kokta ägg. Ägg är gott men allra godast hos Farmor såklart. Lias som inte alls tycker om ägg åt ett helt. Hmmmmmm....kan du inte göra det hemma med lilleman? Sedan busade Lias med Farmor medans jag och Farfar bar möbler. Sedan en tur på stan med Farfar för att uträtta ett mycket viktigt ärende. Nu är papprena påskrivna och efter jag gjort det började jag må så illa. Illamåendet höll i sig hela dagen och ännu lite orolig i magen. Kan vara så enkelt och jag tror att det är en sådan enkel förklaring som "oro".

 Vi hämtade Ted från skolan och körde sedan in igen till stan. Inom FG (jobb) och lämnade papper sedan vidare jag och barnen. Nu har barnen med sett och det känns så bra. Mer vill jag inte gå in på nu. Orkar inte. Kan säga att det blir bra, det ska bli bra. Jag är envis och det må vara en dålig sida men även en bra sida. Beroende på vad det gäller.

Fyr i pannan och kvällsmat, sedan var Lias så trött efter alla bravader. Så han somnade....

Ganska så kul idag när han fick träffa en Chinchilla:

- Apan var ssscchhhöt mamma! 


Videnförsta

Vi vi vi


Pulkalove

Två brödrar hjälps åt ;)


Första

December, och vi välkomnade denna vintermånad med frostande vitt ute.

 

Då var sista månaden på detta året här. Detta året som inneburit mycket upp och ner. Mestadels ner men även fina saker. Idag snusade jag och resten av grabbarna i huset länge. Jag var minsann upp och drack mitt morgonkaffe för att sedan krypa ner i sängen igen. Det är väll gott när man kan göra det?

Sedan avnjöts mer kaffe innan jag tog bussen in till stan. Jag fick äntligen besöka Second Hand i stan som jag velat så länge. Antingen har jag jobbat eller haft annat planerat. Tycker det är så kul att titta på gamla saker...möbler. Men idag så! Gissa om jag fyndade? Åh, ja!

Jag hittade denna söta lilla gamla lampa, ynka 45 svenska riksdaler. Som hittat, och vi "fann" varandra. Ha ha. Tycker om dom virkade detaljerna mest och foten. Nu ska den bara skarvas om med till jordad. Patrik, vill du hjälpa mig med det tro? Du som är så händig med detta. Sedan fyndade jag en gammal stol i mörkt trä. Även den bara "wow". Vet precis var jag ska ha den och till vad. Jag hittade minsann ett köksbord & stolar med som ska få lite ny färg. Även ett gammal shabby chic liknande högt bord som jag knep direkt. På måndag ska möblerna hämtas, och jag gick med ett leende därifrån. Jag kan inte göra annat än att le när jag fyndat så billigt.


RSS 2.0