Laktos

Slog verkligen undan benen på mig.
Jaha, som jag berättar har jag varit hos läkaren. Efter en lång tid av magont, och alla besvär som tillkommer med det. Vissa dagar haft så ont så jag har haft kramper. Jag är aldrig hemma från jobbet men denna sommaren varit hemma i två korta perioder pga en mage som inte alls som ville som jag. En hemsk smärta som gjorde det ännu värre.
Tills jag blev tillsagd att gå till läkare av flera stycken. Okej...
Träffade en helt underbar Jennifer som beordrade uskorna att ta en jäkla massa prover. Allt från ämnesomsättningen, gluten, infektioner till cancer. Jag rös av bara tanken. Tänk om jag har cancer? Herregud.
Nu två veckor efter ringde jag upp. Varför ringer hon inte tänkte jag? Haft en del missade okända nr och tänk om jag är riktigt sjuk?
För om dom inte ringer upp så brukar det ju inte vara något. Fick ett samtal i eftermiddags som var både lättande och lite mindre kul. Proverna såg bra ut, förutom ett av dom. Laktos. Så det är väll bara att acceptera. Jag ska nu under en månad utesluta allt som innehåller mjölk. Jag har druckit laktosfri mjölk länge. Så det är väll ingen fara men jisses allt annat! Inte konstigt jag haft ont. All denna ost, turkiska/grekiska/ryska yoghurt, kesella, kvarg, keso...smör....oj.
På jobbet finns inte alltid laktosfri mjölk och då druckit vanlig (i kaffet då) så helt plötsligt 200 saker att tänka på. Jag har 100 frågor i huvudet. Är där mjölk i questbars tex..? I leverpastej!? Är det så "illa" så det är mjölkprotein? Inte bara laktos?
Har anat detta. Länge! Men inte tagit det på allvar och uteslutit dessa produkter helt. Gluten anade både jag och läkaren. Men...äter redan glutenfri kost. En aning överkänslig dock. Inte ovanligt att "ha båda". Men just Laktos bad hon mig skippa NU.
Jaha, därför jag hade ont idag igen efter 4 koppar kaffe. Dumma idiotiska jag. Antar att när det gäller en själv så tänker jag ibland inte längre än näsan räcker.

Aha! DÄRFÖR jag ser ut att vara i 6:e graviditets månaden vissa dagar? Därför magen sväller upp som en ballong då jag äter något med mjölk i. När jag nu tänker efter och tillbaka så fattar jag mer och mer.
Så nu. Blir det både glutenfri (som vanligt) och även strikt laktosfri kost. I en månad för att se hur kroppen reagerar. Ännu mer press och jag ger mig inte. Det blir dock ännu mer planering och eftertanke. Gäller väll som allt annat: vänja sig.

Balansen är hittad och den sista som jag tror pusselbiten i min kost klar. Jag bara undrar om det bara är laktos? Gäller väll bara att testa.
Så kylen består till 50% av kvarg, ostar, yoghurt och keso. Bara att tömma suck. Det var den "storhandlingen".
Bara för att så tryckte jag i mig den godaste grekiska yoghurten till kvällsgotte igår med min musli. Min absoluta favorit som idag flyttar ut. Den är krämigast, helt klart bäst...suck. Om jag fick ont? Hmm..får skylla mig själv. Är man dum får kroppen lida.

Idag kickar vi igång kaffe med min mandelmjölk i vanlig ordning. Barntv och mys. Så 4 veckors NO Milk.
Let's start it. Istället för att lipa över det, står jag rak och slår mig själv på kinden. Vakna! Kom igen. Din kropp måste få må bra!

Just bring me My coffee and no one get's hurt....


Blending Bliss Pizza

Vårt fredagsmys!

Jag har ännu en gång tappat hakan!
Blending Bliss levererar åter igen en helt fantastisk mix. Inte bara jag som är stum. Även Ted tappade hakan. Hans kommentar var:
- wow mamma det smakat inte ägg som allt annat LCHF! Jättegott!
Och detta mina vänner är absolut högsta betyg. För Ted är kräsen vad gäller Lchf.

Efter gym så ville vi ha pizza. Jag hade förberett för storbak. Anade att det skulle bli massor av mixen. Tänk vad den lilla påsen kunde trolla fram. Helt otroligt!

På mixen gjorde jag en stor pizza, tre små och fyra tortilla. Det blir många middagar på en påse. Det var enkelt som vanligt med blissmixerna. Bara att tillsätta det färska från kylen och degen blev perfekt. Snabb "jäsning" degen ska som så mycket allt annat LCHF svälla i 10 minuter. Det är både snabbare och enklare än "vanlig" pizzadeg. Det är betydligt nyttigare och magen mår bra, blodsockret rusar inte & du mår betydligt bättre än efter en "vanlig" pizza.
Detta måste testas! Det är grymt vad Cecilia har ordnat en enkel, god och nyttig mix.

Helt klart den BÄSTA LCHF pizzan jag ätit!

Beställ på: www.blendingbliss.se

Till pizzan en Cola, och det var längesedan jag kunde säga att jag ätit pizza och druckit cola. Jo, Celsius såklart! Lite gott vatten med smak av Lime med. Vilken fest!


Tre på gym

Yeap! Barnen ville, jag ville.
Lekrummet efter jobb, skola och förskola. För mamma mitt "lekrum"...
20 min cardio och sedan styrkepass!
Gick hur bra som helst!
Want it? Work for it!


Ägg

Torsdag. Sanslöst pigga i morse var vi!
Upp och hoppa! Det är stor skillnad på morgonen. Så mycket mörkare än innan...vi glider, går, kör mot höst. Kände verkligen höstdoften idag.
Men det har sin charm...
Arbetsdag och hämtning av kids. Lias försöker att avvänjas att sova på förskolan. Vilket resulterar i att han till 80% somnar i bilen hem. Bara jag och Tes vakna väl hemma. Min " nanny" kom. Jag stressade iväg på 60 minuter spinning. Trots 5:2 dag ja. Det är INTE farligt. Du känner din egna kropp. Orkar du så orkar du. Tipset är att äta ca 2-3 timmar innan. Jag åt en bar vid 14:45. Satt i spinningsadeln 17:20. Klarade passet galant. Väl hemma åt jag keso och ägg. Det går, men var och en som känner. Jag är inne på vecka tre nu. Du har högre förbränning med dessa dagarna, 5:2.
Annars? Liten vaknar lagom vid 20:00. Ted somnar, Liten vaken. Men..vi myser i sängen. Tror nog att John Blund kommer snart...tids nog.

Bilden: en 5:2 dag. Tonfisk, ägg, fitness nudlar (5 kcal) och vitkål.
En fredagkväll på jobb...

Vad skulle man * läs jag göra utan ägg?


Gåva med Lime

Efter en vardag blev det vardag med lite guldkant. Kalas för Farmor, present? Jo, en Lchf Limedröm. Mycket uppskattat!

Farmor hade tusen frågor om hur jag äter. Hon hade hört om 5:2 mycket nu och hade en del frågor. Jag svarade såklart. Sedan ville hon ha mer tips på mat som kan bjudas på. Att hon gjort egna kåldolmar idag var ju pricken över i. Vilken kvällsmat vi fick idag! Snacka om ekologiskt och HÄRPRODUCERAT!
Limedrömmen njöt vi av ute! Solen sken, varmt och en av dom sista sommarkvällarna tror jag. Kaffet åkte ner, en del koppar. Åh, smakar ännu bättre ute och kan kaffe bli godare för var gång man dricker det? Är detta möjligt?
(För att inte förvirra, har två farmödrar samt farfar.) Lyx!

Väl hemma sov lille. Store pojken ringde och sade natt till Pappa sin. Tårar idag med. Känner mig maktlös. Blir arg för jag vet att det är pga vår Skilsmässa. Blir arg på mig själv. Jag som sårar ju och det....det gör ont. Finns inget som gör så ont som när barnen är ledsna.

Jag vill ha lite endorfiner, kör hemmaträning. Nej, ingen supermarknad. Hann inte till gym idag....gotta do what i gotta do.


Multitasking

Jag ger mig verkligen inte nu. Jag mår så mycket bättre både kroppsligt och mentalt. Jag får fokusera på annat.
Idag tog jag och Liten en rejäl PW. Sedan cyklade vi till Gym...
Väl där kördes det ben och lite armar. Blev ingen stenhård pump men benen fick sig en genomkörare. Lias fick även agera tyngd. Han tyckte det var kul! Vi lekte på samma gång!
Cyklade sedan hem (familjen cykla ja) och lagom till Teds hemkomst från skolan var Lchf munkarna klara. Eget recept! Gottelunch!
Sedan gjorde vi det vi alla tre tycker om: shopping!
Både besök i Life butiken, gallerian och Tiger. En underbart solig och varm dag och nöjda alla tre. Väl hemma klickades kaffet igång och vi hann med att LEKA närvarande. Läste läxan och sedan värmde jag på maten. Som jag en dag så klokt frusit in då det blev över. Frysa in rester betyder mer tid. Så LCHF crêpes och sallad till Mor i huset. Kidsen fick köttbullar, spagetti och även dom smaskade i sig sallad med ost!
Farmor och Farfar anlände lite senare. Dags för min tisdags spinning på 60 minuter. Linda väntade troget på gym. Malin kom snygg som vanligt in i lokalen sen köttade vi! Eller Linda skrek på oss så vi köttade. Härliga intervall pass!
Svetten rann, ja den rann och jag älskar det. Skvätte det på er flickor? Ha ha!

Kvällsfika! Jag tryckte i mig nya favoriten: kvarg & min musli. Kidsen och mina äldre smaskade på knäckebröd och rostade mackor. Barnen somnar...jag sätter igång datorn. Händer inte ofta, men enklare att beställa där. Funkade tyvärr inte. Fast med glimten i ögat...somnar jag nog snart.
Kan inte alla dagar vara såhär?

Åh! Har ju gjort Fudge idag med. Står i kylen till fredagsmyset. Hur den smakar? Ingen aning.
Sedan bakade jag en födelsepresent innan spinningen med. Innehåll? Lime!!!
Multitasking javisst!


Johannas Musli

Ikväll rostades det musli! Doftar ljuvligt i köket nu. Ska bli gott att sätta tänderna i till frukost.
Det är enkelt, nyttigt och gott. Har lite vanilj essens i min musli.

Detta hade jag i denna gången och har oftast samma i:
Kokosflingor, valnötter, sötmandel, linfrön, solrosfrön & fibrex.

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka valnötter och sötmandel.
Häll allt på en långpanna. Tillsätt olja, vatten, och om du vill ha essens.
In i ugnen i ca 40 min. Beroende på hur du vill ha din musli. Rör om med ca 10 minuters mellanrum.
Gotteligottgott på allt! Som sagt...
"bara fantasin sätter gränser"


Lila Purple dryck

Idag körde vi på Lila utan att jag tänkte på det. Ganska komiskt! Både kläder, dryck och naglar. Undermedvetet?
Femtvå dag idag, måndag, städ, inför kommande vecka fix. Köpte en surprise till kidsen idag med! Åh, såklart kan vi alla nyttja detta. Nu ska jag bara komma på ett recept och testa.

Ett 45 minuters Cardio Spinningpass. Gick hur bra som helst, med min Celsius next to me.
Välkommen ny vecka, nya utmaningar och barnvecka! Tjohooooo!!!


By the Fire

Helt fantastiskt rolig kväll! Bra avslut på sommaren. Nya vänner har jag funnit, och det är lyx. Kommer sakna alla fantastiskt duktiga sommarvikarier enormt mycket. Vilka klippor hela sommaren!
Grillning och lägerelds sång med gitarr. Kan det bli bättre?

En Lazy Sunday. Bakade morgonfrallor, slötittade och slumrade till film.
Ett förbrännings pass på 60 minuter, spinning såklart. Ja, för att jag kunde och ville!
Solade lite, varmt och skönt! Förberett för kommande vecka med tvättning. Ja, söndag ju så blommorna är vattnade. Bara jag som har "vattna blommorna dag"?


Sparka Slå

Hej och Hå!


@ Forum

Idag efter en arbetsdag gjorde jag och finaste Linda det vi längtar efter hela veckan. Roadtrip till Malmö och spinning på FORUM. Åh, vi ville ju bara ha mer. Ett bra intervall pass! Så kul vi haft det! TGIF & TGIFound YOU Linda!


Femtvådag

Jag sade jag skulle pressa kroppen extra denna veckan. Gör jag med, men med enorm stenkoll. Idag är det ju 5:2 dag. Egentligen ingen High cardio då. Men prova kan man. Jag valde att äta 2 timmar innan träning, en celsius under passet och massa vatten. Sedan mat efter träning. Blev fitnessnudlar och tonfisk efter träning. Samt massa vatten!
Ja, jag har varit trött idag. Tills EFTER träning. Jag kunde inte "ta i" lika mycket som vanligt såklart. Men jag klarade det. Åter igen, mår bättre och är piggare nu efteråt.
Pressa och utmana kroppen är bra. Men med försiktighet såklart. Du känner själv och bara DU vad du klarar.
Jag antar jag fick lite extra energi efter ett samtal med...kan det vara så tro? Inte vet jag. But i made it!


Morgonträning

Klockan ringde. Jag skuttade upp!

40 min cardio, och 50 min styrka. Med fokus på den stora muskelgruppen Ben, rumpa, rygg. Som vanligt mage med. Körde på fastande mage, med en Celius. Helt ok, hade massa ork och ljuvligt att morgonträna.


For Jenny

Här kommer dagens "muggkakerecept"

1 dl mandelmjöl
1/2 dl Hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
Mörk choklad
Arrakarom 2 droppar
2 ägg

Blev en till mig (perfekt ca 2 timmar innan träning) och en till en Lycklig farmor! Sålda! Mätt länge och håller under hela träningen.
Proteinpulver kan även puttas i...

Blanda det torra, i med ägg och arom. Koksfett eller olja i en mugg. "kleta in insidan av muggen". I med smeten. In i micro i 43 sekunder (ha ha)
Enjoy Jenny!


Endorfinorgasm

Herrejisses så skönt!

Idag tänkte jag...jäklar. Jag har varit så extremt taggad sedan jag öppnade mina gröna i morse. Väl på gym så gick jag förbi alla muskelberg och köttade. All respekt till er!
Jag var inne i min egna värld, och den är intressant! Tänkte att kan alla andra så kan fan jag med!
Efter 2 timmar...både styrka och kondition vill jag LOVA att kroppen mådde som...ja...kan bara jämföra med en orgasm. Helt otroligt! Jag är tillbaka! Äntligen är jag på G med att bygga den kropp jag vill ha. Efter allt tråkigt som hänt senaste året. Både kropp och knopp har tagit stryk. Jag kände ett tag att jag verkligen höll på att "rasa". Både kroppsligt och mentalt.
Men nu...nu jäklar ska jag tillbaka. Jag ska upp på stegen igen, och längre än innan med. Hångel med celsius ingår. Vilken powerdryck! Prova!!!!!
Något jag fullkomligt älskar är även att ge andra inspiration. DET ger mig mycket med. Det är en great feeling.
Säger som Doris i "Hitta Nemo"
- Just keep swimming...

"It's actually pretty simple...either you do it...ore you don't"


En ny vecka Nya utmaningar

 
Så kan det se ut en söndag då Johanna bakar på jobbet. Skämma bort är kul!
Idag är det ny vecka, nya tag. Denna veckan drar jag träningen till ännu en tuffare nivå.
Det är så spännande nu! Idag är det 5:2 dag, hu så trött jag blir men det GÅR.
Startar veckan tufft...lika bra.Tror att det är mycket hjärnspöken med som "vill" vara hungriga. Jag valde att tänka steget före, och inte gå till gym idag. 500 kcal på en dag samt arbetspass. Så det blev min runda på 5km idag....Härligt att komma ut i skogen.
Inte bara nytta, nöje med ju...
 
 
 

5:2 – Dieten som har vetenskapligt stöd

Många har nog sett Vetenskapen värld på SVT och som handlar om hur man genom att fasta kan förbättra hälsan, förlänga livet, gå ner i vikt och förebygga uppkomsten av vissa cancertyper och dessutom minska risken för Alzheimers och andra demenssjukdomar.

Det här är inget mumbojumbo om att man skulle “rensa kroppen från slaggprodukter”, det är inte alls det 5:2 handlar om. 5:2 innebär att man fastar två dagar i veckan och äter som vanligt 5 dagar i veckan. De båda fastedagarna behöver inte ligga efter varandra, man behöver bara komma ihåg att fasta två dagar i veckan.

Fastans hälsoeffekter

Vad är det då som är så hälsosamt med periodisk fasta?
Efter den stora depresionen i USA som följde efter den stora börkraschen den 29 oktober 1929 upptäckte man att medellivslängden ökade bland befolkningen. Man tyckte detta var konstigt eftersom svälten var utbredd i USA. Nu vet man att just bristen på mat, eller rättare sagt det låga kaloriintaget som svält resulterar i är hemgligheten bakom den ökade livslängden.

När man äter “normalt” dvs. för män ca 2400 kcal/dag och för kvinnor ca 2000 kcal/dag så komemr cellerna i kroppen hela tiden att befinna sig ett slags stressläge där nya celler hela tiden bildas utan natt de gamla repareras. Det här i sin tur påverkar organismen negativt, självklart är beskrivningen kraftigt förenklad. Men det är en av orsakerna till att det är nyttigt att fasta, en annan och väldigt intressant är att när man svälter så reagerar hjärnan med att skapa fler neuroner, man måste ju komma ihåg var man hittade mat senast. Det innebär att man så att säga blir smartare av att svälta.

Den här typen av periodisk fasta har fördelen att kroppen hinner köra igång de hälsofrämjande processerna men nedbrytning av muskler och näringsbrist (bra va?) etc. hinner inte sätta igång. Kroppen börjar dessutom mycket effektivt att bränna fett eftersom man inte tillför tillräckligt med energi för att ge musklerna tillräckligt med bränsle.

Hur många kalorier kan man äta de dagar man fastar?

Man kan helt låta bli att äta på fastedagarna om man vill, men detta upplevs som ganska jobbigt för de flesta människor. För att bibehålla hälsoeffekterna rekomenderar därför män att inte äta mer än 600 kcal/dag och för kvinnor 500 kcal/dag.

http://5-2dieten.com/

 
 

Muggkakmania

2 dagar i rad. Hoppsan.
Helg ju och detta har varit mitt "godis" i helgen. Muggkaka!


Detta behöver du:

1/2 dl mandelmjöl
1 msk sukrin (sötning)
1/2 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
1 ägg
Kokosfett eller olja
1 krm vaniljpulver
Valfri arom
Om du vill gotta till din muggkaka så kan du ha: bär, nötter, choklad, kokos...
Såhär gör du:

Smörj en mugg/kopp med kokosfett alt olja. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägget och aromen. Rör sedan ner om du vill ha mer i som tex: bär
Lägg smeten i koppen/muggen. In i micro i 30-50 sek. Beroende på hur kladdig du vill ha den.

Min blev perfekt. Liten "skorpa" längst upp och på utan men kladdig inuti.

I min första hade jag bittermandel arom (mazarinkaka) samt blåbär.
I nr 2 hade jag vaniljarom och även idag blåbär.
Tyckte bäst om "mazarinmuggkaka med blåbärsdröm". Tycker om mazarinsmaken.
Till detta kan man ha precis vad som gillas: kvarg, grädde, bär, smält choklad, fet yoghurt, mindre fet yoghurt, nötter....

Bara fantasin sätter gränser!
Behöver jag säga att kollegorna blev "sålda"....

Kvällen har sedan spenderats med en spinningcykel i 60 minuter.
Sedan en massa mys med mina två små boys! Många tårar dock, antar att i perioder kommer allt över oss.
Mina små sover, jag lackar naglar och funderar på vad jag ska baka/överraska farmor med när hon fyller år....


@ work Sunday

 
Ännu en söndag med jobb och ännu en gång kollegor som lyfter upp varandra.
Idag hade vi lite obestämt knytkalas. Mer och mer LCHF och nyttotänk på arbetsplatsen och det gillas.
Idag hade Kollega Monica med sig sitt LCHF bröd/knäcke. Jag hade med mig tonvis med vattenmelon och min musli såklart i vanlig ordning nu. Musliperiod, alla har vi våra "perioder".
 Blev en mysig söndagsfrukosstund i personalrummet.
Så det blev Monicas knäcke, naturell laktosfri yoghurt (även om jag föredrar den fetare turkiska/ryska eller grekiska), musli och vattenmelon. Till detta en Bamsekopp kaffe med Kanel såklart!
 
 
 
 

LCHF frukost

Hos oss på Avenyn.
Det är det absolut BÄSTA med sovmorgon. Ingen stress, upp och iväg. Vi kan njuta av frukost i soffan (hoppsan) och Kalle på tv. Ta på oss kläder när vi vill och leka.
Det finns fördelar med allt. Att jobba helg och kvällar har sina fördelar och nackdelar. Denna helgen är nackdelen att det blir mycket barnvaktande. Men ibland blir det helt enkelt så. Man får istället njuta av alla veckodagar vi haft sovmorgon denna veckan, vårt förmiddagsmys och ingen stress. Ta fram det positiva.
Dagens frukost/fastebryt ser kanske riktigt räligt ut. Men det var gott. Blev dock snabbt mätt.
Blendingbliss valnötsbröd, turkisk yoghurt, valnötter, min musli och vattenmelon. En skvätt vispad grädde och en liten klick jordnötssmör. Detta står jag mig länge på. Gott, nyttigt!
Barnen smakade. Deras frukost bestod dock av fruktsallad. Tack Moster och André för den. Nu myser vi vidare....passa på.

Åh! Lias kissade på pottan idag med då han vaknat. Blöjan torr! Hihi!!!


Bra jobbat Johanna!

Behöver jag säga att jag är GLAD!

Idag nådde jag delmål 1.
Helt sanslöst och jag fick gnugga ögonen för att sedan ggr flera ställa mig på vågen. Tokprovade kläder och jovisst. Minsann. NU har det hänt grejor.
Behöver jag säga (ännu en sak) att jag är ännu mer taggad nu!
Svett tårar svett tårar ett jävlar anamma och envishet kommer man långt med!

Work hard play hard

Så idag var det äntligen dags att gå och köpa den där fina blusen på Kappahl. Med....SVALOR! Åh! Jag har inte ens provat den är....kanske dags att göra det? Den hänger så fint på en vit galge...
"it's a Woman thing"


Bra jobbat Lillebror!

#present #gåva #gift från #mamma för att Liten #Lillebror #Lias har slutat med #napp
Och kissar pottan!
Liten blir stor. Jag är så stolt över min lille kille!
#happy #boy #cars #bilar

What a day so far! Underbart!


Kvällsmyspåavenyn

Åh, en onsdag.
Bilden i inlägget nedan visar en stolt Johanna. * klappar mig själv på axeln

Jag är så nära delmål 1 nu. Såååå nära den där belöningen. Den där blusen med svalor på. Tänk om den tar slut? Hohohoho! Då gråter jag. Men ger mig icke. Inte blusen innan delmål 1 är uppnått. Inget delmål, ingen blus. Kör på belöningssystem. Ett betingat beteende. Ni som läst Psykologi vet vad jag pratar om.
Jag ser målet nu. Det gör mig ännu mer Pepp och Taggad.

Besök hos Dr och provtagning. Förhoppningsvis svar på mycket. Vet att stressen tar ut sin rätt med. Vilken underbar Dr jag träffade idag. Och JAG fick beröm. Hon sade att Lchf har hjälpt många som har orolig och svår mage. Så allt med måtta, ellerhur. Även bara DU själv som känner din kropp bäst. Ellerhur?

En fin eftermiddag och kväll med mina små pojkar. Fick besök av Farmor och Farfar som kom med frallor och "mellor". Även Farmor är grymt imponerad över Lchf! Hon älskar allt jag lagar och bakar. Farfar gör med tummen upp, då är det bra. Farmor har köpt hem mer och mer LCHF vänligt och smyger in i farfars mat. Han är diabetiker och skulle passa honom perfekt detta ju. Tyvärr tål han inte vissa livsmedel så lite krux där. Men Farmor...hon är såld. Blev Blendingbliss valnötsbröd ikväll! Mmmm! Så gott att rosta med! Prova!



Lias. Åh vad han badade ikväll! Han simmade och lekte HAJ i nästan en timme. Skrynklig när han (när bi fick upp honom) kom upp. Sommarlov på tvn. Lias har slutat med bappis och mer och mer utan blöja. Var är min bebis?
Ikväll kom han, tog min hand och sade:
- mamma...jag måste kissa!
Tror nog att bara föräldrar förstår lyckan i mitt hjärta då. Jag tjöt nästan. Han kissade på pottan och jag tjöt lite till, vi klappade händer som tokar alla här och Lias log med hela ansiktet!

Barnen växer. Tiden går.

Såklart hade våra äldre med sig glass till kvällsfika. Dom körde High Carb. Jag och Farmor..minsann vad hon är nyfiken körde Low Carb. Turkisk yoghurt, valnötter och lite kakegott i. Blendingbliss ljus kaka gottades ner. Mmmmm....Lite Cookie Dough stuk.
Jag laddar ju för morgondagens 5:2. Sista målet 19:30.

www.blendingbliss.se


Att le

#lchf #lowcarb #love #lågkolhydrat #pf #periodiskfasta bruten #power #powerwalk #solen #skiner in #fet #turkiskyoghurt #johannas #musli #valnötter #vågen visade #lycka idag.
#resultat #svett #tårar #taggad #muskler #muscles #komsi #komsi i #know #you are #there
#tro på dig själv #transformation #progress #jäklar #jävlar #anamma #jobb #dedication #vilja #styrka #envishet #bestämd
Ska bli mycket #spännande detta....


5:2

Testing.
Alla har vi väll fastat några gånger
(host host).
Dags att prova det som är på allas läppar. 5:2 fastan.
Hade mitt fastebryt idag sent, åt ju efter träning igår. LCHF piroger (tips!).

I made it. 500 kcal idag. Men det har gått bra. Mest vid kvällsmaten som det var tufft. Började då bli hungrig igen efter min Questbar. Litet mål då med och fortfarande mätt. Dock sugen nu på en näve nötter rätt in i truten men icke.
I made it!
Jag kommer prata med både läkare och PT om detta. Bara för att se vad dom har att säga om det. Jag antar att som allt annat så sägs det olika..


LCHF For life

Du kan göra ALLT i LCHF style! Inget klagande på inga mackor, frallor, piroger, pizza, pannkakor, musli, kakor, pasta, nudlar...allt med vanligtvis mycket "vitt" i kan göras på bra sätt!
Det är så kul att testa, lära sig.
Tänk så mycket jag lärt mig på 2 år!
Från GI till Lchf och måste säga att skära ner ännu mer på kolisar gör gott. Iallafall för mig.

Provat Pf nu med. Provat innan med...men denna gången strikt. 16 timmar och en kvart. Hunger övergår till icke hunger. Men åh vad gott det var med Rysk yoghurt och min musli! Titta! Man kan äta musli med! Gör egen! Lätt!

Idag hade jag och barnen en tidig morgon. Åh vad segt. Men vi sov dåligt hela natten alla tre så alla var trötta på att inte få sova. Gick upp lätt idag.
Jag känner lite "hmmmm" i halsen efter gårdagens promenad i minimalt lite kläder från gym.
En dag på jobb, ösregn. Ett spinningpass är väl förunnat som vanligt tisdagar. Kvällsmaten blev
(på överbliven köttfärssås från kvällsmat nr 1 till barnen) Lchf Piroger!


Jag kom

Jag såg Jag segrade Jag gjorde det

NU kan inget stoppa mig!

Visst är det ljuvligt och nästan euforiskt att se/känna resultat!?


Idag kör vi

Ben och rumpa.

Åh vad jag sov länge idag. Snoozade och snoozade. Varför? För att jag kan. Helgen innebar många timmar och med PMS från helvetet. Ibland avskyr jag att vara kvinna. En stund på balkong, sol, regn, sol, regn. Två koppar (oj "bara" 2) kaffe och sedan min timmes Walk.
Frukost på egen musli och turkisk fet yoghurt. En kopp kaffe till, smälta maten en liten stund till. Sen mot gym.
Nu jävlar!


Arrakschokladdröm LCHF

 
Gårdagens bak och surprise blev mer än lyckad!
 
Jag tycker det är så kul att baka och framför allt till andra. Att ge är något av det bästa som finns.
Det blev förutom icke LCHF kladdkaka (lite skraj att mitt sällskap inte skulle tycka att LCHF kaka föll i smaken) en "Arrakchokladdröm" som jag fått inspiration från en annan LCHF are. Lite eget tillsatt och poff en riktigt god  kaka.
 
Nu är en helg på 36 timmars jobb över. Jag tror jag kommer somna lika snabbt som resterande kvällar denna helgen. När jag väl blev trött så sade det bara poff (igen) och ögonen gick i kors. Mina gröna tittor trötta..Som att blåsa ut ett ljus.
 
 

Mina Bars

 
VERKLIGEN bara fantasin som sätter gränser!
En bakelibak dag på jobbet. "Flickorna" åkte på utflykt och jag tänkte baka såklart för att överraska. "Slängde ihop" lite bars  av "resterna". Enkelt och gott och gav lite energi efter Powerwalken på min rast.
 

Blending Bliss Blissmix Valnötsbröd

Valnötsbrödet är nu bakat & smakat!
 
Att baka bröd eller bullar kan inte bli enklare.
Valmöjligheterna som även i andra Blissmixer är helt upp till dig själv. Jag valde att göra några bullar och självklart bröd. Var längesedan jag åt bröd. Skiva och bré på smör var så länge sedan att jag inte minns. Brödet liksom bullarna blev supergoda. Jag tyckte om att dom fick en knaprig yta, och mjuk inuti.
 DET är ju så gott!
Jag valde att "toppa" med solrosfrön samt både vita och blåa Vallmofrön.
Skickade med bullar hem till Farmor min och hon blev överförtjust. Bjöd på brödet idag vid en sen frukost och det var mycket uppskattat av min gäst. Alla som smakar dessa mixer blev saliga, och förundrade över hur himla gott det är. Att kunna njuta av en ostmacka som är nyttig det är LYX.
 
I måndags när vi var vid havet hade jag ju med mina Ljusa Blissmix muffins med Bittermandel arom. Poppis dom med som fika vid havet!
 
Ännu en gång en lyckad Blissbakning!
 
www.blendingbliss.se
 
 

LCHF Lakritsglass

 
Enkelt gott smarrigt.
 
Jag gjorde inte alls som i receptet.
 
Såhär gjorde jag:
 
Smälte smör tills det var brunt. Om man vill ha brynt smör så kan man låta det småputtra lite längre så blir det mer crunch. Jag hade inte tid och gjorde annat på känn.
Vispa 2 msk Stevia (eller annan kolhydratslåg sötning) med en ägg gula. Tillsätt det svala smöret samt 1½ dl grädde. Vispa fluffigt till önskad konsistens.
Lägg i glassmaskin och gör enligt maskinens anvisningar.
Eller som jag in i frysen i ca 3 timmar...ta ut. Njut! Glassen har då blivit lite fryst på toppen & krämig inuti.
 
 

On fire

Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost



Musikmania!

Detta Spelas just nu mycket hos mig, på löpturer, powerwalks, läggdags, baktid..
Har ju alltid musik igång.
Martin Stenmarks "Sjumilakliv" (lite så jag känner mig)...
Kings of Leon "Sex is on fire" alltid älskat!
Håkan Hellström "Valborg" vilken låt. Tack för tips G!

Jack Johnsson, Mumford and sons, Skaburbian Collective...Passenger.

VAD skulle du göra utan musik?
Jag hade inte överlevt!


Kokosgröt

 
Idag blev det riktig mat/bakmania igen.
Jag började min morgon med en tur i tvättstugan, en lång PW & sedan började jag baka BlissBröd.
www.blendningbliss.se
 
Jag kokade KOKOSGRÖT till en sen frukost:
 
2 ägg blandat med 1 dl Soyamjölk samt 1 msk kokosnötsmjöl. Koka upp under omrörning. Smaksatte med kanel, kokosflarn och ICAs egna Stevia sötade Hallonsylt.
 
Jag är ingen "grötisperson" men detta var gott. Mer smak ska dock tillsättas nästa gång. Kanel gör dock susen och sylten är verkligen en 10 poängare! Att kunna ha något klart i kylen och inte alltid behöva göra allt från grunden.
DET var helt underbart mysigt att ha sin träning gjord, bröd i ugnen, avnjuta frukost och utanför öste regnet det. Det smattrade på rutorna och åskan dundrade. Livskvalité kallas nog det.
 
 

Augusti ju

Redan Augusti, snart varit en vecka.
Am i lost ore am i lost?
Så många vackra minnen redan denna veckan...kan det vara därför?
Just go with the flow liksom.
Stämplar snart UT. Tjolahopp!

Nedan: Bildminne från en fin FIN måndag 5 augusti


Lunch

Komp PW Milla Lunch Mys vid sjön Sola Shopping Kaffe Enjoying Life

Nu? Dammsugning kul va? Massa grus.
Mot en underbar svettig stund.....
på cykeln!


Helgfrukostbullar

Denna sköna söndag!
Vilket väder att vakna till. Tillsammans med "vattna blommorna " dag blev det städ och sedan kunde jag njuta på balkong med nybakta LCHF Helgfrukostbullar. ICAs Stevia sötad sylt och Bregott såklart. Till det...kaffe! Vad annars?

Umgänge med finaste Äldre idag och lite bakinköp. Formar, papper, bullformar & kavel (den stannade i huset) som är ett måste!

Njuter av solen på balkongen.


Ö

Äventyr med Far min och hans (lite min med) Katja.
Finner knappt ord! Så underbart vi haft det! Cyklat hela dagen, ätit gott, umgåtts, cyklat lite till, pallat körsbär, tittat i små butiker med egenproducerade (här snackar vi ekologiskt) produkter, kaffe, havsluft, golfat (måste poängtera att jag vann) båt...you name it! Ja, dagen har varit awesome!
NI är awesome!


Awesome parken

Med mina små ikväll!
Grillade och ja, denna gången MED tändvätska. Så det blev mat...
Barnen åt Veg korv, och det uppskattades. Jag provade LCHF korv och jisses så smarrigt. Till det Lågkolhydrat korvbröd (superenkelt att göra) och massa senap, Ketchup & vår favorit...rostad lök. Mätta och tretta köpte kidsen glass och vi travade hem med en runda genom stan. Solen sken och det var fortfarande sådär sommarvarmt ute...

Fika på balkong och filmmys. En bra kväll, en fin kväll. Som redan är slut. Men imorgon är det upp med tuppen som gäller, fast på roligt äventyr!
Ska packa lite matsäck och sedan vaska av mig innan sängen kallar...


LCHF @ work

När vi ska ha "glassfest" på jobbet propsar jag på att jag minsann, och dom andra som vill fika på annat än bars ska få njuta. Som inte vill äta glass regular ska få en tallrik med något.
Så blev det med....finns tyvärr ingen LCHF glass i trakterna här. Gör dock inget för är ingen glassoman men..detta är gott!
Fet yoghurt, cream cheese, kokosflarn, björnbär och lite Stevia. Hann inte slänga ihopa glass men lite av varje blev perfekt ändå! Mättande! Fin stund med kollegor! Så glad att jag har er!
Stämplat ut...på g hem. Ja, bloggar när jag går. Solen steker. Ska ut på min löprunda sen...sen kommer mina SMÅ pojkar till Mor sin. Kvällen med Er! Kan det bli bättre? Fantastiskt att man kan låna/byta/ prata med den FD andra hälften. Glad att vi fortfarande har varandra. På fantastiskt humör! Let's keep it that way and horray!

Förresten...hur söt är inte min kollega som drar fram ett Lchf choklad ur väskan till mig ;)


Besvikelse

Är ju fruktansvärd! Åh! När man planerar och sedan inte riktigt är säker på om det ska göras? Ni vet denna beslutsångest. Jag är dock ganska så mätt och trött på att ha dåligt samvete. På att finnas där 24/7 men inte alltid orka med mig själv i efterhand. jag har börjat med en mycket bra grej...telefonen på ljudlöst.
Jag saknar barnen enormt mycket och funderar och klurar på hur vi kan lyckas med det dom ringde mamma sin om...

Jag hoppar över det mindre roliga...
Idag sov jag länge. Ja det gjorde jag. Både kroppen och knoppen behöver det. Sömn. Vet inte hur mycket jag vaknat inatt, hur svårt det var att somna och hur många sömnlösa nätter jag haft nu. Det är INTE bra så när jag kan sova ut så. Att få sömn är a och o.
Min morgon PW/löpning. Solen sken och klart att det är "åka till havet väder" då jag ska jobba. En kesofrukost och sedan en liten extra promenad till en kvälls jobb. Jag tror jag orkar. Är envis. Imorgon med....tidig hemsk morgon men...sen är jag ledig....


RSS 2.0