Flytt & Bröllopsblogg 070820-070917

070903 Måndag

Fick hoppa in tidigare, jobbade till 12:30. Fixade med fredag då jag inte kan jobba för det är sista gången för Ted på dagis. Sen även måndag då vi ska till Bäckabro. Skönt att ha det gjort!

Väl hemma så satt mina pojkar och tittade på "Pingvinerna" på putern. Patrik började måla en tredje gång för att det ska bli perfekt. Helene & Trille kom och fikade, sen gick vi ut med barnen. Ted var mest elak, det är ju för att han vet att han är äldre än Trille och utnyttjar det. Precis som alla barnen som är äldre än Ted gör med Ted. Dom kommer att växa ihop och bli mer jämngamla sen med tiden. Våra vänner cyklade hem och vi var ute och drog ogräs mellan plattorna. Det dröjde inte länge, Ted slängde grus rätt på bilen vår. Efter trotset idag så fick jag nog coh vi gick in, men protest från Ted. Jag stängde öronen och ville bara blunda. Vi körde hem till Pappa för att ladda upp till Helenes möhippekalender, och alla bilder som ska framkallas. Det funkade inte, stressas var jag och magen kurrade. Ringde alla som har internet, ingen som svarade. Jo, Tina men hon var inte hemma. Surt. Jag och Ted äter lite, orkar inte vänta på maten. Sen busar vi loss i soffan och "viskar hemilsar". Kittlar honom och släpper allt annat och leker med lilleman. Behövde nog vi båda. Sluta tänka på alla "måsten" en liten stund. Bara vara mamma. Umgås, och prata. Körde hem till Helene och fixade med bilderna. Funkade galant. Så skönt att ha det gjort, och snällt att vi fick låna nätet. Körde hem till Tina på kaffe och prat. Hem till mina Pojkar, lille Pojken hade precis somnat och på kylskåpet hängde en Jätteteckning, med blå fingerfärg. Ted målat till mamma! Täckte hela kylskåpet! Så gulligt. Patrik höll på att dra ner all tejp, och även det med försiktighet så att inte färgen dras bort och den oranga kommer fram. Hu, nej tack!! Nu ska jag ägna tid åt min sambo. Jag & Han!

070904 Tisdag

Jobbade natt. Inget blir som man tänkt sig. Patrik hemma idag, var med lilleman när jag sov på fm. Sen var det så tråkigt att cykla från vårt kvällsmys vid 20:30.

070905 Onsdag

Idag skulle jag solat, men blev inget med det. Orkade inte vara uppe och vänta på soltiden. Jag ringde simhallen, duschade och sen knoppade jag.
Vår panna kokade idag, lille Patrik eldar för häftigt. Men varmt och gott är här. Jag är så stolt över mannen min, så duktig är han. Vilken fixare!! Många karlar har tummen mitt i näven. Men inte Herr Kullberg inte, åh jag vill inte sluta skryta om honom.

På kvällen körde jag, Pappa & Ted in till systra min! Lilla Lina stor flicka nu, bor i egen lya. Så mysigt har hon det. Vi gick till Maxi och shoppade lite. Lina (Lika skotokig som jag) fyndade ett par röda lackpumps. Åh, ville jag med haft. Hon var så snygg i dom. Hem till syster igen, Ted gick mycket själv. Sista biten fick Moffe bära. Ted höll hårt om Morfar. Kärlek, riktig kärlek. Så underbart att se! Kryper i kroppen när jag ser hur mycket Ted avgudar sin Morfar. Lika mycket som jag älskar Pappa så mycket! Väl hemma hos lillasyster åt vi lite, sen rotade jag i hennes garderober. Hi hi. Lika fnittriga som alltid, lilla fina tösen. Kunde pratat hela natten, men Ted var trötter. Somnade gott i bilen på väg hem.


070906 Torsdag

Idag var det fotografering på Lilla Snigel. Jag fruktar för den dagen Ted sluar på detta underbara dagis. Jag fikade med Camilla & Marita under tiden. Girltalk! Får träffas oftare och sörpla kaffe/cola.

Lånade Svärmors och Svärfars telefon och ringde en massa, sen körde jag in till stan. Handlade silverarmband till Ted fröknar Fina Erika, Caroline & Emma. Åh, Johanna vet vad hon önskar sig i julklapp, Pandora armband. Så fina! Jobbade sen kväll.

070907 Fredag

Åh, vilket avsked. Ted var på bra humör på morgonen. Jag hade så ont i magen. Teds avskedsdag idag på Lilla Snigel. När vi kom var alla barnen samlade i en ring. Caroline höll på med fruktgott och Erika pysslade med en liten kompisbok till Ted. Emma höll koll på alla barnen. Så fint alla satt i en ring och väntade på Ted. Avskedskram, alla barnen fick var och en krama om Ted. Jag fick hålla tillbaka tårarna. Vilka gullungar! Ted kramades av alla och såklart fröknarna med. Vi hade fruktstund, sen delade Ted ut Tom & Jerry påsar till alla barnen. När vi sade till Ted att han skulle barätta vad alla barnen skulle få så skrek han:
- Godis!!!!Emma, Erika & Caroline fick sina armband som Ted delade ut. Tårar i ögonen, ännu mer kramar. Ett armband varar längre än en blomma. Kan dom alltid tänka på lille Ted. Vad vi kommer att sakna dom. När vi sen satt i rummet jag, Patrik och Erika. Ted lekte med barnen, jag höll tårarna tillbaka och Patrik med. Erika frågade hur det kändes:
-Jobbigt, väldigt jobbigt. Tungt.
Kramar och avsked avskyr jag. Vill inte att Ted ska gå på ett annat dagis. Men är så illa tvungen. Kram om till världens bästa Pedagoger (för det är väll så ni vill kallas?)! För alltid i våra hjärtan!
Har aldrig mött så bra personal någon gång. Vilka flickor!

In till stan, Ted fick vara hos Gamla farmor. Jag och Patrik började jaga efter kläder till Pk på bröllopet. Åh, vi hittade med. Men kalaset gick på 1700 svenska kronor. Åh, herrejisses. Men ska man vara fin så!! Om han blev fin? Åh, vilken heting! Med väst och allt. Min Fine! Nu längtar jag ännu mer till den 15/9!
När vi kom in på vår lilla gård ser vi att Hampe väntar. Med blomma och allt! Åh, spelar kort och äter snask. Sen cyklar jag till en natts jobb. Tråkigt värre.

070908 Lördag

Knoppade snabbt kan jag säga. Sov hela förmiddagen på soffan, tills det var dags för kalas i Tyringe. Fira Lillebror som fyllt 8 år. Trött var jag och inte alls på humör för kalas. Jag mös mest i soffan med Snoddas. Tittade på Animal Planet och Patrik höll så skönt om mig.
Såg ett Stjärnfall på jobbet mitt i natten!! Önskat mig nu! Började med min "Inredningspärm". Vilket snille jag är!!

070909 Söndag

Idag sov jag med på soffan...hela förmiddagen. Sen kom Farmor och Farfar och det blev trädgårdsgöra hela eftermiddagen och kvällen. Våfflor på kvällen!

070910 Måndag

Klockan 10:00 hade jag och Ted promenerat ner till nya dagiset, Bäckabro. Mysigt med en morgonpromenad. Jag var nervös och Ted var mer på g. Gunilla som tog emot oss, min gamla fröken med. Teds kontaktperson och det känns ju bra. Visade Teds fack, brevid Trille!!!Fack brevid kompisen Tristan. Allt kändes bra, vi var där en timme idag. Jag tycker att det är lite bökigt och många barn. Inte detta lilla som Lilla Snigel är. Men jag vänjer mig väll. Gumilla är toppen det vet jag ju själv. Men annars känns det vemodigt.

Väl hemma sen igen åt vi sen somnade vi gott. Nä rjag väl vaknade så for jag upp som ett ryck. In till stan och framkalla korten från möhippan. Maskinen sönder men dom löste det så jag fick korten. Jag var så stressad så det var perfekt på Solgränden att stå upp och sola. Solade i 10 minuter ståendes och sen tar det lika mycket som att ligga i 20 minuter. Perfekt för en som mig! Fönstershoppade och sen hämtade jag korten. Hem till Anna och där var Katarina och Terese med. Lite mat sen började vi pilla med albumet till Helene och Thomas. Vi höll på till 01:00. Men fint blev albumet!

070911 Tisdag

Bäckabro idag med, och idag var vi ute. Gick bra, men Ted kollade hela tiden var jag var. Bäst att hålla koll på mammsen!
Jobbade tråkig kväll.

070912 Onsdag

Oj oj oj, vaknade tidigt i ottan. Mådde inte bra alls, lilleman sov och Patrik hade kört till jobbet. Jag gick ner på toa och spydde. Resten av dagen var full med magsjuka. Patrik fick komma hem och jag spenderade det mesta av dagen på toalatten. Jag har inte varit magsjuk sedan jag var liten, kan inte komma ihåg sist jag var magsjuk. Varför just nu denna veckan?

På kvällen fick jag i mig lite soppa. Ted pratade så roligt på kvällen i sängen.

- Min mamma, min pappa, er gosse Ted ( Pekar på mamma, pappa sen sig själv) Mina bästa vänner, älskar er. Åh,. vad gulligt. Han kelade och gosade både mamma och pappa. Mysigt! Då mår man bättre. Trötta och utmattade somnade vi gott.

070913 Torsdag

Familjen går upp och jag känner mig bättre fast matt i kroppen och skakig. Vi går ut och Patrik kör med motosågen, har ju lite stockar som ska kapas upp. Värma oss sen i vinter! Jag går en runda med Ted och vi hälsar på "BamseFarmor och Farfar Gunnar". Efter det kör vi och blir klippta jag och Patrik. Ted följer med, Josse tar sig an mitt långa hår. Eller som hon kallade det "manen". Så fint det blir! Har inte blivit så nöjd hos en frissa på länge. Efter det klipper hon Patrik som med blir läcker såklart! Ted läser Ponny bok och hjälper frissan Sara att packa upp smink. Jag införskaffar lite smnk sen kör vi till stan. Jag solar och Patrik är hos Farmor. Idag står jag och solar igen, snabbt och lätt. Kör hem och Patrik mår illa, spyr hela natten. Jag höll mina tummar och hoppades att inte Ted skulle bli sjuk.

070914 Fredag Dagen innnan Helene & Thomas Bröllop!

Mycket riktigt, Ted vaknar och hostar. Tar han från sängen och han säger att han har ont i magen. Lilleman kräker han med. Inte magsjuk du med tänkte jag. Inte lille Ted. Men duktig gosse som han är kräker han i spannen och är så duktig hela förmiddagen. Vi tittar på Pippi och småsomnar. Eller Pippi Långstrump som Ted säger nu! Ted kräker tre gånger sen är de över. Ser hur han skakar i hela kroppen. Åh, lille vän! Mamma kramar om och tröstar. Han frågar efter Pappa, men pappa sover ju. Sen ringer telefonen. Bröllopsbestyren börjar. Pratar med blivnade Fru Dahl. Hon vill att jag hjälper henne med musiken, hon kan ju inte komma hem till oss. Bränner ut Helenes skiva i 20 ex. Helene har spelat in en skiva till Thomas. Så fint!! Sen bröajr jag rensa bland all musik och dettar ca:2½ timme. Samtidigt som jag har lilleman, men som är så duktig. Patrik får gå upp 14:00 för då behöver jag lite hjälp. Även han matt i hela kroppen nu. Ted äter och får behålla det, vindruvor och Tom & Jerry kexs. Skönt att det inte kommer up. Emily ringer och har bihåleinflammaion, kan inte ha Ted imorgon. Och ska inte ha Ted om hon är så sjuk. Stackars Emily var helt förtvivlad. Men det ordnar sig. Var bara de problemet att Ted varit magsjuk och ingen som vil ha magsjuka. Håller tummarna under dagen att det ska lösa sig. Emily kommer på kaffe, lite smitta här och lite smitta där. Patrik håller sig undan för att inte smitta ner henne. Åh, nu är det lite bråttom. Jag kör till Helene & Thomas och lämnar alla skivor, sen in till stan. Fixar presenten. En jättefin bok med silver text "Bröllopsminnen". I den kan dom själva skriva om bröllopet och det är även en gästbok. Något som jag själv hade velat ha. Sen köper jag fint presentpapper och alla saker som behövs för att göra ett "Gratulationskort" till brudparet själv. Ser så billigt och plastigt ut med köpekorten. Roligare när man lägger ner lite tid på att göra det själv. Jag solar och tittar lite på skor och kläder. Köper naglar och sen bär det av hemåt. Väl hemma slår jag in presnterna och gör kortet. Blir så fina presenter i guld & silver. Väldigt nöjd. Ted och jag lyssnar på Emil och han vill inte sova. Ännu en kväll utan Patrik & Johanna vara ifred stund. Lilleman har en ovana att vara uppe om kvällarna, men snart blir det ändring på det. Dagis och tidiga mornar börjar snart igen. Och det är inte kul det heller. Ted somnar, jag och Patrik pratar igenom morgondagen och äter vindruvor. Svårt för att somna sen.

070915 Helene & Thomas Bröllopsdag!

Jag vaknar med pirr i kroppen när klockan ringer, idag är det dags för dom. Som Helene har väntat på denna dag, i flera år. Gör vid mig och sen kommer Patrik tassandes. Kunde inte sova och rakar sig. Puss på dig Patri, nu kommer Terese och Helene. Bär av till frissan och Helene får en sån fin håruppsättning. Terese får med sitt hår vidgjort. Jag fotar och är med som stöd. Kul att ha någom som fotar under hela dagen. Man vill ju inte behöva tänka på det själv. Helene är precis som jag när det gäller foto, fast jag är strået vassare. Så fin blev hon! Blivande Fru Dahl. Terese hade med förfriskningar och en varsin fruktmix. Så mysigt! Något att tänka på att ha med lite förtäring och frukt, bullar, smått och gott som bruden tycker om. Viktigt att äta under dagen ju. Vi for vidare in till Kicks i Hässleholm. Där blev Helene så fint sminkad, inte för mycket utan precis så som Helene skulle ha det. Man ska ju se natrulig ut på sitt bröllop och inte vara översminkad. Åh, tårarna var nära på mig hela tiden. Hon var redan så fin, tänk när man ser henne i klänningen med. Vi trodde att vi skulle hem nu, men något som är typiskt bruden Helene är att är man ändå inne i stan så kan man ändå shoppa lite. Blev Kappahl och Lindex. Skulle ha koftor till Alice & Ellen. Sen visade dom mig fotoplatsen, Bjärnums Museum, utefotografering. Jag körde inom Emily sen hem som ett skott och började fixa till mig. In i duschen, klänningen på, sminkade mig, håret och sist naglarna som Patrik var så snäll och hjälpte mig med. Klar! Rekordtid, på nästan mindre än en timme hann jag med att göra detta. Sen körde jag till fotoplatsen. Jag var såklart först på plats, sen kom Tärnan och syster till bruden Katarina med Håkan. Efter det anlädde Brudparet med barn. Vi började fota för att spara tid.
image16

Vilka bilder det blev! Vi tog med olika bakgrunder, och varierade miner, poser och personer med på bilderna. Blev riktigt nöjd, sen kom fotografen med sit superobjektiv. Då kände jag mig ganska liten. Plåtade lite sen körde jag till kyrkan. Hade ju redan tagit en massa bilder. Gästerna började anlända och alla var överrens om att Brudparet skulle komma försent, gör dom alltid. Men 15:55 så tisslades och tasslades det om att dom var på plats. Nu var alla så spända. Speciellt dom som inte sett det vackra paret. Jag fotade och Näbbarna Alice & Ellen följdes av Tärnan Katarina. Efter det det vackra brudparet. Alla bara...åh...Så fina! Thomas stolt som en tupp, och Helene lycklig över att äntligen få gifta sig med sin Thomas.


I kyrkan var det stämningsfullt, efter ingången och Psalm 289 "Guds Kärlek är som stranden", inledningsord och bibelläsning av Tärnan Katarina så var det Helenes tur att ta micken och hon sjöng för Thomas som blev rörd. Och inte bara Thomas utan alla andra i kyrkan med. Vigselakt och solosång: "Att älska dig". Förbön och Herrens Bön. Välsignelsen sen hölls vigseltal. Man såg hur Helene kunde pusta ut lite, nu var det som hon var mest nervös för över. Hon lyckades sjunga och det var så fint. Psalm 791 efter det utgångsmusik. Alla väntade i kylan på at få slänga ris på Makarna Dahl. Ut kom dom och Helene höjde sin bukett! Äntligen är dom gifta!!! Ris kastades och det fotades.
image14

Ingen kyss i kyrkan så det blev några på kyrktrappan. Det grattades och Pappa & Katja kom för att hämta Ted som varit med i kyrkan. Ted ville stanna hos mamma och pappa. Pappa berättade att är dom kom hem till honom så skrek Ted bara. Jätteledsen, ville till mamma och pappa men det gick över efter en stund. Helene och Thomas blev hämtade av en fin bil och skålade med champange. Alla gästerna åkte till Bygdegården för att förbereda inför brudparets ankomst. Alla (utom jag som fotade såklart) fick ballonger med ris i. När brudparet anlände så fick dom gå underballongerna som smälldes och Helene fick ännu mer ris på sig i sin fina frisyr. Det skålades och Värdparet Terese & Bobbo hälsade alla välkomna, speciellt Helene & Thomas, Makarna Dahl. Det serverades förrätt: Laxbakelse, sen spex och lekar. Brudparet lekte en lek om hur väl dom känner varandra. Postogram lästes upp av kvällens Toastmadame: Izabella. Alla par i släkten fick också läsa telegram. Jag, Patrik, Katarina, Håkan, Rickard, Kristina och såklart Izabella. Vilka fina och även roliga telegram dom fick. Huvudrätten serverades: Helstekt oxfilè, potatisgratäng ocxh kantarellsås. Riktigt gott! Mer spex och lekar, postogram och tal. Många som höll tal och först ut var Brudens mor. Där fälldes många tårar. Brudgummens mor, brudens mormor, vänner: Terese, Anna och Lotta. Alla var så olika och hade tänkt olika. Anna sjöng en sång istället för ett tal. Det bjöds på efterrätt;Cholkadmousse. God dricka och sen delades borden, nu var det dags för brudvalsen. Snaskbordet kom fram och efter en stund var det bröllopstårtan. Så fin de var, hade Katarina gjort mycket bra. Det fotograferades och dansades. Helt plötsligt så var klockan mycket och taxin gick snart för brudparet. Taxi till Ubbalt Bead and Breafast där dom skulle få vara nygifta. All lycka till er!

image13

Såhär fina var jag & min Patrik på bröllopet!

Patrik & Jag dansade, åh han bjöd upp mig till "Let`s twist again" och vi dansade till "Om och om och om igen" även "When somebody loves you" med ingen mindre än Alan Jackson. Så romantisk. Patrik viskade att det kändes som nyår då vi blev kära. Mysigt!! Patrik var så stilig, så fin. Han sade hela tiden hur vacker jag var, och jag kände mig så fin i klänningen och mina silvriga pumps. Vilket bröllop sade han! Vad fint! Nu är vi båda så sugna på att ha ett traditionellt, roligt, romantiskt bröllop. Katarina & Håkan får väll med ta sig i kragen nu efter 15 år som par. Om det är någons tur så är det väll ändå deras?! Nu kan vi ju få hjälp av en mycket välorganiserad brud och brudgum. Häftena var så fint gjorda både till kyrkan och mottagingen efter. I häftena till mottagningen var det såklart fullt medsånger, även icke rumsrena och sen hade Brudparet skrevit om alla på festen. Färgerna gick i rosa och grönt. Små presentaskar till alla med godis i. Allt var så genomtänkt, silvriga kandelabrar. Ljus överallt och blommor. Buketten var så underbart vacker!! Vilket Bröllop!!

Hem till Monica & Lennart och somnade gott intill vanrandra. Mysigt att sova där, gamla minnen om man säger så...

image4

Det vackra Brudparet vid fotograferingen!

070916 Söndag

Vaknade av att Pappa ringde och väckte oss, dags att hämta lilleman nu. Vi handlade frulle sen hämtade vi vår gosse i bröllopsklädsel. Måste sett kul ut! Hem och mös hela dagen.Lyfte inte ett finger här hemma, baar det viktigaste. Bara familjemys och tittade på film. Patrik gjorde mat och sen ännu mer mys.

070917
Idag blir Ted 2 år och 4 månader.

Blev väckt av sambon min, 5:30 på morgonen. Vilken väckning, roligt och spännande Hjärtat. Ett minnne som vi kommer att prata om länge!!

Klockan 8:00 ringde klockan, dags att gå upp. Till dagis och bekanta sig lite mer med barnen. En pojk som inte rä snäll mot Ted. Jag blev irriterad och sade ifrån. Annars är alla andra snälla. Ted och Trille busade. Hoppas att det känns lättare för Ted att Tristan går på samma dagis. Vi var inne, sen var vi ute en stund. Körde hem och jag lagade mat. Patrik och Ted bar in bränne. Lilleman och jag somnade, kände mig febrig och trött. Emily & Anna kok på besök, men fika. Roligt att träffa Anna igen! Gästerna åkte och jag fortsatte med städningen. Ted tittade som vanligt på Pipp, nu är det Pippi som gäller igen. Vi gjorde kvällsmat och Farfar kom med en som satte upp utkastare till stuprännorna. Ted kissade ner soffan coh sen tittade vi på tc. Nu tittar Ted på "Hitta Nemo". Hoppas att jag kan lyckas få honom i säng snart. Får väll prova. Saknar Patrik min. Tänk om du var ubåtskapten, som Pelle. Då hade vi aldrig träffats ju. Bara dessa kvällar är så jobbiga. Kan inte leva utan dig. Svårt att andas då. Saknar dig min fina Snoddas.

Flytt & Bröllopsblogg 070820-070917

Idag fick vi nycklarna!

070820 Måndag

Vilken nervös dag! Jag och mina pojkar mös och sen gick jag ner med sopor. Kittlade i benen, så nervös var jag. Nervös för att inte fatta, för att inte begripa. Jag kan ju vara lite flummig.
Det nervösa gick över när Emily kom. Fina underbara tösen! Lika söt som alltid, så oförskämt att alltid vara så snygg. Vackra flicka! Vi drack massvis med kaffe och Ted fjantade sig för att få uppmärksamhet. Vi pratade och tiden gick. För fort. Lyssnade på "Reaggerap" och Ted visade även Emily att han kan gå på pottan. Busade i sängen och lite mer kaffe och vindruvor. Det var dags för Emily att gå, Ted att åka till dagis. Jag gick ner till banken för att ha lite försprång, tömde Teds spargris ju. Ville sätta in dom pengarna direkt. Lille Krösus, tänk vad rik han är redan. Lille Joakim Von Anka, med sitt kassavalv. Ocvh så fort han ser en plånbok så säger han ju: Pengar! Sen rotar han igenom efter mynt. Så han vet ju hur han ska göra.

Väl på banken gick vi in till Lars Kullander (Nästan Kullberg). Vi gick igenom lånen och lade upp dom, olika år. Band räntan, och dikterade allt som vi skulle prata om. Huset försäkrat från och med idag på oss. Fixat! Allt tog en liten stund, sen kom Mäklaren Lina Cardling, och säljaren Majvor. Vi fick skriva på en massa papper. och gick igenom allt. Vilka juridiska termer dom har, tänk om man kunde lära sig alla dom? Fick en pärm med alla papper på huset och sen nycklarna var fast i pärmen. Sen var det klart! Vi pratade och berättade om när Ted packade igår. Han var inte förtjust i att packa ner alla sina leksaker. Han sade ju:
-Mina Saker!!
Det gick ju bra sen! Nu är det klart, huset är nu officiellt vårt, kommer att stå i tidningen. Gör det med alla som köper hus. Tar dom reda på genom lagfarterna. Måste jag ju klippa ut!! Hålla utkik, be Svärmor att lusläsa. Det blev stressigt sen. patrik släppte av mig på TK, beställde mat medans han hämtade lilleman. Lämnade lilleman hos Farfar, kändes jobbigt att stressa med honom. Men han blev lycklig över att få komma till Farfar. Jag körde Patrik till jobbet, sen körd ejag till mitt jobb. En kväll som flöt på bra, patrik ringde till jobbet. Så glad jag blev.Kunde inte prata, mitt uppe i något ju. Fina Snoddas!

Körde till Farmor & Farfar och dom hjälpte mig hem med Ted som sov. Nu sitter jag här och väntar på att det ska bli morgon så att jag kan ringa Helene. Marilyn Manson biljetterna släpps imorgon, börjar klockan 8:00. Måtte vi inte missa detta!! Vilken tur att jag såg det! Att han skulle komma till Sverige!! Patrik längtar med, rocka loss. Ta med kameran och fota. Kan man ju göra om man ska ha sittplatser. Måste ju ringa Helene imorgon och se om hon har bokat och hur/platser. Vågar ju inte chansa på att vi har internet imorgon med, eller telefon. Så därför kan ju hon göra det. Spännnade! Det bästa är att det är i GBG han spelar, slipper åka till Stockholm. Nu ska jag krypa ner hos lilleman, tvätten är hängd och jag ska upp tidigt. Men kommer förmodligen inte att kunna somna än.


070821 Tisdag

Idag jobbade jag 7-16, sen jobbade ju Patrik kväll så det blev inte mycket gjort idag. Ringde Helene och biljetterna är bokade!! Förberedde för flytten imorgon. Sista natten i lägenheten. (Utan att vi visste eller hade planerat det) Sista Kaffet med Tina & Lillan i 69:an. Ett sorgligt kafferep. Mycket som vi hittat på i denna lägenheten, många minnen. Men minnen finns kvar, fast att man var nära att fälla en tår. Jag och Tina en kväll. Kul vi hade det, men tiden räcker aldrig till när vi umgås, det säger bara poff så är klockan mitt i natten. Så är det väll när man har kul, med en fin vän.


image6
070822 Onsdag

Idag flyttade vi in i vårt fina hus! Vi gick upp och mornade oss, sen kom Erica och hjälpte till. Vi fyllde bilarna, sen började vi köra lådor. Ted var duktig! Erica hämtade Sanna och barnen lekte så fint ute. Vi fick så mycket gjort, Erica är ju som sagt en liten arbetsmyra och vi fick nästan alla lådor flyttade. Bara stora saker kvar. Vi fikade på vår fina stora balkong, måste ha en paus ju. Saker överallt och jag började få smått panik. Var ska jag ställa allt? Oh, detta är mycket på en gång. Nu på förmiddagen kändes det lite jobbigt, just för att allt var så rörigt. Pedant och perfektionist som jag är, så jag fick lite panik inombords. Emily kom och tittade på huset. Hon tog med lilleman för att busa och sen kom Pappa. Han kom med jobbebilen, som vi snällt fick låna. Och inte bara bilen utan Pappa "Björn" med. Starke Pappa och Patrik tog det mesta av alla stora tunga möbler under kvällen. Jag tog smått som var kvar. Tog väll ett och annat tag med lite större saker med, men det var männen som slet. Lägenheten ekade, och nu var det dags att hämta lilleman som somnat så sött hos Emily. Han snarkade i hennes soffa när vi kom. Vi tog en snabb kopp kaffe sen körde vi hemåt, hem till Vittsjö.

Väl hemma så var Farmor Ingrid på besök, hon hjälpte mig på med sofftyget och pysslade lite. Hon berättade hur mysigt hon tyckte att här var. Jag kände då för första gången att det var mysigt, och nu började mer och mer falla på plats. Då insåg både jag och Patrik att vi ska ju sova här inatt. Vi bäddade och fick sova i hallen på ovanvåningen. Just för att sovrummet var så fullt och Ted sov i sin säng. Ingen grind ner till trappan och om han skulle vakna och lbi rädd och trilla ner för den långa trappan. Upptäckte att vi inte hade någon kattsand så det fick bli vanlig sand i lådan. Kisarna nosade på allt. Vi var helt slut och första natten sov vi som stockar.

070823 Torsdag

Första morgonen i huset! Vi gick upp tidigt, och alla verkade utvilade. Något som inte stämde. Var är Izor? Jag kallade och letade, blev ledsen och sen öppnade jag ytterdörren för att se om han kom. Regnade gjorde det och krypandes med öronen ner kom lille Izor. Han ville nog bara in och tänkte:
-Släpp in mig släpp in mig!! Kall och blöt om tassarna. Blev torkad sen var allt bra igen.
Åt frukost sen lämnade vi Ted på dagis, vara där tre timmar idag. Sen åkte vi till lägenheten och började plocka undan och lägga fram allt så att det bara var att ta. Inte mycket kvar att ta. Jag körde ner och köpte kattsand, stackars kisarna ska inte behöva kissa i vanlig sand. Farmor och Farfar kom, vi började röja i lägenheten. Idag ska allt det sista bort. Jag och Farmor hämtade sen lilleman på dagis och han blev överlycklig över att se Farmor!! Jag fick inte knäppa jackan, det skulle farmor göra. Väl hemma så busade vi en stund, sen var lilleman trötter. Han skulle ju såklart inte sova. Jag sade att såhär gör man ju inte på dagis? Hur gör man på dagis? Ted han gick och lade sig på madrassen snällt. Farmor kröp ner till honom och båda somnade. Jag hann pula i huset i 1½ timme. Sen var släpet lämnat och vi åt lite mat. Ted lämnades hos Farmor och Farfar och vi hade en del att göra. Sängen sattes ihop och det kändes som om tiden inte räckte till alls. Nu helt plötligt i vardagsrummet stod Helene &Thomas lilla Alice med. Efter det var det allmän husvising. Monica, Lennart, lille Ted kom hem och Ellen. Min Pappa och syster med pojkvän. Även Tina kom på besök, alla tittade runder och tyckte att det var så fint. Jag sträckte på mig och var stolt. Ted visade alla sitt rum och det bjöds på kaffe ,"dumlekakor" & bullar. Patrik spelade "Austin" som han spelat hela tiden nu när vi flyttat. Den låten går varm, och den är ju så bra. Fullt med bilar på gården och huset kändes varmt och trivsamt. Jag hade kunnat börja gråta vilken sekund som helst. Patrik och jag har ett hus, vårt hus. Kan nog inte fatta det än. När alla åkt så pussades Ted med mamma och somnade efter att jag läst "Bockarna Bruse".070824 Fredag

Idag sov vi länge, trötta och lite sletna efter allt flyttande. In kommer grannen Johnny Olofsson mitt emot med blommor! Välkomna till Porrarpsvägen!! Jag fick gå upp och klä mig sne pratade vi länge och drack kaffe. Lite gatuskvaller och trevligt prat. Han hälsade oss varmt välkomna och hoppades att vi skulle trivas här. Efter det kom Katarina med barnen. Husesyn och inredningstips. Hon berättade att dom hade en hel låda med "fusktegel" som vi skulle få. Ska vi ha i sovrummet och tv-rummet (kan inte kalla det storarum för dte är så litet). Skorstenen går genom dessa rum. Kommer bli så fint, hon sade att vi skulle få vit färg i inflyttningspresent istället för blommor. Vad ska jag med blommor och ännu mer olika krukor till? Jag vet inte hur många krukor jag har nu!? Nej, en låda med vit färg skulle hon sprida till dom andra. Det är ju det vi behöver. Eller presentkort på IKEA eller en annan inredningsbutik. Vi fikade på balkongen och sen gick vi ut, alla barnen busade. Fick igång gräsklipparen, nu ska gräset klippas! Lite jobbigt var det, Katarina åkte hem och Patrik till Helene & Trille. Jag slet som ett djur, klipparen är ju inte egendriven. Så man får putta en tung klump med gräs i, och där gräset fylls på blir full så snabbt för gräset är så högt. Trögt går det med. Hu hu, svetten rann av mig. Grannen frågade hur det gick. Jag flåsade och försökte svara. Investera i en ny gräsklippare kanske? Farfar Gunnar såg hur jag slet, han var med ute och klippte gräset. Sade att jag får låna hans sen när han är klar med sitt. Jag gick in och fixade. Patrik kom och Ted stannade hos Helene. Farfar, Farmor kom med Gamlafarmors bror och hans fru. Ville se huset. Patrik drog bort en buske och vi rensade rabatter. Gräset klipptes klart och sen skulle vi hämta Ted. Izor fick fnatt och kissade, kissade inomhus medans han sprang. Jag körde till Ted och Patrik hoppade in i duschen. Vi fick mat hos Fina Vänner. Efter att vi var mätta så slängde vi lådor, och handlade. Väl hemma torkade jag golven, och sanerade efter Izor. Hängde tvätt ute och sen kom Pappa & Katja. Dom hade snoffsat upp sig så jag gick in och pudrade näsan med. Vi eldade i pannan och fick fyr! Luktar gott!! Började på maten. Det bjöds på: Baconlindad Fläskfilé, dijonsenapssås och potatis. Maten tog tid att göra så vi satte oss att äta 23:00. Spelade "Austin" vilken låt. Maten god! Inredningstips fick vi, så kul. Detta är ju vårt! Fast jag vill måla om mycket....Vi fick en inflyttningspresent, en jättefin Gästbok där man kan ha ett kort på huset på framsidan. tackar för det. Pappa sade att det är sådant som passar mig, jag skriver ju ner allt jag gör. Pippi på att skriva!! Gästerna cyklade hem, och jag tänkte för mig själv. Plockade i diskmaskinen, vilken uppfinning!! Att man har stått och diskat för hand. Sen är det ännu bättre att det bokstavligen blir skinande rent! Patrik kom och kramade om mig, och sade:
- Oh, vad jag trivs här!! Trivs så bra, och mår så bra. Saknar inte datorn alls, så mycket roligare saker det finns att göra.
Det är så sant, nu har man något att göra om dagarna, och blir aldrig rastlös eller irriterar sig på varandra. Det är så underbart. Detta är ju vårt, och vi får göra precis som vi själva vill. Om man bara visste hur man skulle ha det? Men det kommer vi på rum för rum.

070825 Lördag

Patrik var på svensexa idag. Hoj Thomas nu får du hålla i ditt lypsyl...ha ha ha. Speciellt med tanke på vad du ska göra idag, full fart!


Pappa & Katja kom och vi åkte till Gränsbygden, en present till systra min, fin micro med grill blev det. Ted betedde sig allmänt illa så jag skämdes som en hund. Åh, vad jag skämdes. Det blev kalas hos Farmor Ingrid som fyller 71 år idag! Hurra! God mat och fika. Lite promenad, promenad i Porrarpsområdet. Mysigt! Jag gick hem från kalaset, på grusvägen ner till oss kom Farfar & Farmor. Hämtade hem Ted och sen röjde vi i trädgården. Farfar kom med fina trädgårdsverktyg till oss. En fin inflyttingspresent, även brandvarnare fick vi. Uppsatta med. Farfar drog ner en rosenbuske som växte på vårt uterum, växter ska inte växa på hus. Inge bra. Krattade rabatter och räfsade löv. Håll i gång till 20:00 på kvällen. Men mer finns det att göra, tur att jag har min egna trädgårdsmästare. Lille Farfar. Kasper och Ted åkte "rulleburen" full med lös. Ted stormtrivdes att få vara ute och röja. Han älskar att bo här, pratar om att han bor i hus nu. Mammas Hjärta klappar för att han mår bra! Det gör mig glad. Inte bara det för mannen min mår med prima. Vi åt och sen fick barnen Tom & Jerry påse. Patrik kom hem 21:30, var trött och ville hem till oss. Åh, fina Du. Orkar inte mycket, men det är jag glad för. Jag vet att jag kan lita på Patrik till 100%. Känns så bra och tryggt. Tvivlar aldrig på dig. Vet att han kommer hem, och att han är snäll och vänlig mot mig. That`s my man!!!070826 Söndag

Andreas, Erika och barnen kom nä rjag var ute i trädgården. Lite kaffe sen var vi tvugna at köra.
Lillasyster 19 år idag! Kalas för fullt. Först fick vi se hennes lilla lya. Så mysigt, hon har ett finger för inredning syster min. Sen åkte vi till Andrès föräldrar på kalaset. Så fint det var i detta nybyggda hus. Men inte mysigare än vårt. Ytan hade jag inte tackat nej till, men annars är vårt och kommer att bli så fint. Lina uppvaktades och hon bjöd såklart på kladdkaka. Lillasyster är tokig i det! Andrés föräldrar mycket trevlig. Men vår lilla familj längtade hem, hem ljuva hem.

070827 Måndag

Sova för mig idag, Patrik & Ted upp i ottan och jag hjälper till. Patrik får backa tillbaka bilen för att mamma ska ha puss & kram. Jag somnar men kan inte sova länge. Jag har maten klar 14:15 när boysen kommer. Ted busar med Lillan som med så kort varsel kan passa lilleman. Fina Damen, fina du!! Jag & Patrik städar lägenheten. Ska bli så skönt att bli av med den nu. Jag tar en dusch och Ted "badar". Han har sin babybalja som han plaskar i. Vi saknar badkaret!! Sen är det dags för en natts jobb för mig.

070828 Tisdag

Sova. Snarka. Besiktigade lägenheten idag. Blev ovänner med bes.mannen. Hum. Han ville att vi skulle betala för både vårt sovrum och Teds rum a`4000 kr. Detta är förstörelse. Våra hyllor å ena väggen i sovrummet hade gjort fula märken. Vi sade att man kan ju bara måla den väggen, då flög han i taket. Teds bokhylla hade vi satt fast i väggen för att när han började gå så tog han tag i den. Den vinglade, det fick man inte göra. En barngrind får man inte heller sätta upp. Pundhuvve! Åh, jag var så arg så jag skakade. Vi gick inte med på det. Ombes. snart. Denna dagen går till historien tänkte jag! Ännu en natts jobb sen.

070829 Onsdag

Efter en morgoncykeltur hem så kröp jag i säng och telefonen börjde ringa. Om.besiktiga idag. Somnade om och var arg för jag tänkte bara på gubbf-n.

Ombesiktigade, gick bättre idag. Vi hade rätt och det var en vägg i var rum som behövdes. Det var ju det vi sade? Spisen blev inte godkänd så jag och Ted var hos Farmor och Farfar sålänge. Läste bok och tittade på film. Sen kom Patrik och vi åt mat och tittade på Ronja. Bestämde idag att vi börjar med hallen nu i helgen. Ännu en natts jobb. Tredje natten.

070830 Torsdag

Efter ännu en natts job så cyklade jag inom Teds nya dagis på morgonen, Bäckabro. Presenterade mig och fick reda på att vi kommer få papper hem på brevlådan. Kändes konstigt att komma in på ett annat dagis, undrar då hur det ska kännas för lille Ted. Jag är så nervös för det. Kryper i kroppen, pirrar och ont i magen. Vill inte att lilleman ska vara lissen ögat. Cyklade hem och efter en dusch somnade jag gott.

På eftermiddagen kom Pappa på middag, goda kåldolmar med potatis. Sen kom Helene, Niklas & Tristan och hälsade på för första gången. Kul att träffa vänner och visa upp ett hem som kommer att bli så mysigt, och redan är det. Sen att det kryper i kroppen på mig med vardagsrumstapeterna, det kommer det göra tills det inte ser ut så. Det kommer det kommer. En sak i taget.

070831 Fredag

Sista sensommardagen, nu är det snart höst. Lilleman och mamma mys idag! Var ute och busade. På kvällen kom Erica & Andreas och vi åt mat. Ted som hade väntat på Sanna fick inte träffa Sanna. Vi som hade dukat upp för två på Teds lilla bord. Men han busade med Erica och Andreas istället. Vi päste i soffan och Erica nattade Ted. Läste inte Bockarna Bruse ikväll för den hittade hon inte. Annars sedan vi flyttade in i huset ska den läsas var kväll. Nya favoritboken! En lyckad kväll!

070901 Lördag Förlovade i 4 månader.....Du & Jag.

Grattis till oss, fyra månader sen nu. Kärleken spirar, speciellt nu när vi flyttat. Bråkar inte, får utrymme och lite egna pysselsaker att göra.

Patrik jobbade extra idag, inventering. Farmor & Farfar kom och vi fikade lite. Farmor fick presentkort och choklad. Sen fick hon ett kort och en orkidée. Så fin var den, det bästa till den bästa såklart. Sen gick vi ut och började röja. Jag och Farmor gav oss på stugan med hela vårt förråd i. Farfar och Ted gjorde vid rabatter. Men Ted ville bara vara med Farmor såklart, jag känner igen det där. Farmor, Farmor, Farmor...Farmors kelgris. Det är jag fortfarande!! Idag blev stugan tömt och allt är där det ska. Iallafall i huset. Stugan är städad av lilla Farmor, hon borstade stugan utvändigt med. Oj oj oj. Farfar tog med Ted en runda ner till byn för att köpa glass så att vi kunde röja. När han kom hem så fick han och Ted mat. Klart på bordet och sen vilade Farmor & Ted. Farfar började på gräsmattan ("mossmattan"). Jag tog en del jag med. Sen gjorde vi vid rabatter. Så utvuxet så vi gjorde dom bredare på Farfars vis. Så han hade sina rabatter i huset dom hade. Blev så fint, och jag har lärt mig något nytt igen. Efter det körde mina fina hem. Jag piffade till mig, efter det körde vi på kalas. Ellen 2 år idag! Vi fikade och Ted busade med Ellen såklart. Dom hjar så kul tillsammans. Så jämngamla med. Skakade loss och dansade gjorde barnen och Majken. Såg så kul ut. Fick oss ett gott skratt jag, Svärmor och Helene. Pratade lite detaljer inför det snart stundande bröllopet som äger rum den 15 september. Inte långt kavr nu, 14 dagar. Jag längtar så jag blir tokig!!! Blev sent och vi körde hem. Men Ted var så toppad så han skulle inte sova.070902 Farmor 71 år idag! Söndag

Denna dag började med frulle och tv mys. Lite söndag får man ha. Sen körde vi in till Cheapy och köpte vit färg i massor. Rent och snyggt tycker vi båda! Matcha med snygga textiler sen. Blev lite vad vi behöver till och sen somnade Ted på väg hem. Efter det så tejpade vi alla lister med maskeringsejp, förarbetet tar sådan tid. Ted vaknade precis när vi skulle börja måla. Ville titta lite. Nu har renoveringen börjat! Vi börjar lätt med hallen när man kommer upp från källaren. Den ska bli vit, med lite textilinslag och svarta dekorblommor. Kommer bli så fint! Mannen min visade sin talang med noggrannhet och målning. Han är så noga när han gör något. Men det blir bra sen!!

Jag lämnade lilleman hos Farmor och alla kusiner sen tränade jag. Så skönt att komma ifrån en stund, tänka på att göra nytta med kroppen lite. Mycket som händer nu och allt hinner man inte med. Hämtade lilleman och sen körde vi hem. Patrik var inne på andra gången att måla. Blev mys och somnade gott.RSS 2.0