Power

Kände mig SÅ stark innan dagens pass. Efter? Starkare! Just då endorfinerna ruuuuusar i kroppen! 
Åh! Vill ha tillbaka min "kropp" och kämpar men vet att jag behöver mer. Styrketräning kommer mer och mer. Men jag tänker inte pressa så det är smärtsamt. Allt har sin tid ska NI veta. Ge det tid och viktigast av allt...DIG själv tid att lyckas. Bra saker tar tid. Du är alltid en bit på väg och hjärnan säger det. För denna fantastiska hjärna...oj oj vad den har makt. Låt den ha det, utmana den och följ din magkänsla och ditt hjärta....

Fin morgon, dag, kväll. 

Vinterland

Oj så otroligt vackert detta är!

Visst är det underbart! Snö så långt ögat når. 

Jag beundrar det, har beundrat det massa idag. Vita kristallflingor. 

Detta är Hälsa.
Lunchbesök

Oj oj! Vilket snöoväder vi har här i södra Sverige! 
Jag tycker dock att det är mysigt...extra mys att krypa in i värmen. Titta ut...

Ännu en arbetsdag och idag fick jag FINT besök på lunchen. En kopp kaffe i kylan dock under tak. 20 minuters solsken i mitt hjärta. Tänk att han vågade sig hit? Och ut ur bilen..ha ha! Men har han åkt så långt för mig redan så. Jag har ett leende på läpparna iallafall! 
Känslorna

Vällde över igår. När jag letade på dagis efter Lias. Spänningen stiger....var är han? Hur ser han ut nu? Vad har han på sig? Sådana saker som heltidsföräldrar kanske inte tänker så mycket på. Sen...när jag väl ser honom studerar jag honom en stund. Mitt hjärta ler och pulsen ökar. Åh! 
- Kom till mamma! Kom så jag får krama dig! 
Liten kommer upp i famnen och mammas tårar kommer. Resterande av världen existerar inte. Inga andra ljud eller annat av min perception som plockas upp mer än Lias. Bara vi två nu. Jag vet inte hur många pussar han får, kramar och kel. Vill bara hem hem hem och gosa mer! Lyckorus! Att bära min lille kille i famnen, han gosar. Vi stannar, pussas och traskar sen vidare. Kylan känner jag inte alls. Jag är så varm inombords. Sen kommer lyckorus nummer två. Min Store kille och idag rusade han mot mamma. Finns det något bättre? Jag tjuter av bara tanken på detta. Ja, jag gråter lätt. Nära till känslor. Det är så jag känner. Vet att nu är det bara 4 timmar till innan jag får ta hem dom igen. Låsa dörren och stänga av ljudet på telefonen....


Bild från alla hjärtans dag 2012. Åh vad ni växer Killar!

Semlor

Igår testade jag Lchf semlor för första gången. Allt från ruta ett (bullar & mandelmassa). Min vän Monkan fick vara min testperson och även jag. Bullarna blev kompakta och lite hårda. Inte dom bästa Lchf bullarna jag gjort. Men.....mandelmassan oj oj oj. Grädde ska vi ju inte snacka om. Grädde är grädde. Så nästa gång kommer jag göra andra bullar jag vet är goda och tillsätta lite kardemumma eller kanske kanel, samma mandelmassa och mängder av grädde. För vem älskar inte semlor?
Vinst=Vänner


Högsta Vinsten!


Arbete, möte och ett pass. Klockan 17:15 var Fröken hemma. M hade startat med maten och strax därefter anlände våra Vänner. Det blev Greek Chicken Feta och Bingo! Sedan dans, massa prat och fika. Jag hade bakat både Vanilj Muffins och LCHF semlor. Kvällen flög iväg!!! Vännerna på väg hen och nu ska vi ta igen helgen som gått...Kvarg Vanilj

Lördagen var kommen. Snart till ända. Har jag fått tillbaka lusten att skriva. Jag tror det. Skriva här iallafall. Kan se det själv. Idag vaknade jag och i lugn och ro en kopp av mitt kaffe. Sedan var det lördagsspinningen på schemat och det gick som en dans. Vi fixade (jag och M) mycket med musik igårkväll så ett nytt pass (igen). Är inne i ett flow nu av att knåpa pass. Ett gott tecken. Nöjda deltagare, men nästa vecka kör vi 60 minuter va?
 
Väl hemma duschade jag så varmt så det brände, de e så skönt. Jag har hittat en ny "kärlek". Den heter Kvarg Vanilj och är inte sådär strikt LCHF men efter ett pass och en lördag så njöt jag. Med kokosflingor och frön på. Jag är tossig med vanilj och finner inte ord för hur gott det var. Bättre än mycket. Ett litet minus är att det kan trigga sockersug men jag tror att det kan vara värt det.
 
Jag kröp ner i sängen. Oj vad jag kände för att somna om. Så varmt intill M. Som en liten bastu att krypa ner i. Speciellt när det är sådär kallt över täcket. Jag ville slumrat till, det var nära men en arbetskväll väntade.
En arbetskväll kom och gick. Klockan tickar och klockan ringer imorgon bitti. Fika inför morgondagens kvällsbesök är klart, bakat för första gången på länge. Både nyttigt och onyttigt. Nyfikna va?
 
 Full dag imorgon, så fullspäckat har jag inte haft det på länge en dag. Jag ska nog kunna hantera det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muggkaka

Enklare kan det inte bli! Gottegrisar vid eftermiddagsfikat!
 
Muggkaka är precis som det låter, en kaka i en mugg. Denna är självklart LCHF.
 
Smörj en kopp/mugg med lite kokosfett (alt olja). Blanda 1 ägg, 1 msk kokosnötsmjöl, ½ tsk bakpulver samt ½ dl mandelmjöl (hasselnötsmjöl) tillsätt om du vill varlfri arom (saffran, bittermandel, vanilj, kakao, nötter, bär).
Blanda alla ingredienser, i muggen och in i micron i ca 40 sekunder beroende på hur du vill ha din kaka. Vänd upp och ner på koppen på en tallrik. Kakan trillar ut! Servera med bär, grädde eller vad du känner för!
 
 
Detta blev en slät muggkaka utan arom med mandelmjöl samt bär till.
Lördagsgott!
 

Fredag V 4

Och det betyder 4 veckor in på året. Betyder att idag startade mitt Vårschema på Gymmet. 

Idag vaknade vi minsann i god tid. Herr M gick (hoppsan) upp före Fröken. Kaffe och en lugn förmiddag. Jag knåpade lite på ännu ett nytt Spinningpass. Sen var det dags att luncha hos Älskade Farmor & Farfar. Nästan 2 veckor utan dom. Abstinens? Ja! 
Lilla Farmor bjöd på sina köttbullar och vi lirade Yatzy. Tiden rusade iväg. Som sagt v 4 och Fredagsspinning Start. 60 minuters härlig cardio och sedan nöjd ha fredag. Känner att jag är på G. Hoppas kunna klara hålla detta tempo samt lite mer. Men utmanar kroppen, känner samtidigt. Viktigt ju! Jag har mina "mål"....
Idag lagades det Fajitas! Testar Lowcarbzone Tortillas, godkända! M gjorde Rumänsk specialitet: eggplantsallad (aubergine röra) NU? Matkoma ett tag....

Med fokus

Dagens J valde en snabb kopp kaffe. Jag måste helt enkelt ha kaffe på morgonen. Det går inte att utesluta. Sedan körde jag till Gym(ett/1) och värmde upp den frusna kroppen med Crosstrainer i 20 minuter. Gymmet var nu helt folktomt! Inte en kotte! Jag gick loss på maskinerna som jag annars undvikit i störta möjliga mån. Kör oftast fria vikter men....idag var jag bara tvungen att utmana. Både mig själv och maskinerna. Det blev ett pass bestående av: axlar, triceps, biceps och lite bröst. Som alltid mage! Åh så skönt! Väl hemma en riktigt varm dusch och Kvarg gott på det! 

En eftermiddag och kväll på jobbet....
Jag måste beställa protein! Jag bara måste. Tomt så tomt hemma! Dagens to do men en jäkla djungel! 
Dyker ständigt upp to dooos! Miljoner saker i huvudet och på Gymmet släpper jag allt. Det är frihet!
Spenat till J

Ledig dag men fullt ös! Förutom en update på Belle har vi snurrat runt och "fixat" massa. Jag har uträttat dagens nyttiga som blev ett snabbt intensivt benpass följt av 60 min spinning. Hämtad (för att jag kan) och idag bjöds det på Spenat med Vit fisk till. Tänkte lite Starke Adolf, nyttigt! Dundrar ner i soffan nu....whooo...

Vänner

Vilken fin helg vi fick! 
Lördagen blev lördag och sen kom söndag. Söndagar är lite som måndagar. Lite "hatkärlek" för söndagar. Vi (efter många om och men) körde till våra Vänner i Vinnö. Där busades det i snön. Jag ville knappt gå in. Hade det inte varit för blåsten så. Vädret var riktigt busigt! Vi lagade mat jag och Monkan, männen förde en diskussion. Ted följde med kompisen på fotboll och Lias....ja Lias hängde med mamma. Jag njuter faktiskt av det. Så fort Ted inte är i närheten, och vi inte är hemma så är han ofta en "mammafis". Hänga, klänga, krama, pussa, prata....jag njuter. För en liten stund stannar allt annat och han min lille Lias är min pyttis. Han är ju lillebror ju. Vädret var busigt att köra hem i. Jag tror min puls var hög, fortfarande ett obehag vissa stunder att åka bil. M är en bra förare, det är andra bilar och ännu värre vädret. Blev ingen vinst under kvällens Bingo. Jag slocknade med ett leende på läpparna. 

Jag vaknade pigg som en lärka, får en latte gjort lagom tills barnen är klädda:
- Here is your coffee Babe!
Jag hade kunnat hoppa jämfota men DÅ hade Han nog trott att jag var riktigt tokig. Barnen lämnades och ärenden utfördes. Innan mitt måndagspass på 45 minuter besökte vi våra Nya Gemensamma vänner som hjälpte oss så fint i lördags. Då vi kanade av vägen. Vad det dukades upp! Oj oj! All ära åt Rumänsk fikabesök. Kakorna såg ut som konditorikakor och med mycket lite socker. Så ja, det första sockret fick jag i mig. Tycker det är otrevligt att tacka nej. Speciellt denna kulturen. Så känner jag iallafall och jag tror att passet gjorde sin verkan. En trevlig stund med vänner och vi hade nog kunnat stanna hela kvällen. Jobb måste dock skötas och vilket roligt jobb jag har. När jag var klar med passet blev bortskämda Jag hämtad. In i duschen och sedan stod maten på bordet....
Jag snuffade in i M under filten efter maten. Njöt av värmen och tvn lyssnade jag på....men tittade inte...

Titt i diket

Helgen stod för fötterna! En mindre rolig fm. med det tråkiga s t ä d på schemat. Men, gjort, Done, gone, borta....

NU ska vi ha kul! Åh, vi kör till "berget" och bygger en snögubbe. Vi tog på oss mängder med kläder och vi rullade mot vårt mål. Vad händer? Jo i snigelfart tar vi oss upp för den långa, hala backen. Då...sakta men säkert glider vi ner i diket. Jaha, jag var rädd att bilen skulle välta. Men den gjorde som tur var inte det. Ja, jag blev rädd. Även i snigelfart så känslan av att inte vara där man ska vara med bilen fick mig att skaka. Barnen blev tysta i bilen för en stund. Sen flinade Lias och Ted sade: 
- Jaha, vad händer nu? 
Coola killar. M hade en plan och det var bara dags att börja utforska denna plan. En räddande hjälte kommer och efter många om och men är bilen loss. Men...nu ska vi ner....backen är lång och hal. Då dyker TRE änglar till upp. Det fantastiskt roliga var deras "ursprung"...Rumäner!!!! Tjohooo! Så med allas hjälp, lite finurlighet så kom vi ner. Det var den utflykten, det äventyret. Vad vann vi? Jo...3 nya vänner! Inatt drömde jag om bilen. Att vi var ute i snön och lekte med henne. Låter sinnesrubbat men det drömde jag. Drömmar är ibland mer visande än vad vi tror. Vi fick lördagsbesök av Nya vänner och nästa gång blir det dejt hemma hos dom. Tänk vad det kan komma tur i otur och vad livet vänder snabbt! Redig brakfrukost

 
 
Halva Januari är som bortblåst, och jag hinner inte med. Kan inte fatta hur jag hann med allt innan? 
Det är ju visserligen historia och det tar tid att "komma tillbaka" till sitt "vanliga jag"...
 
Jag har startat med Styrketräning denna veckan efter ett uppehåll pga smärtan i nacke och rygg. Det kändes att lyfta igen. Men jag tror att sakta men säkert kommer det bli lättare. Säkert tyngre nu i början och jag kämpar vidare för att hela jag ska komma tillbaka.
 
Vårschemat på passen drar igång nästa vecka och då jädrar. Då är det spinning flera gånger i veckan som ska instrueras, detta kommer lyfta mig. Det vet jag. Känner redan hur det rusar enorfiner genom kroppen, lyckan att få ge och inspirera.
Ikväll smäller det med, 17:20 drar vi en timme på cyklarna på Bästa Gym1.
 
Dagens fastebryt blev 9:30. Uppe sedan 5, och nu kurrade magen faktiskt. Vilket är lite ovanligt numera. Gjorde en muggkaka till en kollega och jag bullrade upp med en riktigt mättande och nyttig LCHF frukost.
'
Två kokta ägg (jag äter mestadels det i mitten, äter aldrig hela ägget), lite cashewnötter och lite väl lagrad ost att "sula". Gjorde gott för magen och jag känner hur kroppen börjar vakna mer till liv. Kaffet kallar, möten och diverse uppgifter. Kallas att jobba och det känns lite bättre att vara tillbaka.
Upphämtad av min "Transporter" och hämta hem två små busar. Vidare i kylan, men varmt och gott om baken i bilen mot Gym och Spinningen. Sedan är det extra skönt att landa hemma. Tillsammans med triss i Pojkar.
 
 

Weekend passed

 
Helgen rusade förbi!
Efter en arbetsdag i fredags var det bara vi 2 fredagskvällen, bag in box och prat långt in på natten. Jag tror vi kan sitta och prata i mer än timmavis jag och M.
 
Lördagen gick i Festens tecken. Pappa fyllde 50 och vi var alla ute och åt på Restaurang. Önskemål om Restaurang var förstås Asiatisk mat för det älskar Pappa, han fick sin kalamari med. Jag tror att det är något av det bästa han vet. Vi åt gott och jag höll ett tal för 50-åringen. Vi fortsatte festen hemma och jag skrattade så det kittlade i magen tillsammans med mina tokiga (lika tokiga som jag) brödrar.
 
Söndagen, sköna söndag bestod av en lång sovmorgon. Blivit liiiiite bekväm med att sova länge känns det som. Men det vänder snart, tror faktiskt att som så många andra kan det bero på vädret? Jag hade mitt Spinningpass och sedan spelades det Bingo enligt tradition nu. Tyvärr ingen vinst, men det är kul att kryssa med pennan.
 
Måndag vaknade jag med ett ryck....NU är det dags att börja styrketräna igen. Jag måste våga och ta tag i detta. Räcker inte med Cardio för att få tillbaka kroppen jag kämpade för i somras och höstas. När olyckan plötsligt kom och gav min smärta 24/7. Bara att på det igen. Körde uppvärmning på Crossen och sedan ben och lite armar. Sedan hämtades barnen och myset med dom är obeskrivligt. Liten somnade....SNÖN KOM! Pojkarna spelade PS3 och jag traskade UT. Åh, promenad i snö. Flingorna föll som istappar mot kinden. Så härligt!
 
Idag vaknade jag med träningsvärk, underbara träningsvärk! Ted skickades till skolan och Lias och mamma har myst idag framför tvn. Ny dag med nya utmaningar!
 
 
 
 

Kan det få vara såhär?

Då är vi redan inne i v 2 på det nya året. Jag hoppas alla fått en fin start. Min var som sagt innan bra, med en down som nu är upp igen. 
Haft två troll nu i två dagar. Trötta små i morse men så duktiga. Lias en riktig nattasuddare båda kvällarna. Så kan det bli då man har feber. En VAB dag igår. Nya tag idag.
 
 
 

Skönhet

Belle.
 
Denna gången känns det bra, mycket bättre än förra köpet. Denna gången när jag såg "henne" för första gången drogs jag till henne. Som en magnet, och jag kunde inte sluta tänka på "om hon var min". Jag velade och tvekade. Alltid det ekonomiska som spelar roll, speciellt i min situation. Jag ska inte säga så, säkerligen så för många här på planeten. Men nu är det ju mig vi pratar om.
 
Nu är det även så att efter olyckan är jag ännu mer än innan noga med säkerheten och känslan av att känna att jag har kontrollen. Detta kommer ta mycket längre tid än jag trodde. Jag glömmer ju aldrig det som hände, och det har etsat sig fast på min näthinna för evig tid. Jag kan dock underlätta genom att känna att det jag tar mig fram med är säkert. Hur säker nu man kan vara i trafiken? Jag misstror inte min egen bilkörning eller inte den jag åker med. Jag kan inte heller säga att jag litar fullt ut på någon gällande att sitta bakom ratten. Ett fåtal jag har åkt med sedan efter olyckan och ännu mindre kört själv. Det jag är allra mest rädd för är mina medtrafikanter. Rädd för att någon ska "inte se mig", "inte hinna bromsa", " vara ouppmärksam" samtidigt som en vis man sade till mig:
- Vad är sannolikheten för att du ska vara med om en sådan olycka igen?
Nej, tack gode Gud det hoppas jag stämmer och jag har haft "min" trafikolycka, barnen var ju inte med i bilen. Jag tror inte jag kunnat återhämta mig om barnen varit med och skadats. Hur mitt adrenalin hade rusat, och jag kan känna vreden i mig "om" utan att det faktiskt har hänt.
 
Jag tar till mig vad alla säger, men precis som varje människa är unik i sitt mående och sina känslor...där inkluderas jag med. Det finns aldrig någon som kan berätta för en annan människa hur, bara såhär kan. Det är alltid fint att få goda råd om råden är vettiga och detta är ju i betraktarens ögon.
 
Nu iallafall hoppas jag ha "hittat den rätta"...att "hon" kommer rulla många mil med mig. Säkert, tryggt och nu ska vi bilda en relation. Kom inte och säg att det bara är jag som gör detta. Känner in bilen och känner på. Nej, tror att alla som byter bil gör detta. Även om det är en stor burk påt och ingen lurvig liten hundvalp så behöver jag göra detta iallafall. Jag tror inte att jag är knasigare än någon annan där ute. Skillnaden är kanske att jag berättar och det i skrift och bild.
 Jag kände direkt när jag satte mig bakom ratten att det kändes....bra. När jag började köra kände jag mig "hemma". Det kändes ok för första gången på 3 månader att köra. Jag tror aldrig att det kommer kännas hundra igen. Men bara skillnaden på bil är guld värt. Iallafall är "hon" provkörd och min. M sade efter jag kört:
- It´s insane how good you drive! What a difference!
 
Han sade nämligen första gången jag körde efter olycka att det såg ut som om någon satt med kniven mot strupen på mig.
Nu hoppas jag att "kniven" ska bleknas och att jag kan känna som innan. Jag VET vad jag gör och litar på det. Jag fortsätter att exponera mig för saker, en sak i taget. Om jag kört på olycksplatsen? Nej...och det kan jag säga att jag vägrar ännu. Bara motorväg får mig att rysa...
Men...det kommer det kommer. 

Igår hämtade vi henne, jag hade mitt spinningpass. Kommer hem och vi drar. Vi kör dit vägen för oss. Roadtrip är alltid kul, speciellt med M. Vi hamnade i Helsingborg, skulle visa restaurang Santorini som tyvärr såg ut att ha gått i konkurs. Vi snurrade runt inne i stan, beundrade alla juldekorationer och vidare mot ett väldigt sent mål mat....
Mitt i natten kom vi hem. Men vad gör väll det? 

Idag hämtades Småpojkarna med bilen. Vilken känsla att sätta in dom! 


 
Välkommen till Familjen Belle

In i sovrummet

Julen hade flyttat (julen vi hade kvar...slingan) in i sovrummet när jag kom hem efter en kvälls jobb. Nu är det lite fa la la året runt. Jisses så mysigt! 
En början på ett nytt

År och som alla andra så funderar jag på hur mitt 2014 kommer se ut?
 
Jag tror att en början på år får många att tänka lite extra på hur man kan förbättra samt förnya.
Glömma, förlåta och älska mer. Inte sant?
Mitt år började hur fint som helst, det enda som saknades var mina små som nämnt innan. Första Nyårsafton utan mina små, och det sved i mammahjärtat. Jag tänker tillbaka på för ett år sedan. Jag var den 2/1 nyinflyttad från hus till lägenhet, och det var dags att börja om med mycket i livet.
Idag kanske lite äventyr, vi får se. Jag har mindre ork sedan olyckan, och det som ekar är det psykiska som påverkar det fysiska omedvetet. Jag går ändå in med inställningen att det blir bättre.
Fått mitt Vårschema för mina spinningklasser, och det var tjoho att få. Hoppas på en svettig & kärleksfull vår. Längtar efter att höra fåglarna kvittra och dricka kaffe i vårsolen.
Helgen tillbringar jag på jobbet och min räddare denna dag var Celsius. Låter kanske helt sanslöst men vilken bra energi jag får av denna hälsodryck. Jag ser fram emot min första DEMO.
Idag hoppas jag på en långpromenad, annars drar jag minsann på mina väldigt sletna löparskor (jag vet jag måste skaffa nya) och drar en runda. En liten endorfinkick är aldrig fel!
Så nu kör vi den sista timmen och rycker upp oss Johanna!
 
 
 
 

2014 är här!

Vilken Nyårsafton vi fick. Trots saknad av mina små pojkar lyckades M få mig att må bra, skratta och skåla in det nya året med Skumpa. Inte vilken skumpa som helst....skumpan han bjöd mig på nere på Santorini. Vi räknade ner, han öppnade och SKÅL/Yiamas! Sedan tittade vi på skådespelet och ryggade tillbaka från vissa skjutgalna Rakettokar. Men kul var det! Sedan krossades glasen för att bringa tur. Kvällen kändes ung. Vi traskade bort till närmsta Klubb och natten blev lång, lyckad och alldeles alldeles Underbar. God dryck, dans och vänner. En Gentleman vid min sida. Natten passerade fort och det nya året har startat helt fantastiskt. Klockan 8 släckte vi granen och vaknade ändå pigga idag. En brunch som inte gick av för hackor, Ivanhoe på Tv, mys, och lite städ som jag inte klarar av att undvika, en cykeltur har jag varit på...kommer hem och Han serverade Kräftor i sås med Sjögräsnudlar. Bortskämd? 
Jag har pratat med mina små som hade en fin nyår och en lång natt dom med! 

Gott nytt år och Välkommen 2014

RSS 2.0