New Years Eve

 
 
 
 
 

FIKA in the Big Apple


Another year has gone by


Another year has gone by.
Så gick 2015. Vilket år!
Jag måste verkligen andas ut innan jag börjar skriva....
Jag vet att det jag kommer på först är hälsan. Att återkomma sakta men säkert och känna att orken kommer tillbaka. Sen den där gnistan. Att få känna den igen. Få uppleva att man har så enormt mycket att vara så tacksam för.
Jag lever känsla. Den oj oj. Men år 2015 fick inte domineras av cancer. Den kommer jag alltid bära med mig inom mig för att vara extra försiktig och tänka ett steg längre. Framför allt lyssna på min kropp och be om hjälp. Nej 2015 dominerades av något så vackert.

Det där som får den mest känslomässigt inkompetenta personen känslomässig. Det stavas Kärlek. Jag fick av en slump ett litet meddelande en väldigt tidig vår morgon. Ett meddelande som skickades på vad jag vet magkänsla. Jag sken upp. Sedan den dagen har jag varit fast. Jag tänker hela tiden på Honom när jag Inte är med honom. Jag fylls av kärlek och omtanke. Det är min Roger. Han som har gett mig en liten käftsmäll och fått mig att vakna till och sträcka på ryggen. Att sluta skygga mig. Han har även visat mig hur romantisk en man kan vara. Vad man gör för den man älskar. Att säga att man älskar någon är enkelt. Men att visa det är en helt annan sak. Det första jag tänker när jag ska beskriva Honom är Trygghet.

Han ger inte bara mig så mycket. Barnen får kärlek och omtanke. Han gör allt för dom. Fast att han inte är deras pappa. Så barnen har det bra och det får mig att må bra.
Barnen är friska pigga och växer så det knakar. Det har hänt så mycket detta året med dom. Ted är verkligen en liten mini teenager och jag hinner inte med. Han är den pojken som jag är så stolt över. Han är lika känslig som jag och har ett enormt hjärta. Det kommer han komma långt med.
Lias är som jag brukar säga:Lias. Plain but not simple. För jag har aldrig träffat på någon av dess like.
Han har växt till sig. Ja kanske inte så mycket på längden för plutt är han men oj som han snackar och vilken fantasi han har. Han blir tuffare och tuffare men har sina stunder då mamma är allt. Jag märker det tydligt i folkmassor och när vi är någonstans där Lias inte är bekväm eller även bekväma ställen (inte i lika stor utsträckning)  han vill alltid ha koll på vad jag befinner mig. Börjat bli stor men ändå så liten.

Vilka platser jag besökt
Vad jag har fått se och uppleva. Många vackra hänförande platser. Upplevelser som fått mig att kikna av skratt och spänning. Det är något jag vill fortsätta med. Både här i vårt vackra land och utanför våra gränser.
Jag såg en av mina favorit platser i Sverige från ett flygplan jag själv spakade på min 30 års dag. Österlen från luften en varm klar junidag var så vackert och min puls var hög. Jag log under hela flygturen. Hade han bett mig att landa planet så hade jag inte backat. Med hjälp förstås men jag kände sådan frihet där uppe i luften.
Jag har besökt vackra Helsingborg betydligt mer än vanligt och har alltid älskat denna stad. Den är på top listan av svenska städer. Såklart ännu mer nu. Fria bad och strandpromenaden är en plats i mitt hjärta. Här kan jag tänka mig att åldras. Just i denna stad. Det är en stad men ändå inte. Många gröna platser och havet såklart.
Göteborg är ännu en stad som klingar gott. Hör fick jag se bandet jag velat headbanga till sedan barnsben. Kanske låter kliché men det är så sant. Verkligen något som fick mitt hjärta att stanna til då dom kom ut på scenen och James började sjunga till Fuel. Jässsss.
Kort därefter tog jag och min R en veckas semester på Den Grekiska ön Kos. Hur vi valde Kos minns jag. Vet att vi ändrade oss fram och tillbaka men när vi kom på Kos och dessa vackra stränder föll lotten på just detta resmål. Paradise Beach är en strand utan dess like. Med en omgivning som jag föll för. Högre upp på en kulle låg ett "hak" med allt i mat och dryckesväg. En utsikt som var taget från ett vykort. Körde Vattenscooter men åkte mest. Så nu been There done that. Men...jag gjorde det. Min hajskräck finns kvar. 

Sen Göteborg ännu en gång. Vilken stad! Min och barnens Roadtrip helgen innan jul. Bo på hotell, bada pool, äta buffé, mysa, äta godis i sängen, Frukost buffé , pool igen, arkad spel,  bus. Efter en så fin hotellvistelse gjorde vi Jul på Liseberg. Så magiskt. Så mysigt att få komma iväg med mina små. Äta karamell och åka karusell.

N.Y.C med Dreamliner den 25 december mot min Roger. Vilket fantastiskt sätt att avsluta året på. Med honom I staden som aldrig sover. Vår Vecka här har varit beyond magisk! NÄR HAN gick ner på knä I Ladies Pavillion slår allt! !!

IKVÄLL Skålar vi in 2016 här!
LETS KICK 2016!!!


2015 var fullt med galna upptåg och testa gränser. Utmana mig själv. MEN FRAMFÖR allt: Kärlek 💜

One Pit stop


One World Trade Center
Brooklyn Bridge

 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dröm blev sann! Ännu en.
Vi tog Subway till ett efterlängtat besök på Brooklyn Bridge. Tänk vad långt man vallfärdar för en bro. Men åh så värt det.
Idag började det bli riktigt kyligt. En promenad över hela får vänta tills man återser bron. För hit måste jag igen en varm vårdag.

He popped the Question


HE came with

Roses Sparkling and a LIMO 

I can feel his Heartbeat i can touch him!

HEMMA fanns en julgran!!! 
MIN UNDERBARA 🐾💜Mot NYC

Stor Tass möter Lill Tass 🐾 💜 

Merry X Mas From us all


Får jag följa med?


Heartbeat


3 Days

Honey...hang out There im coming for you! 


Jul på Liseberg

b

Tre på Hotell


Christmas Card
Idag körde det ihop sig på morgonen. Farfar var en räddare och körde barnen. Kan man inte gå tidigare så kan man inte. Vad skulle jag göra utan mina hjältar? 
Sov och sov. Hade nog kunnat sova ännu längre. Denna natt tröttheten är hemsk dessa mörka tider. 
Men väcktes av att min R ringde från Staterna! 
Sen damp det ner ett så fint julkort hos mig! 

Sen? Hämta upp kidsen och ner för Fredags passet. Vi valde hämtat idag med och hämtade även ut en del av julklapp. Vi har donat barnen har packar rimmat och druckit Julmust. Kvällen har rusat förbi! 

One weekend to 24

 
M E O W
Idag är det en vecka. Förstår ni? En vecka till JULAFTON. En vecka och en dag till Juldagen.
Santos visar sin Julglädje. Han är överlycklig över att barnen är här! Så mycket uppmärksamhet denna lille katt får. Så älskad. Han ÄR MED ÖVERALLT vår lille kille. (Tänk en syster till honom...host host)
Så meow på det idag!

Ensiffrigt

 
Så har Final Countdown startat. Fjärliar i magen flyger runt.
Det gick från 28 till 9 idag. Park Avenue bild från igår och ett soligt och varmt N.Y.C.
Jag börjar bli riktigt nervös nu men så spänd och förväntansfull. Saken är den att NY kommer inte göra mig besviken det vet jag. För det första befinner sig min R där. Det är ju prio 1. Det absolut vikitgaste. Jag skrev innan idag på IG att om Han så varit i Alaska så hade jag spenderat Nyårsafton med Honom det. Jag får ju erkänna att New York lockar betydligt mer.
Vi har så mycket på agendan. Så mycket vi vill se och uppleva tillsammans. Blir ju andra gången vissa platser för Honom första för mig och första tillsammans. Jag har några önskemål....so here they come:
 
Brooklyn Bridge Jane´s Carousel Hålla hand och dricka kaffe från Starbucks.
Empire State Building
Central Park med diverse sevärdheter så som Ladies Pavillion Zoo
Ground Zero
Manhattan Häng
Times Square
Broadway
Grand Central Terminal
Rockefeller Center Iceskating Christmastree
Cnetury 21 Macys
National Museum
Chrysler Building
One World Trade Center
Flatrion Building
Little Italy Chinatown
Saint Patrick´s Cathedral
 
Frihetsgudinnan är en parentes eftersom jag hört av dom flesta att det är ganska så överexploaterat samt att R inte är så glad för att åka båt. Då inräknas även Ellis Island.
 
Hope to pass Pass "Carries trappa" Sex and the City & "Vänner" huset.
 
MEST AV ALLT Önskar jag strosa i Central Park och hänga med min R.
Få skåla in det Nya året tillsammans.

tummy stuffer

 
Nu har jag pratat med Tomten och han ordnar nog en liten Tummy Stuffer till minstingen i familjen...

Årets Julbak

 
Vi ansvarar för Årets Gottebord i vanlig ordning brukar vi få det uppdraget. I wonder why?
 
Why you did grow up so fast?
Jag minns förr årets julbak. Minns varje år.
Förra året bakade dom med en liten stund sen var det jag själv som stod med pepparkaksdeg och lyssnade på julmusik. En tradition och vi brukar göra detta före Lucia. I år fick det bli dagen efter Lucia. Så underbart mysigt vi fick det. Vi stängde ute omvärlden och barnen var så glada nyfikna och baksugna.
Hjälptes åt med allt och detta året märkte jag en stor skillnad på Ted.
Han ville vara med och kom med ideer och synpunkter. Han var så stor helt plötsligt.
Lias är ...Lias. Han snaskade pepparkaksdeg i mängder. Han har en bra mage den lille killen. Medans han tryckte in pepparkaksdeg i munnen så tryckte han ut grisar gummor och hjärtan.
Vilket team vi var!
Medans lussebullsdegen jäste bakades pepparkakor ut. Sedan i lagom tid efter det var det dags att baka ut dom gula bullarna och vilka konstverk vi fick till. Så duktiga dom var!
Även Santos var med hela tiden och både bakade och smakade i mindre mängder dock....
 
Vi avnjöt sen nybakta pepparkakor och lussebulle direkt från plåt samtidigt som vi klickade igång julkalendern på SVT play. Skålade i Julmust och somnade som tre som nissar helt utslagna. Det doftade Jul i vårt hus.
 

LUCIA

 
Gissa vilka jag Lussade för?
Även detta årets Lucia spenderas på jobbet. Jag har tittat på LUCIA på tv och sedan bestämde jag mig för att LUSSA för inte mindre....Farmor och Farfar. Med mig hade jag en varsin Lussebulle och detta UPPSKATTADES!

hey SiS

 
Från Pälstitt (ja klart det inte är äkta) från H&M.
Santos UPPSKATTADE den och skulle bädda snuffa och känna med tassarna och dom små tänderna på den. En seg lördag. Ingen lust till något men den vita outfiten åkte på och ännu en natt avvecklades.

6 månader kaboom

 
 
 
Idag är det 6 månader sedan jag såg Honom riktigt.
Mycket har hänt på 6 månader men det har bara blivit starkare. Vi har redan haft tuffa tider och motgångar.
Jag minns det. Jag körde mot Hans stad. Ja det gjorde jag. Där skulle vi mötas upp. Jag inväntade Honom på Strandpromenaden längs med Fria Bad. Lade mig ner. Hoppetossan kunde inte vara riktigt stilla och jag var ju så nervös.
Jag blir puttad på foten. DET VAR HAN!
Jag trodde att jag skulle svimma. Ja, jag fick minsann inte luft. Tappade andan och minns precis vad jag tänkte.
- Jösses så stor han är. Lång och stor! Åhhh majgadd vad snygg. Oj oj oj.
Men jag sansar mig och låtsas som om det regnar måsskit eller nåt. Ha ha. Undrar om han märkte HUR nervös jag faktiskt var. Kvällen spenderades med en LYXIG LAXSALLAD hemma hos honom. Sen strosade vi ner till FRIA Bad och njöt av Solnedgången med en kopp kaffe. En liten puss fick Han tillslut. Trägen vinner. Och han har vunnit mitt HJÄRTA och jag vill inte ha tillbaka det.
 
Annars idag har jag tröstat mig själv lite. Fyllt på fransar, och spenderat för många timmar i klädbutiker. Kommer hem helt slut men med massa nytt fint inför resan och mestadels en uppdatering till lite med Woman style ni vet. Classic Lady ska strosa i N.Y.C mitt i allt så "råkar" jag ju hitta en Spetsklänning och denna lilla blåsa ska kanske användas på NYÅRSAFTON om jag inte hittar en annan i NY. Vi får se. Jag tycker det känns skönt att ha det fixat OM jag inte hittar för man vet aldrig med mig. Blir det tvång så har jag alltid svårare för att finna. Nej jag kommer inte komma hem tomhänt därifrån....jag vet. Det oroar inte mig.
Så tröstshopping idag.

Christmas Stand

So. NATTENS Peekaboo från N.Y.C är från ett av dom flera Standen. Kväll där nu.  Mitt o natten här och jag är såklart vaken. Ätit saltgurka och hängt på Skype. Vilken vardag va? Ha ha! Det tickar.  
Tänk att vi ska gå där och hålla tass!!!


Pepparkakans dag


Activio

 
För ett tag sedan gick jag utbildning i Pulsbaserad Träning. Jag vet när jag gick min spinning utbildning för 5 år sedan att jag redan då ville instruera i detta. Kom på det, herrans många år nu jag cyklat. Har verkligen hittat min favorit högintensiva träning. Ted var några månader så inne på mitt 10 :e år nu. Hurra för det!
Åter till Pulsbaserad träning. Gick utbildning genom ACTIVIO och det är kul nu när jag provat låta deltagarna använda pulsband. Jag ser att jag faktiskt gjort rätt och tänkt helt rätt. För pulsbaserade pass har jag alltid kört. Kul att leka med "pumpen" vår viktigaste muskel: Hjärtat.
Nu ska jag bara börja rita upp pass i deras program och växla upp en nivå till.
Idag var det nöjda deltagare åter igen på mitt pass.
 
Mitt lilla December test (nej har inte berättat om det) ser ut att gå bra. Eller känns som att det går bra. Jag har mått lite lustigt senaste tiden och har haft svårt för att äta så något sug på mindre bra saker har inte funnit och fortfarande är allt sug helt borta. Finns fåtal saker jag fått panik sug efter: smörgåsgurka, morötter, keso+kvarg med kanel och hör på detta....torsk. Jag föråt mig på just detta fisk förra hösten. Fick ett akut sug och gjorde några matlådor med just detta. Sen har jag laxsug...märkligt. Jag förespråkar och kommer alltid att göra det att äta med jämna mellanrum. Läste om en ny diet på nätet. Finns så mycket skräp.

Vår fina Farmor


Hur du knyter skorna

 
saknar det.
 

Love at first sight Times two


julen kryper på

BILD: Personalrummet 

Julen kryper närmre. 
Det börjar kännas mer och mer att det lider mot min absoluta favorit högtid på året tätt följt av midsommar och långklännning...blommor i håret.
En minst sagt intensiv eftermiddag och kväll men nu har lugnet lagt sig i vårt bo.
Ted har (detta kom han på vid hämtning idag) varit på disco. Jag har haft mitt pass och hann med lite axlar innan maten skulle lagas, viktiga papper kollas över och tvätten ut och in.
Ted hämtades vid 21:30. Antar att nu börjar det.
Nya äventyr och mer och mer utan samma tillsyn som innan. 
En vecka utan R idag. Känns som ett år...Han fattas här hemma. Santos har fått grillad kyckling och en glad liten katt kommer nog snart krypandes upp på mitt bröst. Vi lär somna på soffan.  


g a l e t

saknar längtar Galet mycket efter ♡ 

Manhattan Delivery

 Såhär får NY bor sina granar levererade. Av denna Godingen. Av min Svenska Viking med en 80-150 kg Frazier gran på sin axel. Jo men visst. Lyx vill jag kalka det. Den 25 bär du Lill Tass på din axel Hjärtat!  DU är grym!

Välkommen DECEMBER 

Vår dag i Sverige har varit minst sagt effektiv. Julkalendern ggr två och jag tyckte om den. Besiktning och hämtning av Bell som såklart gick igenom. Host host. Hon är la grann. Besökt pappa och umgåtts med Familj. 
Haft min tisdags spinning och lite försmak från utbildningen jag gick i söndags. Jag är helt utslagen nu...
Saknaden är...
Countdown 24 dagar! 

RSS 2.0