Mammahjärtat

Åh vad tufft det är. Jag som gick på nattskift för mer tid med mina pojkar. Redan fredag imorgon, och knappt sett dom känns det som. Jag längtar efter helgen nu mer än någonsin. Kvalitetstid tillsammans och inga måsten alls.
 
Det viktiga är egentligen åren vi har framför oss. Dessa veckorna nu får vi kämpa oss igenom. Även om det känns motigt. Idag lite sömn innan det var dags att ta tåget ner igen. Lias med Farmor på morgonen, farfar kom. Dom pussade Johanna hejdå. Jag slocknade en halvtimme till. Eftermiddagen har Lias spenderat med Morfar och Morbröder. Även Storebror joinade på eftermiddagen efter sitt äventyr. Kärt återseende av brödrar som inte är utan varandra mycket å fritiden. Inte när dom är hos mamma iallafall. Som Humle och Dumle trots ålderskillnaden. Enorm kärlek dom emellan. Direkt då jag kom hem slängde jag i mig min matlåda (prep prepp) och körde mot mina pojkar. Åh! Mamma hjärtat svämmade över. Känslorna tog överhanden och jag grät. Ted kramade om. Kloka Ted. Han har alltid varit så vis. Så godhjärtad. Sen såg jag hur Lias tittade på sin mamma. Tycker personligen inte att det är fel att gråta inför sina barn. Föräldrar ska visa känslor. Till viss mån förstås. Lias kommer fram till mamma, klappar och håller om. Denna lille kille kommer och håller om sin mamma. Kommer med sin lilla hand och kelar. Pussar och kramar.
 
- Varför då mamma? Varför är du sjuk?
Vad ska man svara? Jo, Lias för att det är så nu bara. Men Doktorn håller på att ta bort saken i mammas hals. Sen blir mamma frisk igen.
- Men varför? Mamma är ledsen?
Ja, orden räckte inte till utan vi kelade bara. Han vägrade lämna mammas sida och följde mig som en svans. Enligt Patrik saknat sin mamma mycket. Så det smärtar ännu mer med så lite tid denna veckan. Vi får göra det finaste av helgen och jag tror inte vi behöver mycket. Bara vara tillsammans. Semestern kommer ju inte bli riktigt i som planer jag hade men....Vi får ta igen det sen. Tänker vara och är ärlig mot mina barn. Får samma tillbaka då det vet jag. Barn upskattar ärlighet precis som vuxna. För barn gör ju inte som vi säger...dom gör som vi gör. 
 
 
 
 
 

Icke googla

 
 
Ett litet budord jag borde lyssnat på. Då blir man knäpp(are)
 
Du skall icke googla för mycket. Det finns för mycket information att hitta om allt.
Skrämmande när man börjar läsa på och om. Skulle jag icke gjort. Men jag lyssnar till mina läkare och får helt enkelt lita på deras ord om att "jag ska bli frisk". Upprepa detta om och om igen. Få in det i huvudet och få att jag är sjuk. Det är nog svårare att förstå. Jag av alla människor skulle få detta? Det är utom min förståelse. Jag får bita i det sura äpplet och hoppas på god skörd i september.Som Rocky

Kände jag mig på gymmet idag! Startade dagen med min PW sedan hem, och koka den underbara gröten som fick sällskap av en liten proteinboll med protein från Bodyscience såklart. Sedan ner och riva av ett styrkepass innan det var dags att ta tåget till ännu en dag för strålning. 2 klara nu 32 kvar. Det är sanslöst vad kosten gör mycket när man tränar. Speciellt styrketräning. Cardio kan jag köra med ganska så lite och nästan ingen mat i kroppen men styrkan. Vilken skillnad med dessa underbara små havregryn. Tips från bästa J! Tror jag fått en ny addiction. Med havregryn och protein kan man fixa det mesta! Det gäller att tänka BRA kolhydrater om man väljer att äta lite av dessa. Även när man äter dom. Jag är inget kolhydratsfan precis, och kört mycket lågkolhydrat länge. Men just att fylla ibland är bra och innan samt efter styrkepass. Sen har jag fått ett helt annat begrepp på mina fyllardagar som inte alls ser likadana ut. Kroppen mår ganska så bra nu. Inga större förändringar och vet knappt om jag vågar mer än att bygga just nu. Under vätskan och fett som ska deffas bort träder mer och mer muskler fram. Ser det tydligt då jag tränar. Jag fattar knappt det själv. Tuffare styrketräning sedan i Mars har gett resultat.
 
 Drömmen är att deffa ner när jag är frisk (inte läge eller godkänt att göra det nu) och får. Ja, det ska jag! Fast beslutsam om detta nu efter funderingar länge. Vilken utmaning! Jag toklängtar! Deff och tömning så fort jag FÅR! Enligt mitt Strålningschema ska jag vara klar med den 12/9. DÅ ska tumören vara borta och vi bestämmer det va?
 
 MMSPORTS
Bästa kosttillskottleveranserna! Jag kör inte på mycket. Använder Whey och Casein. För mig har det räckt so far men är lite sugen på att testa lite nytt med. Det kryper i kroppen att trappa upp lite...
 
 

Strålningsstart

Idag. Åh, börja åka kollektivt var steg ett. Väl framme blev jag kall i hela kroppen trots att det var hett ute. Det var som att frysa till is. Självklart ute i god tid och tur var det. Fel väntsal för min strålning. När jag kom in i "min" sak såg jag den lilla Koala björnen direkt. Den "vinkade" på mig och jag tror den log. Efter en stunds väntade blev det jobbigt. Sakta sakta kröp det på mig. Oro. Rädsla. Ångest. Sen kom tårarna. Jag såg människor utan hår. Människor med hår. Kände mig ung och helt felplacerad. Ville rusa bort. Men visste att detta måste göras. Fick träffa syster och ännu en gång gå igenom allt. Fick se min journal, min diagnos. Vi pratade olika kontakter såsom kurator, dietist och tandhygienist. Planering och biverkningar. Hur jag önskar och hon berättar mer. Sen var det dags. Även CT Bilder ska tas innan strålning dom första gångerna. Rummet är stort, svalt och flygplan i taket med himmel. Musik på och dags att skutta upp på britsen. Masken får jag på. Filt på och flesta delen med bilder görs. Sen startar 3 min strålning. Väl över. Bara att gå ut och knappt fatta vad man nyss gjort. Står fortfarande stilla i huvudet. Jag har skött min träning med både morgon och kvällscardio idag. Styrka på gym och träffat Linda och barnen. Saknar mina så otroligt mycket nu. Lias blev getingstucken idag och ropade efter mamma i luren. Knöt sig i magen. Imorgon får jag hålla om honom! Jag har bakat proteinchokladbollar och roat mig med bildredigering. Fast min kropp och framför allt knopp är matt så spritter det i benen. Konstig känsla. En dag av 34 gjord. Ingen lek längre. Nu börjar det. 
Koppla bort

Ett tag. Gå in i en annan värld. Önskar jag kunde stannat i den världen. 
  


SEMESTER klingade fint. Jag kopplade verkligen bort allt. Efter den tråkiga PET röntgen på tisdagen styrde jag kosan mot sydliga Skåne och campingliv. Vilka minnen, jag är så förtjust i HUSVAGN ju. En snäll kollega och jag hade en fin eftermiddag med kafferep då jag kom, ett salt eller salta dopp sol och massa prat att ta igen. Sedan grillades det och jag fick sedan ansvar över husvganen och territoriet runt. Blev snabbt kompis med grannarna. Jag och pensionärer och någon barnfamilj som närmsta. Lugnt och stillsamt så som jag vill ha det. En ljuvlig kvällspromenad längs med stranden och sedan läsa lite i boken. Jag somnade gott efter en intensiv och lång dag.
 
Vad roligt att vakna i husvagn. Ha ha ha! Brings back memories. Bara att med kortet i handen rusa till toa med tandborsten i näven på morgonen. På med kläder och ut och göra det jag tycker så mycket om på morgonen. Traska traska. Väl hemma i min crib koka gröt och sedan äta den ute och blicka ut över alla husvagnar. Jag tog cykel mot city och rev av ett pass på ett gym jag kollat ut kvällen innan. Spännande med nya gym och se. Detta var lyx gym. Omklädningsrummet var to die for.
Väl tillbaka var det bara stranden som hägrade.
 
Resten av dagarna i sydligaste Sverige spenderades med bad, sol och lite mer bad. Salta dopp och en vacker kropp att titta på. Fint sällskap, grillning, solnedgång och minigolf där jag tyvärr fick stryk big time. Men det var dom där 10:orna. Arghhh bättre lycka nästa gång. Två skålar gröt, en stor en liten och en morgon fick Johanna en chokladbit till sin gröt. Promenad in till City och strosa runt. Köpa mat i Saluhall (vi kallar det så va?) och titta på gamla dörrar och små pyttehus. Såg kyrkan och var bara tvungen att kika in. Ryser var gång jag går in i en kyrka. Något alldelles speciellt med det. Jag fick grillad annanas och dessert på stranden ovanför klippan. Skålade i Cola Zero och grus på filten. Fina minnen. Så fina att Johanna styrde kosan sedan hem på fredagen och vidare på äventyr. Tokigt men sant och ångrar ingenting. Absolut inget och så glad att jag gjorde det. Jag ser mer och mer vad livet har ett erbjuda och tänker leva var dag och njuta så mycket jag bara kan. Det är NU som livet är tufft samtidigt som var dag uppskattas så mycket mer, tro mig.

Tog mig till havet


 
Vi tar vägen mot stranden, vi som aldrig setts förr,
att du vågar gå med mig i från trängsel och vin. 
Det var enkelt för båda, bara öppna en dörr.
Sommarnatten är från och med nu din och min. 
Med en suck rullar vågorna in.

Ta mig till havet och gör mig till kung,
kung över sommar`n och natten.
Sanden är fuktig och kvinnan är ung,
galen av längtan är jag.
Dofterna samlas och luften blir tung, 
ta mig till havet och stanna tills natten blir dag.

Kanske något berusad fastän glasklar ändå
när ett sinne i taget fylls av allt jag kan få.
Om jag lever i morgon spelar ingen roll alls.
Vi har hör havet spela våran sommarnattsvals.
Jag vill ha dig när natten ser på.

Ta mig till havet och gör mig till kung,
kung över sommar`n och natten.
Sanden är fuktig och kvinnan är ung,
galen av längtan är jag.
Dofterna samlas och luften blir tung, 
ta mig till havet och stanna tills natten blir dag.


Gårdagen tuff. Efter Pet röntgen som tog hela morgonen och fram till middag styrde jag fullpackad bil bort. Mot semester och lugna dagar vid stranden, gym uppsniffades igår, bad som idag, flippade burgare och doftade på pelargoner. Kvällspromenad längs med stranden och började även min dag med detta innan den obligatoriska gröten. Jag tror det är nära vatten jag ska bo. Chillar vidare innan jag går till min "crib" min caravan igen.... Om jag njuter?oh ja. Försöker koppla bort allt som stressar mig. Man lever bara en gång!

Bara sol

Strand, shopping, vänner, Saffransgröt, grillning, bad, kärlek, hundvalp, familj. Denna helg. 

Tumör rond Jag?

"Eaven the darkest nights Will end....the sun Will Rise"

Försöker intala mitt huvud med detta. Idag besök nere i Lund igen. Träff med Överläkaren idag. För mycket info. Överbelastad hjärna deluxe. 
- Du vet varför du är här va?
- Ehhhh ja.....
- Du har cancer.....i tisdags var du med på vår "tumör rond"...
Jäklar. Är detta sant? Detta händer. Mig? Nu. Från tårar till att sedan övergå till ilska. Ville lyfta papperskorgen och skicka ut den genom fönstret. Jag är fan inte sjuk. Jag vill hem. Nu. Min mask är gjord och det var med ett rent helvete att gå igenom. Jag kände hur paniken steg i kroppen. Då kom Linda med sin hand. Tårarna forsade under den. Den stelnar. 7 minuters jag vill inte mer nu. PET röntgen på tisdag. Start med 34 ggr strålning den 29/7. Vi har spenderat dagen tillsammans med dom fina. Strand och ut med ilska på #gym så det visslade om det. Ut med ALLT! Vill fortfarande slå sönder något. Och i nästa stund tjuta som en unge. TACK alla som hör av sig. Tack till Väldigt Speciell som ger mig styrka genom att fråga om min mask var grön...som Hulken. Tack min Älskade Linda  för att du håller min hand genom allt. ALLA som hör av sig! Tack tusen tack! Till Pappa och Katja som vaktade mina små när jag var på sjukhuset idag. Inget jag hade velat att barnen skulle se. Dom förstår inte detta alls. Att mamma efter ett tag inte har ork att prata. Att mamma vissa dagar är lite tröttare. Att mamma kan vara arg och ledsen. Tror att barn behöver samma som vuxna. Ärlighet. 
Det stavas SEMESTER


Up & Down
Fall down 7 times. Stand up 8.
Samtal med läkaren kom igår. Men det berättar jag om en annan dag.
 
Sista arbetspasset på ett tag nu.Långledighet resten av veckan, och semester nalkas. Om än bara en vecka så kommer det i rättan tid. Jag tror jag behöver det samt miljöombyte  Komma bort, och vara nära havet som jag älskar ⚓ är tanken. Den tanken ska jag göra till handling.
 
Pip är nu trött och ska sova lite....
 

Efter snart

En vecka efter op ska läkaren förhoppningsvis ringa idag. Ett steg till ska snart börjas på som det ser ut. När jag ser dessa bildena ser jag genast mer sjuk ut. Jag får väll nana och ta igen sömn och hoppas på att få ett telefonsamtal i eftermiddag. Vill ha detta över. Chokladbollar

 
 
Nyttiga och super innan eller efter styrkepass har fått äran att smaka! Bakade på en kort stund och rullade i kokos. Lite extra njut är man väl värd ibland. Såklart finns många olika recept på dessa bollar. Detta är efter eget hittepå av en som vet. Idag vila men även träning på nytt gym lite hemifrån. Spännande! Mycket spännande! Efter gym körde J en Gainer och andra J en Protein från bästa Bodyscience som finns hos MMSPORTS.
 
Vejby
Idag med Familjen. Strand sol lite moln och bus med boll i havet! Need no more words.

Ohoj

Efter två dagars helvete börjar jag må lite bättre. Idag är en bra dag. Både humör, hår och känslorna kontrollerade. Betydligt mer än dagarna som gått. Allt går enklare när man är omgiven av personer man mår bra av. Hade inte fixat detta lika "lätt" uran Er. 

Vad säger det dig?

Nu har jag träffat min läkare. Jag var så jäkla tuff när jag körde ner. Hård som sten. Lurade alla att någon följde med. Jag fixar detta själv. Bara kontroller och en inskrivning. Vad är det? Inget. Johanna tuff. Fick se bilderna. Han sade att det är väldigt ovanligt med cancer och trodde det var annat. Två alternativ. Han frågade vad jag var rädd för. Ja, cancer såklart. Han ville ta bättre och fler bilder. Innan han uttalade sig. Jag stålsatte mig. Ner med röret i halsen och PeP fram det lilla jag fick fram. Efter undersökning. Han tror det är cancer. Ja, CANCER. Bara ordet får mig att rysa i hela kroppen. Han såg detta då han tog fler bilder och filmade i halsen. Cancern är inget som sprids. En tumör som sitter på mitt stämband. Jag har sett "den". Behöver inte vara läkare för att se vad det är. Jag hade detta på känn. Han kommer inte våga ta bort allt imorgon. Bara prov för om han skär bort allt kommer jag tappa rösten. Inte stum men förbli hes. Så det blir isåfall strålning i 6 veckor nere i Lund. Han sade att han ville säga detta till mig idag öga mot öga för att slippa ringa sen, och meddela detta. Han fick mig att upprepa: Jag kommer bli frisk. Vet ännu inte hur lång tid detta kommer ta. Vägen kan vara olika lång. 
Som en zombie gick jag för nästa undersökning. Tom. Helt tom i huvudet. Jag minns knappt hälften av vad hon sade. Men jag minns att jag sade svarade på allt och att jag kommer ha matlådor med mig. Här ska inte ätas sjukhusmat. Jag ville inte träffa narkos idag. Hon ringde upp. Det var ok. Får prata med dom imorgon. Jag beställde lugnande som jag ska få så jag inte sprattlar. 
Väl i bilen drog jag på Volbeat och körde. Direkt från Lund till gymmet. Linda mötte upp och vi krigade axlar & rygg. Jag get mig icke och läkaren sade att "kriga på" det gör dig gott! Duktig du är! Det gjorde gott! Med henne vid min sida. TACK till alla som hört av sig. Som hör av sig och som finns där. All kärlek till Er Johanna är tuff. Gråter gör jag. Det får jag. Men en tös med klös. Imorgon gäller det. Stegen går vidare upp...imorgon ska det tas bort en del av "det".  Ännu en gång TACK till Er ALLA! 
Jag blir rörd! 
Nu ska väskan packas. Varit hemma hos Linda, Fredde, Barnen och Mina & blivit matad! Mätt som en björn som ska gå i ide...Idag njuter Vi

Njuter av denna dagens sällskap. Njuter av träning både morgon promenad och styrka idag. Ben och rumpa gick lysande medans Biceps var lite tuffare idag. Men vi gjorde det! Sol och bad. Nu dundrar åskan här. Vi myser i uterummet och gör spellista ala Linda & Johanna. Idag är en dag. Imorgon är en annan. Du lever bara en gång. Kom ihåg det...


Viloläge


Även idag. 

Sömn

Tror att det är nervositeten som gör att kroppen bara vill sova men ändå svårt för det. Vila vila så mycket jag bara kan idag. Inget gym, ingen cardio inget ansträngde. Totalt omöjligt när kroppen mår såhär. Imorgon piggare hoppas jag. Känner hur det blir tuffare och tuffare för var dag nu. Snart dags och samtidigt som jag är rädd så vill jag ha det gjort. Smärtan är för tuff nu. Och det jobbiga är att den är ihållande. Blev lite vila på strand idag. Mys med familjen på kvällen. Pojkarna mina busade med morbröderna på gräset och som dom skrattade. Kittlar i min mage när jag hör det! Kontrast

 
 
Where to begin?
 
Idag var det dags för bla kontraströntgen. Jag var inte så farligt nervös då en röntgen ska vara som det står i papper "smärtfri undersökning". Men som vi alla vet kan allt hända när som. Vi har inte full kontroll över våra liv. Tur är egentligen det.
Jag lade mig på bristen och fick venflonen. Instruktioner klara och dags att börja. Jag sade till innan vi startade att det känns mycket märkligt i armen. Koksalt ska inte kännas varmt, kallt vet jag att det känns när man sprutar genom. Högt tryck i mitt kärl tydligen. Bara att köra på. När sedan kontrasten sprutades in kände jag hur (detta är min känsla) hela armen skulle sprängas, bultade och brännhett. Armen började krampa och jag började skaka fibrilt. Ni som sett Twilight när Bella blir vampyr. Eller någon annan transformation kan föreställa er detta. Så såg jag ut. Benen började skaka och kände hur jag krampade. Fibrilt sparkade och skrek, tårarna sprutade och dödångesten var olidlig. Är detta en anafylaktisk chock? Herregud. Dör jag nu? Jag skrek och snabbt var personal på plats.
- Ta bort det!!! NU!!!! Ta bort det! Hjälp mig.
Sålänge jag skriker ja då andas jag ju. (kul i det obehagliga) Efter många om och men lyckades jag lugna mig. Jag begravde det blöta ansiktet och min hand. Den andra kunde jag knappt röra. Jag hade panik. Vad händer? Känslan av att inte kunna röra sin arm. Sakta men säkert började jag kunna röra den. Fick frågan om jag ville komma upp och pausa. Nej minsann. Stick andra armen, gör det och ta mig härifrån. Sagt och gjort, sticket sket jag ju fullständigt i nu. Ett stick i armen är ingenting jämfört med det som nyss hänt. På andra försöket gick det bra. Hålla hand och kontrasten sprutades in utan komplikationer. Fin personal som stöttade och gjorde allt dom kunde. Sen att jag blev uppriven är inte så konstigt.
Detta var en röntgen undersökning. Det är sådana händelser som skrämmer mig inför vad som komma skall. Att det uppstår något. Att något händer. Det är så korkat att tänka så men jag tror det är ganska normalt att tänka så. Det vi inte vet eller som är okänt skrämmer oss alla. Naturligt och sunt. Det är meningen att vi ska vara vaksamma. Men det är som sagt detta som gör mig ännu mer nervös inför nästa veckas operation. Jag hoppas att Linda får vara med mig tills jag somnat. Lindrar lite att ha någon med sig tills man deckat. Hoppas att dom deckar mig rejält med så att allt bara blir bludder. Att jag vaknar och inte har några konstiga minnen. Det närmar sig. Allt går så fort. Vad händer liksom?
 
Jag vill rikta ett stort TACK från botten av mitt Hjärta till Er som hört av sig. Inte många som visste att jag skulle göra detta idag. Jag orkar inte pressa ut för alla. Dom jag pratar med en del vet ju. Jag tror att dom som ändå är nära men som jag inte pratar med var dag förstår att jag inte orkar dra upp detta flera gånger om dagen. Ni kan ju alltid läsa här och på min instagram: selunaseluna
Ringa kan man och jag ringer om jag orkar. MEN jag vet att ni tänker. Åh vill bara gosekrama om er alla som hör av sig. Som får mig att le och ger mig styrka. Vet inte hur jag ska kunna tacka Er.

Chip & DaleEn bra dag! Idag körde vi Axlar & Triceps! Barnen leker SÅ fint och har så kul tillsammans. Precis som mammorna. Kidnappning av Simon och det leks för fullt här innan vi drar vidare denna Torsdag...❤️

Ni som gör 🐾 avtryck


Tung dag. FIN morgon innan allt brakade loss. FIN tid på gymmet. Bra mellanlandning. Brak igen. Vi rymde, jag kidnappade Simon. Barnen lekte så fint och jag lyssnade på vågorna. Väl hemma brakade det igen. Mys i soffan. Upplyft av många Fina . Somnar trots en tuff dag med ett litet leende...

Björnkram


Jag har aldrig skrattat så mycket på ett arbetspass i hela mitt liv! Aldrig! Så kul vi har tillsammans. Finns inte många som kan roa mig på detta viset. Det är väll härligt med ett bra arbetslag? Där man kan ha kul och samtidigt kan det gå över i allvar och ha full fokus. Jag kan inte nog berätta hur glad jag är att jag bytte till denna platsen. Vi håller skeppet lugnt och har kul tillsammans. Värt guld! 
Trots att mycket är så frustrerande och jobbigt nu så får jag så mycket från personer som inte varit så länge i mitt liv. Men som redan satt ett spår i mitt hjärta. 

Idag ska jag få träffa min tös! För:
🏠🐭 saknar sin älskade ❤️🐹

RSS 2.0