En magisk vecka

En vecka har vi nu fått snusa bebis. Liten är så underbar!
Som i magen är det en kvällsbebis. Han är vaken mycket på kvällarna, och har nu varit vaken från och till men mest till sedan 21:00. Gosat på mammas bröst och nu ligger han och snusar på pappa sin.

 

Patriks kommentar precis...
- Hans överarm är mindre än mitt pekfinger!

Ja, liten liten Gosse! En liten gosse som ännu är namnlös, men vi "smakar" på namnet lite. Just nu får han lov att bara vara Liten Lillebror. Älskad och efterlängtad.
Idag har vi även gjort ett fotavtryck som ska sättas in i hans bok. Tanken är att göra ett avtryck av en liten hand med. Kanske imorgon, vi får se....just nu tar vi dagarna som i den takt vi vill och gör det vi vill göra...
Livet kunde inte vara bättre!

Du kom med våren

ja sannerligen gjorde du det! Vilken underbar dag vi haft, och för en vecka sedan låg Liten i magen och natten som kommer vaknade jag av värkar. KAN INTE FATTA DET! Kan fortfarande inte smälta att han kom ut från mig och att han nu är här! Därav blir det mycket att man tittar på honom. Man kan sitta och titta på honom och vips så har en timme svept förbi.

Idag har vi haft det mys. Jag tog min Liten och promenerade ner till Första BVC besöket. Solen sken och varma blev vi! Liten väger idag 3160 gr. ÅH, PYTTET.
En timmes promenad gjorde gott. Donat här hemma, att ha maken hemma är så skönt! Vi lever på moln nu. Erica och flckorna har varit här. Vi har även påskpyntat här hemma! Nu är första kvällen då Patrik är på träning och jag är hemma med båda småpojkarna. DOM SKÖTER SIG EXEMPLARISKT! Såklart, det är ju mina pojkar.
Åh vad jag älskar er!
KärlekLilla Finisen, vår lille Gosse...mmmm....mamma kom och ge mig mat!
Ikväll har vår Liten varit vaken länge. Vaken än och ligger och tittar och puffar och gruffar.
Idag trillade navelsträngen av. Dagarna går och som jag sade innan vill jag frysa tiden.
Att gosa bebis, snuffa, lukta och pussa på honom är det bästa som finns. För att inte tala om att sitta och studera honom. Man kan stirra sig tokig på denna lille Skatt. Man kan inte slita blicken från honom.Har en underbar make och en fantastisk storebror som förgyller dagarna med. En mycket duktig storebror som är såå rädd om sin lillebror. Han vaktar honom, ger nappen och somnar honom. Han är som en hök över sin lilla skatt! Han är verkligen helt betuttad i honom precis som vi!

Svävar på moln

Har världens finaste Bebis att gosa med.

Vi diskuterar av och an vad HAN ska heta. Just nu är det Lillebror, LILLEBROR...LILLEBROR.
Vi har haft en del namn och idag hittade vi ett som klingade till, men inget bestämt alls än.
Bokstaven L börjar det på just som jag anade då jag var gravid.Jag mår fortfarande så himla bra. Har inte mått såhär bra på länge. Denna gången känns det så mycket bättre just allt efter förlossningen. Det enda som är lite jobbigare är alla eftervärkar, har man oftast fler av som andra föderska. Dom kan göra riktigt ont. Annars är jag pigg och känner mig faktiskt vackrare än någonsin med min LITEN i famnen.

Jag har börjat på en förlossningsberättelse, den är på god väg och jag som vill ha det mesta perfekt vill att den ska bli bra. Precis som Teds blev. Fyller i hans första år bok och andra fyll i böcker. Skriver dagbok/nattbok (just nu finns inte dag och natt) om allt vi gör och när han äter...tsss. Igår hade han kissat ner sig...åhhh var det då...Han har kissat utanför blöjan. Pappa skrattade..
- Åh, han har kissat ner sig!!! Ha ha ha .....
ÄLSKAR DIG MIN LILLE L.


Min skatt, eller som jag kallar honom

min lilla SKÖLDPADDA för han ser ut som en liten sköldpadda då han sträcker på halsen. Jag smälter!

TACK FÖR ALLA FINA KOMMENTARER! fina ni alla är!

GRATTIS TILL MIN MAKE SOM FYLLER 29 IDAG!


Morgonmys med Pappa. Liten två dagar och Pappa 29 år idag.
Liten i Storebrors kläder, så underbar!

Jag går som i ett lyckorus och för min egna privata lilla blogg på datorn med hur HAN äter och sover, samt besök och annat som vi gör. Idag var det besök på CSK eftersom han var yngre än 12 timmar då vi åkte hem. Samt hörseltest och blodprov. Idag vägde LITEN 3015 gr. Tsss.


...
Första bilden på OSS. Patrik var underbar under förlossningen som gick FORT! Han skötte det jag hade blivit lovad. FILMADE FOTADE OCH HÖLL MIN HAND. Klappade mig på pannan och fanns där. Kommer en riktigt bra berättelse sen snart. Kan se det framför mig. Bilderna är så kul att ha samt filmen!!! Filmen är skitkul att titta på såhär i efterhand. Vad jag är glad att det blev filmat!TIDEN STÅR FORTFARANDE STILLA I MITT SINNE....JAG STORMTRIVS och mår så JÄKLA BRA!
Tinna jag tänkte med på det då han var född. Morfar begravs och jag föder en liten pojke.


Tiden står stilla

NYKLÄCKT LITEN!
När jag håller min lille Gosse i famnen. Jag VILL FRYSA TIDEN. Vill inte att en sekund till ska slå.

Jag och min nykläckta Lille Gosse igår. Kunde och kan fortfarande inte sluta stirra på vårt lilla Mirakel.Jag och LITEN idag! Jag mår så bra och vill inte att dagen ska ta slut....

www.fodda.nu

Jag som fotat ;) ska det vara så ska det vara bra! Nu sitter jag och snusar på LILLEBROR!


Vår Gosse Kullberg

Efter lång väntan fick vi äntligen träffa vår lille GOSSE!
Han är världens finaste och jag kan inte sluta snusa och gosa med denna lilla parvel. Han är såååå liten och så underbart söt så jag smälter.

Han föddes klockan: 04:37 idag och var 3145 gr nätt och 51 cm lång.

Han är verkligen underbar att titta på. LUKTA på och beundra!

Sitter hemma i vår fotölj nu och försöker smälta allt, det går inte. Han är inte en dag bara och det var ju inte längesedan han låg i magen, vilket är helt ofattbart. En dröm (om man nu kan kalla det dröm) förlossning hade jag och en make som är helt underbar. UNDERBARA Vänner! Emily kom hit mitt i natten och gav maken goda råd och vaktade sen vår gosse. Erica som busat med Ted hela dagen, och som har Ted inatt.

NU ska jag återgå till att snusa och gosa med LITEN. Maken sover.....jag ska slumra och gosa, slumra och gosa....


NÄR ALLA SOV...

... satte Johannas värkarbete igång ordentligt, ungefär vid 01.30. Jag kom ungefär en timme senare. Då stod Johanna och gungade och andades igenom dem tuffa värkarna. Väl inne på Förlossningen tog det inte så lång tid. En liten liten bebis såg dagens ljus ca 04.30, men jag reserverar mig för det exakta klockslaget då jag inte är helt säker på minuterna!
Bebis väger 3145 gram och är 51 cm lång. Ett riktigt mästerverk!! Och av bilderna att döma, en riktig Kullberg!
Så nu är äntligen väntan över för oss alla, inte minst för de nyblivna föräldrarna och en STOLT storebror.

Nu undrar ni säkert vad det blev.....

... och Johanna hade rätt, det blev en liten pojke!!!

STORT GRATTIS TILL ER ÄLSKADE VÄNNER!


// Emily

Haft sdr sedan 14:30...

men inget som sätter FART och ger mig lite action...

Dagen blev bra! Jag som var fru Negativ i morse...ha ha. Vi mös länge sen fikade vi och gjorde en bulldeg. Jag duschade varmt länge och sen bakade jag och Ted ut bullarna som min lille kille fixade med bravur!
Fixade och donade här hemma, idag har det inte blivit armhävningar och situps men spring i trappan och hoppat har jag gjort. Ingen prommis heller för vädret lockade inte samt att Ted varit hemma från dagis...

Erica, Sanna, Andrea och Emilia kom på fika med nybakta bullar! Sen umgicks vi mammor lite och sen barnen...dom leker såååå fint. Idag var lilla Emilia med och lekte "MAMMA, PAPPA BARN".
Sen badade jag och ungarna katten Izor som nu glänser i sin vackra päls! Klorna klippta, kan vi bli mer förberedda än såhär? Till och med katterna tillsnofsade..ha ha ha.

Maten gjordes och Ted badade, Patrik kom och Patrik körde...träning ikväll ju..Jag fick en ny korsordstidning och Ted lekte med leran sin. Sen har vi lyssnat på Ljudsagor ikväll jag och min lille kille. Ljudsagor som jag fick som liten flicka. Dom värnar jag högt om. Älskade mina ljudsagor!! Så jag lyssnade med som ett ljus ikväll på dom.

Fina Pappa och Katja kom och pappa fotade magen med bulle på. Har ju en liten "hylla" nu....ha ha.
Pratade om allt och inget och Katja fick en saga läst av Katja. Alltid lika mysigt att träffa dom. Pappa pappa pappa, snart blir du morfar igen! Det du!!! JAG LOVAR ATT SKICKA ETT SMS..

Finns ett par personer JAG LOVAT ATT höra av mig till...Några att ringa och några att smsa...Om det inte skulle inträffa en olycka. Annars vet alla att Fröken Berlin har KOLL, eller fröken Byström ;) Mina klippor!

Som sagt så spänner det och ömmar, gjort sedan i eftermiddags och har så ont i min rygg....Är på bra humör trots detta och tycker att jag tar det med ro. Imorgon har jag gått en vecka över tiden om inte LITEN tittar ut inatt..?

Kanske ska försöka avsluta det som det började, många som tycker det...ha ha ha .....

Ge mig action

För i hela fridens namn!

Har en liten Ted hemma idag pga denna hemska hostan. Att han varit så duktig som han varit inatt och sovit så duktigt som han har är beundransvärt. Han har hostat hela natten genom! Sov ändå till 8 idag! Men detta hostande gör mig knäpp. Hur ska denna dagen gå om vi bara ska sitta här hemma. Ja, så känns det nu iallafall..
Vill bara inte att han ska bli sämre, han ska ju vara pigg nu när han ska bli storebror. Och när vi väl åker in vill jag inte lämna en sjuk liten kille hemma. Känns för hårt i mamma hjärtat även om man inte har någt val.
Det blir väll barnprogram ett tag till här hemma....lyssna på snor och hosta. Argh....

Jag drar nog filten över huvudet ett tag...Hoppas på ett mirakel..

Namn till en Liten

ÄR NÅGOT VI HAR DET knivigt med.

Vad ska h*n heta.

Enligt slumpen ska det bli en Therese eller Tor.
Enligt vänner och släktingar finns det många förslag...

Flicka: LILY, Li, Liv, Cinna, Isa, Tyra, Tea, Sally, Rut, Asta, Hedvig, Ethel, Signe, Cissi....

Pojke: Lio, Milo, Lo, Nilo, Levi, Mio, Lilo, Loke, Troy, Tor, Sigge, Leo, Elis, Helge, Artur, Svante, Alvard. Alve, Eero, Wile, Lias, Mion...Sen har vi två till men dom är HEMLIGA för jag tror att det blir en pojke ( JA jag går emot alla flicktroare) och dessa namnen behålls hemliga än så länge....

Jag fullkomligt Älskar namnet LILY! Patrik tycker med om det....Pojknamn tycker Patrik Sigge, vilket jag förbjudit. Som sagt två pojknamn till men hemliga...Erica kom på det ena och Patrik det andra. Min Pappa tycker Loke eller Hedvig. Storebror Ted tycker om Cissi (vilket det inte alls är på tal om...men enligt Ted så)
Moma Anna tror på en Asta, och Faster Helene på en Melker.

Bara att spåna vidare....andranamn har vi gott om!!!!

Funderar mycket på Gudmor, Gudfar, Faddrar med nu....jag har mina ideér...

Haft på känn

än så länge ingen som haft rätt. Finns det ingen som är synsk och kan berätta när vår LITEN ska titta ut.
(Eller krystas ut rättare sagt)
Fina Erica kom och skjutsade Ted till dagis i morse och Sanna till skolan. Jag mös med liten fisunge Milia. Sen var vi ute på vår morgonpromenad. Skönt förutom framsida smalben som värker då man går. Men annars inget alls.
Nu tycker jag banne mig att det får räcka. KOM UT DÅ FÖR TUSAN...
Efter promenaden var jag alldelles svettig och benen stack det i. Pulserade. DUNK DUNK.
Jag vill verkligen ha ut ungen nu. 5 DAGAR över tiden....
Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag detta som haft sdr sedan V 22. ALDRIG trodde jag att jag skulle få uppleva detta. ALDRIG TRODDE JAG ATT bebis skulle stanna inne såhär pass länge som h*n gjort.

Ska man få värkar smått eller ska vattnet bara gå? Hur kommer förlossningen starta??

Emilia har jag badat idag, och hon älskade det. Sitter och tittar på på gräsmattan och Erica försöker somna liten som inte vill sova trots att hon är supertrött. Kaffet är i koppen och vi bara sitter och väntar känns det som.Ligger kvar i tryggt förvar...

  

Ingen bebis här än...

Nu börjar jag tröttna på att VÄNTA!!!!

DENNA EVIGA VÄNTAN! Sådan tur att jag mår toppen! Kroppen ömmar och spänner, ont här och där. Men ändå vid förvånansvärt gott mod.
Sköna söndag och natten var jag vaken mycket. Men ändå pigg i morse, idag sov vi alla till 9 vilket var precis lagom. Sen har vi fått sååååå mycket gjort här hemma. STORSTÄD och rensning. Patrik har nu flyttat ner sin dator i källaren så nu står den där. Storstädat där och har nu en stor hall så att vi kan få hem en byrå. En byrå som alla toaartiklar ska finnas i inför renoveringen. Allt känns så rent här hemma. Renbäddat och dammat. Dammsugat och torkat golv. Så fint här hemma, nu vill vi verkligen att bebis tittar ut. Känns som om DU är lite sen där inne. Kom ut då! För nu är vi såååååå nyfikna på vem du är.

Våffelbak och gäster. Sanna har varit här och lekt hela dagen och barnen har hittat på massa. Vi vuxna har donat med vårt, skönt att hinna med lite en söndag. Vännerna som kom på Våfflor var Erica, Andreas och Emilia. Sen kom även Dennis på en slät kopp kaffe. Ted ska nu sova och jag ska in i duschen. Ska bli så skönt att hoppa ner i en renbäddad säng med maken. Ska försöka få lite egentid nu när Ted somnat......
Kan inte fatta att bebis fortfarande är inne i magen!! Har nu lite förvärkar IGEN och sen avtar det.
Kan det inte sätta igång inatt då?????? Eller iallafall imorgonbitti...snälla.....


Slutet gott allting gott

Vilket dygn med mitt förbenade hår! Slingade håret igårkväll och det slutade med att det blev superfärgat!!!! Inte alls snyggt...Vaknar pigg som en mört i morse, förvånad över att bebis fotfarande var inne och att bebis inte kommit inatt. Inte inatt heller, skulle inte jag vakna inatt och ha ont? Men nej..
Ner till ICA i ren panik och köper bruna slingor, slutade med att det blev LILA! Ja, lila! Jag känner mig fulast i världen och vill inte visa mig egentligen. Vill bara sätta mig ner i ett hörn och gråta.

In till Stan med Ted och flickor i massor! Patrik körde och tränade och jag gick in med Fina Ems i en frisörsalong för akuttid! Hade dom såklart inte. Emily piggar alltid upp och tröstar med att bebis kommer då jag känner mig vacker. Jo, jag vill inte föda barn i lila hår..Hårfrisörskan trodde nog att jag var knäpp..
  
Vi fikar på Madrix och sen går vi en sväng på stan! Inte det mysigaste vädret att gå på stan i. Regn och moln och en vresig höggravid kvinna. Min fina Erica hittade (eller jag hittade dom) äntligen skor och Ted fick ett par kortbyxor PUMA till gympan på dagis. Jag köpte ännu en hårfärg för nu tänkte jag att det får bära eller brista. Gråten i halsen, och förtvivlan i magen... hem och sätter i det....DET LILA ÄR NU BORTA OCH jag ser normal ut igen. VILKA HORMONSTORMAR i kroppen...herrejisses.

NU KAN JAG FÖDA BARN!


Vi ska strax bege oss ut till Erica, Andreas, Sanna, Bellan och Milia för lite Lördagsgrillning. Ja, har jag och Erica bestämt oss för att grilla så gör vi det med ;)

Tycker att bebisen kan komma inatt!!!!! Tycker att vattnet kan gå efter maten så att vi kan åka in. Väskorna är i bilen nu ikväll. För nu ska UNGEN UT!!!

Förvärkar, men jag är van...

Jag är beredd men som sagt inget jag tror mer. Jag är så van vid dessa kvällsvärkar...Hoppas bara att dom gör nytta. För jag hade tänkt föda barn imorgon eftermiddag. Nu har jag beställt det...kom ju ingen bebis idag än...Dagen är ju inte slut..ha ha ha...

God mat ikväll och bra sällskap. Nu ska jag gå förbi speglen ännu en gång och kolla in min nya påskfrilla. Blond blev jag, så imorgon blir det till att köpa slingor i form av bruna...ha ha ha. Samt kolla in magen...ha ha ha..GÖR JAG VAR GÅNG JAG GÅR FÖRBI EN SPEGEL nu.

ARGH...Nu börjar jag bli otålig....


Så tror jag att det blir en gladare UNGE!!

Kanske föda barn som Lovis? Har alltid älskar Ronja Rövardotter....Lovis är såå cool när hon föder Ronja...
No baby, no baby....noooo baby yet.
Idag har jag och Erica gjort stormarknaderna osäkra...ha ha. Sitter med slingor i håret, eller slingor...Slängde i skiten bara. Ha ha, orkade inte stå och dra slinga för slinga. Det får bli som det blir, sålänge det inte blir gult. Ljushuvud får jag vara nu då...

Precis varit på en promenad med Maken och Björn, ca 5 km. Gjorde ont, men känner inget speciellt nu. Skönt att få komma ut. Ted leker med Sanna och pojkarna lagar mat inför kvällen. Jag ska sätta mig och plöja genom ännu mer korsord...IGEN!

Tycker gott att bebis kan komma snart, nu tycker jag att jag varit tålmodig. Hmphf, vill ju träffa vår lill nu!

KOM UT UNGEN MIN!!


Har aldrig mått så bra!

Som jag gör nu! Känns som om jag bara går och ler. Ingen liten här inte...men jag stormtrivs just nu med att ha magen kvar faktiskt. Jag HOPPAS PÅ BEBIS IMORGON! Annars V 41 IDAG idag ju...

Idag har vi haft massvis att göra, jag och min veckosambo Erica. Jag vaknade vid 7:30 SUPERPIGG! Upp och hoppa och det kändes som om jag riktigt sovit ut inatt. Härligt!! Gjorde frukost och Ted var lite piggare idag. Maken ändå hemma och det skulle bli för jobbigt. Mysfrukost på morgonkvisten....

Vi har STORSTÄDAT uterummet, så nu kan vi börja sitta där om dagarna då vi dricker vårt kaffe.
(Dammat, dammsugat, putsat fönster, torkat golv och möblerat om)
Jag har även putsat massvis med fönster här i huset med!!! Dammat och donat, stordammsugat vardagsrummet och plöjt här hemma. Plöjt både städning och korsord. Ätit middag och Patrik gjorde en smarrig dessert!

Jag och Ted har varit på en kvällspromenad precis och nu ska vi äta lite innan vi gottar ner oss i soffan och ser en film tillsammans alla tre.

Idag har telefonen ringt igen, och även fått sms...
Emily, Farmor och Farfar, Svärmor, Svägerska Puff och Mormor och morfar....
Gulligt!PATRIK KOM PÅ ETT ANNAT SUPERFINT POJKNAMN IDAG MED!!! Vid frukostbordet så kläckte det fram...
Men alla utom jag, Ted, Tina, Mormor och några få fler tror på en pojke...Alla andra tror på en tös ju...

Nykläckt

Är det inte här, jag ruvar än. Men rätt så kul för jag köpte en ny korsordstidning idag och första krysset var en bebis med rubriken "nykläckt". Ha ha ha..

IDAG HAR JAG MYST MED Erica, Emilia, Sanna och Ted hela dagen. Vi har haft det så mysigt och gjort lite för att bebis ska komma ut till oss.
Började med att Emilia sov lääänge så vi spelade Skip Boo. Jag och fina töserna!
Sen bestämde vi oss för att göra pannkakor, jag hämtade hem Ted. Pannkaksmys och sen har jag sprungit lite i trappan utan resultat förutom att jag blev trött i benen. Provade med att putsa ett fönster, så nu är köksfönstret klart och skiner efter noga putsning. Kökslampan blev dammad som jag alltid annars glömmer....
Vi gick ut och gick en runda, Ted cyklade. Vi fikade på Gransätersvägen och sen gick vi tillbaka. Inget strålande väder idag precis. Molnigt och kallt som attans.

Löst korsord och barnen har busat på, fast lite sega alla tre barnen. Sanna och Emilia med sin hosta och Ted lite dåsig. Maken kom hem och vi pratade korsord och hur man stavar.
SEN HAR VI SPÅNAT PÅ NAMN och druckit kaffe. Erica kom på ett namn som jag föll för....
Ted fick feber och blev allmänt ledsen och bedrövad här hemma. Finisarna åkte hem och vi bäddade ner Ted vår framför Ice Age 2 och han somnade gott för en stund sedan. Jag har plöjt genom ett korsord och hängt tvätten. Nu väntas det en kopp the och en bra film med maken. Har lite förvärkar som vanligt var kväll, men inget jag inte står ut med. En het dusch och myskläder sen är jag fit for film.

   

   

TACK FÖR ATT DU ÄR EN SÅDAN UNDERBAR VÄN ERICA!

Tack för alla gulliga sms och telefonsamtal idag från alla andra som väntar och längtar!
Tycker ni alla är såååå fina..
Nu lite the a´la Kullis...

Beräknad födsel dagen

Ja, idag är det menigen enligt sista mens att bebis ska titta ut. Jag mår skitbra idag!!! Igår trodde jag att INATT BLIR JAG TVÅBARNSMOR..Men nej nej. Hade så ont och det gav inte med sig. MEN efter en varm dusch vid 22:00 tiden så slutade det och sen spände det bara lite. Jag och maken gick till kojs, han låg och läste i sin bok. Han ser så klyftig ut när han ligger och läser under sänglampan. Jag tycker att det är så mysigt att somna intill honom. Det gjorde jag med, sovit som en PRINSESSA inatt med. Kisseriet gjorde inte så ont i morse. Jag svettas om mina fingertoppar. Det bokstavligen RINNER av dom...Ha ha ha...

Men ingen bebis....ÄN...Dagen är inte slut än...Hade varit häftigt om bebis kom idag...den 17!!

Ted ville inte riktigt till dagis idag, han var trött och dåsig. Men sade att om han inte mår bra så ska han säga till så kommer mamma och hämtar honom. Han var sen pigg när han väl kom dit. Han behöver roa av sig lite granna. Han ska ju ha gympa på dagis idag!
Kaffe klart hemma och har tre flickor här. Emily har smsat och maken har smsat...Nana har ringt men det missade jag. Nu börjar det...( ja okej...har väntat i 9 månader nu redan.....men) VÄNTAN. Man är startklar vill jag lova. Taggad men nervös samtidigt.

KOM UT SKITUNGE!!!15/3....Jämför magar innan det är sovdags ;)

1 timme och 39 minuter

NEJ NEJ NEJ ingen bebis här inte!
Hmpf...har haft en lugn natt och en lugn dag.
Dagen började med att prinsessan Johanna sovit som en stock, så djupt att jag som vanligt var så JÄTTEKISSENÖDIG så jag trodde att jag skulle spricka. När jag sätter mig på toan så kommer det bara..dropp dropp dropp....sen är det precis som om man öppnat en kran. Gör så satans ont med. Men sover gott gör jag och jag tar vara på det. Finns inget skönare än att få sova en hel natt ju.

Lämnar lilleman på dagis och kör sen ut till sötis Erica. Vi var ute och promenerade i skogen i en timme! Fick ont och sen var det skönt att sätta sig i Pärlan och slippa köra. Ännu mysigare var det att komma hem till Lillan på födelsedagsfika! Vi hade en supermysig förmiddag hos lilla "Mor". Hon fick kort, kakor,  påskägg och fröer att så i sina blomsterlådor. GRATTIS GRATTIS på din dag! Hon bjöd på tårta och bullar och vi pratade förlossning hela förmiddagen. Lillans ena pojk är född hastigt. Hon vaknade på morgonen och hade ont. Så ont så hon kunde knappt resa sig. Efter 1 TIMME OCH 39 MINUTER är han ute. WOW. På det hann hon såklart komma in till Förlossningen men direkt när hon kom in så tittade han ut. Det kan jag inte släppa riktigt....ha ha ha...
Undrar om jag vaknar och har ont snart?KOM UT NU UNGEN MIN!!!

 

Emilia och kompisen i magen!

Jaha, eftermiddagen var lugn även den. Med fin Erica och lilla MILAN, själklart min lille TED med. Vi har hittat på hyss och bus. Fått BRA saker gjorda, vilken tur att vi har varandra SNÄCKAN!
Även Helene kom på en kopp kaffe, och vi kom överens om att börja på en bok om vår VÄN ERICA. Kul att du tittade in! Man blir så glad av oväntat besök!! Vännerna är hemma nu, maken är och tränar och fick middag innan träning. Min ork är nu slut. Inte slut, men jag känner inte för att göra så mycket mer just nu. Alltid vid denna tiden jag är så sjukt trött. Ryggen värker och benen värker. Fingarna RINNER det vätska från, ja trycker jag så RINNER det! Ted är hos Farfar sin ikväll. Jag orkar med honom och han är så snäll min lille Ted, men inget kul för honom att bara vara hemma och glo. Kan leka lite med Farfar sin tycker jag. Kanske några kusiner med kommer och leker med honom ikväll. Känns inte rätt att inte ha lust att roa honom. Vi spelar spel och bygger lego. Men just nu känner jag inte för det.  Imorgon är beräknad födsel och jag tycker att jag har rätt att göra vad jag vill sista tiden nu. Så nu ska jag lägga upp benen, och lösa korsord så pennan glöder!!

Underskönt


2 dagar kvar!

Vilken morgon och nu är det redan förmiddag!

Vi fick promenera till dagis i morse....inga bilnycklar. Men solen sken så det var varmt och gott ute. Riktigt varm blev jag! Inom ICA och handlade till middag och en dunderfrukost. FÖR NU VAR JAG SÅÅ SUGEN PÅ Prickig korv och annan rökt korv!! MUMS! Väl hemma efter en promenad så har jag frossat en frukost i lugn och ro. Gott som attan var det! Nu myser jag ner i soffan, tvätten är i maskinen och jag ska slöglo på TV samtidigt som jag läser Hemmets Journal! DE E NICE!
Känner mig oförskämt pigg idag, inte trött alls. Mår toppen!


Lite senare....
Glöm nu inte att gissa Bebis!!!! Kommentera så fyller jag i ;) Jag hoppas att vi har bebis till helgen iallafall. Kanske på fredag?? Jag tycker inte att det är så jobbigt nu faktiskt. Jag mår ju bra, att det spänner och ömmar gör faktiskt inget. Har en ny form av energi. I feel pretty och njuter av magen nu sista spurten!! Bebis är sprallig idag och Ems har fått känna en häl! Jag har haft både Nana och Ems här, samt lilla Dotti. Nana hämtade Ted till mig. Jag har även tvättat bilen, så nu har vi en svart bil och inte en grå. Fast att tvätta bilen i solen är inget att rekommendera. Fläckigt blir det ju. Men liiiite renare. Rensade i bilen lite med. Jag kan inte lägga mig och bara vila....hängt tvätt. Vilat lite idag, men sen fick jag rycket att tvätta bilen som sagt...Nu tittar Ted på Emil. Jag ska strax börja på maten. Men först lite Hemmets Journal.
Jag trodde

att bebis skulle komma igårnatt, men ICKE. Bebis trivs så bra i mammas mage. Trots busfabrik igår och STORSTÄDNING idag. Dammsugat, torkat golv, dammat, rengjort köksluckor, rengjort kylskåp....Sen åkte vi till Badhuset. Simmat flera längder, bubblat....busat. Simtränat Ted men INGEN BEBIS.
Kalas för Tristan och sen en promenad hem, men INGEN BEBIS. Bebis har varit ovanligt lugn idag. Igår var bebis sjövild...men icke idag. Blev orolig ett tag, men känner bebis ju. Bebis kan ju inte vara vild var dag!

3 dagar kvar! Detta trodde jag aldrig i min vildaste fantasi!!
Det var så skönt att simma och känna att man tränar lite, skönt att få känna sig smidig. Härligt med bubbelbad! Fast att jag vet att så fort jag går upp ur badet så känner jag mig stor som ett hus. Känner att jag samlat på mig vätska nu med. Det spänner och sticker i benen och fingrarna. Känns att där är vätska under huden...

 KOM UT NU LITEN!!! Tycker även Storebror som väntar otåligt!
- Ja, nu tycker jag att bebis kan komma ut. Det får vara bra nu!!! //StorebrorGodnatt min lille skatt, hoppas på att vi blir fyra snart!
Ted somnade gott intill mamma med Luna vid fötterna. Zzzzz...nu tittar jag på Wallander och magen spänner. Benen ska i högläge nu och ryggen ska vilas.
Ta ta


Haft så j-vla ont hela dagen

Vilken dag med fövärkar. Ett tag på väg till BUSFABRIKEN så var jag nära att stoppa utflykten så ont jag hade. Men vi åkte dit och hemma nu utan bebis. Jisses, så ont en hel dag och har fortfarande ont.

Vi har haft en supermysig dag med fina vänner, kaffe, snask, nachotallrik, slush, rutchkanor, hoppborgar, hinderbanor och girltalk. Så kul!! Jag åkte rutchkana, hoppade hoppborg och klättrat så jag trodde att bebisen skulle komma ut. Men inget resultat....Bebis har varit SJÖVILD i magen. Vaken i stort sett hela dagen och bebis känns LIIIIITE OROLIG känns det som. H*n känns lite stressad. Idag har jag tänkt mer och mer på en flicka. Men jag tror fortfarande att vi får en pojke. En heldag blev det på busfabriken och sen GOTTEBOET, efter det bjöds det på kaffe hemma hos Angelica & Henke. Alla beundrade lilla söta Nova och njöt av lugnet. Av tystheten. Men ont hade jag än...spände och spände. Väl hemma så slängde jag mig i duschen, HET HET HET så det blev immigt. Hjälpte en liiiiten stund, men högst i en halvtimme. Sedan 20:30 har det hållt på igen. Samt en BUSIG BEBIS I MAGEN. Riktigt busig.

 

 

Söta Angelica halvvägs, jag fullbakad nu!Det spänner spänner spänner.....men sova hade varit skönt efter denna dagen ;)

Pappa drömt

4 dagar kvar....

Inatt drömde Patrik om bebis...

Jag stod i köket vid kattmaten och Patrik kände lite på magen. Han ruckade lite på bebisen, ja ni vet fram och tillbaka på magen och POFF! Så kom bebisen. Han kollade först inte könet, var så chockad över att navelsträngen redan var avklippt....höll i bebisen och det blev en FLICKA!

Kan han ha drömt en sanndröm om morgondagen? Ha ha ha...


Off to bus

Sovit som en Sessa inatt igen! Tar vara på varje natt med sömn nu, jag vet hur det blir sen. Även om det är mysigt med en liten bebis så är det tufft i längden att inte få sova. Jag som avskyr att inte få sova en hel natt.

Idag gick Ted upp i ottan igen, redan 6:30! UPP UPP UPP....
Lattjo Lajban för hela slanten och nu ska vi snart till bus fabriken i Helsingborg med Henrik, Angelica och Söt Sanna. IDAG SKA DET BUSAS UT BEBIS! Ha ha ha...
Nej, men jag hoppas verkligen på en bebis imorgon! Gud vad jag hoppas, även om det för med en del ångest.
Konstigt utan mage sen ;)

Sötaste nosenMagen för en vecka sedan idag. Blir nog inget badhus idag, vi har en lugn eftermiddag här hemma.

På fm har det ringt och ringt här hemma. Många som undrar när bebis ska komma. Söta Lillan ringde och vi traggadei nästan en timme. Pappa har ringt och svärmor har smsat..Gulligt! Tycker det är gulligt att folk hör av sig och önskar lycka till.
Jag har bakat kakor idag! DET VAR JU FÖR LÄNGESEDAN.
- Vad ska du göra med alla kakor? Var min makes kommentar..
Det blev syltmunnar och Ethels Sockerkaka, en smarrig sockerkaka med glasyr på som innehåller kokos.
Fika när maken kom hem och sedan har vi betat av Arbetsförmedlingen, hoppas att det är sista gången jag behöver visa näsan där. Fick även ett LYCKA TILL idag!
Sen har vi handlat inför kvällens mat som blir Bakpotatis med massa gott till, som röra gör Patrik egen, den är mumma. Nu är potatisen i ugnen och bebis har lugnat ner sig lite. Var så vild i bilen!!! Vi har handlat gottis till kvällen, blev lycklig över att se att colaferrari bilar nu finns på ICA! MUMMA!! Samt ahlgrensbilar limousiner!!Har inte mycket "känningar" nu, men spänner gör det.


I mammas mage

Ja, en riktig liten vilding i magen ikväll. Bebis har varit så lugn hela dagen, men nu är det fullt ös.
Jag kan inte fatta att det ligger en färdigbakad bebis i magen och endast bebisen som kan avgöra/bestämma när han/hon vill ut. En annan går bara och väntar. Ena stunden vill man bara vara hemma en hel dag och inte göra något alls, nästa sekund vill man hitta på massor! Humöret svänger och likaså värken man har. Känner att jag inte vilat på dagarna denna veckan. Har så ont i min rygg, haft det nu var kväll. Antar att det är tungt för min rygg. Har just nu i skrivande stund en rejäl förvärk, men jag tror att som alla andra kvällar kommer detta att lägga sig. Men skulle dock inte bli förvånad om bebis tittar ut imorgon. Vem vet, man kan ju gissa sig tokig!


Lugna gatanVälkommen V 40! Eller 39+1
Barnet:

Inget är som väntans tider

Barnet fyller nu upp hela magen. Huvudet trycker mot livmoderhalsen som blir allt mjukare. När det är dags att födas så är navelsträngen ofta lika lång som barnet.

Hon eller han väntar bara på att börja förlossningen. Väntar på rätt tillfälle. Rör sig inte mycket. Det är trångt. Verkligt trångt. Han eller hon väntar tålmodigt. Förmodligen mer tålmodigt än du…

Mamman:

Beräknat förlossningsdatum

De sista veckorna och dagarna går långsamt. Du är ju spänd på att träffa ditt barn nu när det nästan är dags! Du tänker förmodligen mer på förlossningen än på att bli förälder.

Ett sista gott råd innan förlossningen: Lita på din kropp. Den vet hur man föder barn.

Det är en sak att föda barn, och en helt annan att faktiskt bli förälder. Det är först efteråt, när barnet har kommit, som det verkliga äventyret börjar. Nu är ni mamma och pappa! Grattis och lycka till!
Idag är här lugna gatan hemma. Bara mys och lite stryktvätt. Erica och Emilia är här och vi läser roliga sms och roar barnen. Bebis är lugn i magen, ovanligt lugn...Lugnet före stormen tro?

Det spänner i vanlig ordning, men liten i magen vilar.
Vi ska ut och promenera idag med och sen åka pulka. Jag har sovit som en prinsessa inatt, därav jättekissenödig i morse och ont gör det. Ted var piggelin i morse och uppe med tuppen.

Nu åter till Ted och flickorna!


Åka in till Förlossning

Jaha, ännu en dag och en promenad med Erica och Emilia på förmiddagen. Idag gick det liiiite tyngre. Men det går!
Sen körde jag in till Barnmorskan och Erica körde för att hämta barnen.

Allt såg bara bra ut idag!
Mitt SF mått är nu 34 och bebis hjärtljud låg på 144. Bebis fortfarande lite ruckbar, men det kan gå snabbt sade Lena. Pratade lite om att "läcka" och jag hade en del frågor om detta. Det är ju svårt att hålla sig nu. Hur jobbigt och pinsamt det än är så är det så. Även sdr hela dagarna och en del gör riktigt ont. Lena ringde till Förlossningen. Hon ville skicka in mig, och sagt och gjort. Jag fick snällt brumma in för en tid vid 15. Gissa om jag blev nervös och många tankar som snurrade i mitt huvud. På väg in till förlossning, ensam. Har varken systemkameran med mig eller mina innetofflor. Ringde såklart maken och han blev allt lite nervös. Jag var mest rädd för att det nu skulle sätta igång helt plötsligt utan min Patrik. Höll på att börja gråta ggr flera i bilen på väg in. Vet inte varför...?
Fick gå en mil kändes det som för att lägga på parkeringsavgift, men böter vill jag inte ha nu.
Sen gick jag och köpte mig ett kexchoklad och en päron/krusbär LOKA och satte mig i väntrummet, där jag satt i en timme. Äntligen mig tur och jag blev kopplad till CTG. DET VAR SPÄNNANDE!
Bebis knuffade direkt på remsan så den hoppade och Barnmorskan skrattade eftersom hon visade en dosa jag skulle trycka på då bebis rörde sig. Ha ha ha..
Visade en del förvärkar och bra hjärtljud på bebis. Sen fick jag göra en undersökning av förlossningsläkare med hjälp av Barnmorskan. Hon ruckade på huvudet och inget vatten kom. Så det var ingen vattenavgång, eller vatten som småsipprade. Puh. Jag skulle få komma HEM. Fick order om att skulle jag känna minsta lilla som inte kändes som det skulle så är det bara att komma in.
  
Jag tyckte det var mysigt att ligga och stirra på skärmen och lyssna på hjärtljuden. Åh vad jag mös!
Men skönt att få krama om maken sin sen med vill jag lova. Vilken ångest jag fick över att åka in utan HONOM. Nu börjar det ju närma sig och det blev mer verkligt idag. Hade glömt hur det känns.....

TACK FINA ERICA SOM TOG HAND OM VÅR TED! Han tycker så mycket om dig!
TACK FÖR ATT EMS OCH ICA håller kontakten och varandra upprättade. Känns så bra att jag har er 2! Utan er så vore livet mitt så fattigt. MÄRK VÄL ATT NÄR DET VÄL SÄTTER FART OCH bebis vill ut, då både jag och Pk åker in så får ni två veta det och ni får sedan förmedla vidare. Jag vet exakt vilka jag kommer ringa smsa. Självklart några familjemedlemmar/släkt med. Men det känns så skönt att ha det på det klara.

Skönt att vara hemma nu och jag och maken ska festa på räkor ikväll, och sen en bra film. Ikväll har han passat upp mig lite extra. Öppna bildörren mm....kan han gott göra. Ha ha ha....

När kommer Bebis?

Idag är det en VECKA till Beräknad födsel. Att jag skulle gå över tiden finns inte i min värld, men jag antar att detta kan hända även mig. Jag tror ändå dock bestämt att bebis kommer inom en vecka och det är både skrämmande och spännande. MEST ÄR DET UNDERBART och jag längtar efter att få gosa den lill som varit i min mage så länge nu. Det som skrämmer mig är en del, men mest att Ted ska bli ledsen eller att han ska bli orolig. Så länge man är kommen in på Förlossningen och ingen bebis i bilen så är jag nog lugnare. Denna gången har vi ju en liten kille att se efter också och denna gången har vi inte lyxen (om man nu kunde kalla det lyx?) att redan vara inne då det sätter igång. Så det är nog orosmoment nr 1, och prio nr 1 att få Ted att känna sig bekväm.
I veckan bestämdes det helt klart hur vi ska göra OM bebis vill komma mitt i natten. Det känns skönt, för det har varit lite luddrigt hur vi ska gå tillväga. Om bebis kommer på natten, eller vi behöver åka in på natten så ringer vi UNDERBARA Emily som har mannen hemma och kan ta eras Doris. Så slipper vi väcka Ted mitt i natten och köra ut honom till Erica. Men Ted är ju också väldigt bestämd med att vara med Erica då bebis kommer och det ser nog mina flickor (EMS & ICA) till att det blir så. Så sen på morgonvkisten kan Erica ta över, men som sagt så löser noh mina flickor det. Dom lär ha telefonkontakt. Denna veckan har jag börjat gissa på datum då bebis kommer, undrar mer och mer om det är en liten POJKE eller FLICKA.

VAD TROR NI? Pojke eller flicka?

Onsdag 10 Björn tror på en pojke.

Torsdag 11

Fredag 12 Storebror Ted tror på en fredagsbebis och en lillebror. Amandha tror på en tös.

Lördag 13 Maken tror denna dagen. Eller som han vill gissa (fredag lördag söndag)

Söndag 14 Detta datumet gissar jag på, eller söndagnatt...även Becky och hon tror att det är en tjej. Heléne tror att det kommer en tös denna söndag. Även Ida Larsson gissar på en tös idag.

Måndag 15  Erica tror på en flicka idag! Jessica gissar på en tös denna dagen så gör även Jessica Rosén.  Även
Tina
men hon tror på en pojke.

Tisdag 16  Fröken M gissar på denna dagen och en tjej.

Onsdag 17 Ida Kentner gissar på en pojke idag.

Torsdag 18

Fredag 19 Fine gissar på en tös denna dagen. Min Pappa gissar på en flicka denna dagen.

Lördag 20 Sanna Silver gissar på en pojke idag.

Söndag 21 Katja gissar på denna dagen.

Måndag 22

Tisdag 23

Onsdag 24

Torsdag 25

Lördag 26 Svägerskan Piff tror på Patriks födelsedag.

Senare?


Vindruvor

Vilken soldag idag med. Förmiddagsfix sen kom Erica och Emilia. Vi traskade (jag sakta men säkert framåt) ner till byn och handlade inför ostbrickan och sen hämtade vi kidsen. Som jag saknat Ted idag på förmiddagen, separationsångest.

Väl hemma efter en rejäl promenad idag med så frossade vi alla med ostbricka. Gud så gott det är med ost!
En eftermiddag då vi gick ut en liten stund till sen var det kvällsfika hos Farmor Ingrid och Farfar Gunnar. Farmor visade oss tofflorna hon håller på med till oss. Hon tovar, gud så fina tofflor. Ser ut som vättetofflor. Såå fina!
Sen gräddades det våfflor a´la Farmor. Inget som slår hennes våfflor.Våfflor i Juli månad! Varmt och skönt ute var det! Färska bär till hade vi med då...

Idag blev det Farmors hemmagjorda Svart Vinbärssaft till våfflorna, jag hoppade kaffet. Gooodare med hennes egengjorda saft vill jag lova. Inget som slår den heller.

Nu sover Ted gott, Maken är hemma, min kvällsdusch är avklarad och mina MEGA DRUVOR tvättade och inväntar att bli ätna. GUD SÅ STORA OCH SÅÅÅ GODA. Bättre än gottis, vindruvor och annanas är mumma och det har jag alltid älskat. Men det blir nog ingen bebis inatt, det är faktiskt lugnt i magen och har bara lite förvärkar från och till. Men inget ovanligt nu förtiden.
Soffan, megavindruvorna och en bra film nu!

"Jompa" i BB väskan

8 dagar kvar.

Ännu en morgon då det var dags för dagis och alla dessa morgonbestyr. Ska bli skönt att få vara lediga lite tillsammans då bebis kommit. Även om det bara är i 10 dagar. Det behövs nu, bara vi.

Idag har jag pillat med det vanliga här hemma och fick ett litet ryck. Kanske dags att kolla igenom BB väskan nu, en sista gång eftersom jag knappt vet vad jag har där i. Men nu har jag koll och har packat i lite annat och ut lite.
Nu har jag stenkoll, som jag alltid vill ha. (Ikväll tar vi min & makens väska) nu känner jag mig redo att packa ner lite kläder!I BB väskan finns nu:

Filt & overall
2 nappar och tre par strumpor
En "helmet" och en mössa samt en matchande mössa till pyjamas
3 par av byxor, pyjamas, bodysar och blöjor. Sen har vi ju såklart lammet "Jompa" med som bebis ska få på BB.

 

Pyjamas som Ted hade då han var nykläckt ;)Små små små strumpor. Nu vill jag gosa bebisfötter!

 

Blöjor och Jompe vid BB väskan.REDO! Tänk att man lätt kan döpa ett litet lamm, men vad vår lilla bebis ska heta vet vi inte alls. Vi har många namnförslag och släktingar och vänner kommer med sina. Men inget som är bestämt än. Jag vet bara att jag älskar namnet Lilly. Men eftersom jag är 99.9 % säker på att vi får en pojke så känns det lite nervöst.
Lilly har jag älskat sedan första början, namn med L har vi många med. Även pojknamn då. Men hu vad svårt detta är. Alla kommer och tycker och visst är det kul. Ha ha, men oj så många viljor det finns. Åh, vad förslag vi har fått. Men svårt ändå. TED föll sig så naturligt, han var ingen Theo eller Theodor. Ingen Dora blev det för det var ju ingen flicka...;) Hade många riddarnamn men då Ted väl kommit så kändes dom för långa för en sdåan liten kille som han var då han föddes. TED kort bra och passade vår lille Teddynalle perfekt...


Solsupande

9 dagar kvar.

Sol det varit idag! Lämnade min gull Ted på dagis och sen vankade jag av och an här hemma. Tvätt i maskinen, sen ringde fina Erica. Blev en underbar promenad ner till byn och kaffepaus hos Hampe. Sen traskade vi hem igen till vårt Tomtehus. Emilia sov gott i vagnen och vi mammor spelade skip boo.

Efter att Ted var hämtad så gick vi en runda till, kunde inte sitta inne någon av oss och Izor har med haft vårkänslor här idag! Till och med katten (latast av dom alla) var rastlös idag. Det ni! Så idag har vi fått mycket frisk luft och sol vill jag lova. Så skönt att komma ut och klart att det spände, men det sket jag i. Att det gör ont från och till nu gör ju inget och bebis kan få komma nu om h*n vill.

 Jag och min underbara Pärla!Nu myser familjen här hemma efter ett besök hos Farmor Ingrid och Farfar Gunnar. Blev en dejt imorgon med och då ska vi få våfflor. Mumma! Nu gör det ont, spänner och ömmar. Patrik ska natta Ted och jag ska hoppa in och ta min varma kvällsdusch. Sen ska jag bädda ner mig och se en bra film. Patrik får roa sig med att pilla med putorn ikväll och det är nog inga problem med det....

Idag ringde Pappa bara för att höra att allt var som det skulle, ingen bebis än?
Sen ringde även Mama Anna för att höra att hon inte missat något med tanke på att jag varit ute och gått idag. Men nej, tyvärr. Tycker gott att jag kan hinna med en mysig prommis till imorgon som bestämt.
Vi får väll se ;) Alla fröknar på Teds dagis kolla även in magen idag...
Sandra träffade jag i byn, och nej...jag har inte inte kalvat än. Det är så spännande nu!!!!!

Bar mark

Countdown....10 dagar....


finns det något härligare (ja det finns massa saker som är härliga) än när våren är på väg?
Vårdagjämningen närmar sig med stormsteg, och igår blev det en underbar promenad på kvällen ner till byn för att införskaffa mat till lördagkvällen. Jag tyckte det var så skönt att komma ut coh röra på sig, hade inte alls farligt ont av att gå. På hemvägen gick det tungt, men det gick.

 

 
Idag har vi planerat badrum hela förmiddagen och sörplat på kaffe jag och maken. Erica, Dennis och Kidsen var här sen körde vi ut till mormor och morfar på middag. Erica trodde ju bebis skulle komma idag, och emellanåt undrar jag hur mycket ont man ska ha och i hur många dagar innan det sätter igång.
Idag har jag haft känningar hela dagen, konstant har det spänt och ömmat. Men inte mer, utan bara molande värk och spänt. Och nu SPÄNNER DET IGEN....Oj oj oj vad det spänner och läääänge. Tänk om bebis kommer inatt, imorgon....
Herregud, soffläge nu en stund. Lägga mig i Teds knä så pillar han mig i håret..Toabesök först...as always.

Inga rackartyg

Åh, vilken snäll liten pojke jag har! Han är verkligen underbar!
Idag som alla andra mornar nu så har han börjat gå upp lite tidigare än innan. Mellan 7-8 så vill han upp och titta på tv och jag antar att så farligt tidigt är det inte. Men han låter mamma vila på soffan under täcket. Men först frukost såklart! Ha ha ha..
Jag har städat idag igen och hittar hela tiden på nya ställen att städa på. Är det inte det så är det det.
Det var skönt att vara på badhuset igår, men full koll på barnen så mycket till avslappning i bubbelpoolen blev det inte. Livrädd för att något skulle hända ju. MINA SMÅ SÖTNOSAR! Sanna hon hoppade som en liten groda ner för trampolinen och tyckte att tant J var mesig och förklarade att hon kan ju faktiskt simma. Ted tyckte Sanna var så tuff. Dom busade och var mer under vattnet än över. Därför fick jag vakta som en räv.
Kände mig uttittad men sket mest i vilket. Magen är stor nu ju. Mat på kvällen och det var skönt att få mat lagad av Patrik och Björn. Sen tittade vi på Luftslottet som sprängdes, söta Patrik hade köpt den till mig. Gulligt värre.

Patrik skjutsade hem Björn och nu hade jag ont ont ont. Men som vanligt så avtog det hela...
Sen låg Patrik med sin hand på min mage och kände en liten häl eller vad det nu var mycket. HEJ HEJ PAPPA! Det var mysigt!

   

Maken jobbar idag och är hemma om en timme då vi väntar kaffebesök av Piff och kusin Ellen. Ted ska få leka lite och vi ska trada skit såklart! Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda?

Så skönt det ska bli

att åka till badhuset idag. Saknar badkar enormt mycket och det är verkligen något vi ska ha nu när badrummet ska renoveras. Jag ska ta med mig Ted & Sanna till lite bad i eftermiddag. Så nu efter en slappeförmiddag ska väskan packas och jag ska duka lite inför kvällen. Vi får gäst ikväll, men det är jag som ska bli uppassad. Jag står för desserten och det ska bli gott med trerätters.

Drömt mycket inatt igen och igår natt drömde jag att bebisen föddes. Sen var vi ute och gick med bebisen i vagnen, fast navelsträngen var kvar...Ingen fara kraxade jag fram och drog vagnen stolt!
Inatt drömde jag om Patrik. Han hade blonda slingor och vi var inte längre ett par. Men blev sen igen...Det är det mesta jag minns från nattens dröm...Undrar vad som händer inatt?

Nu ska jag gå och göra nytta, hoppas att mensvärken jag har från och till släpper. HÄRLIGA FREDAG!


Popcorn och Disney


Vi satt ute och drack kaffe idag, jag och Nana. Pojkarna fick fika ute och busade en stund.

Vilken solig dag! Besök hela dagen så nu på kvällen tog både jag och Ted ett litet Powernap. Ted sov dock i tre timmar så nu är han pigg som en mört. Medans mamma endast vilade lite. Vi har poppat popcorn och dricker saft. Tittar på Aristocats och myser för fulla drag, lill fredag idag för oss två ju.

Haft besök av både Erica, Emilia, Lillan, Nana, Rami, Helene med barnen. Så nu är jag trött och det var skönt att hoppa in i en varm dusch för att sen gotta ner sig i soffan. I magen har det verkligen varit fullt ös hela dagen. Men nu sover bebis....Haft en del onda sdr men inget som är ovanligt..

Nana hade med sig Ramis babyoverall idag med som vi ska få låna. Den är så söt och är redan tvättad och endast luvan som är fuktig fortfarande. Den är så söt!!

Nu ska vi mysa vidare och längta efter dagen imorgon, för då händer det mycket skoj!

 
Vecka 39!

WOW, redan?!
Ja, enl UL är jag i v 39 på lördag....Men två dagar fram eller tillbaka kan väll kvitta.
Tror bebis kommer innan ändå!

Morgonmys med Erica, Emilia & Min lille Ted. Inväntar besök från Nana och Rami och hoppas på en promenad idag i det vackra vädret. Så trist att bara sitta inne. Sen är vädret ljuvligt ju!
Inatt sov jag som en Sessa, härligt! Men har sjukt ont nertill....

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.
Fullgången bebis v 39

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 4 mar 2010.

Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).

 
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Soffan

Idag har jag inte gjort för mycket...än iallafall. Och nu börjar jag bli rastlös. Fast det är ganska så skönt att bara ligga på soffan och göra...INGET ALLS.

Dagarna tickar, timmarna tickar och nu sitter jag och stirrar in i skärmen och bara undrar när det ska sätta fart!Solen skiner så vackert ute och jag funderar på att gå och hämta Ted. Marken är bar och det är lättare att gå. Funderar på om uterummet snart kan börja användas, där måste vara varmt ute nu ju. Kanske ta ett tag med snabeldraken där, men först tvätten....sen ska jag hämta hem min lille kille som jag just nu saknar så enormt mycket. Här är så tyst hemma....

Jag kan inte tänka mig livet utan min Ted. Vad vore livet utan denna underbara lille kille? Så ensamt och tomt.

Inget till bebis, men till oss...

Ha ha ha, ja så kan det gå! Det var så mysigt att tralla runt i stan precis då affärerna öppnat. Tror var gång att det är sista gången på länge som jag traskar runt ensam. Vem vet? Så jag tar verkligen vara på tiden. Önskar bara att kontot var laddat med mer pengar. Nu hade det inte suttit fel med en vanlig lön innan bebis kommer! Ha ha ha...Tittade på overaller, men INGEN fin alls. På Kappahl hade dom bara den vita i strl 56....
Lindex med massa mönster som jag inte alls tyckte om och HM hade inget överhuvudtaget. Väldigt dåligt utbud. Men det hade ju kommit in och är säkert på väg in massa nya vår kläder. VÅRKLÄDER OCH SOMMARKLÄDER är det Roligaste att handla!!! Man får så mycket för pengarna och kan variera sig så mycket mer tycker jag. Älskar alla jeansplagg och alla fin aklänningar inväntar jag med spänning.

Det blev ingen overall till bebis, jag var för kräsen. Så bebis får låna Ramis overall. Vad jag vet så är den supersöt med öron. Som tur var så hade jag med mina rabattkuponger in...Hur ska detta sluta?
Blev en jeanstunika till mig, så fin och otroligts kön att ha både nu och sen efter att bebis kommit ut. Nu måste maken ha något med! En tröja jag vet att han tycker om men fanns fortfarande inte i strl S. Så det blev en liknande i strl S. Sen sprang jag förbi en jeansskjorta till honom...kunde inte låta bli. Kommer han att ta på sig detta? Hm...jag anar att han inte gör det, men den är skitnsygg så annars snor jag den ;)
Blev ett par armband med för att komma upp i rätt summa. Nöjd med köpen och maken beställde fika hem.
Väl hemma så drack vi en kopp kaffe och sen tog vi en promenad. Only the 2 of us. KANSKE sista gången det med? Kan inte gå långt nu innan det gör riktigt ont. Känner mig som en gammal tant och Patrik höll i mig så fort det fanns isfläckar. Ha ha. Gulligt. Mysigt att bara ta en liten promenad och prata. Jag och Han.

Ted väl hemma och sen inväntade vi Mama Anna, bakade pannkakor och fina Anna kom. Härligt att få krama om henne. Vi traggade på som vanligt och sen fick hon köra mot hemmet. Ja, Bebbe sade HEJ med såklart!


Sen blev det en liten paus och efter det bjöds det på middag hos min fina Pappa. ÅH, vilken måltid. Riktig söndagsmiddag och gissa om jag njöt. Pappas UNDERBARA SÅS och hans potatis. Vette tusan HUR han kokar dom men goda är dom. Stek och grönsaker. MMMMM...För att inte tala om HALLONVATTNET TILL DETTA!
I´m in heaven!
Underbara undersköna Pappa min!

 

Ted fick busa med Moffe och jag jämförde mage med Pappa min.
Min var betydligt större, speciellt utan tröja...ha ha ha....

Nu nattas lillkillen och det blev lite sent ikväll. MEN han kommer nog upp imorgon ändå...Hör att Patrik är på G ner och då sover han nog gott nu vår lille kille. Nu ska det brännas musik till den stundande förlossningen..Maken får hjälpa till. Lite kul att göra saker tillsammans fast att det är en sådan simpel sak som att lyssna på musik och välja låtar. Knäppa är vi, men vi är knäppa tillsammans. AND I LOVE IT! And i LOVE YOU.

Extra puss till Pappa, för den goooooda såsen...Kommer nog drömma om den inatt och han lbev nog paff när jag slet i köttet och roffade åt mig med nävarna och åt med händerna....(en annan saga det...)

Sova

är ju helt underbart! Sovit gott inatt efter att jag väl kunde somna. Det spände och spände, ömmade och ömmade. Oj oj oj tänkte jag ett tag. En het dusch och sen sängen. Liksom min vän Ems tittade jag in fullmånen och inväntade riktiga värkar! Ha ha ha.
Men här sitter jag idag igen, Ted på dagis. Solen skiner och maken hemma idag igen för att vila upp sig helt. Vi vill verkligen vara friska nu inför vad som komma skall.

Jag har pysslat med det vanliga och bebis i magen är det fullt ös på. Det märks att det är mindre plats för det är ont om saltomotaler nu...men röra sig kan man ju alltid. Jag sitter med min kopp kaffe och inväntar 9:30 så att jag kan köra in till stan för lite shopping då affärerna öppnar. Ska ju införskaffa en overall till bebis idag.

Fick hem vår vagn igår med. Nu står den redo och inväntar en liten bebis som ska få åka i den. Hoppas att denna bebisen är lika tokig med att åka vagn som Ted varit och fortfarande är!Premiäråket i vagnen för Ted!

Mars månad, mars bebis ♥

Vår älskade Liten ♥ ska titta ut denna månaden!Som vi längtat efter denna månaden! Nu är den här. VIPS! 13 Juli får vi veta med ett plus att du växer i mig.
Jag anade det, men vågade inte tro att det skulle gå så lätt. Vilken tur vi har! Tiden har gått så fort!! Kan inte fatta att om 16 dagar är bebis beräknad att komma. Jisses, vart tog tiden vägen. Denna graviditeten gick mycket snabbare än när VI väntade Ted. Hoppsan, mars månad!!
Nu går jag mest och väntar. Det mesta är klart, och jag försöker att ta vara på dagen och ta den som den kommer. Med familj och vän besök, samt vila då jag känner att jag vill. Har liiite kvar att fixa och ska fixa en del imorgon förmiddag. Känns som om prylgalna är vi inte denna gången. Vi har turen att ha väldigt mycket kvar!

Vagn, Babyleksaker och leksaker från nyfödd till mer stoppa i munnen jag är 9 månader leksaker, kläder, spjälsäng, mobil över spjälsäng, gåvagn, gåstol...ha ha potta...

Sen får vi låna mycket av fina vänner!
Av Emily får vi låna Babyskydd, kläder, babysitter samt kläder och även täcken mm om det behövs.
Erica har vi fått skötbord av som vi målat om vitt, ett likadant som Ted hade.
För att inte tala om allt stöd och fin vänskap vi har med fina vänner.

Just nu står jag i valet och kvalet...Babygym. Det ska jag sniffa lite efter...man kan kanske önska sig av en skara av släkten? Vet ju några som är fiiiina.

Just idag ar jag känt en del, har jag ju gjort dom senaste dagarna. Ikväll sticker det och hugger till där nere. Förvärkar titt som tätt och varje kväll tänker jag samma sak...
Inte inatt, jag vill sova en natt till. Men jisses vad det spänner och sticker, drar, hugger och känns allmänt olustigt "där nere" för att inte tala om ömheten, bara att torka sig gör lite ont.
Jag tycker bebisen kan vänta till nästa måndag ;)

Men vem vet? Som jag sagt innan, jag kan ju ha fel igen...

Jag ska vara ärlig och säga att jag är skitnervös inför förlossningen!! Jag är livrädd för den hemska smärtan, men samtidigt kan jag knappt sitta stilla innan det sätter igång. Jag vill ju föda fram vårt barn, men ack ack så ont det gör. Hoppas att jag som omföderska får en lite snabbare förlossningen denna gången, och att jag lyckas stanna hemma under latensfasen och sen komma in i tid ändå. Jag vill inte ha kaos omkring mig. Typiskt, detta kan jag inte planera....DET FINNS INGEN UNDERBARARE ÄN ATT FÅ UPP SIN BEBIS PÅ BRÖSTET. WOW, den känslan skulle gå och köpa på tub!!!


RSS 2.0