Kesoplättar

Idag. Söndag. Dock inte Lazy Sunday.
Arbetsdag, och brandmannastil. Varför ska det vara så svårt att somna?
Ilfart till arbetet och goefrukost med kollegor. Ägg, sill, LCHF frallor och saltrulle. En bra start!
Slingan besöktes. Check. Skogen kallar var dag. Luften där och tystnaden.
Sedan en kvällsdejt. Jag bjöd hem Farmor och Farfar på Kesoplättar och Latte toppat med kanel.

Till detta bär, grädde och sötmandel.
I mina Kesoplättar har jag:

250 gr keso
3 ägg
Massa kanel
En skvätt kardemumma efter smak
1 msk mandelmjöl
1 msk havregryn
Lite salt

Mixa, stek i smör eller olja.

Nästa gång kommer jag inte ha grädde till...blev för maffigt. Räcker med bär nästa gång, eller lite keso till. Kanske spenat?


Började bra

Gjorde dagen. Upp upp och hoppa. 60 min spinning och det finns inte många andra saker som ger mig sådan kickstart på dagen.

Jobba..arbetshelg.
Funderar.
Vet att när jag kommer hem..ska jag dra täcket över huvudet. Och sova....sova tills klockan ringer och det är dags att gå upp igen.

Jag vet inte vad hälsa betyder för just dig? Men...hälsa för mig är så mycket mer än att inte vara förkyld eller ha ont i ett ben. Antar att dom flesta känner så.
Jag är dock trött på, blir mer och mer trött på att komma in i svackor oftare och oftare. Jag menar inte en djup depr. Tro mig...jag vet vad depr är. Men...små dep-svackor....
När kan man få läka?
När får man vara lycklig mer än korta stunder?
När vänder det?


Hurra

För dig idag.
Pok


Det var som satan

Herregud vilken dag.
På jobbet har det verkligen gått i 190! Jisses! Men det ska kännas att man lever eller?

Jag har nog inte svurit så mycket på en dag på mycket länge som jag gjort idag.
(det blev en konstig mening)
Att kladd som inte jag står för att ha kladdat till ska jag stå för? Nej, nu jävlar. (ursäkta ordvalet jag har inte dåligt ordförråd....bara rasande)
Varför är det alltid vi "betalande" som ska få betala. Alla företag som gör fel, fjantar till det. Nu får det vara nog. Vilken tur att jag har skinn på näsan som heter duga!
Just bring it..,jag ger mig icke!

Slutat för denna kväll. Hemma men spring i benen. Tror jag går ut och plockar blommor.
Fick en stor bukett Jasmin av Pappa och Katja från deras ljuvliga trädgård. Men den fick åka på återvinning idag. Bordet behöver blommor, jag vill ha grönt omkring mig...


På fyra hjul

Efter en dag i regnet på fyra hjul.
Och även på två ben runt slingan.
Avslutar jag dagen med film....sträcker på benen lite...


Fast i hissen

Jaha. Denna dagen bjöd på massa galna upptåg...
Efter en dag på jobb så skrev jag kontrakt (intresseklubben antecknar) på garage. Sen då? Strosade i affärerna. Ingen lust att gå hem direkt idag. Väl hemma...packa väskan och en promenad mot en timmes svettig spinning. Åh, det var precis vad jag behövde!
Promenad till Farmor och Farfar, en kvällskaffe och hämta hem min egna Batmobil. Köra till jobbet, klart jag glömde något där. På med musik och hem i garaget. Upp i lyan...hämta cykeln för att gå ner med den i cykelgaraget. Ja, har nog alltid något för mig. Vad händer då? Jo, hissen stannar.
Först tänker ja...ha ha. Ett skämt? Den startar snart. Sedan slår det mig...den är nyss lagad. Tjoflöjt! Litet och trångt. Ringer på hjälp och tackar först nej till Brandmanshjälp. Men det blir varmt i hissen, knapparna som jag trycker på frenetiskt blir tokvarma och jag tänker. Kan dom hjälpa en katt i ett träd så kan dom fan hjälpa mig i en hiss. Efter påtryckningar från FB så ringer jag efter Brandmän och det tar inte ens 10 minuter så hör jag dom!
Åh...hua.
Fem fina Brandmän öppnar, ber mig att stanna för strömmen måste brytas så jag inte kläms ihjäl. Sedan dras jag ut i 190. Hissar är farliga! Kommer jag våga åka hissen igen?


En vecka redan

Redan måndag, tyst i lägenheten. Tiden står stilla. Veckans liv och rörelse är som bortblåst. Saknar redan.


Röda gubbar

Efter lunch plockades det jordgubbar i stora lass!
Nu har vi röda gubbar i frysen till i höst/vinter!


M dag

No words.


Midsummer

Årets längsta dag.


Summer

Den är här för att stanna.


Hämtmat

Åh jisses. Första arbetsdagen efter en lång ledighet. Ville inte alls gå ur sängen i morse....barnen trötta. Jag äckligt trött. Lite sömn.
Det bästa på dagen var att hämta hem pojkarna, beställa hämtmat och gotta oss. Sommarlov på tvn och ikväll somnar vi tidigt...

Det regnar ute. Det som hängt i luften hela dagen. Regn kan vara ack så mysigt...


Med er

Kärlek.
En dag med ER. En dag med vänner. En dag vid sjön. En dag med "kvällsgrill". En dag med bus.


Rain in Kamari

Ja...mycket mycket ovanligt. Men det hände!


Svensk mark

Sedan igår.
Blandade känslor.
Saknad.

Tack alla för allt! För all gästvänlighet och omtänksamhet.
Till familjen här hemma som tröstat och hört av sig nu sedan jag kom hem.
Senaste dagarna bjöd på äventyr och lite mindre strandhäng. Det bjöds på regn till Max och det var riktigt häftigt att se! Tatuerat mig ggr två...tokigt ja!
Och sista kvällen var magisk/rolig ja...helt förträfflig! Kommer sakna, saknar alla redan men speciellt en person som fångat mitt hjärta...

" The sun Will shine for both of us some day"


Taste

Coffee (again) before takeoff. Med Raid till Rukiea! Spännande stygn krama om henne igen!


Blåvitt

Vid stranden idag.


Dive

Jag gjorde det!
Idag exponerade jag mig, mötte något jag varit skraj för men som samtidigt lockat mig. Jag dök! Fick en upplevelse också i födelsedags present!
I morse möttes vi upp på Navys Dive Center, drog på den smickrande våtdräkten, utrustning i den lilla gummibåten och åkte till White Island. Under färden fick jag se ön från ett annat perspektiv. Både Perissa, Perovilos, Vlychada, Red Beach, White beach och grottorna. Jag var nervös inför första dyket! Hjärtat slog hårt, bara att hoppa i vattnet med utrustningen var pirrigt. Första andetagen under vatten likaså. Att hålla i repet och sakta sakta dra sig ner, tryckutjämna. Allt som jag skulle tänka på, alla tecken. Riktigt pirrigt men på samma gång spännande. Att ta ut masken nere på "djupet" var nog det läskigaste. Blåsa bubblor och in med den i munnen igen. Simma simma...se fiskar, rosa maneter och rev. Vilken värld som finns under ytan! Wow! En adrenalin kick! Sedan vila på stranden innan vi åkte vidare i den lilla guppiga gummibåten till grottorna. Dök bland grottor och mellan passager. Whooosssaaaaa! Jag gjorde det! Höll hårt i Raids hand. Men då jag blev modigare....simmade jag själv. Med Raid nära och hela tiden ett vakande öga. Till och med skrattat under vatten! Vilken upplevelse! Hör fortfarande bubbel men vad gör väll det? Efter ett sådant äventyr! Kände mig trygg med Master Diver Instructor Raid!
Båtturen bara den var en fantastisk upplevelse i sig! Wow!!!


Bloody Sunday

En heldag med familj, ikväll körde jag dom till flygplatsen. Planet jag skulle åkt med har nu lyft....


Twentyåtta

Firar dagen min med sol, latte, presenter, kramar, pussar, kärlek, leende, gratulationer, hav, strand, Wine/sprite, Poseidon, solbränna, svalkande dopp, powernap, Cosmo....kvällen kan nu börja!

- So that i can see you Every day...

Fin gåva....från hjärtat!


Ännu en dag

Här, best place on earth.


Coffee by sea

Right now.


Sunbeds poolside

Idag.


Sanslöst

Vilken dag, och vilket erbjudande jag nyss fick!!!!
Dagen har spenderats i Monolithos på stranden. Jag får säga att jag tycker bättre, mycket bättre om dom svarta stenarna än stranden. Sand överallt ju!!!! Nej, stenar är bättre!!!
Ressällskapet har anlänt och ikväll har vi ätit gott på Poseidon. En restaurang som blir mer och mer speciell. En kvällspromenad och nu ett litet glas vitt...


Bestiga berg

Äventyret fortsätter.
För en vecka sedan hade vi nyss landat här på Santorini. Spänningen var olidlig! Nu har det gått en vecka sedan jag åter igen satte foten på denna ön för 4:e gången. Jag är lika stormförtjust och blir bara mer och mer "kär". Ja....
Efter ett år och mer av turbulens känns det skönt att unna sig detta. Få må bra.
Det enda jag önskar här nu är mina små. Fler som önskar att dom var här. Jag är inte alls van att ha så mycket egentid. Inget jobb, inte så mycket måsten. Att jag plockar och donar har märkts och inget klagomål på det. Ha ha! Jag har ju svårt för att bara sitta hur länge som helst.
Idag tog jag och Lillebror cyklarna.en bit cykling och sedan besteg i berget upp till den lilla vita kyrkan. Grottor och undervattenskälla. Sedan flög vi praktiskt taget ner på cyklarna. Svish. Upp tog tid, ner på nån minut. Stranden och sol. Idag riktigt varmt här! Härligt! Igår fick jag uppleva lite pytteregn här. Men så minimalt lite.
Nu möter Mojja och Lillebror upp mer resesällskap. Vi såg när planet gick in för landning från restaurangen här. Ännu en gång har Primera Air landat och det såg ut att bli en smidigare landning än vår. Vi upplevde turbulens som hette duga. Dom har cyklat till flygplatsen för att möta upp. Jag sitter kvar på restaurangen, smuttar på min Mythos och studerar springande servitörer, glada turister och lyssnar på vågorna....


Badelibad

I pool idag....
Farväl av min lilla nyfunna väninna Gabriella...även Anna som även hon flyger hem idag. Kära möten, fina människor.


RSS 2.0