Nu e de fredagsmys

Om det så är det sista jag gör. Åh, så underbart att få landa efter en hektisk eftermiddag, dag...vecka. Sista dagen på praktiken idag, efter 3 veckor med Eva och alla sköna brudar på Hjt. Ni har varit helt fantastiska. Vad gör man inte då? Bjuder på fika ala Johanna. Ett Kramkalas sedan körde jag för att fylla bilen med lite soppa. Tankarna sönder, min bensin helt slut. Tanka för hand med dunk, bensin överallt. Ja, gissa om jag blev kinkig? Sved som attans på händerna med. Löste det och vidare för att köpa en blomsterkvast till Lillan. Det bjöds på kaffe och glass till barnen. Till ett spinningpass och det behövde jag. Nej, när jag hållt igång en hel dag behöver jag ingen soffvila, jag behöver röra på mig. Dessa Endorfiner är fantastiska! Sitter och sniffar på håret som nu doftar Barnängen. Fredagkvällen är här....

 

 

 


Min tid

;) 45 med cykeln och Katja vid sidan om...


Löpsedel

Åh, vilken härlig löpsedel! Bli smal av kaffe och jag antar att det är många som köpt Expressen ikväll. Dock är det något jag är storkonsumerare av så för mig gör det ingen skillnad. Vet dock att det är vätskedrivande och gott såklart! Kul löpsedel bara :)
Pannkaksfest med våra vänner Emily och Doris!!! Ted och Doris busade på och mammorna tjötade på. Kaffe såklart! Körde en mysrunda och tittade på alla vackra hus vi har i lilla samhället. Väl hemma bakades det inför morgondagens avslut. Både syltmunnar/hallongrottor och Kladdkaka ska det bjudas på! Nu är tvätten uppe och jag pyser lite till Idol...


18 månaders kontroll

Vikt 11.260 Längd 82
Huvudomfång 49.5
Vaccination mot mässling, röda hund och påssjukan. En läkarkontroll och läkaren askulerar och palperar. Lias är en perfekt liten gosse. Men det visste vi ju. Sprutan gjorde ont, såg ut att göra om med. Men nu är det över! Väntar på Pannkaksbesök nu! Nu är sprutan glömd....

 


:)

Godmorgon sköna dag! En "fullknökad"
dag har börjat :)


Sweet

Åh, kommer hem och det busas ute. Lias skiner upp som en liten sol då han ser att mamma är hemma igen. Jag blinkar med lamporna och han kommer så fort hans ben bär honom. Store killen får jag en kram av och han vill köra bil ;) ska börjas i tid...
Lias är som en liten svans nu och hänger mig i hälarna så fort vi är tillsammans. Jag tycker det är charmigt, mammas lille Molle!
Vill han visa något, ha med mig så puttar han. Ja han går efter och puttar lite försiktigt med sina små Goa händer. Han är verkligen en egen liten pojke nu. Han visar vad han vill och den "nya" kommunikationen är rolig. Vårt lilla charmtroll!


På plats

Rumpan på plats. En timmes cyklande sägs det att jag ska göra. Ha ha! Gör mig så pigg som en mört!
Love the bike ;)


Höstsol

Promenad från VC till HTJ ;)
Ville gosat mina pojkar mer i morse <3


Efterlängtad!!!!

Äntligen, appen jag suktat efter ;)
Bjuder på en bild från dagens bukett. Plockad i min överväxta trädgård. Gav jag till en fantastisk person. Jippie!
Izor fick inga blommor men han snusar ju på blommor ute hela dagarna. Han frossade ju i tonfisk ;)


10

Tisdag tisdag tisdag den 27 september. En underbar dag på praktiken. Åh, vad jag lärt mig saker idag. Idag har jag gått med ssk på praktiken. Vilken ssk! Jag har lärt mig massa tips och trix. Lite tips på bltr, mediciner, vad man ska observera och en sjukt massa andra otroligt viktiga saker. Sedan fick jag ta ett bltr på ssk, klart godkänt. Självklart med bltr manschett och stetoskop. By hand, annars gälls det ju inte. Sedan fick jag sticka, på riktigt. Ja, pauuu riaektigt. Hon förklarade hur jag skulle jag. Om jag var nervös. Ja, tagigt ett blodprov en gång innan i mitt liv och det var längesedan jag tog det. Men....Det gick utmärkt och jag fick ett rör fint klart blod. (Okej, det lät lite creapy) Men lyckan var fulländad. Jag blev så stolt och glad så tårarna fick jag hålla tillbaka. För att tycka att nålar är hemska så fixade jag det utmärkt och jag ska bli en jäkel på att sticka. Jag fick beröm, fixade jag mycket bra och allt gick super. Jag skuttade upp och gav Ssk en kram och tackade för allt hon lärt mig på några få timmar. Vi hade mycket annat att prata om med så tyst var det inte. Vi delar samma intresse för håriga vänner på fyra ben. Katter. Jamande goa lurviga vänner. Lite kul för att idag fyller ju vår Gamle Katt Izor 10 år (77 år för en människa). Han hör ännu mycket bra, syn som en uggla och smärt och vacker som en modell. Han är världens goaste och snällaste katt och trogen sin matte och hussar. Lill Hussarna avgudar denna katt, och katten Izor dem. Vi har minsann firat honom lite ikväll. Vi körde inom och köpte presenter till honom. Nya skålar som han och Syster Luna kan ha då de får något gott i köket, bollar som låter, en burk tonfisk och ett nytt halsband. Det serverades även handskalade räkor! Halsbandet är så fint och han strussar runt i det stolt som ingen annan katt i skogen här. Nu ligger han och sover hos Ted, intill Lill Husse. Helt slut efter all mat, fotande
(har fotat över 300 bilder senaste två dagarna men de vilar på systemkameran, och även 100 på iPhonen till nöje sedan...), kelande och busande. 10 ÅR med dig min trogne vän. Du lurviga goa purrande vän.

Ett litet axplock av dagen och även denna gått i 190, nya tag imorgon, och nya utmaningar vill jag lova. Nu håller jag kväll och njuter av att se en väldigt intressant dokumentär. 


Ville inte att eftermiddagen skulle ta slu...

img_1996 (MMS)

Ville inte att eftermiddagen skulle ta slut. Denna fina lediga dagen med barnen gick för fort. Freeeeze!


Den där hunden

Åh , var inte länge jag kunde ligga still igår. Hoppade upp igen ganska så fort och sedan gick tiden fort. Fotade cyklarna och Pk hjälpte till att ta gruppbilder på alla instruktörer. Hoppas på en fin hemsida ;)

Ledig måndag, Studiedag och jag är ledig från min praktik. Har ju spenderat stora delar av helgen där. Därför tar vi vara på dagen och är lediga både jag och småpojkarna. Lias vaknade 6:00 idag, jag totalvägrade att gå upp. Han fick somna om hos mig och sedan sov vi gott till strax efter 8. En morgon som snart lider mot sitt slut. Nu ska kläderna på mamma med. Ha ha. Barnen klara och endast mor som ska ha kläder på sig och kamma kaluffsen. En ny skiva till bilen då vi ska köra en bit och vi har även ett uppdrag idag, inte bara BUSFABRIKEN vi ska till.
Det är såhär att Ted köpte en Hund på IKEA sist vi var där. Nu är det så att Lias har förälskat sig i denna hunden och bär med den överallt, Topsy är populär. Det blev lite svårt igår...När barnen skulle sova låg Topsy hos Ted. Lias skrek efter hunden och Patrik gav Lias den. Ted blev förtvivlad (han har inte brytt sig om denna hunden innan), han grät och sade att han ville ha sin hund. Lias satt nöjd och gosade Topsy. Jag satt kvar länge och pratade med Ted. Vi löste det, och det var meningen att vi skulle köra till IKEA på lördag. Men eftersom vi är i Helsingborg och nära IKEA idag så funderar jag på att köra inom det blågula varuhuset och köpa en Topsy 2, eller vad hund nr 2 ska heta? Vill inte ha en kväll till med tårar över en hund. En hund som för båda två är så speciell. Lias går och bär på Topsy överallt, han är med överallt och han matar sin hund.... Gulligt, åh ja!


Heeeeeejjjj Söndag och en otroligt solig d...

img_3318 (MMS)

Heeeeeejjjj Söndag och en otroligt solig dag ;) Fin fin helg och ikväll ska det fotas. Alla instruktörer ska fastna på bild! Tar igen mig på soffan. Mätt och trett. Varit på praktiken, liten sover och Ted leker med kompis. Jag intar fortsatt soffläge en liten stund....


Ettochetthalvt år

Älskade Lille Gosse, idag är det 1½ år sedan jag fick upp dig på mitt bröst. Efter en stund öppnade du dina mörka ögon och tittade nyfiket på världen du kommit till. Såg din mamma för första gången och mitt hjärta smälte. Hur du varje dag sedan den dagen, sedan den tidiga morgonen den 24 mars 2010 var dag ger mig så otroligt och oändligt mycket kärlek. Så ofantligt ofattbart hur man kan älska ett barn. Du var i min famn länge och jag ville inte släppa dig. Har väntat så länge på att få träffa dig, och i skrivande stund trippar du runder med dina små små fötter på vardagsrumsgolvet. Du drar ut en stol nu, och undrar vad mamma gör. Hur jag första natten inte kunde sova, trots att sömnen inte varit den bästa på ett bra tag kunde jag inte slita mina ögon från dig lilla liv. Jag var uppe ändlösa timmar och bara studerade dig den natten. Kunde inte förstå att du var ute.
Jag minns att jag tänkte:
- För mindre än ett dygn sedan låg du i min mage. Nu är du HÄR hos mig i min famn.
Nu drar du i stenarna på bordet och din Pappa försöker att stoppa dig. Vi vill ju inte ha prydnadsstenar i hela huset.

Idag har favoritmaten stått på menyn, Spagetti och Köttfärssås. Till detta lite vindruvor som är en annan gottefavorit. Du har fått bada som du älskar, vara ute och traska. Vi har busat i sängen och spelat tv spel. Mamma har tokfotat dig!!! Du har glatt ställt upp och smilat upp för kameran. Det roligaste var nog Iphonen, du kunde ju se dig själv där och log ännu mer. Skrattade åt dig själv och pekade på skärmen. Fick både pussbilder och andra fantastiska bilder som jag inte kan sluta titta på.  Men nu är du trött. Så trött och ögonlocken är tunga.
Vi har firat dig ikväll, sjöng för dig och du stod stolt som en tupp upp i stolen. Med armarna bak ryggen och log under skönsången. Inte var dag man skålar med mjölk. Men du var så nöjd och glad. Du skrattar och mammas hjärta slår volter.
Finner inga ord. "När trollmor har lagt sina elva små troll, och bundit fast de i svansen. Då sjunger hon sakta för elva små trollen, det vackraste ord hon känner...
Åh aj aj aj aj buff, åh aj aj aj aj buff. Åh aj aj aj aj buff buff, åh aj aj aj aj buff"


Plask

Åh jisses vad fort denna dagen gått. Fått se hur mycket som helst och nästa vecka ska jag gå med ssk och öva mig på att ta blodprov och ge injektioner. WIHOO. Det är ju lite läskigt detta med att sticka, men jag vill så gärna lära mig och säga att jag kan minsann. En merit det ;)
Väl barnen hämtade och lämnade med Pk på badhuset. Jag är hemma en snabbis och byter om till spinningoutfit. Ska bli så skönt att få träna idag igen. Lyx och det unnar jag minsann mig. Min rygg mår så mycket bättre då jag tränar ofta och jag blir piggare, piggare än vanligt? Ja, minsann det blir jag.
Ted han är så rolig. Jag berättade när jag hämtat honom från Fritids att vi tänkte att Lias nog är trött efter bad sen ikväll så han somnar nog tidigt. Jag frågade då om Ted ville spela spel med mamma och pappa. Ha mamma och Pappa för sig själv en stund. Jag och Patrik har nämligen pratat om detta, känns som om Ted kommer lite skymundan stundvis. Lias kräver så mycket uppmärksamhet och man blir ju ofta avbruten då man gör något med Ted. Det har kännts lite jobbigt. Vi vill ju ge Ted tid med, missförstå mig inte nu. Ted får uppmärksamhet. Men vi gör oftast inte något bara vi. Det är ju oftast att båda pojkarna är med. Vill ni höra Teds svar?

- Men mamma. Jag vill ju träffa Lias lite med. Jag vill ju leka med honom, inte bara träffa er! Lias kan vara med.
- Ja, men Ted vill du inte göra något själv med mamma och pappa?
- Jo, men Lias kan vara med, det gör inget mamma. När du lämnat mig på Fritids i morse saknade jag Lias....

LIAS LIAS LIAS, det är sanslöst hur ofattbart go vår Ted är. När vi kommer hem så drar Lias fram ett täcke ut garderoben i barnens sovrum. Han puffar till det i Teds säng och tjoar efter Ted. Han lägger sig ner, och Ted bäddar ner sig intill sin lillebror. Sen omfamnar Lias Ted med sina små armar och Ted håller om sin lillebror. I några sekunder ligger de och tittar på varandra och ler. Deras kommunikation är fantastisk!Tänk så många år ni kommer glädjas av varandra!
Jag blir så lycklig när jag tänker på detta!


Sweetheart

Åh, en hel dag med mina små. Även om rastlösheten var ett faktum vid 5 tiden. Mamma med spring i benen. Härligt att Ted är kry igen! Vad blir det för mat? Ja, ikväll blev det Per Morbergs recept på Kalops. Innan dess var jag bara tvungen att komma ut. Drog med alla boysen på en cykeltur i det moggiga vädret. Men så skönt att få komma ut och efter att varit inne mycket med sjukdom i två dagar känns det som en befrielse. "Unnade2 mig ett spinningpass igår kväll och det var härligt. Ett bokat inför fredagen med. HEPP HEPP. Nu jäklar! Ser fram emot att gå upp i ottan imorgon, trots att man är otrevligt trött vid halv 6 tiden. Har minsann gjort egna piroger idag till lunch. Synd bara att det var smörpapper jag hade, och inte bakplåtspapper. Ha ha, undersidorna är lite pappriga. Så går det när man tar fel på papper och papper. Men goda blev dom! Tvätten är tvättad och barnen nattade. Nöjda med dagen och få leka och busa en hel dag tillsammans. Jag gosade med Lias vid luren idag och stannade minsann kvar med Liten tätt intill. Mysigt att ligga och lyssna när han suttar på nappen.
Åh vad vi har pussats idag!

Vet ni vad? Jag har ätit höstens första pepparkaka!!! Åh, så grymt gott. Eftersom pojkarna skulle lyxa till det med glass ikväll så valde jag att köpa hem dessa goda peppisar. Är ingen glassdonna, men pepparkakor är något av det godaste jag vet! Om det var gott? Åh ja, smaskade i mig tre stycken med ett glas mjölk.

 

Skor i gräs.


Kickstart my <3

Lias visar att han kan dansa till allt med sina piruetter!


Tjolahopp kaffekoppSå kul igår att se hur Lias hela tiden ska härma Ted. Som en liten papegoja som ständigt iakttar sin bror. Han skulle självklart också stå på huvudet igår. Han puttade på sin bror att, visade Ted att han skulle lägga huvudet i golvet och ville lyfta upp hans ben.
- Mamma, han vill att jag gör det igen!
Han fick prova med lite hjälp. Sen skulle det göras om och om igen....Och igen.
De skrattade och hade så kul tillsammans våra små. Sanslöst hur en så pass stor åldersskillnad kan spolas bort. De ar verkligen kul tillsammans och Lias ser upp till sin bror som lär honom både ett och annat. Lias dansar som en tok till filmen "RIO" och Ted tycker att Blue ser ut som Lias. Fantastiskta små underbara pojkar.


Hårfager

 
 

Mammas lockar tro?
Nybadad ikväll innan läggdags. Lite häng i sköna stolen som han älskar innan kudden skulle nanas.
Iklädd Teds pyjamas, ja som Ted hade då han var pyttis. Bedårande som sin Bror.


Kreativ

Vilken kvinna älskar inte smycken? Tänk att göra egna smycken SAMT göra smycken och ge bort? Något jag funderat på länge och en kvinna vid namn Frida har inspirerat mig mycket nu. Nu ska jag minsann ta tag i detta och denna lilla smyckesdrömmen ska nu bli sann. Jag blev tillfrågad igår om jag ville följa med på smyckeskurs. Jag tycker det är ganska så sammanträffande då jag funderat mycket på detta sedan långt tillbaka. Klart jag vill följa med. Men jag påpekade att jag är "bara" praktikant (jag vet låter kul när man är 26 år och har oändligt många års erfarenhet, får mig att låta mycket ung men det bjuder jag på). Klart att jag skulle med ändå!
Jag tackade självklart ja! JA JA JA! Såå kul. Så snart en tisdag ska vi åka några stycken och lära oss att göra smycken. Vi ska få tips och råd och vi ska plocka på oss diverse pärlor och band för att börja vara kreativa. Under första träffen ska vi tillsammans vara kreativa med lite hjälp. Jag har redan massa ideér i mitt huvud. Sedan får vi åka och plocka från hennes ateljé och självklart betala för pärlorna och allt material. Det ska verkligen bli kul. En liten kreativ verkstad kommer nog startas. Jag tycker det är så kul att skapa och vara kreativ. Att fotografera är för mig att vara kreativ och få ut känslor och händelser på bild. Det är ett sätt att vara kreativ. Att skriva, printa ner sina tankar är med att vara kreativ. Sätta ord på tillvaron och ja, en dag ska jag ge ut en bok. Det kommer, i sinom tid. Nu ska jag vara kreativ men händerna mina ännu mer. Smycken ska göras och mitt smyckesförråd ska fyllas på av egendesignade smycken, made by Hand. Made by ME. Ska komma på ett signum med. Ska mina smycken få namn kanske?
Ja, tror minsann att jag ska döpa varje smycke. Åh, se så mycket ideér jag har!!!Frippan gör så vackra smycken! Här i hennes örhängen.Min Älskade Månsten. Junistenen som är just Månsten. Så passande. Detta halsband ligger mig varmast om hjärtat. Detta halsband fick jag som liten flicka och symoliserar just mig. Fick det av min Farmor Ingrid och som liten förstod jag inte riktigt innebörden av gåvan. Nu ser jag vad hon ville säga med just detta smycket. Och alla andra hon gav mig. Just detta ligger mig så varmt om hjärtat då det används flitigt. På självaste bröllopsdagen valde jag att använda detta. Då det har ett stort emotionellt värde för just mig. Enormt värde.


Kli på rygg

Åh, å glad nu fast klockan är för mycket. Way past my bedtime. Igår somnade jag ohyggligt tidigt på soffan, klockan 2 på natten blir jag väckt. Ha ha. Kvällen på praktiken gick så bra! En rolig träff inplanerad, det ska bli så kul. Något jag velat göra länge. Och inom en snar tid ska vi göra det. Jag ska vara kreativ, sen ska jag fortsätta med lite tillverkling är det tänk! 
 Ett nytt jobb ska provas på om två veckor. Här händer det mycket idag! Pratat med en Chef idag som ville att jag skulle komma och prova på. Då jag har validerat min praktik från 6 till 3 veckor så har jag tre veckor att få ut något av. Något som jag själv vill. TOPPEN!
Precis nätshoppat lite, vilka fina erbjudanden jag fick i brevlådan idag. Säkert som så många andra.
Nej Johanna, du har inte vunnit. Även om DU tror det. Hihi. 

Bilder lånade från HM. Vilka fina erbjudanden. En varsin Farfars tröja till de små och något svart till mamma.


Sjukling

Åh, en trött Ted jag lämnade i skolan i morse och sade att han ska ringa mamma om han inte orkar med dagen.
Maken lite bättre men trött och förkyld han med. Dessa virus är envisa och tänk om man kunde komma på ett vaccin mot just förkylning. (Då hade jag blivit rik som ett troll) Hade varit toppen ju! Förmiddagen har spenderats med lille kille. Myst och lekt massa. Han är som en liten svans min lille kille. Nana och Zeke kom med frallor och vi mammor fick en pratstund. Telefonen ringde och Ted ville hem. Jag körde inom VC för jag anar att han har en sinuitis (bihålsinflammation).
Ssk trodde inte att fallet var så. Ted behöver vila och under uppsikt, kan vara shunten som spökar och man reagerar ju på minsta lilla om man har ett shuntbarn. Än sålänge ser det ut at endast vara ett envist virus. Han är hemma och vilar nu. Maten är på G och Lias nanar gott. Kvällen ska spenderas på APU och ända till klockan 22:00 ikväll. Nu ska jag sätta mig med lite skolarbete medans liten sover och lugnet ännu råder i huset...

 

Vila är gott.


Hey ho

Åh, så ruggigt tidigt idag. Ingen av oss här hemma som är speciellt förtjusta i dessa extremt tidiga mornarna. Idag blev Liten ledsen, men Ted glad över att få komma från mamma lite. Ha ha. Tror Ted blev så nöjd med vår lilla stund igår så han vaknade på ett strålande humör. Väl framme på Praktiken så hägrade kaffet inte så värst. Blev lite Proviva till en magen som inte fått frukost. Jag snoozade för länge. Det har gått så bra idag med och trivs bra med det jag gör. Speciellt med Eva som idag fyllde år. Vi cyklade minsann idag med, och jag köpte lite goda cookies till fikat och bjöd på. Hämta barn, hemma. Landa. Massa som ska göras. Efter ett röj här hemma, och tack vare snälla små så valde jag att bära upp och in utemöblerna från Jutlandia som vi har. Åh, det har regnat så mycket nu och nu tycker jag att det var dags. Maken sov på soffan, och har vilat hela dagen. Han är förkyld, hör och häpna. Ha ha ha. Jag greppade tag och bar upp både stolar, bord och bänk. Parasoll och sedan tittade barnen förundrat på när jag bar in de. Lias hjälpte till att torka av alla möbler, och damma i uterummet som tyvärr använts dåligt detta året. Men med ett badkar och dörrar samt andra badrumsmöbler har det bara känts bökigt att sitta där. Lias tycker verkligen att det är kul att damma och torka. Så kul att se hur han koncentrerar sig till max med tungan ute på svaj.Han tycker om att fixa och dona precis som Mor sin. Ted pallade alla äpplena från mitt träd, skitunge! Efter en massa städ valde vi att ta balkongen med. Vår stora fina balkong som vetter mot skogen! Lite kvällsmat....Sedan var det dags för mitt måndagsjobbnöje!
Jag måste få säga att det var det bästa passet jag haft! Fan vad kul vi hade. Så många som livade upp kvällen och som blev snordränkta av svett. Ha ha. Fick många roliga kommentarer och det var ett glatt gäng som satt på cyklarna ikväll. När passet var slut sade en glad spinnare:
- Ah, åh...Fy fan vad jobbigt...!
Vi skrattade alla och ja hjärtligt skrattade för vi hade alla så kul tror jag. Mer och mer lär man känna dessa goa Markarydsbor. Om de blev svettiga? Åhhh jässs!


Maj 2011, Lias kollar in gräsklipparen!


Åh, söndagkväll :) både good feeling and s...

img_9236 (MMS)

Åh, söndagkväll :) både good feeling and some bad vibes Så är det när man varit helt ledig i två hela dagar. Ha ha! Ja, dagen har verkligen bjudit på denna envisa lille kille vid namn Lias. Han har ett sjuhelsikes humör denna lille lille kille. Medans han sov gott lagade jag en sjujädrans god söndagsmiddag! Omg vad gott det blev, lagom tills Lisa sovit klart. All mat han (det lilla) fått i sig idag kom upp vid kvällsfikan. Så kan det vara. Ingen av barnen är helt krya. Ted med huvudvärk idag igen....stackaren. Maken har mätt gips och efter svordomar då Lias stod och skrek valde vi att sätta upp gipsen en annan gladare kväll. Inte lätt att vara både hantverkare och kock. Sen ska man vara förskollärare med och psykolog. Ha ha! Det tog en timme innan Lias somnade. Ted satt nere med oss.  - åh, får jag det? Var hans kommentar. Självklart! Han är så rädd om sin bror att han glömmer bort sig själv Vi fick ensamtid med Ted. Tittade på djurprogram om ormar: -åh, mamma du hade ju flippat ut om du varit där! Nu sover båda, det vankas Eclipse med en drink i handen!


Morgonstädet

Det första Lias gjorde i morse....


Gipsskivor

Söndag, söndag!!!! Nyss utkomna från bygghandel. Barnen leker med farfar en stund. Håkan var la go som kom in med sitt släp, gips på G hem till vårt tomtehus. Nu ska barnen hämtas, innan dess får vi en biltur hem bara vi 2. Sen väl hemma är det fullt ös. Gips skivor stora som hus ska upp, och söndagsmiddag ska jag göra...

Evigt liv

Vad är det som gör att jag alltid har fascinerats av dessa varelser? Man tycker kanske att de har så mycket som lockar och är så mystiskt. Något gömt och dolt, som alla människor ruvar på hemligheter. Jag kan inte riktigt förstå mig på de. Jag har precis gråtit floder till ett avsnitt av Älskade Vampire Diaries. Denna veckan startade serien igen! Lyckan var total. Nu måste man vänta ännu en vecka och riva hår från huvudet av nyfikenhet.
Inte så långt kvar till en efterlängtad Vampyrfilm, del ett av två Breaking Dawn. Jag längtar som en tok, ska bli spännande att se hur filmen utspelar sig. Böckerna är ju helt underbara. Kommer ihåg sommaren jag läste de alla. Kunde inte slita mig från de. Köpte en annan vampyrbok då alla var utlästa, men inget som alls lockade mitt sinne. Även läst Vampire Diaries böckerna och även dessa så bra. Som sagt så blir det nog mycket vampyrer i höst. Det är ruggigt ute, barnen sover och nu kommer den där "jag hör ljud" nojjan. Fan. Ha ha.
Så läskigt tyst här i huset. Det blåser lite ute, det knarrar i väggarna och taket dunkar det på.
Jag tror nog att jag ska fortsätta denna lördagskvällen med en go drink och en rolig film. Men ni vet när man har den där lustiga känslan? Efter det jag såg i söndags så är jag faktiskt lite skraj nu. ELLER inte lite...Ha ha. Jag sitter här och är ganska så nöjd med kvällen. Jag och Kidsen hemma bara. Jag duschade medans barnen badade och självklart ska Lias bajja i vattnet. Stackars Ted...Nåja, rena blev vi och naglarna röda. Lias tyckte nog att det var riktigt mäktigt när jag målade tånaglarna, han stirrade som en tok. Vi har smaskat lördagsgott och nu ska mamma ta fram sitt lördagsgott som jag sparat från igår. Mina underbartfantalastisktutsökta Tortillas. Helvete, varför måste det vara mörkt...


It´s Saturday

Åh, jäss. Idag är det lördag och än så länge har den varit helt underbar. Barnen valde att vakna okristligt tidigt idag.
- Kan ni inte somna om? Vad ska ni upp och göra nu? Vet ni hur tidigt det är?
Men barnen ville icke somna om.
- Du kallar när frukosten är klar?
Mycket riktigt...
- Det är frukooooost!
Jag kröp in i morgonrocken och när jag gick ner trappan kände jag doften av nybryggt kaffe. Hallelulja!
En morgon som bestod av mys i soffan till film. Jag har minsann dammat här hemma och nyser som en tok av det. Dammsugat och dansat med dammsugaren. Lias har tultat runt här, precis som han gjorde länge igårkväll. Ted har återhämtat sig från sin febriga fredag. Han har mest spenderat förmiddagen på soffan med sitt gottis. Patrik gjorde varm choklad och det njöt vi av till förmiddagsfika. Inte nyttigt idag inte...
Nummerskylten är fastskruvad nu så nu hänger den inte på svaj mer, fyr i pannan ,och ikväll ska vi ha det riktigt varmt här inne. För inatt har har varit så kallt så kallt! Nära frysgrader ska ni veta. Men hösten är ljuvlig och välkommen. Tvätten är borta från torkställningen och ja, ni vet sådant som man har att pyssla med var dag då man har ett hushåll. Inget märkvärdigt. Det lilla som gör det. Bara att få gå coh lägga sig i en renbäddad säng är så  ljuvligt att jag smäller av. Jag är tokig med denna sköljmedelsdoften och doften av nytvättat och rent. Liten fetisch maybe? Maken är nu nere och handlar inför ett storbak här hemma. Efter många om och men sover Lias, idag ville han inte alls sova. Ted leker med kusin Erik, och Svärfar arbetar i badrummet. Det växer fram sakta men säkert. Jag går i en härlig tunika, förklädet på och diademet i håret.
Nu ska det bakas både frallor och Leila brownies.


Liten Lias i Mars, rensar kläder till sin kompis som ännu låg i magen.
Han har mammas sinne för ordning och reda bland kläderna...


Fredagen den 16 september

Nu har halva september gått. Idag har jag faktiskt jobbat och det känns minsann härligt att få njuta av helg nu. Åh, första lediga hela helgen på väldigt länge. Jag sitter i bilen och min lille Lias tjabbar från bakre delen av bilen. Jag har rumpvärme på för det är så gott! Ha ha!! Min lille Ted har somnat och mår inget visare alls idag. Han hade varit lite ledsen idag och när jag kom för att hämta honom satt han med fröken. Alla fröknar hade uppmärksammat och alla är så fantastiskt duktiga! Ted tyckte det skulle bli skönt med helg ;) härligt en fredag med fredagsmys! Nu ska kvällsmat införskaffas och lite annat gott....maken slutar om 2 minuter. Dags att stämpla ut nu!

Vill

Gratulera min Pappa på födelsedagen, hurra idag blir du 46 unga år. Lika snygg och stilig som alltid är du. Kalaskväll hos Pappsen med alla samlade, kan inte bli bättre ju! Min fina Syster och hennes Andre nyss hemkomna från Kreta. Gissa om de var snuskigt vackert bruna. Åh, så granna är ni tillsammans!
Vill även bena och bö om en resa till värmen nu. Åh, många bloggar jag läser är nu i värmen, planerar att åka till värmen och precis varit i värmen. Jag är tacksam för tips för vi har aldrig rest med våra barn. Det har bara inte blivit så. Nu är vi båda så sugna på att få komma till värmen och vi längtar så vi blir tokiga. Vet bara inte var vi ska börja leta. Grekland lockar väldigt mycket, men denna djungel på öar och resmål gör mig tokig. Ja, tokig. Det finns så mycket att välja mellan. Någon lång flygresa är vi inte sugna på, och det ska vara behaglig värme. Gärna fina stränder och barnvänligt. Vill ha ett hotell med All inclusive och ett hotel med bra mat samt rent å fräscht. Vill ha nära till lite stad och shopping och gärna lite aktiviteter för barnen. Jag vette tusan var jag ska börja. Har letat hotell och resmål på Greklands öar så jag blir tokig och det har jag gjort nu i en månad utan att kunna säga:
Dit ska vi!
Jag vill så gärna att vi ska kunna ha något att längta till.
Semester tillsammans långt bort från alla måsten. Ja, tack.
TIPS?
Åh, tänk att få fota mina pojkar på en vacker vit strand i ett varmt land. Kameran skulle ju gå varm...
Hallis


Dagarna går och praktiken går som smort med Eva. Jag tror det gör väldigt mycket att jag känner fina Eva sedan innan. Vi jobbar redan i ett team hon och jag, som vi gjorde förr. Back in the days.
Jag måste dock erkänna att jag är trött, vet inte var denna trötthet kommer ifrån. Jag är faktiskt ledig i helgen. Första helgen på jag vet inte när. Kanske att det behövs? Barnen var superduktiga i morse, tidigt uppe. Innan tuppen gal hos grannen. Han sov nog fortfarande den slöfisen. Båda små sover efter fullspäckade dagar. Ted har lekt med Rami i eftermiddag och mammorna hann med lite prat och kaffe. Zeke växer så det knakar, så stora våra grabbar blir. Pojkarna har duktigt städat sitt rum ikväll medans jag vek in all tvätt som legat på strykbrädan nu i dagarna tre. Maken är nere och handlar för jag är för slut för att orka köra någonstans mer idag. Jag inväntar en maskin att hänga upp, nytvättat och doftar säkerligen ljuvligt. Kommer jag med göra då jag utfört min dagliga kvällsdusch. Ha ha. Kommer säkerligen sova gott inatt.

Det hände något riktigt kusligt natten till måndag. Jag vaknade, och det såg ut som Ted som stod vid min stora spegel i sovrummet. Han hade Patriks röda munkjacka på sig med blåa ränder. Stod och vankade fram och tillbaka med luvan uppe. Jag ska precis till att säga hans namn då jag hör hur Ted sparkar i väggen ifrån barnens sovrum. (Han brukar sparka i väggen då han sover, livlig) Det är ju för fan inte Ted som står där.
Jag tänkte att nu jäklar håller jag på att bli knäpp, och hallucinerar för fan. Jag blinkar om och om igen med ögonen men den lilla människan står kvar. Är precis på g att väcka Patrik då den lille figuren är försvunnen. Åh, det var så kusligt och skakade som ett asplöv sen. Gömde mig ( ja jag gömde mig) under täcket och vågade inte titta.

Kan detta varit som jag drömt? Jag är 100% säker på att jag VAR vaken. Men kan jag ha trott det med och vaknat precis då drömmen försvann och den lilla figuren försvann?  Eller håller jag på att på lite koko?
Nej, inte koko väll? Jag har ingen förvrängd verklighetsuppfattning ju. Ha ha!Hopp

Kväll! Landar framför Idol! Efter en hektisk dag! Första Apu dagen, efter lite strul så ringer jag dit. Självklart fick jag komma. Hämta barn och landa en pyttestund hemma. Fotbollsträning för Ted sedan. Klart han var duktig, min lille starke kille. Han ska självklart få prova på en annan sport med.... Väl hemma kvällsmat och bad. Lias kräktes vid läggdags. Ja, nu var det ett faktum.han kan klättra över spjälorna!!! Kaoset var ett faktum :( men efter kel, proviva och renbäddat. Storebror i sängen intill och nu somnade de små gott! Mamma landar, pappan i huset har installerat ett nytt modem. Nu har vi surf på putorn igen. Jag sitter minsann kvar i soffan resten av denna kvällen, med idol och insvept i en film. Nybadad och nöjd ;)

Träning

Nu drar vi på fotbollsträning ;)

Skoljoggen

Idag ska Ted springa skoljoggen! Jag hade velat springa med honom, blev så rörigt idag helt plötsligt. Apu startar idag och en föreläsning inställd. Det blev riktigt kladdigt nu....så typiskt. Well well inget jag kan påverka ändå. Hade inte dagen igår varit så underbar hade nog en annars alltid så glad Johanna blivit en aningens butter. Ha ha. Nu ska Lill fisen väckas, men han ska inte lämnas förrän 9. Ted 8... Rörigt? Nej då ;) mitt eget beslut, ville ha en stund hemma med liten på morgonen, lite mer... Man suger verkligen upp all tid med de små. Det blir så mycket mer kvalitetstid av tiden.

Paus.stopp.clear. ;) Haft en fantastisk he...

img_6033 (MMS)

Paus.stopp.clear. ;) Haft en fantastisk helg, och en helt underbar måndag! Ikväll hade jag mitt första pass för säsongen! Åh, så jäkla kul! Har nu landat i soffan. Say no more right now about My dag ;)


Jag avgudar er alla! Tack för en helt fant...

img_3405 (MMS)

Jag avgudar er alla! Tack för en helt fantastisk kväll, igen....åter en kväll, "sista kvällen med gänget"? Hell no! Många fler hoppas jag på. Har så otroligt kul med er!!!!!!! Tack Ida, Kim, Marcus, Andre och Andreas för att ni är så Goa!


Dance

Godmorgon...Eller förmiddag nu, jag har landat. Barnen små på sina dagliga aktiviteter och mor i huset lutar sig nu tillbaka med en kopp. Idag ska instuderingsfrågor göras, och en film ska ses. Får se om jag hinner med lite annat med. Efter lunch går tiden så fort alltid. Lite pulsaktivitet skulle hinnas med, men jag tror att jag kommer höja pulsen ikväll på dansgolvet. Ohh jäss!
Var sjukt längesedan jag var UTE OCH DANSADE. Dansar gör jag hemma med, tro mig. Jag och Kidsen brukar ta en svängom. Älskar att dansa och fast jag inte är så bra på koreografi som en annan vacker Donna vid namn Tina min så dansa utan koreografi. Minns så väl första gången jag och Tina vi "lekte". Jag var 12 och Tina 11. Hon tjatade sig till att få komma hem till mig och leka på bussen. Nej nej nej sade jag. Jag vill inte. Men, hon följde med mig hem. Sedan den dagen har vi varit bästaste bästa vänner. Den dagen så dansade vi. Ur högtalarna skrålade "Do you the right way" med Consoul. Minns ni Consoul? Efter det var vi med i många estetiska uppvisningar i skolan, och må de banden brinna. Ha ha. Vi har dansat mycket till en av bådas favoritfilmer: Dirty dancing och "Time of my life". När jag hör den låten så tänker jag på vår tonår, och så kul vi hade jag och Tina. Minnen som jag kan förnimma med en sång.
Hon är min inspiration när det gäller dans. Så som hon rör sig får mina nackhår att resa sig. Ser fram emot en uppvisning snart som vi ska på. Som sagt, ikväll ska det dansas satan: Jag och Ida på dansgolvet. TJOHO!
 


Med frosting


Leilas chocolate cupcakes
Kväll, torsdagkväll. (Jag har inte slutat baka...ha ha)
Hämtade hem kidsen och det var så skönt att få hem mina små! Vi bestämde oss för att efter kvällsmat ska det bakas. Ted valde att slöa på soffan, ja det tar på krafterna att gå i skolan och vara ute i ösregn med alla klasskamrater på deras utedag. Lias var dock med och bakade. Vispade och hjälpe till att hälla och slicka smet. Han diskade minsann med den lille parveln. Under tiden vi bakade så sattes det mosaik i badrummet. Ut kommer en plåt nygräddade Chocolate Cupcakes och till dessa lite chokladfrosting. Receptet kommer från Leilas: 


Ingredienser

3 ekologiska ägg
2.5 dlströsocker
1 tskvaniljsocker
50 gsmör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
4 msk´kakao av god kvalitet
1 stnypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 gmjukt smör
5 dlflorsocker
1 tskvaniljsocker
5 dl kakao av god kvalitet
100 gphiadelphiaost
1 mskvarmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

8. Chocolate frosting:

9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


A piece of cake. Den bakboken används mycket vill jag lova!
Barnen sover nu efter bus i lekrummet. Vi har lekt med lego och spelat Tjuv och polis. Lias ville inte alls sova idag, så mamma fick sjunga....
Trollmors vaggvisa, blinka lilla stjärna, när lillan kom till jorden...
Sen läste jag "Sagan om den lilla lilla gumman" från en urgammal sagobok som jag har i låns. Farmor Ingrid som alltid läste ur den för mig och min syster då vi var små flickor. Avrundar nu denna effektiva dagen med att ännu en gång titta igenom mitt pyssel till Lias för dagen. Till hans Personliga Dagis pärm.
Ser nu på morgonbilden att vi inte fick med Topsy hem. Lille vovven får vi ta med hem imorgon. Han får sova på dagis inatt...


Min mamma

Igår var jag och Patrik på vårt första föräldrarmöte på skolan. Farmor och Farfar passade barnen så att vi båda kunde gå dit. För att vi båda var nyfikna såklart på vad som skulle sägas. Patrik var nervös över att träffa andra föräldrar, vi är ju snäppet yngre. Att det skulle vara så "viktiga" föräldrar där. Men Patrik, vi kan ju stoltsera med att vi ÄR yngre och vi även kan vi med. Det kändes inte så när vi kom in iallafall. Ted hade lämnat en gullig lapp i sitt fack. Vi lämnade en tillbaka, ritade ett släktträd till honom. Vår fine kille! En kväll med mycket information, och många frågor. Tydligen inte bara jag (såklart fattar jag det) som tyckt att det känns väldigt vemodigt att lämna av sitt barn på morgonen på skolgården. En 6 åring ska nu klara sig själv mer och bli mer och mer självständig. Nu är det mammas tur att klippa lite på navelsträngen och det är inte lätt. Jag har varit orolig och kört tillbaka och vänt just för att se så ingen är ensam ute. Är Ted inne i klassrummet. Vet att de ringer om han fattas men tänk att få ett sådant telefinsamtal. Har pratat med Ted om detta och i hans lilla värld så hade han nog aldrig haft tanken på att "rymma" från skolan eller följa med någon. Jag blev tillsammans med Kim klassmamma! Wihoo! Vad man nu ska få för uppdrag verkar spännande, och delegera ut är jag bra på. Kändes som ett kul uppdrag. Berättade för Ted i morse och han log sådär coolt som bara min Ted gör. Han blev glad det syntes.
Jag har varit duktig och effektiv idag med. Inte varit ute och sprungit än, men regnet det bara öser ner och skolan ska bli klar i första hand. Som det ser ut nu får det bli en runda ikväll när barnen somnat och ingen ser mig. Ha ha. Springa är inte min starka sida, men det kan bli!
Tänker på Ted som har utedag idag, undrar hur blöt han blev i dagens ösregn?

 


Klass

Kan nu titulera mig "Klassmamma"!

Just the way you are

Du är unik, precis så som du är.

Idag var det full rulle på morgonen. En Ted som klagar över dålig nattsömn, det är ju tyvärr inget man kan stanna hemma från skolan för. Han sade inget om detta, men hade säkert mer än gärna gottat sig kvar i sängen.
Jag har nu precis lämnat in min VG-MVG i Etik och Livsfrågor. Det snurrar i mitt huvud av argument och det är en ganska så stor fråga. Vad är en människa? Hur ser DIN människorsyn ut? När man väl börjar fundera på detta så snurrar det till rejält och man ser att oj oj oj så mycket åsikter jag har. Så många tankar och funderingar. Hittade en blogg där K skrev om just detta, hur man ser på en människa? Det hade startat en diskussion. Vi tänker alla olika, men vi är alla ganska så lika. Jag tycker att feministernas tankesätt är bra (jag är inte feminist men tyckte att det var vackert) Det fastnade lite, precis som Freud och Maslow...Gamla Kloka Herrar!
Inget Jag, utan ett Du.
  Väntar på samtal från Studie och Yrkesvägledaren och tar nu en liten break efter en intensiv morgon. Jag tycker jag är väl förtjänt av en "rast".
(hänga tvätten och vika tvätten)

Sedan åter till lite studier.


Använde Frippans vackra örhängen! Gudomliga!

 Skål för Farmor!


Något gammalt?

För mig nytt ;)

Tisdag och snart onsdag. He he. Jag har varit så effektiv idag, så effektiv så det brann i knutarna här hemma. Jag har även min VG-MVG INSU klar men den ska finslipas noga noga noga. Den ska bli perfekt och det blir morgondagens projekt. För tiden den rann verkligen iväg på eftermiddagen. Men jag är stolt för när jag valt att göra något så gör jag det med. Självdisiplin som heter duga. Jag körde först mot skola, men jag vände. Vad fasen är det med mig? Köra bil? Nej, kom igen nu. Jag parkerade bilen hemma och tog en powerwalk ner till barnen. Idag var Lias på ett annat dagis, på skolan intill fritids pga olika omständigheter. Jag var först lite nervös. Att en för Lias okänd människa ska ta med honom ner till ett annat dagis, han och kompisen från dagis. Bara för att de skulle träffa fler barn och äta mellanmål med de. Men när jag kom och skulle hämta Lias så stod han och tryckte näsan mot dörren, superglad och vikarien var ju min fd kollega! Så trygg jag kände mig då! Det kändes riktigt bra, och att det även imorgon är hon som har hand om Lias på eftermiddagen. Ted kom eskort från Fritids av Goa Fröken S. Han hade en present till mamma, nyplockade kantareller, stora bjässar.
Vi valde att gå och mysa i det härliga höstvädret. Gick ner och pratade med ankorna, gick runt ankdammen och hade det mysigt tillsammans. Kom fram till lite nytt vi ska hitta på och vi fick lite tid att prata. Lias kacklade med ankorna. Jag tycker det är viktigt att prata med sina barn. Ted har kommit upp i en ålder nu när kommunikation för mig är viktigt, att ha berättar hur han känner och vad han vill. Vissa önskningar är just nu ouppnåeliga, men önska måste man få göra. Att drömma är viktigt! Vi handlade kvällsmat och sedan tog vi minsann en tur in i en affär jag inte besökt på år. En mysig liten Second Hand butik i byn.
Om jag fyndade är nu frågan? Hell yeah. Ted med! Jag hittade minsann en otroligt fin höstkofta som ser precis ut som en jag kollat in på H&M. Jag som velat ha en sådan länge nu och vips så hängde den där. Ser knappt använd ut och priset fick mig att le med hela ansiktet.  Fyndade även en jättesött vitt linne med spets, knäppning fram (små små vita tygknappar) och det ska användas till sommaren 2012. Så romantiskt och fint linne. Hittade även en annan kofta och den fick mest följa med...Tre kläder fyndade och för en ynka peng som går till välgörenhet. Där miste jag oskulden! Första gången jag handlar kläder på SH. Barnen fick sina nallar av expediten. Vi strosade hem och fick sällskap av Stora Bocken bruse, som hoppat av mitt i den långa bilkön. Sen ringde han mig för att fråga var jag var...300 meter fram gick ju vi. Häftigt! Sammanträffande?
En snabb kvällsmat, sedan körde vi in till "stan" för att införskaffa lite iPhone skal. Ett svart till mamman i huset och ett grönt till pappan i huset. Tina fick sälja lite till oss, fina donnan min! Väl hemma fikades det på äppel och hallonpajen. Nu sover barnen sedan halv 8 och maken är kvar i badrummet. Svärfar har nämligen börjat på att sätta mosaik ikväll. Den tvättas nu och det kommer bli så fint. Sakta men säkert, kommer dock vara väldigt noga utfört! Det badrummet kan fan ingen klaga på! Jag har tittat på bilder från detta året och funderat tillbaka. Nu ska jag hoppa ner i duschen och se om maken är klar snart?

 

My small ones this morning.


En injektion tack?

Hur vill du ha den? s.c eller i.m? Whoop!

ÅH MAJ GÅDD vad jag har printat idag. Jag har gjort INSU 4 och nu är den inlämnad. Som jag rattat med tangenterna. Skrivkramp? Nej inte här inte!! You are talking about me! Ha ha.
Så efter lämning av barn satte jag mig direkt och startade med mitt mission och nu för en liten stund sedan är det klart. Jag ska hoppa på en ETIK insu med, för att nå högre betyg. Jag kan inte låta uppgifter vara och inte göra de. Man förlorar ju inget på att försöka! Haft en paus med att hänga tvätten, och snart ska jag få lite i mig. Så fullt upptagen dock med mitt skrivande. Ha ha. Jag blev så inspirerad igår av Susan. Hennes lektioner är så roliga och de fylls av alla sinnena. Just injektioner skulle jag vilja lära mig mer om. Hur man hanterar en kanyl, hur man sätter på, vad man ska tänka på. Så kul att få jobba med händerna lite!  Jag är fortfarande i valet och kvalet. Det lutar år inriktning Psykitri, men sjukvård lockar runt hörnet. Jag vill ju inte "missa" det heller. Kan man göra en deal med lärarna, nej. Har redan frågat. Hihi. Nu, åter till mina INSU.

Levin-Walther-Kullberg in action. You make me laugh!

 
Guldbiljett

Åh, *landar i soffan...
Måndag och måndagar betyder fullt ös. Den dagen vi är hela dagen i skolan. Men jag tycker det är så kul att komma in och träffa alla sköna, omtänksamma kurskamrater.
En tidig morgon, inte så populärt hos barnen men det gick. Vi hade Omvårdnad hela förmiddagen och så intressant det är. Vi har pratat lite av ett favoritämne (så mycket annat vi pratat om med) Injektioner och Suturer. Vi har fått lyssna, känna, klämma och sticka. Ja, jag använde mitt äpple. Apelsinbrist! Så intressant det är! Lärt oss hur man ska sätta stygn och ta stygn. Vår lärare Susan är grym på det, syntes!! Efter en förmiddag hade vi trevlig lunch i kårlokalen. Det bar sedan av för Studiebesök på Stöttecenter (psykiatri). Jag hämtade hem barnen. Kom mitt i Lias eftermiddagsfika, fick vara med en stund. Så goa de små är. Vet precis var man tvättar händer och hur detta ska gå till. Väl hemma så gjordes det middag, och förberedde en paj. Maken hemma och vi avnjöt en kvällsmiddag hela familjen. Sedan var det dags att foga badrum och Lias fick glatt hjälpa/stjälpa till. Ted var med även han. Jag stod utanför och strök och vek tvätt. Vill verkligen slippa det imorgon. Efter ett tag så var Lias täckt i fog....Dags för en kvällsdusch för barnen. Lite paj på äpplen och hallon. Ja, har man inte att göra (vilket jag alltid har) så skaffar man sig jobb. Nattedags för barnen, och efter en dusch kan jag nu koppla av en stund till en trevlig musiktävling...

Foga badrum

Ja!!! Nu är det färdigfogat! Lias & Ted fick vara med en liten stund... Blev blött i badrummet...men vad har man tätskikt till, jo..det ska bli blött ;)


Något att leva

av, med och för.
Något vi alla ska ha i åtanke...

Denna helgen har verkligen, bokstavligen sprungit förbi. Poff så var den borta på något vis.
Gårdagen bestod av en dag på jobbet och en kväll med fest.
Vi träffades hela familjen och gick till en Thailändsk restaurang. Där avnjöts det god mat! Lias var så duktig och åt som en häst. Ted fick sin lyckokaka och det hade han noga poängterat att det var något han ville ha. Vi tog en liten kvällspromenad hem till Farmor och farfar. Där blev det presentutdelning. Till Farmor hade vi alla köpt ett presentkort på SPA. Jag hade handlat en sjal till henne bara från mig. Hon har många gånger sagt att jag har så fina sjalar, hon unnar inte sig själv en sjal så det tyckte jag att hon skulle ha. Hon blev så nöjd med den! Fika på farmors hemmabakta kakor såklart. Hon hade gjort mina favoriter! Älskar hennes knäck/smör kakor. Mumma!

IDAG har jag haft en underbar sovmorgon. Inte ofta jag somnar på soffan som jag gjorde igårkväll. Men jag var helt slut i päran efter lördagens bravader. Kul dock, med betoning på mycket kul! Riktigt lyckat med glada barn med! Lias sken liksom Ted hela kvällen! Han fick leka med både Gamla Farfar, gamla farmor, Morfar och "Mormor" Lena. Han busade med sina morbröder med. Ted busade mest med minste morbror Casper.
Efter en lugn morgon fick vi sent frukost besök av Hampe och Lisa. Sen körde vi in till Maxi och köpte lite bra ha inför veckan. Kvällen har spenderats på mitt underbara jobb! Älskar det fortfarande lika mycket som för flera månader sedan nu. Brinner för det jag gör!

Mitt hjärta brinner för er Älskade Ungarna!


Fest! Avrundar denna härliga kväll. Haft s...

img_4910 (MMS)

Fest! Avrundar denna härliga kväll. Haft så mysigt ikväll med nära och kära. Älskar er alla!


Tomt

Fredag den 2 september. Ja, numera är det september. Dagarna gå och jag med dom, eller? Ha ha.
Känns både som om man vill stanna tiden bara för ett tag samtidigt som jag längtar fram.
Idag var det faktiskt Ted som väckte mig. Han var pigg idag den lille filuren. Lias däremot ville inte gå upp idag, jag hade gärna legat kvar i sängen jag med. Nu är båda barnen på plats och så även jag. Jag ska kicka igång skoldagen här hemma. Kaffet har jag redan i näven och ett pass ska först göras klart så jag är förberedd inför vad som komma skall.
Idag fyller min lilla farmor 75 år och det syns knappt att tiden går med henne. Jag ser henne som exakt samma som jag gjorde då jag var liten. I mina ögon har hon inte åldrats en dag.
Farmor har ett enormt stort hjärta, hon har sådan omtanke och kärlek som jag avgudar henne för.
Grattis fina fina Farmor!
Nu till musiken och böckerna....Tomt här hemma, ett sådant lugn. Tänk vad små barntassar gör!
Älskade busungar!


Flyttat in

Nu har vi flyttat in i VÅR egna lokal. Wihoo!
Ikväll drog jag upp ( ja det ligger ju norrut...) och hjälpte till att flytta alla vår CYKLAR.
En lokal som behöver lite fix men det ska vi få hjälp med. Här ska det svettas inne!
Det är tänkt att ett ljudisolerat (bättre akustik) tak ska sättas upp, det ska målas så småningom och speglarna ska upp. Sen är det lite här och lite där. Kommer bli grannt! På måndag hoppas vi att folk ringer och vill spinna! PASSET ÄR Färdigmixat, sen ska det bara finslipas nu med. Ett av många pass som kommer göras i höst om jag känner mig själv...
 


Tapp

Fantasilöst? Eller jag nynnar på en julsång kanske? Ha ha.
Gårdagen var fullspäckad. Så sur blev jag för att jag och Lias fick sitta i bilkö pga vägarbete i 30 minuter. Det tog 30 minuter att ta sig 6 km. Suck. Detta gjorde att jag missade ett spinningpass i Bjärnum och jag var så gaaalen för det.
Well well. Tina kom senare på kvällen och nu är även Maken med en iPhone 4. Hihi. Jag, Patrik och Tina drog genom hår tåtar i en hätta och i med lite slingmedel. Blev helt ok, men inte helt nöjd. Jag ska platta det och se hur det ser ut "stylat" för just nu ser jag ut som ett troll. Som jag tappade hår ska ni veta! Oj oj oj. Tur att jag har att ta av. Barnen är nu på skola respektive Förskola och det gick bra idag. Ted med sin matsäck för utedagen och Lias med sin Micke under armen. Tårar från Lias och massa kramar från mamma. Sen fick han krama G.
Har lektion i eftermiddag och tills dess har jag lite mer Social omsorg att titta på. Har suttit med dessa GULA LAPPAR och planerat omsorgstid för barnen nu sedan jag lämnade de. Klart nu, svårt att planera tycker jag. Man vill nog ha de hemma mer. Har iallafall fredagar ledigt så får vi se om jag hinner med allt jag ska. Sen vet jag ju inte om jag ska hoppa in och jobba, vilket jag hoppas på så det får vi ta då. Dessa gula lappar vill man kräka på...
Sitter och avundas Tina för idag är hon verkligen på Väla. Have fun girl!
RSS 2.0