Mussor i vitt vin

 
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
 
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.Proud


Över min resa på 5 månader! 

Crank


Jag vill göra en Jason.

Delmål 1 big time Done


Den sista Kalipermätningen på ett tag. Nu ska kroppen vila från mätningar och diet. Ja, nu kör vi reverse diet och även det tåls att tänka på.
Min deff har varit lyckad. Det har tagit tid ja 5 månader men fått bra resultat som ska ta tid och sedan vara är ju tanken.
Jag har det nu svart på vitt att jag klarade det.
Att mäta själv kan man bli knäpp av. Jag har kört mina egna formcheckar men det är mest bilderna som talar där. Framstegen syns på bilderna och jag kan knappt fatta det själv. Men att ha allt på papper är guld värt.
 
Jag är nöjd och låter sommaren komma med öppna armar.
jag fightas vidare och sedan drar jag in en högre växel igen. Men detta håller jag för mig själv ett tag till.

V Ä N N E R


Tog en dag med endast fokus på något ack så viktigt här i livet. VÄNNER.
 
Badmys med Linda och sedan en tacokväll med det största Spenatbladet jag sett någonsin. Kaffe The och massa tjöt. Avslutades med en promenad och blomsterplock mitt i natten. Tokigt värre men skönt att få ha vännertid en dag.

Vid skogsbrynet

 
djupa samtal mitt i natten med kollega.
DET ÄR FINT DET.


The och kaffe

 
En vecka som består av en del jobb och en lite trött Johanna.
 
Idag fick jag en fin dejt med min Linda på "morgonen" ja min morgon. Kaffe och the i soffan sedan drog jag mig ner mot gymmet. Idag med lite mindre motivation än jag brukar ha. En sådan dag helt enkelt.
Men väl hemma så hade jag ny energi. Tills jag fick i mig maten och det kändes som om jag skulle somna. Veckan fortskrider...Snälla


Johanna. Jaha, snälla jag startade måndagen med att lämna mina små och minsann. Väl hemma igen somnade jag om som en stock och sov till klockan nästan var 2. Åh så tacksam för den sömnen som kommer behövas inför tre arbetsnätter.
Det vanliga gymbesöket följt av mat följt av ännu ett besök. Skönt att starta veckan så. Kicka igång som jag brukar säga. Sista dietdagarna fortlöper och det ska bli skönt att kunna få slappna av lite mer även om det blir en liten "reverse" diet under kommande tid. Ofta det man kör efter en diet för att sakta vänja kroppen igen. Om jag ska äta massa gott på min 30-års dag (sade jag det högt?). Ja det ska jag. Ska baka deluxe dagen innan.  Vissa dagar spyr jag på att väga men till 80% är jag glad över den kontrollen. Jag tror främst att det är skönt att ha en bra balans och matklocka. Vilket gör att blodsockret aldrig dimper. Kanske och är mer en livsstil än en diet. Men ändå denna månaden måste det kallas diet för mitt kcal intag är mer än hälften av det jag kräver. Min kropp kräver. Det är under kontrollerade former och ingen svält så jag vill inte att någon ska tro det. Definitivt inget jag uppmanar till. Tvärtom. Som jag berättat innan har jag lärt mig ATT ÄTA.

80-år


Så kom dagen vi pratat om länge. Den dagen då min Farfar fyllde 80-år. Den mannen som alltid genom allt funnits där för mig. Får skriva in mina väl valda ord till honom här tror jag.
 
Han bjöd alla på restaurang och fick ballonger och paket. Jag stod för efterfesten. Kaffe och kakor och bakat en tårta ala Farfar. Princess med Drottningsylt och mörk choklad. Om han tog två gånger? Ja, han älskade tårtan och att samla alla. Nöjd gick han hand i hand med Farmor hem.

Aloha


Då körde vi lördag och massa i farten.


Morgonkaffe hos Linda och Fredde. Kidsen fick busa som dom önskat.
Efter det så åkte vi på kalas för Amira som snart i dagarna fyller 7 år. Det var HAWAII tema. Tänk över 25 barn. Där flippade vi burgare och matade alla knoddsen. Följt av Limbo, tårta och godispåse. Fullt ös är en underdrift att beskriva detta med.

Såhär


Ska jag gå i sommar....

I sommar skulle jag önska att få gå såhär. 
En varm sommarkväll på en hög kulle. Kulle på kulle. Stora majestätiska träd och fåglar som pratar med varandra. Massa ängar och grönt så långt ögat kan nå. Blommor på ängen, och i kanterna överallt så att jag kan plocka en stor oregerligt bukett. Solen värmer gott fortfarande på kinden. Det blåser lite i håret men hatten håller det rufsiga sommarblekta och något ruffiga håret. Gärna min kamera i handen & min kreativa sida framme. En lång klänning som svalkar samtidigt som den värmer. Som svajar i sommarvinden.  Mina Moheda tofflor summer style med sådär lagom klack för att vara lite extra fräck. 
När jag går där i mina tofflor så tar jag ett djupt andetag och ler inombords. Jag har ett lugn i mig. Här och nu. Inget annat. Nu. 
Jag går sedan vidare mot en liten stuga som har en veranda i vita träplankor. På den lilla verandan finns en trähamock även den vit. Ett litet brickord finns. Moheda

Betty Summer Style från Sportamore
Dom är här hos mig!

Ska sova med dom på imorgon natt! 
Hoppade som ett barn och hämtade ut.
Satt perfekt! Ännu mer KÄR och galen!
Mitt i veckan komLife is short

Buy the shoes


Tittut
10 år av Kärlek


En enormt stark kärlek. Tänk att idag för 10 år sedan snusade jag på en nyfödd liten kille ännu utan namn. Ja, för det var ju Vår Tina som kläckte namnet när han var 2 dygn gammal. Innan dess var det några rundor med namn. Minns det som det var igår. Han stal mitt hjärta när han såg den sena kvällens ljus. Sådär bara sådär var jag fast i Hans ögon. Kunde inte slita mig från att studera, snusa mysa, känna, beskåda denna Pojk. Den dagen sedan den dagen är jag rik. Så rik på kärlek. Går inte att beskriva med ord hur mycket Han gör mig hel. Vad vore jag utan min Modige Ted? Mitt liv är rikt med dig och du berikar var dag bara för att du är just du Ted.
 
Dagen blev kort. Tiden gick för fort. Vi hoppade studsmatta, åt mat och umgicks tillsammans.
Fint var det. Så fint!
 
 

www.madebyfredriks.se


Om ni inte kollat in?! Gör det! 

Johannas FitnessTacoburgare


And it was. 
Helgen fortskrider och det blev träning matlagning och det som göras skall. Arbetshelg fortlöper...
Lördagsmiddagen framför Hockeyn efter träning. Tog mig tid att laga mat då annat blev avbokat så testade lite nytt. Expedition hitta På i köket. Sugen på tacos och burgare. Slopade gröten och Riskakor in my heart. 
Fantastiskt gott till så mycket. Funkar minsann till allt! Mellan mina Havssalt Chiafrö kakor blev det min färs, tomat, sallad och kalorifri majonäs. Även ugnsrostade Zuccini och lättstekt vitkål. En riktig "Johanna FitnessTacoburgare". Måste jag göra om! Hett tips! 

Zuccini


Pasta är testat.

"Kanelbullensdag"

 
Kallade vi det. 

To Die forÅh den är så fin!
Önska kan man. Slutsåld. 

Dagen har varit tid för lite återhämtning. Känner mig inte helt kurant i kroppen eller koppen. 
Jag sov länge idag. Längre än vad jag trodde jag skulle göra. Men efter senaste nattskiftet blev det inte många timmar. Jag gör så. Ser ett mönster tydligt. Kan lätt gå upp tidigare men det slår mig i ansiktet efteråt med en trötthet deluxe efteråt. 
Så en kall och regnigt morgoncardio blev det. Ut skulle jag. Dyblöt blev det en riktigt lång dusch. Lång! Hela kroppen värkte och frös nåt så olidligt. Sen intog jag mat. Vila och fundering planering. Serie i sängen under täcket. Frysa lite till. Energin på kvällspasset på gymmet var låg. Men drog ut det jag hade. Skönt efteråt! Ett varmt bad och intag av mat. Mys och nu mer serie jag hittat som gör mig glad och nostalgisk. Minnen från barndomen ploppar upp... 

Axlar


Fettösientös! 

Humöret det pendlar nu. Big time! 
Dunder kraft i axlar idag. 
Men helt slut sen resten av återstående "dag". Fokus på vila innan helgens pass drar igång för det vet jag är tufft. Fyllas på med kärlek. 


Effektiv


Hur hinner du?
Den frågan ställer jag mig själv ofta med. 

Kokosnöt itu

Vad gjorde ni en söndagkväll? Jo, knäckte en kokosnöt. Vad lär jag mina barn av detta?
- Man ska aldrig ge upp. Säg aldrig:
- Jag kan inte. Prova först och SEN kan du utvärdera. Vad kunde jag gjort annorlunda? 

Blöta

Det finns inget dåligt väder. Bara sämre val av kläder. Spark spark


Ja, det var tur att jag vaknade i "vettig tid". Men jösses lite sömn måste jag ha. Dock en tid hos Logoped idag och kände att jag måste sluta dra mig från att gå dit. Även om det är horribelt att bli påmind. 
Gjorde det och fick övningar. Mer orkar jag inte eller har lust att prata om just nu. 

Annars? Ett benpass med fokus baksida lår och rumpa. Ett spinningpass att instruera. 
Sen landade vi hemma hos Linda, Fredde, kidsen och Mina. Mys! 

Det var en kväll i Maj. Den sköna solen sken och knopparna på träden har nu börjat bli till gröna sköna löv. Denna kvällen fick jag uppleva något magiskt. Efter puttande, snuffande och prat så fick jag svar. Först lite lätt. Jag blev extas. Prata lite till, putta lite. SPARKAR! Det finns inget som slår detta. Det är magi, och min Linda har aldrig varit vackrare. Det strålar om henne. Min stjärna. Jag längtar efter dig lille Valpen. Så mycket nu ❤️ Tant Johanna ska lära dig allt hon tänkas kan. Du är så efterlängtad! DETTA

Ska jag äta till frukost när jag vaknar! 


Och ikväll ska jag läsa Allers i sängen, dricka the och äta Keso med kalorifri Caramel sås.  Ta ta 

En tossig

Dag. 

YouMake My heart go BOOM

For myself


Why be average

And what's average 


Idag är jag grubblare. 
Imorgon blir bättre. 
Mina två små pojkar är här. Mitt hjärta är helare. 
Imorgon är jag ledig med och har minsting hemma. Store pojken ska till skolan bara sen ska vi nog på tokigt äventyr. Deras mor deras mor ja. Oj oj oj


Riskakor hjärta kalorifri sötning och kanel. Hett tips! 

GräsÅrets första grillning hos Pappa & Katja!

Jag vaknade nog på tok för tidigt idag men kunde inte sova längre. Lite oro i kroppen och sen fanns det lite jag ville hinns med. 
Vi tog en morgonpromenad i skogen och det följdes av en riskaksfrukost. 
Byta ut mot gröt kan jag. Lite variation behövs. Speciellt nu denna sista månaden och sista nedskärningen. 
När vi anlände till Far min så klippte han gräset. Jag ryckte in. DEN doften. Första för i år. 
Fin tid på altanen och fina samtal. Denna myskänslan som infinner sig då man pular med maten tillsammans. Sen sätter sig alla till bords och tiden rusade. Dags att köra mot arbetsnatt nr 4 denna veckan....fylld med familjekärlek. 


M A J ilikeyou

Äntligen, Majjgadd Maj är HÄR!
 
Alltid samma visa varje år. Jag tycker så mycket om denna månaden.
Oftast ett sista ryck för många innan sommaren startar med allt som man har att se fram emot.
Nu är det riktigt ljust och man vet att det kommer bli ännu ljusare ännu längre.
Knoppar brister och det blommar. Snart får man känna den första doften av nyklippt gräs och regn på asfalt. That smell. Åh!
 
Hoppas DIN första Maj var fin. JAG kickstartar Maj med en arbetshelg och förgyller med träning, sista rycket på deffen, familjemöten och förhoppningsvis S O L.RSS 2.0