Julskyltning hand i hand

En Gubbe & En gumma sniffade på Julskyltning idag. 
 
Jag vet faktiskt inte hur jag ska beskriva denna dagen. Det senaste dygnet. När jag väl landat i soffan hemma efter bilresan hem så slog det mig igen som så många gånger senaste dygnet.
- Hur gör han?
 
Söndagen var lika överraskande och omtänksam som lördagen. Jag blir bortskämd med sådana små saker ni vet som jag märker så tydligt. Saker som görs med hjärtat och ett stort omtänksamt sådant hjärta.
Självklart rusade dagen bort. Den 1:a advent spenderade vi med en långfrukost och Tomtegröt i soffan. Vi gick hand i hand ner på Julskyltningen. Bara här ryser jag när jag tänker på det. Han håller min hand. Det är på riktigt! Betydligt mer folk ute på gatorna än vad jag är van vid i min småstad. Stämningen infann sig snabbt. Från affär till affär strosade vi. Tittade på allt mellan himmel och jord. Beundrade och beskådade allt fint. Han i rock och jag i päls. Ännu mer hand i hand och värmande kramar, pussar och ord. Dom orden kommer jag inte glömma. Ekar i huvudet ännu.
Jag tror på allvar att ja det är sant: tiden stannade. Allt annat var för en stund helt bortkopplat. Jag såg bara honom och för ett ögonblick var det bara vi på den där gågatan utanför Lagerhaus. Vaddå i en stad fullt med folk? Nej nej.
Vi mötte upp vänner och strosade vidare. Vi drack Glögg och åt pepparkaka som delades i tre: kras (önska något) delar. Glöggen smakade extra gott ute och Tomten fick jag träffa med. En manskör sjöng fa la la la la utanför Gallerian och nu fick jag gåshud. Kan det vara sant att precis det jag önskade mig denna dagen blev mer än en dröm. Det låter säkerligen lite fånigt i några öron men för mig betydde det så mycket.
 Fääääst

Vilken kväll/natt! 
Jag styrde kosan mot Staden med Tre Hjärtan
För idag längtade jag redan efter Honom och bäst att passa på då vi kan. December blir en hejvild månad med jobb och måsten för oss båda kan jag ana lite sådär.
 


Fåordigt

Lite fattigt med ord. 
Men massa tankar. 
Ännu ett "liljeholmens" har tänts i mitt huvud. Minsann, mot nya mål. Drömmar mål visioner. 
 
 
Fredagen bestod av en trevlig "middagsviskraparihopavadvihar" för det blev inte som vi tänkt oss. Men trevligt var det. Jag bakade bröd med assistans till en början. Blev vitlöksbröd för det ville Linda ha. Då ska hon få det. Vi pratade tjejprat och tog en kylig kvällspromenad. Det var så det sved om kinden. Väl hemma igen bäddade jag ner mig i soffan och åt nattamacka innan jag somnade så gott.....
 
 

Päls

Gånger tre. Times tre. Tre är ett bra tal. Upp och ner ni vet. 
Idag hängde den där. Hurra för second hand. Tänk Vilka fynd man kan hitta. När man går och snusar sådär. Fördriva tiden som på några sekunder ändrades och fullt ös. Verkligen massa knyck hela dagen. Ryggpass och matlagning. Lär bli så hela natten för jag taggar jobb. 

Vilket pump


Tänk vad Nutella och riskaka kan göra innan pass? Vilken styrka! En liten liten ynka riskaka och la la. Mummelumumma! 
Senare? Ja, passet blev ganska sent idag. Med min Fine J by My side. 
Mat och sedan en sen prommis hand i hand. Sida vid sida. Kallt till en början men varma av vantar och flås. 
Sedan "ihopaplock" av tapas hemma på Skeppet. Side by side. 
En fin dag. Så fin. Precis som du. Julskinka


Har tjuvstartat. Bakade bröd. Köpte skinka. Blev en härlig frukost! 

Ohoj
Bucketlist

 
 
 
Tankar en lördag.
 
En helt vanlig sådan. Jag har påbörjat/fortsatt på min "Bucketlist"
Senaste tiden ploppar det hela tiden upp saker i mitt huvud som jag vill göra.
Har du en sådan lista?
Hela tiden som det snurrar saker i mitt huvud står det stundvis helt stilla.
 
Har haft en fin helg delvis på jobbet,  två av tre nätter jobbade då jag är fortsatt delvis sjukskriven. Var sak tar sin tid. Jag har fått fin tid med barnen, och med mina Bästa Vänner Farmor & Farfar som har ställt upp och hjälpt oss i helgen. Jag och Farmor har fått mycket tid att prata om allt. Tänk vad åren går.
 
Någon som börjat köpa klappar, klar, inte ens kanske börjat fundera på vad till vem?
Förra året vid denna tiden var jag klar. Idag "köpte" (beställde) jag den första av klapparna. Tipsar om att då gå in på MMSPORTS hemsida och kanske beställa hem något kul till en käresta, vän, familjemedlem, kollega någon du kanske vill och tänker ge en klapp i år. Finns något för alla!
 
Annars, njut av lördagen såhär snart 1 månad innan bästa dagen på året....Ja alla vet att jag syftar på julafton. För utegranen är uppe utanför jobbet, inne på gallerior är det pyntat och på torg. I somligas fönster och trädgårdar. Jag vill bara börja....det kliar i fingrarna...
 
 
 
 
 
 
 
 

Fem veckor
 
Det har varit en lång väntan på mycket. Att trixa till en dejt med en vän.
 
Idag valde jag att köra morgonstyrka med min Linda. Vi som tränade tillsammans nästan var dag i somras har båda saknat det. Så vi lyckades få tid i en timme idag. Blev så mycket prat men även allvar, och ett fint pass. Väl hemma försök till att sova men i alla fall lite vila. Lite svårt att koppla av idag.
 
Mina små fick följa med till Fredagsspinning och sedan Mys på hög nivå. Lagom till att dom skulle snusa sina sängar körde jag mot jobb.
Detta Livspussel.
 
Såhär invigs nattpasset. Känslan av första koppen kaffe på jobbet: no words


Ur väskan 
Superpass och lite roligt när gymråttan blev tant på gymmet. Vad trillar ur min väska tro?
Jag flinar när jag tänker på det och nej det är inte löständer. Har mina egna tro mig.
 
Idag i t-shirt från mmsports

Lite mer power

Idag än igår. Det har bara varit vi 3 hela dagen och välbehövt. Pojkarna mycket piggare. Känns skönt! Jag somnade toktidigt igår och så även dom. Inget konstigt med tanke på tröttheten efter noll sömn och virus som inte vill ge med sig. 
Idag tog vi en lång promenad i kylan. Hoppas att Viruset gav med sig lite där. Men skönt att komma ut i ren frisk luft. Ett rygg pass som gick bra. 
Sedan har vi lagat mat tillsammans. Ted gjorde minsann tzatziki. 
- Nu kan jag det med Mamma! 
Javisst. Snart så. Mer och mer. Han behöver lite utmaningar. Gott blev det med. Mätta och trötta som det ska vara. 
Virus


Härjar. Blö. Inte ofta dom är sjuka och hemma. Men när jag kom hem från nattjobb bar det direkt av till VC. Hemma hela dagen. Inne. Mys. Filmer ggr flera och glass i stora lass. 

Pappas/Farfars flicka 
I min favorit Hoodie från MMSPORTS entrade jag gymmet på hemmaplan idag. Luvan uppe, och inte alls på humör. Men blev sen. Jag vet inte men är inte skapt för att sova länge. Dock välbehövt inför nattjobb och lite sömn i mitt sömnbibliotek.
 
Säger såhär idag:
 
"Mom she tried to raise a Lady but Daddy won. He raised a Lady that dosen´t take shit from anyone"

Pepparkakscheesecake

 
Lyktan som jag blev kär i på loppisen lyser upp vackert. Gubben har sprayat den vit och nu kan Tomten få låna den om han behöver till Jul. 
I goda vänners lag.
 
Idag har jag varit tröttare än tröttast och ganska så skyldig till detta all by myself.
I sakta mak med mys på soffan och jag har börjat fundera mer och mer på hur mycket jag kan vila nuförtiden. En promenad i den friska men kalla luften gjorde susen.
Bortbjudna på middag minsann. Idag bjöd Jocke, Jenny och Nilas på Biffiga Bamse Burgare, mums. Jag fick skrika Bingo. Hela 100 kr och tänk så glad man kan bli.
GOTT kaffe och dessert på det sen låg vi utslagna i soffan en längre tid. Jenny som verkligen kan baka hade gjort: Pepparkakscheesecake till min stora förtjusning. Tror jag och Nilas hoppade mest av alla av lycka.
Ännu en Fin kväll.

Det snurrar

 
I hela kroppen med Dig.
Lördag och ett gympass tillsammans på Herrns hemmaplan. Sedan hemmafix innan vi traskade bort i kylan. Han i sin fina rock. Stiligt som bara den. Jaha, på fest tillsammans. Tänk att vi ändå träffats så pass länge nu utan att gå på en fest tillsammans. Brukar kanske hända tidigare. Men så har vi inte gjort i alla fall. Av många olika anledingar och för att vi är dom vi är. Det bjöds på Tacos och trevligt umgänge. Inte alls kruxigt att bli välkomnad, och enkelt som det mesta som rör J. Ja, allt. Det är så kul att träffa nya Stjärnor och extra kul när det klickar. Fin kväll och kall promenad även hem. Klackarna jobbiga men lutade mig lite på mannen bredvid med rock. Stabilt, tryggt och så enkelt.


Stay strong

 
Javisst. Ett tungt pass och en tung kropp känns det som. Men kroppen måste få vila nu efter allt dietande och sjukdomstid. Bara hjärnspökena som jag slåss med nu. Dom är värst. Hur kan det vara så att man (jag) hellre har fysiskt ont än psykiskt. Är det fler som känner igen sig?
Hur man bara pressar kroppen till det yttersta och utan att man vet det även psyket. Nåväl. Snart december. Snart en av mina favoritmånader på året. November brukar kännas lite rough. Bara att bita hårt i kudden.
Jag väntar ju på besked. och besked kan jag inte få förrän diverse undersökningar gjorts. Bara det tär på mig. Jisses.
Jag rev av ett pass sen körde jag efter min fina J. En helg med lite planer. Träffa nya människor.
Sen är det ju Fredag vilket betyder: Fredagsmys.Pepparkakor: var tvungen

Man kan INTE sälja pepparkaksdeg och tro att Johanna ska gå obemärkt förbi. Nej nej. 
Idag? Vilodag. Jag var på väg till gymmet men porten på garaget kaputt. Lite sur blev jag. Ständigt strul med det elektriska här. Hissen strular ju om vartannat. Ja, valde att se det som ET tecken på vilodag. Det är viktigt det med: vila. 
Blev en lång promenad i lite regn. Men härligt ändå. Pysslat här hemma med min lampa och donat. Dags att klippa ner pelargonerna va? 
Sen....ville jsg pigga upp. Så bestämde mig nere på affären att köpa en viss deg. Det bakades! Doftade pepparkakor så som bara det doftar så LJUVLIGT. 
Till? Årets första Glögg minsann. En helt vanlig torsdag. 

Hon fixade det

En Bamsekram till mina kollegor!
Så fint välkomnande jag fick. Så fina kramar. Så fina ord. Så omtänksamma. 

Nu är jag trött. Yr så trött jag är. Men nöjd. Helt slut men härligt slut: 


Jag gjorde det och det var det viktigaste. Jag visade att jag vill och kan. Kraften är inte som innan. Begär jag inte av mig själv heller. 
100 mail och massa att ta igen. Sugen på julmust. Druckit för mycket kaffe. Men inget kaffe smakar som jobbekaffet ju. Glott på chokladbollar i kylen. Kollegor som ylar för att dom var torra. Diet eller ej. Jag lät bli och njuter av att unna mig kvarg med kokosflarn och lite  jordnötssmör. Det lilla som gör det stora hela. Sängen kommer bli så otroligt skön att krypa ner i. Ingen sömnlöshet nu iallafall. Kommer knoppa: kaboom!

Skapande

 
 
Åh, då kom en dag och gick.
 
Det har varit lite blandade känslor idag. Nervositet blandat med förtjusning.
Jag sov ganska länge idag. Varit lite tröttare senaste dagarna än vanligt. Var på möte igår med Cancer rehab och fick då svar på denna trötthet. För er som kanske inte riktigt vet att detta är en annan form av trötthet. Inte trött som sova trött. För trött är man men inte lika lätt att sova alltid och det känns annorlunda.
 
Det heter faigue. Inget jag kommer skriva om. Men fick mig att förstå lite mer då jag fick det förklarat. Förstår sig själv bättre då.
 
Har skapat lite idag. Koppar är vackert. För ett tag sedan såg jag en lampa i en affär som jag tyckte om. Men den kändes inte rätt ändå. Gör egen fick jag höra. Så fyndade en riktig tantlampa på loppis. Av med tyget, behålla ramen som är väldigt fin. Spraya, dona & fixa. Ska bli så kul att se slutresultatet. Tror den kommer bli riktigt fin minsann. 
Varför blandade känslor? Idag går jag på min första arbetsnatt igen. Längtar efter mitt jobb, kollegor och att kunna säga att: jag har jobbat, eller ska jobba. Meningsfull aktivitet behöver man. Vi får väll se hur det går?
 
 
 
 

Jordnötssmör

Från Bodyscience ska det va! 
Fick för ett tag sedan en liten leverans från Mmsports och detta fanns med. Om det är gott? Åh ja! 
 


 
Och idag gör Trollet Tyke sitt första officiella framträdande. Igår spanade han från fläkten. Tycker man om både Tomtar och Troll kan man inte annat än som jag bli lite förälskad i honom. 
Maskot är han. Tror han kommer bringa tur. Har det på känn. Behöver tur nu. 
 
 

Highlights


Vaknar av att någon donar i köket. Vad smular han nu med? Är han uppe? Före mig? Det bjöds på nybakta scones och kaffe i soffan. Spoiled? Herregud så goda. Slog mina med hästlängder. Kraften på gymmet sen var beyond. Lade på mer mer mer och rev allt vad jag kunde. En Proteinare Moahaha sen traskade vi mot sol och i mindre soligt väder. Lunch lagades och jag fick nu kläcka ur mig lite och ge betydande små prylar. Fick även kläcks ur mig oron. Har börjat få ont i halsen igen. Mindre roligt att berätta. Men hoppas på att det är något tillfälligt. Jagar läkare och får jaga imorgon igen. Dessa telefontider. Men åh så fin eftermiddag vi hade i soffan och känslor som väller upp. Känslig är jag. Ibland svämmar det över. Vi drog på "vi ska ut och traska lite och gå bort förbi Emmaus" kläder men Herrn fnös över regnet. Gjorde jag med. Så det blev bil mot äventyr som "bara skulle bli"...Vi hittade vad vi sökte...och lite till. Väl hemma kassar fulla. J drog på sig förkläde och sade:
- Nu ska jag laga en riktig gourmetmiddag till Tanten. 
Jag påtade med symaskinen men tjuvkikade mest på Honom. En liten Morberg Junior i köket. På menyn stod det:
Entrecote med Bananscharlottenlök pommes chateu & sallad. Hemmabakat bröd med rödlökssmör. 

Nya smakupplevelser vill jag lova. 
Vår maskot har fått ett namn. Hittade honom smulandes på Emmaus. Kunde inte låta bli. Så Trollet Tyke fick följa med hem och några timmar senare hade han ett namn med. Båda överens om det. Åter igen...ibland har man tur och kan knappt fatta det ännu..

Jul på Loppis

Vilken dag. Ni vet en sådan söndag så man bara inte kan tro det. Gått i sakta mak men precis lagom så som det ska vara en söndag. Uppe med tuppen och bakade. Minsann ska det vara så ska det vara. Blev rågscones och uppskattat trots att det ett tag blev pannkaka av det och degen fick räddas. Men det gick!
 
Jag fick till ett riktigt bra ben/rumpa pass och det var så skönt att känna hur stark jag är nu. Jag kunde pumpa pumpa och fast det började riva sådär härligt så fortsatte jag att pumpa. Så SKA det vara bara. Ljuvligt.
Vädret är underbart, riktigt varmt & solen skiner denna höstdag.
 
Jag blev serverad Tacos, oj tacos idag igen. Men denna helgen ska njutas! Sällskapet är det bästa med. Kan knappt fatta det vissa stunder. Men det är sant ju.
 
Jag har sedan spenderat min eftermiddag på Emmaus här i staden med Tre Hjärtan. Julen hade hittat dit och jag gick bananas på alla julsaker. Sade till kassörskan (måste poängtera hur trevliga dom är där med) att NU får jag stanna här hos dig. Hon skrattade och log.
Jag hittade massa fynd och saker som gick rätt in i hjärtat. Jag menar att saker kan köpas men sen finns det saker som verkligen känns "rätt". En känsla som bara wow. Jag kan säga att jag log hela vägen jag traskade hem. Att det var tungt struntade jag i. Att det var knepigt att bära struntade jag med i. Jag bara log.
 
Jag log inte bara för att jag var nöjd med mina köp. Log även för att jag knäckte en idé inne på Emmaus. Det sade bara klick när jag såg en sak. DÄR HAR VI DET! Ja! Så kan det vara....ibland har man tur.
 
Kaffet sattes på och mörket lade sig utanför. Jag pillade med cakepops jag bakat. Lite cakepops som bukett är klart och senare ska vi åka ut till Havet och besöka en Far och Lilla Emma. Lotten är med. Ser ut att bli en fin kväll och jag längtar efter att dörren ska öppnas igen...

 
 
 
 

Han fyllde

Ja, Han fick en fin dag. Kan inte stirra mig mätt på denna man.
Oh, seriöst. Är han MIN? Ja. Knip mig.
 
Grattis Du Fine Joakim Min
 


 
Man SKA få tårta på sin födelsedag. Klart jag gjorde en...
 
 
Make a wish! 
 
 
Lördagsoutfiten på kvällen. Spenderades efter Herrens önskemål hemma med Ostbricka. 
 
 Sanslöst fin dag!
 


Ja! Första passet på nästan en vecka rev jag av på förmiddagen! Jag njöt för fullt! Härligt! 
 
 
 

Fredagsmys
 
Äntligen kan Vi säga det!
Som vi längtat!

No way back
Rough
Upp ner upp ner


Det är verkligen som det står. När du är nere på botten och känner grus under fötterna. Det är du ska inse och börja simma upp.
Nu saknar jag vardag. Låter knäppt. Men nästa vecka ska den börja så smått. Var tänk lite annorlunda. Men går inte in på det. Tycker jag öppnar mig tillräckligt som det är nu. Jag anar att en del vet vad jag pratar om. Andra kanske inte. Men det är inte alltid menigen att alla ska förstå och veta. Jag fattar det knappt själv. 
Idag har jag försökt att vila. Oro i kroppen. Och nej det har inte med min tömning/fyllning att göra. Detta sitter i knoppen inte kroppen. 
Det bästa idag: telefonsamtal med Pappa. Blev lugn. Visste du inte va lille Far? 
Dagen har gått i sakta tempo. Sakta sakta. Både kropp och knopp. Jag har pulat med lite inför födelsedag. Eller ganska mycket pill men i mitt tempo. Hunnit träffa Linda och Mina. Bälat vatten och ätit varannan timme. Tänt ljus. Lyssnat på musik. Smsat Och skapat kommande träff. En "Tapas träff". Gjort som dr Jacob sade. Varit på affären ggr flera. Glömt saker hit och dit. Slå in paket. Hemlisar. Promenader är "förbjudet" kraft ska samlas och sparas nu. Brukar hjälpa med promenader så det har varit trist att vara utan. Väntat på posten. Posten kom. Inget brev. Ingen kallelse. Väntan är olidlig nu. Därav jag vill slutföra det jag tänkt med just min tömning/fyllning. Vet inget om veckor som kommer. Vad som händer och detta ska jag ha provat på. Ett mål. Efter detta. Nya mål. Nya fokus. Mer fokus. Kvällsbabbel. Spillde tonfisk över hela mig. Luktar apa. Dags att samla kraft....


Intensivt


No carbs. Då menar jag inga kollisar what so ever. Lite roliga "mål" jovisst. Men allt går om man vill! 
Gjort detta innan som sagt fast dock mer utdraget och inte såhär intensivt. 
Det fina idag. Mina små pojkar. Mys. Jisses, min pojk berättar en hemlis för sin mor. Vad han växer!!! Sådär....en "liten tonåring". Huvva. Älskade ungarna mina. Er kärlek gör mig hel. 

Matpreppsöndag


Nu är det snart klart. Och idag eller snarare även kvällen fixades matlådor inför fyllning som startar onsdag 6:00. Det är nowayback jag slutför detta som jag ville göra. Absolut inte med samma resultat men jag känner på det och har testat. Värt en del att utmana sin hjärna bara. Hur det du stoppar i dig påverkar dig. 
Inte alls samma energi på gymmet idag. Men rygg och lite axlar genomförda. Easy Easy. Det viktigaste för mig: jag gör det. 
Som min vise J sade: 
- Det är över nu! Detta är det sista! 
Sant så sant. 

Dag 1 men ändå

En lång resa både fysisk och psykiskt. 
Idag startade min ordentliga tömning. Utmana psyket till max. Vissa stunder så lätt andra vill jag bara kasta något. Varför jag gör detta? För att jag sade till mig själv att göra det. Jag kan/kunde inte dieta fullt ut och köra på som jag ville. När jag stundtals inte kunde äta. När sjukdomen tog över och världen brakade. Men jag slutför det jag sade och testar för att känna. Sen är jag nyfiken med på vad som händer! 
En lördag vid kyrkan, hos vänner och film i soffan. En fin lördag. 
En tanke på alla som inte finns med oss. 
RSS 2.0