Tipp

Åh, vilken stressig morgon det blev. Men det gick, vi kom i tid till skolan. "Gympapåse" med och allt annat som ska med. Lias var ganska så godmodig idag när vi kom till dagis. Han såg sin lille kompis N. Han släppte minsann och var på väg in i lekrummet. Jag sade Hejdå och skulle gå. Då kom han och skulle ladda med lite fler kramar. Jag behövde med ladda lite. Han är så go på morgonen med sitt kelande och gosande. Jagkan snusa på honom sålänge jag bara får. Får snusa på Ted med ibland och då gäller det att ta vara på det. Stor kille nu som ser mer och mer och funderar mer och mer. Precis som mor sin. Sen fick G ta Lias och han blev ledsen ja, men jag hörde att det inte varade länge. Man måste ju få visa att man blir ledsen över att skiljas från mamma sin. G sade att det går mycket bra för honom! Känns så skönt! Dagarna går verkligen fort och jag hinner (som igår) sitta ner i lugn och ro. Idag har jag massvis på schemat. Får se om jag hinner med allt men startar dagen med lite Social Omsorg och en kopp kaffe. Det ni!
 Ta hand om varandra!


Imse vimse spindel

Lias kan minsann han, kloka barn!


Människosyn

Hur ser jag på andra människor, se hela människan. Kroppen är ju bara ett skal...

Åh, första dagen helt ensam och kan fokusera på skolan och göra bra ifrån mig.
Ted och Lias var så duktiga i morse och morgonen gick bra, tills jag lämnade Lias och hanvar så lissen i ögat. Precis pratat med G och nu sov han gott. Han hade varit så duktig sen och allt hade gått så bra. Jag drog mig från att ringa, vet ju att allt är bra. Annars hade de ringt men jag var tvungen bara. Kände på mig att han sov nu. Liten kille. Klockan 15 kommer jag och hämtar dig med Storebror såklart. Ted påpekade det i morse att jag skulle minsann hämta honom först. Så att han fick vara med och hämta Lillebror.
Jag har hunnit med lite hushållssysslor, både dammsugaren rastad och ett berg av tvätt. Nu ska det bara vikas med. Katterna har hållt sig inne idag, ingen av de vill gå ut. Undrar varför? Ha ha. Blir ju blöta om tassarna och ingen av de tycker om det. Izor ligger på stolen intill mig och spinner. Jag har varit effektiv och ringt CSN, bäst att hålla koll nu när man jobbar och får studielån. Vill inte komma i vajsing med CSN. Jag har minsann gjort min VG-MVG komplettering och INSU 3 är med klar. Nu ska jag i eftermiddag sätta mig med ETIKEN. Har massvis med sidor att läsa. Dagen ser ut att fortskrida bra. Nu måste jag dock vila mina tassar och läsa lite...

Ska bli kul ikväll och se badrummet fogas. Älskar verkligen vårt kakel på väggarna! Håller mina tummar för att det kickas igång lite ikväll med fogning!

 


Fram

Hujedamej vad sent det blev idag med. Jag pustar ut nu och sätter mig här en stund.
Idag var första dagen för maken efter Pappaledighet sedan i januari att återgå till jobbet. Jag gjorde mig klar för dagen innan det var dags att väcka barn. Det värsta med detta tidiga är att få i barnen något att äta. Avskyr att truga barnen på morgonen, då jag vet att båda vill vara vakna en stund innan de äter. Men Ted har blivit fantastiskt duktig med detta sedan SKOLSTARTEN (ja, han går i skola...hjälp!!!) och Lias var duktig idag. Man är ju rädd att de små liven inte får i sig vad de behöver. Väskor klara i hallen, kläder redan framtagna och det var sedan dags att köra. Ted fick lämnas av först, han sprang till andra sidan, öppnade dörren till sin lillebror och gav han en puss.
- Jag kommer sakna dig Lillebror!
Lias fäktade glatt med armarna och flinade, ögonen glittrade på den lille godingen. För att inte tala om Teds ögon.
Sen var det eldprovet. Lämna Lias och veta att jag inte ska hämta honom förrän sent i eftermiddag. Lång första heldag på dagis. Han blev såklart ledsen. Innan jag ens "räckt över" min lille kille. Han skrek och tårarna sprutade. Det gjorde de på mamma i bilen med. Vet ändå, ja man vet ändå att han är trygg hos G  och LM. Ni är ju helt fantastiska båda två ska ni veta.
Väl framme hade jag missat 45 minuter Blockråd som jag helt missat på schemat och uppmärksammat i lördags då jag var inne på Notis. MEN, idag gick barnen långt före och jag hade ändå inte hunnit ringa och byta deras tider. Had ejag inte gjort ändå, lite för tungt att börja med för den lille busen iallafall. Big NO NO. Någon måtta får det vara. Men det godtogs och det skulle bara vara annat, inte missat en enda eller något vi haft i skolan så 45 minuter kan inte spela roll. Resten av blockrådet fick jag fram vad jag tyckte och vi gick sedan igenom vad alla tyckt. Jag fick gå ut på toa en liten stund, mina tankar var mest hos Lias och "tramsig" som jag är kom bara tårarna. FINA Natta, tack för de bra orden. En liten rast och sedan kickade vi igång en förmiddagen med Social Omsorg för att sedan gå på en lunch.  Vi satt nere i Kårlokalen och fick i oss mat och blodsockret bra igen. Ha ha. En eftermiddag med Omvårdnad och återigen öva att askulera. En trevlig eftermiddag som gick mycket fort förbi.

Ted på skolan! Vi skulle nu hämta Lias och Ted ville göra det (ja han fick gå in först, men han ville hämtat honom själv) NI SKULLE SETT LIAS MIN! När han såg dörren öppnas gick han mot dörren, de vet minsann ju att det KAN vara min mamma eller pappa eller bror som kommer. När han såg Ted så gjorde han ett glädjeskutt så han höll på att trilla och SPRANG mot sin Storebror och upp i famnen. Åh, jag var så fullt tagen med att titta på barnen så jag glömde för en stund var jag var. Underbart! LM berättade om dagen, om en ledsen Lias. Lias som sedan lekt med bollar och varit arg en liten stund. Ätit melon och blodkorv och sovit i två timmar. Det hade gått bra. Lite tid tog det att somna, men han har ju aldrg sovit där innan. Inte så konstigt, van vid sin lilla säng. Vi körde hem hem hem. Började på maten och plockade lite. Sedan väntade vi på "Stora Bocken Bruse". Vi blev så otåliga så vi gick ut med lite sopor och gick på grusgången. DÅ KOM PAPPA Patrik gåendes! Vilken lycka, Ted rusade och jag hängde på i lite mindre takt med Liten i famnen. VÄLKOMMEN HEM! Pappa glad, vi glada. Vi hann med en liten stund tillsammans innan det var dags för grabbarna att plocka upp kräftorna.
Jag körde på möte med glada instruktörer. Ska bli härligt att kicka igång igen. PÅ MÅNDAG KÖR VI IGÅNG!
Nu ska jag bara njuta av den lilla kväll som är kvar, allt är klar inför en ny dag med nya tag.

 


Så liten, så liten fortfarande. Tiden går...Början på året, nu har vi snart höst. Åh!En söndagförmiddag i morgonrock och "jamis...

img_9552 (MMS)

En söndagförmiddag i morgonrock och "jamis". Precis som en söndagmorgon ska vara.    Jag återkommer, lite nervös inför morgondagen...natt natt


Good day ;) Haft en fin fin dag. Pojkarna ...

img_9458 (MMS)

Good day ;) Haft en fin fin dag. Pojkarna kom hem vid 2 inatt från kräftfisket. Jag och Lillebror Liten sov gott då. Så idag var det vila på fm. Ted fick leka med Rami, jag och Liten en shoppingtur på stan. Ted var på loppis och fyndade, mamma och Lias fyndade i stans affärer och Pappa hänga tvätt hemma. Ha ha. Sen körde vi in till Systra min & Andre. Lite fika, firade Sis och resprat....:) thaimat hemma hos Svärföräldrarna och kusinerna. Ted fick med sova över! Lias somnade gott i sin nya pyjamas på hemfärden. Mamma och Pappa intar. Soffläge nu ;) Cheers!!!


Lillasyster

Fredag idag! Ted i skolan och Lias har varit utan mamma och pappa på dagis i två timmar. Bara han, inga andra barn. Vilken lyx för honom att få ha båda fröknarna för sig själv. Maken har lagat ett hål i tanden och snart ska Ted hämtas i skolan. Vi ska in till stan och jag ska släppas av för en kvälls jobb på 11:an. Kul att de ringde och behövde mig! Riktigt roligt!!! Pojkarna ska fiska kräftor ikväll! Vi hoppas på många så att vi kan ha en redig kräffsaskiva sen. Åter till Fredagens bestyr.
Min lillasyster fyller 23 idag! WOW 23, min lillasyster. HURRA FÖR DIG IDAG!
Tina min fick fast jobb igår och jag grattar dig ännu en gång! Hoppas du hittar mycket på Väla idag. Jag är grymt avundsjuk. De öpnar upp nya Väla nu ju, med nu 180 affärer och giganiska ytor. Nya roliga affärer med!
 Måste dit snart och titta!!! Det kliar i fingrarna!

 


Rabatt? Eller Tarzans tillhåll?

Min rabatt med tre tokiga pojkar i. Nertrampade blommor, men de kommer igen till våren...;)


Motivation

Åh, just den första tiden i skolan har jag inte känt mig alls motiverad. Jo, visst är jag motiverad men känner mig mycket mer tankspridd än förra terminen. Tankarna snurrar lätt iväg på annat. Det känns som om jag byter räls i huvudet. Hängs det med? Just nu tror jag att jag behöver det där lugnet, och tystheten som startar nästa vecka. Jag kan helt enkelt inte koncentrera mig fullt ut med alla hemma. Det går inte och jag blir knäpp. Även om det känns tufft att lämna Lias på dagis så behöver ju han det med. Kluven är man, men detta klarar vi!  För mycket hemma som man snappar upp och drar bort mig från skolans tänk att sitta ett antal timmar minst om dagen. Just denna veckan har jag tittat en del på kvällarna i böckerna. Så vill jag inte ha det!  Jag tycker faktiskt att det ska bli riktigt skönt att då sitta ifred med skolan denna hösten. Man dras lätt in i annat som "också måste göras". Man hoppar in och gör saker som faktiskt kan vänta. Jag ska nu (eftersom jag satsar på högre än G) göra en INSU som jag fick reda på igår skulle göras för att uppnå högre betyg. Jag som trodde att Redovisningen visade vad man kunde. Det kan jag tycka är lite fel...Det är skillnad på oss. Synd att man bara kunde få IG eller G på den. Jag som tycker att man visst kunde uppnå högre betyg, och det tycker jag att en del gjorde. Men jag är ju inte lärare. Jag bara tycker...
Nu ska jag bläddra i OMV boken och titta in INSU.Den blonda tokstollan pluggar på inför Medicinprov med kurskamraterna!

Bild lånad från vår hemsida på
Flexvux.


Busungar

Ja, ännu en Onsdag till ända och vi går inom en snar tid in i September månad. Dagen har spenderats med skola, städ av garage och takmålning. Barnen fått leka hemma hos Farmor & Farfar medans mamma jobbade på cyklen. Väl "hemma" hos Svärföräldrarna så bjöd lilla Svärmor på kaffe och smarriga ostar. Möss som vi är!
Barnen hade varit så snälla! Väl hemma så hade Ted en föreställning och efter tandborstning så lästes en saga. Ikväll blev det "Bockarna Bruse". De sover nu så gott, båda bröderna. Jag sitter och inväntar Stora Bocken Bruse. Han har säkerligen haft mycket trevligt. Min skjutgalne make. Jag ha kollat igenom skolan inför morgondagen och pustar ut. Dagarna tickar ner. Måndag måndag måndag börjar Patrik jobba igen. Oj oj oj. Det kommer kännas så konstigt då han varit hemma nu sedan mitten av Januari. Vi har blivit bortskämda. Vi vill ju ha han hemma. Nåväl inga kvällsskift så det tackar jag för Chefen på makens jobb. Hade inte funkat nu med två som jobbar kvällar och två små. Någon måtta får det vara. Nu ska denna Hönan plocka fram lite OSTAR för snart kommer han.
 By the way, Lias gömmer toapapper överallt här den lille busen. Hittar på sina små "hyss"...

 "Februari nattning"


Hyss

Ha ha ha!!!


En timme

Patrik har nu kört för att lämna LIAS på dagis i en timme. EN TIMME. Åh, vi kommer nog sitta här hemma som på nålar. Ted har lång dag i skola, och sedan Fritids idag. Killarna våra är så duktiga! Vad ska mamma och pappa hitta på mån tro? En hel timme?!
Ikväll ska vi allafall iväg båda två, och barnen ska vara hemma hos Farmor och Farfar. Maken ska iväg och skjuta och jag ska på ett spinningpass. Härligt! Sedan är det Teaterföreställning ikväll med!


Att komma tillbaka

Att sedan komma tillbaka och få sin lille unge i famnen igen är obeskrivligt. Jag studerade Lias efter min promenad ner till sjön. Han var i fröken G´s famn såklart. Han gillar nog henne tycks jag tro. Jag kallade men han hörde inte. Sen sade G:
- Vem är det? Jag kallade och när han såg sin mamma så började underläppen darra och de små ögonen fylldes med tårar. Vilket underbart möte. Han kom i mammas famn och höll sig sedan nära mamma och mamma inom räckhåll.

Vi körde sedan hem och han blev så lycklig över att se pappa sin med. Som nu har kapat upp all ved. Hu, det kommer snart mer men i år har vi lite förbehåll. Vi ska inte stå i november och kapa och klyva iallafall är det tänkt. Men värmer man upp huset med just ved så krävs det mycket och det är jobb med det. Men som de äldre och visare säger:
- Det värmer mer än en gång...
Lias fick sin lunch och somnade sedan gott. Sover än och vi vuxna fick lite kaffetid på balkongen då vi satt och tittade på träden. Kändes som om träden tittade på oss. Jag har sedan suttit med skola och nu tar jag en paus. Känns lite tomt änsålänge. Det är inte riktigt igångkickat från min sida, men det kommer sakta men säkert. Vill ha lite förbehåll om vi skulle bli sjuka någon av oss. Tvätten är klar nu hör jag och den ska luftas ut. Underbart vilket strålande väder vi har idag!

Eftermiddagen var lika strålande!
När Ted var hemma från Fritids som han älskar och sjusovaren vaknat så gick vi ner till byn. Solen hettade och det var underbart! Ankorna fick mat idag igen. VäL hemma igen lektes det ute lite innan barnen fick bada och maken laga mat. God mat, Hoisin kyckling. Efter det busades det som bara den. Klockan var mycket men barnen hade så KUL tillsammans. Gick vilt till, Lias trillade och bet sig i läppen. Lite tårar sedan busade han på med Ted igen. Kvällen avslutades med en Teaterföreställning av Ted. Lias älskade det!
Jag skrattade och jisses så rolig han är!Morgon, älskade älskade ungen min.

 

Mamma tillbaka hos mig och busar!Inväntar kvällsmaten och suger på en dressingflaska i mammas famn..


Gå ifrån

Fåglarna kvittrar ute, solen skiner & sjön ligger spegelblank. Idag tar jag inskolning och idag var det tid att gå ifrån. Jag kände mig ganska så lugn när jag skulle gå. G frågade om jag var redo? Ja, bara att göra det ju.... Så jag pussade min lille kille och lämnade över honom till underbara fröken G. Sen gick jag. Lias blev ledsen men jag hörde och såg att det inte varade länge alls. Hoppas nu bara att han inte går och letar. Min lille kille. Jag står och räknar ner tiden. 7 minuter kvar... Min store kille är i skolan, efter skolan väntas fritids. Tänk vad tiden går!

Solsken

Ted i skolan och idag var han även på Fritids efter skoltid och provade på det. Det har även fotats i skolan idag, ska bli spännande med första skolkatalogen! Jag har varit i skolan hela dagen. Hela förmiddagen hade vi redovisningar och vi fick HIV-Aids att prata om. Tyckte det gick riktigt bra, jag har ju inga problem med att prata inför folk. Jag blev så nöjd med vår insats. En sjukdom/ett virus som så många vet för lite om. Men som många lever med. Efter det lunchade jag med goa flickor sedan hade vi studiebesök på ett gruppboende. Jag har aldrig varit på en gruppbostad och det var kul att få se det med. Vilka fantastiska människor det finns!
Sedan tog man gula bussen hem och kom hem till kaffe på bordet! Jag och småpojkarna promenerade/cyklade ner till ankorna och matade de. Lias vinkade och pratade. Skrek efter Ted då han cyklade, Ted svarade. De har sitt eget lilla språk. Lias gör en riktigt "Silvia vinkning" nu med. Ser så kul ut. Men den lille busen är minsann inte att leka med hela tiden nu. Han är väldigt känslig, och har ett väldans humör (nej jag har mitt kvar). Ted är så lik mig i sättet. Den lille kille är så attans envis. Så envis och lika tokig som sin mor. Jag kan säga att jag slutade andas flera gånger under promenaden idag. Han försvann ju och jag var livrädd att någon skulle komma och köra berusad och köra på min lille kille. Eller att han (väl nere i byn fick han såklart inte köra utan synhåll) skulle blå påkörd av någon ouppmärksam som kör för fort i byn. För tyvärr så körs det fort. Även om man är utanför byn så kan det lätt hända något. Jag vet dock att han stannar om han inte ser oss och har koll. Men så läskigt ändå. Idag hade han cyklat över en liten väg själv. Bara en liten men ändå så blev jag rädd.
Ankorna blev mätta!!!
Väl nere i byn "sprang vi på" Pappa och Katja och Ted blev en liten fripassagerare med de hem. Kan det vara kattungen som lockade? Jag och Lias spurtade hem. Maken körde med motorsågen och vi var ute en stund. Lias studerade sin pappa länge. Katten Izor satt troget intill sin lill husse. Kompisar är de! Lias matade Izor med bröd. Han är ingen anka men åt gjorde han. Vi lekte lite i lekstugan och klättrade på stolar. Sedan var det dags för en timmes spinning och genomsvett blev jag. Härligt! Helt underbart ljuvligt! Snart kickar mina pass igång med.
 NI SKA FÅ SVETTAS!
Nöjd och glad ska jag nu krypa ner i soffan och njuta av lugnet i en trygg famn. Bra dag, ny dag imorgon...

Detta med småbarn, och deras makt de har. Deras energi som suger musten ur en, och som samtidigt ger så enormt med kärlek så man spricker är ett mysterium. Hur kan man älska någon så mycket?Foto: Emily.
Maria Magdalena Marknad i kaffekopparna.


Två

Bröder


What goes around

comes around.

En härlig sovmorgon trots Liten som somnade tidigt igår. Vi var ute på en promenad, och gick hem till Pappa och Katja som har fått hem en underbart söt liten grå kattunge. Jag hoppas på en liten Movitz. Tycker det hade passat honom. Väl hemma igen var det dags för mig att bli inkörd (det lät fel jag vet) till ett kvällspass. Haft en mycket bra eftermiddag på jobbet med fina Anna, Marianne och André. Vilket jobb alla gör, helt fantastiska, och jag kan inte beröma er nog ska ni veta.
Jag måste ju berätta om ett par fina jeans jag hittat på
Gina Tricot. Roligt nog så heter de
"Johanna Denim trousers"
Kanske ett måste (även de) i min garerob..Ha ha.Tycker de är granna som tusan!


Valp

Helg, lördag och en tidig morgon för hela familjen då jag behövde komma in till jobbet. Barnen så otroligt duktiga och Lias snackade i baksätet. En dag på jobbet med fina medarbetare. Ja, att älska sitt jobb är en gåva.
Man är lite bortskämd.
Efter jobb hade jag lite ärenden inför kommande 75-års kalas. Hon ska minsann firas lilla farmor. Hoppas att hon kommer tycka om det. Vilken fest vi ska ha för henne! Eller, mer än hon anar hoppas jag.
När vi väl var hemma var jag tvungen att ta tag i den lite mindre roliga städningen av ovanvåningen. Maken städade vår oroligt stökiga bil. Sen tog vi en cykeltur ner till byn för att införskaffa kvällens förtäring:
Babyspenat med tortillas, persilja, dill och philadelphia. Lite senare ikväll ska vi avnjuta goda ostar och dinkel samt salta kex. Till detta en "stänkare" som vi komponerar själva efter smak och tycke. Lias har fått ett bad, ett smarrigt päron och fem gottisbitar. Men han var så trött, så trött så han orkade inte hålla sig vaken till kvällens gott. Han ville verkligen upp och sova, men är man uppe klockan 5:45 så får man vara trött. Somnade direkt i sin goa säng. Jag har spikat upp lite tavlor, duschat och nu håller vi på med maten. Ted kollar "Hitta Nemo" och strax ska vi smaska! Lördagar när de är som bäst avnjutes hemma, borta bra men hemma bäst.  

Bilder från Tinas 25-årsfest.


Löven faller

Denna veckan har vår gräsmatta blivit med löv. Ja, gula björklöv pryder nu våran gröna matta på baksidan. Framsidan består mest av bok och björk inne i skogen så dessa löv hänger ännu kvar och är gröna. Men björken visar att idag, speciellt idag är det faktiskt höst. Regnet duggar och det är kallt i vinden. Det är lite dovt ljus ute och barnens höstjackor är framme. Jag har strosat i morgonrock hela förmiddagen. Maken var så gullig och körde Ted till dagis, sedan tog han inskolningen idag med. Jag fick vara hemma och bara vara en liten stund. Morgonrocken värmde och näsan har nu börjat rinna på även mig. Småpojkarna är förkylda, och lite dåsiga. Lunchen är nere, Lias sover och det ser så skönt ut. Stoppade ner min lille kille under sitt täcke med sin Micke Räv. Han gosade ner huvudet i kudden och somnade. Jag sitter och njuter av ännu mer lite lugn tid. Kvällen spenderas för mig på avd 11. Ska bli kul att se hur en kväll ser ut, men antar att det är samma som 12:an.
Tror att jag ska bädda ner mig på soffan och läsa lite.
(Blev dock inte så, spanat in kläder på nätet...)

Ganska så kul då vi var inne på shoppingtur i veckan. Lias var överallt och ingenstans, men kul hade vi. Han var glad för att krypa in i omklädningsrum....

  


JA!

Helt underbart underskönt att få cykla i en timme! WOW!
Att få sitta på den sadeln är som för många andra ett begär som måste stillas.
(Kommer hem och Liten sover, Ted nattas. Maken snickrar.)
Jag har fortfarande BPM OCH RPM i skallen...
Peace and out!


Åh ja.

Idag var det mamma som körde Ted till skolan. Han ville nog att jag skulle följt med honom in en liten stund, men där var mamma stark. Även om jag ville springa och krama om min lille kille så gick jag. Han är stark, men med mycket känslor.
Väl hemma var Liten vaken och det blev en
kladdig frukost innan maken körde med honom till inskolning.
Jag har haft 1½ timmes fixa och dona. Sett film på Fronter, bestämt tid med lärare, ringt ringt och åter ringt. Haft massa "instanser" att ringa, legat på hög men nu är allt gjort tack och lov. Man är ganska så bra på att lägga allt på hög, och tänka att man tar det sen. Men nu är allt fixat, och snart kommer pojkarna hem igen. Kaffet är på ,och jag inväntar mina tre. Dagen kommer sedan gå i fullt ös. Speciellt kvällen! Men jag tror att vi tar en liten paus nu då alla är hemma. Jag har några kapitel att läsa, men läser helst de i lugn och ro. Kanske ikväll...


Morgonsvinget

Ted åker innan skolan ;)


Store and score

Idag var det upp i ottan som gällde för oss alla fyra. Klockan 7:30 hade maken en tandläkartid och det var snälla goa barn vi väckte idag. Ted och Lias åkte en mysrunda med mamma innan vi gick till skolan. Ted var lite synande idag. Tittade på barnen och stod framför sin lillebror väldigt länge, pysslade med honom och vågade inte riktigt. En känslig kille. Det ringde in! Lias han tyckte nog det var helt fantastiskt med alla barn!
Jag stannade en stund, sedan gick jag. Ted vinkade och sade högt i klassrummet:
- Hejdå Lias!!!
Jag och Liten körde för att hämta maken och sedan vidare på inskolning i 1 ½ timme. Tur att jag vet vem Gunilla är och att hon är en sådan fin person. För det är så jobbigt att behöva lämna bort. Skär i hjärtat och det gör det var gång jag lämnar ledsna barn. Jag hoppas att Lias blir enklare än Ted, för Ted var ledsen ofta och länge.
Väl hemma sedan igen så tog jag och Lias en nap. Ja, ha ha. Skönt att somna då det smattrade lite på rutorna. Maken körde med motorsågen för att börja på ännu mer ved vi fått hem. Vi somnade gott....
Eftermiddagen spenderades med att hämta Ted hos Rami, sedan körde vi in till stan. Patrik och Svärfar på tråkiga uppdrag och jag tog med mina små på en shoppingtur. Så snälla goa barn. Hittade snygga jeans till Liten coh Ted fick en ny tröja, både på Kappahl. Tycker deras barnkläder är så fina. Tjusigt! Snygga men bekväma jeans!
Ted han provade tröjan och blir mer och mer medveten om vad han tar på sig. Han tycker att mamma har bra smak och det tycker minsann jag med. Ha ha! Så kul att handla med snälla och glada barn som vill vara med. Lias fick gå lite och "brövvla" Ted hjälpte till och han kollade kläder han med.
Sen traskade vi lite. In på HM och jag utnyttjade en liten bonuslapp. Blev koftan/ponchon jag spanat in länge i katalogen. Så fin och den kommer värma mig en fredagkväll i höst!
Hemfärd och lite matintag. Samtal med min Ted som ikväll berättade en grej jag anat. Men det är vår hemlighet (Tina vet ju med) Barn som duschar, barn som somnar. Liten orolig, Liten förkyld.
Jag drog på mig löparskorna och drog en runda i regnet, eller diset eller vad man ska kalla det. Svettig och in i duschen. Nu har jag kickat igång, känns så skönt. Skola och Test då barnen somnat...sedna när det var klart så vaknade Lias... Liten varit vaken i nästan två timmar nu senare. Han skrek och skrek och mitt hjärta ville ta upp honom. Sagt och gjort. Han har myst med mamma och pappa i soffan och vi har kollat in när Leila bakat i Frankrike. Åh, arma kvinna förbarma dig!
Jag hoppas på en god drink med jordgubbar och rabarber snart....;)

Ted berättade ikväll vid kvällsmackan att han inte vågat berätta en sak för "Fröken"...Jag frågade vad?
- Jag ville hem....
Åh, älskade unge. Jobbigt att höra att du kände dig lite osäker och skraj. Men fantastiskt att höra att du har ditt hjärta hemma hos mamma och pappa samt din lille lille lille bror. För ditt hjärta är stort och varmt!

Foto: Söndag 14/8. Mys och kel.


Izor

Kvällsbloggar


Eftermiddag

Inne i stan ;)


Med känsloladdad glädje

Vilken dag vi haft! Vad mycket som hänt och våra små som växer utan att vi hinner blinka.
Ted gick med gott mod upp idag och Pappa körde honom till skolan. Stannade en liten stund, sedan var det dags för Pappa att gå. Jag mös med Lias hemma, så kelen när han är nyvaken. Klädde på och sedan åt vi lite innan vi körde mot inskolningsdag nummer två. "Fröken"/Pedagog Gunilla som hade mig då jag var liten och Ted mötte upp. Hon såg direkt hur jobbigt det var för mig.
- Det är alltid mammorna som tycker det är jobbigast.
Sant sant. Jag var nästan bölfärdig. Lias studerade mycket allt. Han hängde lite efter men kollade hela tiden var vi var. Lyx att ha både mamma och pappa med, men det SKA vara lyx när man är Liten. Vi var där en timme och sedan handlade vi innan vi nervös körde till skolan. Jag fick nu tårar i ögonen igen....ha ha. Ser Ted och han ser glad ut. Han var stolt när vi hämtade honom och han hade haft det bra! Berättade att han har något mycket viktigt i sin väska till mig. Sedan lekte han och bästisen Rami på skolgården. Jag och Nana catchade upp lite. Bestämde att Rami följer med oss hem och leker. Barnen busade massa. Lias som är så förkyld (typiskt) fick sova en stund. Medans Lias sov så gjorde jag skolforum. Alla papper i pärmen och fit for fight nu. Sedan när Liten  nanat traskade vi in till Farmor Ingrid och Farfar Gunnar och hälsade på en sväng. Pojkarna kom incyklandes med minsann! Pallade plommon och klättrade i träd. Tvärs över vägen ropar Patrik:
- DET ÄR MAAAAAT!
Vi sprang in tvärs över grusvägen hem igen...
Avnjöt hans gooooda köttbullar och sedan gick vi ut igen. Solen sken så varmt. Pojkarna gungade och Patrik byggde ännu en gunga till dem. Nana kom och vi tog en varm promenad, Zeke låg och flinade i vagnen. Sötskrutten. Lias seg, så seg idag och efter fika ute så fick han ett bad. Tina min kom och hälsade på! Barnen duschade, nattade och sover gott. Båda så trötta men båda så nöjda med dagen.
Det är både mamma och pappa med! FÖR ATT INTE TALA OM HUR STOLTA VI ÄR ÖVER ER POJKAR!

    
Revoltiska känslor

Kan man kalla det så? Revolt gjorde jag i tonåren, och något jag gått igenom. Nu är det mer känslorna som gör revolt. Jag tycker det påminner om dessa gravidkänslor man fick. Detta känsliga och sårbara, lite skraj och lättskakig. Blir lätt stressad, och rädd för att mista en liten kontroll man haft länge nu. Jag vet ju såklart vad det är, ja tack ställer min egen diagnos. "klippa lite navelsträng" Sakta men säkert ska man klippas från sina barn. Man lever i en "mammabubbla" och tror nog inte att "det" ska komma. Ni vet, att dela ut en liten större bit av sina små. Att överlåta ansvaret till någon/några andra.

Att det är någon annan som tar hand om det man värderar allra högst.

En dag full med känslor som svämmat över vissa stunder. Men det får de göra. Jag har haft en hel dag i skolan och sedan direkt till jobb en hel kväll. Så min "mammaångest" är påtaglig...Väl hemma möts jag av en fantastisk man som är en helt fantastisk Pappa. Båda barnen sover så gott. Imorgon händer det grejer!!! Jag är nog mer nervös än barnen...
Lias första dag hade gått så bra!
 Runt hörnet (imorgon) väntar Teds första skoldag samt Lias andra inskolningsdag!
Jag vet att det inte bara är jag som förälder som jobbar eller läser. Men kan inte rå för att jag kände som jag kände idag. Nu när jag väl är hemma och har pustat ut så har dagen varit bra. Fått mycket gjort och haft en minnesvärd stund på jobbet. Inte bara jag som blev rörd, för rörd blev jag.

"i skolbänken idag"
Foto samt frisyr: Natta


Första dagen

För Lias idag på "dagis". Inskolningsdag nummer ett! Jag har en hel dag inne i skolan idag. Kommer tänka på min lille kille hela dagen!!! Mammas liten Molle ska ta ett nytt steg ;) "Varje tusenmilafärd börjar med ett steg"

Kan själv

Liten äter helst själv ;)


Ett två tre

Dagarna räknas numera väldigt bestämt ner. På måndag börjar Lias inskolning, och Teds första skoldag är på tisdag. Vart tar tiden vägen? Mina små pojkar.
Idag fick jag och Liten en underbar sovmorgon. Maken och Ted var uppe i ottan och tillsammans med Svärfar & Håkan drog de upp många fiskar i nätet.
Både ål, sutare och brax. Det ni! Mina storfiskare!
Jag och Liten började äta en mysig frukost då de anlände hem igen. Lias har fått ett litet bad med bubblor. NU LÄNGAR JAG SOM EN TOK EFTER BAD I KAR en kall höstkväll
PK! Fick skjuts in då bussarna går så dåligt på helgerna. Jag hade planerat att gå och sola men automaten ville inte växla alls idag så det blev ett "återbesök" (ha ha ha) på Lindex. Ett par fina jeans fyndades idag, så sköna och kommer användas flitigt denna sensommar får jag hoppas.

Igår drog jag in pojkarna till stan på eftermiddagen. Efter en heldag hemma med Erica och töserna så var vi lite rastlösa. Eller rättare sagt jag. Blev en shoppingtur på stan med mina tre P. Ted protesterade som vanligt, han ville bara gå till karusellerna men han fick minsann vänta. Det blev en ny fick höst/vinter jacka och skor till Ted. Lias hittade vi snygga jeans till samt en body, det ska han minsann ha på fotograferingen på "dagis". Så fint och bodyn skriker verkligen Lias. Maken fick "håsor" och "fillingar". Jag hittade minsann (ovanligt) en fin rosa top (åh, gammelrosa) och en grann sjal. Ibland behöver man inte leta så värst mycket och jackan blev Ted så fin i! Han såg så stor ut!!! Det är så charmigt med gluggen där nere på Ted. Ted och Lias åkte karusell! Patrik vann en apa med fillingar till Lias och en boll som blinkar till Ted. Ted fick prova på en sådan boll som flyter på vattnet. Det såg så kul ut.
Väl hemma så åkte de två större pojkarna för att kolla in fisket. Jag och Lias bakade pizza och jag smuttade på ett glas rosé. Är ingen vinmänniska men då jag lagar mat (vilket inte händer ofta eftersom min man lagar mat som en kock!) kan det vara gott. Efter att familjen ätit dansade vi loss i köket. Trötta barn, Lias somnade. Sen tittade Ted lite på film och vi vuxna på film i vardagsrummet. Går in för att kolla till Ted och han tittar inte. Han sitter med sitt Hemmakväll godis och pillar i asken. Mammas hjärta dunkade till. Varför ska han sitta där ensam? Frågar om han inte vill mysa ner med mamma och pappa. Sagan om De Två Tornen hade precis börjat på TV.En av Familjens favoritfilmer. Underbart när han kryper nära och gosar.

Lördagskvällen spenderades på jobbet med alla godingar. Hihi. Väl hemma med skjuts från snälla farfar, såklart hängde farmor med på ikväll. Släppte av mig hos mina tre pojkar, en varm dusch och nu står en film och väntar runt hörnet...


Festival

Karusell med tre pojkar!


Etik

Sovmorgon, åh så härligt! Väl uppe så blev det en riktigt långfrukost innan jag satte mig med skoluppgift. Nästintill klar var det bara att åka in till stan för en första lektion i "Etik och livsfrågor". Spännande och tre timmar gick attans så fort. Sen bar det av till Tyringe och hela familjen Mossberg. Inte träffats sedan Lucas student i början av juni. Vi hade det så bra! Ted busade med sina stora morbröder, Lias lallade runt och var som han alltid är då han inte är hemma: självgående. I början är det alltid lite blygt, men efter en stund traskar han runt själv. Jag tycker fortfarande att det ser så kul ut då han traskar runder med sina små små ben!
Jag måste ju berätta om en sannerligen stor nyhet! Helt glömt bort att nämna det här.
Förra veckan då vi var på stranden hojtade Ted från vattnet:
- Mamma mamma, jag har tappat en tand!
Mycket riktigt den 3 augusti tappade Ted sin första tand och igår sin andra tand. Han hade ätit äpple och tanden hade han svalt. Så den 10 augusti tand nummer två och nu har han en glugg i nedre regionen. Så söt! Tand nummer ett kom tandfén och tog hand om. En guldpeng fick han minsann av henne ;)

Nu i tre dagar i rad har jag en höstkänsla som inte ger med sig. Det känns både bra och lite mindre bra. Hösten för med sig så mycket nytt och som varje år efter semestern så ser jag fram emot julen och alla ljusen. Ha ha. Jo sant. Men först en höst med massa färger, sol och nya tag. Det har hänt så mycket på mindre än ett år nu, och det känns som om det händer saker ständigt. Man är i gungning och gungar upp och sedan ner. Nu vill jag gunga upp ett tag med mina tre pojkar. Jag vill leva väl och fortsätta göra det jag tycker känns bra och är meningsfullt.
Meningsfullt ja, meningsfullt. Alla värderar vi olika, vad man värderar spelar även in på personers identitet och syfte med livet. Vad är menigen med livet egentligen? Att finnas till, leva och dö eller kanske att under tiden man lever uträtta något bra. Stordåd behöver inte utföras. Det är de små sakerna som gör det.
Tänk om alla kunde uträtta "smådåd" var dag?

 

 


LRV

En hel dag idag, gick så bra och det är annorlunda men annorlunda är bra.
Väl hemma så gjordes det mat och Sanna har sleepover med Ted inatt. Ems, Dotti kom och Sanna bakade kladdkaka. Tina min fina kom. Vi drack kaffe som vanligt, som vi töser brukar göra. Lias lallade runt och ropade, mamma mamma mamma. Åh! Tog en sväng med Ems nya vrålåk. Vrålåket körde ut till Erica. Där busade jag med mina små flickor. Jag, Milia och Dotti hoppade studsmatta. Lekte "Björnen sover", katt och apa. Jag skrattade, ungarna skrattade. Så kul vi hade. Men leken blev avbröten då vi var tvugna att köra. När jag kom hem sade Lias:
- Mamma mamma mamma. Han sträckte sina små armar mot mig! Åh, älskade Ungen min!
 Nu sover Liten. De andra busungarna äter pocorn och kollar film. Jag ska kolla i min Ateljé Margareta katalog...
I höst ska jag brodera något fint!

 


Intryck

Avtryck kan man lämna många. En del minns man, som själv gjort avtryck i ens eget liv.
Idag var det en tidig morgon, upp i ottan och åkte bussen in för att för första gången vara på en annan avd.

"Verksamhetsområde Rättspsykiatri , Psykiatri Skåne bedriver företrädesvis högspecialiserad rättspsykiatrisk slutenvård och öppen rättspsykiatrisk vård enligt Lag om rättspsykiatrisk vård. I undantagsfall kan patienter som vårdas enligt Lag om psykiatrisk tvångsvård eller Hälso- och sjukvårdslagen beredas vård inom verksamhetsområdet."
Källa: Region Skåne

Mycket intressant det lilla jag hann med att vara där, behövdes på "min" eller "vår" eller hemma på 12:an så jag fick springa in där, och vara där resterande av dagen. Men en ny dag imorgon på 11:an.
Jag kände mig mycket väl bemött och välkomnad! Ser fram emot att lära mig mer mer mer.
Hann inte med bussen hem så affärerna fick lite besök. Idag Kappahl och tittade in det sista som var kvar av REAN. Fyndade lite idag med, men jag tror att som dagen känns idag så kommer det inte användas detta året. Idag känns det som om hösten kommer
smygandes, trots att det bara är Augusti. Kan fortfarande få fler fina varma dagar, så man ska aldrig säga aldrig. Efter en tur på bussen hem så blev jag välkomnad av tre pojkar. Alla tre glada och jag glad över att vara hemma, glad över att få komma hem och känna att man gjort något bra idag.
Patrik bjöd på fisk, päror och skirat smör. Till detta rårivna morötter. Svärfar jobbade i badrummet med det översta kaklet (delas och donas på bitarna). Eftersom Ted var ganska så full av bus så bestämde jag att en kvällstur på cyklen inte hade skadat. Sagt och gjort, solen sken varm under hela turen. Jag och Patrik handlade hem goda ostar som vi ska smaska på nu. För nu nanar barnen. Vilket kalabalik det var ett tag. Jag var ensam med den lille "marodören" (kallar han det för han är överallt och är inte rädd för mycket). Han bajjade i badet. Fick rensa badet, och ser att han står och pillar i kattlådan...Suck. Detta gick fort vill jag lova!  Ha ha. Skrattade mest åt det och tvättade av Liten noga. Men NU är det ett lugn som har lagt sig. Jag har skrevit in alla närträffar i min kalender för denna terminen. Kommer gå fort, med mycket ledighet. Verkar bli en lovande höst!
OBSERVERA att jag inte gett upp hoppet än om ännu en
dag på stranden!

 

Skoltag

Idag kickade som sagt var skolan igång igen. Höstterminen är nu ett faktum. Jag var helt förvirrad igårkväll när jag fick reda på detta. Hur kan jag ha tagigt fel på datumet så? I vilket fall som helst så var det bara att ringa återbud till det jag egentligen skulle gjort, skolan går ju före. Sätta sig på bussen och träffa alla i klassen igen. Det var kul! Vi fick oss många skratt redan första träffen, vilket piggade upp mig. Jag hade, som jag skrevit innan haft lite ångest för hösten och vad som komma skall. Speciellt kommande APU har jag fruktat för. Jobba 100 % inom vården var inget som lockade mig. Det visade sig dock idag att vi kommer ha 30 timmar på praktik och resterande timmar studier med uppgifter vi fått. Det kändes redan bättre då. För det är ju inte så många som jobbar heltid inom just Vård och Omsorg. Jag fick en plats på Hemvården, blandade känslor inför det med. Men jag ska prova på med gott mod. Måste prova ju! Nya erfarenheter är alltid bra! Blev en lite titt inom affärer innan jag nöjd med förmiddagen satte mig på bussen. Kommer hem till ett tyst hus, men snart kommer busarna hem. Vi ska ordna bland kläder här hemma. Var ju på IKEA igår (älskade blågula hus) och där köptes det en garderob till barnen. Jag avskyr oreda bland kläder och vill ha allt samlat. Blev även en vit Ektorp klädsel till vår fotpall, som nu skiner vit framför sängen med sängkläder i. Nära och bra till hands, och sen blev det så snyggt med med en vit pall. Ektorp serien är så grann! Lite annan förvaring fick vi med hem. Jag och smågrabbarna var där allena utan Storgrabben som var på tennisturnering. Hur man nu tänkte, köpa en garerob som väger (2 förpackningar dock) 90 kg. Jag tänkte inte, jag tänkte jag köper den. Får jag inte in den i bilen får det vara skit samma. Men....jag gav mig inte och med Teds hjälp gick det. Mammas starka gosse! Det ironiska var att tre vuxna män stod och tittade på då vi slet med garderoben. De skrattade och pekade. De kunde inte komma och hjälpa till, nej nej. De bara pekade. Ted han hjälpte sin mamma och Lias snällt i kundvagnen. Men hur fan kan man bara stå och titta på. När jag väl baxat in allt i bilen står de så nära bilen de kan när jag ska backa ut. Var det för att retas? Mansgrisar!
Hade jag inte haft med Ted igår på IKEA hade det inte gått. Han hjälpte till med lillebror och var så snäll. Uppförde sig exemplariskt! Sen kom han även med smakråd. Fantastiska ungen min! Han kom med en råtta, ni vet en sådan råtta som kostar 9 kr? Han ville köpa den, ok sade jag du har ju egna pengar med dig. Det kröp sedan fram att det var lillebror han köpt den till. Nu vet ju inte Ted vad skillnaden är på 9 kr och 900 kr så det visar på en del. Att vilja spendera sina egna pengar på någon annan, det tyckte jag var fint. Hur fint som helst!

Kärlek


Hoppsan tjosan

Ojoj. Tur att Pia skrev på FB igårkväll. På väg till skolan nu. Hade jag inte ställt in mig på...;) Skolboken är med, den ena. Detta känns konstigt.... Planerna för dagen fick ändras. Hjulen på bussen snurrar runt runt runt....

Grabbarna på Ikea

Här ska det shoppas råttor!


Night to remember

 Från Djupet av mitt hjärta vill jag tacka er för denna sommaren. Ser fram emot att få fortsätta jobba med er alla undersköna Skötare och Sjuksköterskor!


Att vi nu spenderat en hel sommar tillsammans säger en hel del. Att vi nu tillsammans löst problem, stöttat patienter och funnits där. Tillsammans med alla våra olika fantastiska egenskaper har vi bildat ett otroligt bra team. Med pepp och stöttning från ordinarie personal har vi vuxit och även peppat varandra. Vi har nog alla lärt oss väldigt mycket. Det är så kul för vi är så olika men ändå så lika. Vi har kommit fram till det att man måste nog vara
lite speciell för att jobba på en Psykiatrisk avdelning.
Vi hade en dag tillsammans på jobbet en del av skaran. Men kul hade vi och jag fick både kort, blommor och teckningar eftersom jag hostat upp att det var sista dagen på mitt vikariat. Nu återgår jags om timanställd. Kändes så sorgligt, men samtidigt kul för nu är det snart dags för ännu ett ryck med skolan. Vill att alla jobbar kvar, att vi kan fortsätta att jobba tillsammans så bra som vi gjort denna sommaren.
Kvällen spenderades inte i skogen som det var bestämt med inrådan från mig då. Kvällen blev hemma hos Ssk Kim i hans fina hus. Det var verkligen jättemysigt och ett gammalt fint hus med bevarade trägolv, gamla burspråk och dörrar. Knak i trappan och en Katt som hette Uno som jag såklart pratade lite med. Uno var väldigt sällskapssjuk. Vi satt och pratade lite allmänt innan Kim tände på grillen på sitt vis. Nu skulle det grillas och himlen öppnade sig. Det började nu ösregna men med gott mod stod Andreas och Kim kvar, med sällskap av ett randigt paraply. Vi andra som inte ville bli blöta tittade från fönstret. Det avnjöts en god grillmiddag i goda vänners sällskap. Min lilla bordsdam Ida hade sallad med sig och jag stod för grillspetten till min lilla spätta. Vi skummade iväg ganska så bra i våra diskussioner. Kvällen var så rolig med både pilbågsskytte och andra roliga lekar. Ida hade med marshaller och honungsburkar som hon tände värmeljus i. Så fint och stämningen var på topp. Det dansades och både Marcus och Calle var några sjujävliga dansare. Oj oj oj som de kunde föra på dansgolvet och jag ska erkänna att jag hade mer än gärna gått ut och dansat den natten. När man väl kommer igång så kan man dansa natten lång. Goda öl och lite snask. En kväll att minnas, en kväll att göra om snart igen!!
Så glad att jag har er!

  
  
  

Det som händer på R...gatan stannar på R..gatan...

   

 

 

   
   

Fääääst

;)


Kör pansarvagn

Efter jobb blev jag hämtad, lyxlirare där. Barnen sov i bilen och ett snabbstopp i affären. Införskaffade maten till morgondagens grillfest med jobbet. Ted packade väskan och vi körde hem till Pappa min och Katja. Lias fick springa av sig, älskar att vara ute precis som bror sin. Kaffe i gräset bjöds det på sedan körde vi till vårt hak. Ted stannade hos Morfar och Katja, fisketur och övernattning för Ted. Väl nere vid "vår" speciella strand så blev Lias som en annan unge efter vad Patrik berättat en lite sur dag för Liten. Vi avnjöt en god picknick och solen gassade trots att klockan var fem. Vi busade och Lias grävde och grävde. Lekte och lekte, skvätte grus på oss och badade. Sedan kom Pirater med båt. Det var Ted med Morfar & Katja som kom med båten. Ingen fisk än, men Ted var så lycklig över att få komma ut med båten. Han ville komma inom och hälsa på Lillebror! Det är verkligen hans ALLT, Lillebror. Lias blev så lycklig då han såg Ted komma med båten och vinkade för fullt med sin lilla hand. När det sedan var dags för Piraterna att ldra upp ankaret så tjoade Lias efter Ted och vinkade. Vi var kvar vid sjön till halv åtta och solen gassade än då vi drog oss hemåt. Väl hemma fick Lias en dusch sen somnade han så gott. Jag har gjort lite vardagliga sysslor, och lite småplock. Så kul att gå och pula i huset med små saker. Trollhassel på plats Pappa och Katja! Blev fint!
Packat lite inför morgondagen, och Patrik har hållt på med grillspett nu hur länge som helst. Jag vet inte men jag tycker det är så kul att gå och flytta på saker och dona. Man kan kalla det att jag "skyltar om"...

Älskade Morfar vår! Älskade familj och vänner. Alla ni som finns där. Guld värda! Mer än ni kan ana.

 

 

 

 

 


"dräva drysen"

Sand, hink å spade!


Lias just nu

Vi är vid vårt "hak".... Underbart, solen strålar!


Day at the beach! Efter över två veckor tr...

img_2932 (MMS)

Day at the beach! Efter över två veckor träffade jag min Erica idag! Ted kidnappade Rami så han var med :) fick pussa på Zeke, och min Emilia! Lias blev lycklig över att se alla barnen och Sanna fick massa gos. Barnen lekte hela dagen på stranden. Bästa stranden i vår lilla by enligt mig. En dag med er fina. Sen har vi ätit gott och nu spelar vi Fia med min fina Tina! Två veckor som gått utan henne med. Bilfärden räknas knappt ;) ikväll är hon här ju. Som Tina safe:  - In your Face!  Ha ha!!!!!! Underbart med er omkring mig. Tryggt. Ett behov man sätter främst.


Tennis

Vilket HET dag! Jag fullkomligt älskar det. Något som hör Augusti till är getingar som surrar som galningar och det är inte så trevligt dock. Tur att du felanmälde André! Tack för tipsen och råden idag med, kändes bra att få lite kött på benen innan jag testar på. Blev hämtad efter en ganska så tuff, eller ska jag säga ihärdig dag på jobbet. Tiden har bara rusat iväg idag! Lias sov gott i bilen. Patrik fick rycket att kolla upp om tennisbanan var ledig, och det var den. Svägerska Helene "Piff" var gullig och med hjälp av Puff och alla flickorna så fick Lias vara där och leka medans mamma och pappa svettades på banan. FAN vad kul det var! Jag blir bara så frustrerad då jag inte träffar bollen. Öva öva och banan ska bokas snart igen. Vad härligt det var att få röra på sig. Nu kickar snart träningsfreaket igång igen. Tack Maken för en trevlig tvåtimmars go crazy trip. Värt mer än du kan ana!
Hämtade Lias och han är numera NYKLIPPT!!!!! Åh, allt. Hans lockar...hans vackra lockar. Men det var ju dags. Vet vi båda två, det skär dock i mammahjärtat och det var bättre att Helene fick göra det utan vårt närvarande.
- Nu ser han ju ut som en liten POJKE!!!
Åh, visst är han bedårande vår lille buse.
Ted
kom inte hem förrän sent då han lekt med Rami hela dagen och imorgon kidnappar vi Rami för äventyr. Som det tycker om varandra. VAD STORA NI ÄR POJKAR!!! Jag fick pussa på Zeke lite!!!! MUMMA! Tvätten done och drinkar på kylning!

 

 

Augusti Feeling

Välkommen Augusti månad. Underbara Augusti månad, med allt vad denna månaden kommer att innehålla!

Ännu en dag och idag vaknade vi till strålande solsken och två glada solskensbarn!
SOM VI AVGUDAR ER!!!!
Efter en sen frukost, (
lite semesterfeeling måste man få ha) så styrde vi kosan mot sjön. Liten picknick, och bad i solen. Vi vuxna njöt på filten en stund, Lias och Ted busade i grusen och byggde. Lias ville ju så gärna bygga han med och Ted med gott tålamod ville låta sin bror vara med under bygget. Sedan samlade de sten och Lias gick som en svans efter sin bror. När Ted gick längre ut för att bada så gnydde Lias efter sin bror! Stod som en fågelunge, rävunge ja en unge vid strandkanten och tjoade efter Ted.
- Vad är det gubben? Jag kommer gubben!!
Vilka underbart undersköna fantastiska barn vi har!
Efter stranden var vi ganska så grusiga, och en dusch fick vi hinna med innan jag fick skjuts in till jobbet.
Vilken taxi, taxi hem med. Lyx!!! Sista kvällen ikväll på schema, har endast dagar kvar och det känns tungt. Jag trivs ju så himla bra. Självklart kommer det fler kvällar, jag håller tummarna för här trivs jag så bra. Oförskämt bra. Nästan lite pinsamt att tycka det är kul att gå till jobbet, ah det ska man väll trivas med? Så många år man ska jobba. Ska man behöva sucka var morgon man ska till jobbet? Nej, ett sådant liv vill inte jag ha. Jag vill göra nytta, le och vara glad. För sådan är jag. Jag har en feeling av att detta kommer gå så bra! Känner det på mig att allt löser sig och klarnar.

 Det är inte meningen (som jag sagt innan) att man ska dansa samma dans genom livet. Ibland dansar man bugg en halvtimme sedan drar man en vals i tre dagar för att sedan övergå i en tango i en dag. Ellerhur?

"Varje människas arbete är ett porträtt av henne själv"

    


RSS 2.0