Du är fin

Söndag i all bemärkelse. Söndagar är tid för återhämtning och jag funderar alltid över veckan som gått. Idag innehöll den största delen av skoljobb för min del, kände för det och tiden fanns. Blev lite av varje, ringde till och med 1177 för att få svar, men där blev jag ganska så kraftigt ratad. Ha ha, ja frågan är fri likaså svaret så jag önskade henne en fortsatt bra söndag Sur Haggan. Ha ha ha. Kalas för Morfar och Mormor (Patriks) idag! Lias och Ted har busat med kusinerna! Lias dock lite melankolisk idag med. Trött och grinig. Piffade upp min lille kille med Teds kavaj. Inte populärt det heller... Kanske mamma som smittar av lite? Inte grinig men trött trött trött. Tror att jag behöver mer fysisk träning, varit lite sisådär med det nu då tiden har varit mycket knapp med två nya jobb, skola och allt annat vad vardagen innebär. Men nu är det ju bar mark så intervallpassen ska komma åter liksom kosten ska skärpas till ordentligt igen.
Ted är som jag sagt innan helt otrolig med sin lillebror.
- Är jag snäll mot honom är han snäll mot mig!
Vilken unge! Är det min lille pojke det? Ja det är det och jag är stolt som en lejonmor till ungen som fällt sin första antilop. Pass på! Ha ha ha. Du ger mig kraft! Solsidan är slut för denna veckan. Det vankas film, om jag orkar hålla mina gröna öppna....

  

 

 

Denna underbara kloka unge. Han pratar mycket, och gärna precis som sin mor och förvånar mig så ofta med sina kommentarer. Han funderar över mycket... ibland är det svårt att ge svar. Han är helt fantastisk denna Lille Ted. Han tycker att mamma är Rapunzel, åh mammahjärtat smälter. Ha ha ha ha!

Finns många FINA där ute. Fina som få, dessa Fina är svåra att få tag på. Dessa fina ska man vårda. Fast det ibland kan vara svårt utan att såra. Denna unge är fin utan krav, han ger och han tar. Men mest av allt utan att han vet, så slutar han aldrig aldrig att ge.
 

3D bioWhat a Saturday, hey! Många nunor att bjuda på ;)

Idag vaknades det 3D BIO med Ted! Vi såg "Trassel", den filmen är ju sååå bra. Rapunzel är ju så bedårande söt. Det var inte bara barnen som suckade över hennes vackra hår och ögon, där satt jag 25 år fyllda och suckade över underbart söta Rapunzel. Jag fällde en tår som jag gjort innan då hennes Far gråter efter saknaden av dottern, återförenandet av familjen då gråter jag med. Tårarna rinner, och tur att det är så mörkt i en biosalong. Dessa ack så fula med COOLA brillor med som gjorde det lite mer verkligt. Man ser ju så fruktansvärt rolig ut i dom! Ha ha ha ha! Åh att man fortfarande som 25 åring suckar efter dessa vackra Prinsessor, Rapunzel har etsat sig fast i mitt huvud. Filmen står på min önskelista! 3D var kul! Speciellt då alla lyktor släpptes upp, magiskt. Ja, kändes ju som om man kunde ta på dom. Dessa lyktor är i sig själva magiska. Kinesiska lyktor (även kända som Khoom Fay, Khom Loy, eldballonger eller svävande lyktor 

Lite snabbinfo...
I Chiang Mai, norra Thailand, är de Kinesiska lyktorna kända under namnet ”Khoom Loy”. Folk bosatta i norra Thailand (Lanna-området) använder dessa året runt vid högtider och andra speciella tillfällen. Ett sådant tillfälle är festivalen Loi Kratong, Yipeng-lyktans festival, där nära och kära samlas vid flodbanken för att skicka ut handgjorda blomarrangemang (Kratong) och tända Khoom Loy tillsammans. Detta sker oftast under fullmånen det tolfte månvarvet i den buddhistiska kalendern, vilket vanligtvis inträffar under november månad.

Det betyder tur att skicka ut Kratong och Khoom Loy eftersom de är ansedda, framför allt av buddhister, att symbolisera hur problem och oro sänds bort. Traditionellt skänker man även lyktor till munkar och tempel, då man hoppas på en djupare spirituell insikt som belöning, eftersom lyktornas lågor symboliserar visdom. Lyktornas sken används därför för att visa ’den rätta vägen’.

Kinesiska lyktor kan återfinnas åtskilliga sekel bakåt då arméer använde dem som signalsystem, för att sedan tas i bruk av vanligt folk som använde dem för att förmedla sina önskningar till Himlen.

EVIGHET OCH BALANS.
Sugna som jag på att köpa till en stundande fest?

http://www.skylanterns.net/Sw/index.asp
 
 Jag passade även på att tjöta lite med JACK BLACK! Är han inte fantastisk!!?? I love him!! Lias fick busa med Farmor sin under tiden, och nu sover han gott. Inte riktigt pigg och alert idag var den lille busen. Pojkarna spelar Zelda och jag ska läsa lite i min Menken bok, sen vankas det musik i mängder och soffan. Tänkte jag skulle läsa lite PS med ikväll om tid finnes, jag kanske somnar på soffan som de flesta småbarnsmammor gör en lördagkväll. Ha ha ha, mystunikan på. Som jag hade då jag var höggravid. För exakt ett år sedan idag! Som festplagg dock inte användbart för det nu..)  Fyr i pannan så jag hoppas här blir stekande varmt snart.

  

  

  

  


Med många järn i elden, massa pinnar i bra...

img_3321 (MMS)

Med många järn i elden, massa pinnar i brasan... Ja gott om göromål håller jag nu fredag kväll med lugn, och just nu ro.


En annorlunda kväll

En heldag med allt vad det kan innebära. Jag har varit min första kväll på Psyk avd 12 ikväll och det var en upplevelse det med. Herregud så intressant jag tycker att detta är! Dagen går i ett och ibland två ;) Så glad över att jag hittat något jag vill utveckla, något jag känner att jag "kan", men samtidigt kan lära mycket mycket mer om. Utveckling och nya erfarenheter är ju great!
LIAS VÅR LITEN BLIR JU 11 MÅNADER IDAG! Idag har mina pojkar varit i badhuset och firat sportlov och Liten Lias. Badandet hade gått superbra för mina små fiskar! Älskade unge, redan 11 månader!! 11 MÅNADER sedan jag satt här på kvällen och snusade nyfödd Liten. Då jag var uppe på natten och åt russin och drack vatten. Kunde inte sluta stirra på vår Lille Gosse. Kommer aldrig glömma dessa dofter, så underbart!

 Underbara minnen, and more to come!


Gott

En lång dag i skolan från 9 till 15. Mycket att ta in och ännu mer att analysera och fundera över. Men det är intressant annars hade man nog inte velat sitta där. Känns kul att göra något av intresse, ett steg på Maslows behovstrappa it is. Väl hemma så bestämmer vi oss för att fira Sportlov och drar in till Hemmakväll! Såklart när man väl kommer hem så är inte suget så stort efter snask. Ha ha ha. Tur att vi köpte hem en favorit, popcorn!
Nu ska snart filmen ses! Ladda batterier inför en annan dag imorgon.
Idag har dock inte alla steg i Maslows behovstrappa kunnat uppnås. Jag undrar varför det kan skifta så från dag till dag? Hur kan man vara så pigg som en mört ena dagen, för att sen nästa dag bara vilja kura in sig i en filt då man kommer hem. När Lias väl vaknat fick han mysa nakenfis innanför filten hos mig, åh så mysigt när han är sådär nyvaken och gosig. Då han kurar in och lutar huvudet intill mig.. Finns inget som slår det, sen kom Ted med och mös ner. Det går inte att beskriva med ord denna lycka och all trötthet, huvudvärk och funderingar släpper. Sanslöst och vackert!
Blod

 

-Såja lillebror, såja!
Åh Lias var så duktig, trots att sticket och rören blod fick tas från det lilla fingret isället från foten där det var Emlat. Han blev road av sin bror och dom som mådde värst av det var nog mamma och mest Ted. Han kröp ihopa med huvudet ner. Jag såg hans tårar...ssk frågade honom.
- Tycker du inte om när vi håller på med din lillebror?
- NEJ! Det gör jag inte...
(mamma jag tyckte inte om att det rann så mycket blod från lillebror, att dom gjorde honom illa..) Jag fixck sen för klara allt för honom varför och hur dom gör.
Han fick klä av sig och jag sade att lillebror tycker nog att det är mysigt om du sitter nära honom och pratar med honom. Åh, det gjorde han med! Goa Ted satt och klappade sin bror, stirra på blodet med stooora ögon och jag förklarade att han inte känner då blodet rinner. Bara sticket som kan vara av obehag och mest av allt att vi får hålla fast honom. Blev klistermärke till båda pojkarna efter detta. Dom tyckte att Storebror varit så fantastiskt duktig med! Vilket stöd för sin bror! Syskonkärlek! Lias satt och log hela vägen hem i bilen och tittade på Ted.
Ted är helt klart det bästa han vet! När vi väl sen kom hem så pratade de små på golvet.
- Åh är dom dumma, den dumma doktorn, ja dumma dumma...
- Aeaeeehhaammmnnnnaaa
- Ja, dumma dumma Lias. Ja dumma mot dig....ja...ingen fara...
ZUMBA i grupp och inte framför tvn är testat idag, åh så kul! Skaka rumpan i grupp var nice! Det är ju sjukt kul att dansa!! Ska bli kul att testa Aqua bike med! Hoppas kunna gå på något mer pass en tisdag! Varm blev man, ha ha ha. Härligt! Kalas i Kulleröd för Svägerskan Katarina den Underbara. Nu väntar strax sängen, lång dag i skolan imorgon med redovisningar och ny modul. Ta ta for now.

 


Lunchar innan blodprov på liten. Emla kräm...

img_8613 (MMS)

Lunchar innan blodprov på liten. Emla krämen måtte ge resultat....


Pulsen och hjärtat

Idag har jag varit så jäkla duktig och suttit med skolan från 8 till 17! Med raster då jag behövde förtäring, med klapp på kidsen och pussar. Med en vacker donna här, och nu ikväll en Svärfar som borrat hål i betong, från garage in i tvättstuga. Elen till vårt massagebadkar måste ha en egen dosa...Jag har inspirerat mina trogna spinnare i Osby och idag med ett nytt roligt fräscht pass som var uppskattat! Hela vägen hem lyssnade jag på underbar musik, ja jag är såld på musiken till filmen med...Svetten rann ikväll ner i mitt lilla block....dropp dropp. I´m stuck.

ENJOY, för det gör jag!!!!! Lite tips till både pulshöjande och nedvarvning/strech. AVSLUTAR med en låt som får mitt (som de andra) hjärta att slå lite extra hårt..

Är jag trött så

Sköna söndag brukar man säga. VILKEN FANTASTISK FILM, Burlesque. I LOVE THAT MOVIE! En film att köpa då den kommer ut på DVD. Jag satt med munnen öppen och bara dreglade över allt med filmen. Den bästa film jag sett på mycket länge (sist Shutter Island, Trassel). Jag har drömt om skor inatt med....kan det vara pga filmen mån tro? Dita är ju en Burlesque Queen om någon! Vilka kläder! Åh! Tänk om man hade DEN garderoben dom hade i filmen! Bättre tjut från mig än i Heineken reklamen... Idag har vi söndag här hemma, en lugn morgon då vi alla utom Ted valde att sova till efter 9. Sen kom Helene med pojkar på kaffe, Tina fina med. Patrik och Ted har varit på isen och fiskat, och Liten nanade en bra stund då. Vi har gjort egen pizza här hemma och egen pizzasallad. Har precis smaskat på det, ska snart hänga tvätten för dagen. Måste bara berätta om världens tröttaste lille kille. Jag har aldrig sett honom så trött som han var ikväll. Med tanke på att han varit vaken i cirka tre timmar....Han var så trött så han lade sig på golvet i barnkammaren då jag försökte läsa saga. Blundade en stund, men satte sig sen upp igen, det var väll inte skönt att ligga där antar jag. Han orkade knappt dricka sin "hong hong" endast halva, sen somnade han i mammas FAMN! Underbart underbart underbart! Ted tittar på film i sitt rum, tv i lekrummet är great. Jag, Pk och Tina inväntar SOLSIDAN såklart. Imorgon ny vecka, nya tag. Mycket som händer då med. Sportlov för Ted!

  

  zzzzzz.....zzzzzzz...

 

Älskade älskade Liten. Inte ofta man somnar i mammas famn längre...

Really

ÅH VILKET UNDERBART LJUVLIGT VÄDER! Efter morgonbestyr så gick jag och Liten ut ut ut i solen. Vi tog en promenad i det vackra vädret i en timme. Lias somnade gott i sin vagn, och därav kunde jag gå lite längre än planerat. Såg så skönt ut att ligga där och sussa. Lite frisk luft gör gott för en snorig näsa.
Väl hemma fick Lias sova ute, grabbarna var redan ute och donade. Jag gick in och har storstädat huset här hemma. Ja, här var ganska så snuskigt med tanke på att jag inte är hemma och plockar var dag, jag hade dock en annan anledning till
renbäddning och storstäd idag, ÖVERALLT.
I morse vaknade jag av att Luna kom och pussade mig på näsan...jag puttade bort henne och strax därefter kom Ted.
- Mamma mamma, titta vad jag hittade i sängen...EN MUS!
Jag hoppade upp, glodde med stora ögon och visste inte vad jag skulle säga...Blev som sagt mållös. Men lsäkigt var det.
- Musen har legat hos dig inatt mamma!!
ARGH!!! Därav ännu ett skutt, medans Ted gick ner med musen, han höll den så fint i svansen. Usch.
Kan vara så att Izor fångat en mus, han är ju ute nu igen då värmen kommer sakta. Gömt den i källaren, eller gjort som jag sett innan, gett den till Luna. Hon ville väll sen visa upp sin stolthet, men snälla du...INTE I SÄNGEN.
Så nu är här rent hemma så man kan slicka golven i alla rummet....
Vi har även hjälpts åt att städa Teds och Lias lekrum, Ted dammade duktigt.Idag ska en TV flytta in där..
Ted är nu och leker med kusiner, Lias ska vi försöka få ro till att sova en stund och själv ska vi äta lite lunch, Gittes Goda Fisksoppa! Jag ska sen promenera ner för en kvälls jobb. I det underbara vädret!!

 

Mammas lille musjägare, mammas lille Älskade Unge! Tänk  så stor du blir...


Fantasi och verklighet

Visst är det ganska häftigt att åren går och det går allt snabbare. Hur kan detta komma sig att det känns på detta viset? Hur kunde man som barn tycka att sommarlovet var som ett år och man som vuxen med fyra veckors semester bara känner att tiden den rinner iväg.
Ja, idag hade vi sovmorgon hela familjen. Lias var vaken och skrek inatt mellan 4 och 5, skulle inte somna om utan bara skrek. Jag totavägrar att gå upp och vara vaken med honom, vill inte ge honom det intrycket eftersom han är frisk och inte mår dåligt att man ska upp och vara vaken mitt i natten om det går att undvika. Slutade som sagt med en välförtjänt sovmorgon, sen en lång frukost tillsammans. Jag har suttit med en skoluppgift som nu är klar och det känns skönt. Ska nu hoppa på en annan, just för att just nu finnes tiden. Liten sover gott, och de större pojkarna är nere och handlar lite krubb. Det ska nu flytspacklas i vårt badrum i skrivande stund. Det känns så skönt att nu tar hantverkarna över lite. Roland med personal är här och tiden kommer nu gå lite fortare då det SYNS ATT det händer något. För någon som står brevid och glor som en ko och inte fattar något om rostfria skruvar och gipskivor, ja nu känns det bra. Känns som om Lias ska få bada fint på sin 1 års dag som stundar inom kort. Lokal är bokad för fest för både 1 åringen och 30 åringen. Vi har ju inte plats i vårt lilla tomtehus för 40 gäster...Tvätten är hängde, och nu fortsätter jag in i Ergonomins värld...
Med plats för tankar om psykologin...Lust att läsa lite psykologi med idag. Vi får se vad tiden vill...Jag har iallafall idag hunnit med mina små och det känns bra i mammahjärtat.
 

 Jag längtar efter helt bar mark och sol, längtar efter svettiga promenader...klänning och kjol..solbränna..
Vad längtar du efter?

Rå om

Från 6:45 till 16:00 ännu en introduktionsdag, mätt i päran traskade jag hem, slängde i mig lite mat, pussade på barnen och hann prata lite snabbt med Erica. När Lias såg sin mamma komma in genom dörren sken han upp som en sol, Ted fick en puss av mamma sin. Sen körde jag till Hunehallen för ett pass, slut i huvudet kom jag äntligen HEM och fick rå om familjen. Hu, ja nu är jag trött. Med all rätt...Underbart att få några timmar ikväll med mina små som jag inte hunnit med alls känns det som. Det är ju för dom man andas! Underbart att se hur mycket som händer på två dagar. Åh det kändes som det gått flera veckor. Tyckte Lias tänder sticker upp mer och mer, han blir mer och mer ALERT på allt. Han VET, han är klyftig och har koll. Storebror Ted ska vi inte tala om, vår lille Einstein....
Kollade min mail och fick faktiskt ett VG på min INSU via NTI. Inte illa! Trodde jag inte, eller gjorde jag det?
Nu ska jag krypa ner i soffan och försöka hålla ögonen öppna...


Fullt ös halvt medvetslös

Har jag nu stavat rätt? Idag har mina introduktionstimmar från 13-21 gått i rasande fart! Jag har knappt hunnit blinka, och när jag väl kommer hem så nanar båda små. Åh, får inte träffa dom förrän sent imorgon kväll och jag antar att det bli lite tufft. Precis som då jag började jobba då Ted var 9 månader. Längtan är oändlig efter mina små underverk! Samtidigt som jag får utlopp för all energi jag har, den behöver jag göra av med annars bli jag tokig på riktigt. Men energi har jag gjort av med idag så det heter duga. Jättekul och mest av allt, fantastiska kollegor. Ni är superfina! Jag har nu efter ett ägg, en catchup status från maken och en dusch landat och ska snart hoppa in bingen, vilket alltid är svårt då man jobbat kväll.
Men visst är det fantastiskt kul att ha fullt ös i några dagar!
Nu fattas bara lite T med....
Tur att jag har den glöden jag har, annars hade jag nog somnat ståendes...
Kärleken är hjärtats viskningar och rop....

 

Valentinhjärtan

Min VALENTINDAG blev kanske inte så romantisk som det förväntas, men vad gör väll det? Fick gulliga sms vilket gjorde mig på ett glatt humör!
Jag var min första dag på ett nytt arbete, redan 05:15 var jag uppe och skuttade. Klockan 6:38 gick jag genom dörrarna med nervösa steg, men bestämda. Detta fixar jag, alltid lite läskigt att komma helt ny och fräsch.
Lärorikt vill jag minst sagt säga att det var, hela dagen fick jag massvis med information och lärde mig hur mycket som helst.
Jag fick även visa mina "skills", vilket jag tycker är kul!
En dag som innebar många känslor och jag fick upp ögonen för mycket. Dagen gick fort och en sväng HEM för att kramas lite. Mina små fick sina alla hjärtans presenter, Ted lera och målarbok med labyrinter. Sen fick Lias en gullig bok om en anka som låter med en skallra, han och Ted blev så nöjda och Ted påpekade hela tiden att det var alla hjärtans dag. IDAG ska man vara snäll! Jag gav även allahjärtans nallar från Farmor och Farfar till barnen. Sen körde jag iväg på ett spinningpass Hjärtedagen till ära serverades det färsk frukt till mina trogna spinnare efter ett varmt pass.
Inte så mycket romantik fanns det plats för, Lias var vaken och skulle inte sova till 23:30. Sen var både mamma och pappa helt slut. Tänkt lite extra mycket på dom man tycker om men inte träffar, ibland kan det vara så...
Idag har jag suttit på föreläsning, och sen spenderat med Tina. Skolan sitter jag med nu ikväll. Första gången det har hänt, jovisst har jag läst på kvällarna innan med. Nu ska jag inte ljuga...Ted varit och busat med kusinerna även lilleman en stund, då satte jag mig med Farmors intervju. Fick ringa upp farmor två gånger och dubbelkolla om dockan Lisa hon haft. Men annars är allt check. Har dock en liten som INTE vill sova ikväll och mina krafter för dagen börjar ta slut, bensinstopp snart...Poff kommer det säga efter denna veckan känns det som. Träffade dock min lärarinna idag och hon berömde mig än en gång för en FANTASTISK INSU! Det gjorde min dag idag!

Tjocktfullt med missions to do denna veckan, men kommer kännas bra söndagkväll.Puss på er

This is love ;)

img_3598 (MMS)

This is love ;)


Med huvudet på sné

Eller hoodet som min Morfar skulle sagt. Dagen började lugnt, men slutade dessvärre lite i stress. Jag vet inte varför jag stressar upp mig hela tiden. Pulsen slår bakut och jag blir svimfärdig. Puh.
Men allt löser sig! Jag kan tro att just nu är det mycket, och kanske kroppen som varnar lite. Jag kan ibland gå in i saker tooo hard. Var inne och köpte mig ett par inneskor inför morgondagen, nervös är jag MEN TAGGAD!
Ska bli så kul att få nya erfarenheter och få hjälpa. Det är ju syftet, sen behöver man ju brödföda.
Dagen spenderades med möte tillsammans med alla andra MA:are. Trevligt att få se alla en längre stund och bekanta sig med alla. Jag blir mer och mer klar på hur föreningen går till, hur det är uppbyggt och tankesättet.
Jag ska eftersom mitt adrenalin nu lagt sig, försöka att knyta mig. Fick en bok om kärlek av min man och jag läser nog den igen. För imorgon är det ju KÄRLEKENS DAG.

 
Glitter och glam

Vilken fantastisk lördag, och än är det mycket kvar av dagen!
JAG har fixat med en goodiebag till min man idag, lite alla hjärtans dag överraskningar. Han ska få det redan ikväll för jag kan ju som vanligt inte hålla mig. Jag skulle kunna gå bärsärkargång till honom, jag kan handla hur mycket som helst till denna underbara kille. Det finns inget som hejdar mig då jag väl är det på det humöret. Hittade massvis som var klockrent till honom idag, snart fyller Han 30 och vi har alla en pretty good gift for him. Har även köpt en present var till våra små pojkar!
Jag har varit på Telenor hos min T idag med, nu är min iPhone lite tillpiffad igen. Ha ha ha, ja jag är fast. Inte bara jag utan hela familjen!! Ted tycker det är något av det coolaste han sett!
- WOW, mamma kan kolla på film i sin telefon!
Just nu spelar han in ljud tillsammans med mina bakterier på telefonen. Han har lekt med buskusinerna idag, jag har fått träffa vackra Katarina med, inte helt fel! Nu har Liten precis somnat, vi andra här hemma i familjen..
Jag, Maken, Ted och våran Tina ska ha glitterfest. Det är ju melodifestivalen! Just för att man alltid klagar, men se det ska man göra lik förbaskat. Sen ska vi se en film och ladda inför en ny vecka. Vi är nu alla mycket piggare, men denna helgen blir hemma eftersom hälsan går före allt. Vilken dag, och vilken kväll det kommer bli. Längtar efter att få ge min make sin GOODIEBAG!

 

Edelweiss

You are happy to meet me...Bloom and grow forever.

  

Nu är det fredagsmys, äntligen fredag! Vi har varit och handlat hela familjen och den som tycker det är roligast måste vara Lias. Han får sitta högt uppe och titta på alla spännande människor som springer och plockar saker. WOW! Fruktavdelningen var såå spännande. Han glodde så jag trodde ögonen skulle ploppa ut, ja han har såklart varit i en affär innan, men en liten gosse i hans ålder utvecklas med stormsteg nu och upptäcker nya saker ideligen. Vi har precis nattat vår lillebror här hemma. Idag pigg och glad, så är det när man sover två gånger. Han har fått smaka ostbågar av Storebror och till stor förtjusning. Teds kommentar:

- Jag måste köpa något som både jag och lillebror kan äta....

(Han går mot snacksen)....

- Kom här lillebror ska du få se!!!

Han är ljuvlig, DOM är ljuvliga! Nu hör jag att en liten stänkare blandas! Så lättrörd jag har varit denna dagen, hu. Men visst är det fantastiskt att få gråta ibland!?


Som en bro

Älskade Stina.

Har precis varit i Kyrkan och sagt farväl till Stina. En begravning som var mycket vacker, många tårar och mycket kärlek. När Sam och Kantor sjöng "Som en bro över mörka vatten", då brast jag. Det var så vackert. Så vackert. Stina fick en röd ros, klappade på kistan, jag tänkte på hur underbar hon var. Hon omtänksam och godhjärtad hon var. Hur hon kunde ge ett leende så man smälte och hur ledsen man än var så blev man glad.
Tack underbara Stina för allt jag fick av dig, alla underbara stunder tillsammans på ditt rum och alla fina minnen jag har av dig. Jag ska fortsätta i din goda anda som din son sade. Fortsätta och sätta guldkant på tillvaron och vara rädd om det man har. Att älska och vårda, som Prästen Calle sade:
Himlen har bara favoriter.

 Love My iPhone ;)

img_2277 (MMS)

Love My iPhone ;)


CNS..PNS

Buss tidigt då solen ej tittat fram. Men älskar morgondofterna, även om näsan är ganska så begränsad nu så börjar dofterna komma sakta men säkert tillbaka. Atmosfären är dock ljuvlig. Vad underbart att man kan använda alla sina sinnen, tänk att man tar det för givet var dag!
En morgon med Nervsystemet, uppbyggnad, neuroner, reflexer och sjukdomar som kan drabba vårt nervsystem.
Just hjärnan som vi även pratat om idag är jag mycket intresserad av, både det fysiska och psykiska. Hjärnan är nog mitt område, den ska jag bli vass på. Så vass så det naggar i kanterna!
Tre timmar går så fort, hinner knappt blinka. Jag gick och tänkte på min T, ringde henne och hon tänkte på mig. Vips var vi på väg mot varandra...Åh, gumman. Vi bänkade oss på Bjärnors med kaffe och bulle, gosade med hennes iPhone. Jag lääääängtar efter min..Följde med T till butiken och kollade var min telefon var. SOON.
Jag hade lite "strötid " över, är på jakt efter en kavaj än....Provade två på HM. Båda hade pos samt neg egenskaper. Men inte perfekt. Synd PÅ det där blåa innertyget...annars hade du följt med mig hem. Vill ha svart innertyg, gärna glansigt. Figursydd och allt annat var perfekt, men inte det blåa...puh. Provade lite och lallade runt, fick sen helt plötsligt bråttom till bussen. Tiden sprang iväg. HEM HEM HEM och blev tutad på av E min. Både E och P är nere med de små nu och väger och mäter. Sen ska vi äta lite mat i form av den goda pastan vi har kvar av..
Jag är sakta på väg tillbaka, tror att det är min kropp som säger stopp, lugna dig, fokusera...Därav dessa förkylningar. Bara så jag kan bli stoppad....genom att bli sjuk.
Trevliga möten idag, och dagen är inte slut än...

  
 

 

  


Klippt var det här

En intensiv men ack så intressant förmiddag, första träffen på Vård och omsorg. Älskar lektioner, tänk att man älskar att gå på en lektion nu? Skulle man gjort i gymnasiet. Men gjort är gjort, och inget jag ångrar. Det gav mig erfarenhet. Äntligen 13:00 var det dags att klippa den långa lejonmanen, det behövdes och Josse klippte av sisådär en 7-8 cm. Liksom var gång, undrar om jag slutar klippa om det bara växer och växer? Lika skönt att dra fingrarna genom håret var gång man är nyklippt. Ted och Pk blev även dom fina i håret, finast av alla blev ju Ted som fick svart kam och tre coola streck på sidan. En väldigt bestämd kille som säger precis hur han vill ha det. Precis som mor sin....
Tina var här och visade upp sin iPhone4, snart snart får jag min!! Nu längtar jag ännu mer, kommer jag kunna lägga ifrån mig den? Ha ha ha...Energin kommer sakta tillbaka, men det är tyvärr vila från allt vad pulshöjande innebär. Nya tag nästa vecka, piggare än någonsin. Lias börjar sakta men säkert att bli lite piggare med. Just nu ikväll så känner jag hur trött kroppen är. Bra på vissa vis för då slappnar jag verkligen av med..
Liten sover och har ikväll smaskat upp hela sin välling, nu får han ju lite luft den stackaren. Halv 8 hos mig väntar och jag antar att denna stolta mamman somnar gott under täcket och hoppas på många trevliga drömmar inatt med...tack.

  


 

- Åh kolla mammas fuskskivesamling. Hmpf, men jag vet dock att om jag öppnar andra lådan blir hon bara så kinkig. Alla hennes skivor som hon håller så varmt om hjärtat. Dessa får jag iallafall smaka lite på. Helt från ingenstans kom sen en vacker Tina, hon plockade upp mig och jag blev förtrollad av hennes skönhet och värme.

Balance

Balance is beautiful.

 


Liten men mycket

Förkyld. Stackars liten, snoret rinner och på mig likaså. Idag utan feber, gick hela dagen igår med feber och knappt vila alls. Men kroppens försvar jobbade och idag är det "bara" förkylning och halsont. Det ska bort!
Idag är ännu en INSU inskickad, för arbetsmiljö och säkerhet. Nu är det Med plugg som gäller. Sitter hemma idag med, Ted på dagis för första gången på länge. Lias Liten trött och lissen, men det går så bra ändå med min självdisiplin. Har Bandit rock på i bakgrunden. Spelar endast underbar rock all day long.
Inget pass igår, fast det kliade i mina fingrar så valde jag att lyssna på min kropp denna gången.
Åh ska titta lite mer på Psykologi sen med, jag kan knappt sluta tänka på denna psykologin. Det intresserar och fascinerar mig till tusen! Med med, hur funkar vår kropp, detta fantastiska samarbete som sker hela tiden i vår kropp. Helt sanslöst att det fungerar! Jag ska vara ärlig och säga att igår var jag ganska så frustrerad över situationen. Ville inget hellre än att få lugn och ro, vara ensam och läsa i min bok om arbetsmiljö och säkerhet, ergonomi. Men det blev för lite enligt min åsikt. Eftersom Lias sov så lite igår på dagen var det intensivt och när båda barnen sen somnat på kvällen var jag så slut i huvudet. Redan klar med den kursen? Ha ha ha, nej men med uppgiften. Jag blev så frustrerad över okunnigheten, så arg och ledsen. Så galen av allt skrik och ville bara bygga en liten koja att sitta och studera i.  Idag hoppas jag på lite mer energi, hatar som sagt var att inte orka. Kroppen vill inte samma som sinnet.
By the way, vilken storm vi haft här inatt!!! Oj, jag trodde taket skulle lyfta!
 

 

Med virus i kroppen

Har jag ändå sedan i morse då Ted vaknade suttit med skolan. Idag hemma, för att kroppen är inte helt 100%.
Jag kan ändå sitta och läsa och kolla mina svar på fronter. Det krävs en magsjuka för att jag ska ge mig...
Lias är inte alls glad och även han sjuk. Vilka skrik vi hört från den lille killen idag! Oj oj oj.Ted piggare trots feber igen igårkväll. Inget dagis idag, nu vill jag ha friska barn tack. Sen hatar jag att vara sjuk och inte samarbeta med kroppen. Jag har hunnit med skola idag, ska dock vila en stund nu för att sen fortsätta med det som ska göras. Känner att kroppen vill inte lika mycket som sinnet vill alls idag. Jag loggar ut en stund från kroppen och besöker mitt undermedvetna och drömmarnas värld. Lyssnar på kroppen, och tänker inte hålla igång som sist då jag fick bihålsinflammation. Icke igen. Det var ju fruktansvärt! Man kan dock inte vila alls lika mycket med två små barn, antar att det är dom som ger en kraft! FRISKA NU TACK! Något febernedsättande vägrar jag att ta, febern är ju kroppens sätt att motarbeta viruset ut ur kroppen. Jag går med feber och hoppas att det skyndar på läkningen. Lias får dock supp eftersom han är brännhet den stackaren...

 

Lördag Söndag.

SMS-inlägg

dsc01351 (MMS)


Jävla virus..liten och mamma inte så pigga...

dsc01347 (MMS)

Jävla virus..liten och mamma inte så pigga. Maken tecknar, Ted på kalas. En stunds vila nu...


With my cup

Lias och Ted var vakna till långt in på natten igår. Ted sov hela förkvällen, Lias somnade 19 i vanlig ordning men vaknade sen och var hur pigg som helst. Vi ansåg att det är ju FREDAG och kokade kaffe och höjde musiken. Lika bra att göra lite kul att kvällen ju! Lite musikanalys blev det, början till en grym mix. Så sugen på att göra ett "rockpass"! Men inget jag kan använda i mina klasser dock. Det behövs lite variation för de spinnare som kanske inte är så fond of rocken som jag brinner för. Idag skrek Lias till vid 8:30. Jag gick upp för att göra en välling, men Liten somnade om. Alla tre sover än!! Jag har suttit med skolan och skriver om bränder, hur man förebygger bränder. Skulle kanske pratat med en brandman? Om jag siktar på ett högre betug kan det nog höja mig en ribba. Vi får se, får leta upp någon...
Jag sitter med min kopp kaffe och njuter av tysnaden, Svärfar är dock och jobbar i badrummet så lite liv är här. Jag gnor med mina uppgifter och vet att jag inte behöver vara stressad över det, mest lite presationsångest kanske. Gör ju inget halvhjärtat. Jag är fortfarande stum över gårdagen och allt vad den innehöll. Så glad fortfarande! Känns som om jag skuttar fram. Ändå finns det pusselbitar som ska sättas på plats. Livet är fantastiskt och ånga något ska man inte göra, man ska lära sig av allt som händer i ens liv. Ta vara på det och se nya utmaningar. Jag sade innan att jag kände igen mig i försvarsmekanismerna. Rikitigt kusligt!
- Surt, sa räven om rönnbären!
Rationalisering! Något du inte uppnår, då är det helt plötsligt inte det du ska göra. Viktigt att ändå uppnår detta, eller? Isolering och dagdrömmeri. Projicering, ska du säga! Att skylla ifrån sig eller förnekande. Förnekande är lite läskigt. Man kan förneka länge, men det kommer fram och finns att plocka upp. Inget som det undermedvetna kan gömma undan....

 

Vissa nätter drömmer jag massa, jag undrar vad det undermedvetna vill ha sagt ibland?


I got the job!!!!

JA!!!! Med darriga ben, skakiga händer och ett hjärta som slog snabbt gick jag in på AVD. Blev så väl bemött direkt! Första intrycket var helt fantastiskt. Vilket team där jobbar, kände atmosfären direkt! Maria presenterade mig för några och jag själv gick fram och skakade hand med alla jag såg. I want to get to know you guys!
Första anblicken toppen! Fick komma in och prata, hon tog fram mitt CV som hon printat ut och lagt i en vacker plastmapp. Hihi. Jag hade med massa att visa jag med! Vi pratade om hur det går till mm, jag visade upp arbetsgivarintyg och betyg. Vi pratade ännu mer, hände lite och nyfiken som jag är sprang även jag ut. Jag vill ju hjälpa! Detta vill jag göra, kände direkt med hjälp av min magkänsla. Har inte varit så säker på länge. Nu är jag det! Vi pratade ännu mer, sen fick jag titta runt. Spännande! Fick se massa, höra massa och frågade en massa.
I GOT THE JOB MY FRIENDS! Jag fick det!!!!! Jag startar med en "komma in i det tur" på alla hjärtans dag, sen har jag några dagar till för att komma in och "känna på". Jag kunde inte låta bli att le hela tiden då vi gick runt. Mot alla jag mötte. Åh vad jag ville detta, när jag gick därifrån kändes det så rätt. SÅ RÄTT. Jag vill ju hjälpa!
Jag skuttade lite då jag tror att ingen såg...Sen ett glädjeryck! HOPP!!!!
Ringde direkt min Farmor och Farfar, får jag komma på kaffe. Ville berätta för dom först!
Farmor och Farfar stod på balkongen då jag kom! Dom väntade spänt på att jag skulle säga något. Jag tjöt ut:
- JAG HAR PRECIS FÅTT JOBB!!
Åh farmor hon blev så lycklig och farfar stod med hakan nere vid fötterna.
Blev omfamnad och ompysslad då jag kom upp. Gudrun och Åke kom på lunch, sen tog jag en dag med mina finaste. PÅ flera år har jag inte träffat min farmor och farfar helt allena. Farmor berättade att hon tyckte det var så mysigt att jag kom. Farfar likaså! Vi gick ner en sväng på stan, uträttade lite ärenden. Hälsade på Tina gjorde vi, alla tre ville se hur hon jobbade! Farmor sade när vi gick därifrån att hon tyckte det var så skönt att hon var hemma. Farfar nickade instämmande och sade att han aldrig tyckte om att hon var så långt borta! 
- Det finns så mycket "fylen"....

 Jag visade skolan och vårt "klassrum". Så kul när någon blir stolt över ens prestationer. Vi kom hem och pratade ännu mer, kokade kaffe och tiden sprang iväg. Jag berättade att jag kanske får sova där någon gång då det är helt och det är smidigare så att sova i stan. Farmor ville nog skutta av lycka! Farfar berättade att han kommer att möta upp mig på jobbet och följa mig genom stan, om jag ska sova där eller inte. Han vill inte att jag går ensam genom stan vid nattetid. Vi pratade om att dom bara behöver en 2rok, då protesterade farfar högt.
- Kan vi ju inte om Johanna ska komma och bo hos oss!!!
Ha ha ha, jag skrattade och insåg nu att dom är ganska så stolta över sin lilla flicka som nu är vuxen.
UNDERBART ATT FÅ EN DAG MED ER MINA GULDKLIMPAR!


 

Teds konstverk för dagen! En avbild av mamma!Små små fötter idag.

 

Close.

 
Tummar

Håll tummarna och tårna för mig nu! Ska på arbetsintervju, nervös så jag skakar...


Magic carpet ride

do i dare?


What a splendid day.
Även denna dagen har inneburit skola och lektion, idag Människan Socialt och Kulturellt. Så påläst man blir. Jag måste säga att Psykologin är så grymt intressant, alla försvarsmekanismer kommer jag spåna lite på här då tid finnes. Rätt så läskigt när man känner igen sig i dessa..Så intressant, men jag finner något intressant i alla. Alltid något som tilltalar.
Lektion fram till lunch sen körde jag hem i blåsten och fortsatte med mina studier. Eftersom Lias skulle sova så var det ganska så skönt att komma hem och plugga. Blev dels en film om Stroke. För er studiekamrater som inte sett den, se den. Under Med. Grundkurs, Arkiv, Stroke. Vilken rörande film om kärlek och att finnas kvar, hjälpa och kämpa!
 Ted som kräkt inatt var så trött och har spenderat dagar framför tvn nu. Vill ha tillbaka min pigga Ted nu!!! Igårkväll höll han på att kvävas i sina spyor. Han låg på sidan och sov samtidigt som han kräkte. Patrik fick dra upp honom så han fick spy vidare i sin säng.Stackaren, vilket sätt att vakna på. Jag bad för att vi skulle slippa ett envist kräkvirus här hemma. Mina böner besvarades. TACK.
Efter klara studier för denna dagen bakade jag pannkakor till alla mina tre pojkar. UPPSKATTADES! Jag och Ted klämde i oss en var, medans Pk och Lias smaskade på två var. Visst, Lias "råkade" tappa liiiiite på golvet. Men äta kan han göra!! Ett pass i Hunehallen idag, tog en kvart innan jag kom in på mitt kort. Jag blev ganska så sur ett tag där. Tur att jag alltid är ute i god tid! Men ett svettigt pass blev det och nöjda spinnare. Väl hemma har det busats och den lille fisen sover gott nu i en renbäddad säng. Stora Pojken ska nattas nu i sin säng, även den renbäddad. Härligt, inga mer baciller tack! Ikväll ska det testas en ny drink ala Lelia. Med jordgubbar! Mumma!
Jag hoppas att jag håller mig vaken till mer är 22 idag...Stor dag imorgon med ju!

  

 

Having a good day!


My thing

Hur gör man nu med denna mamma? Intressant..mycket intressant. Jag inspekterar lite...
Ted får visa, jag förstår inte vissa saker bara. Han gömde sig sedan under täcket...hoppade fram och sade:
- Tittut!
Precis som om jag inte visste att han var där under, tyckte han var så tokig så jag skrattade!

 

 

Måndagen det, vilken buskväll. Idag är det ju onsdag, igen. Haft lektion idag i Psykologi, intressant som vanligt och vi hade nog kunnat diskutera utvecklingsteorier hela dagen. Men allt har en tid idag. Vidare på Intervju av fack och skyddsombud på NIBE. Kände mig som en journalist, någon som trodde att jag var journalist. Såg väll ganska så proffsig ut med mitt block och mitt passerkort.
Kvällen bjöd på gipsskivor i badrum, jättefebrig Ted och besök av Vackraste.
En superpigg Lias som smaskat på nudlar med Bror sin!
Idag fyller lilla Dosan 2 år med. Kan inte fatta vart tiden tar vägen! Hoppas att godiset smakade bra Gullet!


My small ones

 

 

 

and me. Mys, massa massa mängder med mys! Efter kvällsbad så blev det vanliga smörja kroppen som vi startat med nu. Lias känner på lotion och skrattar! Han älskar när man smörjer in ryggen! Vem gör inte det? Tand nr 8 är nu framme! Wow vad han kan biiiiiitas! Saga om Bamse, men att bygga en borg i sängen var ju mycket roligare. Eller leka tittut, roligast med Storebror. Stackars Ted som råkat på ännu ett envist virus.
Vet ni vad som piggade upp honom? Jo, TINA kom. Med julklappar som tomten råkat glömma bort. Hon är för gó. Ted sken upp och sen pysslade dom med att designa en tröja, han fick även en Målarbok. Han älskar ju att måla måla måla nu! Underbara vän! Du lyser upp mina småkillars dag, du skulle bara veta!
För att inte tala om MINA DAGAR my Love!

Att se två små bröder kela, gosa och ta hand om varandra är helt fantastiskt. Jag får tårar i ögonen var gång Ted kramar om Lias, hjälper honom eller tittar och ler mot honom. Han brukar säga:
- Du din lille buse!!!
Idag då jag kallade Lias "för dum" så blev Ted arg! Riktigt sur.
(han roade sig på sitt egna vis vid matbordet och det såg så dumt ut)
- Så vill jag inte att du säger till min lillebror. Han är inte alls DUM! 
Då Lias kryper runder och "kallar" på sin coola storebror, hittar honom, skiner upp, lyfter upp kroppen mot sin bror, får komma upp i hans famn och lägger sitt huvud mot hans axel. DET är magi!
Det finns inget som får mitt hjärta att klappa så hårt som deras villkorslösa kärlek till varandra!Trots förkylning, ja ett virus...ha ha. Så leker Bröderna "Restaurang", Lias provsmakar svampen till soppan...


Första februari

jag älskar februari månad, jag vet inte varför men den är fylld med kärlek på något vis. Vintermånaden som snart övergår till vår.
En dag som även igår gick fort, precis som måndagar brukar göra. Jag ska säga att jag var så trött igår. Spinningklass i Osby i vanlig ordning, kaffebesök på kvällskvisten då jag kom hem av Fina Tina. Maken hade bakat en kaka för att fira att jag ska på ännu en intervju. HOPP HOPP så glad jag är för det, håller mina tummar och stortår för detta. En natt med orolig sömn för alla utom lille Lias...
Tidig morgon och såg att vi inte skulle ha föreläsning förrän klockan 10. Så jag har hunnit med KAP 5 i Lb om Våra sinnen. Intressant! Ännu en Kap genomläst och begrunnat med frågor efter kapitlet. Nu ska jagstrax styra kosan mot en föreläsning. Denna första februari...
som förra året bestod av en höggravid kvinna. Tänk att nu är han här hos oss och har hunnit bli hela 10 månader! WOW!


RSS 2.0