Höstlov

Så mjukt och skönt det är att ligga i sängen! Vad härligt det är att få sovmorgon mitt i veckan. Det bästa med lov är att man kan snusa lite extra idag. Ted har ju höstlov, jag har inga lektioner denna veckan. Men bokat upp mig på massa jobb. Jag tvekade lite igår. Kommer bli mycket, men morgondagen har vi ledigt tillsammans. Att jag sedan jobbar på natten är inget barnen kommer märka av. Ha ha. Teds första skollov! Kan inte (nej fortfarande inte) att Ted går i skolan. Han sköter allt så bra och har växt (känns det som) minst 10 centimeter sedan i Skolstart i Augusti. Nu tickar det mot November. Sista Oktober idag, 31 och Helloween/Samhai. Jag undrar hur många som ska ut och spöka idag tro? Vi gjorde vårt spökande i lördags och lyckades faktiskt skrämma Pappa och Katja lite. Ingen som var beredd på att skulle knacka på rutan!
Lias första inskolningssamtal är om en timme. Ska bli kul att se vad G har att säga om vår lille buse!


Söndagkväll

NU landar vi! Har haft fullt ös hela dagen!!! Får berätta om lite av det...
Förmiddag med STÄD ( ja stooora bokstäver städ). Kalkonmiddag för att fira Svärfar som fyller år imorgon på självaste Helloween. Kusinbus! Spinning med Svägerskan :)
Väl hemma har maken fortsatt fixa i vårt vardagsrum, barnen busat och gormat. Jag har prismärkt ENORMT mycket kläder, skor & leksaker inför loppis på lördag den 5! Kom å köp på Garnisonen! Nu smaskar vi på nötter och på Tvn går Eclipse ;)


Zzzzz

Små kusiner somnat liten kusin...


Lurvig

Ljuvlig!


Thinking about

Good Hunt, compelling and no vervain please ;)


Höst på slingan

Varit ute och gått långrundan med Systra min & Liten. Sedan testade vi utegymmet ;) nu har vi fotat bland löven!


Present

Ted överröser mamma sin med gåvor! Detta är det senaste tillskottet! Ska föreställa mig. Ted han sade:
- det ser ut som du mamma, fast med fel hårfärg. Men visst är det likt?
Goa unge!


Early Bikeride

Det blev en tidig cykeltur idag, idag planerat och det var så skönt. Ted han var så nöjd med rostemacka och varm choklad till frukost, mys framför tv och klädracet. Lias blev så glad när han såg Fåret Shaun! När Dinosaurietåget började var det dags att cykla. Så det missades idag. Det var frisk luft ute och Ted trivdes med att cykla! Han är lika tokig med att cykla som jag. Lias han sade inte ett ljud där bak, men jag tror inte att han njöt fullt ut. En liten fisare. Han är mycket bekvämare än Ted, och tycker inte om att bli smutsig som Ted älskade att bli då han var liten. (vaddå, då han VAR liten...åh det är skrämmande så "stor" han har blivit sedan han började F klass)
 Väl hemma igen är man lagom varm vill jag lova 4.8 km senare...


Lyfta

Åh, något annat än bara spinning känner jag att jag är i behov av. Länge varit så sugen på att börja styrketräna igen. Nu är jag igång! Idag var första Cirkelpasset, ingen Pump då blir det cirkelpass. Jag tyckte det kändes gott att det sved sådär gott i musklerna. Härlig känsla när benen darrar av ansträngning, och armarna känns som spagetti. Det bästa av allt var att en station var en underbar SLAGPÅSE. Jag ville sparkat med, men raka slag var tanken med denna. Jag bankade allt vad jag kunde. Den som var på tur efter mig sade:
- Fått ut alla agressioner nu?
- Ha ha, nästan..Långt ifrån alla.
Så jäkla härligt att dra på sig handsken sedan igen då jag återkom till stationen igen och banka lite till...
Får gå på BOXEN någon dag med, verkligen något jag tycker är kul. Vill ha lite nytt bara...
Man får verkligen utlopp för all raseri, iallafall jag. Hade kunnat stå och slå på den ett bra tag till.
Okej, nu går jag inte runt och är aggressiv, men alla bär vi väll lite raseri inom oss?
Tanken med styrketräningen för mig att bygga mer muskler! Mer muskler för att det är snyggt och det känns bra att vara stark i kroppen. Det känns bra att bygga på den enda kroppen man faktiskt har. Ganska så kul att se hur långt det kan gå.
Desto mer muskler du har i kroppen, desto fler kalorier kommer du att förbränna. Desto fler kalorier du förbränner desto mer kommer du att gå ner i vikt. Man byter ut fett mot muskler.  Anledningen till det är att muskelcellerna är metaboliskt aktiva (de förbränner kalorier) medan kroppsfettet är mindre aktivt och inte har någon större funktion mer än som lagrad energi. Du bränner nu naturligt kalorier, med hjälp av mer muskelmassa.
Låter fint. Så, nu tar jag tag i det igen...


Kalle Anka

på tvn här hemma. Han är ju för rolig! Lias sitter och bläddrar i min skolpärm, idag är han hemma på förmiddagen. Var ändå en tidig morgon för Goe Ted ska ju till skolan. Idag var jag en sådan bra mamma man bara kan vara. Han fick ostmackor och varm chokladmjölk med sig i matsäcken. Kommer kittla gott i kistan denna disiga höstmorgon. Jag och Lias gör inte för mycket än så länge. Behöver inte hitta att göra om man säger så....
Kom just på att morgonkaffet ännu inte är sippat på!! Oj, detta är ju inte klokt.

Igår var en sådan där jobbig stress dag. Tänk vad mycket kan göra då man inte har tillgång till bilnycklar?
En morgon som bjöd på en tidig cykeltur. Sedan hem igen, duscha och hann med skola i en timme= en VG uppgift. Sedan cyklade jag till Teds skola igen. Vi möttes upp, gick i matled och åt i matsalen. Så smått allt är! Så mini! När jag var liten och åt i samma matsal tyckte jag att den var så stor. Ha ha.
Det varså mysigt, barnen var som klister på mig. ALLA Teds klasskamrater skulle berätta allt de hann berätta.
- Har du åkt Jaggarbil? -Har du djur? -Varför är du här? ...
Sedan var det dags för rast ute i det inte så trevliga vädret. Men det var bara att dra på regnbyxorna och mössan och bita ihopa. Jag klättrade minsann i borgen jag med. Inte kunde jag göra Ted besviken!?
Sedan gick vi till Idrotten båda F skole klasserna. Så kul, Hinderbana. Jag beundrar verkligen lärarna och deras tålamod. All eloge till er! En stund för bara mig och Ted. Han lutade sig mot mig under Idrottslektionen. Fröken sade.
- Det ser mysigt ut Ted.
- Ja, man får ju passa på!

 


Rosa

Go ROSA! Jag & min svarta Donna med ROSA halsband har precis avslutat en kväll framför tv, och ROSA bandet galan. En kalender, några slantar hoppas vi har gjort lite skillnad. Vill säga att jag beundrar kvinnor som går igenom detta. Styrka & mod! Själv har jag mer än en närstående som drabbats av denna sjukdom. Deras mod gör mig modig.


Breaking Dawn

;)Åh, nu är de bokade! BOKADE!!!
Som jag längtat! Som jag längtar!
Böckerna är underbara, och att få se filmen Breaking Dawn part 1 snart ser jag verkligen fram emot. Nedräkningen har börjat. 20 dagar kvar.
Tick tack.


Mamma på besök

Idag har vi lunchat, haft rast och blöta blev vi! Nu är det favoriten Idrott på schemat!!!!


Kärlek på hög nivå

Älskade kids!
You make me smile ;)
En dag som även eftermiddag gått i 190, fotbollsträning. Min styrketräning blev inställd tyvärr, för få som ville spinning-pump'a ikväll. Nu står kvällsmat i ugnen, en unge på bordet som slänger ner det dukade och en buse som ska duscha...;)


Staket

God solig vacker eftermiddag denna 25 oktober. Kom just på att det  blev inget firande av Luna i fredags, hon fyllde ju hela 9 år den gamla kättan. Har dock fått ett nytt ROSA halsband, passar till hennes svarta vackra päls.
Har haft ännu en dag i skolan. Idag började vi dock 9 och inte lika tidigt att komma upp med barnen och en mycket smidigare morgon. Glad mamma=glada barn.
Endast Lias som blev lissen då jag lämnade över honom. Åh, snutten Molle min.
Jag kom hem och Farfar grejjade i vår trädgård. Ja, man har som sagt inte mycket tid till trädgårdsarbete just nu. Men Farfar hjälper glatt till, sålänge han orkar. Idag blev alla kanter körda och det ser bättre ut än när det växer gräs långt upp på vårt röda staket. Det ser ju inte klokt ut. Men inte kan jag väll gå ut och klippa kanter efter barnen somnat vid 20:00. Räckte med då jag målade staketet, jag stod ute bland myggen till midnatt bara för att få det klart och få göra det i lugn och ro. Ha ha, sant...? Ja!
Jag ska nu ta tag i skolarbete denna eftermiddagen med, eller iallafall en stund till innan Lias ska hämtas hem.
Hem hem hem!

 


För en stund

En stund

En stund vill jag nog låtsas
Att ingen ondska är
Ett ögonblick få glömma
Att allt ej är såhär;

Kärleken så självklar
Så tillitsfull och varm
Du väntar inget annat
du sover på min arm

Så farlig är nu världen
Så skrämmande och stor
Så hjälplöst liten är jag
Din skyddare, Din mor

En stund ska jag nog låtsas
Att inget farligt är
Att inget ont kan nå dig
Att allt förblir såhär.

 


Tillbaka

Hu, så jobbigt det blev i morse. Denna stress. Hade behövt 10 minuter extra så hade jag sluppit stressa med barnen. Jag kan ta stressen, men får så dåligt samvete då jag stressar med barnen. Jag kan rusa, gör mig inget. Bara jag som får ta det då, men att behöva tjata och stressa på Ted är jobbigt. Lias lallar ju mest med...ha ha. Men jag tror att jag behöver väcka de tidigare, kanske Ted tidigare och få den tiden med bara honom. Inte fler gånger såhär tack. Kom endast 5 minuter för sent och jag hann springa ikapp klasskamraterna genom stationen men det gör mig så arg på mig själv. Jag såg nog ut som en yr höna genom stationen. Mycket som fick fixas då, morgonkaffet och mums mumset. Innan detta när jag parkerat bilen så ställer jag frågan till mig själv:
- Har jag kört in? Åh, jisses. Jag var i en annan värld, kvar hos barnen.
Lite läskigt, men jag tror alla som kör bil varit med om detta. Att man bromsar, växlar och kollar andra bilar utan att reklektera över detta. Skulle man göra det skulle det ju ta en evighet.
Blivit både studiebesök idag, där hettade det till lite. Speciellt i början när vi blev mottagna och en i personalen trodde att vi var "ungdomar som skulle in i samhället" (så kan jag nog formulera det). Absolut inget illa ment av henne men där stampade jag ner foten och förklarade att så är inte fallet. Vi sköter nog alla eget hushåll och de flesta har barn. Ser man ut som 16 år eller? Jag kände att där var jag tvungen att säga ifrån. Ångrar det inte och hon som visade runt sade att det var bra att jag sade vad jag tyckte. Man kan dock inte veta det när det kommer in någon, bakgrund uppväxt...Kan man inte begära.Men man ska heller aldrig nedvärdera eller se ner på någon. Man ska se FÖRUTSÄTTNINGARNA. Jag kan nog ta vara på mig själv och har gjort så länge nu..
En dag i skolan med inriktning på Socialpsykiatri och Neuropsykiatri. Intressant, tiden går fort och nu så skönt att landa i ett varmt hem. Sitter oftast och fryser och spänner mig på lektionerna.
Frisk luft? Jovisst kan man lufta klassrummet, men jag avskyr att sitta och huttra. Värma händerna i armhålorna och blir allmänt ofokuserad pga kylan. Jag vet att jag är frusen som en höna men jag får nog ta ännu en extra tröja tills imorgon. In till skola då med, tre dagar i skolan denna veckan. KUL! Dock mycket annat att göra med. Så nu kickar jag igång denna eftermiddagen med skoljobb.

Hon sade något väldigt bra idag på studiebesöket. Som förälder glömmer man lätt bort sig själv och sina egna behov. Man ser alltid främst för barnen. För deras lycka och glädje. Jag ser ofta till att hinna med mig själv (träning, kurser..mm) men oftast gör jag saker då barnen somnat. Skippar träning för att tiden är viktigare med barnen. Så är det ju. Utan att man tänker på det. De kommer alltid att gå i första hand i min värld. Man lever ju för barnen och med barnen. Sedan när barnen blir stora då? När de flyttar? Hu, vill inte ens tänka på det...
All denna tid? Tycker det är fantastiskt kul att se alla FRAMSTEG som barnen gör. JAG vill verkligen vara där varje dag, dygnet runt resten av deras liv. Om än med lite avstånd då de är stora/större pojkar.

 

I still got it

Ja, efter en PW blev det Photoshop för hela slanten...Åh så kul det är!!
Detta pysslade jag mycket med då Ted var liten, sedan har det ebbat ut och nu fått smak på det igen. Mycket jag får smak på. Fler timmar på dygnet tack?!
Både iPhonebilder (som jag visar här nu) och Systemkamerabilder. Gick dock inte att göra det som jag gjorde förr. Men med två kloka huvuden så finns det mer än ett sätt.
Det är ganska så enkelt. Bara att göra ett nytt likadant lager, svartvitt och sedan sudda. KUL!!

 Rent Kakel

Då är denna söndagen snart till ända.

Som jag har skurat idag, inte det mest glamorösa jobbet heller. Förutom huset och dess golv och toalett har även badrummet (det blivande) fått sig en skur. Efter att man fogat badrum så ska alla kakelplattor tvättas noga. En hinna av smuts och fog ska bort. Med en svamp, trasa och lite hett vatten med en skvätt diskmedel. Lite musik ur lurarna sedan var det bara att kicka igång "festen". Patrik hämtade hem Ted och tog Liten med sig. Annars hade det nog tvättats mer än kakel. Det var jag med säkerhet. Varje platta är nu skinande ren och all smuts puts väck. Nu kan det dra vidare. Måtte det vara klart till jul, annars hyr jag in Tomten så får han minsann ge mig det i julklapp. Han har ju många Nissar som kan hjälpa till. Svärfar lugnade mig lite, nu är det "bara" taket (gipsskivor) sedan kan golvet läggas (klinker) och sedan kan vi börja sätta in allt som ska in. Åh, jag toklängtar efter ett rent badrum med rent golv att stå på och varmt. Barnen kan bada i massagebadkar med lampor. Lias och Ted kommer ju storkna när de ser badet i drift. Jag med antar jag. Nu börjar det bli en vana att gå ner i källaren och bli ren. Innan vi började renovera badrummet fasade jag får det.
- Sa JAG gå ner DÄR och duscha? Pyttsan, det kommer jag inte göra länge...
Jovisst...Har inte haft mycket val.
Ted har haft massa kusiner här ikväll, Lias har fått så mycket kel och uppmärksamhet. Han var först ute med Ellen och hon passade honom så fint. Sen kom Julia och Linnéa och som han blev kelad och pussad på. Himmelriket för honom när flickorna kommer!!!! Jag och Svägerskan Puff Katarina har traggat som bara den och tiden rann iväg. Söndagsmiddagen är klar men den sparar vi. Vi är tokmätta efter fikan och barnen får just nu en varsin kvällsmacka innan det ska badas och sedan blir det sängen. Imorgon kickar skolan igång igen. Ska bli så kul. Börjar dagen med ett tidigt studiebesök. Haft två sovmornar nu, lyx. Så imorgon blir det upp i ottan igen. Jag funderar på att dra en runda. Den där äppelkakebiten ska bort. Jag tror att jag drar på mig löparskorna och tar min lilla snabbis då barnen somnat....Hey ho let´s go!

Gårdagen. Jag tog mig faktiskt tid att "jobba" lite med bilderna igår. Jag fastnar lätt i Photoshop, svårt att sluta redigera bilder när jag väl börjat. Älskar att se hur en bild kan totalförändras. Hur man kan göra en under eller överexponerad bild så snygg.
Jag tycker om detaljerade, nära och lite ruffiga bilder.
Sen är ju svartvit en klar favorit!


Skriker dam

Vad klingar bättre för en ung dam än klädutförsäljning?

Idag efter att maken slutat jobba styrde vi föräldrar till Fina Monica och hennes hem. Jakten kunde börja. Hon skulle öppnat en affär och hade hur mycket kläder (både barn och vuxen) fyndlådor med leksaker, underkläder osv. Vi hittade mest till Ted och endast ett par sipper till Lias, från Lindex.
Hon har köpt in från grossister och har allt från Levis, lindex, Kappahl & Sisters.
Blev en del i fyndlådan, massa julklappar till barnen och nu är det endast lite dyrare saker som ska skaffas i julklappsväg till barnen. Ted blir ju större och större! Desto mer kostar det han önskar sig. Jag hittade lite med. Blev en klänning från Zoul, jättesöt jeansklänning som säkert kommer användas flitigt i sommar. Ett lila linne från Only och ett från Gina Tricot. Ett par jeans av Italienskt märke, alla Levis var tyvärr 2 meter för långa för en kortis som jag. Fyndade en del och var nöjda och glada, kom även hem med hemmagjord marmelad.
Igår fyndade jag minsann innan jobbet, en underbart Tröja från JC. Än har de Rea, tyvärr fanns bara stora storlekar kvar men den är go att krypa i en kall vinterdag. Det klickade direkt med denna fina skapelse. Expediten sade att den ska sitta lite oversize, så jag får lita på hennes ord. Säkert mycket säkrare på det än jag.

Hem till Svärföräldrarna och barnen kom "hem". Där bjöds det på lite utebus och Gulashsoppa, hösdagen till ära.
Ted ville stanna och sova över med kusinerna, så det blev bara lilleman vi fick med hem. Senare nu på kvällen, har vi fått upp en tv bänk till Ted. Burit bebisleksaker och haft en mindre glad Lias i hälarna som precis har somnat. Hans humör svänger på två röda här hemma. Speciellt ikväll då han var så trött. Vi får fortsätta med projekt "ett rum var till barnen" imorgon. Nu är det Lördagkväll. Inget svirande ikväll, film och popcorn är det tänkt.. De e nice!Fruktstund!


Löv

<3

 

 Underbara färger denna vackra höstdag!


Mot

Klädutförsäljning! Barnen på andra äventyr. Så tyst i bilen....


Vingar

Jag ska köpa vingar för pengarna ;)
Avslutat en jobbkväll, med vingar i öronsnibbarna. Tack för ikväll godingar!


Svart/Rosa 2012

Vad kan passa bättre? Även detta året är kalender för 2012 köpt för att stödja Bröstcancerfonden.
For a good cause! Jag tyckte min 2011 var så fin, sen kommer 2012 som slår det flesta kalendrar jag köpt.
Svart & Rosa är ju pricken över i, med vita sidor och vissa rosa. Ett ROSA BAND om kalendern, och jag är nu redo att planera för 2012.

 

 

 

 

Annars? Ska om en timmes tid ta bussen till storstaden intill och kvällen ska spenderas på jobbet. Jag passar på att busa massa med Lias nu. För tillfället leker han med lego, han bygger och bygger och lyssnar på Pitbull. Ha ha.
Ted fick en innebandyklubba igår, den har Lias mycket roligt med. Vi har spelat bandy här inne idag, det är ju såååå kul. Enligt mig den roligaste bollsporten. Vi har använt en mjuk fotboll och det gick hur bra som helst..
Nu kommer Lias tultande till mamma sin, drar mig i koftan och flinar!


ArmbandEtt av tre. Blev så nöjd och gjorde matchande "dinglisar" till. Älskar de små berlockblommorna och det gnistrande till. Blev så nöjd!ALLA bilder är skyddade enligt © lag. Gäller självklart alla mina bilder. Lagen om Upphovsrätt.
http://www.javascript.nu/copy.shtml


Mixar

Vi lyssnade på musik, och Lias fick mixa! Sen tog vi en lång härlig höstpromenad! Så skönt att bara va. Lite mat och jag sitter och lyssnar på en liten kille som skrattar i sin säng. Varför sova? Ha ha....


Home

med min lille idag med. Varit helt underbart med blandade känslor att vara hemma sedan i tisdags.
Lias sitter och gungar till musik nu, musik som ständigt är igång här hemma om dagarna. Kan inte med tysthet.
Just nu spånar jag på ett nytt pass. Jättetrist att missa Spinning/Pumpen i tisdags men kroppen hade inte orkat. Ser fram emot nästa veckas pass. Jag mixade ett eller rättare sagt två nya pass igårkväll. Ett som redan var så gott som klart. Fick massa inspiration av ett mail från Henrik Bramsved, Aerobic Weekends. Så nu ska passen finslipas med. Så kul ska det bli på måndag med ett helt nytt pass, igen. Som sagt är det mycket Adele här hemma och Pitbull har jag blivit helt såld på. Iallafall till spinning och dans, blir så glad av hans musik.
Var inne och kollade lite när det finns utb för pulsbaserad träning. Min blev ju inställd i våras och som det ser ut nu så är nästa på Playitas. Ha ha. Jag vill verkligen gå den. Älskar pulsbaserad träning men känner att jag vill lära mig mer om just detta. Ted är minsann sugen på att cykla han med! Han tycker att det skulle finnas mindre cyklar. Han ville följa med mamma och spinna sade han. Goa killen min! Jag ska nog dra med dig inom en snar framtid. Under tiden får han träna annat.
Jag och Lias får väll kicka igång dagen på rikitigt och kanske göra något annat än att städa och plocka. Blir lek mellan varven och kanske det är dags att gå ut och känna på luften denna dagen. Ted ska ha med en kompis hem idag, första gången han tar hem en "främmande" kompis från skolan. Ja, ni vet som han inte lekt med innan. Så "Bullmamma" måste ju ha bullar, sorry känner inte att jag hinner baka...


En flickas våta dröm

Ha, kan man ju lätt kalla det. Åker iväg igårkväll med goa Hemtjänstbrudarna. Tack för att ni bjöd med mig! Vi var alla förväntansfulla och jag var som en liten Duracellkanin i bilen. Jag bara fantiserade om alla pärlor och berlocker. Väl framme går man in i en lokal som ÄR varje flickas dröm. En helt rum fullt med allt vad man kan tänka sig i smyckesväg. Det är bara fantasin som sätter gränser i detta rummet ;) Sanslöst och jag ville bara flytta hem detta rum! Projicera det hem till mig. Där hade jag nog kunnat sitta i timmavis. Det blev fyra timmars konst.
Butiksägaren och Kursledaren berättade först om allt som man kan tänkas göra och visade runt oss bland denna djungel av pärlor och olika sorters pärlor. Allt från porslin till odlade sötvattenspärlor. Tänk att det tar 3-15 år att odla dessa vackra små pärlor. Glas, berlocker, läder och tråd. Verktyg och allt stod till vår förfogan. Oj oj oj.
Var ska man börja? Jag var som en het katt på gröten. Först stod jag bara och stirrade och kunde inte i min vildaste fantasti förstå hur jag skulle kunna välja bland allt detta. Insåg sedan att jag får nog ta en sak i taget. Jag började ganska så enkelt med ett armband. Älskar dessa armband med pärlor och berlocker. Det blev tre armband, tre örhängen, ett halsband samt ett armband med barnens namn inbankat all by myself!
Jag insåg även under kvällen att detta är verkligen något jag vill fortsätta med! Tänk så kul att göra sina egna smycken! Har redan gjort en efterfrågan om en kväll, och tänkte även höra med mina vänner vilka som är sugna på att lockas in i denna fantastiska världen av fantasi. Bara synen som gjorde sig tillkänna inte vara den bästa vid denna aktivitet. Med ett par brillor till låns gick det bättre och jag såg sedan mycket bättre och slapp ha smyckena upp i näsan för att se.  Jag är såld, behöver jag säga mer?


    
    
 


Never ending story

Åh, jag kan inte fatta vart allt kommer från? Dammsuga, hänga tvätt, vika tvätt, tvätt in i maskin, elda, fylla diskmaskin, tömma diskmaskin, byta blöja, ny blöja, mata, plocka undan, plocka leksaker, plocka fram, sopor ut, nya påsar, papper ner, samtal att ringa, trösta, kela...Det sistnämnda är det absolut bästa med att vara hemma i några dagar. Helt underbart att få vara hemma med min liten men allt runt omkring hade jag kunnat skippa. Han är verkligen ÖVERALLT NU. Överallt och ingenstans. Gäller verkligen att hålla stenkoll!
Har hållt på hela förmiddagen med allt som tänkas kan. Farmor och Farfar var och hälsade på en stund. Skönt med Farmors goa famn, inte bara Lias som tyckte det. Ha ha ha.
Jag sitter och tittar på smyckesskrin jag fick av Farmor i söndags. Det är gammalt som gatan och det var hennes Mors skrin. Fullt med hennes smycken! Tänk att jag fick det!
- Du är den enda tösen och den äldsta. Klart att du ska ha det!
Jag ska nu dra bort Lias från alla mina skivor som han drar ut medans jag sitter här. Sen ska killarna hämtas  och sedan hoppas jag kunna kolla in mina nya smycken lite bättre. Gjorde massa smycken igår!!

Väldigt stolt över min konst ;) Måste berätta om kvällen sen ju! Tänk att komma in i det rummet, det var en flickas dröm vill jag lova!!
Wow!

Har gjort smycken hela kvällen!!! Så kul! Detta ska göras om ;)


MJ

Present från Ted!- Titta mamma jag har gjort Michael till dig, Michael Jackson!!!!
Vilken fin MJ jag fick!
Idag är Ted i skolan, Lias hemma med mamma. Känner mig inte alls 100 idag. Om man mår illa kan man väll få spy, men icke. Vaknat 100 gånger inatt...blö. Lias är nöjd och glad, äter sina flingor så det visslar om det!

 


17 oktober

Nyss hemkommen från en dags jobb på 12:an. ;)
Det är bara att tömma diskmaskinen, vänta hem pojkarna och pussas snabbt innan jag drar vidare.
Måndag och det betyder ett pass för mig! Wihoo! Har sedan inga direkta jobbplaner förräns på fredag så Lias ska vara hemma med Mammsen nu lite! Härligt! Får jag jobb så hoppar jag in men någon dag ledigt med mina små är inte fel innan skolan kickar igång veckan som kommer, efter det vankas lov men inget höstlov för mig. Massa jobb inbokat!

IDAG FYLLER MIN Emily 25 år! Hurra! Ska ringa och sjunga för henne ikväll så lugnet har lagt sig!LOVE YOU GIRL!


Girls just wanna have fun

Åh så kul!!! Vi dansade som tusan i flera timmar! Ett välbesökt dansgolv ;)


Emily, hjärtat mitt!

Åh, vilken lyckad kväll det blev! Vi kidnappade Ems och hon var helt utan vetskap om att vi skulle dra med henne. Niklas hade fixat det bra och hållt henne utan planer för lördagskvällen. Lycklig och förväntansfull körde vi in med våran Fina Emily. Mötte upp fler fina flickor på torget i Hässleholm och sedan promenerade vi till Harrys. Det beställdes in god dryck och mat. Vi satt och sörplade på våra cider och vin. Jag valde sedan att göra som jag brukar och beställde in en stor stark. Ah, cider är inget för mig har jag märkt. Öl är så mycket godare enligt min smak. Maten avnjöts och sedan fick Emily sina presenter. En klippning och gott the, samt presentkort på Hudvård. Det ska hon väl unna sig. Det är hon väl värd våran Emily! En uppslutning på 8 flickor blev det!!!
Vi delade sedan lite på oss, två av töserna körde hem. En gick hem och ett glatt gäng gick hem till Emelie och pudrade näsan, lockade hår och satte på läppglans. Fick besök av ett glatt gäng pojkar som höll i allsång. De tyckte det var trevligt att gå på tjejfest men tröttnade nog tillslut, och gick upp och sjöng vidare. Vi dansade lite i lägenheten & skålade. Sedan drog vi ut till Harrys och dansgolvet blev välbesökt. Vi började med en törstsläckare, och jag beställde in en gooood Corona med lime. Sedan befann vi oss mest på dansgolvet och tjoade till musiken, slängde med håret och slängde med kropparna. Så KUL det är att dansa. Hade kunnat dansa hela natten lång!! Måste ut och dansa snarast igen, och tycker gott att man kan unna sig det. En kväll med flickorna är alltid så fantastiskt kul! Upplyftande! Man kommer tillbaka med nya krafter
(även om mina krafter denna dagen inte varit de bästa
Vid 2:30 begav vi oss. Emily så nöjd med kvällen som blev en kväll med utgång, var inget planerat utan vi sade mest att vi tar kvällen som den kommer. Så gjorde vi med! Kändes så kul att komma ut med fina flickor. Fantastiskt kul att träffa ALLA!
Barappapappabapapapappa...
(bilder kommer då det går att ladda upp bilder....)


Stars

Blev verkligen en HELKVÄLL/natt! Som vi dansade! Såååå kul! Emily blev firad. Vi dansade som tokar! Måste göras om snarast!


Åh ja

Åh vilken lördag, sedan har ju kvällen bara startat!!!!


Gamer

Tv spel & smoothie! Idol, musik!


Bokstavligen

Ja, en sådan kall morgon var längesedan! Hu så kallt!!! Mössa och vantar som gäller när man ska ut så tidigt. Nu får vi vinter/kläd kistan ses om lite! Annars MÅSTE jag ju shoppa!! Ha ha ha! Det skulle ju vara fint med lite nytt som värmer händer och huvud ändå!
Solen skiner nu och resten av dagen ser ut att bli strålande! Spenderar ännu en dag på 12:an och lika trevligt som alltid att få jobba, speciellt här ;)


Vis

"Det finns människor som vill trycka ned dig för att själva kunna växa. Som skrattar åt dig för att du vågar göra något annorlunda, som pekar finger åt dig men egentligen pekar på sig själv.
Det finns dem som tar ned dig på jorden, av rädsla för att du ska få vingar och flyga förbi dem. Det är okej, för du är stark inombords."

Så sant! Från Sofies blogg och det var sannerligen visa ord hon hört på en föreläsning.


2 grader

Endast 2 grader ute, kylan kommer smygandes till vårt avlånga land. Charmigt, en skylt om julsaker. Innan man vet ordet av så faller snön. Det lider mot jul. Ser ut att bli en fin dag! En lång dag för mina små, ska kramas massa sen i eftermiddag!


Dröm sött

Snart ny dag.


Ett dygn

En förmiddag med frukostbesök! Milia och Lias har lekt med lera. Sitter och inväntar bussen, en kväll på jobbet är det tänkt! 24 timmar utan mina små.

Okej, denna Gubbe i den gröna Passaten ses för ofta tycker jag. Jag kan klä ut mig till barn och locka fram honom?


;)

Kafferep & lera


Happy

Gissa om jag sken upp som en sol idag!

Blev ett besök på Blomsterhandeln/Butiken Knopp & Stjälk. Där köpte jag en fin blomma och tryffel till Farfar Gunnar som fyller 83 år idag. Tycker så mycket om deras Chabby Chic möbler, som är från Danmark. Ack så vackra!  Hämtade hem barnen, det tar ju sin lilla tid. När båda barnen var med mamma sin körde vi hem till Farfar som bor tvärs över oss. Sjöng och han sken upp som en sol han med. Farmor hade bakat tårta med egna hallon från trädgården. Hon berättade sagor och Ted ritade med lillebror. Lias samlade alla kramisdjur, alla djur som även de har namn. Deras hus fylldes av barnaskratt och det syns att det blir mer liv i huset då. Underbart! Barnen fick lite choklad. Lias såg nämligen en Twistpåse på bordet. Han sade:
- Aeee aeeee och pekade. Jag sade bestämt att det blir inget godis idag.
- Åh, vi kan väll få bjuda på en chokladbit? Sade Farmor.
Farfar hurtade sig och tog påsen, öppnade den och under tiden stod Lias med ARMARNA I KORS och väntade tåligt på en liten smakbit.
Sedan kördes jag in till en kväll på 12:an. Så kul det var! Vilken kväll och jag har verkligen saknat just 12:an! DÄRAV mitt stora leende på läpparna!!!
Landat hemma och väntar på att Farfar (min skjuts) ska ringa och säga att han är hemma igen hos Farmor.
Nu packas det Idrottspåse och Innebandypåse inför morgondagen. Mycket att stå i och Ted vill helt plötsligt gå på allt han kan gå på. Ha ha. Som sagt, det är JAG som ska lära honom simma. Nobody else.

Fler som fyller år idag, 47 år idag. Ja, jag tänker jag lovar jag tänker. Varje dag och extra idag. Blir dock inte lika påtagligt och jobbigt då man har att göra en hel dag. Förser sig med saker att göra om man inte har att göra. That´s me.
Varje gång jag ser årtalet 1964 grubblar jag. Jag saknar och det gör ont. Men...Jag vet att tanken gör sin goda sak. Och kanske en dag, en dag kanske. Vill ju helst bara hjälpa henne. Vill veta vad som kan vara felet. Undrar hur länge jag ska behöva grubbla på det.

image description image description


IDA, min fina Ida.


Meloner

Stäng nu loggboken för fan Johanna!
Nu kan jag inte skriva mer. Jo kan jag säkert men det känns som att nu får jag vara nöjd. Nöjd helt klart, slut.
Jag har hunnit med ett litet kaffebesök idag, pratat framtid och jobb.
Fick en rolig fråga av Milia...
- Har du melona Hanna?
- Meloner? Euh...ehhh. Nej, mer plommon. Ha ha ha..
* Hon menade ett spel på iPhonen mitt dumma nöt. Jo, Johanna har Meloner!!!
Jag ska nu kicka igång, och titta på det som komma skall inom närmaste tiden i skolan. Behövde dock komma ifrån en pyttestund & skriva av mig här. Loggboken skriver vi dock för hand så det känns i händerna nu kan jag säga. Ha ha. Ibland blir jag så stressad för det finns så mycket jag vill ha med så det ser så kul ut i min bok.

image descriptionFostran

Igår var jag och Patrik på en föreläsning om "Barnen och vi".
En föreläsning av Lars Andersson som är Pedagodhandledare och f.d. univeristetsadjunkt i pedagogik och psykologi. Det var en stor skara av föräldrar och personal som samlats. Tycker dock att det var ganska dålig uppslutning med tanke på att det var komunen som ordnat det. Jag trodde det skulle vara fler. Patrik tyckte det var nog med folk som det var. Lars började med att prata om just relationen mellan föräldrar och personal i både skola, förskola och fritidshem. Att det är väldigt viktigt hur vi förhåller oss inför barnen. Hur det är viktigt att inte vinka 11 gånger innan man ska gå. Det ger barnet ett otryggt intryck och då blir de osäkra på om det är säkert att vara kvar. (Ja, jag vinkade 11 gånger minst med Ted då han gick på förskolan) Hoppsan.
Det intressantaste var när han pratade om just Fostran . Vilket förhållninssätt man ska ha.
SÅHÄR SKA NI UPPFOSTRA ERA BARN! Är väll inte dåligt att få veta?
Oj oj oj tänkte jag. Okej, låt oss höra...
Han visade en fyrkant uppdelat i fyra och visade att det finns 4 olika sorters föräldrar. Meningen är att man ska ha en AUKTORATIV stil i sin uppfotran. Man ska ställa krav, men vara lyhörd. Man ska inte enbart vara auktoritär, eller enbart icke involverande. Inte ha en tillåtande stil. Viktigt att sätta gränser och tydliga sådana. Men att respektera och lyssna på sina barn. De har rätt till respekt såsom vi har rätt till respekt från de.
ÖMSESIDIG RESPEKT!
Även att tänka på hur man bemöter sina barn. Man ska tänka lite på de olika utvecklinsstadierna och bemöta sitt barn med tanke på de. Undvika inlärd hjälplöshet. Barn kan bära saker själv, kan de gå så ska de går. Jag bär ju jämt på Lias...Han kan ju faktiskt gå själv...Det finns 6 åringar som inte kan skala en banan, eller sedan inte vet var de ska göra av skalet. Det är inlärd hjälplöshet. Föräldrar som har denna fostran menar ju inget illa men det blir inget bra för barnen i längden. De blir osäkra.

Viktigt att involvera barn i den mån och på den nivår som är möjligt.
Se till att ditt barn förstår det du säger och om du tillrättavisar ditt barn, förklara varför. Att man ska kunna samarbeta som barn och säga ifrån då man tycker att någon gör fel (social destruktiva). Det är självständiga och trygga, starka barn. Så ska ett barn vara. Barn läser av oss och känner av oss. Han menar att så fort barnet kan ta sig fram ska man börja fostra. Genom att skydda barnet från saker som de kan slå sig på. Det är en början på fostran. Man ska vara schysst men knäpp.
Om jag håller måttet, ja det undrar jag och var dag känner jag mig lite osäker samtidigt som jag ser att både Ted och Lias växer upp till duktiga och snälla, omtänksamma pojkar. Jag vet att jag gör något rätt iallafall.
Bara att fortsätta ha rätt tänk. Precis som när man jobbar med människor. Se varje individ som den är och aldrig jämföra med varandra. Vi är ju alla så olika.


Klipp klipp

Håret har fått sig en god avklippning. Som det växer!!! Behövdes eftersom det är pinsamt längesedan jag klippte mig. Valde att behålla lång lugg. Har haft sådana problem då jag hade kort snedlugg att få till det, och just nu känns detta så bekvämt. Får med luggen i allt jag gör med. Nu behöver färgen på håret ett lyft med. Mirakel schampo ska införskaffas. Tackar min fina Frissa Josse för ännu ett fint besök!
Har varit effektiv idag och faktiskt haft en lång "rast" då jag vilade ryggen och allt annat som gör ont med ryggen. Den för mycket med sig, låg och tittade på DH en stund och det gav lite nya krafter. Så stel man är på morgonen. Det värsta är ju att lyfta, det gör riktigt ont. Eller att (hör och häpna) växla då jag kör...Ha ha. Skrevit idag med och snart känns det som om jag inte kan skriva mer...Inte om just det iallafall ;)
Nu ska jag hämta hem mina små pluttisnsuttisar!

image description image description


Knak och brak

Måndag morgon. Lite synd att appen strular för mig. Annars hade jag haft så många fler inlägg :)

Gårdagen sedan spenderades med en snabbis fika och sedan fick jag rycka in och jobba på CSK. Vilken kväll det blev, träffar så många nya människor och till det positiva! Inte klokt så mycket nytt folk man lär känna på en sådan kort tid. Så tacksam för att jag får chansen att visa vad jag kan. Kunde tyvärr inte stanna över natten, eller kvällen idag då det redan finns andra planer för denna måndag. Som alltid var det en skräck att köra hem då jag slutat 22:00. Jag förstår inte hur jag kan vara så otroligt rädd för det? Riktigt skraj då jag sätter mig i bilen. Jag vet inte om jag ser otroligt dåligt eller alla andra som kör bara chansar. Det var inte långt fram man såg igår, i regnet som öste ner och det vet mest andra billampor jag skymtade. Jag är kanske farlig på vägen, men sikten var inte den bästa. Jag ropade som sagt inte Hej då jag satte mig bak ratten. Pustade ut då jag väl låg hemma i sängen sen.
Barnen har varit så duktiga idag! Vi sov ganska så länge, men det blev ingen stress alls. Allt gick som smort idag och det är ju guld värt. Ted hoppade upp som en liten piggelin. Han berättade att han haft en hemsk dröm inatt. Ville först inte berätta om det, men han klämde fram det sen...
- Jag drömde att du blev kidnappad mamma. Det var en kille som kidnappade dig och vi jagade efter för att rädda dig. Pappa, jag och Lillebror sprang!
- Men Lillebror, sprang han?
- Ja, han var stor. Som jag är nu.
- Vem var det som kidnappade mig?
- Han såg ut som en polis. Jag drog av han hatten och under den hade han en mördarhatt.
Lillebror var snabbast och räddade dig från honom! HAN sprang och tog dig!

Åh, tänk att han verkligen drömt det! Lite läskigt, lille kille. Han var nog glad över att få vakna och gå upp verkade det som.  Lias "dagis" lämning gick så bra idag. Trots en tidig morgon blev han lycklig över att få se G och alla barnen (inte många barn men goda vänner)
Jag frågade om jag fick en puss. Mycket riktigt så ville han dra ut nappen, jag hjälpte till och jag fick en puss men öppen mun i vanlig ordning. Sedan tänkte jag att vi ska kanske prova att vinka med?
Jag vinkade och sade:
- Hejdå lilleman!
Han tog fram sin lille lille hand och vinkade med ett smajl.
Åh, det kändes bra att köra hem och hälla upp en kopp kaffe idag.
 Kändes som om detta kommer bli en bra dag.
Jag har helvetes värk i ryggen, åh jag vill ju inte klaga ny vecka som det är men det gör fruktansvärt ont. Bara att bita i det sura äpplet, och konstatera att ryggen är paj. Det kommer nog vara så resten av mitt liv. Det är precis som om det går i skov. Man känner sig som en 80 åring i ryggen. Inte klokt, 26 år och redan problem med ryggen. Aldrig mera Äldreboende säger jag. Efter de åren jag slet på mitt förra jobb förstördes min rygg och glad över att jag hittat jobb nu som gör att jag oftast slipper de lyften. Kunde ju inte klickat bättre. För även om jag har otroligt ont i ryggen kan jag jobba ändå, kunde jag inte för 2 år sedan då min arbetsplats avvecklades. Nu slipper man sjukskriva sig för det. Kan gå till jobbet och vara till nytta ändå. Det är ju toppen. Sålänge jag kan röra mig så stannar jag inte hemma. Nu ska det skrivas lite mer om APUn. Jag vet inte hur mycket jag ska skriva. Hur mycket som förväntas vara nerprintat. Jag gör som jag känner...

image description

image description

Söndagsfikan


Napp

Lias sade precis NAPP rent och rätt!

Söndagförmiddag. Lias vaknade inte så fasligt tidigt, vi sov till 8:15. Så härligt! Har ätit en lugn och lång frukost! Lilleman ätit helt själv och han är så duktig med sin lille sked. Fått Farmors morotsjuice och det smakade gott.
I morse fick han komma in till mig och mysa i sängen. Han satte sig upp och kelade med katterna som kom båda två. Ser inte att han sitter för nära kanten och han trillar rakt bak med huvudet rätt ner i golvet. En väldig duns och jag blev så rädd. Han skrek länge och jag hoppas att det inte slog illa. Han är dock pigg som en liten mört nu.

Igårkväll när jag körde in till Farmor och Farfar såg jag två "pilar" med Tranor. Hösten är helt klart här.
Nu flyttar dem söderut. Syns tyvärr inte på bilden. Ett riktigt kodak moment men utan systemkamera, och med bilkörande samtidigt blev det inget bra. Dock är himlen vacker att se på!
image description

image description

Ljuvligt att se!


Kärlek

image description

image description

Klart att vi skulle hitta på något skoj ikväll. Lördag och då ska man hälsa på de man älskar.
Klart att vi fick komma! Jag och Liten körde in till Farmor och Farfar på myskväll. Det serverades the till mamma och Lias fick ett glas kall mjölk, god macka och så mycket pålägg av rökt skinka. Bortskämd, eller har det fantastiskt bra. För det ska han ha.
Sen busades det och Lias njöt av uppmärksamheten. Fick prata massa med de jag håller så kära.
De som alltid finns där hos mig och för mig. Åren går och jag tycker inte att de åldras en dag. Märker dock att så är inte fallet. Det gör de, och det skrämmer mig lite. Eller inte lite, mycket. Så dyrbara för mig.
Lias fick lite choklad av farfar, får man alltid av farfar ju. Lekt med bilar och blivit ompysslad. Lyssnat på musik och rotat igenom LP skivor från förr. Vi tittade lite på Tv innan det var dags att köra hem i mörkret. Fasar var gång jag sätter mig i bilen då det är mörkt och kör. Hu. Men när jag väl är hemma och låser dörren om mig kan jag pusta ut. Liten sover, mamma tog en lång dusch och nu har jag bänkat mig i soffan för ett avsnitt av Vampire Diaries. Har en film som är halvsedd och jag tänkte ändra på det och se filmen. Ha ha...


Gick ju bra!

Åh, första dagen pau riktigt på det "nya jobbet".
Minsann så gick det riktigt bra!
En tidig morgon, otroligt tidigt då man ska köra så långt. Men för tillfället känns det okej ju.
Ikväll blir det bara jag och Liten hemma, de två större boysen ska ut på äventyr.
Jag vet precis vad vi ska göra då, och vad jag ska göra då lugnet lagt sig i huset...

Gårkvällen spenderades först i simhallen, ett pass för moi och pojkarna badade så det rök i knutarna. Ted tog ett simtag!!!! Ett riktigt simtag. Gissa om JAG ska lära pojken min att simma! Det ska bannemej jag göra. Min lott tycker jag. Så stolt!
Efter det kom vi till dukat bord hemma hos Pappa & Katja. Pappa bjöd på sin traditionsrätt och Katja stod för desserten. Pojkarna busade med Nisse. Lias satt förtjust i Morfars knä och busade massa!
Vi lekte kurragömma, det är ju så kul! Vi kom på att vi kan leka "gömma Lias". Sagt och gjort. Lias tyckte det var skoj. Fram tills Ted gömde han i ett mörkt rum...Inte lika kul. Men menade ju bara att skojja. Lias förstod ju såklart inte leken då riktigt.
Det sparkade i brasan från deras kakelugn. Vilken mysfaktor. Vilken värme. Hade kunnat somna framför brasan som ett litet barn. Så ljuvligt!
Vi somnade alla gott sen vill jag lova!

image description

image description
image description

image description

image description


Vän

Helt fantastiskt! En så mysig förmiddag med Nana och Zeke. De små har studerat varandra. Vi mammor fick en bra stund för oss själva då de små sov. Behövde vi, så skönt att kunna prata! Jag är rik på sanna vänner!
Innan vännerna kom hann jag och Lias med mycket.
Både epilera ben, fy satan vad ont det gör, men efter en stund är det så bedövat så det kittlar bara. Klart värt att köpa en epilator. Håren blir liksom lena då de växer ut, och det tar tid innan de små rackarna kommer. 
 Ett tips bara! Ett bra köp!

 Hänga tvätt och dammsuga! Ha ha! Nu är det fredag ju!!!! Mycket trevligt som väntar denna fredag!
Lias gick nyss fram till sin Storebror och tog ut nappen. Kramade om Ted & gav honom en puss!
De små pojkarna gör mina dagar! Var dag smälter mitt hjärta och slår volter!

 

 

 

 


Här vaktar ja

Jag vaktar Lill husse då han äter sin frukost...

 


Parkas

Så länge jag velat ha en parkas. Nu är jag ägare av en och tack någon att det fanns endast en kvar i strl 36. ÅH!
Vad hade jag gjort annars? Ha ha. Svart som jag ville ha den! JAG och LILLEMAN vi hade en mycket trevlig tur på stan i lite mer än en timme. En effektiv timme vill jag minst säga. Förutom jackan fick annat följa med hem. Lias pratade för fullt i sulkyn och vinkade på alla.

Tofflorna som jag hade i lördags har min Farmor Ingrid tovat. Av ull som hon arbetar och sedan har hon mallar för tofflor. Mäter foten och denna tovprocessen tar ett tag. Så sköna. Hon pimpade mina med rött band. Så fina och jag trivs så bra i dem. Trivs så bra i innetofflor. Härligt! Så de finns inte att köpa just dessa, vilket jag tycker är ännu mer charmigt!

Eftermiddagen spenderades med Erica och barnen. Vi fikade på frallor och barnen blev så glada över att se varandra. Ser så kul ut. Milia följer efter Ted, Lias följer efter Milia. Såg verkligen ut som Tripp Trapp Trull. Härliga ungar! Middag skulle göras och sedan har jag hoppat in och haft pass ikväll. Känns så kul att vara så välkommen som man känner sig! Ett härligt gäng! Skojfriska och glada.
-Åh, är det du idag igen? Jag som trodde det skulle bli ett lätt pass idag.
Ha ha ha...
Väl hemma, hemma hemma hemma. Lugnet har precis lagt sig och jag hör hur det skramlar i skafferiet. Någon mus drar i snask. Åh, tur att jag ger mig fasen på att låta bli. Skulle jag äta som maken så hade jag nog rullat fram och det är ingen vacker syn. (Ta inte detta fel nu bara, eller ni får ta det som ni vill jag tycker ju bara)

Ett bra avsnitt väntar, spännande som attans. Snart är det FREDAG med! Lite festligeheter hade inte varit fel nu. Så sugen på att hitta på något riktigt skojsigt! Åka iväg eller bara helt oplanerat göra något helt oplanerat!

 Vunnit, en ljummen julikväll på Casinot i Götelaborg.


Fynd

Lias och mamma har shoppat idag. Ojoj så road Lias var :) har fyndat massa idag och fann det jag sökte. Vilken underbar morgon vi hade! Nu har jag båda pojkarna i bilen. Ted har haft utedag och är dyngsur. Jag blir så stolt över honom. Står troget och väntar på sin mamma!


LäskigtAtt prova sina vingar är härligt! Vilken dag och kväll igår. Lärt mig ännu mer och fått se ännu mer.
Har massa tankar men kan inte dela med mig något här i större utsträckning pga sekretess, hade nog inte gjort det utan sekretess heller. Otroligt viktigt tycker jag ändå att inte röja någons privatliv. Jag skriver ju inte om allt här heller. Kan man helt enkelt inte. 
Jag har vari med på allt och lite till idag, fått göra mycket själv. Släppte på mig ganska så bra idag. Fick eget ansvar och jag kände att detta klarar jag ju bra! Just lokaler och andra rutiner samt olika regler för olika sökande. Gäller att hålla reda på allt, men klart jag ska klara det. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna inom detta yrket då jag för ett antal år sedan sökte till gymnasiet. Men här är man idag och älskar det man gör. Jag vill absolut inte gå till ett jobb och må dåligt eller känna att man inte gör någon nytta. Vill trivas med yrket och det gör jag utmärkt. Saknar dock 12:an mycket och kommer snart och gästspelar. Jag känner bara att dessa tre veckors ledighet vill jag göra något av. Både för mig och barnen. Hinna med de mer och även prova på nytt. Intensivt dygn då körsträckan är mindre rolig.
Jag vågar knappt skriva något alls om mina upplevelser, kan dock säga att jag är mör i kroppen och ont här och där. Men så nöjd med mina insatser! Värt allt att veta att det jag gjort är bra!

Jag har många funderingar just nu. Den första är då jag går mot bilen idag utanför CSK.

Ser två kvinnor och den ena studerar den andra. Kvinnan som blir studerad går runt bland bilarna ,och studerar dem. Hon går nära och tittar på min bil och bilen intill. Ställer sig och tar kort på min bil och bilen intill. 
"Vadan detta?"
Jag blev ställd, mycket ställd. Hm, jag betalade ju till 15:36, klockan är bara 15:18. ser inte ut som en P-lisa heller alls. Hon smiter sedan iväg då jag går mot henne. - Mig bråkar du inte med.. tänkte jag... 
Jag vänder mig till den andra kvinnan. Hon vänder sig till mig och för en stund tittar vi bara på varandra. Skakar båda på huvudet och börjar samtala..
- Vet du vem det var?
Kvinnan berättar att hon har ingen aning men att hon studerat henne ett tag då hon betett sig lustigt. Gått runt bland bilarna och studerat dem. Att där även varit en annan kvinna med innan.

Hade jag inte haft bråttom. Skulle hämta Lias 16:00 och en bra bit att köra så jag visste att det var på håret att jag skulle hinna. Hade jag inte haft ont om tid hade jag minsann gått efter henne. Var på väg men insåg att jag hade tiden emot mig. Jag och den andra kvinnan byter några snabba ord om vilken kuslig värld vi lever i. Hon tyckte med det var obehagligt, hela situationen var mycket lustig. Okej, visst är det lagligt att fotografera bilar. Men att hon smiter undan in mot kolonistugorna och inte vågar stanna kvar kändes det som. Tycker att det är lustigt och fruktansvärt obehagligt. Jag skakade i hela kroppen och efter dagen som varit ville jag bara ha lite peace. Jag vet precis hur hon såg ut och kan lätt peka ut henne. Sade jag till kvinnan jag pratade med.
- Jag har henne här uppe, pekade på min blonda kaluffs och log.
Önskar henne en bra dag och kör mot hemmet.

En annan grej som gör mig upprörd är Vårdaren, ung kvinna på 24 år som slogs ihjäl i måndags på ett häkte i Huddinge.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13727989.ab

Helt sanslöst att en vårdare, ung 24 årig kvinna utan någon som helst utbildning på självförsvar, HELT ENSAM går ut på en rastgård med en mordmisstänk. Det står i artikeln att hon blev ihjälslagen och det var en ren avrättning. Jag blir arg och skärrad då jag hört om detta sedan i måndags. Hur får det gå till så? Vi får inte vara själva på någon av platserna jag arbetar på. Väldigt noga med säkerhet och jag tycker på ett häkte och med utgång på rastgård med en mordmisstänk skulle det inte få gå till så.
Jag vet att man kan missbedöma, men detta är verkligen sorgligt. Att detta ska få ske. MINA tankar går till Kvinnans familj, nära kära, vänner, bekanta, arbetskollegor..
Jag beklagar verkligen sorgen och jag hoppas att jag aldrig mer behöver läsa att något sådant har hänt igen.

LÄSKIGT, ja läskigt hur vår värld ser ut. Trots all den kärlek som finns. Vi får inte glömma bort att ta hand om varandra. Gripa tag i varje dag och andas för en stund. Det gör jag nu. Barnen sover tryggt, tryggt, tryggt och jag andras ut. Lutar mig tillbaka och fortsätter att fundera..

Vi har en eller flera incidenter med "en man som lockar barn" i vårt område (vår del av Skåne). Kör en grön Passat och har försökt locka med barn i sin bil flera gånge sedan en tid tillbaka.
FB och NSK varnar, slår larm men det finns inget som kan göras. Då inget har hänt än. Inga bevis eller skäl till att anhålla någon.
- Så vi låter ett barn kidnappas innan vi gör något?
Eller hur tänks det?
Jag håller ögonen öppna! Hela tiden, och har ikväll pratar allvar med Ted om detta. Såhär allvarligt har jag inte varit med honom innan. Tänk att det finns barnarövare och pedofiler i grannstaden, byn...i vår by.
Jag tror inte illa om människor, absolut inte. Kan man inte göra i mitt yrke. Jag ser alltid bakom en människa och vill absolut inte döma. Men locka in med min unge, eller något barn jag känner/håller av/vet vem är..
 med godis för då jäklar!
Krök inte ett hårstrå på ett litet oskyldigt barn för då ska du spärras in. Har ingen rätt att vara nära barn då.
Då behöver du hjälp och det är inte säkert att jag någonsin skulle vilja ha ut dig i samhället igen. Som sagt, inte döma men när det kommer till att göra barn illa på något vis så ryser jag av ilska i hela kroppen.
RÖR INTE VÅRA BARN!!!


Första körlektionen

5oktober 2011, Lias börjar i god tid med the basics!


Lunch

Har en liten break. Fruktansvärt att köra hem igår och hit tidigt tidigt. Jag syftar på mörkret. Avskyr att köra i mörker. Allt möjligt som kan hoppa fram ju! Om det går bra idag?
Ooooh jäss ;) saknar kidsen, ledig sedan resten av vecka så detta dygnet får jag helt enkelt ta. Bita i det sura äpplet och sakna mina pojkar. Nu ska jag ranta vidare här med kaffet i näven innan jag går "på" igen.


Ny erfarenhet

En och tusen erfarenheter rikare. Vilken kväll! Intressant! Härligt bemötande och har hängt efter som en svans, men även provat egna vingar lite. På väg hem och en olycka har inträffat, sitter fast och väntar på att få köra vidare mot hemmet. Längtar hem nu! Men så nöjd med mina insatser ikväll!!!


Adele

Oj, sicken mysig morgon jag och Liten har haft! Ted fick åka till skolan och Lias hängde på i bara "Jamisen". Sen när vi kom hem stängde vi dörren om oss, lade oss på soffan tillsammans med Topsy och tittade på "Nicke Nyfiken". En härlig frukost och lite städ och don som Lias glatt hjälpte till med. Lite mellis, och nu sitter vi här. Han ser så busig och finurlig ut den lille krabaten. Eftermiddag och ikväll ska jag spendera på ett jobb som jag ska testa på för första gången idag. Ska bli spännande att se hur de jobbar. Jag är måttligt nyfiken ska ni veta!
Adele skrålar ur högtalarna här hemma. Måste ha hennes skiva, jag är helt fast i hennes musik! Vi ska ta vara på sista timmen tillsammans innan jag arbetar långt pass idag och långt samt tidigt pass imorgon.
Ska pussas och kramas massa jag och lille fisen!

 

Mörka men kärleksfulla bilder. Fantastiske lille kille!


Välkomna

Alla nya läsare! Samt tack till alla trogna läsare som förgyller mina dagar!

 Tycker verkligen det är så kul att statistiken sköt i höjden under dagen! Väl värd efter att jag bloggat troget sedan 07 och innan dess i en annan blogg. Fina ord har jag fått och nu landar jag i soffan efter en hektisk måndag. Passet gick super, nytt pass, och lite längre. Man får ju ta vara på timmen man har. Drilla alla lite. Ett intervall pass är så fort förbi. En timme går så fort, nej jag tittar aldrig på klockan! Har så kul så jag skulle nog kunna sitta i en timme till om det så ville. Trogna spinnare har jag fått nu efter andra terminens start och det gör mig så glad. Jag är så nöjd med att jag åkte upp och utbildade mig. Det var ju nära att jag fegade ur. Jag gör ju aldrig något själv. Men vilken kick det är att nu ha pass och glädjas åt det. Verkligen min grej. I LOVE IT.
Har verkligen fastnat för Adele. Vilken ljuvlig röst! Så hon var med ikväll på passet!
Det tåls att nämnas att jag är tokig i musik, och hon klingar gott i mitt öra.

Barnen nattade, bil hämtad hos Pappa. Kanske ska ta och köpa mig en liten racer. Nu behöver vi två bilar i två dagar. Jag ska suga på den karamellen lite till.


Måndag betyder pass

Snart ska pulsen rusa!


Play with clay

Barnen hemma! Playing with clay. Jag ska roa mig med att planera omsorgstider samt skala räkor. What à fabulous day, aight!


Rosa måndag

Oktober månad, oktober måndag. Första måndagen i oktober. Första måndagen i oktober 2011.
Oktober är den rosa månaden.Kicka igång lite eftejobb om APUn. Mycket att skriva om och reflektera över.
 Barnen är i skola,och på förskola. Lias och Ted blev lyckliga över pannkakan till frukost. Jag njuter av nybryggt kaffe nu (
såklart) och det ska bli mycket skönt att få sitta och skriva i lugn och ro.

Jag skulle nog kunna sitta och skriva hur länge som helst och det är helt fantastiskt att få tid till att printa av sig lite en måndag som denna. Jag ska bannemej gå ut med toppbetyg det är något jag önskar och strävar efter. 


Seluna är veckans blogg

Veckans blogg

  • Blogg: Seluna
  • Av: Johanna Kullberg
  • Ålder: 26 år
  • Bor: Vittsjö i Porrarp

Frågor och svar

 

Vad kan man hitta på din blogg?
- Allt mellan himmel och jord. Jag skriver för att jag älskar att skriva och det kan vara allt från livet som mamma, fru, vän, dotter, barnbarn, studerande, arbetande och spinninginstruktör. Jag älskar kläder och är ett klädfreak. Jag älskar även att inreda och renovera huset och tycker det är kul att "skylta om" i hemmet. Pysslig och pedant flicka som gärna bakar eller kanske tar en sväng i trädgården.

Vad är det bästa med att vara förälder?
- Den ovillkorliga kärleken, blickarna och kramarna, pussarna och att få hålla sitt barn och inte vilja släppa taget, någonsin.

Hur ser en perfekt oktobereftermiddag ut?
- Det är ilte sommarvarmt, soligt och löven rasslar på gräset. Barnen kan springa i lättare kläder. Vi är ute på dagen och kvällen spenderas inne tillsammans, men innan det en cykelpromenad. Det är härligt att svepa runt på cyklen och barnen tjoar för det är så kul. Annars sitter jag nog i spinningcykeln och drar ett pass för att sedan komma hem och bada av mig och plaska med barnen. Maten står på spisen och det doftar nytvättat i hallen. Vi har en lugn kväll framför oss och maken serverar en egenkomponerad drink.

Vad ser du fram emot just nu?
- Jag ser fram emot alla utmaningar och allt nytt som händer i mitt liv. Resan jag gör nu genom att gå i skolan är ett mål som kommer ta ett tag. Jag ser fram emot att se barnen växa och blir starka. Ser fram emot att utvecklas mest av allt för min egen skull men även för familjens skull och framförallt barnens skull. Jag ser fram emot en varm resa och längtar redan efter sol fast jag älskar den nalkande julen.


Soliga oktober söndag

Vilken underbar sommardag igen! Vilken solig söndag och idag hade jag minsann planer utan att killarna visste det. Vi hade en lugn morgon. Liten och mamma snusade länge och jisses så skönt det var. Efter en långfrukost styrde vi kosan mot stötte staden Kstad och där blev det shopping på Skopunkten. Både Ted och Patrik hittade höstkängor. Jag hittade ett par så granna kängor samt ett par snygga skor med kilklack. Blev så fast i mina nya snygga kängor som är Johanna skor så det visslar om det. Hoppas nu bara att jag använder mina kilisar med. Jag är ganska så bekväm när det gäller skor och speciellthöst/vinterskor. Däremot på sommaren kan jag byta skor flera gånger om dagen. Nöjda med inköpen styde vi kosan mot M huset och Ted fick sin önskemat. Jag fick min önskeplats att äta på. UTE I SOLEN såklart! Vi stannade inte på M nej nej. Vi körde till sjön!  Finjasjön och doften av sjö lade sig som ett lugn. Att äta ute är något av det bästa som finns. Skulle köpte med kaffe, eller bryggt med kaffe. M kaffet är inte det bästa, men det mesta är gott då man äter det ute. Vilken söndagsmiddag det blev. Jag njöt i fulla drag av solen och tiden med pojkarna. Jag skulle kunna stannat tiden där vid sjön.
Barnens lyckliga ögon kittlar gott i mitt mammahjärta.
Deras ögon glittrade och de log & skrattade hela tiden, hela dagen!
Lek på lekplats och sedan vidare mot Maxi för att leta efter kulor. Blev lera istället, Ted har pippi på kulor nu och samlar. Sen körde vi ut till en fin vän. Erica min fyllde 27 i torsdags och då hann vi inte med att fira. Så när vi kom ut var fikan redan uppdukad, och kaffet klart. Åh så gott med kaffe, det var precis vad som önskades. Erica fick sin present och en blomma. Älskade vännen min! En häst hade flyttat in och barnen fick åka vagn. Lias blev förtrollad av det stora bruna djuret. Avslutade den underbart soliga dagen hos Svärföräldrarna, och hämtade hem lite kräffsor och räkor. Vi får ha kalas imorgon här!  Trötta barn kom vi hem med.
Föräldrarna med och ny vecka nya tag imorgon. Det är ju snart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Finjasjön

Vi äter ute ;)


Natt natt

Vilket kalas ;)


Kräffsor

Vilket ryck! Så fint det blev och nu är jag stolt över Tomtehuset igen. Mattan vacker och rabatterna tjusiga. Trappan tvättad och krattat uppfarten! Sååå jäkla fint! Vi hann precis bara in och duscha samt pudra näsan sedan var det dags att åka till den Årliga kräftskivan hos Svärföräldrarna. Barnen busar massa här och har så kul tillsammans. Jag njuter av all tid tillsammans!


Otroliga Oktober

Ute och idag ska trädgården få sig en tillpiffning!

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0