Tre pojkar och pizza


 
Vi fick en skön sovmorgon. En välbehövd sådan. Vi fick en lång lyx frukost och riktigt svullar sådan med en Rostat bröd och ost samt lite sylt. Jag hade superenergi på gymmet vilket kanske inte är så konstigt med tanke på kaloriruset till frukost. Även detta tror jag välbehövt. Vad behövdes mer?
En bilresa som var bekväm. Ni vet den där varma solen. Första gången på året då man känner den där värmen på kinden när man kör. En värme som tisslar och tasslar om att våren är på väg. Inte än. Men den kommer och mörkret som drar ner många är på väg att försvinna. Jag känner själv hur mycket mer energi jag får så fort solen tittar fram. D- vitamin deluxe på väg ner. Ja, det känns lite konstigt. Ner till Joakim inte upp. Nya mål? Nya äventyr och utmaningar. Vi körde ner jag och Knoddsen. Mycket nytt för oss alla fyra men såklart främst för Joakim som inte bara har en ny bostad utan även allt en ny bostad för med sig. Bara att gå ut och slänga soporna på ett nytt ställe, handla i andra affärer och hälsa på nya människor.
 
Inte länge hade Han hunnit vara i sitt nya bo innan Vi anlände. Jag och två tokungar. Inte bara en mamma denna gången. Inte bara Johanna. Stort för oss alla fyra. Vi hjälpte till och jag blev stolt över mina små. Dom sattes i arbete utan att säga emot det minsta. Dom var glada över att få vara en hjälpande hand. Man hjälper ju dom man tycker om. Pratade vi om i bilen hem och det kommer jag avsluta detta inlägget med. För det grep tag om mitt hjärta.
 
Gubben J tycker att mat behövs. Att äta ska vi ju. Jag är lite mer bekväm av mig men något Joakim har lärt mig är att det är inte alltid det snabbaste att alltid bara värma något. Det krävs inte mycket extra energi att faktiskt göra något från grunden. Samtidigt som det är trevligt att alla hjälps åt. Så deg sattes på jäsning under arbetet. Sedan bakades det pizza tillsammans. Denna man får mig att tappa hakan många gånger om. Det vill jag lova.
 
Hejdå var lite jobbigt. Tiden gick för fort.
 
 
Lias och Ted pratar i bilen på väg hem om att en person kan vara i ens hjärta. Ted försöker förklara enkelt vad dom menas med det för sin lillebror. han säger detta väldigt klokt och på ett sätt så att Lias snart 5 år ska förstå.
- Lias, när någon är i ditt hjärta så betyder det att du tycker om personen.
- Då är Joakim i mitt hjärta.

Amen hallå


H j ä l p! 
Jag kan omöjligt fatta var dagen blev av? 
Tror jag blir lite småknäpp. Men massa att göra. Verkligen dags att ta itu med städning (en rejäl sådan) av mitt bo. Kaliper mätning, styrkepass sol idag gick mja sådär. Preppa lite. Handla. Tanka. Lur som ringer och piper hit och dit. Ner till Optiker åter för att prova bågar. Jag svor och muttrade. Besvärlig som en kinkig unge. Jag var nära att bara gå. Ted skrattade bara. Lugn som en filbunke. Han sade precis vad han tyckte och log. Expediten märkte min panik. Hon sade att jag kunde ta hem och känna och prova hemma om jag ville. JA gärna. Jag får faktiskt panik här. Drog med 6 bågar hem. Bilen halvt packad. Full med saker inför morgondagens tripp, kläder till pass, matlåda och tusen andra saker. Spara tid. 
Ner och ha pass....
Sen mot Far och Katja. Åh så mysigt. Koppla av och koppla bort allt annat. Telefon av.
Pappa hade gjort köttfärssås på...nötfärs. Åh tack fina fina Far. Så det blev hans goda till mitt ris ikväll efter ett svettigt spinningpass. Kaffe och tjöt på det. Tiden rusar. På väg hem knäcker jag en ide. En ide som är en present och inte kan yppas här. Så jag ändrade present i sista minuten. Vi kom hem sent efter nattligt äventyr på Maxi. Ungarna fick chibba till tv häng och jag wrappade gåva och packade upp varor. Huvva. The i soffan och nu är det snart midnatt....


Jag blev helt slut


Dagens träning. Ja träningen går det super med.kosten likaså. Följer mitt schema och ibland avviker jag och ändrar maten men samma kalorimängd. Samma innehåll. Samma sunda det ska gå sakta tänk. Även om det lockar att dra på rejält. Imorgon får jag se denna månadens resultat. Snart på vitt. Dags för kaliper nr 3. Nervöst? Lite. Ja, man kämpar ju!
Idag körde jag styrka följt att 20 minuters spinning. Lacka fram liiiiite mer svett efter ett tungt benpass. Väl hemma med båda boysen skulle jag nog kunna ära trippelt av vad jag åt. Men jag hade tänkt innan. Ibland överraskar jag mig själv. Spratat ägg till målet. Det är ganska så intressant det där med maten. Det tar minsann en stund att få " mättnadskänsla". Cirka 15 min sen kommer matkomat. Idag var jag helt badonkadunkhuvva slut. Skönt att spendera kvällen hemmavid. Jag och mina små. DET behövdes idag! 


Timmar
Två Hulkar
Krossa

 
Ben och rumpa. Det gick! Fick till mitt femte pass även denna veckan. Har inte lust att prioritera bort träningen. Viktigt för mig både fysiskt och psykiskt. Fick heja av Ortopeden att jag styrketränar. Visste jag ju redan men alltid kul när någon ger feedback, en läkare måste ju kunna sin sak. Att bygga och bibehålla det jag har nu. Men det som ger mig mest är psykiskt. 
Det är på gymmet jag får ut frustration. Det är här jag stänger ute allt annat. Ängsla och oro råds lite bot på. kan koppla bort lite här. Det är här jag har min egentid. Även om jag inte alltid tränar själv så är det egentid. Gör detta för mig själv. Mår bra av det. Jag ska vara ärlig. Jag har inte alltid superlust att dra ner till gymmet. Jag är som alla andra. Hur man nu är om man är som alla andra? Ibland finns olust för något jag annars brinner för vissa dagar. Dagar då jag känner att: åh tiden räcker inte till. Jag ska villigt erkänna att denna veckan har varit tuff minst sagt att få ihop allt. Ska hinna finnas till med för andra. Inte alltid det enklaste. Förståelse för att man arbetar nattskift. Jag kan inte annat än att säga: prova själv. Det funkar inte att strosa upp klockan 12 och vara piggelin och sedan har fler nätter framför sig. Det går till en början men sen säger kroppen stopp med bravur.
 

Har jag sagt att jag är

Tokig med havregryn?
Fast jag sov till tre

Har jag hunnit med mycket innan ännu en arbetsnatt!
Jag ska vara ärlig. Jag tog mig inte tid att sitta och smula med min gröt och kaffe i dryga 40 minuter som jag brukar då jag trivs så innerligt bra med det. Är det bara jag och inte så mycket på to do listan så myser jag gärna med mitt kaffe under en filt i soffan. Idag fick jag rappa lite men så värt det. 
80 gr gryn och kaffe i magen sen sattes min Pulled kyckling igång. Det tar ju tid. Fick till ett bra armpass på hemmaplan! Sedan matlådeprepp i proteinväg (Kycklingen) för riset tar vi imorgon och redan förberedd med kokt ris till ett dygn. Planering planering. Har sparat kycklingfond från grytan nu med så riset ska kokas med det. Den bäst fonden blev det med. Jag pudrade näsan. Jobbväskan klar. Sen smet jag på Bio och dejt med MR Grey. Som jag Toklängtat!!!! Äntligen min tur att se den. 
Vad ska jag säga om filmen? Oj oj oj...Ett dygn och då

Ett dygn fick vi
 
Bild: vår första "dejt". Sommar, strand, sjö, filt och vi. Jag smälte redan då. 

Vi hinner inte med. Ett dygn av kärlek var ack så underbart. 
Sleepover i flytt, madrass på golvet efter mitt önskemål. Romantik och träning. Vilken kombo.
Vi är en jäkligt bra kombo! 

Ortoped

 
Ett dygn av oro. Mycket oro nu. Magen och hjärnan bubblar över stundvis. 
 
Innan jag for besöktes ortoped. Bedömning efter min olycka i oktober år 2013. Ja, seriöst. Det tar tid. Dom som straffas för liver tar man tyvärr inte bra hänsyn till alltid. Jag fick aldrig något  brutet. Jag var hel. Rent fysiskt gick jag ur bilen med alla ben i kroppen hela. Lite skrubb och skärsår syntes. Men annars kunde man inte tro att jag nyss suttit i den bilen. Men kommer aldrig att bli helt hel efter den dagen. Måtte eländet ta en lång paus nu efter tre hårda år. Måtte det Fina ta överhand nu. 
 
Vi går väll se hur historien går med detta. Igår hade jag tid att besöka en frisör, akut. Ja, så går det när man mixtrar själv. Aldrig mer. Lovar. Detta var verkligen sista gången. Jag hade inte planerat detta men hade en dag hemma utan jobb och ville stanna hemma i staden pga diverse anledningar.
 
 Annars flyr jag fältet lite nu. Behöver kärlek. Behöver min Joakim. 
 

Artondåfjorton


Något av det bästa som finns att äta. DET åt vi den 14 och nu redan den 18. Seriöst! Åh! 

Humöret är inte på topp. Nae. Inte just idag och antar att denna veckan blir minst sagt tuff. 

En Ängel

 
Visst finns dom. 
Idag lämnade Hon livet här på jorden och vakar över oss från himlen. Du är saknad, älskad.
Kära Lille Mor Lillan. 
 

You had me at hello


Yes you did. 

I lördags "biljardade" vi. Baaaaam. Fina minnen har vi. Många minnen redan.Fjun

 
I got some fjun. Jag kan grabba tag i det nu!!!!
 
Jag lämnade mina två små i morse och sedan hem för att somna om. Jag lyckades. Kaboom så snarkade jag på till lunch. Vaknade såklart innan klockan. Snusade kvar i sängen en timme. Bara för att jag kunde och borde sova bara liiiite till. Samla kraft och energi inför många arbetspass denna veckan. Känner på mig att jag kommer vara tröttare än tröttast. Precis kommit in i en "normal" dygnsrytm och nu ska den ändras igen. Detta sliter.
Men jag biter i det sura men ack så syrliga äpplet och krigar på. Idag har jag dock hunnit med en massa ni vet "hemmafix". Drog fram kylling och preppade. Såklart så njöt jag för fulla drag av mina 80 gram havregryn till frukost i soffan indeed. Idag igen med smak av pepparkaka och lite extra kanel på det ja. Mumma mumma. Även idag perfekt kokad. Vem behöver Micro liksom? Överskattat! Värmer mat på spisen och kokar min gröt. En snabb frukost? Jaha, hur enkelt ska det vara idag? Ska man hinna börja äta maten innan den är klar? Sett många inlägg om "snabba men nyttiga frukostar eller mål" jasså? Förr jagade vi maten, idag ska vi bara öppna kylen och sleva in. Vart är vi på väg. Det tar MAX 10 minuter att göra en nyttig perfekt grötfrukost men uppvägning och allt inräknat. Bara en liten parentes.
Massa småpul idag förutom matprepp med Narnia Häxan och Lejonet i bakgrunden. Nostalgi.
Höll mitt pass och sedan hem för nu var jag så hungrig så jag kunde krubbat mängder. Kycklingen satt gott med ris till. Jag upptäckte något kul. Jag kan numera 5 månader och 3 dagar efter avslutad Strålbehandling grabba tag i mitt fjun. Underhåret kan bli en liten tuss nu.
 

Puss


Igår under mitt pass smög (ha ha ha okej var liiiiite svårt att smyga ut obemärkt) jag ut under mitt pass. Kom in med en varsin förtäring till mina deltagare. Alla fick Celsius! Gissa om jag fick glada miner. Ni vet när ni kämpar på som mest. Då kommer någon och denne någon var jag och ger något som får dig att vilja kämpa ännu hårdare. Denna gest var uppskattat! Fick hjärtan i luften av händer och stora leenden från mina krigare på passet.
Idag har jag verkligen fått känna söndag. Med fetstil Söndag. Inte ofta man får känna på den med helgjobb och lustiga tider. Men idag SÅ boom fick jag den känslan och den var ljuvlig! Filmmysa i soffan under filt. Ett söndagspass på gymmet och jag krigare med min Hulk idag. Bingo och ännu mer soffhäng. Film och ännu mer soffhäng. Jag slumrade nästan på soffan men hasar mig till sängen...

Day with love

 
The Mighty Power of Roses and their own language.
 
Jag har aldrig varit så mycket för rosor. (En halv lögn alla kvinnor älskar att få rosor) Jag blir dock glad för vilken blomma som helst är väll bättre sagt. Skulle jag fått en grön krukväxt skulle jag bli glad. Så länge det är levande blommor. För blommor har sitt eget språk minst sagt. Sedan HUR dom ges och från vem. Hade inte förväntat mig detta. Redan fått en ficklampa ju (fniss) men på bordet när jag kom hem igår fanns dom. Intill lådan och den var preppad med min favorit: Ferraribilar. En fin gest för där låg en dimmer med. Han satt i soffan med sitt kaffe. DET är det jag menar med HUR!
 
Idag har jag varit på en mycket annorlunda dejt. Men precis så som Vi båda önskade.
Barnen och jag fick nybakade frukostbullar och vi avnjöt alla tillsammans. Sedan gjorde jag smet till pannkakor med Lias och killarna spelade. Vi flippade pannkakor och sedan åkte pojkarna på bus.
Väl hemma igen var det tyst en stund och sedan tog vi tag i det vi skulle hitta på. Vi gick en sväng efter matkomat av pannkakor och frukost. Sedan pudrade jag näsan och gubben lagade sin Gettisar och Köttfärsås åt sin tant och vi fyllde med massa pasta. Åh vad jag är tokig med denna rätt. En kopp kaffe och Nutellacheesecake som jag och Ted bakat avnjöts innan vi strosade mot min lilla överraskning.
Vi gick och spelade biljard. För det tycker han är kul. Skålade lite, och jag vann faktiskt även om han fick ner sina bollar (heter det bollar?) först. Det blev Skumpa och Räkor med vitlöksbröd, citronmajonäs, rom och gotte som vi tycker så mycket om. Soffmys och sådär kul, romantiskt och fint på samma gång. För att ha kul tillsammans är ju pricken över I et. Visst!No bad luck

Bara tur denna fredagen den 13. 
 


Jisses, måste verkligen göra något åt denna kaluffs inom kort.

Segla

"A smooth Sea never made a Skilled sailor"
 
I crushed thoose legs!
 

Träning hit och dit


Mamma lyfta. Idag är Lias lite piggare men hans humör är som mitt pms humör. Ha ha! Tjoochknickedickan! Nu tränar Ted handboll och vi sitter och tittar på. Ännu en dag i VABruari. 

VABruari

Detta trodde jag inte att jag skulle skriva. Men det är tydligen något visst med Februari. Lias är dålig och inte ofta han eller Ted är sjuka. Men sedan i fredags har det varit feber från och till, snorig näsa och ett kräktillfälle. Jag vill ha en frisk unge nu. Han äter dåligt och då är det dåligt för Lias är en liten mus med maten. Jag blev överlycklig idag när jag lyckades få i honom en banan! DEN lyckan. Jag preppade kyckling, Pulled Kyckling. Oh My vad gott det blev!!!! Jisses koss! Det tar tid men den tiden hade jag idag och ett långkok är trevligt att pyssla med då. J fin och tog Ted till träning. Lias studerade mamma en stund. Satt på vasken en stund och var lite social. Kommer ihåg när jag var liten. Dom stunderna man fick sitta på vasken och vara med. Då lyckades jag klura i honom en banan. Och jag lyckades få honom att skratta! Jag vickade på rumpan då jag bytte om till "mysmode". Det skrattet! Åh!! 


DO it! Pulled Chicken! 


Old But gold


Bild från i januari. Antar att detta är även Lias Mood idag. Något står inte rätt till med honom. Hemma med Mor. Jag hade mitt pass och fick till ett styrkepass. Efter tre dagars total vila. Men det var nog tur att jag vilat. Inte haft sådan lång vila på...minns inte sist. Annars hade jag förmodligen också varit dålig. Känner min kropp. Och ikväll anlände min Tredje i min Triss! 


Hey Police

Vi trotsade snor och stanna hemma. Detta har vi sett fram emot sedan i somras då vi blev inbjudna. Så kul att hälsa på vännen, åka polisbil och se Lias tankar snurra. Han var så söt med sin lille Keps. Jag provade civilare och klarade banan. Kul att se hur kollegan har det på skolan. En av dom som ofta hörde av sig under min tid i sensomrars och höstas innan under och efter min behandling. Som fanns där. Han kommer bli en grym Polis. Bistå vårt samhälle bra! 
Fick även tid med en kär väninna som följde med på trippen. 


Treasures
So Precious. 

På kudden


Lite fredagstankar. 
Man ska inte tänka så fasligt mycket. Nej nej. Men ändå gör Hon det. 
Dagens bästa: Mina små är här! 
Ted piggelin och det har bara varit mamma Ted mys ikväll. Film, the, leka kemister, skriva shoppinglista. Kul kul en fredag. Förbereda bak och strukturera upp en helg: tillsammans. 
Lias var inte piggelin idag vid hämtning. Dom hade tempat honom. När jag kom sade dom ingen feber innan idag men att dom inte tagit nu. Jag kände på honom. Ja, han har feber. Wow! Fan vad coolt kom jag på. Vad jag känner honom väl! Min unge! Eller.....till låns. Jag äger inte honom. Han är sin egen herre men åh han kommer från mig. DEN känslan. Räddade min dag. 
Sen en extra puss till min bror som kollat till Das Auto Belle idag. 
NU väntar en helg med kidsen, bak, mys, mello, farmor och farfar och utflykt. Jag är SÅ redo! 

Few daysJag ser verkligen ut som en liten skit. Inte många cm man ligger inne med. Ha ha! Jag trodde inte mig orka ett gympass idag. Men försöket att vila blev att dra till gymmet istället. Jag blev piggare av det! Då skönt! Gav energi. Behövdes. 

Två kopparEn dag. Ett äventyr. En roadtrip. Vi hade ett Pitstop på Börrrjeer King för en kaffe. Ja, allt behöver man inte ha med sig. Maten ja matlådor i bilen. Jag kände mig sedan allmänt små krasslig och små febrig senare framåt kvällen. Huttrade lite under filten. Fin utsikt. 


Lyxdeffar


Idag bjöds jag på:Klyftisar från actifry, pannbiff på nötfärs och stekt lök. Samt en egenkomponerad BBQ sås. Boom vad gott. 


Legbootycardio


Jag vaknade sleten men väcktes till liv av: gymmet 
Idag är det måndag. Första veckan i februari är här. Tiden går. 


Februari It is


Välkommen Februari. En månad med sportlov, hjärtedag och förhoppningsvis inte VABruari. Fler planer ska skridas i verket och jag hoppas komma fram till en lösning på ett groende i mitt huvud. 

Annars har jag sovit och snart är denna tre nätters jobbhelg Till ända. Jag vaknade dundersegareänsegast och jag vet att nattjobbandet sliter på mig. Känner det tydligt. Bara att smula i sig gröten, pallra sig ner till gymmet och vara med på en efterlängtad invigning. Idag öppnades crossroom! Jag demade Celsius och minglade. Väl hemma hann jag inte mycket mer än att hänga tvätt, åter igen koka ris och packa väskan för nattjobb. NU ska det bli skönt att komma bort lite snart. Känns som att huvudet går på helvarv. Whossaaa. 

RSS 2.0