En del

känns så skönt att jag fått så mycket gjort idag. Ted åkte till dagis i morse och jag började först dagen med en kopp kaffe och en tid vid "helvetesmaskinen" som den kallades förr. Letade jobb, men blev ganska fort less på det. Skulle skriva CV men den hängde sig. Blev sur och putsade fönster isället....Städning i vårt lilla förråd startades och tvätt hängdes. Damma här och damma där..

Väckte Patrik med en kopp kaffe sen gick jag ut för att klippa vårt ohyggligt långa gräs. Done! Middag och vips var det dags att hämta Ted.
Skrubbade Teds Antilopstol från IKEA. Den har han suttit mycket i och nu har vi en liten på G, samt många små som kommer och hälsar på ofta. Måste ha någonstans att sitta. Åh, står i duschen nu. Den ska skrubbas nån gång till....
Nana, Rami och Martin kom på kaffe och sen for jag hem till Helene som hade huset fullt. Ted var trötter och vi fick ett roligt samtal att mina Partylite från det första partyt kommit! Hem snabbt som attans och öppnade och tittade. Izor hade kissat i källaren/hallen och som tur var inte PÅ något. Då han antagligen är skitsur för att vara nerstängde med jämna mellanrum i källaren...Protest helt enkelt. Men man kan ju inte säga till en katt att inte gå på ett speciellt golv för det är nymålat! Sorry lillen. Torka kattkiss och sen stuvade jag in Svärmors prylar och Puffs. Där blev det shopping och kvällsfika. Mysigt!
Kommer hem och har gjort inlagda gurkor. DET ÄR GOTT! Imorgon ska JAG köpa Prästost...bara för att svärmor hade det. Så nu är jag supersugen på just den osten. Åh, jag blir tokig på alla lukter. Är jag en katt eller?Izor -04

Nu ska du inte vara i källaren mer...åh. Var med mig hela fm då jag var inne. Han följer mig som en HUND!
Best cat ever.

VILKET LUKTSINNE JAG HAR NU!!!! TJIIIIT

Favoritdagen imorgon....TORSDAG!

GRATTIS MIN FINA Erica!

Idag fyller min fina vän Erica 25 år! WOW du Pärlan...Du är så fin! Du är en riktigt sann och trogen, lojal vän. Du är så fin.

Jag sådde några blommor, en för varje vän

Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en

Det blev höst och vinter och blommorna de dog

Men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log

Sen kom regnet med moln stora grå

Nästa gång jag fann dem så var det bara två

Sen kom solen med allt ljus den har

Plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar

Du härdades i solsken, du drunknade i regn

Men en sak är säker, du är en riktig vän

Grattis fina Erica! Ses sen!! Puss & Kram


Vilken racerhelg!

Vilken underbar helg!

Fredagkvällen blev lugn då jag var helt slut efter dagen. Inte bara jag utan även mannen min och vår lille Gosse.
Slutade med att alla somnade tidigt..

Patrik jobbade lördag förmiddag och vi hade det mys här hemma. Inget ryck i trädgården då vädret var såå tråkigt. Jisses vad jag måste klippa mitt gräs snart!
Men jag maskerade hela sovrummet! Tog LÅNG tid. TAK, GOLV, KANTER, FÖNSTER.....Karmar...You name it! Men inmaskerat blev allt. Sen när mannen min kom hem så fortsatte jag min städning och Ted fick kusinen Erik på besök.
Jag fortsatte med min fönstervård och Patrik brjade grunda med vit färg.
Klara och trötta! Lördagkväll och efter allt bus så somnade Ted tidigt. Vilket han börjat göra nu på kvällarna, är man uppe på morgonen så! Känns skönt! Sen är det ett plus att han SOMNADE I SIN EGNA SÄNG!090925 v 16 (15+1)

Ännu en lördag då vi somnade som små barn..Helt slut efter allt som hunnits med under dagen.
 Hur kan man vara så trött? Mannen min förstår jag som jobbat sex dagar denna veckan...han behövde få vila min man.

Söndag härliga söndag! Jag var uppe med tuppen kändes det som, pigg och utvilad. Kokade kaffe och ner för att handlar frukostbullar. Tände ljus och Ted väckte sin Pappa. Mysfrukost.
Sen fortsatte jag min "fönstervård" och tvättvård, eldade och Patrik körde in till stan för att skaffa lite mer vit färg. Så lite kvar men det räckte inte igår.. Hem kom han igen och målade det sista vita. Sen började han med den härliga bruna färgen! Vid namn Nejlika. Mmmmm...liknar choklad...Så fint! Tur att vi valde den färgen. Det är ju så svårt att välja!
Jag städade och donade! För fulla muggar. Ted inväntade kompisar.
Ems kommer och vi förbereder. Sen börjar gästerna anlända! Vilket party! Var superlyckat och jag vill TACKA ALLA SOM KOM! Förgyllde partyt med sin närvaro! Tack!
Ted ville nana direkt efter attsista gästen åkt...Somnade även ikväll i sin egna säng. Men tar inget för givet. Vill han sova hos oss och är ledsen, så får han sova hos oss. Jag skiter fullständigt i vad alla "Nannys" säger.  do not give a shit. Jag gör det inte för att det ska vara så utan för att man ska kunna somna och sova djupare. Inte alltid lätt när en liten kille sparkar en i ryggen. That´s why! Somnade gott. Jag gick upp (efter att jag städat undan allt, nu skiner här igen! Som det ska göra!!) och drog väck all maskering! WOW! Gud så fint. Tänk nu ska dom komma och inspektera golvet imorgon. Vi kommer inte att godkänna detta. Fullt med vaxklumpar överallt samt klumpar med färg på vissa ställen. Ser amatörmässigt ut. Inte nöjda alls. Tyvärr. Så golvet ska få sin dom imorgon sen har vi följande kvar (och det är inte så bara)
Lister (GOLV+TAK)
Element ska sättas dit igen
Skorsten målas en gång till
Fönsterbrädor
Fönsterfoder
Dörrfoder

Sen flyttar vi in!!! Är på jakt efter en vacker sovrumslampa! Vet lite hur jag vill att den ska se ut. (TAKET DÅ)
ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN! Ett vackert sovrum på G! Som jag längtat...sen väntar hallen och det bästa av allt..Bebbes rum..tss.

Nu sitter jag här med PARTYLIE katalogen och ska i lugn och ro välja lite. Så svårt att välja! Men lite ska man ha för att man är värdinna ju. Tss. Det är ju kul med! Värdinna ska jag lätt vara igen! Men får gå på några andra partyn med som jag lovat!
Nu ska jag bläddra i katalogen....

Vinka till mamma!Jag var så nervös i morse. Läkarbesök idag inbokat extra besök på MVC för att prata om Teds prematura födsel samt komplikationerna han har gått igenom. Jag var så nervös och irriterad hela morgonen. Tog hur lång tid som helst att komma igenom Bjärnum. Ska tanka, glömt kortet, har lösa pengar, frågar om hjälp på macken. Men det kunde man inte få, jag ska sluta tanka hos er (bara så att ni vet). Arg som ett bi och i bilkön igen...suck. Ingen bensin på bilen, kommer den att räcka? Kommer in till stan och lämnar av Ted hos lilla Farmor som visste att jag var nervös och stressad så hon väntade ute för att underlätta för mig. Tack lilla Farmor.
Kommer till MVC, sista dagen på Kaptensgatan. Dom flyttar in till stans centrum imorgon. Lådor överallt och folk. Blir kallad in av en läkare. Jag höll mina tummar för att hon skulle vara vettig.
Hon var den bästa läkare jag träffat! För att inte glömma Neurokirurgen Nils.
Förklarade min oro och ångest. Min rädsla för vad som komma skall och vad som kan hända. Hon var så förstående, tyvärr inte många som är det. Trist men sant. Hon letade på nätet och som alla andra läkare kunde hon inte svara på frågan:
- Är hydrocephalus ärftligt, ligger det i generna?
Men....hon sade att det skulle isåfall, måste isåfall vara en kronisk sjukdom man har. Har ju inte jag. Vi för försöka lägga det lite på is men samtidigt ha detta i åtanke. Hon erbjöd extra UL och extra koll på fostrets huvud.
Kommer göra ett livmodertappsprov i nov. Lite nervöst, men har väll varit med om värre.
Sen undrar hon om jag vill höra bebisen?
JA!! Gissa om jag vill få det bekräftat att jag har en bebbe i magen!
- Ska vi ha lite kul?
Hon tar med mig till UL rummet. UL RUMMET!!!
- Lägg dig ner så ska vi titta på den lille bebisen!!!
- JA!! Är det sant? Tårarna kom, men nu kunde jag inte ha tårar i ögonen så att jag inte skulle kunna se den lill.
Där var en liten liten bebis i magen som inte ville vara stilla i ens en sekund. Sprallade hela tiden och rullade runt som en liten fisk. Benen sprallade och viftade med armarna. Spretade med tår och fingrar. Vände ryggen till och snurrade runt igen...Vilka kullerbyttor!! Vilka volter! Hon visade att bebbe ser ut att må utmärkt! Vill inte vara stilla och ge mamma en bra bild hem till Pappa bara. Och mäta huvudet gick inte. Den var för livlig.
MEN JAG FICK SE VÅRT LILL ♥. Det var det bästa som hänt i år, ja förutom att gifta sig med Patrik. Men detta lyckoruset var underbart. Jag grät och kramade om henne och berättade hur underbar hon var.
- Det behövde en gammal käring höra! Tack. Du är en gó tjej du med!!Mitten bilden är bäst, ser hela bebben. Annars på dom andra ser man ett ben och den ena en liten hand.
Frågade inte om könet. Tänkt lite på det, men ville mest se att bebbe mår bra. Könet får vänta till den 19 oktober...om hon kan se...

Idag välkomnar vi även en ny graviditetsvecka.

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 24 sep 2009.
Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 106 av 280. (37,9%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 174 dagar kvar till beräknad förlossning

Vecka 16

Barnet:

Ca 14-15 cm lång och väger ungefär 100 gram. Muskler och ben bildas, likaså naglarna. Barnet har ögonbryn och man anar ansiktsdragen. Det kan suga på tummen och svälja. Mängden fostervatten ökar för varje dag och barnet har allt mer rörelsefrihet. En del barn får hicka när de dricker fostervatten. Det kan kännas i hela magen, speciellt när barnet blir större längre fram i graviditeten. Det tömmer sin urinblåsa ungefär en gång var tredje kvart. Fostervattnet är sterilt och omsätts på några timmar. Vi människor lever ett liv i vatten under våra första 9 månader. Huden skyddas av fosterfettet. Ansiktet har fått små hår och hela kroppen täcks av ett fint dun. Runt vecka 16 blir de första finare, så kallade lagunohåren, något grövre och tydligare. Hårstråna får sin färg. Barnet rynkar pannan och huvudets diameter är ungefär 30 mm.

Mamman:

Det lilla, mycket omogna barnet rör sig hela tiden. Är du omföderska kan du med största säkerhet uppfatta rörelserna redan nu. Ligamenten som håller livmodern på plats stramar ibland. Det kan upplevas som en huggande eller stickande smärta i sidorna vid häftiga rörelser eller om du nyser eller skrattar. Du kanske svettas mer än du brukar göra.
En ny vecka! Spännande! Härligt!!

 


V 16

V 15 (14+5)

Vilken dag! Ted nyklippt och tränat Spinning/Pump i vanlig ordning idag....precis som en torsdag ska vara. Love torsdagar!

Nu sitter jag här och känner hur det bubblar i magen. HÄFTIGT!


FÅTT SE BEBBEN!!

Idag fick jag se bebisen som sprallar i min mage nu och busar för fulla muggar!!

Ska visa bilder senare ikväll och lite nya magbilder! Nu ska jag byta om till träningskläder, spinning/pump ikväll!!


Feberfrossa och golvslipning

Igår fick jag lite gjort här hemma och sen ringde Ems. Hem till sötnosen på kaffe! Mysa med Dotti och googla namn gjorde vi. Har sååå många fina flicknamn, men inte alls lika många pojknamn som klickar. Har tre flicknamn som jag älskar!!!
Sen kidnappade jag Dotti och vi ställde bilen hemma och promenerade till Teds dagis och sen gick vi hela vägen hem. Ted blev helt slut. Patrik kom och och vi fikade på bullar sen hem till Ems på middag. Ted fick stanna hos Ems då vi skulle in och köpa färg. Jag var helt slut och Pk med. Men jag var så slut så jag svimmade nästan...Ingen ork alls.
Hämtade hem Ted kom hem utan färg och sen 18:30 gick jag och lade mig. Kroppen ville inte alls...Feber, halsont, magont, snorgig, frös, ont här och där....Somnade. Upp kissa, upp kissa upp kissa upp kissa...and so on hela natten...Suck.
Lämnade lilleman på dagis och sen fixade jag lite snabbt här hemma. Bäddade ner mig i sängen och tänkte att nu ska jag vila lite.
Knack knack....knack knack...
Ems ringde och det var Roland med personal som ville komma och börja på vårt golv.
Gissa om jag blev glad. Erica kom och nu kommer Handyman imorgonbitti igen och fortsätter. Vad skönt att golvet kommer bli klart till helgen. Sen återstår målning, lister, element, fönsterkarmar...
Snart ska vi få flytta in i vårt sovrum. Kommer bli så attans nice.
Erica har hållt mig sällskap, Milia hade inte heller nanat inatt så vi satt med myskläder och spelade kort och pratade planer. Så skönt att kunna mysa med vännen sin. Hämtade lilleman och nu är jag tilpiffad och redo för en sista kväll med gänget. Sista kvällen alla på jobbet träffas. Fast jag känner mig orkeslös så vill jag ju träffa alla.

Så off i go...

Greppa tag

lämnat lilleman på dagis, trötter var han men vaknade till och tyckte det var ganska så kul att leka med kompisarna sina. Fast han hellre hade legat kvar i sängen.

Igår blev väggarna klara för målning och det sista taket sattes upp. Idag ska vi åka och titta på färg!!
Jag ska göra lite nytta här hemma genom att maskera taket och måla skorstenen. Antar att som vanligt är det förarbete som tar en massa tid. Målningen får Patrik sköta. Jag skvätter bara ner. Så maskera och sen kladda på liiite mer färg på vår vita skortsen. Blivit lite skavd här och där. Kanske ger mig på att måla garderoben ännu en gång. Trejde gången gillt! Fin är den, men om den ska vara öppen så vill man verkligen att det ska vara fint och helt vitt. Så nu ska jag greppa tag i penseln och få lite gjort här hemma!

Bildbeställning

I fredags städade jag och mannen min, samt målade garderob.
Spinning och solning sen besök av Lisa & Hampe!

Idag har vi hunnit med mycket tack vare fina vänner. En kortvägg kvar att sätta på lagningstapet på. Vitt är där...oj oj. Garderoben målad en gång till samt min spegel 2 gånger.
Jag har Sanna & Bella här inatt! Barnen tittar på film och jag har beställt lite bilder.
Tre förstoringar med. Till sovrummet!


Vecka 15

Måste börja dagens inlägg med att tacka Erica & Andreas för all hjälp ikväll! Sanna & Ted som lekte så fint och lilla Milia för att hon bara är så himla söt.
Hunnit med att sätta mycket COVER IT TAPET. Tack vare er! Tänk vad underbart om det äntligen kommer upp! Hann med halva rummet!!!! WOW! Nya tag på lördag, imorgon ska där fixas undan med verktyg och bord. Lister ska bort och sen är det bara att fortsätta.

TACK FINA VÄNNER! Ni är guld värda.

Idag går jag in i vecka 15 (14+0)

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 17 sep 2009.
Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 99 av 280. (35,4%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 181 dagar kvar till beräknad förlossning

 

Vaknade utan feber idag, så skönt. Haft lite huvudvärk idag men inget som varit jobbigt.
Sjukt trött i ryggen nu bara, ont men gäller att härda ut.
Det känns så skönt att man fått så mycket gjort idag. Ted fick vara hos Erica & Sanna medans jag körde in till stan för att köpa COVER IT TAPET. Gick så smidigt och snabbt att köra in själv. Men imorgon får jag bränna in igen och köpa lim för det tog nästan slut ikväll. Mycket på listan imorgon, men det ska ordnas. Vill bara flytta in i rummet nu och börja fundera på lill´s rum. But one step at a time. Ska bli skönt att börja få ordning. Hoppas nu bara att Mr fix som ska göra golvet ringer imorgon. Så att vi får ett datum. Välja färg ska vi med göra till vår sovrum. Vitt går inte då skorstenen är vit och den måste synas. Osäker på om golvet ska vara natur (endast lacka) vitlaserat eller mörk lasyr. Beslut beslut.
Nu ska Mama J snart nana kudden.
TACK ÄNNU EN GÅNG FÖR ER HJÄLP! Hoppas nu att vi kör det sista rycket på lördag. Tänk vad lätt om alla hjälps åt!! Ni är såå fina!!Kinesisk kalender

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka?

Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.

Tjiiit. Ingen må bra dag idag alls. Vaknade med snor nere vid fötterna (okej nu överdrev jag) huvudvärk och sjukt ont i ryggen. För att inte tala om detta illamående och yrsel som ser ut att bli värre...
Skjutsade Ted till dagis. Min lille pojke skulle ha gympa för första gången idag!!! Gympaväskan med såklart! Jag var så eld och lågor.
Hem och vilade en stund framför tvn. åt frukost och sen var det Våra Bästa år. Ha ha. I know denna serie. But i love it! Patrik vaknade till och jag hängde tvätten. Sen var min man duktig och satte upp lister runt balkarna. Blir fint ju!!!
Lilleman på dagis och gympan hade gått bra! Vad kul för honom. Nu ska vi handla fina gympakläder till lillen med sen när vi ska till Ullared! Vidare till Kyrkis och jag var lite tveksam till att lämna honom där....men Rami var där så det gick bra. Dom var sen ute i skogen i två timmar. Jag och Nana var ute och gick och drack kaffe. Skönt att röra på ryggen lite. Får se hur det ska gå med spinning/pumpen imorgon. Hm..
Hämtade Boysen, härligt att få hem honom. Saknat min lille kille idag! Nu har vi en eftermiddag bara till att mysa.
Ted var så snäll när jag tagigt tempen och konstaterat att jag har feber. Vilket jag misstänkte. Det känner man ju...ingen hög feber. Men jobbigt med feber, inte haft sedan i februari då vi alla var sjuka här hemma.
Pappa kom och vi gjorde fruktsallad. Busade med katterna och sen kom Sanna och hon är ännu kvar. Barnen är så snälla och vi tittar på film. Önskar bara att jag mådde bättre. Huvudet värker och spänner, ryggen ska vi inte prata om. Tar ett tag när man suttit ner tills värken går över. Blö.
Kollade det kinesiska testet...haha.
Enligt det ska vi få en flicka! Någon minut senare KÄNNER JAG BEBISEN RÖRA PÅ SIG.
Kändes som en bubbla som sprack. Helt säker på att det inte var maggaser...ha ha. Vad roligt!
Sanna hon undrade om det gjorde ont, sötnosen.
Nej, det gör inte ont. Bara mysigt! Mer mer rör dig mer snälla. Sitter och väntar nu, men inget händer. Bara en liten bubbla som sprack! ÅH! En gång till SNÄLLA!! Det är din mamma värd Pyret!

Bilder från grillkvällen på dagis. 090914

Ischiasnerven

eller vad det nu är...säg inte att ryggen ska strula denna graviditeten!

Varit och skrevit in mig på AF idag. Mindre kul, efter ettt mindre trevligt bemötande och en dum och trevlig Johanna som vanligt så deppade jag runder i stan. Lovat Ted att köpa ett par nya mysbyxor till honom. Så det fick han med. Lovat är lovat. Han växer så på längden så han har så ont om mysiga mjuka byxor nu. Han tycker inte om jeans som mamma sin...ha ha.
Sen tittade jag lite till mig själv och min bullmage..
Blev så besviken på HLMs utbud av gravidkläder. H&M har ju lite, men suck....jag vill inte se ut som en tant bara för att jag är gravid. Inga snygga svarta lite tjockare höstbyxor. Mycket toppar och det har jag gott om. Överdelar och diverse koftor. Men byxor...eller kjolar...
Ja ja, letade vidare och det visade sig att det var enda utbudet av mammakläder i hela HLM. Suck.
Ett nytt halsband blev det och strumpbyxor.
Hem och handlade till tårtbak och fika med Patrik. Min man hämtade Ted och jag började på Pinocciotårtan. Nybakt tårta till Pappa min här hemma nu, garnerad och klar. Pappa min fyller nämligen år idag! Hurra!

Sen kände jag mer och mer hur ont jag har i ryggen. Har haft så ont i livmoderna i veckor nu....gått mer och mer bak i ryggen och nu i hela ryggen förutom nacken. Stack till i vänster sida precis. Riktigt högg som en kniv. Första tanken var just ischias. När jag var gravid med Ted kände jag inget av ryggont förutom att det blev tyngre och tyngre. Nu har jag så ont. Värktablett får vänta för trots att jag vet att Panodil och Alvedon är helt ok så ringer jag nog min barnmorska imorgon istället och ber om råd. Kanske sjukgymnastik. Träna är ju bra så det ska jag fortsätta med. Har lite lättare vikter redan på Pumpen. Just för att inte förta mig i just ryggen där jag är så svag. Tydligen....
Blev skitsur på Ted för en liten stund sedan...han har redan spillt och spillt idag och nu i soffan. Sitter med dåligt samvete och vill bara ha han hemma imorgon och mysa. Men han trivs så bra med att gå på dagis på fm ju.
Nej ska säga förlåt till min lille kille och mysa ner med honom, kalas klockan 18:00 för Pappa så vi hinner vila.
Fan vad jag hatar att ha såhär ont...


- Nobody puts Baby in the corner

Vila i frid Patrick Swayze.Vem har inte dansat till "Time of my life"....."Hungry Eyes"..."Yes"....
Åh en legend är borta. Dirty Dancing...Inte roligt alls att han inte finns mer....men samtidigt har han kämpat länge med denna sjukdomen. 20 månaders kamp. En svår cancer och en envis Patrick. En trogen och älskad hustru. Kan inte fatta detta.

Gissa vem som ska kolla filmen ikväll???? Kommer du och gråter med mig Tina?

Bullbak idag igen..

Efter att ha vilat hela förmiddagen...(ja ibland får man göra det när man har sin lilla 4 åring på dagis) så har jag startat bullbak.
Blir fransbrödbullar! Lagom tills Sanna, Erica och Milila kommer. Kaffe och bulle!! Mums!
Har vilat för jag har inte mått bra alls, febrig (första gången jag känner mig varm en förmiddag, annars är det bara varje kväll det ska jäklas), hostig, trött, besvärlig och snorig. Vet inte om det är höstsnuva eller bebis i magen som busar med sin mamma.

Josse! Vill du beställa från mitt party? Du kan ju joina fast via nätet!!?? Vill du det sötnos!? Om du bara visste hur gott juldofterna luktar. Den jag köpte luktar som jul på burk!!!! Man kan sniffa sig tokig! Tänk på det!

Ted leker en stund på sitt rum och jag ska försöka få dagen att gå. Nu får vi ju besök och det ska bli kul, sen är det grillkväll ikväll på Teds dagis. Ingen Patrik som kan följa med...suck. Jag och lilleman får cykla dit vi 2. Tss. För det får man ju inte missa!
Nej nu ska det bakas ut bullar!!!


Vad vore jag utan dig

min håriga lilla vän!

I lördags kväll upptäckte jag att Luna var borta. Hon kom inte som vanligt till kvällsmyset..
Letade och letade, kallade och kallade...Ingen Luna..

Igårmorse gick jag upp och ut för att leta och leta. Tittade vid vägen och i skogen...kallade och ingen katt kom.
 Vi var barnvakter till Doris hela förmiddagen och bara mös.
Körde hem till Svärmor och åt en bit mat innan ljuspartyt.
Ljupartyt hos Emily var rikigt roligt! Jag bokade med att vara värdinna, pratat om det innan men man vill ju se först...Tss. Så nöjd och handlade en del. Jag och Puff hittade födelsepresent till Svärmor. Handlade tre olika dofter och luktade på ljus så man blev yr. Åh så gott det doftar!
Fina Emily, hoppas att du fortsätter sälja!!! 

Hallon & Timjan

Hallon & Timjan

En fruktig fusion av hallon och timjan med körsbär, äpple och mint.Kanel & Lagerbär

Kanel & Lagerbär

Lockande doft där två klassiska jularomer blandas.
http://www.partylite.se/sv-se/Default.aspxNyhet! Halloween Natt

Nyhet! Halloween Natt

Kusligt! En skrämmande god kombination av nougat, kola, toffé, kryddor och vaniljkräm.

Mina tre val av dofter! Samt i olika former och även en underbar ljushållare.
Symmetri 3-i-1 hållare

Blev en 25 cm votivljushållare. Man kan verkligeb sätta sin egen prägel och stil på denna. Kanske efter årstid eller efter högtid? Jag blev kär!!

Jag hoppas att många kommer till mitt party om två veckor!!
Hem och fortsatte att leta efter Luna min...Ingen katt, pappa och Katja kom...pojkarna kom hem och ännu ingen liten katt. Kvällen gick och jag blev varm som vanligt, kändes som det gör var kväll, febrig!! Men ingen feber. Yr och ledsen så jag hoppade i säng och kunde såklart inte sova....
Somnar till och blir väckt av Patrik..
- Luna är hemma!!!
Jag kallar på henne och upp hoppar hon i sängen...ÅH!! Så mysigt! Min lilla tös hemma! Vilken buskatt som inte kommer när man kallar, men en katt gör ju precis som den själv vill...
Nu är Ted på sina första 5 timmars på dagis...imorgon är min första arbetslösa dag och jag ska in till Arbetsförmedlingen. Suck. Idag ska jag bara va medans Ted leker på dagis...kan behövas...

Här bakas det!

Jäsningen har startat! På riktigt! På bara ett kort tag har det rullat på snabbt med dagar och figuren har ändrats.
Än så länge så trivs jag med kroppen, och tycker det är så fint. Hoppas kunna vara smidig länge denna gången....ha ha. Vi får se hur länge det varar? Ha ha...

Fru Kullis idag efter solning, spinning och dusch. Tillpiffad inför fredagens hemmagjord pizzakväll hos Nisse.

Det var trevligt och barnen busade!! Pizzan blev goooood och alla slaskade i sig. Kaffe på maten och prat på balkongen.
Lisa frågade Ted vad bebisen ska heta, om det blir en flicka eller pojke...såhär säger vår kloke son:
- Man vet inte vad blir, det kan bli vilket som. Pojke eller flicka...

Nu myser jag med min nattuggla Ted....snart somnar han på soffan men han har ju fått en ny film av Pappa sin som han bara måste se!! ha ha ha..

Natt natt

Sköna fredag

Jaha, då var det fredag igen. Dagen har gått åt till att fixa och dona här hemma. Mannen städar garaget och jag här inne. Slängt mycket och rensat bland saker. Funderat över sovrummet och hur vi ska ha det. Vi hoppas kunna börja med tapetseringen imorgon, dölja skavanker tapeten.

Nu ska jag bege mig iväg och sola och sen gå på ett spinning pass. Härligt! Efter det blir det pizzakväll och vi ska träffa fina vänner.

Idag har jag haft lite mer trötthet än vanligt...känner hur blodsockret sjunker sjukt snabbt om jag inte äter något. Ska sätta på kaffe nu till mannen min efter önskemål!

 


Vecka 14

Välkommen vecka 14!

Torsdagar är just nu den bästa dagen! Spinning/Pump samt en ny graviditetsvecka.

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

 
http://www.babyvarlden.se/Verktyg/Se-barnet-vaxa-i-magen/uSeu-barnet-og-magen-din-vokse/
 

Befruktningen ägde rum omkring:
25. juni 2009
Hjärtat börjar att slå:
20. juli 2009
Embryot rör sig:
13. augusti 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
20. augusti 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
20. augusti 2009
Risken för missfall avtar:
3. september 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
10. september 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
17. september 2009
Fostret sväljer och kissar:
1. oktober 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
8. oktober 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
15. oktober 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
29. oktober 2009
Fostret börjar att höra:
19. november 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
17. december 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
21. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum:
17. mars 2010


Vecka 14

 
Vikt: 35 g
CRL: 7 cm
Full längd: 8,5 cm

I början av denna vecka är fostret 11 veckor gammalt. Hjärnan fortsätter att växa. Särskilt den främre delen växer sig större för att täcka övrig hjärnstruktur. Hjärnan är ännu uppdelad i tre delar. Fostrets benmärg, lever och mjälte producerar blodceller.

Fostret är nu inne i en intensiv tillväxtperiod och rör sig mycket inne i livmodern. Även om kvinnan inte kan känna rörelserna så känner fostret kvinnan. Om man trycker lätt på magen så flyttar fostret sig.

Vissa gravida kvinnor lider av huvudvärk. Antagligen är det hormonet progesteron som orsakar det. Att dricka mycket och ta promenader i friska luften kan hjälpa. Denna typ av huvudvärk försvinner oftast tidigt i graviditeten


Mycket info på en gång! Man sitter och lusläser....länken ovan är jätterolig! Man kan följa fostrets utveckling på ett coolt sätt.
Jag har tränat idag och det var så skönt, men känner lite i min rygg bara. Bara att inte ge sig, för träna måste man. God middag ikväll, pasta med den supergoda bacon, champinjoner och purjolök sås. Mätt och trött sitter jag här nu och tittar på tv.
Varit på blomsterlandet idag och handlat blommor, imorgon ska jag plantera!

Natt natt


Var tog vecka 13 vägen?Liten liten i vecka 13. Åh!
Kan inte fatta att imorgon går jag in i vecka 14 (13+0)
WOW! Vecka 13 har varit ganska så hyffsad för mig.
Ett sug av oboy (törstig i stor drag med)
Yr
Lite sentimental
Matsugen
Börjat fundera mer på förlossning och annat som man har framför mig, det blir verkligare och verkligare.

Igår satt jag och fyllde i lite i böckerna jag har...


Har en likadan till Ted..Kul att läsa i den nu!


Denna har jag inte till Ted. Bara bebbe nummer två som har denna, och som mamma fyller i som en tok.


Dagen idag har varit lugn, inte sovit mycket dom sista nätterna. Något jag har haft sedan i fredags är en feberkänsla som kommer på kvällen. Jag trodde att jag skulle bli sjuk, men blev aldrig det. Denna varma känslan kommer på kvällen och värst när jag ska sova. Jag blir röd i hela ansiktet..ha ha. Fick sova med öppet fönster på soffan inatt..Kände mig het som nystekt bacon. Låter mindre trevligt..
Idag har varit en dag med mammorna Ems och Erica, samt två små flickor och Ted. Inte orkat göra något annat någon av oss idag..Tss. Nu har jag städat här hemma och mannen ska ner och köpa kött till våra potatisbollar. Hoppas att han köper något gott att dricka med ;)
Blir en lugn hemmakväll. Två kvällar i rad ska det tränas sen ju..Ikväll blir det bara vi tre.
Men var tog vecka 13 vägen?

Har fått massvis med fina namnförslag av Ems med! Tyckte om många av dom, roligt för ett av dom har vi redan pratat om. Även ett släktnamn är det Ems!

Man ska vara rädda om varandra.Älskar dig Patrik!

Tänk att man kan sitta och lyssna på sentimental musik och gråta såhär?
Tänk att man kan vara så känslig?
Tänk att man kan Älska någon såhär mycket?
Tänk vad det skulle vara svårt att andas utan just dig!
Tänk vad jag Älskar och avgudar dig!!!
Du och vår lille kille samt den lill i magen är allt. Men utan dig skulle det inte bli detsamma.
Saker kan hända. Och det händer var dag att folk mister sina nära och kära. Jag är så lycklig över att få ha dig vid min sida! Skulle ge allt för Dig!Så berätta var dag hur mycket du älskar dig Käresta!


Inskrivning på MVC

Idag kom Erica på morgonkaffe (as usual) och hon erbjöd sig att ta med Ted så att jag slapp fara med honom. Tyckte jag kändes skönt! Så han fick följa med Tant ICA och jag körde in till stan. Besökte först en liten tant som flyttat från jobbet och som jag saknar mycket. Hon fick sin favoritkaka som jag bakat samt äpplen från vårt äppelträd. Mysigt att sitta och prata lite, sen skulle hon till tandläkaren och jag till barnmorskan.

Spännande! Väntade en stund sen kallades jag in för att ta proverna som man alltid tar vid inskrivning samt vid senare tillfälle med. Började med blodprovet och jag tyckte jag var ganska så tuff som satt upp och tittade lite halvt. (När jag gjorde detta med Ted i magen höll jag på att svimma av att se nålen bara, fick lägga mig ner) Hon tog proverna och jag tyckte jag varit så duktig.

- Inte kan man sitta och vara rädd när man ska bli ssk! Ha ha, sade jag..

Sen kände jag hur jag höll på att svimma, varit väldigt yr senaste dagarna. Fick hålla huvudet nere vid golvet och hon hjälpte mig. Hade jag inte sagt till om det så hade jag dunsat i golvet. Denna "innan man svimmar" känslan är så obehaglig. Brrr. Kall är man och svettas, hör allt i ekoooo. Det gick över ganska så fort. Sen fick jag ställa mig på vågen och brast i gråt nästan.
- Hemma väger jag ju 57.5 kg...!!!??
- Ja, detta är ingen glädjevåg...Säger alla...
- Hm ja ja. Men men...den stod på 61.8 kg. Knas. Well well, känner mig inte som över 60 än..men men. Hon sade att det är bara en siffra. Inget annat! Jag suckade och pustade. Jag gick upp så mycket med Ted och vägrar bli så stor igen.
- Du är i fjärde månaden. Hm..ja ja.
Urinprov och prat om volonät arbete som ssk i Somalia. Spännande!
Sen fick jag komma in till LENA Söderlund. Barnmorskan som hade hand om mig när jag väntade Ted med. Massa frågor och grillad blev man. Men kändes så kul att sitta och prata om det. JAG kommenterade även vågen deras..ha ha. Lena bara skrattade!
Inga hjärtljud får man höra tyvärr...Synd. Hade kamera med mig ifall om att man skulle få..
Fick en extra tid innan UL till läkare. Just för att Ted var så prematurt född och pga hans sjukdom.
Duplex i släkten togs med i journalen och vi pratade om framtiden. Att Patrik velat länge, men att jag velat med tanke på allt vi gått igenom. Sen samtidigt vill man ha ett syskon, det vill man och suget tog över. Vilket Patrik är mycket glad för. Tackade för mig och nu längtar jag till den 19 oktober då vi ska på UL. Om jag längtar!
Tänk att vi ska få se lill i magen. Åh!! Det ska filmas och fotas!

Körde och hämtade upp mannen min och sen ut till Erica och Dea på kaffe. Fina vänner! Pratade framtid och nutid. Gosade med Milia, goa goa unge! Tant J avgudar dig!!!!!
Sen hem och resten av kvällen fick Patrik ta innesysslorna (laga mat, diskmaskinen och bädda rent, dammsuga) jag fick besök av farmor och farfar. Lille Ted hjälpte med sen till med veden. Snart är allt klart!!!! Vi höll på i fyra timmar ikväll. Tar det sista imorgon, sen ska det räfsas och jag ska till blomsterlandet och köpa uteblommor!
Vilken dag...sen kom Pappa och Katja på kvällsthe. Tittade på bilderna från ROM.
Nu är jag nybadad och kan inte sova. Bara tänker på den lill/e/a i magen. Mår inte alls som med Ted.
Mår sämre och vid denna tiden med Ted mådde jag toppen. Det gör jag inte nu...Hm.
Kanske en liiiten flicka denna gången?


Inleder

Strax den sista jobbehelgen innan jag blir fritidsforskare. Jag som aldrig i mitt liv varit jobbsökande tycker detta ska bli tråkigt. Har alltid haft ett jobb att gå till, men verkligheten närmar sig för fler än man tror.

Idag har vi varit i Markaryd och handlat, jag, mina pojkar och lille Svärfar min. Sen ville Ted följa med Farfar hem så vi har haft det mysigt med Lasange och cider. Mysa måste man passa på att göra när man är barnlediga, även om det bara är i 1 ½ timme så tar man vara på det. Tänk vad mysigt det kan vara att äta bara vi 2. Sen går det nån timme och sen saknar man den lille busen.

Började dagen med ett stort glas OBOY.

Patrik var uppe först, sen jag...

- Ska du ha Oboys till frukost eller?? Ha ha ha..

- Ja....(fniss)

Vad lustigt...Hmmm. Kan inte släppa det rikigt? Vad är alla ni andra sugna på som väntar barn eller som har väntat barn? Snart börjar jag väll tugga på murbruk..Lika stor chans det som att jag ska dricka denna onyttiga OBOYEN. Ha ha ha..Well well..Magen känns så svullen idag. En sådan mage hade jag inte när jag väntade Ted i vecka 13. No no. Ändå är jag smalare nu än innan...lustigt. Jag får väll ta mitt OBOY paket och dra till en kvälls jobb. Mannen min kör mig säkert...tss.

VAD JAG ÄSLKAR DIG KULLIS!!


V 18 MED Ted i magen..


O BOY

Är jag inget fan av. Har inte druckit det på flera år, nej jag skojjar inte. Förutom varm då på vintern....men nu så. Jag är så sugen på det när jag vaknar....skulle kunna dricka flera glas nu med. Men nyttigt är det då rakt inte..så jag avstår ikväll. Men gud så gott det blev helt plötsligt. Kan inte fatta det?
Är det "pica" jag har? Visst kan man bli sugen på saker, men saker som jag brukar tycka om...men inte OBOY?

Dagen har varit innehållsrik. Mammaträff idag @ my place. Jag hade bakat Ethels Sockerkaka. Mumma!
Sen blev det spinning/pump och efter det Tupperware party hos Ems. Så mysigt, jag och min fina Erica körde dit. Can always count on you görl!!!! It´s you and me! Så mycket fint och Ems hade tänt ljus och bjöd på kex, ost, physalis och vindruvor smat diverse gott gott. The och ost! MMMM. Mys med Mamma Anna och härliga brudar! Kommer hem coh städar undan efter dagen, gick nog fortfarande på mina Endorfiner sedan träningen. But i love it! Torsdagar är nu min favoritdag med Spinning/Pump. LOVE LOVE, ska träna så länge jag orkar!!
Tänt ljus och nu ska jag mysa med maken min. Mmmm....De e Nice.

Kan fortfarande inte smälta...OBOY SOM JAG HATAR...VA? Hur kan detta vara? Vattnas i munnen på mig när jag tänker på denna just nu underbara dryck. Hm...

Se hela bilden

Magen som gror

Tack för alla fina kommentarer!

Magen den växer sakta men säkert...Jag mår fortfarande inte helt 100 %. Fortfarande iallamående från och till. Något som kommer mer och mer är yrsel. Känns som om jag ska svimma vissa stunder. Tröttare än vanligt, men inte som i början då jag var som en zombie hela tiden. Annars är allt bra.Vecka 5Vecka 6Vecka 7Vecka 8

Vecka 9Vecka 10

Vecka 11Vecka 12 (11+2) Lördag 29/8IDAG! Vecka 13 eller 12 fulla veckor

Vecka 13

Barnet:

7-8 cm långt. Från befruktat ägg till embryo och foster. Nu är det ett fullt utvecklat om än mycket litet barn som växer i din livmoder. Alla organ är anlagda och har börjat fungera. Nu återstår två tredjedelar av graviditeten. Under denna tid skall barnet växa och alla organ skall mogna fullt ut. Barnet skall förbereda sig för ett liv utanför livmodern.

Den lilla kroppen blir allt stadigare. Delar av brosket börjar ersättas av ben och barnet rör sig mer och mer för varje dag som går. På ultraljudsundersökningen kan man se hur händerna söker sig mot munnen och hur armar och ben böjs och sträcks. Små pojkar bildar manligt könshormon och hos flickorna finns det miljoner av primitiva ägganlag i de omogna äggstockarna. Barnets ögon är fortfarande slutna och svettkörtlarna är färdigbildade. Det går att ana de linjer på fingertopparna som senare blir ert barns speciella fingeravtryck.

Mamman:

Nu går du in i den andra tredjedelen, trimestern, av graviditeten. Många upplever att de går in i en lugnare period. Det mesta har troligen fallit på plats. Du har accepterat graviditeten och lugnas också av att perioden med den största missfallsrisken är förbi. Lyssna till din kropp och hitta en bra balans mellan aktivitet och vila. Vanligt arbete och fysisk aktivitet är inte skadligt alls men tänk på att inte utsätta dig för onödig stress och se till att du får sova ordentligt. Om du har möjlighet, gör det redan nu till en god vana att ta en liten vilopaus mitt på dagen. Känner att magen växt lite, men känner mig redan större än vad jag ser själv på bilderna. Känner att mina vanliga kläder går att ha, men just byxor spänner lite. Är inte bekvämt.
Just denna koftan (H&M) jag har idag älskar jag. Den kommer pryda magen fint sen även till hösten!

Har problem med toabesök ofta och magen är kass. Sådant man får stå ut med. Lite känsligare än vanligt, och jag som är känslig i vanliga fall. Har en underbar man som låter mig vila då jag inte orkar. Får trötthetsattacker emellanåt. Just idag känner jag mig lite febrig...hoppas att jag inte blir sjuk nu. Mycket kul som händer i helgen och min sista jobbhelg. Nu är MAMA J trött.
Ska inte glömma berättelsen om vår Bröllopsresa....


RSS 2.0