snart är vi där

jaha, ingen bebis... utan bara utmattad Fru K. Helt slut efter denna helgen och idag hade jag velat sova hela dagen vilket maken gör..

Vi slapp kräksjuka för maken så det blev 75 års kalas igårkväll med buller och bång. Tror inte att jag varit uppe så sent på länge. I morse ringde Ted och ville ha frukost. Maken ville inte med och mådde inte bra, mådde illa så han fick stanna hemma och vila. Jag begav mig till ICA och handlade en brakfrukost för att sen komma till ett underbart dukat bord! MMMM, och det bästa av allt. En liten kille som saknat sin mamma såååå mycket så han satt och stirrade på mig sådär lustigt under hela frukosten! Ha ha ha...

Städning av festlokalen har vi också hälpt till med och sen har vi landat här hemma. Tvättat och gjort så mycket jag orkat, men idag har jag ingen ork what so ever. Maken sover och sover, men inga spyor än....

Vi kommer få en Mars bebis, jag som var bombsäker på en februaribebis....Ha ha ha. Haft ont idag med som alla andra dagar nu senaste veckan men inget som händer...Wait for it. Jag har kanske fel om annat med...ha ha...Snart snart snart.....snart!!! Skålar vi på Förlossningen!!

Flytande kost

Fy fan dom senaste timmar från igårkväll och natten som gått har varit överjävliga.
Började med att Ted spydde, sen spydde han mer och spydde ner mig och väggar..allt! Patrik på träning och jag kan inte få tag i honom. Känner mig hjälplös då jag ligger krypande på golvet och torkar spyor samtidigt som jag får springa ner igen och hjälpa lilleman. Ställer mig i duschen eftersom jag är nerspydd, då börjas det igen...and so on. Slutade med att vi stannade på toaletten jag och Ted. Han spydde sen somnade han i min famn, spydde, somnade and so on. Äntligen klockan 22 kom Patrik hem. Vilket helvete....

Vid 23 sade han att jag skulel försöka sova eftersom dagen i sig gjort mig utmattad (ja Ted ville så gärna gå ner och mata ankorna vilket är ca 5 km fram och tillbaka)..
Men sova kunde jag inte, vid 00 började jag må sjukt illa och vid 01 startade mitt spymaraton...
Jisses, har aldrig kräkt med en sådan mage innan och jag kan lova att det kändes både här och där. Slutade med att jag satt på toa med en spann i famnen. Ja, vad ska man göra.
Min enda tanke var...herregud om förlossingen startar nu. Då hoppar jag från balkongen, för är dte något jag hatar så är det att spy och må illa. Natten fortskred, spydde spydde spydde och mellan varven låg jag på Teds golv med en katt som vakt. Patrik vaktade Ted som spytt och av till hela natten.
Då kom min andra tanke, tänk om Patrik får detta sen och förlossningen startar? Argh.

Vid 7 slocknade jag av ren utmattning, jag försökte dricka ½ glas juice och lite vatten, men det tog 20 minuter sedan kom det upp igen. Jag var bara så sjukt törstig!!! Som jag varit under hela graviditeten.
Spydde en gång till sen vaknade jag vid 8:30...En ny dag började gry och Teds spyande var inte över, mitt spyande ser ut att vara över. Men jag är jättedålig i min mage fortfarande och måste ha nära till toan. Örk.
Tvättat lite och plockat så gott jag kunnat idag, men är sjukt trött.
Med magen gör det saken bara värre, har sdr hela tiden och ont. Nu ska jag försöka få i mig annat än....dagens diet..COLA och Piggelin...
 

Ska prova min Vaniljyoughurt med jordgubb samt lite banan i...vi får väll se....

Underbar dröm

Har haft en sååå underbar dröm inatt!
Drömde om min drömförlossning. Allt gick så bra, fast jag vid vissa tillfällen inte ville mer. Patrik var vid min sida och Barnmorskan var ljuvlig. Allt jag kunnat önska mig om en förlossning, och denna gången fick jag mysa bebis innan jag tyvärr vaknade. Även denna gången blev det en POJKE! Han var så fin med mörkt hår och små små tår. Liten näsa och liten pussmun. Så underbart fin var han. Jag hade honom hos mig och vi fick vara ifred alla tre. Sen...vaknade jag...när dom skulle väga honom.
Har drömt nu var natt om att vi får en bebis. Ofattbart att läget snart är så. Ofattbart, ja helt otroligt. Bebisen i magen rör sig mycket och jag tycker inte att det har avtagigt någt sedan efter en viss vecka. Tvärtom så är rörelserna större bara! Speciellt när det känns som om bebis ska titta ut ur magen. En liten fot som ständigt gör sig påmind. Hihi. Så mysigt och nu ska jag verkligen njuta för vilken dag som helst kan vara den sista.

Jag vaknade då Patrik gick upp och berättade att vi fick en pojke inatt! Han höll min hand en stund. En kort men magiskt stund, en stund då man förstår varför det är vi två.
Upp på toaletten sen kunde jag minsann somna om igen. LYCKA!

NU är bebis vaken och jag har hunnit med både att duscha idag, äta frukost och bädda säng. Tömma diskmaskin och lite annat. Känner mig otroligt pigg! Vet inte om jag ska ta en shoppingtur idag, men vädret säger annat. Det vräker ner snö nu.
Idag går vi in i en ny vecka med! 

VECKA 38!

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 25 feb 2010.

Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

 
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Besök hos Bm

Idag har fru K varit hos Bm, Ted ville stanna hos Erica såklart så jag körde in själv...vilket var skönt.

Idag var det blodprov som gällde först, eftersom jag är RH neg så får jag ta blodprov och inte stick i fingret. Hon stack i ena armen, och venen flyttade på sig....åh. Nu kände jag att det snurrade i huvudet. Man blir kall och känner att man ska svimma men lyckades sitta upp och inte svimma. Herrejisses, det bara kommer ju!
Sen mätte vi magen: SF mått idag 32 cm.
Känna hur Liten ligger...?

 
 Liten ligger något ruckbart med huvudet. Jag frågade om detta med FIXERING av huvudet. Hur mycket spelar det in, med tanke på min cervixpåverkan och mina förvärkar. Lena sade att huvudet kan fixera sig och sen går vattnet. Det kan gå till på miljontals vis och aldrig någon som vet när det startar. Bebisen kan fixera huvudet och sen sätter det igång ;)

 

Lyssna på Litens hjärta! Idag 130!

Allt ser bra ut, urin och blodtryck var perfekt och HB var superbra, på hela 135!!! WOW! Trodde jag aldrig eftersom tröttheten är tillbaka. Det kan bara slå på. Man vill helt plötsligt bara SOVA!
Fick ställa mig på vågen och enl Bm våg har jag gått upp 12 kg. Enl min våg 15 kg ;) Ha ha, dom känns dom kilona. Men samtidigt är det så nära nu och dom sista veckorna har jag svullnat värre än värst, ha ha ha ha.
Vi pratade FÖRLOSSNING och gjorde en sammanfattning av graviditeten. Speciella önskemål fick jag framföra.
Jag önskade en het DUSCH! SAMT LUGN OCH RO EFTER BEBISEN ÄR FÖDD (om inte något skulle hända såklart). Smärtlindring önskade jag ingen speciell, vill klara mig utan helst. Några sterila kvaddlar (som Lena sade var en ovanlig bedövning), EDA eller spruta "där nere" vill jag inte ha! Lustgas vill jag inte ha....(vad jag vet nu)...
Men en varm dusch VILL JAG HA. Som sagt VET MAN ALDRIG HUR FÖRLOSSNINGEN FORTSKRIDER. Så detta med smärtlindring tar jag som det kommer. Vet att det gör förjävla ont och sen släpper allt ;) Det räcker för mig. Vet också denna gången HUR ONT det gör och det gör mig nervös.
Får vi se om vi ses den 10 mars?! Ha ha, undrar när Liten ska komma?

 

Patientbricka fixad med rätt efternamn. Ännu en sak avklarad!
Sen en eftermiddag med fina Erica och en kväll med tokiga svägerskor och deras upptåg.
Nu inväntar jag att kunna hoppa in i duschen i vanlig ordning! Det spänner i vanlig ordning...

Due Date

Babies delivered, relative to due date

20 dagar kvar till BF! Kan inte själv fatta det. Jag blev ju nyss gravid!
Sitter här med min OBOY och egenbakta franskbrödbullar med marmelad på. Ja, ni läste rätt....marmelad?! ÄNNU MER NÅGOT SOM JAG ALDRIG ANVÄNDER ANNARS...
I vilket fall som helst har jag sovit gott inatt. Nu har man kommit till det stadiet när man inväntar att det ska sätta igång. Samtidigt som alla tycker olika. Vissa säger...
- Ah, du är ju inte beräknad förrän den 17 mars!
Andra säger..
- Åh, nu måste du vara beredd!
Så jag gör på mitt eget sätt, SKITER I VAD ALLA SÄGER. Ha ha ha....det mesta är klart. Men lite kvar somska göras, fast som sagt inget livsnödvändigt. Bebisen kommer även om lister fattas eller saker ska inhandlas. Bebis kommer ut när den vill och det finns inga planer som ska stoppa det!
Nu ska jag sörpla vidare på min OBOY!! MUMS! Invänta BM BESÖK IDAG, ska bli spännande att se hur det står till med Liten i magen!

Känner mig BIS AS....

Vilken mysdag vi hade igår, fix igår och idag! Tänk så mycket småplock man kan hitta på. Byta glödlampor och batterier i diverse prylar som ska skruvas sönder.

Igår var jag och Ted på tippen, wow vilken utflykt va?? Ha ha, sen inom macken för att köpa en härlig wunderbaum..(luktade bara sopor i bilen) sen åt vi Hamburgare på TK ;)
Kalas för Puff på kvällen som fyllde 32 år igår!

Idag har vi med fixat med mycket! Jag började dagen med att baka frukostbullar så när Farmor och Farfar kom så bjöds det på nybakta bullar med kaffe. Mmmm, sen har jag rensat i Teds rum och storstädat!!!! Blev så fint! Mobilen över bebisens säng som även Ted hade som liten är nu fit for fight igen med nya batterier och uppsatt. Med hjälp av Ted. Har ätit middag och sen varit ute LÄNGE. Farfar drog bort snö från alla våra tak och skottat har vi gjort med. Dammat i bilen och igår städades kofferten. INTE KAN VÄLL VAGNEN LIGGA I EN SKITIG KOFFERT MED OLJA SOM LÄCKT UT?! Skinande rent nu (vad hittar jag på härnäst?)  Tidningspapper i den blöta bilen and so on....ha ha..Kaffe och bulle innan Farmor och Farfar åkte med Patrik in till stan. Patrik är och tränar och nu slappar bara jag och Ted....Har så ont nu i både rygg och nedre region.

     

Har nu två nätter i rad drömt om bebis. Igår natt drömde jag att jag födde en POJKE och att det gick så snabbt och lätt. Ja, det kändes inte alls. Ha ha...HAN VAR SÅÅÅÅ FINT. Med mörkt hår och liiiten näsa. Kommer ihåg att jag sade i drömmen...
- Åh så fin han är! Sen bara beundrade jag vårt underverk.
INATT drömde jag att jag kände hur bebis rörde sig, ungefär som igårkväll då man kände en liten fot och såg hur hela magen flyttade på sig. Fast i drömmen kunde jag KÄNNA PÅ FOTEN. Åh, så häftigt...hur nu det kunde gå till? Undrar vad jag drömmer inatt? Standard är nu att vakna mellan 4-5 för att sen inte kunna somna om. Har så ont efter att jag inte har kissat på ett antal timmar så det värker så sen och bebis vaknar med då. Går bara inte att somna om, förrän vid 7-8. Men då är det dags att gå upp ju! Har ont nertill och det sticker till och hugger. Kissar gör jag ofta och speciellt på kvällarna. Kan bo på toaletten känns det som. Var kväll är det bästa med hela kvällen att ställa sig i en varm dusch länge! Har ont i vaderna och smalbenen, fötter och händer sticker. Märken efter strumpor och annat som sitter tajt. Märkena efter strumporna kan göra riktigt ont. Fingertopparna kan det rinna vätska av. Måste vara vätska jag samlat på mig, så svullen som jag är om ben och ansikte nu. Ser ut som en bulle ju! Ha ha ha!!!

Världens goaste

unge har jag!!! Jag har sovit så dåligt inatt, när jag väl inte kunde hålla mig längre..var tvungen att gå upp och besöka damrummet och sen kunde jag ju inte somna om. Jag har snusat på soffan resten av tidiga morgonen. Kunde slängt Patriks mobil i väggen efter allt snoozande...argh. Efter många om och men somnar jag om. Lilleman vaknar och låter mig vila. Barnkanalen på och en mamma med ett öga öppet. Underbara unge, han märker när mamma är helt slut. Vi har haft mysfrukost här hemma och myser fortfarande. Jag har ingen direkt energi idag känns det som. Vet inte var den gömmer sig? Vi ska ta tag och städa lillemans rum tänkte jag. Byrån står ju och väntar....men mysa en stund till får vi väll göra....;) Speciellt när en gosunge har baxat in sig tätt intill mig med filten. Åh!
Helt underbart att ha mage, men just i denna stunden är det tröttsamt att ha så ont.....

En sagaGud skapar Adam i Michelangelos målning. En lite billigare och oäkta version är inköpt i Rom och är nu inramad här hemma. Jag blev så tagen av denna målning.En söndag som man verkligen kan kalla söndag. Just det. En dag som man tar som den kommer. Tänk om det är sista söndagen som tre i familjen (då har jag ju inte räknat med våra lurviga vänner)Får sovmorgon och vaknar av ( ja har varit uppe och kissat inatt....ha ha..annars är det omöjligt att sova till 9:45..) att jag hör koppar och skrammel. Maken har gjort frukost! The och rostmackor med ägg. Åh så gulligt att komma upp och diskmaskinen var tömd och slippa duka till frukost. En dag som sedan bjöd på skottning för min man. Skotta skotta skotta. Snö snö snö. Jag har städat här hemma och tvättat. Ted var ute i snön och busade!
Ramat in bilder och letat efter nallar till bebismobilen som ska hänga över spjälis. Möblerat om i Barnkammaren och är nu ganska så nöjd. Valde att flytta in skötbordet till barnkammaren. Såg så farligt ut att ha det i vår hall.
patrik har monterat byrån, vi har lagat Ungsstekt falukorv med egenkomponerad tomatsås och basilika och Patrik har tränat. Läst Tomebobarnen för Ted och Ett trollbröllop. Mös i sängen länge med sagor!! Sagor är det bästa sättet att fly från världen vår. Jag älskar sagor! Även lyssnat på sagoband.
Nu sover lille killen och jag ska kramar om maken min som varit så underbar idag. Har ont och som alla andra kvällar tror jag att det ska gå över...


LITEN SPARKADE PÅ STOREBRORS KIND IDAG!

Kändes som det

En dag på IKEA och en kväll på 25 års fest vilket gör att jag nu är helt slut i kroppen.
Har haft sdr HELA dagen förutom INNE på IKEA. Ha ha ha...
Blev en del handlat! Blev sjukt mycket ramar som jag velat köpa länge. I olika storlekar så imorgon ska det ramas in och hängas upp här hemma. Ted fick även en byrå till sitt rum! Som alltid så köper man ljus med! Idag blev det kanalljus till vår ljuskrona. Dom brinner länge! Nöjd med dagens inköp och dagens fina sällskap.
25 ÅRS fest för Björne långt ute i skogen där det bjöds på mat lagad ev Björnes egna kock! Jisses så god mat!
Nu efter en snöresa hem sover lilleman och jag har varit i duschen IGEN och duschat varmt. Har haft så ont idag och nu känner jag verkligen att kroppen måste få vila lite. Imorgon är det städtag och byråmontering samt inramning som gäller här hemma. Få lite gjort i vårt hus.

RIBBA Ram RIBBA Ram JUBLA Kronljus

KOPPANG Byrå med 3 lådor
Bilder från www.ikea.com

Kläder

Dagen började bra då jag sovit som en prinsessa.
Vaknar och behöver inte vänta länge förrän äggen var kokta och vi fick fina frukostbesökare som kom med frullebullar.
Emily & Doris kom och vi smaskade i oss frukost! Finns det något som är så gott som frukostbullar samt massa gott pålägg. Det blev koll av Doris bebiskläder och vi fick hem vår Babybjörn som Ted hade då han var bebis.
Fick låna en massa fina kläder av lilla Dotti. Hade det så mysigt, lite namnspån blev det med.....
 

Underbara Emily med kaffe paus och sen frossade vi i namn, isglass blev det med...mmmm
Bebis sade HEJ till Ems med idag!!Efter fin besök så körde vi in till stan, födelsepresent skulle ordnas och vi betade av en del affärer. Gick och kollade allt möjligt, drog i bebiskläder, snuttefiltar och kläder drog jag med i. Hittade massa jag ville ha till bebis, men tänk om det inte blir en pojke som jag tror...ha ha ha....
Frossade i mig ett kexchoklad som jag aldrig gjort förr sen handlades det mat.
Väl hemma en god middag i form av potatisgratäng, fläskfilé med örter och bacon samt en sallad. Tvätten är hängd och nu sitter jag och har lite småont...Det spänner, ömmar och sticker.GISSES VAD FÖRVÄRKAR JAG HAR NU...  Bebis rörelser känns nu vil jag lova. Lilla FOTEN hälsar mycket på mammas inre och huvudet vet jag inte vad bebis gör med, kanske rockar? Jag spelar jag mycket musik för bebisen eftersom musik är en stor del av mitt liv. Älskar konserter och just rock står mig varmt om hjärtat.

 


V 37 (36+1)

Välkommen slutspurten!!!

Idag går vi in i vecka 37 (wow redan?)...Nu kan bebisen få lov att komma om den vill. Men jag tycker gott att h*n kan stanna inne liiite till. 


Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt. Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!Dagen har bestått av mys med finisar ;) Magmålning och fikapauser i mängder, isglasssug och enorm trötthet på kvällen. Sdr hela dagen och ska nu strax gå upp och natta min lille kille.

Blev mys redan klockan 10 idag då Erica, Emilia och Bellan kom. Ted och Bellan har spelat x-box som galningar och vi har busat med lilla Emilia massvis. Sen fikades det och Sanna skulle hämtas, när även hon anlänt så spelade hon med som en tok och vi tokbusade ännu mer med lilla Milan.

  

Oh yes, i feel quite big now!
Vilken underbar dag med finaste Erica! You make my day. And i adore you.

Kvällen bjöd på en powernap, jag var helt slut och hade kunnat somna stående, men nu är jag vaken och pigg igen. Tog vara på det Erica sade, låt dig lägga dig ner och vila. And i did so. Den visa kvinnan har ju talat. Ted snaskar på isglass, ja jag fick ett enormt sug efter det. Någon middag har jag inte fått i mig idag alls, pojkarna fick men jag kunde inte äta det. ISGLASS PIGGELIN IS DA SHIT, sen att jag frös som attans efteråt...ja ja, det gör inget. Nu ska jag natta min kille och sen ska jag mysa ner under filten igen.
Magen behöver tvättas med.....ha ha ha.....

Land of confusion

1 månad till BF idag!!!! 1 MÅNAD!!!!!!


Idag har jag varit pigg eftersom jag fått sova inatt! Bara vaken sedan 5:30 idag!
Lilleman och jag mös till 7:30, sen var det dags att gå upp. Han till dagis och jag till stan för att fixa med lite överraskning till Ted. Lullade och lallade på Maxi i en timme. Har plockat lite smått och gott till en "STOREBROR" bag. Som det ser ut nu så blir det en massa paket och allt i en stor låda.
Idag handlade jag till vår kille som snart blir storebror. Eftersom bebisen kommer få en massa känns det inte mer än rätt att Ted med får något i symboliskt syfte.

DVD film Ubbe & Tess (ett program han älskar på tv nu)
En Bionicle
Pärlor och pärlplattor (han pysslar alltid när jag hämtar honom på dagis)
Hubbabubba tuggumi Chips Lördagsgodispåse Choklad

Vet inte om något mer ska i bagen, vi får se....Allt ska slås in och papper har jag med införskaffat idag!
Sen var det möte på AF med Björn och det var positivt, om man nu kan kalla det positivt att gå dit men Björn är trevlig och önskade nu lycka till.....Inför vad som komma skall ;)
Sen gick jag och solade, mmmmm...efter det kaffedejt med Nana & Rami.

    


En Latte M samt en snaskig morotskaka ;) Gjorde susen i magen!! Till det en Marianne kola!
En sväng på stan och kollade in kläder, älskar våren och kläderna till våren!!!
Gick och drog i bebiskläder...Sen hemåt och hämtade Ted & Trille. Kaffe med Heléne ;) Vi tittade på bilder och pratade om året som gått. Jisses så man förändras och jisses som barnen växer!!

Under stadsbesöket stack det till flera gånger "nertill". Sdr har jag haft massvis idag, men inte suttit stilla mycket heller. Fullt ös hela dagen. Härligt när man har energi, just nu är jag slut i ryggen och hela kroppen. Men just ryggen är jag trött i. Maten står på spisen och maken kommer snart hem. Kvällen bjuds på besök och sen får vi se vad som händer. Ted har ju sportlov nu ju!!!

Ja, min kropp känns som "LAND OF CONFUSION" ena stunden mår man GREAT nästa så vill man bara kräka på allt. Just nu mår jag TOPPEN!!!

Spjälsäng bäddad

Nu är även spjälsängen bäddad! Fast jag vet att det antagligen kommer ta ett bra tag innan bebis ligger i den. Ha ha ha. Ted var med och hjälpte till, Izor fick bli kammad med och renbäddat i lillemans säng med. Inte bara jag som älskar en renbäddad säng, min lille kille tycker med att det är mysigt.


  Vet fortfarande inte riktigt hur vi ska ha det i "barnens sovkammare". Men jag antar att vi väntar till barnen båda sover i detta rum. Det är i ordning iallafall! Har verkligen lust att åka till IKEA, en byrå till Teds rum behövs. Jisses städat hans rum idag efter att det varit barn här var dag sedan i lördags och utan att jag städat efter var gång. Har faktiskt inte orkat. Men ikväll fick jag ta ett ryck. Jisses säger jag bara!
Dagen bjöd även på besök av Nana SOM IDAG TOG SITT KÖRKORT och Helene med barnen. Vi mammor sörplade kaffe och barnen busade. Maken har varit och tränat och snart har vi lite egentid. Gäller att ta vara på det.
Nu har kvällens värk startat med, så fort jag slappnar av så....ha ha ha...Ömmar så mycket i min rygg nu. Det märks att det tar krafter på den. Dels av sdr dels av det är nog ganska så tungt nu. Jag känner inte av tyngden med just magen mycket, men tyngden NER känns....

Kramper och värkar

Natten till måndagen var hemsk. Jag sov inte många minuter. Hade så ont och hur jag än lade mig så kändes INGET bra. Allt var bara fel och jag var så varm, kliade på magen och bebisen skulle inte sova alls. Fast jag inte ville något hellre än att få sova.
    
Renbäddad säng igårkväll, nu måste jag få sova gott!!!
Inatt har jag fått sova lite mer, "bara" vaken sedan 04:30...samt lite på förnatten. Så denna förmiddagen blev lugnare än gårdagens. Igår var det full rulle hela dagen från morgon till kväll och massa finisar på besök. Gissa om jag var sjukt trött sen. Orkade INGET. Idag har jag bara gjort vad jag känt för.
När jag väl lämnat av min lille kille på dagis, så väl hemma kröp jag ner under täcket igen och somnade...
Det var så skönt att få sova i två timmar, inte ensam dock. Två håriga vänner hade jag hos mig, en i sin egna säng och en i vår säng.
Jag har ändå hunnit med att vika in tvätt, tömma diskmaskin och ta ner mer som ska tvättas. Idag ska Teds säng renbäddas och spjälsängen ska bäddas. Det snöar ute och vi får besök här hemma sen. Höll på att trilla baklänges i trappan till ovanvåningen, hade bara halva foten på trappsteget. Måste sett ut som i en film när man viftar med armarna för att INTE trilla baklänges. Balansen och smidigheten är inte densamma. Har börjat få riktiga kramper i ben och vader med. Argh...ha ha...
Så skönt att med gott samvete klena på mascara i lugn och ro....
För utan den hade jag sett ut som sju svåra år ;)


NU SKA MAMA J hämta sin lille kille på dagis och invänta kaffegäster ;) Energi välkommen tillbaka!


Min KärlekÅh vad jag älskar dig Ted! Vad vi längtar efter din lillebror/syster nu! Som DU längtar nu!


Min lille pojke sover nu, åh vid nattning somnade jag gott hos min lille kille.
- Får mamma ligga i din säng hjärtat? Jag tycker det gör så ont att sitta på golvet?!
- Ja, klart mamma, kom här!!!

Gissa om jag somnade gott sen efter förvärkar som var jobbiga. Det var så skönt att slappna av och somna intill min lille kille. Han är så söt när han sussar! Älskade UNGE!
Min store pojk är med hemma nu, efter min powernap har jag tagigt en het dusch som vanligt och sitter nu och väntar på att bli kammad i håret. Ha ha...vi ska se en film som jag hyrt. Tänka sig, JAG HYR EN romantisk komedi. Min filmsmak har förändrats drastiskt och dramatiskt sedan jag blev gravid.
Ikväll blir det "The ugly truth". Sitter med mina förvärkar och det har lugnat sig lite....men toan besöks ofta. It´s my best friend right now! Sitter och tänker på att det är få dagar kvar tills bebis kommer och jag blir lite smått nervös inför tanken. Tanken på allt som kommer förändras och smärtan och skräcken. Åh, ändå långtar man!


Alla Hjärtans dag

Glad alla Hjärtans dag!

Förra året spenderade jag alla hjärtans dag på Väla med då blivande maken, och sen trerätters på kvällen. Alla hjärtans dag 05 så kände Patrik Ted sparka i magen!

Denna dagen har spenderats med dom man tycker om, precis som alla andra dagar ;)
Fått mycket gjort här hemma och Ted har lekt med kusinen Erik här hemma. Eftermiddagsfika hos Mormor och Morfar. Väl hemma bäddade jag vaggan....tsss.
Nu sitter jag och lilleman i soffan och slöar, snart ska han nattas och jag ska slöa vidare. Invänta maken som är och tränar. Dagarna rullar på fort och har haft ont senaste kvällarna. Har haft riktigt ont "nertill" samt förvärkar som känns och man får lätt lite ångest över vad som komma skall. Ha ha....börjat på förlossningsskivor och då fastnar man lätt med att lyssna på musik. We loove music!
Hoppas att bebis håller sig hyffsat lugn ikväll, igår var det disco i magen...ha ha. Känns som om bebis ska sparka ut med sin lilla fot emellanåt! Att liten vill ut...ha ha. Förkylningen ger inte med sig, känner mig febrig nu som var kväll.

Gott & Blandat från helgen vår....

   

   Här ska Liten sova....

Jag vill inte mamma

Nehe, då får jag väll gå ut själv då! Ted vill helst bara vara inne och titta på sina filmer. Jag vill ut och göra lite nytta, trots förkylning så slipper jag feber idag och det är skönt att känna sig feberfri!
Igår blev det mest mys här hemma, var inne i stan en snabbis. Jag köpte en ny rouche och vi var inom Hemmakväll och hyrde filmer och köpte snask. Maxi och handlade hem lite mat och god mat till kvällen. Fredagkvällen bestod sedan av oss tre och bebis i magen. Räkor, tortillas med babyspenat och tzatziki. En varsin öl till det. Så sjukt sugen på öl så Patrik köpte en god mellis till mig, ljus...mmm. Gott!
Kvällen blev tidig för alla var så trötta...

Idag jobbar maken och jag har svabbat golven här hemma med Syrén doft. Diskmaskinen går och jag ska strax ut och skotta snö. Eftersom det nu snöat igen!!!! Lilleman VILL inte gå ut! Jag vill inte mamma...ha ha. En riktig liten innefisare idag. Han liksom många andra barn är ganska så mätta på snön nu. När första snön faller så går det inte att få in honom, men nu....nu får det vara bra. Till och med min make som har snö i blodet vill ha vår. Vi vill ha vår och barnvagnspromenader. Plocka vitsippor och få lite APRIL MAJ doft. May is my favourite!

 

APRIL POJKARNA 2009...Se så härligt med skinande sol!
Vår betyder...
Hänga tvätt ute, lufta var morgon, grilla, ut och gå långa promenader, tvätta bilen, bjuda hem vänner...
Det är härligt förspel på sommaren, men VÅREN ÄR MIN FAVORIT. Underbart, sjukt vad jag längtar! I år är vi ju 4 stycken med i vår familj!!!

Liten liten

Tidig morgon och jag ska erkänna att det ska bli grymt skönt att slippa ställa klockan imorgon bitti....
In till BM Lena klockan 9, självklart skulle allt strula innan dess.
Bilen fastnar, gasa gasa...tanka. Ska parkera och gör en U sväng för att parkera på rätt sida, en annan bil tar platsen jag ville ha, argh...biljettautomaten seeeeg...Ha ha ha. Men väl framme hos Bm kunde jag pusta ut. Hatar att komma sent!
ALLT VAR BARA BRA IDAG!

SF måttet låg på 30, endast växt 1 cm så jag var "liten" enl Lena. Trodde att det var en liten bebis.
Dom underbara hjärtljuden låg på 135 och bltr 121/72. Bra!
Hon kände även idag hur bebis ligger. Med huvudet ner och det visste vi ju. Huvudet något ruckbart, lite mitt emellan fixerat. Hon trodde inte att bebis flyttar mer på sig nu, har börjat att "fastna". Ryggen på vänster sida och lilla rumpan upp upp upp. Inte konstigt att jag känner alla sparkar och allt bång på höger sida. (Ted låg på höger sida med sin rygg) Fick förlosssningsbroschyr med ;) Detta ska ni ha med er!

  

Mäta och KÄNNA!Lyssna.

 

Stolt storebror med och lyssnar för fullt!!!!

Hem till Fina Farmor och Farfar sen! Kaffe, klippning för Ted och en prommis med Farmor och Ted! Kommer hem till Farfar igen och han har förberett fika. Farmor kände bebis sparka!

    

En mysig dag med Älskade Farmor och Farfar mina!

Väl hemma så har kvällen börjat lida mot sitt slut. Liten i magen är det fullt ös på!! Jisses vilka rörelser i magen. Filmet lite idag och man ser tydligt hur det sparkar. Men ikväll...oj oj oj. Vilka rörelser!!!
Ska ta mig en varm dusch nu och lilleman är snäll som vanligt mot mamma sin som är trött....Är trött i min rygg idag med. Idag går vi ju in i en ny vecka, enl UL går vi in i ny vecka på lördag.
V 36 HERE WE COME!!!!

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda.Denna livmodertapp

OJ OJ OJ vilken gårdag!
Hade faktiskt inte ork att sätta mig och blogga om allt igår och egentligen tröttare idag för jag har fått en DUNDERFÖRKYLNING! Näsan rinner och rinner, ögonen rinner och rinner. Huvudet tungt och ännu mer snor. Halsen värker men vill ändå printa ner lite....kan inte låta bli.

Läkarbesöket gick bra igår! Träffade min underbara läkare på MVC och hon läste lite i journalen eftersom vi inte träffats på ett tag. Vi pratade om mina sdr och min värk nertill. Jag berättade att jag har regelbundna vissa kvällar, men avtar sen igen. En del gör lite ont, men spänner mest. Hon ville titta på livmodertappen och sagt och gjort. Altl såg bra ut, inga åderbråck som det kunde varit därav värken. Känner mig aldrig så bekväm som när hon gör en gynundersökning. Hon gör precis rätt och jag trivs verkligen med denna läkaren. Hon säger vad hon gör och tar inte så förbannat hårt. Om man nu kan trivas med en undersökning av denna sort, men man kan ju jämföra med andra läkare man varit hos.
Livmodertappen har ändrat sig!! Den är mjukare och har öppnat sig med 10-12 mm. Hon sade att den är felmätt....har varit längre än vi trott. Den har legat på ca 41 mm, nu låg den på 31 mm. Man såg tydligt på UL bilden! WOW! Skallen, lite öppet och sen livmodertapp. Så cervix var HALVFAST! Jag bad henne känna hur bebisen ligger....
- Ta ett djupt andetag...
Bebisen ligger med (som jag anade) huvudet ner, men är ruckbar och inte helt fixerad.
Kändes skönt att det är lite kvar!! Vill inte kläcka än, fast det känns så emellanåt.
Fick en del regler att följa nu samt en sjukskrivning på 100% fram till V 37. Sen är det inte längre förtidsbörd.
Det råder nu sexförbud eftersom det kan starta en förlossning för oss. Inte bara själva sexet som gör att det kan starta utan det som startar det mest är mannens säd. Finns ett medel i den som gör att det startar och även något som finns i medel till att starta en förlossning med på sjukhus. Hur nu det hänger ihopa? Ha ha ha ha...
Men besöket kändes bra och jag var så glad efteråt. Dels för det fina bemötandet...inget snack om att inte kolla bara för att vi inte bokat UL rummet, inte snack när jag ville veta hur bebis ligger. Hon uppfyller önskningar så gott hon kan och klagar inte, eller suckar. Hon är en bra läkare! All cred till DENNA UNDERBARA KVINNA!


här har det jäst!!!

    
Hem och eftermiddagen spenderades med Erica och girlsen. Sen hem och gjorde en god pastasallad samt en dubbel sats av mina Franskbrödbullar igen. Maken ska ju såklart ha ALLDELES NYBAKTA när han kommer hem från träningen. Sen gjorde jag dubbel sats så att det skulle bli riktigt många!!!
Ted han undrade varför jag hängt fram hans väska...Förklarade att den ska packas om bebis skulle komma.
- Mamma, jag ska packa ner lite mat!
- Mat, det behöver du inte..
- Jo, om jag blir hungrig mamma....
- Nej, men Erica har mat...
Ha ha ha..Blev utan mat men med kläder som han själv valt!


Efter kvällens slut fick jag RIKTIGT ONT. Igår vid 22:55 FICK JAG EN REJÄL VÄRK. Oj vad ont det gjorde. Hade spänt hela kvällen, men denna var hemsk. Jag fick härda ut den, andas och blev påmind om vad som komma skall. Hu...Vi gick upp och lade oss. Tårarna kom, jag blev rädd. Patrik klappade min kind och gjorde vad han kunde. Han såg att jag var ledsen och rädd. Han blev med nervös för han hade sett på mig hur ONT jag hade. Men som tur var så sattes inget igång utan vi somnade gott sen. Hu...pust.

Vaknar och det känns som om jag har fått en spark av en elefant. Så genomförkyld men bara att gilla läget. Åker in till Nana och Rami och sen får jag en tur på stan all by myself. Fix av brynen, inom HM, SOLADE och besökt AF. Det var skönt att få brynen noppade och färgade. Åh! Sen att det känns lika ovanligt som förra gången...ha ha. Har ju nästan inga bryn alls...men nu syns som. Solningen var skön eftersom jag stod upp och det var så lagom varmt. TACK FINA NANA för barnvakten! Nu är pappren lämnade till AF med, skönt att ha det gjort. Skickar aldrig in utan lämnar alltid i handen!
Hem till nana och får nybakt bulle ;) Mmmmm.....Pojkarna har varit SÅ DUKTIGA OCH LEKT HELA DAGEN utan att bråka en enda gång! Vi mammor blev lite mörkrädda och insåg hur stora våra barn är nu.
 

Hur länge dom lekt och hur länge vi lekt. Ha ha ha! Hade en supermysig dag med min Nana!
Hem och nu var jag trött.....vi har ätit av den goda pastasalladen och tittat på film, tvättar en maskin tvätt eftersom idag var sista dagen jag kunde använda min vita vinterjacka...Den sprack lite...så den är i tvätten nu och ska sen hängas in i garderoben. Vill inte ta isönder den mer ju...Vill lägga mig ner men då somnar jag. Maken jobbar över ikväll...suck.
 


Magen idag. En lite skraj mamma....ha ha ha...

Nu ska mama J invänta nattedags för lille TED. Tidig kväll idag, ska upp tidigt imorgon för BM besök och klippning. Jag längtar efter maken min nu så enormt mycket!

Franskbrödbullar

är ju såååå gott!!! Något jag har älskat under hela min graviditet är just FRUKOST! Helst ska det vara bullar och nybakta eller åtminstone VARMA!

Dagen startade med snooze länge och en lilleman till dagis. Jag kom hem och satte en deg på jäsning, vek in tvätt och plockade undan här hemma. Degen färdigjäst, rullade bullar, jäsa igen....mmmm.
Nu sitter jag och avnjuter nybakta Franskbrödbullar med Bregott extrasaltat och Åseda gräddost. Till det ett stort glas Juice Bravo Annanas Apelsin. GOTT!

Jag ska alldeles strax bege mig in till läkaren för en pratstund. Ska berätta om att det tynger ner och det gör så ont där nere. Sticker till emellanåt. Sdr är jobbiga om kvällarna. Låg med värmekudde igårkväll och det spände och spände....Känns som om man suttit på en...ja...om man nu suttit länge och reser sig upp så är man ÖM!
Illamåendet och yrseln är antagligen att bebis trycker på en nerv. Nu hoppas jag på lite svar och kanske att hon kan känna hur bebis ligger?


me&i

shopping blev det igår ; ) Jag kunde inte låta bli, finns så mycket fint.

bäbisoverall med pussgroda pussgrodor body

Till bebis i magen blev det den söta Bebisoverallen och även bodyn Pussgrodor. Så fint! Allt i stl 62-68.
Vågar inte köpa 50-56, kan lill inte ha länge ju. Dessa kläderna använder man ju flitigt. Så fint!
Till Ted blev det Monster tröjan! Han valde själv! Han är ju inte ett dugg intresserad av bilar...Monster är coolt!
monster

Till Mama J blev det...

frottétunika med geisha mamma  lång t-shirt med geisha mamma

Frottétunika med Geisha samt en lång t-shirt med Geisha.

Så snygga ;) Med ett par mörka jeans till så!

Så lyckad shopping blev det igår.
http://www.meandi.se

Alla bilder ovan från MEANDI hemsida.


Har fått en del gjort här hemma trots illamåendet, nu har det varit lugnt en stund. Kunnat äta och är nu sjukt sugen på "Snoddas" "Mockarutor" "Kärleksmums"....Mums! Så det ska bakas här hemma nu!
Varit hemma hos Helene på kaffe idag så lite hinner man med mellan varven att må kiss kass annanas.
Svettas sjukt mycket om mina fingertoppar och det spänner mycket nu....ha ha. Bara att stå ut och ta elvispen i högsta hugg. För gör jag inget nu så somnar jag....så kan jag inte sova sen. Min tröttperiod nu vid denna tiden...


Ulrik var här...

Vilken morgon. Mobilen min hade lagt av så vi vaknade av oss själv jag och Ted klockan 8, hoppsan. Jaha, lika bra att inte stressa upp sig (vilket man nog gör undermedvetet ändå eftersom jag hatar att inte komma i tid).
Ted kom en timme försent till dagis, men lagom till att följa med på en skogstur så det var inga problem alls.
Ibland behöver man få sova ;)
Jag fick besök av ULRIK på väg hem....fick kämpa med att INTE kräka i bilen, kämpade och kämpade. Kan ju inte spy ner bilen heller! Kommer hem och slänger mig ut ur bilen, när jag väl får stå upp så går det över snabbt. Iallafall detta "måste spy nu syndromet". Mår illa gör jag fortarande. Andas lugnt en stund, sen får jag ont. Ont ont ont, toa toa toa...TOA!!!!

Efter toabesök och lite försök till avslappning så ligger nu tvätt i maskinen, måndag och då tvättar jag alltid. Sitter nu och ska ta mig kraft att gå upp och bädda sängen vår. Har lite som ska fixas idag, men som tur är inte mycket. Mycket iväg och fara resten av veckan, BM besök, dr besök, frisör, brynfix..mm. Så det är ganska så skönt att denna förmiddagen är oplanerad. Äta kan jag inte göra nu alls, vill men vågar inte. Rädd att det ska komma upp igen...Bebis lever rövare i magen....
Lite nya tag nu tack!


Disneydags

Jag kallar inte det riktigt Disneydags, inte det man själv såg när man var liten. Men tiderna förändras.

Kollar in gravidsidor, läser om veckorna och förlossningen....
http://www.babyvarlden.se/Verktyg/Se-barnet-vaxa-i-magen/uSeu-barnet-og-magen-din-vokse/

Jag sitter och funderar och funderar över hur det ska gå?! Tankarna snurrar i huvudet.
Bebisen ligger med rumpan i luften här hemma och rullar sakta...Ha ha ha...Jag vill ju känna en häl, fot eller något ju! Kanske ska busa lite till med bebis. Googlar namn....
Meandi Party hos Svägerskan idag, kaffe nu...ta ta..

Ted boar med för bebis....Dagen går så fort

Somnade sent sent igårkväll igen, eller natt får jag väll säga. Fick stå i duschen i hett vatten för jag fick så ont. Men det gick över ;) Puh...
Idag har dagen bestått av bakning av Kanelbullar och städning! Sen var det FAMILYTIME.

Vi åkte in ett glatt gäng på BIO och tittade på Prinsessan & Grodan, sen kaffe hos Diana och Magnus. Efter det bagav sig Familjen Kullberg till Wokhouse och där träffade jag fina vänner som man inte sett på år.
Ted sade såhär när vi berättade att vi skulle äta på restaurangen...
- Oh...KAOS!!
Ha ha, ja han tyckte inte att det var så kul alls, han ville hellre leka med Colin ju.
Kul att träffa Familjen Silver Bengtsson och snacka lite. SNART IGEN!
Mätta och trötta, hem och Ted somnar som en stock i bilen. Nu har vi tittat på Melodifestivalen och skulle vilja haft en bra film att se nu...går inget bra alls. Vi får väll fisa vidare i soffan jag och maken ;)
Ja, magen är ÖM nu efter all mat! Oj oj oj, ska genast besöka den redan välbesökta TOAN!

Sugrör

Vad gott det är att dricka med sugrör....men har tyvärr inga hemma. Dom har tendens att försvinna grymt fort ;)

Idag har jag inte mått bra at all!

Blev klippt hos Josse och det var dagens höjdpunkt. Så skönt att bli av med lite av lejonmanen och luggen klippt. Känns så konstigt att ha kort lugg, men jag vänjer mig precis som sist. Ibland behöver man en liten extra piff. Klippte och klippte på mitt långa hår, det tar aldrig slut!! Skönt var det iallafall och Josse lika duktig som alltid!

Kommer hem, äter middag som pojkarna har gjort och den mår jag illa. ILLA ILLA ILLA resten av dagen/kvällen och mår fortfarande illa illa illa....
Ted har varit så snäll ikväll. Pratat med Bebisen i magen, VISKAT HEMLIGHETER till Liten.....och ville leka att bebis ska komma ut! Mamma ville INTE leka det...ha ha.
Har haft sjukt ont i eftermiddag med. Ont ont ont och idag gör jag inget annat än att gnälla. Känns som om hur man än sitter så spänner det till. Kommer det inte ut ena hållet så känns det som om det ska komma ut andra.
Yr och dåsig, varmt och trött trött.
Andningen är flåsig och det KÄNNS SOM OM MAGSÄCKEN sitter i halsen! Ha ha ha...
Lilleman sover gott nu. Jag hade med velat gå och sova, men icke. Natten som gått tittade jag senast på klockan vid 2:30 tiden...hm. Jag ska fortsätta sitta och smutta på mitt ISKALLA vatten och smutta lite till. Maken är på spelkväll och träffar boysen.....And the pregnant lady is sitting here.....Hoppas på att vakna på rätt sida imorgon och få må bra. Vill ju kunna njuta!!


Babyshower

TACK FINA FLICKOR FÖR BABYSHOWERN ni överraskade med idag!


Jag måste bara berätta...vet inte vad det var jag kände igår...VAR DET EN FOT ELLER??? HA HA....

Haft en supermysig dag med underbara vänner. Jag och lilleman vaknade och var mindre pigga, förkylda och däppta i näsan. Hade en lugn förmiddag sen promenerade vi hem till Helene och pojkarnadet tar sin tid. Men var lugnt och skönt tempo för en trött och förkyld mamma. Han hade sin BEBIS APA med sig klädd i body och babymössa. HAN KAN JU FRYSA ANNARS!!! Promenaden som är på 2,4 km tog nästan en timme. Ted gick ju det mesta själv och  Pojkarna lekte sååå fint och vi mammor drack kaffe och pratade hemlisar! Tsss...

   

Hem till pappa min och hälsade på en sjukling som fick sockerbullar! Sen var det bråttom hem.....gick i 190 och flåset fick jag upp. Fick ont och fick vila lite då och då....i rättan tid 16:25 kommer Patrik springandes på Porrarpsvägen och tar över skjutsen av Ted. Han var trött nu lilleman, förkylningströttheten visade sig. Gud så skönt att han kom och puttade resten. Hem ljuva hem och värmer soppan, kaffe på och lite prat. Ted vilade på soffan. Sen kommer min Erica och har nu hittat på att vi ska köra in till stan för att hämta växter...? Ja, lustigkurre tänkte jag men klart att jag ställer upp coh hämtar växter om du vill ha hjälp ;)

Vi svänger in mot Emily och nu går det upp ett Liljeholmens...
Fina vänner överraskade med Babyshower!
Tända ljus såklart och Ems hade dukat så fint. Erica hade bakat god kladdkaka!
Fick en BB väska proppfull med massa bra att ha på förlossningen av mina vänner.
Allt från hudcreme ala Mr Bean, hårborttagning, korsord, choklad, chips, dricka....även till maken min. Tyckte jag var gulligt att allt fanns till min fina Patrik med. Energidryck, MAMA tidning, Dove lypsyl, bröstvårtsskydd en fint kort med kissemjau på och YATZY!
Ett presentkort på Plockning och färg av brynen! PERFEKT JU! Precis vad jag ville göra! Det ska bokas imorgon och nu bjuds jag ju på det! Tss, kunde inte bli bättre. Nu får du ändra din alla <3 dag present Pk...Ha ha ha..

God fika och MASSA FÖRLOSSNINGSPRAT!! Eftersom vi alla gjort det!! Ha ha ha....."den" ska ju ut med...Och det vet vi ju alla att det inte är skönt men samtidigt så HÄFTIGT!!! Emilys goda latte och bara att bli uppassad. Skönt att slippa plocka för en gångs skull. Skönt att bara få vara! Fick någon sdr under tiden som kändes lite, men nej...jag skulle inte föda fina Erica ;)
   

   

    Vi gissade kön, datum då bebis ska komma, vikt & längd. Sen fick alla skriva namnförslag!
Bara jag som tror att Bebis kommer så tidigt som i februari ;) Eller hoppas, ha ha ha..

TACK FÖR ALLT FLICKOR. ÄVEN TACK till Angelica och Lillasyster som inte kunde komma! Puss på er med!

 Sitter nu med jätteförkyld liten kille. (tänk så stor han kommer kännas snart?) Vi värmer frullebullar i ugnen och inväntar Herrn i huset. Har mina sdr som vanligt och en del gör lite ont. Värker "nertill" och känns skumt. Har det gjort i några dagar nu. Andfådd och kittlar i händerna. Bebis har kalas i magen, rört på mig mycket idag så nu är det fullt ös!!!

 VÄLKOMMEN V 35 idag med!!!

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 4 feb 2010.

Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).

 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

NU ÄR DET DAGS FÖR FINAL COUNTDOWN!!!!

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes? Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.

Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.

Är du berusad av oxytocin? Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 

Fostrets längd: ca. 44 cm
Fostrets vikt: ca. 2600 - 2700 g


Soppa & snöyra

Jisses vilken snöyra! Snöar fortfarande, var ute en liten runda då soppan puttrade på spisen och drog några tag till med skottaren. Ha ha, slutar ser det inte ut till att göra...
Soppan på spisen och eldat så det var sååå varmt i huset här hemma. Allt klart inför makens hemkomst som var mäkta imponerad över frugans dagsjobb. Vi avnjöt en god grönsakssoppa med massa rotfrukter i. Vilken nyttosoppa! Damn it´s good with soup!
Kaffe på maten och jag ville ut för jag höll på att koka här hemma. Drog med Ted ut på en kvällspromenad. Vi traskade ner till byn i snöyran. Vill jag ut och gå så SKA jag ut och gå. DET VAR SÅ SKÖNT! Känns som om lite extra energi kommer nu och det känns så skönt!
Väl hemma så satte jag i lite slingor i min långa lejonman och Patrik nattade Ted. Har duschat i HETT vatten precis och kollat in mitt hår. Sitter nu och har en mage som kurrar....ha ha ha..

Snö snö och åter snö

Inte slutar det heller att snöa....
Lämnade min lille kille på dagis och kom precis fram och upp med bilen. När jag kom hem igen så insåg jag att det var nog läge att skotta, även om det är sjukt jobbigt nu. Well well, in och hämta vantar och börja. Vi har en tomt  som är stor och inte bara en liten uppfart att skotta. Halvvägs så såg lilla Farmor Ingrid hur jag slet och kom ner för att hjälpa mig.
- Lilla vän! Du måste ta det försiktigt! Jag hjälper dig!
Ja ja, jobbigt är det...men kommer bebis ut så kommer bebis ut....ha ha ha..Inte så nervös för det längre. Nu har jag passerat datumet som Ted kom och vet nu att bebis kommer ut i rättan tid!
 Så nu är ALLT skottat och när jag kom in så fick jag en chock!
Jag lämnade Ted 8 och nu var klockan 9:30! Inte konsigt att man var varm och svettig, röd som en kräfta i huvudet.
Nu var jag värd kaffet som rann ner! Lite mer plock här hemma, mätte tavlor och skrev ner så att nästa gång jag är på IKEA kan jag köpa ramar för då VET jag hur stora bilderna är.
Har vilat nu och ringt en del samtal, ska ner och kolla bilen vår innan jag hämtar hem min lille Ted <3
Ska koka en god grönsakssoppa idag tänkte jag!


Stjärnklar himmel

Vad kan vara finare än det, jo underbara barn. FÖR ATT INTE TALA OM UNDERBARA VÄNNER!!!
I have the best!!!

GRATTIS ÄLSKADE DORIS SOM fyller 1 år idag. Grattis grattis sötnosen, har haft äran att spendera denna dagen med födelsegrisen och fina flickor. Emily, Doris, Erica, Sanna & Emily samt min lille Ted ju <3
Vi joinade på Andys lekland i förmiddags. Barnen gav Doris presenter och sen busades det massa. Kaffesugan mammor och den latte på det var kanon. Till det underbara ostfrallor, Ted smaskade på favoriten Slush och Varma Chips. Sen var det bus i fyra timmar! Hoppa studsmatta, skjuta bollar, åka rutschkana ( jag vet inte huuuuur många gånger Ted sprang upp och åkte). Millia & Dotti var så förtrollade av alla bollar!
Mammorna tyckte det var mys att ligga bland bollarna med barnen. Tänk vad underbart att jag har ER!
Lunch på Andys och massa fotande. Första gången Emilia var på Andys samt Doris och den är dte ju Doris dag idag!!! Hurra!!! Mätta och trötta körde vi hem och Sanna följde med oss hem. Spelade tv spel, vilket jag tyckte att dom kunde få göra nu efter att ha busat hela dagen..
- Jag vill ha mitt kalas på Andys mamma!!! Ska vi säga så??
Ha ha ha, ja det kanske vi ska ha??!!
Laga mat och lägga över alla 100 bilder! Underbara bilder på barnen!
Maken kommer hem, vi äter och sen kör jag hem Sannis. Kommer hem och Svärfar bär in ved till mig, för att jag ska slippa det. Tack fina du! Nu ska Ted snart få ett bad, även mamma J. Trötta båda två men har haft det sååå mysigt idag! Tack tack för idag! MÅSTE VI GÖRA OM SNART!!!
 
   

       V 33+6 idag, så det var IDAG Ted kom när jag var gravid med honom. Inte förra veckan, utan idag. Inte lätt att hålla reda på dessa dagarna. Men idag blir det ingen bebbe, ha ha. SDR som vanligt och börjar få ont i min hals. Måtte man inte bli sjuk nu, inte varit sjuk på länge någon av oss här hemma....
Peppar peppar...

Tankar

Börjar nu mer och mer komma i huvudet. Tankar om förlossningen...
Faktiskt pratat med förlossningen idag, vågade först inte ringa, tänk om dom inte har tid för att man ringer och frågar eller undrar. Men fick bra respons och BM var supertrevlig.
Lite mindre kul att pga svininfluensan får inte min Doula följa med in och se bebis födas. Pga denna influensan så får inte min Ems följa med. Jag blev jätteledsen, och besviken.
Hade sett fram emot att ha min Ems med och få en del av hennes lugn och hennes harmoniska personlighet.
Finns inte så mycket att göra åt det, pratat om hemförlossning men något som varken jag eller Patrik vågar.
Vad som helst kan hända bebisen ju. Sen trodde Patrik att med min städmani, hur ska det gå??
Ha ha..

- Du får ju ha en superdammsugare intill dig som städar upp allt!!!
Well well, he know me so well...

Nu vet vi det iallafall och jag fastnade på hemsidan lite. Läste om lite allt möjligt...

Dagen har varit full av " to do´s". En paus med förmiddagsfika med Ems & Dotti. Sen kom Erica och vi körde till stan för att inhandla 1 års present till en liten Donna som fyller år imorgon. Ted sprang bort, mitt mammahjärta stannade i några sekunder...Arg blev jag och sen följde han mig som en svans.
Hem, laga mat och elda...maken kom hem och sen var jag rastlös. Ut och gå!
Fick med mig båda pojkarna på en promenad ner till byn, en promenad som med en höggravid kvinna och en sprallig son tog 1 ½ timme...Hihi. En varm dusch för både mig och Ted, kvällsfika och sen somnade lilleman gott.
Mys framför tvn och har haft liiite ont ikväll. Jag börjar bli van, och skulle kanske nu tycka det var konstigt om jag inte hade mina sdr.
Snart kallar sängen!Söndagsmagen V 34 (33+4)

RSS 2.0