Nu har lugnet lagt sig

Åh vilka duktiga pojkar jag har! Dagen har vi spenderat inne hos Farmor och Farfar mina fina!
Vi körde in efter en liten sovmorgon, Lias sov till 9 och Ted till 8. LYX.
Vi har ätit god mat och varit nere på stan, promenerat och Ted är numera nyklippt. Så himla fint blev det! Han är så stor kille nu. Frissan Tina var chokad över hans nya tuffa storebror sätt. Hon skrattade mest hela tiden.
Väl hemma igen blev det kaffe och en fralla till det. Hem ljuva hem och sen iväg till ett pass. Härligt! För lång tid mellan passen tycker jag. Men allt annat ska pusslas ihopa med ju. Imorgon sitter jag i sadeln igen....hoppla!
Ted var vaken när jag kom hem, Lias hade precis somnat. Lyx att ha en bebis som somnar klockan 19! Härligt är det. Jag och min gosse tittade på IDOL, och nu efter en saga sover han gott. Imorgon har vi massa att göra! Underbart för en rastlös J.



Ska bla bli serverad mat som dessa två starka Pojkar lagat....



Nyklippt Vs nytränad

dsc00947 (MMS)

Nyklippt Vs nytränad


Nu ett spinningpass!

dsc00936 (MMS)

Nu ett spinningpass!


Jag sprudlar av energi! En kvällspromenad....

dsc00927 (MMS)

Jag sprudlar av energi! En kvällspromenad. Kallt rått men ack så trevligt! Ensam tyst funderar och filosoferar...


Tiden står stilla här hemma...nästan ialla...

dsc00915 (MMS)

Tiden står stilla här hemma...nästan iallafall:)


Solig onsdag den 29 september

Idag fyller min fina Erica 26 år! Grattis min Pingla på din dag!

Ted är på dagis och Liten sover sin förmiddagslur....
Jag har som sagt inget städ idag alls, och det är så skönt! Jag njuter, vill ut i solen men vaktar min lille kille här inne.
Jag sitter och kollar på resor till värme. Resor där det är möjligt att ha med barn, till vettigt pris som mitt kort pallar.
Drömresemålet hade varit någon av dom Karibiska öarna, Maldiverna eller Mauritius. Men det får vänta för så långt åker jag inte med barnen, och priserna dit är skyhöga. För att inte tala om flygtiderna...
Jag sitter och googlar och har hittat en fantastiskt bra sida. Resan jag hittat är perfekt för oss, men flygtiden hem är hemskt lång, med många mellanlandningar....Orkar man det med en liten nyss fylld 1 åring?
Vill så gärna fira makens 30 årsdag med värme och sol. Funderar på att fråga om någon bland släkt eller vänner vill hänga på, eller om vi ska åka bara vi fyra?
Nu vaknade Liten, matdags, och sen ska vi åka och handla till födelsedagsgrisen!

Exterior

Vilken dag, trots tisdag

Idag har jag haft den bästa tisdagen på länge!
Ted kom i vettig tid till dagis, sen hem och städa undan....Lias somnade och sen kom Fina Angelica och Clara!
Mammorna drack kaffe, junket och sen lite varmare. Clara och Lias charmade varandra och sen begav vi oss ut i solen! Det slutade med en riktig powerwalk tillbaka, för Clara ville ha mat NU!! Ha ha ha ha. Lias satt i vagnen och kollade in henne. Dom log mot varandra och jag tror att det slog kärleksblixtar vad jag såg!

På eftermiddagen fck jag besök av ännu en mamma, med två goa pojkar. Heléne och pojkarna var här på kaffe och bus. Vi kollade förlossningsfilm
och pratade av oss lite. Barnen busade som aldrig förr och Lucas var ganska så nyfiken på Lias, eller Lias var nog mer nyfiken på Lucas. Lias var nu supertrött. Inte sovit mycket idag och för att hålla min lille kille vaken så blev det ett bad och sen lite städning och dans samtidigt på det. Vad gör man inte? Jag har inte tid att städa imorgon, imorgon ska jag vara städfri tänkte jag. Vi får väll se hur det går med det...
Lias somnade snabbt och sov en stund i min famn. Jag snusade på min nybadade bebis och nu är det snart den stora pojkens tur...Han väntar dock på sin Pappa i pyjamasmundering.
Mamma ska se IDOL och sen ner och ta en varm dusch...

Sötaste Ungen innan Babysimmet igår!!!! I storebrors badrock!!

SER NI?
Han sitter själv nu!
Dock korta stunder och under ständig uppsikt, men han sitter!!!!



TACK för att ni gjorde min dag girls!


Jag lyckades

med fröken Angelica Nyhs hjälp att mms blogga...Kommer jag bli bloggtokig nu eller? (som om jag inte redan är det)
Lias river på tangetbordet...lika bra att lägga ner det för tillfället....återkommer.

Bjuder på en  innan vi hoppar i badet bild ! Lias lika vattentokig som sin mamma!!!


Foto: Söta Sanna


Vi är på väg ut i det vackra vädret!

dsc00908 (MMS)

Vi är på väg ut i det vackra vädret!


Godmorgon Ny vecka

Måndag morgon och måndagar betyder inte längre ångest. Förr så hade jag sådan ångest över måndagar. Söndagskvällarna var hemska. Men inte sedan jag träffade min Make. Den enda dagen i veckan jag inte supergillar är tisdagar....

Natten var lugn, Lias sov lite oroligt då vi gick och lade oss. Men sov gott till 5:30! Ny blöja och välling sen somnade han om gott intill sin mamma. Jag fick glatt traska upp, men det gjorde jag så gärna för idag är Sanna här! Underbara lilla tösen! Vis som ingen annan är hon.
Jag berättade för Sanna att idag fyller vår Älskade Izor 9 år!
Då sade Sanna:
- Oj så gammal han är! Han går runt och plingar på dörren nu till alla sina kattkompisar, sen kommer alla hit på kalas! Då blir du chockad Johanna!!!
Underbara goa unge. Jag har bäddat ner henne under en filt och med en kudde såklart! Mina pojkar sover gott än...
Kaffe till J och Juice till Sanna!



 

Grattis vår fina Kisemise Izor Merlin Kullberg som idag fyller 9 år! Idag ska han få något gott att äta. Han är ute och jagar möss för tillfället. Izor har varit innekatt, liksom LuNa sedan i somras. Han hade kissat på mina sandaler, och efter att jag skällt på honom och bölat så fick både han och LuNa gå ut. Han har gjort så ibland och det kan ju vara för att han just ville ut. För det har inte hänt sedan han fick börja vara ute. Varit så svårt att släppa ut dom. Hade en katt innan Izor, Spendrup och han försvann. Mitt hjärta skulle krossas om dom försvann liksom Spendrup. Men jag kan inte vara så ego och hålla fast dom. Så nu är dom ute lite var dag. Dom jagar möss (tro mig vi har fått presenter utanför dörren) och busar i skogen. Dom älskar det. Glad katt, glad matte. Älskade katt som kryper upp hos mig då jag är ledsen. Som alltid kommer när man kallar och som alltid finns där. Grattis vårt älskade Lurv!!!




Klassiker eller tantvarning

kör vi på ikväll....Vitt vin, räkor och vitlöksbröd.

Dagen till ända och en ny vecka väntar. Man ska avsluta helgen med bravur. Maken korkar upp vinet nu. Kidsen nanar gott. Ted har varit och jagat grodor idag, och Liten med mamma och pappa när vi handlat blommor i massor och mat. Jag löpte amok på blomsterlandet! Ta ta från oss för denna veckan!


Storm

Gud vad skönt att vakna upp till ett redan städat hem en söndag! Vilken underbar sovmorgon jag fick! Hallelulja!

Idag ska jag och Liten bege oss in till Blomsterlandet och kolla in rean på alla perenna växter och köpa hem ljung och lite annat vackert att ha i krukorna nu i höst. Ljung är så fint! Får se vad vi mer hittar, men Liten ska sova klart först.
Jag har kollat in ett avsnitt av VD och jisses så fast jag är. Snart börjar DH med!
Jag har beundrat min fina rabatt idag med, kan inte sluta stirra på den. Låter knäppt jag vet..
Maken och Svärfar kollar in ett rör (fläkten i badrummet) som kanske behöver lagas innan vi kan fortsätta. Nu vill jag verkligen bada i vårt massagebadkar. Har det mesta hemma nu..
Badkar, handukstork, inredning (till viss del)..toastol...
Fattas kakel och klinker...Ted sitter och klappar IZOR som har efter en tur ute myst ner i den varma soffan. Han spinner och njuter av att bli kelad. Underbara håriga vän!



Visst är flugsvampen vacker, men ack så giftig...

Tarot



Detta var längesedan. Lias sover, maken nattar Ted. Jag är nyduschad och har nu ingen jord överallt eller rengöringsmedel. Jag har tänt ljus och rökelse och lägger mina kort. Visade sig vara väldigt intressant..

Äger två lekar:

Rider Waite, är den vanligaste och den första jag skaffade. Älskar färgerna och budskapen dessa kort kan visa..


Gendron, leken som drogs till mig. Med en framsida som visar Prinsessa i Svärd. Kan vara därför den tilltalar mig så mycket. Otroligt vacker är den! Som en saga...



Åter till min magiska stund, för detta var så intressant!

Bland Rudbeckia och Astilbe

ÄNTLIGEN! En dag i min trädgård! Vad den blir åsidosatt, men av rätt anledning. Inte för att jag är lat, eller inte vill. Tiden räcker inte till åt mina buskar och blommor. Jag som älskar att påta i jorden och dra med räfsan! Idag var det mammas tur att få göra något. Jag gick på garageloppis på morgonen. Tillsammans med Farmor, Farfar, Pappa och Katja. Hittade en fin tavla som jag "kallades av". En skyddsängel! Jag fick rysningar och kände igen tavlan på något vis, men kunde inte sätta fingret på varför? När vi promenerade hem kom min "ANDRA Farfar" gåendes och ville även han hjälpa till med planteringen. Han kände igen tavlan och sade att det var samma sorts tavlor som min Gamla Farmor sålde en gång i tiden. Hon älskade med dom! WOW! Nu har jag en och den är så vacker. Jag tycker ännu mer om den nu. Den påminner om när jag var liten och om henne. Min Gamla Farmor Siri. Gammal ram och naggad är den, men vad gör väll det?

Nu var det dags att ta ett ryck i min STORA RABATT!!! Sedan vi flyttade in i vårt hus har jag velat fylla upp den. Men växter är dyrt och jag har samlat på mig lite. Inte så mycket som jag velat... I min stora rabatt planterade vi idag Rudbeckia, Astilbe, Nejlikerot. Även Kärleksört såklart! Sedan innan fanns det Backsippa, lavendel, Forsythia och Höstaster. Även en boxbumbuske och Mahoniabuskar!

Jag vill så gärna lära mig alla namn! Så spännande! Jag har "snoppat" fröer av mina tagetes, och dom ska nu torka och förvaras över vintern. Sen ska dom planteras i vår! Sensommaren är där blommor att sätta!!
Idag har jag rastat räfsan och piasava kvasten. Städat och putsat fönster som inte är putsade sedan Lias låg i magen. Städat städat och "torrat" golven. Men det mest underbara är det ljuvliga med att vara ute i det vackra höstvädret. Vilka färger!

I LOVE IT!!! Sen var gårdagskvällen underbar med! WOW vilken helg so far!







Rudbeckia



Märkväl den höga åldern på min Farfar Gunnar närmast. Han fyller snart 83 år! Farmor Ingrid aka BLOMEXPERTEN har nyss fyllt 74 och Farfar min är 75 fyllda! Vilket gäng!!!





Min älskade hårboll var med och kollade ;)

Älskade barn

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp
en gåva från himmelen jag just har fått.
Två händer, två fötter, ett ansikte så sött
ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm
ett vackert litet barn jag håller i min arm.
Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

Ensam, vilsen och lite rädd ibland
i mörkret du famlar efter en hand.
Sorgen och glädjen följer dina spår
livserfarenheten är följden du får.

Mamma, barn, två hjärtan bildar ett,
ett starkare band har ingen sett.
Något så stort en känsla så stark
en kärlek som står på stadig mark.


Älskade Lias 6 månader idag! Nu är du inte längre "bara" månader, du är ett halvt år. Jag kan inte fatta vart tiden har sprungit bort. Än mindre när jag ser Ted och inser att han är hela fem år. Du skrattar hela tiden och blir så glad när du ser din mamma, pappa eller bror. Du är kelen och vill gosa då du är trött och du älskar alla nya smaker du får prova nu.
Din favorit är gröten som du äter så fint, mat på burk är inte lika kul. Fruktpuréer är gott och det slukar du som en fågelunge. Du sitter ganska så stadigt nu, inte helt själv men snart gör du. Du lägger dig i krypställning och vill så gärna ta dig fram. Älskar gungan och vatten! Du blåser bubblor med munnen och försöker prata och du gör det med på ditt eget lilla vis. Något som är väldigt spännande är katterna vi har i familjen. Katten Izor och LuNa är redan bra kompisar med dig och låter dig dra och klappa. Du tjoar med din bror och han leker med dig och busar trots att det är så stor ålderskillnad mellan er. Han avgudar dig liksom alla andra du charmar med din stora mun som du ärvt av din pappa. Dina händer är så små, du är bestämd och redan busig. Jag kan inte fatta att det redan gått ett halvt år sedan jag fick upp dig på bröstet och inte kunde säga mer än:
- Lille vän, lille vän.
Jag var annars mållös och överväldigad över det jag just presterat! Att du för bara någon skeund sedan låg i magen och vi undrade så vem du var. Så vips var du ute med buller och bång. Snabbt och bråttom hade du då du väl bestämde dig för att nu var det dags att hälsa på familjen din. Jag kan fortfarande känna doften av dig och din bror som nyfödda och blundar ibland. Tänk att få uppleva det, det är magi.

  

Barnmorska Marianne lossar på CTG, jag krystar och vips så får jag upp en bebis på magen!



  



Älskade barn! Du är vårt allt, du och din bror! Vi avgudar dig och ska vägleda dig genom livet. Vi ska hjälpa dig då du vill ha hjälp och ta hand om dig. Vi ska lära dig att vårda kärleken och att vara omtänksam. Att visa empati och moral gentemot dina medmänniskor. Vi vet att du kommer gå långt och du har redan så mycket att ge. Älskade barn, du är vår lille Räv.
Vår liten Lillebor Lias!

Idag ska vi fira dig! Först ska vi besöka Nana och Rami, gissa om jag ska krama Nana!!! Sen ska vi införskaffa något gott till dig som du ska få ikväll och det ska byggas en studio ikväll och fotas.
Mamma ska hinna med ett spinningpass och vi ska mysa massa!!!


Känna svetten rinna

längs med ryggen. Adrenalinet pumpar, och man tar i allt vad man kan. Man andas in genom näsan och ut genom munnen. Man spänner kroppen och trampar ner och drar upp. Man tävlar, mot sig själv och ser hur kroppen förändras både invändigt och utvändigt. Backe upp och backe ner, intervall och hårt. Jumps och distans. Du känner hur kroppen börjar arbeta emot lite, men ger dig fan på att inte ge upp utan kör på ännu tuffare och hårdare. Du får ny energi och ger järnet och spinner röven ur alla andra. Du är inte den som är den utan kör så det ryker. Hör musiken i huvudet och det enda som existerar är det du gör i nuet. Kollar in din hållning och slappnar av lite i axlarna, inte glömma den viktiga hållningen. Belasta rätt muskler och låta andra delar vila. Spänn magen din och kniiiip!

 Jag är så lycklig över att jag valde att börja träna! Sedan 5 år tillbaka har jag varit ett spinningfreak och älskar att träna och röra på mig. Vilket jag inte gjorde innan dess. Ikväll längtar jag efter ett 45 minuters pass i friskhetens tecken! Lyfta tyngder och forma kroppen, anta utmaningen och bli den du vill vara. Det handlar om ett sunt tänkande och att ändra hjärnans inställning till kost och motion. Det handlar INTE om att banta eller gå på kurer. Det handlar om ett sätt att tänka och sen leva. Ett liv man väljer för att må bra. Pigg och full av energi. Det handlar inte om att "tjäna in år" utan att fylla sina år med LIV.

 



Varför inte spela "FREE YOUR MIND" med En Vouge på nästa pass? Jag ska fanimej bli spinninginstruktör!
Har hittat ett kurs! En vinst av kosing hade varit nice ;) Har en ,lokal jag hade kunnat gå över eld för..Men sålänge jag inte är miljonär så är det en dröm. Lokalen är så perfekt och ett fitness center ala J hade varit på sin plats!

En karl som kan kocka



är min make! Han är helt fantastisk på att göra mat, all slags mat!  MIN Pappa är med grym!
Igår var vi bjudna på middag hos Björne och det var med fantastiskt gott! En enkel förrätt och ett äpple till dessert för mig. Men lika glad ändå! Idol och sen satt vi i Björns inglasade balkong och pratade. Klockan blev mycket! Teet var mycket gott och som vanligt så traggar vi och glömmer tiden....Vi pratade om balans..

Inatt har jag sovit som en sessa! Pigg och vaken nu, trost att det alltid är lika hårt att lämna sin varma säng..
Idag bjuds det på svampplockning och träning!






Hosta och tårar

Natten bjöd på hosta och tårar. En Ted som var ledsen, han har haft huvudvärk nu ett tag och det ger inte med sig. Som vanligt kommer nackspärr (en mild denna gången) när han är förkyld. Vet inte om det är något som har med shunten att göra. Idag är han hemma från dagis och vilar. Nu börjar han piggna till. Emilia och Erica har varit här idag. Lias är lite trött idag han med. Han sover sin långa nap nu...Jag ska se om jag hinner torka av golven här hemma innan han vaknar. Sen ska vi fara och handla till ikväll. Ska ju på middagsbjudning hos Björn, vi står för desserten ;)



Bada i vasken får man göra när mamma och pappa inte har ett badrum att erbjuda. Men det går bra.

Gjorde mamma med när hon var liten....


Det är så tomt

utan dig min fina Tina. Jag saknar dig redan. Jag grät som ett barn efter att du åkt.

   



När jag tänker på dig så tänker jag på KÄRLEK. Du är så sann...
Jag älskar dig, så enormt mycket.

Thanx Björne för skrattet ;) Jag vet inte vad som flög i mig mitt i IDOL.

ANNARS? Jo, hatar tisdagar men det är inget nytt. Som vanligt får ankorna mat, Tedden cykla, Lias åka vagn och mamma promenera och röra på påkarna. För hinna med Ted är omöjligt! Ja, nöjda ankor, och vi hittade en halt stackare som vi gav lite extra smask. Väl hemma, natta Liten sen fick Ted vara upp och invänta Pappa sin och vi kollade in hans pokemon kort. Jag fattar inte ett smack av det, men det gör min 5 åring vill jag lova!
Min Allers (ja knäppt en tant-tidning) får vänta med att bli läst....jag pallar inte mer hjärngympa idag what so ever.

Morgonstund



Liten sover gott än....zzzzz...Ted är på dagis tack vare Nana! Tack älskade vän för att du körde han dit. Idag är jag "billös" so far. Maken behöver bilen då vårt massagebadkar kommer med leverans idag. Jag kan ju inte bära in det själv ;) Ska bli så spännande att se det!!!
Med kaffet i handen går jag igenom posten från igår. Visst är det kul med post? Inte all post då men vi fick så mycket roliga reklamblad och erbjudanden igår så jag gottar mig i det med Vakna i bakgrunden...




SATC

Morgonen var alldeles underbar! Lias vaknade vid 6 så Patrik gick upp. En välling och inväntade Vakna med The Voice. Kaffe med maken hann jag med, fast det var en snabbis. Ibland får man ta snabbisar! (Det lät fel...ha ha ha)
Ted kom till dagis i TID och Lias somnade i bilen på väg hem. Jag fick en timme all by myself och pratade med Vackra Ems i luren. Åh, fika på fiket lockade...men Liten sov ju. Han vaknade alldeles lagom till en frukost på Fiket. Blev ett gäng vackra damer som samlades i slutändan. I love impuls! Vi drack kaffe, gosade med barnen och njöt av att få stanna tiden lite.
Så mysigt! Fiket hade minsann GI bröd så det satsade jag på! Mycket gott och mättande. Kaffe kaffe kaffe till kaffetokiga damer. Madde var mys att träffa! Emily åh jag skulle kunna pussa på henne i evigheter, för att inte tala om Vackra Doris. Sötnos Vesslan Tina kom med inrusandes då hon hörde ryktet att vi satt på fiket. Lias flörtade med Doris, Doris pratade med honom och då skrattade han. Dom delade på majskrokar och satt och studerade varandra! En underbar lite mer än en timme. Nu sover Lias och jag ska luta mig tillbaka i soffan och fundera på livets möjligheter. För ett tag sedan ratade jag dessa rutiga dukar på fiket. Nu älskar jag dom, lite nostalgi. Nu ska jag vara Nostalgisk..



  


KÄRLEK


Plask plask

Åh! Lugnat ner mig en aning nu kan jag säga. Imorgon bär det av in till stan för att se om jag kan få lite hjälp med att få av UV linsen som är spräckt. Den har fastnat, altså inte objektivglaset som är paj. Jag var uppe inatt och meckade med den.

Dagen har än så länge bestått av en fotvandring med Patrik, Lias och Björne. Västerbottenpajen i ugnen, ska piffa till oss, ner och göra sin röst hörd med fadern min. SEN bär det av på ett litet kräftkalas med Tina and som London people. Hoppas på lite bilder ikväll. Beroende på vad uret visar då vi kommer hem...Fotar ju som sagt med tele nu och det är en liten utmaning vill jag lova. Om man är van vid vidvinkel...ta ta

Fanskapshelvetesjävlarskit

eller man kan säga förstörd.

Kvällen var sjukt rolig. Vi överraskade Pappa med Bowling och mat, för att fira att han fyllt 45. Hade så kul och Ted bowlade för första gången. Han älskade det! Lias gurlade och skrattade! Jag och min syster skrattade så som bara vi 2 kan.
När vi kör hem så frågar jag Patrik var han lagt kameran? Va, vaddå? Ja var fan är min kamera. Den var UNDER VAGNEN..HM. Jag hoppar ur bilen och mycket väl har han fällt ihopa vagnen och kameran ligger under. Jag vågar inte titta på den..
Kommer hem och ska lägga över alla bilderna från kvällen....Hör att det krasar då jag ska ta bort linsskyddet. Linsen/glaset KROSSAT i triljoner små bitar. Tårarna sprutar, och det gör dom än. Detta är min käraste ägodel. Detta är mitt intresse och jag var så lycklig över mitt VIDVINKEL objektiv. FUCK säger jag bara. Jag vet inte om det går att laga, om den innersta och mest viktiga lisen klarat sig utan repor. Ett nytt kostar ca 2000 kr. Finns beg på blocket, men jag vet inte om jag vågar chansa. Svårt att se med blotta ögat om det är repat. Kan man sen bara se på bilderna ibland, ibland kan man knappt se det heller. Jag ska försöka få tag i en fotograf imorgon. Funderar på att ringa Nyblivna 2 barns pappan Robert. Kan man ringa och störa honom med den frågan tro? Eller kanske ringa Johnny, vår bröllopsfotograf? Fuck, jag vet inte vad jag ska ta mig till...
Lätt att säga...jag köper ett nytt. För vilka jävla pengar då????? Jag blir så ledsen när man inte kan vara rädd om någon annans saker. Detta eviga suckande och stönande när jag tar bilder. Titta inte på dom sen för fan då!!


Musik

Igår var det en vanlig fredag med spinning för min del. Fedagskvällen avslutades tidigt, trötta föräldrar..

Idag var vi uppe med tuppen, sådant är småbarnslivet men GUD SÅ MYSIGT. Ted våran SJUSOVARE fick vi väcka innan klockan blev på tok för mycket. Vi körde in till stan. Patrik tränade (San Shou) och jag på stan med pojkarna. OPERATION HITTA PRESENT TILL FAR MIN. Gick superbra! Pojkarna var så snälla, fullt med shoppingsugna överallt. Jag kikade lite snabbt på kläder, men insåg snabbt att det inte var lönt. Vi strosade på stan och blev påflugna av olika partier. RÖSTA RÖSTA RÖSTA. Ja, jag ska gå och lägga min röst imorgon förmiddag. Men vilket hysch hysch det är i år med vad man röstar på. Man är ju rädd för att berätta det. Känns som om denna röstningen är inte den förra lik alls. Huvudsaken är att man röstar.
Vi träffade Farmor och Farfar på stan och dom bjöd på lite lunch sen strosade vi vidare i affärer.
Väl hemma nu så sover Lias efter många om och men. Men eftermiddagsluren (den långa) är viktig, annars är kvällen mindre rolig och idag är det ju viktigt att han håller sig vaken. Varför kan jag inte säga/berätta här...

Nu ska jag få in min stora pojke i duschen, ja om jag längtar efter ett badrum nu!!

Älskar Twilight musiken! Den lyssnar jag på när jag städar, viker tvätt eller har i bakgrunden vad jag än gör!





Solresor




Hade det inte varit underbart att få komma till solen. Vill så gärna ge min make en resa i 30 års present, men man blir inte rik av att gå hemma med mammapenning. Därför är jag med och tävlar om att få vara Resereporter för SOLRESOR. Tänk att få ta med sin lilla familj på semester och samtidigt få blogga och berätta om vad vi ser och upplever. Skulle ju vara så underbart!
DRÖMRESEMÅLET HADE VARIT USA eller med tanken på våra små pojkar en charter till en av Greklands många öar.

Tävlar gör du här:

http://www.solresor.se/resa-till/Tema/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/


Trött bebis

Argh! Det var skönt och jag blev piggare av ett spinningpass! Precis vad jag behövde. Jag och maken "bytte av" varandra bara. Jag kommer hem, han kör. Lias var trött men jag tyckte att en liten stund till kan du vara vaken. Nu sover han och jag sitter med Ted i soffan. Vi ville se IDOL, men det stör på tvn hela tiden. Det blåser och regnar ute!!
Så typsikt!!!! Inte mycket jag följer på tvn, men IDOL är ett HÖST MÅSTE!!! Älskar fedagarkvällarna efter spinningen och IDOL. Nu sitter vi och knaprar på nötter. Ted drar sin mamma i armen...
- Jag vill ha vatten...mamma mamma mamma mamma MAMMA!!!!



Mamma & Ted Augusti 2007, precis flyttat till huset vårt!

Hoppsan

Idag har vi inte gjort för mycket ;)
Lias sover sin långa nap nu och jag slösurfar, tvätten hängd. Ted är lika seg idag som jag.....
Antar att ibland får man ta, inte göra något alls utanför huset dagar.

Hittade ett LCHF recept i en bilaga som jag tänkte prova. Något lite "kakaktigt", fast nyttigt. Något måste man ju ha att bjuda på om man får gäster. Det ska jag prova imorgon!


Liten Ted. Gudomligt söt!!!




Tidigt sent

Självklart skulle Lias vakna tidigt idag då vi inte ska till förskolan. Nu sover han sin förmiddagsnap och när Lias somnade vaknade Ted. Rufsig i håret är min Store kille och han kollar på en av mina favoriter "Supertrion". Jag och Lias har tittat på "Vakna med The Voice" hela morgonen. I love them!



http://www.thevoice.se/on-air

Victory

to the brave. GLORY TO THE BRAVE!

Efter snart 6 månader och numera snart tre veckors avgiftning av socker kan jag nu få på mig mina jeans, OCH knäppa dom! Jag vet inte hur många gånger jag har bytt kläder idag. Om och om igen, tänkte för mig själv att jag kan ju prova. OCH JAJJAMENSAN! Visst sitter dom lite tajt, men aouch så härligt med jeans. Har jag bara ett par till som är liiite mindre om baken som jag ska komma i. Me so happy me could cry!
Det viktigaste är att man trivs med sig sjäv och att man känner sig bekväm med sin kropp. Just nu gör jag inte det. Fortfarande fem kilo kvar sen ska kroppen "trimmas" med. Ja, det är ju det jag håller på med!
Det är bara sunt att bry sig om vad man äter och att röra på sig var dag. Därav inte vara martyr och säga att jag aldrig äter godis, men just nu gör jag inte det. Och frestelser har jag stött på många. Jag är en godisgris, men jag vill inte se ut som en gris. Jag ska avgifta mig fram till jul! Tjit vad jag ska äta godis då! Nej, det är inte långt kvar till jul mina vänner. Snart bara tre månader kvar!

Tänk vad 30 minuters promenad var dag kan ändra på din hälsa och ditt välmående!?

Tummen upp för att röra på sig!



" En vinkväll i april 09" Katja, Jag och Pappa min.


Att öva

GRATTIS FINA PAPPA MIN SOM FYLLER ÅR IDAG! Massa pussar från oss alla här i Blåbärsskogen


Ja, egentligen skulle Ted varit på dagis nu. Men jag valde att snooza lite idag och min Store kille äter nu frukost, Liten sover än som en stock. Vi tar det "piano" här hemma. Jag orkar inte stressa idag. Antar att man ska öva lite inför att komma upp till skolan, men det kan vi ta sen. Inte mycket jag skjuter upp, men just detta kan vänta lite tycker jag. Liten sov länge inatt. Somnade vid 20 och var riktigt trött. SOV TILL 5! Skönt!

Gårkvällen fick jag besök av Tinis, Greg och Lauren. Väldigt trevliga vänner Tina har med från London. Ska bli så kul att få komma dit och se lite av staden L. Underbart att få krama om henne igen!

Nu åter till Morgonbestyren!


I LOVE YOU


20 minuters

träning har jag hunnit med, för att inte tala om den vanliga städningen som brukar göra mig rätt så svett i brallorna. Ha ha ha ha. Mage 3:39 minuter, olika former av situps/crunch. 4 minuters utfall, och sen ryggövningar. Lite curls och träning av triceps och axlar. Nu har jag slappat en stund, Lias vaknar nu hör jag. Jag ska dra på mig lite respektabla kläder och sen ska vi promenera ner och få den dagliga motionen. Vi ska hämta Ted på förskolan och handla ersättning till Liten. Blir kanske en sväng inom hos våra vänner ankorna. Skulle vi gjort ikväll, men vi får ju fint besök ikväll!! Ska bli så kul!


Bokmal

Denna sensommaren valde jag att börja läsa igen! Var så längesedan jag försvann in i en bok kände jag. Jag började med att läsa Stephenie Meyers böcker.
Twilight New Moon Eclipse Breaking Dawn

UNDERBARA BÖCKER!!! Läste även "Bree Tanners andra liv". En kortare Roman, kanske mer kallad Novell kan jag tro.
Läste på Stephenies hemsida att hon har skrevit en bok ur Edwards perspektiv med, men den kommer inte ut. Inte just nu iallafall.

Senaste boken jag läste var boken jag köpte i Stockholm.




Fortsättningen kommer den 20 oktober! Som jag längtar!!!

Ont det gjorde ont

Vilken dag, ibland blir det inte riktigt som planerat...
Vi for till Babysim och Lias var på topphumör, han kände doften av bassäng tror jag. Sen vid uppropet satt han bara och stirrade på poolen med sina stora blå vackra ögon. Vi hoppade i, och förutom sång idag så blev det till att provdyka. Lias provade först.
Först ögonkontakt sen säger man:
- Ett två tre dyk!
Man doppar sakta ner bebisen och sen ungefär som ett dyk så drar man bebisen upp till bröstet igen och uppmuntrar.
KLART ATT LIAS SKA PROVA, han plaskar ju mest av alla bebisar där. Skvätte ner instruktören Susanne idag. Sen när vi sjöng en sång, skulle alla bebisar simma in mot mitten och sen tittar dom på varandra. Jag fick backa bak Lias för han skvätte ner allt och alla totalt. Busunge! Nöjda efter badet skulle vi idag prova att duscha. Vi skulle ju iväg sen och jag behövde en dusch. Satte Lias i barnstolen och kladdade in håret i schampo. JAG tvättade och gnodde, Lias tittade glatt på lika glad som innan. Men sen...En liten schamposkvätt, i Lias inneröga. Jag hinner inte ta bort den innan han drar ut schampo i hela ögat! SEN SKRIKER HAN SOM EN STUCKEN GRIS! Han skriker och skriker, jag tvättar ögat men han blir bara mer arg. Med schampot i håret springer jag in i omklädningsrummet. Gör allt jag kan för att lugna honom, men inget hjälper. Går inte att klä på honom, ger honom lite mat och efter många om och men kan jag klä honom. Men då i total protest. Jag gasar ut från simhallen och ser Underbara Gudmor och tillika faster till Lias.
Jag behöver hjälp!!!!
Underbar som hon är tar hon över och jag kan ringa 1177. Ingen fara, bara skjöljnoga med vatten. Öppna ögat och spola en tunn stråle ner i ögat. Det viktigaste är att det blir rent från tvålen. Sagt och gjort, jag håller, Farfar assisterar och Underbara Katarina håller motvilligt upp Lias lilla öga. Om han skrek...oj oj oj. Han hade riktigt ont.
Väl inne i bilen lugnar jag ner mig lite...Hämtar maken och sen hämtar vi Ted. MENINGEN att vi skulle åka till Lund idag, men med lustiga läten på bilen och sen ledsen och kelen bebis fick vi avboka tiden tyvärr. Lias öga har minskat i rodnad och han tittar nu. Dom röda fläckarna är nu nästan borta. För han såg verkligen ut som om han fått en allergisk reaktion. Hemskt. Jag kände mig så hemsk. Med med schampo i håret funderar jag på att det kanske är läge att lägga Lias för sin långa nap. Tog en timme, sen lade jag honom i sin egna säng efter många buffar, knorr och andra ljud. Han somnade själv i sin egna säng...

Lagade mat (en efterlängtad dusch) och efter det blev det en underbar kvällspromenad med mina pojkar. Vi var ute i två timmar! Matade ankor, Lias älskar att åka vagnen och Ted älskar att cykla. På vägen hem såg Ted ett moppegäng och skulle stå och titta när dom körde med sina moppar fram och tillbaka....Hu, om några år är det mina pojke...Jag lipade nästan över situationen att snart står Ted där. Snart kommer Teds moppekompisar...huhu.
Barnen sover nu helt slut båda två. Maken och jag sitter och samlar krafter till morgondagen...



- Jag vill bada NU MAMMA!!!



-JA! Plaska simma plaska lite till. Detta är livet mamma!



- Fy fan för schampo! (skrämde mamma med....)



- VA? Sova...vad är det? Jag flörtar hellre med dig mamsen!



- Åh så mysigt mamma! Gosa gosa gosa...



- Tittut! Här sitter jag, min coola storebror ger ankorna magknip, men jag låter han hållas. Han tycker det är så kul med djur. Mamma hon beundrar mig och visst är jag söt!

Ny vecka, nya tag

Godmorgon Måndag!

Inatt har jag fått sova hela natten, även om Lias bara vaknar en gång tidigt så är det ändå skönt att få sova.
Han sover än och jag sitter med Ted i soffan, dagis idag. Ser ut som om vi får väcka lillebror idag, vilket känns lika synd var gång. Han sover så gott! Idag är det Babysim som gäller, sen får Patrik sluta lite tidigare...vi ska ner till Lund idag. Rutinkontroll, får se om dom tar blodprover på mig och Lias med. Den genetiska forskningen behöver det.


Den där bänken

gick jag förbi idag på dagens promenad. Den där bänken där jag satt för några år sedan och funderade över mitt liv. Just den bänken som jag har haft som "tänkarbänk". Jag har inte varit där på evigheter. Så nära, men ändå så långt borta. Där satt jag alltid då det kändes tufft, mest ensam och ibland med sällskap. Jag har fällt många tårar just på den platsen och våndats mycket. Samtidigt är det en plats jag har återvänt till och varit lycklig.
 När jag gick förbi den så rasslade det i löven, vinden blåste i håret och jag kände sjödoften, och såg en liten båt på vattnet. Det blev tyst, och helt stilla i en nanosekund och jag kände att tiden stannade. Jag tittade på bänken och det kändes som en evighet, men det var bara någon sekund. Den sekunden fick mig att vilja återvända och fortsätta ha den som tänkarbänk. Antar att mina promenader kommer få en annan runda som jag funderat ut nu. Jag visste inte att man kunde rysa på det viset. Jovisst, ryser gör jag ofta. Men...

När man tänker mycket så slutar det oftast med att man tänker lite till.


Bild från Skönare Hem. Tror minsann jag ska införskaffa en bänk till min trädgård...
En bänk som jag när som helst och snabbt och lätt kan sitta och läsa och fundera på. Känna hur det fladdrar i löven i boken som omsluter vår lilla blåbärsskog. Det är något att fundera på...

Life Won´t Wait

Efter en relativt lugn morgon med pigga och glada barn så åkte vi till Svärmor. Hon bjöd på frukost och Lias sov gott, precis när vi skulle köra så vaknade den lille busen. Kramade om våra gossar och sen körde jag, maken och Björne mot Storstaden. Blev en fartfylld färd till staden med S. Patrik smuttade på öl i baksätet, Björn körde och jag navigerade. En GPS är så bra att ha, men jag blev lite förvirrad ett tag då jag tyckte en väg och GPS:en tyckte en annan....Ha ha. Vi landade tillslut på Hotell Globen på Odenplan. Körde ner bilen säkert i garaget och sen checkade vi in. Jättefint rum med två väldigt mjuka sängar, och en lite hårdare. Vad gör man inte för att tjäna någon krona? Vi pratade igenom färden och skålade med öl. Sen gick vi ner till bastun och svettades massa. Med en varsin öl i näven och ett glatt humör! För vi skulle ju se OZZY! Piffade till oss, eller jag..Pojkarna duschar sen är dom klara, en annan ska bara och bara och bara...Väl klara gick vi till en trevlig PUB/Restaurang och träffade Björns goda vän, samt hans vänner som han studare med. Jag fick äntligen lite mat i magen, och öl blev jag bjuden på. Det tackar man inte nej till. Tunnelbanan till Globen och jag är så förundrad över hur lätt det faktiskt är att navigera sig i Huvudstaden!
Vi kom till Globen och nu var det verkligen kissepaus på schemat, lite sena och vi hörde inget band som spelade. Ståplats och vi hann inte vänta länge förrän vi hörde..
- I can´t fucking hear you!
Björn hoppade till och skrek..
- Nu kommer han!! Nu börjar det!
Jag kontrar med, (eftersom alla konserter jag varit på har det alltid varit en evig väntan)
- Ah, inte än, klockan är inte så mycket. Det är väll någon inspelning av hans röst..
TJI fick jag för ut på scenen kommer Självaste Ozzy Osbourne i egen hög person. Han går med ryggen böjd precis som en äldre herre. Men annars ser han pigg ut! Sen brakade det loss rejält och vi stod och hoppade, stod på tå och trängdes i två timmar som den gamle mannen rockade Globen bättre än säkert dom flesta yngre artister gör. Hans röst är fantastisk och han är fruktansvärt rolig. Han frågade oss om vi förstod vad han sade och självklart skrek alla JA!! Han kontrar med att han inte själv förstår vad han säger. Ha ha ha. Let´s go fucking crazy! I wanna se you go fucking crazy! I can´t fucking hear you! And so on...Jag föll för trummisen ;)
Efter kramp i vaderna, lyfte Patrik upp mig lite och efter ett tag lyckades jag ta mig fram till första spärrningen. Där kom man upp lite, är man två skitar hög som jag är så. Svetten rann och alla hoppade som tokiga! Jag blev så lycklig över alla gamla godingar han spelade. DÅ HOPPADE JAG!




http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article7662585.ab
Denna nya låten tycker jag så mycket om!!

När konserten var över tog vi tunnelbanan hem och somnade helt utmattade!

Morgonen därpå kunde jag inte sova länge. Upp och hoppa. Dom har ju ett gym på hotellet, måste användas ju. Så klockan 8 var jag på G och Björn hängde på. Patrik drog täcket över huvudet och sov lite till. Vi tränade i 40 minuter och det var riktigt skönt. Använde allt jag kunde använda, cykel, löpband och tyngder. Jobba jobba och jag gladdes över att svetten rann ner för ryggen. En lång dusch och sen en serverad frukost. Kan inte bli bättre. Efter det "gjorde vi" S. Vi tog tunnelbanan till Kungsträdgården och promenerade vid slottet. Sen handlade vi lite i Sturegallerian. Jag skaffade mig Vampire Diaries boken och en klädaffär är ett måste att gå in i. MQ ,och blev så glad över mitt fynd, en vacker blus från MANGO. Sen var det dags att köra mot Skåne. Hade så trevligt!
Underbart att få pussa på barnen sen!!

   





 

 



Filmade en himla massa! Men kan inte komma in på mitt YOUTUBE konto så det blir inga filmer som visas tyvärr.
Ozzy var väldigt roligt klädd, säga vad man vill om snart 63 årige Ozzys smak. Svarta byxor, en svart tröja med ett kors på och en lång kofta med en döskalle på ryggen. Hade någon annan kommit i detta hade jag nog skrattat, men han var bara häftig ju!

  

  







TACK FÖR EN FANTASTISK 25 års present Björn! Vilken go vän du är!

HITTADE DOCK MASSVIS MED KLIPP PÅ YOUTUBE från konserten! KOLLA IN!!! I LOVE "No more tears"

I CAN´T FUCKING HEAR YOU!

Vilken Stockholmsvistelse jag haft! BJUDER på en bild och ber om att få återkomma. Är så trött och tung i mitt huvud då jag åkt på en elak förkylning....återkommer kanske senare med hela storyn om när vi såg OZZY!


Prince of darkness

Väskorna packade och barnen strax klara för avfärd. Idag bilar vi till Huvudstaden för att se Ozzy Osbourne.
Ikväll ska vi tjoa i Globen till Iron Man förhoppningsvis! Jag, Maken min och Björne ;)
Gosar Liten för fullt och allt vad jag kan nu!




Dagen strax till ända...

Ted har busat med Sanna sin och Lias sov i hela TRE timmar efter simmet! Jag längtar redan till nästa måndag!
Maten lagad, och barnen mätta, huset städat, och tvätten på tork, packat till barnen inför deras sleepover hos Farmor och Farfar imorgon. Kommer kännas konstigt att lämna bort Liten Lias.
Kvällen har spenderats med träning. Stryka och kondition, kul! NU ÄR JAG PEPPAD TILL MAX! Lias sover sedan länge och Ted ska nu nattas. Sen ska jag packa det sista inför resan imorgon!



Mamma och Lias nybadade idag! Blev inga kort i vattnet, lite svårt att bada och fota på samma gång..

Lite bildregn från helgen som gått!

   

    

   



   



Man måste tycka att det är jobbigt, annars står man stilla.

Babysim

har vi testat idag för första gången! Lias fullkomligt ÄLSKADE DET!

Morgonen började bra, trots en väldans hemsk mardröm inatt som jag vaknade ur med ett ryck, ja precis som på film...Söta Nana skjutsade Ted till dagis och fina Erica hämtar honom nu till mig. Lias sover så gott nu och det kommer han nog göra ett tag...För trött blir man av att bada det vet vi sedan innan när Ted gick på babysim.
Lias han njöt för fulla drag! Han mös i vattnet men det tog inte lång tid innan han plaskade med sina små händer. Inte lite heller! Han tyckte bäst om att ligga på mage och "simma fram". Han skrattade och kollade in alla andra bebisar. Väl inne i omklädningsrummet var det totalpanik på många mammor, jag svepte in Lias i en handduk, klädde mig, torkade Liten, klädde på honom och hade en ersättning klar! Vips in i bilstolen och hem. Tog inte lång tid innan han sen sov som en stock!!





Jag kommer så väl ihåg att Tina tjatade om att få bada med Ted och visst var hon troget med på flera babysimsgånger med Ted. Han tyckte det var så kul att plaska med henne i vattnet! Hon var den som var med då det var dags att dyka och ta undervattensbilderna. Patrik följde också med någon gång!

Loppis

Gräset är klippt idag och det ser så fint ut! Fina Erica har varit här på kaffe och jag gosade min Emilia.
Nu ska vi på loppis och kalas! Hoppas på att göra fynd!


Kalas

- Jag kan vara glad att jag har en tv!


Jag sade precis till Farfar att han skulle haft en blogg, han pratar oftast oavbrutet och länge. Tänk om han skulle skriva ner alla sina tankar? Vilka berättelser man skulle kunna få läsa! Man han var glad att han hade en tv....

Gårkvällen var fabulous! Bildregn kommer från den roliga kvällen då det visades massa förbjudna saker och det dansades på bordet! Förmiddagen har jag lite dagen efter spenderat hos min Farmor och Farfar, sen körde vi alla till kalaset. Nu är vi I Tyringe, snart ska vi bege oss ut i solen. Ted är redan på lekplatsen med Casper!




Party hos Ems

Idag har Nana och Rami varit här och busat! Vi tog en välbehövd promenad ner till ankorna. Pojkarna cyklade så fint! Lias blev bortskämd och kom upp i Nanas famn, sen på hemvägen somnade han gott i sin vagn. Ser så skönt ut att ligga och sova i den. Väl hemma fikade vi och sen körde vännerna vidare. Lias och jag busade för fulla muggar och sjöng om kossan som råmar. Sen somnade han gott i mammas famn efter många om och men. Men trött var han! Patrik har lagat en utsökt middag, och snart väntar ett spinningpass. Efter det blir det Erotikparty hos min Emily. Första kvällen att komma ut några timmar utan barn. Ska bli mig ett nöje att skåla med vänner ikväll! Även om kvällen kommer sluta tidigt för en småbarnsmamma. Nu ska träningsväskan packas!




Toalettstol

Idag åkte Ted för att leka med kusinen, vilket kom väldigt passande då vi skulle på toalettjakt.
Vi körde och köpte vår Toastol. Hafa Moon med softclose lock. Hoppas nu att den är så bra som den verkar! Easy clean säger vi JA till tack! Sen vidare till stan och strosade i affärer. Lite presenter som skaffades och vi kollade in alla pryl och inredningsbutiker. Ett hjärta fyllt med lavendel fick följa med hem. Vi åt även en bakad potatis och Lias fick smaka lite potatis!
Väl hemma stod kaffe och ännu mer städning för mig på schemat. Patrik skar upp Rostbiffen som han tillagat, vilket han är väldigt stolt över. Maken körde till träning och jag var ute och gick min promenad med Lias. Vilket härlig kväll! Nu sover Liten, en rutin nu: klockan 20:00 ska Liten sova...
Nu kommer Ted hem från en dag full med äventyr!!!




Älskade Farmor

lilla som fyller 74 år idag! Hurra hurra! Precis pratat med födelsedagsgrisen och det som gör dagen ännu bättre är att Farfar mår bättre nu! Efter ett halvår av illamående och yrsel var morgon så börjar han komma tillbaka! HURRA!





Ni är dom finaste jag vet. Ni lyser upp min dag och finns alltid där för mig. Vet inte vad jag skulle göra utan er!
Min Farmor och Farfar är mina bästa vänner! Min Farfar är den kloka som ger goda råd, ger en kram när det behövs och hjälper till med allt möjligt, allt från att hyra släp och klippa gräs. Min Farmor är underbar med barnen. Hon kramas pussas och kelar fortfarande med mig och hon här godheten själv. Hon har liksom Farfar ett gott hjärta! Själklart satt hon intill mig på bröllopet! Älskar er!


Välkommen September

Välkommen en underbart solig början på hösten dag! Solen skiner och det är en pigg mamma som skriver idag. Lias lyckades jag hålla vaken igår, trots att han helst ville sova vid sextiden. Men icke. Maken körde för att träna och jag satte Lias i babybjörnen och Ted på sin cykel. Sen var vi ute och "powerwalkade" i 40 minuter. Tänk att bara 30 minuter om dagen gör att kroppen blir piggare. Lite var dag gör susen! Man gör det man hinner med, fast man har två små barn. Jag ska röra på mig var dag och gårdagen var inte ett undantag! Härligt att känna tröttheten i kroppen sen. Resulterade i nöjda barn med. Lias somnade 19:40 och sov till 03.40. Efter ett mål mat sov han vidare och mamma fick sovmorgon till 9:30 av maken! Thanx Love!
Finns inga undantag! Ge dig fan på det så går det! Sen om man älskar det, ja det är ett plus!



Lias i Name it Jeans, POP mössa, jacka Kappahl, Skor från Lucas, och stjärnbodyn (som inte syns) från Kappahl.


 







RSS 2.0