Sundaycosy


Vi 2. Morgon-tv och tända ljus. Välkommen sköna Söndag! 
Kaffe mys filmtid Scones i ugnen skämma bort. Kvalitetstid. Vår tid. 

Tid med Er

Så kom lördag. Och POFF borta. En ledig dag. Så underbart. Bara mys hela förmiddagen. Jag och mina två små. Det är så underbart att slippa åka iväg på alla måsten. Sen en dag med vänner som lyser upp mina dagar. Massa tid värdefull tid. Ett fint pass och kvällsmat tillsammans sen. Vad kan vara bättre? 

Oogies

My new BFF  Johannas räddare. En diet/Deffares dröm är denna. 


OOGIES krydda! Äntligen finns den här! Yum yum! Mer smaker ska komma in. Minsann! Tog oskulden på den idag till min äggvita. För ärligt äggvita som det är smakar dammtuss .  Men bara fantasin sätter gränser. Kanske popcorn på Fyllardag kan vara nåt? Ska hon? Vi får se. För DET var längesedan. Poppisar är mums mums ju! En J glad för en krydda....hallå? Men det är det lilla som gör det! 

Dagen har varit full. Lite för full kanske men ger mig bra sömn inatt för att inte behöva ta insomningstabletter. Nej, inte plockat ut dom. Envis dam detta. En tidig morgon med kids. Men idag gick vi hand i hand ner och vinkade av Ted till skoltaxin. DET kändes bra! Kanske lite för andra men mycket för mig. Lias fick vinka av sin bror med. Sen satte vi oss i bilen och körde åt samma håll. Vad gör man inte för att dom ska få gå kvar i samma skola, samma förskola. Jag har haft baken full sen. Förnya månadskort, tåg, strålning, kurator, styrkepass, pw, städning, matlagning, tvätt, avbokat ett möte (tyvärr...men men), storhandlat och det mesta innan mina små kom hem. Idag fick jag hjälp av Farmor och Farfar med körning. Jag tror jag hade klappat ihop annars. Seriöst. Jag sätter kraven själv jag vet. Men NU är det helg. Jag håller kvar krav sålänge jag kan så vanligt som det går. Vet att det kan vända på en femöring. Fick det bekräftat och tillsatt till mig idag igen. Så jag tar vara på det jag orkar nu. Men NU är det HELG med mina små. Äntligen! 


Idag fick jag paniksug efter gymmet. BOLLAR, havregryn! Åhhhh! Och efter en snabb koll med Chefen så gick det bra. Bollar och kaffe efter styrka. Mums! Har Bodyscience protein i. Efter smak. Behövs inte mycket. Precis som man själv känner...tycker. 

Vanilj in My heart

Då har Hon kommit in i en VANILJ period. Det är ju så sinnessjukt gott med vaniljsmak. Efter morgoncardio avnjöts min Gröt och idag med Vaniljsmak. Påminde om en kaka/deg ja....kanske och extra gott med mitt kokos på. Kaffe på det och oj oj. En morgon som gick i femhundra knyck men tur att jag alltid är väl förberedd så mycket jag kan. Avskyr morgonstress. Traska mot tåg och både strålning och träffa läkaren min Jacob idag. Vad vi pratade om? Oj. Så mycket idag. Så mycket idag att jag har printat av mig. Men river av den texten en annan dag. För idag trots jobbigt har varit en bra dag. Jag ryckte det av mig då jag anlände hemmavid igen. Med full fokus på Ryggpass idag. Idag tänkte jag Linda pressa rygg pass och det kändes så skönt efteråt. Riktigt bra pass! Hem och avnjuta min efter styrka mat. Mums! Sen för att inte somna på soffan en snabbis kaffe och ut och traska lite till. Det var sen dags att hämta hem mina Små. Fortfarande full av endorfiner. Åter igen, jag blir pigg av det och sålänge jag kan och orkar så. Ut med all ilska och kraft. På något bra och nyttigt. Väl hemma. Åh det är så skönt att landa hemma med mina små. Jag preppar mat till pojkarna, min klar och bara att snaska på. Planen var att bada blommorna och då..ja måste man ju putsa fönster. Lias spolar ner kalsonger mitt i allt i toastolen. Tokunge! Leka lego och servera kvällsfika. POFF! Kvällen borta. Jag ligger helt utslagen i soffan nu. En dag med ovanligt mycket energi. Dammet borta här och fina blommor. Mätta rena nöja kids och nyss avnjutit mitt sista mål med The. Tittar såklart på " Hela Sverige Bakar" och preppar innan med en egen Deffkaka! Hon kan ibland. Även den med smak av vanilj. Yum yum! 


Fråga och du får svar

"First They ask you why you are Doing it.....Then They ask you how you are Doing it" 


Fina Linda min! Idag fick VI tid du och jag. Hon pressade mina biceps och axlar så Pip kved. Grymma kvinna vilken power hon besitter! Aj Lov Jo! 

Strul med tåg idag, men allt går. Gäller bara att andas och försöka ta det lugnt. Jag blir så nervig när mina planer ändras bara. Barnen hos Mor igen. Så mysigt! Läxan gjordes och Ted så duktig på Engelska redan. Jag är stolt mamma. Mys och matlådefix. Mer mys och glass till kids. Ja, ibland får man skämma bort. Pojkarna har somnat och jag inväntar Leifs kök. Matprogram under deff....ha ha. Men jag är så glad att jag kan äta med reda igen. Bara att fortsätta medans jag kan. Det kan vända snabbt och det hoppas vi inte! Vill fullfölja detta och vara pigg, stark och bli frisk. Det kör vi på! 

Trotsar trötthet

Deff dags. Dag 2. Nu så! Det som är uppbyggt nu ska fram. Sakta och försiktigt. Tanken att bygga är klar. Tar som innan och även under icke deff hjälp av MMSPORTS och Bodyscience produkter. Med detta menar jag Whey och Casein. Det bästa DU kan ge dig själv. Och såklart vanlig mat. Clean food! Ett kostschema är numera påhoppat. Fått fin hjälp av J denna gången. Min Dr har gett ok då jag hållt min vikt och även faktiskt lagt på mig lite efter diverse sluta saker och betydligt mindre vattendrickande som jag var så duktig på. En vecka var hemsk och fick inte ner mycket. Även då samlar man vätska. DEär SÅ viktigt att äta!! Ätit samma nyttigt men unnat mig mer än under en deff. Eftersom dr säger att det är ok så kör jag på. Planerna ska skridas till verklighet. Jag kämpar på. Men sinnessjukt trött efter 15...16 tiden på dagarna. Huvva...Åter igen

Är det måndag. Tillbaka till ännu en strålningsvecka. Om jag är less på det? Ja. Det står mig upp i halsen. Ganska rolig liknelse. Kan man skratta mitt i allt? Ja. Måndagar är oftast poofffff tillbaka från ledighet i två dagar och så ligger man där igen. Idag kom många tårar på sjukhuset. Fint när personal kan visa känslor. Ni är alla så fina där nere på Tomon! Jag är mer och mer trött. Idag efter behandling så deckare jag nästan på tåget. All kraft bara slets ur mig. Helt tom på energi. Mys med mina två små ikväll. The party och vi stängde av tv & bara pratade. Ted hade mycket att berätta. Mamma med. Tänk, tredje klass nu. Redan imorgon igen får dom vara hos sin pappa ett dygn. Men mor i huset ska bli frisk och piggelin igen! Ibland strular tider, tåg och planering bara. Vissa saker kan jag ju inte påverka hur gärna jag än vill. Imorgon vaknar jag nog med lite mer positiv anda! Såhär tjurig är ju inte Johanna egentligen. Hon är alltid pigg och glad! Kanske dags att knoppa kudden. Dag ett med deff idag. Jag behöver tankar på annat med. Något att ha kontroll över mitt i allt detta. Så varför inte? Och ja. Min läkare vet om detta. Vi får väll se hur detta går. Jag tänker inte skuffa undan det jag vill göra och hade planerat att göra så länge kroppen vill så vill jag. 


Surdegsbröd


Blev en riktigt bakig söndag! Både koka sylt, baka surdegsbröd och pizza. Första gången jag testade på att göra surdegsbröd. En lång process men så kul det är att se det växa. En pizzadeg de luxe gjordes med. En riktigt Fyllardag  fyllarfyllar! Ha ha! Första Bingot började idag och fint sällskap. Tända ljus och hösten är så välkommen även injaga inte hade tackat nej till en eller två varma sommarkvällar till. Detta har dock sin charm. Bingo spelades samtidigt som det snaskades pizza! Ett litet pip om att det är 4 månader till julafton idag...


Cardio


Ska ökas igen. Styrkan för veckan klart! Idag blev det min morgoncardio följt av Pepparkaksgröt. Nu ska jag vara kreativ. Det tycker jag om! 
Good and Bad

En sjuhelvetes morgon. Allt fel. Men eftermiddagen blev fin. Så fin. Vägde upp allt det tråkiga och det dumma glömdes bort. 
Idag är hon

Trött tröttare tröttast. 


Det börjar kännas av. Mer och mer. Tröttheten är oundviklig nu känns det som. Halsen har börjat få rodnad och kliar lite. Men ja, kan leva med detta. Inte lika ont denna veckan som förra. Smärtan förra var horribel. Gör ont men hanterbart. Idag efter gym lade jag mig på soffan. Raklång. Slumrade. Händer aldrig annars. Men idag gjorde det. Ändå så trött nu och knoppar i säng tidigt. 

Glass i stora lass


Såhär kan man kränga glass. Det bästa dom finns nu! Gott och kan vara nyttigt och man gör det nyttigt eller någon annan skämmer bort och gör det. 


Stolen den fina på soffan i bakgrunden. Nermonterad och redo för äventyr och att bli fin. 

Att handla en Stol


Så kan det gå. När en Tant handlar och får en ide. Blir förälskad i en stol.  Idéer sprudlar. Så fin ska den bli! En STOR dag. Stora dagar. Mycket fint. Så fin. 

Mår bra med dig


Hon förgyller mina dagar! Ett fint pass. Vi tar vara på tiden vi kan ha tillsammans nu. Hösten drar igång. Nytt jobb för min pingla på ingående. Därav tid med henne guld värt! 

Sommaren försvann

Som i ett brak! Var blev den av? Gått så fort. Vilken sommar vi haft! Visst! Men vindarna är medhöstdoft nu. Helgen har rusat som vanlig. Nytt kostschema är påbörjat och lite förändringar ska nog göras. Lias kör på med sin favorit: pasta. 
Men nu så ska mamma ladda med päror. För det går ner! Barnen har busat massa i helgen och vi har träffat både familj och vänner. 


Plita kostschema

Äntligen fredag! Sista gången denna veckan jag åker ner för behandling. Rond 14 av 34 Done, check, away, gone..
Hunnit med både cardio och styrka idag. Betydligt mer kraft idag än igår. Massa foodprepp! Fixa med nötfärs en favorit...biffar, bullar och väga, lite rått lite stekt....vad har jag sagt? Förbereda! Potatis klyftas, vägas, ugn. Massa att roa hjärna med för att under kvällen rensa tankar, bus med Liten Lias (Ted på andra äventyr) och plita kostschema. Kvällen har rusat faktiskt! 

Tipsar om ett Kärlekspar: Chokladcasein Double Rich Chocolate från Bodyscience MMSPORTS tillsammans med uppvispad äggvita smaksatt med lite sötning och lakrits! Vilken kombo. En bra stund i frysen innan! En dagens glass. Enjoy! 

Morgonpuss


Väljer en enkel frukost ibland. Smidigt då jag ibland laddar efter pass istället. Varit mycket ladda innan med och kvinna som man är och speciellt jag samlar jag på mot vätska så lätt. Så idag en smidig frukost i bilen. Spara på hals med. Ted inte hungrig idag men fick en shake och nöjd. Som en "chokladdrink" ju. Ingen diet i den utsträckningen nu. Även om det är likvärdigt som innan. Samma fokus. Men inte riktigt enligt mina planer. Får inte dra ner som jag velat. Ingen deff ännu. Men som jag längtar! Unnat mig och slappnar av lite men ändå matlådor i vanlig ordning. Idag träffat läkaren första gången sedan strålningsstart. Mycket kommer upp. Många tankar. Ni vet den där berömda:
- tänk om?
Men blev avrådd såklart från att tänka så. Vi pratade kost och han tyckte min kost lät ypperligt. Så det är bara att fortsätta äta det jag kan nu och mår bra av. Känner hur energin är sämre. Mer trötthet. Denna veckan varit jättetrött. Han berättade om strålningens faser och backen jag går uppför nu innan jag "toppar" med bieffekter. För att sedan dala ner på normalt igen. Tröttheten och allt annat jag känner är enbart från strålning nu. Den tar. Det känns. Men tar var dag nu. Idag börjat åter igen på allvar att få i mig mer vätska som jag var så duktig på innan. Se om jag blir piggare och lite tajtare av det. Vatten är prio 1 egentligen. Inte lätt att vara kvinna. Ha ha ha! Lång dag och jag är helt kaputt i huvudet nu. Näst sista  Sommarlovsavsnittet på tvn. Trötta pojkar med. Inte vana vid att alla måsten tar fart igen. Men dom får lite gott gott ikväll med....


Jubileum
Ett steg ner ett steg uppSå är det. Idag en bättre dag. Och det tar jag vara på. Har tagit vara på. Längtar efter den dagen jag mår helt 100 igen. Ingen smärta alls. Inte någonstans. Barnen har busat med vänner. Även jag efter strålning. Vi var duktiga på gymmet i förmiddags. Snabbt men bra och intensivt pass idag. Fina stunder har vi haft idag. Tar jag vara på och lägger i en låda. Guldglimtar. 

Sänker garden liteEfter helgens smärta. Förstår mer och mer vad som faktiskt händer med min kropp. Det går in mer och mer att jag faktiskt inte är frisk. Tar emot att säga det var gång. Ett skönt telefon samtal från absolut bästa arbetsgivaren och en bra chef gjorde allt så mycket enklare idag. Som alla vet så brinner jag för mitt jobb och trivs så bra såväl med arbetsuppgifter som med kollegor. Nu får jag nog dock ta en paus från detta. Detta inte menat att jag ger upp jobbet helt. Jag tar dagarna som dom kommer men just nu är hälsan prio ett. Att fortsätta orka träna för att bibehålla fysiken som gör att strålningen ger bättre resultat och som jag får energi av. Lägga energi på barnen och familj, vänner nära & kära. Det viktigaste just nu. Jag gjorde min styrka idag. Jag ska erkänna. Lite trött idag, men fick kraft av mitt ben/rumpa pass. Tro det eller ej men sant. Efter blev det dock gröt igen. Måste få vila min hals idag kändes det som. Denna dagen har känts lång. Oändligt lång. Sen tid till strålning och smärta. Jag bönade om smärtstillande när jag kom dit. Efter strålning bröt jag ihopa. En varm kram och systrar ordnar med läkare så jag får utskrivet starkare tabletter. Får se om dom lindrar. Men dom sade även: 
- Aha, det har börjat göra ont nu!? Smärtan har kommit? 
Vad jag kan förstå av detta är att det är helt normalt. Det ser fint ut i min hals och mun. Detta är en bieffekt av strålningen. Som dom flesta vet så är strålningens uppgift att döda cancerceller. Det gör den men den dödar även friska celler. Dom friska kan reparera sig. Inte dom sjuka. Jag frågade även om dom ser några resultat? Då fick jag ännu ett besked jag inte var beredd på. 
Jag kommer få min tänkta strålning. 34 ggr och sedan får jag vänta en månad. Då görs en ny MR och först då kan dom se om tumören är borta. Detta visste inte jag. Jag trodde jag skulle få se framsteg under tiden. Men så är inte fallet tyvärr. Jag bönar och ber att strålningen kommer döda skiten. För att fortsätta med detta eller ännu värre behöva cellgift är inte, finns inte i min värld. Så jag fortsätter fightas och hoppas. Mina pojkar är hemma och det är mys att gå och titta till dom. Vad lyckligt lottad jag är som har två piggar pojkar. Och som har alla andra runt omkring mig. 
Jag kommer avsluta min kväll med mitt casein i vanlig ordning. Kallt precis som igår men idag ingen glass kvar från J. Mitt casein kommer från Bodyscience och finns hos MMSPORTS. Jag ska nog ta tåget till deras butik en dag snart. Förrådet behöver bunkras upp ännu mer nu. Ses kanske i butiken? Soffläge och "Hela England Bakar"..Mellis, som är lent. Kvarg, lättyoghurt och iskalla björnbär. Smaksatt idag med Lakritspulver! 

Vad hände nu?

Det kom som en totalchock! Pang så gör halsen så ont så jag kvider. Grät igår vid matintag. Tvungen att stanna hemma från jobbet, och det gör mig vansinnig. Tänkte ok, behöver sömn. Det går över till imorgon? Idag? Samma skit så jag blir knäpp (are) hur kan det bara komma så? Jag gråter när jag äter. Preppat med värktabletter men det hjälper inte. Jag har kokat ris för veckan. Men ska det vara såhär blir det inget kött till. Får inte ner det. Det gör för ont. Gräddade proteinpannkakor, helt ok. Lite enklare men ändå rycker jag på axlarna var gång jag sväljer och tårarna fylls. So. Tur var hade jag lite J glass kvar i frysen. Tillsammans med casein ikväll och mjuk mogen mango enklast hittills. Men det är svårt att dricka bara ju. Var gång något ska sväljas. Sväljer gör man även när man inte äter. Allt gegg i halsen med nu. Fan. Imorgon är det jag som säger till om något starkt. Ja, två veckor av strålning har gått. Sant Linda....du var med. Du hörde vad dr sade. Efter två veckor så....jag som trodde, hoppades få må topp hoppelihoppa som denna veckan. Är det nu det ska börja bli jobbigare då eller? Nej, ge mig något som bedövar tack. För detta går icke. Ny vecka imorgon. Denna dagen spenderats med min Linda och styrka. Lunch vid sjön och sedan med mina Äldre Kära. Nu är det tyst här...bara husmusen vaken. Trött, ja. Kryper ner... 

Dagar går 
Dagar av veckan försvann. Mitt i veckan slut. Inte funnit tid eller ork till att just skriva här. Jag mår bra änsålänge trots strålning. Inga större bieffekter ännu. Förutom tröttheten (jag tror det är psykisk trötthet) och oron. Samt att halsen kan göra riktigt ont. Nu natten som gick gjorde det helt plötsligt riktigt ont. Kan vara att halsen varit mycket använd i många timmar. Sömnen behöver jag nog nu. Veckan har förutom strålning innefattat träning vilket gör mig pigg. Ätit god mat och blivit bortskämd. Fått min favorit i veckan att äta. Varit på promenader och strosat vid slottet. Spelat brädspel och ätit lyxostbricka. Planerat och funderat lite inför kommande utmaning så fort jag får och kan. Många tankar och idéer har jag bollat med. Haft det så fint mitt i allt. Tiden har rusat bort sedan i tisdags. Kan hända att det har sin anledning. Nu är det två dagars "ledighet" från strålning som gäller men ändå jobb. Jag ska försöka vila så mycket jag bara kan och just idag känns det verkligen som om jag kommer kunna det. Sova bort. Drömma bort. 

Bara att laddaNy vecka. Nya utmaningar. Idag var det redan måndag. Lias ville inte riktigt släppa mamma idag. Han gnuggade ögonen och jag såg hur han kämpade mot sina tårar. Små små händer gnuggade. Åh, älskade liten. Så mycket jag bara kan ska ni båda två få vara hemma med mamma. Ted skuttade mot fritids. Han hade längtat efter sina kompisar. Min kille börjar bli stor. Dock ändå liten i mina ögon. Lias då...ja minsting och pluttis. Jag körde sen mot stan igen. Fick min morgonpromenad följt av gröten. Goda råd dyra och mot tåget. Idag följde Pappa & Katja med. Hela vägen in. Så tacksam. Inte bara för sällskap utan även för visat intresse för vad jag faktiskt gör och kommer göra var dag. 29 ggr kvar. Vi strosade sedan i Lund en stund. Trots regn var det så mysigt. Frisk luft och varmt regn. In i en affär som jag kommer besöka igen. Massa små burkar, lådor och annat spännande som jag är tokig med. Hurra för burkar, ajjjabajjjja påsar. Tåget går smidigt, idag smattrade regnet och Far och jag hade intressanta samtal. Katja visade bilder från resan och jag visade lite från senaste veckorna. Vi hade mycket att ta igen. Får ta en kväll snart Pappa med stek som du gör eller något annat gott. Lite inhandling av mat och sen hem för en sen men god lunch. Äntligen hittat BRA ris! Hurra! Mot gymmet full med ris och såklarted Linda. Vi försöker parera in att träna samtidigt även om det inte alltid går. Jag stannade kvar...åt...knåpade med mitt pass. Bytte lade till...sen äntligen hade jag min 60 min klass! Om jag längtat? Oh ja!!! Toklängtat. Kändes så bra! 


Augusti helg
Barnen, vänner, träning, sol, familj. Helgen har rusat iväg....


RSS 2.0