Gott nytt år!

 

 

 

Önskar alla ett Gott nytt år! Hoppas på välmående och hälsa för alla nära, kära eller varhelst du befinner dig i världen. Önskar och hoppas på ett strålande 2011!

Redo för nyårsspinning!

Jag sitter redo för årets sista pass på cyklen! Avsultar året bra, börjat det ännu bättre! Efter en timmes spinning eller hur länge del väljs att köra så blir det bad och bubbel! REDO ATT SVETTAS IN DET NYA ÅRET!!

Off i go!!

  

  

Jag vill ge Tina och Emily en stor puss oc...

dsc01304 (MMS)

Jag vill ge Tina och Emily en stor puss och kram. Älskar er, ni är fantastiska! Mina vänner är mina vänner och det känns så underbart!


Varm i hjärtat

Ja det är ganska så kyligt här inne i huset idag, pojkarna sover än alla TRE! Jag kunde inte ligga kvar längre, dels ställt klockan för en del samtal som skulle ringas, men vaknade ändå innan larmet pep. Igårkväll läste jag ut en bra bok...Är på jakt efter en ny intressant bok att läsa. Jag sitter här med mitt morgonkaffe och snart inväntas det besök. Både Ems och Tina kommer. Dagen har massor att erbjuda, middagsgäster och handling. Jag är jätte biosugen, men det får vänta lite till. Var ett tag sedan man såg en riktigt bra film, sett Shutter Island? Den är så bra!
Jag ska väll formulera mig ganska så kort för jag har lite tunghäfta för första gången på flera år...

 

 

Bland alla vackra linnen

Ja ibland är man ytlig. Inte alla som går igång på vackra tanks, men det gör jag ska jag villigt erkänna!

 Idag ville jag inte sitta hemma hela dagen, så jag och lilleman vi körde och lade en liten present i lillebrors postlåda. Blev Checkar på Shell, nu kan han tanka och köra så det ryker! Var han värd! Sen ställde vi bilen på en gratisparkering, gick inom Team Sportia och sen traskade vi till stan. Blev inte helt oväntat ett besök på Inter Sport och två nya läckra Tanks att svettas i. Det ena på REA och det andra bara för att det var snyggt och jag "föll för det". Lias hade lite slantar att handla för så han valde en ny pyjamas och nya fina strumpor med rävar på. Vi hittade B i vimlet, och blev bjudna på en kopp kaffe på Gethornskroken. Lias fick en ny torr blöja och lite mat. Han bekantade sig med Björns hopprep, för det var väll ett hopprep B? Han traskade från bord till soffa och är snabb nu i svängarna. Han har idag börjat att klättra, hittade honom ett trappsteg upp idag. Där stod han och gungade och log med hela ansiktet. Ted var tätt intill sin bror och hjälpte honom om han tappade balansen. Vilken bror! Vilka ungar! Mamma avgudar er, det ska ni veta. Lias var nöjd och jag fick följe till bilen som var en promenad bort i kylan. Väl hemma i det varma huset så var jag inte hemma länge innan det var dags för ett 70 minuters Distanspass med MIA. Helene hade hittat dit och det var ju kul, hon får hänga med mig sen tycker jag. Jag svettades som en kossa men lika glad ändå!! Mat på bordet då jag kom hem, och sen kaffe på det som två kaffekäringar drack med råge. Nu är jag "ren" från all härlig svett. Jag ska mysa ner mig i soffan och titta lite i HMs nya vår katalog. Kanske läsa lite i min bok och inte göra mycket mer denna onsdag...Årets sista onsdag för att inte glömma.

 


Tankar en natt

Nu ska vi inte vara djupa? Eller jo?

Har haft en mysig kväll med familj och vänner. Min fina PAPPA och Katja kom hit på en obestämd middag. Eftersom B lagat så god mat så bjöd vi Papps och Katja på det. Pappa var nöjd och glad och tog sig om sin mätta mage sådär som han gör när han är riktigt nöjd. Underbara Pappa min. Barnen fick så mycket fint i julklapp, noga valda klappar. Lias fick mycket nya fina kläder, såklart en body med en räv på. Bamsebody och massa annat fint. Han fick även en egen brandbil, som han blev förtrollad av. Ja förtrollad! Ted fick med fina kläder, spel och ett efterlängtat pimpelspö och isdubbar! TACK! Sen fick jag och maken med fina saker såklart!
Efter kaffe och tjöt så kom min Fina Tina med och sen spelades det KORT så det rök i knutarna här hemma..


Jag har börjat tänka mycket. Mycket mycket på vad som komma skall, och ibland önskar jag att jag hade en klar bild av framtiden. Såg du det ikväll pappa? Såg du att din dotter grunnade? Jag vet inte vad som händer, jag vet lite och jag kan försöka att förstå, jag ber om tecken, och får tecken. Jag vet att alla som läser det tycker nog att jag är helt vrickad.
Men vad gör det mig?
. Men jag vet att "Ibland är det så", "man faller fritt"...
Lyssnar mycket på musik, gör ni det med? Jag kan sjunka in i en text och lyssna på låten om och om igen. Ibland fastnar den i huvudet, ni vet? Sen sitter den där och spelas på repeat dag som natt...

 

If I Were a Boy

Mörkret har nu strax lagt sig, och jag tar en paus. Jag ska inte klaga.... Har varit inne på Mellandagsrean, blev inte mycket rea fynd. Men fynd utan rea. Välbehövda svarta jeans... Min Lillebror tog sitt körtkort idag och jag fixade lite bensincheckar till honom, jag är så stolt över honom. Tänk att för två dagar sedan fyllde han 18. Kan inte fatta hur snabbt tiden den går?!
Jag inväntar Pappa och Katja som kommer på kaffe om en stund.

Detta med mörkret är så mysigt, tända ljus och elda massa så det blir så supervamt i huset. Krypa in under en filt. Det blir nog kvällens planer. B kommer hit och vi ska laga lite mat, sen tänkte jag mysa ner med Ted, och se en film när den lille busen somnat. Gottis till Ted men efter tre veckors liv i synd är det nu slut på det för min del igen...

Nu spelar vi musik på högsta volym, just nu Shakiras Waka Waka såklart!!!

 


Fine

Idag har jag haft FINT(E) besök från Huvudstaden, Fine har varit här på the och massa prat. Önskar att vi bodde närmare varandra. Så härligt att se henne och krama om denna underbart varma kärleksfulla kvinna. Jag önskar så att vi inte bodde alla mil som vi gör ifrån varandra. Vi pratade stundande studier, åh Jossan ska bli PT och gå på en fantastisk skola. Önskar jag kunde åka upp och gå den med dig, framtiden framtiden sötnos! Du får coacha mig sen vacker!?
Förutom Friskvård har vi mycket gemensamt. Växt upp sedan barnsben och J är en barndomsvän, sådana har jag inte kvar många. Vi var som ler och långhalm i skolan på låg och mellanstadiet. Sen försvann hon och jag undrade alltid vart hon blev av. VIPS så hittar hon min blogg och sedan dess är hon en stor del av mitt liv trots att vi träffas så sällan. Men vi träffas iallafall mer nu än förr....
Nu till mina två små barn som vill spela TV spel med mammsen!

 


Annandagen

Annandag jul idag och till en början vaknade jag så opigg. Snoret rinner, och jag ville vila efter alla morgonbestyr. Men det blir aldrig så. Sen måste jag vara riktigt sjuk för att kunna gå och lägga mig och vila. Jag är en rastlös kvinna. Lias sover nu, Ted och Pk är ute och kör in ved. Allt för att underlätta då maken ska vara borta i tre dagar, och två nätter. Jag har ingen lust att behöva köra in ved med tanke på den lille fisen. Skönt att bara kunna gå ner och sätta fyr i pannan vår.Så är det då man värmer upp huset med ved. Men go värme blir det allt! Önskar att vi hade en riktigt fin NIBE kamin med. Det är ju så vackert men farligt med eld. Jag har kollat min mail och det var på tiden. Ska snyta mig och försöka knåpa ihopa ännu ett pass. Gäller att ha några stycken så att man kan byta och förnya lite då och då. Snart är det V 2 och då börjar jag med mitt torsdagspass i Mryd. Sen V 3 med måndagspass i Osby. Hoppas på många glada spinnare!!!

Åter till musik och snytpapper.

 

Jul

Det har firats jul i dagarna tre nu. Lill Jul afton hemma hos oss, med en del av min släkt. Tyvärr blev min pappa sjuk och det gjorde allt mindre kul. Saknade honom som en tok, både jag och systra min. Men annars var alla på glatt humör och TOMTEN kom ju med. Pojkarna fick så mycket fint, många fina böcker vilket jag tycker om. Böcker är bra för barn! Böcker ger barn fantasi, ännu mer än vad dom redan har. Barn ska få fantisera!


Julaftons morgon (LIAS 9 MÅNADER får inte glömmas såklart) var underbar och utan någon stress alls. Barnen löpte amok på alla julklappar, Lias mest med allt papper. Tina kom på Risalamalta och sedan var det Mammas tur att piffa till sig dagen till ära. KALLE på tur och det får inte missas, iallafall inte Jultomtens verkstad och Askungen, Lady och Lufsen är med underbara. Sen lekte jag Tomte och ställde Pappa och Katjas klappar utanför dörren och skickade iväg ett sms. Efter det körde jag ut till min Erica och gav henne en julkram, ville mer än att krama henne och hade två julkort att dela ut. Erica min hade att göra och et var så härligt att få krama om henne en snabbis. Väl hemma igen sov den lille och sov lagom tills vi skulle hem till Årets Julfirande hemma hos Svärföräldrarna. Lika mysigt som alltid! Stora Julbordet fick alla att "rulla" fram och sen såg vi tomten komma på en spark! Han sparkade sig fram i snön och han bjöds sen på öl i värmen. Alla barnen var eld och lågor. Lias satt framför Tomten och studerade noga hans långa skägg. Alla fick så fina klappar, sitta hos Tomten och bada i papper gjorde Liten. Ted fick sin Paper Jamz som han önskat, och Lias massa nya kläder samt en pulka!
Barnen hade nu fullt upp med leksakerna, Ted spelade på sin gitarr och töserna lekte med sina Kittyprylar. Lias satt i pulkan och drog i allt papper som han så förtjust badade i. Gottebordet dukades fram och inget slåt Svärmors gottebord! Vi umgicks alla och drack julmumma och smaskade på julgottis. Alice häll konsert och sjöng lite jullåtar. Lias smakade på Baconchips och krängde mer och mer. Han tyckte mycket om det, underhållning på det med! TOPPEN! Kaffe och Julkakor dukades fram, och den koppen kaffe satt fint. Vid 22 snåret begav vi oss hemåt i kylan och Lias somnade gott i bilen. Ja, han var trött och alla vi andra med efter allt julstök!

 

 

 

 

Juldagen
har spenderats med sovmorgon för oss alla, jag har varit på ett spinningpass på 70 minuter och det kändes så härligt! Väl hemma städade jag huset, golven torkades och det putsades och fejades efter flera dagar utan detta. Sen blänkte det i vårt hus. Dags att bege sig hem till Svärföräldrarna igen och Juldagen bjuder alltid på LUTFISK middag med potatis, ärtor och tillhörande goda sås. Jag äter inte fisken men såsen är så smarrig. Lias åt idag för första gången MAT utan att klökas, han fick potatis och sås. Sen fick han ärtor att pilla med och jag vet inte hur många han åt men många var det. Han gapade efter mer mat med och det är första gången det händer med mat. Till detta gott kallt vatten! Mumma! Barnen busade med honom och främst alla flickorna som leker med honom. Blir så ompysslad av alla kusiner. Dom kelar honom, pussar på honom och bär på honom. Leker med honom och kan inte få nog av honom. Ted lekte med Erik för fulla muggar, två små busfrön men har så kul tillsammans. Idag var det mandel i Risalamaltan till Svärfar som hittade den och fick ett paket. Jag och Katarina klädde på granen lite till, hon tyckte den var naken och jag hjälpte till med fler kulor. Lekte med Ellen och hennes nya Hello Kitty dator. Ha ha ha, vilka uppfinningar det finns till barn idag! Kaffe och legobygge, jag byggde Teds brandbil och kan inte bli för vuxen för legobygge. Det är så kul! Barnen bytte lite klappar idag med och jag fick agera Tomteflicka. Efter mycket bus och hyss idag sover nu den lille, mamma J har fått i sig ett glas vitt idag och lagt över alla underbara julbilder! Pojkarna ser en film och nu ska juldagen mysas och firas mer här hemma. Härligt att vi fick en vit jul och det är så vackert att titta ut! Vilka fina paket våra pojkar har fått, vi med! God Fortsättning önskas!

 

 

 

 

 

 


Nu ska vi äta Lutfisk och Juldagen ska för...

dsc01293 (MMS)

Nu ska vi äta Lutfisk och Juldagen ska förgyllas!


Heja alla duktiga spinnare denna juldag! J...

dsc01287 (MMS)

Heja alla duktiga spinnare denna juldag! Jag i min nya fina röda Adidas jacka...


Pojkarnas julmorgon tillsammans

Vilken julmorgon det blev! Lias vaknade och Patrik bad mig titta upp...Där stod han i spjälsängen och tittade på oss. Han log och skrattade och den goa ungen är tillbaka! Underbart! Han fick mys och välling och busade runt ett bra tag. Storebror tog sovmorgon till 9:30, när han väl kom upp såg han inte alla klappar under granen. Vi fick visa honom, och han blev lyrisk. WOW! Bröderna öppnade klappar, Lias mest intresserad av alla snören och allt papper. Drog i allt och Storebror fick styra upp allt snäll. När han öppnade Lias present som han köpt till sin bror blev han så glad. BAKUGAN.
- Hur kunde du veta det lillebror? TACK!
Han gick fram och gav sin lillebror en kram och gav sen lillebrors present, hjälpe honom att öppna och Lias blev glad och bet Stegosaurusen i svansen för fullt. Ted fick många fina klappar av Tomten! Han fick massa pyssel och kläder. Han fick spel och sin efterlängtade BUZZ! Mest populärt i år var nog ändå tatueringspennorna. Nu är vi alla tatuerade här hemma. Lias fick Memory, och böcker. Kläder och SIN EFTERLÄNGTADE Kossa som sjunger. Nöjda och glada pojkar. Blev experiment med Teds vulkan som var mycket intressant. Lias åt gröt och tittade på med stora nyfikna ögon. Nu kokas det gröt här hemma och Liten sover. Ted ligger och myser i sin säng och är så glad för allt fint tomten kom med.

Jag och Patrik fick med fina saker. Patrik fick en ny stickad snygg tröja, en grå farfars tröja av pojkarna och kalsonger. Jag fick en supernsygg, skön och väl behövd och önskad ADIDAS jacka. Sen fick jag nya vackra underkläder med i läckert svart...

 


 

 


Julaftons morgon...

dsc01284 (MMS)

Julaftons morgon...


Njuter av kvällskaffet i bästaste muggen!

dsc01282 (MMS)

Njuter av kvällskaffet i bästaste muggen!


Dan före firar vi...

dsc01278 (MMS)

Dan före firar vi...


Dan före dopparedagen

Åh det är ju dan före dopparedagen idag, eller Lill Julafton. Morgonen spenderade jag med mina småpojkar. Ted busade med sin bror, jag kokade julkola. Den blev mycket godkänd, vilken tur! Sen kom Tomten med paket, och jag fick världens finaste klapp av honom. En superb kaffekopp, passande till en kaffetant, och med ett vackert budskap. Jag blev så glad, och tomten fick även paketer. Ted fick ett fint pussel och maken ett glas, med foton. Pepparkaksdegen är varm och go och ska bakas. Här ska städas, och jag ska bege mig ut i snön och skotta lite tänkte jag. För nu har det kommit en hel decimeter till här ute i skogen. Det är så underbart vackert med all snö! Vi ska ju fira lill jul här ikväll med! Härligt!!

 

Rimstuga

Halleda! Efter en mycket intressant morgon och förmiddag. Med två sovande barn samtidigt och lugn och ro så blev resten av dagen håll i gång. Men det gillar vi! Ut till Mormor och Morfar, hjälpte Mormor med julslingan och hon slapp klättra och göra gymnastiska övningar. Hon tittade på då jag stack mig på barren. Men vad gör man inte? Hon bjöd såklart på julmat och redan nu känner jag mig ganska så mätt på det, eller så var jag bara illamående. Ingen aning. Lias lekte järnet och sen då han var trött lämnade jag honom och maken hemma, Ted hos Farfar sin och sen körde jag in till stan. Att gå på MAXI var som att gå på ULLARED (det undviker jag). Jag blev påkörd av vagnar, korgar och slagen med kassar och handväskor. Folk var som tokiga och handlade mat i mängder. Varför denna hysteri? Varför all denna mat? Hamstrar man på sig eller? Herrejisses. Jag stod där med min lilla korg i kö i över 30 minuter och hängde på frysdisken. Hängde och glodde in i telefonen. Suckade och tyckte faktiskt att det var lite långtråkigt. Men klagade inte. Där var ett par som hade en liten med sig och den lilla hon skrek. Så jag tyckte det kändes skönt att min lille låg hemma och sov gott. Därav ickegnäll, tyckte mer synd om alla barn som inte hade lust att sitta i kundvagnarna. Väl ute ur hysterin blev det en tur på stan, glömde såklart strumpbyxor och det får skaffas på ICA imorgon. Men en lussekatts body till Lias som jag så tvunget ville ha och Lias första juldekoration, som blev en snöstjärna från SIA. Så vacker, precis som han är. Träffade B bland björnarna och lammen. Inne i gosedjursdjunglen stod han och hade ingen aning om hur han skulle kunna bestämma sig. Jag fick bestämma...
Nu ikväll har det rimmats en MASSA, alla klappar inslagna, och det känns klart. Julgodis ska göras imorgon och det blir bara julkola för knäcken får vi vara utan i år. Inget jag gråter någon tår för. Barnen har jag busat med, vad vi byggde lego. Rev ner och byggde om.
 Lias fick snällt vara med för sin bror. Nu är det dags att få lite ro...Mamman ska nu i sin bok drömma sig in...
 Öl tejp band papper ett glatt humör...nu s...

dsc01275 (MMS)

Öl tejp band papper ett glatt humör...nu ska det rimmas och klappas in! Kan man fundera under tiden med...


Det var så vackertIgår var det
Vintersolståndet. Årets kortaste dag pga solen står som lägst här i norr. Årets längtsta natt.

Jag tänkte mycket på det igår. Idag såg jag något på himlen som jag inte kan förklara riktigt. Såg ut som ett stjärnfall. Det gnistrade och lyste ♥. Kan inte släppa det rikigt...Var inte snabb nog att hinna sprina in och ta kameran, eller jag stod mest som paralyserad...med munnen vidöppen..

Morgonen har än så länge varit tyst. Ted sover gott än och Lias är vaken och leker med en bok här hemma. Pannan är det fyr i och kaffet står intill mig. Jag tycker det är så mysigt med kylan, då kan man krypa närmare varandra...
Just för att värma varandra..


Nu jäklar!

dsc01273 (MMS)

Nu jäklar!


Gula katter

Liten Lias väger nu 9030 och är 72 lång. Huvudomfånget och allt ser bra ut och mamma kan pusta ut ännu en gång. Glad över att mina fina pojkar är friska (förutom snoret) och glada.
Vi pratade lite om X OCH Y och blodprov som ska tas inom kort, hur tungt det känns. Hur tufft det är, men hur skönt det ska bli att få svar en gång för alla. Känns så bra att vi ska få veta.
Lena är underbar och fick ett julkort, för hon om någon är värd det.
Väl hemma i huset har Lias busat, och sover nu gott. Jag har hunnit slå in julklappar så fingarna blöder, pappret tog slut och jag är i behov av mer. Pannan är det fyr i, tvätten hängd, och "lussekattsdegen" jäser.
Jag sitter och lyssnar på musik och inväntar Ted, Rami och Nana....Funderar vilket jag börjat göra mer och mer på sista tiden. Ibland har man mycket i huvudet, bra saker men det maler och maler. Ha ha ha ha...Julfest

åh alla dessa julfester! Idag ska Ted på julfest på sitt dagis/förskola. Lias han ska besöka BVC och fina Lena, lämna julkort och väga, mäta sig. Ska bli kul att se vad den lille klumpen väger, för han blir bara tyngre och tyngre min lille Gosse.
Vi har en mysig morgon här hemma, Lias leker med bakskålar och stekspadar. Ted myser framför tvn och jag ska dricka klart mitt kaffe, för detta med bakbunkar och bakslevar funkar. Lias leker med det, tänk att det kan vara så kul?!
Såg så kul ut när han väckte sin bror idag. Han tittade länge på honom, sen började han prata med honom och Ted gjorde inget annat än att le mot sin lillebror då han såg honom. Underbara barn. Lias är piggare! JA! Jag vaknade med tonvis av snor i näsan, men det skiter jag fullkomligt i. Lias går nu att sätta ner på golvet igen, och han leker. Har ännu inte tittat om hans små framtänder "spräckt" genom tandköttet ordentligt. Kanske kanske och då har jag tillbaka min goa glada kille.

Som var dag tänker jag tillbaka ett år. Förra året i november åkte Tina min till Frankrike, jag diskade på Nisses 30 års fest, och Lias Liten låg i magen och gottade sig. Tänk vad tiden går, vissa kommer och går.
Andra består, nya bekantskaper, nya utmaningar och nya lärdomar. Nya glada nyheter och mindre bra nyheter. Glädje och sorg.
Behöver jag säga att jag är taggad för 2011!?

 


Ännu mer klappar

Var mycket mysigt att gå en knapp timme på stan med Maken. Tyvärr hann vi inte till alla affärer då det stängde, men klappen ggr tre är nu köpt. Klapparna till B. Roligt att både jag och maken tänkte likadant när det gällde dom.
Barnen fick vara hos farmor och farfar en liten stund, för att underlätta och farmor hade gosat massa och farfar som är 75 år hade kröpit på golvet med barnen. Som jag avgudar dom. Farfar visade stolt sin märkessköld! Det ni!
Nu sover den lille busen, Ted är nerbäddas och maken kör in ved. Min Tina kommer på en liten pratstund, ska krama om henne lite extra för jag avgudar henne.
 AVGUDAR ER BÅDA TVÅ.
 

Macaroni

Åh, vilken morgon med en Liten som skrek och skrek. Jag blev så trött på skriket, så trött på gnället att jag satte honom i lekrummet och gick. Ja, det gjorde jag. Efter en liten stund gick jag och tog upp honom i famnen och efter en stund somnade han intill sin mamma under en filt. Är man trött mamma så är man. Mellan alla matningar, blöjbyten och skrik. Ibland blir man bara så trött. Han är inte alls sig själv, och det känns så jobbigt när ens barn är sjukt. Ted är piggare idag och imorgon blir det julfest för honom på dagis. Har haft kaffebesök idag av Helene och Fröken Nyh med barn idag. Dagen har gått så fort och nyss blev det ljust, nu är det snart mörkt igen. Lias tar en nap nu och jag pausar en stund och redan vill jag bara ta upp honom och gosa med honom. Man är inte klok så tokig man är. Granen blev vacker, så vacker men i år vet jag inte hur jag ska göra med glittret. Får nog vara i år, med bara kulor och ljusen. Ted fick glittret till att smycka sitt rum med. Vackert blev det. Mycket pynt vill han ha, precis som mamman sin. Nu ska jag packas Lias lilla väska, klockan går...


Klä julegran

Efter ännu en intensiv dag med en Liten Lias ♥ som inte vill alls så är det endast jag och Ted hemma.

Vi hade en mysig förmiddag med Tina på besök, varm choklad och sen frukost. Glasyr på pepparkakor och sen körde vi hem till Pappa och Katja på söndagsmiddag. Pappas så goooooda Porterstek, med allt gott till. Smakade på lite "julmumma" med.
Vi planerade inför det som komma skall och fick sitta och prata lite då Lias sov en stund på en mysig fäll som han tyckte om. efter det kör Patrik och Ted för att fixa gran ute hos Mormor och Morfar. Jag, Lias, Katja och Pappa pulsar fram i snön på en söndagspromenad. Härligt ute! Snön den knarrade och då är det över -7 ute berättade min kloka pappa. Vi studerade allt vackert pyntat och gick förbi deras framtida hem i februari, då flyttar dom till hus. Så mysigt!
Väl hemma så kommer dom två stora pojkarna hem med granen som nu står och väntar på att bli vackert pyntad. I år med alla julkulor som vi alltid har i. Rött, guld, tovat, gammalt, nytt. Allt blandas med vackra ljus och lite bockar och möss.
Lias har studerat jullådan och blev förtrollad av alla kulor och glitter. Undrar hur vi ska hålla honom borta från granen? Nu ska jag och Ted ♥ börja sätta i alla ljus och efter det alla vackra kulor. Snart snart luktar det skog i huset! Nu så!!

 

 

 

 

 

Med gråt och skratt

Blev sen gårdagskvällen. Maken somnade tidigt, barnen med. Sen vaknade dom båda. Lias skrek och skrek. Somnade och jag fick ta hand om lille Ted. Gjorde han så fin med nyklippta naglar och en dusch. Han kände sig sen mycket piggare! Men en mamma som sen fck springa, upp och ner. Läste lite i min bok, hann med någon mening....då och då...

Natten sen blev sent, vid över 1 ville jag sova. Maken fick ta över. Sen har jag fått sova. Nu skottas det med traktor här ute, tack Håkan. Jag har satt fyr, lagt i en maskin och donat. Nu är min Fina Tina här och jag har inte tid att sitta här.

 Nu ska det mysas och firas 4:e advent!


Shop and wrapped

Holy macaroni! What a day for us.

LIAS har som sagt varit på sitt sämsta humör nu i några dagar och endast velat bli buren, i morse tyckte jag att jag skymtade två små framtänder i övre käken. Morgonen var lugn och harmonisk, tomt utan Ted men vi kom iväg mycket tidgare än om vi haft vår lille morgontrötte Ted hemma. Vi begav oss in till stan med kalla huvuden och humöret på topp. DAGS ATT INFÖRSKAFFA JULKLAPPARNA till barnen, och till så många andra.
Leksaksaffären besöktes först, med rätt. För efter ett tag var det ganska så smockat med folk. Alla med samma mål...
Nöjda och glada strosade vi vidare in på HM och där möttes vi upp av Underbara Undersköna Tina som avlastade oss lite, eftersom Lias inte var på sitt bästa humör Barnen fick nu mycket nya kläder med, speciellt Ted som växer så det knakar nu.
Sen handla allt från alla andra med, man brukar få det uppdraget till barnen från släktingar. Men det är ganska så bra, köper man vad man vill ha till barnen. Både nyttiga saker och roliga saker såklart. För jag kan inte hålla mig!
Vi strosade nu på en fika och möttes sen även upp av Ola med Kidzen. Barn vill inte sitta still på fik och Lias var inte alls på sitt bästa humör nu heller. Skrek och skrek och mycket riktigt, TVÅ SMÅ FRAMTÄNDER SÅG VI NU KLART OCH TYDLIGT. Både mamma, pappa och Tina. Jippie! Där har vi förklaringen till detta. Nu var det mycket enklare att fatta nytt mod.
Nya affärer besöktes, maken skaffade klapp till frugan sin. Såg en väldigt intressant påse från INTERSPORT. Hm..
Tina var underbar och tog med Liten Lias i vagnen, och gick med O in på Nisses. Jag fick en halvtimmes lugn och ro. Hittade mer klappar till Lias i form av kläder från Farmor och Farfar hans. Fler affärer, men trötta vuxna och barn. PARKERINGSHUSET NÄSTA. Sen vidare till MAXI och där fick Lias en ny blöja, korvbröd och festis. Vi lunchade på Pölsemannen. Inte så lyx, men mätta blev vi. Fler juklappar till kidsen, och Ted kommer som vanligt att få så mycket så han inte hinner leka med allt. Men det är svårt att lägga band på sig själv. Lias vill jag hitta en speciell sagobok till, men det tar vi nu i veckan. Han känns inte färdig enligt mamman i huset. Fina Tina, Patrik och jag turades om att bära på en nu febrig liten kille.
Dags att hämta Ted, hem och sen har det varit mycket tårar och skrik här hemma. Lias sover mycket oroligt, Ted har nu feber han med och är genomförkyld. Ledsen för han är ju inte bra alls säger han. Jag har hunnit med en massa här hemma trots detta. Kan så vara för att jag har en underbar make som har haft hand om barnen. Tvätt i maskinen, tvätt hängas, stryka, tömma diskmaskin, plocka undan alla leksaker som vi gör var kväll. Renbäddat i kaoset. Sen har jag suttit en timme i källaren i
vårt krypin och börjat slå in klapparna med omsorg. Det är viktigt att det blir fint! Med omtanke bakom var klapp. Men har många kvar. Now i will call it the day off. Bänka mig i soffan med Ted och Patrik och springa upp för trappan endast då Lias skriker.

  

 

Makens klapp klar

Jag lyckades tajma in allt så bra idag. Vi körde in till stan, jag och två mätta glada pojkar små. En frusen bil, men fick upp dörrarna efter lite muskelarbete. Värst var kofferten, vagnen skulle ju in. Tur att Ted hjälpte till med sin bror så snällt. Jag såg direkt vad jag skulle köpa till min man. Det som jag tänkt fanns inte kvar, men hittade något ännu bättre. Vågar inte säga mer för han är här inne och snokar ibland. Kändes sådär rätt direkt. Jag gick igenom lite till barnen och det som ska köpas imorgon med. Vet vad vi ska ge dom nu, och det är skönt. Inte svårt att köpa till Ted. Han visar precis vad han önskar sig både i klädväg och leksaker. Blev så glad för den sjungande kon finns i våra trakter med så den ska skaffas till Lias. Hittade även så söta WWF djur, och Lias ska få en räv såklart. Fast jag vill ta med alla sötnosarna hem. Vi tittade på julpynt, och julkulor ska införskaffas med imorgon. Lias har ju ingen egen än. Blir ett hjärta till vårt lilla hjärta. Men som sagt så blev det endast köp till maken eftersom Ted är för nyfiken och skulle jag köpt till Lillebror så hade det blivit åsikter om det.
- DET ÄR JU TOMTEN SOM KÖPER MAMMA!
Han visade även vad han tycker att Tomten ska fixa till lillebror från honom, och han vet minsann vad lillebror tycker är kul!

Ted fick stanna med sin Farfar och jag fick min pappa på kaffebesök! Så mysigt, Lias kollade in sin Morfar med sina stora men ack så förkylda ögon. Pannan är det fyr i, maskinen går, kattlådan tömd och det är undanplockat. Endast ett varv med dammsugaren då Lias vaknat för efter en timme sover han nu. Han var helt slut min lille kille. Nu ska jag skriva inköpslistan inför imorgon. Antar att det kommer vara smockat med folk, så jag ska förbereda mig mentalt ikväll för det.
Åter till min lista och lite rim!

 

 

 

Julklapp

Igår gjordes det Smörkola med smak av lime, skottades men det snöade så mycket så det fick vi ge upp eftersom det snöade igen direkt. Lias snor rann och rann, hostade och var inte alls på humör. Jag var på ett pass och det var så skönt att komma iväg och känna musklerna jobba, svetten rinna och adrenalinet flöda. Väl hemma får man alltid vänta med att duscha eftersom barnen vill göra dittan och dattan. Igår var det pepparkakor och kel som hägrade! Lias hade feber men är idag lite piggare och feberfri. Lias leker på rummet, frukosten ska fram och sen ska vi in till stan. Ska införskaffa Patriks julklappar idag. Alltid lika svårt, argh. Eller svårt är det inte, men man vill ju sätta en 10 poängare. Nu ska mamman klä sig här medans Liten leker så fint!

c 

Jaha...sidan funkar inte. Jag som hade så ...

dsc01270 (MMS)

Jaha...sidan funkar inte. Jag som hade så mycket att berätta! Nu hägrar duschen, efter ett tiger spinning pass, pepparkaksbak och febrig liten...ta ta


Snowblizzard

Det är ju för tusan hakar en Snowblizzard ute. Snön vräker ner, idag ska granen skaffas förhoppningsvis.
Lias sover än, ja han sover än. Fick en välling vid 05:15 och har sovit så dåligt inatt. Han hostar pustar och frustar där uppe. Jag har hunnit med en massa här hemma, och kaffet har fått drickas i lugn och ro. Sotaren har varit här, ha ha ha. Brandskyddskontroll är utförd och nu väntar frukost. Det ska bakas fler kolor idag, då det ingår i julklappar till vissa. Gårdagens smörkola blev ack så goda, passar i munnen på alla kola älskare! Julkorten ska skiriva sklart och postas.
En present på posten ska fixas och så som allt annat ska det hinnas med en massa denna snöiga dag! Herrejisses, lussekatter ska med bakas. En liten kille i familjen som kan njuta av dessa goda katter. Han älskar lussekatt!
 Hujedamej, eller som Farmor säger: Halleda!

  

Holy kola

Vilken underbar dag med fina vänner! Vi fick lunch och fika hos Nana och Rami idag. Köket är verkligen så dom. Man ser vilka som bor där och det är så fint. Vi spenderade mestadels av dagen hos vännerna. Nana bakade mjuk pepparkaka, som jag älskar och jag fnittrade över den otroligt vackra magen hon nu har! För där inne bor en liten liten bebis som nästa vecka börjar öva på grimaser i magen. Åh vad jag längtar efter den lill. Hon strålar i ögonen min gravida vän. Lias var dock envis, och jag brukar ha lätt för att nana honom nu. Lägger honom bara i sin säng, men det går ju inte när man är hos någon annan. Blev gung med vagn och hålla hand i nästan 50 minuter innan han gav med sig. Invigt BEBISENS VAGN!...Sen när han vaknat fick han sin belöning. LUSSEKATT! Han åt som en häst! Så tyst och så nöjd en bra stund!! HAN BARA TRYCKTE IN BULLEN!
Hem och gjorde riktig husmanskost, egna köttbullar, potatis och brunsås till det rårörda lingon. Sen var det dags att hämta min Vackra T. Väl hemma igen tjötades det i fulla muggar, männen var i badrummet och mer och mer gips kommer nu upp. Det går framåt, dag beställdes även TRE nya fina dörrar. En till badrum, en till källartrappan och en till lekrummet. Så att vi har samma dörrar i vår hall. Kommer bli så fint! Åh som jag längtar nu efter ett värmande bad i vårt massagebadkar!
Tina och Lias var med när jag kokade Smörkola ala Laila, och alla hjälptes åt att smaka såklart. Ibland kan det kännas tuffta att inet få göra mycket själv, att alltid ha Lias hängande i benet. Men samtidigt ganska så msyigt, för han VILL till mamma sin. Hoppas nu inte att han blir pappig då jag ska börja skolan. Jag tycker det kan vara ansträngande, men ändå så...ja ni vet...ÅHHH! Fina Tina matade Lias så jag fick klä in dom i papper. Det är det ju det som tar tiden. Pratade lite med Pappa i telefon, och det var för längesedan. Inte ofta man säger: Jag älskar dig! Till någon, men idag kändes det rätt att säga det. För jag älskar verkligen min pappa, och det var härligt att höra det från honom med. Jag är ju pappas flicka! Tina min är hemma nu, pussat henne hejdå. Fast inte så länge denna gången tack och lov. Barnen hostar på ovanvåningen, men sover båda två. Jag och maken spelar Chicago och nu gör han en varsin köttbullemacka. Vi måste ju ha energi då vi ska spela. Morgondagen bjuder med på massa skoj! Love life.

 Precis vaknat, mysigaste som finns!

 

Dra mamma i benen

det är tack vare min Ted som jag kan sitta här och önska alla en godmorgon, eller numera förmiddag.
Vi har haft fullt ös hela morgonen och kommer nu på att jag glömt ringa till dagis, Ted ska ju vara ledig idag. I all hast är det glömt. Allt är nu packat, alla klara och vi har en trött lillebror här hemma som jag hoppas somnar i bilen. Vi ska till Nana och Rami och titta på deras nya fina kök. Ska bli så spännande! Lite julkort ska lämnas, jag tar alltid lite och lite.
Nu hör mamma att barnen ropar! Tjohej! Vad mycket kul vi har inplanerat idag! Besöka vänner och baka!

 

Vad skulle jag göra utan dig Älskade ungen min! Ted är min lilla klippa!

Hönan

Efter att Lias somnat efter en busig dag och kväll bänkade jag och Ted oss i soffan och tittade på Leilas jul, som vanligt så inspirerade! Vi ska göra dom där goooouda "Julsnöbollarna" snart, mycket snart. Det ska även göras smörkola, julkola och lussekatter och bullar. Vi ska smaska under julen vill jag lova. Patrik och Svärfar har spenderat kvällen inne i badrummet, gips har nu börjat sättas upp. Nu blir det mer och mer ett rum, även om det tar en hell of a time. Men, i slutändan kommer det bli så bra. Vi kommer ha att göra i helgen iallafall både med julklappsinköp och klinker/kakel köp.
Barnen har busat på! Ted har badat sin lillebror, till båda stora förtjusning!
LIAS SKVÄTTER VÄRRE ÄN EN VATTENSPRIDARE. Ted tycker det är skitkul och visar honom hur han ska göra för att det ska skvätta mer. Tur att vi har ett icke renoverat kök än så länge som tål det. För som det kan se ut efter ett bad! Ja, Lias badar i vasken. Precis som vi så många andra gjorde då vi var små. Går hur bra som helst! Jag är piggare idag än vad jag var igår, men jag ser faktiskt fram emot att börja studera. Ska bli kul att sitta i skolbänken igen, sen kommer det inte ta lång tid pga både valideringar och annat. Jag är ganska så mätt på att gå hemma nu. Inte att vara hemma med barnen, men allt som hör hemmet och städ till. Att endast göra detta hela dagarna tär på en. Jag söker redan extrajobb och hoppas på att få ett bra "sommarjobb". Mycket i huvudet som snurrar nu. Jag skulel nog kunna skriva en uppsats om dagens, gårdagens och framtidens bekymmer, tankar och löften. Nu avslutar jag med att berätta att nu ska denna Hönan gå och ta en lång varm dusch.

 Pussla med bror sin! Lias får vara med på allt, men det finns vissa villkor...


Det där

vilken hektiskt morgon det blev, men snabba var vi. Trots att då vi skulle köra så har Lias valt att bajja lite.
Fröknarna berättar att det går huvudlöss på dagis, och direkt börjar det klia i mitt blonda långa hår. Jag får panik på allt som har med löss och djur på kroppen att göra. Tänkte på igår då alla barnen gick LUCIA och tänkte på vilken lushärva jag var i. Kan inte hjälpa det. Ted ska minsann kammas noga ikväll. Får han sådana jäklar i huvudet flyttar jag ut, ja det gör jag!

Kaffet avnjuts nu, efter en morgon med fix och don. Är ännu inte klar med allt som ska göras idag.
Maskinen går i källaren och jag njuter av en paus i stundens hetta.
Jag sitter med en filt om mig och planerar vad som komma skall. Åh herregud, kylan den kryper in här. Brrr.


 


Kaffe och en paus hoppas jag på. Samla ene...

dsc01261 (MMS)

Kaffe och en paus hoppas jag på. Samla energi.


Det kommer någon där

jag vet nog vem det är....

Glad Lucia! Idag har min dag gått i jag vet inte hur många knyck. Jag vet knappt om jag hunnit andas, men eftersom jag fortfarande gör det så. Jag är helt slut, men nöjd eftersom Ted gick LUCIA tåg på dagis nu ikväll. Vid femsnåret tågade världens finaste Lucia tåg ut i kylan. Åh jag smälter av stolthet. Mäkta stolt. Ted läste sin vers som han lärt sig så bra:

- Och julens lilla tomte, med gran och julejul. Vi önskar fröjd åt alla i varje hem och hus!

Lussetåg, kyla och sen hem och efter många om och men en middag. Fina Tina min har varit här, Erica och barnen. Björne och i skrivande stund står dom i köket och jag vet inte vad dom gör men det låter kul.
Lias är vaken än, och även den lille knodden min.
Mamma skulle kunna somna sittandes, men dagen har
mer att ge...

Jag älskar Lucia och allt vad dagen innebär!

FICK ROLIG POST IDAG MED!
Ska berätta om det imorgon och visa våra vackra julkort för 2010! 

Förra årets utelucia. Måste ju visa bilder sen på årets sötaste tomte i Luciatåget!Vill man åka pulka så ska man åka pulka, jag och Ted 07!

 Kom att tänka på Nobelmiddagen 08. Härlig kväll. Du är så vacker!

Håll i hatten

Idag har vi verkligen haft söndag! Jag körde för att träna och sola i förmiddags.
Eller nja mer efter middag eftersom vi sov så länge...men över 50 minuter på Crosstrainern gjorde sitt. Jag var helt slut efter det, men skönt. Inte hunnit träna mycket denna veckan, men snart blir det ändring på det. Hi hi hi.
Väl hemma igen så busade pojkarna för fullt! Både Ted, Patrik och Björne. Nu är dom på Kung Fu avslutning, MIN Tina är här hos oss. Så mysigt att ha henne hemma, känns som hon aldrig varit borta. Känns som om det var igår vi var 14 och hittade på allt vi gjorde. UNDERBART är bara förnamnet!

 
Söndagsmorgon, glad 3e advent. Vi tar vara...

dsc01257 (MMS)

Söndagsmorgon, glad 3e advent. Vi tar vara på förmiddagen!


Familjen på kalas! All together.

dsc01254 (MMS)

Familjen på kalas! All together.


Suddigt, klart.

har haft en riktig innefisardag! Förutom hämtning av gipsskivor till badrummet har vi bara varit inne och myst. En garderob har rensats, och kaffe har druckits. Dammsugaren är rastad och barnen har vi myst massa med. Nu är vi alla klara för kalas, förutom Liten som sover gott i sin säng. Det hade varit skönt med en powernap nu, speciellt när mörkret kommer smygandes. Jag har på mig en för stor men ack så skön tröja jag hittade i min garderob idag. Känner för mys idag, och inte mycket annat faktiskt. Ett parti kort hade varit kul! Har man gått i mjukbyxor, och t-shirt hela dagen... fortfarande känner för det får det bli ett snyggare alternativ, för Svärmor fyller ju år och ska bjuda på massa smaskigt som vanligt.
Vi kommer antagligen komma hem mätta och trötta sen....

 
 

Då vi mötte rocklegenderna Helloween

Jag och B styrde i Onsdags kosan mot Lund och Mejeriet. Aldrig varit på en sådan intim konsert. Så annorlunda jämfört med en stor arena. Så mycket mer än en arena. Även om en arenakonsert är mäktigt! Att stå och hoppa i Globen är inte heller helt fel, eller i hetta sitta och vänta på Scandinavium, och i sommarkvällen hoppa till Fear of The dark. Uppväxt med just dessa Tyska legender, och för annars kanske många ett okänt band, men för mig ett möte med för mig legender inom musik.
Efter en liten rundtur i Lund, både till fots och med bil. Iskalla fötter men taggade och glada ändå fick vi slänga i oss en varsin Burgare på Sibylla och sen hitta till Mejeriet. En öl medans vi inväntade förbanden och Power Metal bandet från Tyskland som sedan 1979 fått många att hoppa till musiken, Helloween. Sen började "Avatar" spela, något hårdare än vad jag vanligtvis lyssnar på. Men ändå att det föll mig i smaken, B sade att det var annat som föll mig i smaken men jag tyckte att dom var underhållande att lyssna på. Efter Avatar som är från Göteborg så var det dags för danska "Stratovarius", som för mig är en mis mellan just Helloween och Iron Maiden. Hade många bra gunglåtar och jag hoppade till en av dom. Trummisen hade upptäckte den enda blonda i fronten vid grindarna och eftersom jag stod och tryckte och log mot honom så gick han fram till den blonda J och gav mig sin trummpinne. Jag hoppade ännu mer efter ett leende från denna rockaren. Vad han kunde banka på trummorna! Liten paus och den lilla scenen blev större och "jättarna" intog scenen. Ja det var verkligen en växande konsert. Från att gå till mindre bra, bra och sen när legender enligt mig entrar scenen var mäktigt. Till musiken av deras nya låt från deras nya skiva "7 sinners" spelade dom "Are you metal?". Woho!!
Vi hoppade till många nya bra låtar så som "World of fantasy", "Where the sinners go"...
Även många nostalgitripper fick vi vara med om, "Future World", "I want out, "Keeper of the seven keys" och avslutningen var den bästa med "Dr Stein". Woho igen! Jag var lycklig som en speleman, och Björn råkade tappa plektrummet från basisten. Men jag insisterade att vakten skulle ge mig det, självklart fick B det i sin hand och glada och nöjda i hågen körde vi mot Norra Delen av Skåne igen. Med en frågelek för att hålla oss vakna. Tror dock inte att man kan somna i det sällskapet, då vi alltid har något att pratat om. TACK för en riktigt Power Metal kväll Björne!

  

Hitta dit både i bil och till fots i vinterkylan.

 

Avatar börjar mjuka upp den entusiastiska publiken.

 

Stratovarius, ser ni trummisens ögonfäste? At the blond one in the front!

 


Vi inväntar Power Metal "Helloween"....
And then...

 

 

Ännu en fantastiskt konsert! Längtar redan efter nästa!
Vi ska måla hela världen

Idag har B varit och "lekt" med oss! Haft så fantastiskt kul. Barnen så ovanligt pigga, snälla och glada. Lias sovit småsnuttar och Ted så snäll! Vi har ätit en sen men god frukost, målat massa med fingerfärg. Jag vet inte hur länge vi satt och kladdade med dessa kulörer. Visst är det fantastiskt kul? Kladda kladda och kladdigt blev det. Blev färg både här och där, tur att den är vattenlöslig. Ha ha ha. KUL HADE VI! Blev lite film (julkalender), och kortspel med! Avslutades med lite mat innan B körde mot en storstad.
Kvällen har bjudit på en lång promenad med barnen, och nu kollar vi som alla andra på IDOL.
Musiktokig som jag är! Åh får ju inte glömma (har inte glömt) att berätta, och vår konsertupplevelse. Ska bara ha tid!

TACK
FÖR IDAG B!

 

 
Mamma pappa jobbar, barnen myser i pulkan.

dsc01250 (MMS)

Mamma pappa jobbar, barnen myser i pulkan.


Fingerfärg!

dsc01249 (MMS)

Fingerfärg!


Utväxt bort!

  

  

Underbart att ha dig HEMMA! Det känns så skönt. En dag på stan, maken kompledig. Jag, Farfar och Ted gick och Ted blev fin fin i håret. Farfar och Ted tittar på rulltrappor och tåg och fikar medans mamma J går in på HM. Oj vilken rea. Hmpf.
Blev en liten bolero med hem och slingfärg som jag fått rekomenderat av en frissa. Väl hemma kommer min Tina och jag fick bli vacker i håret. Eftersom maken skulle träna så fick Ted vara barnvakt och det fixade han galant. Lias var supertrött, men Storebror fixade det och sen somnade Lias gott i sin säng. Jag blev så fin i håret, finare än på år! Sist jag var såhär nöjd över att bli av med en utväxt var då Josse slingade mitt hår för sisådär två år sedan. TINA FIXADE DET GALANT! Ingen mer hemsk utväxt och inga fler svordomar. Vet nu att jag ALDRIG kommer att göra det själv igen. Nu sitter hon och flätar mig, inbakad. Åh så skönt!!! Nu ska vi tvätta ur hennes färg, håll tummarna för att hon inte hoppar och biter mig. Men med hennes hjälp så hoppas jag att hon med blir nöjd. My lovely girl!


En fullständig update om gårdagens "äventyr" med B kommer,
och massvis med bilder då vi såg dom tyska rocklegenderna. I had a blast!

Farfar föreläser om div angelägenheter. Id...

dsc01248 (MMS)

Farfar föreläser om div angelägenheter. Idag ska vi hitta på massa, pk är ledig. Behövs efter gårdagens äventyr!


Stratovarius rockar nu sönder!

dsc01246 (MMS)

Stratovarius rockar nu sönder!


På konsert! Just nu..Avatar

dsc01245 (MMS)

På konsert! Just nu..Avatar


Julkalender

 1. Visst är det underbart att gå upp, mysa ner och se ett avsnitt av en bra julkalender. Jag vet inte om det är för att man var liten som man tyckte att dom var bättre "förr". Här kommer min JULKALENDERLISTA!

  10. En decemberdröm

  9. Ture Sventon privatdetektiv

  8. När karusellerna sover

  7. Allrams höjdarpaket

  6. Klasses jul

  5. Mysteriet på Greveholm

  4. Pelle Svanslös

  3. Sunes Jul

  2. Jul i Kapernaum

  1. Pettson och Findus Tomtemaskinen

   

Doft


Det där med dofter är ganska så kul. Jag har dille på dofter, detta med nytvättat, nyduschat, renbäddat, städat, fräscht. Åh, kan sniffa länge. Blåa ut en tändsticka och sniffa på svaveldoften. Hu så tokig man är.  Jag sitter nyduschad och sniffar på min långa lejonman. Lias sover, han fick sitta och titta på i sin matstol för mamma ville duscha och det gick så bra! Ted är på dagis och leker lite. Jag ska koka en kopp kaffe och ha lite rast innan det är fullt ös igen. Ska titta genom lite mer julkalendrar så jag kan göra en lista. Vissa minns man otroligt mycket, andra lite mindre. Igår kom min vackra Tina hem från LONDON och det känns så skönt att ha henne hemma igen. Känns som en lättnad, och extrem kärlek.
Nu, kaffekokaren...


Koka knäck

Vi bestämde oss för att koka knäck nu ikväll, maken valde att stanna hemma från träning, och förutom att skotta vår stora gård så hjälpte han till med barnen ikväll. Lias och Ted fick vara med en stund, men just till att hälla knäcksmeten i formar står jag för. Horribelt varmt för små små fingrar! Ryggen blir sakta men säkert bättre, var nog promenaden och att jag rör på mig som gör susen. Tror man ju inte när man har ont, men jag är så van nu efter x antal gånger. Knäckkok och barnbus. Lias som ni ser nedan hänger sin mamma i hasorna.
Vi har även tittat på gamla julkalendrar och imorgon ska jag lista dom 10 som jag tycker bäst om! Nu för vi över bilder på den externa hårdisken, och Lias håller på att nattas. Sen är det grown up time och varm choklad!

  

Så göra vi när vi kokar våran knäck, kokar våran knäck, kokar våran knäck....Se och lär ungen min!


Vi trotsade snö och is

Bestämde mig för att gå och hämta hem Ted. Det blev en promenad på över 1 ½ timme i snön. Väl hemma smaskade vi på Blåbärssoppa och pustade ut. Vilken runda det blev, gör jätteont i början. Sen blir musklerna varma och jobbar på bra. Känns så skönt att få lite motion för dagen. Nu sover Liten, Ted ser en film och jag har burrar ner mig under en filt. Tänkte titta tillbaka på julkalendrar från förr och kom på att imorgon ska det göras knäck!

 

 

Release me

Release my body. Åh vad ont det gör. Men tack för hjälpen Nana, vad det underlättade. Lias sover än och jag samlar krafter att lyfta honom ur spjälis. Tänkte först ha lite morgonmys sen ska vi ut och gå i snön. Oj vad snö vi får, det dalar ner vita vackra flingor. Underbart vackert! Jag sitter med mitt kaffe som maken så snällt laddat till mig. Det är det lilla som gör det.

Känner att jag vill ut och fota i detta vackra landskap vi har nu! Helt otroligt så fint. Nu har vi ju äntligen snö i December, fantastiskt!
 

Jag ger mig icke

Lias somnade och det gjorde även jag och Ted på eftermiddagen. Vi snarkade ikapp! Helt slut alla tre.
Maken kommer hem till ett mörkt hus, jag låg under en filt och tyckte mest synd om mig själv. Men det varade inte länge. Det var skönt att han tog med sig båda barnen på äventyr, jag kunde hänga tvätt i lugn och ro, vika och lägga in. Kurade ner mig framför datorn och skulle se VD men det hängde sig hela tiden. Jag satt och funderade i soffan och kom fram till att här kan jag inte sitta och tycka synd om mig själv. På med kläder och tog en härlig promenad i vinterkylan vilket var väldigt uppiggande, det visste jag ju. En varm dusch och ännu mer piller.
 Nu sitter jag här och inväntar min familj, vill höra allt om pulkaäventyret! Hoppas på att vakna utan ont imorgon med!

När jag blickar tillbaka på helgen som gick så blir jag så glad! Jag tänker positivt, always.
 

 

Med djup snö

ska jag efter en lugn förmiddag med det vanliga stöket strax hämta hem Ted. Vilket jag längtar efter, både jag och Liten.
Det har knackat till i min rygg och jag hoppas att jag kan ta någon pilla, ut och gå och värma ryggen så ska det gå över och inte eskalera. Jag har varken tid, lust eller råd med det nu. Speciellt inte tid, har så mycket jag ska göra, som VI ska göra så jag ber att ryggen inte ska svika mig nu. Men det som göms i snö, kommer fram i tö. Gode gud låt min rygg få förbli hel. Powerwalk ikväll minsann! Sen ryggövningar om det inte knäpper till rejält, för då kan jag inte gå bara. Kaffet puttrar så en kopp innan vi skottar oss fram med bilen i snön.

 
Storebror, vi längtar efter dig!! Snart ska vi hämta hem dig och busa massa!Årets första

julbord är avklarat, njuta och insupa stämningen.
Helgen har gått i rasande fart och när man har kul så går tiden fort.
Boysen var på läger hela dagen och väl hemma fick jag äntligen gå och duscha tack vare underbara Svägerskan Katarina som tittade till barnen. Det var skönt efter en arbetande dag, kroppen behövde det. Årets första julmat var superb, det enda som fattades var julskinkan. Kul hade vi men var alla trötta efter en dag med fullt ös.
Söndagen och 2:advent spenderades med en härlig frukost och sovmorgon, sen bar det av till IKEA i snöyran för att byta vår badrums inredning. Tack och lov att det blågula huset är så tillmötesgående och även om det gått tre månader så fick vi byta ändå. Nu kan jag luta mig tillbaka och vara nöjd med inredningen. Jag får min underbara förvaring till både handdukar och smink. Lovely! Lite smått och gått följer alltid med hem och tiden den gick så fort. Skulle varit på möte på kvällen men pga snön och vårt besök på IKEA så fick det utebli. Vi var ju tvugna att byta det då tid fanns. Kvällen spenderades med Mina pojkar och B Nu efter en väldigt tidig morgon är Ted på dagis och Lias sover. Jag hann med att skotta lite då Lias sov en stund i bilen, men nu gott i sängen sin. Jag ska krypa ner i soffan och låta tvätten vänta en liten stund till...den försvinner ju inte precis.

Efter IKEA besök hela dagen fylls nu fotov...

dsc01243 (MMS)

Efter IKEA besök hela dagen fylls nu fotoväggen upp med nya bilder. Badrumsinredning äntligen ok! Kaffe next...


Årets första julbord är nu uppdukat. Nu sk...

dsc01232 (MMS)

Årets första julbord är nu uppdukat. Nu ska denna nissen äta!


Arbetande kvinna

En hårt arbetande kvinna idag, här gör kvinnan även "mansgörat". Är inte rädd för att rasta mina "Humle" och "Dumle" och bära, släpa och dra. Resultatet? ALL 16 kubikmeter ved under tak med stor hjälp av Farfar min. Farmor har haft barnen, Ted har kusinen här och busar. Gungorna nerplockade och veden som redan var lavad ute är nu inne i pannrummet. Sen har jag även satt fyr. Tjit vad jag känner mig som en man, har ändå gjort all kvinnorgöra idag. Dammsugat, nattat bebis, matat och bytt blöja. Skottat och hjälpt Svärfar liiite i badrummet. OMG! Har fått min träning idag! Fast jag har fortfarande energi att göra av med. Nu ner till byn, Lias sover har Svärfar här som har ett extra öra mot hans säng... 

Jag vet inte vad jag/vi skulle göra utan er som hjälper oss så mycket! Svärfar har varit här sedan i morse och är kvar än, i badrummet. Farfar som kommer och hjälper mig till som tätt i trädgården, och Farmor som är UNDERBAR med barnen. Vad vore jag utan er. Hur ska jag någonsin kunna tacka er?

Tokmajja!


Vid spisen

låter finare än vid micron ;)

Vilken hejdundrande dag. Det enda som fattades var passet som ställdes in ikväll pga alla latmaskar,
förlåt men så tyckte jag då. Rami har varit här hela dagen och lekt med Ted. Fina Erica min, Sanna och Milia kom med. Massa bus och hyss. Pannkakor till alla och ännu mer bus.

Lias har ätit pannkakor för första gången och han var tyst som en mus och smaskade högt!!

Liten Lias som sov för lite i eftermiddags och var ledsen sen. Vi bestämde oss för att hämta Maken på jobbet. Hamnade bakom saltabilen och det tog tiiiid. Väl maken i bilen så körde vi och fredagshandlade. Vi har gjort supergoda köttbullar här hemma, köpteköttbullar är big no no på julbordet. Har även gjort en sats med vår egna julkola, men den blev för lös och dom två stora pojkarna är nere i affären och skaffar mer grädde som är en av ingredienserna. Kommer inte ge ut receptet, sorry. Dom är sjukt goda, och jag har lovat julkola imorgon så jag ska göra en sats till och denna gången ska den få vara inne längre. Lias sover sedan 19:35, jag sörplar kaffe och inväntar pojkarna.
Tänker på Teddy som ligger och föder barn nu! Önskar henne och maken lycka till. Snart är hon här!

 

 

 


Vi gör julkola och köttbullar!

dsc01229 (MMS)

Vi gör julkola och köttbullar!


Godmorgon Fredag och önskningar

Jippie! Godmorgon Fredag TJOHO! Vaknar av en Liten som kallar från sin säng, sitter och pillar med sina djur och när han ser mig så ler han med hela ansiktet! Det leendet ger så mycket!

Sitter och funderar på önskelista för julen 2010. Ted har såklart gjort sin och Lias vet vi ungefär vad vi ska köpa. Blir inte mycket leksaker eftersom rummet redan är överfullt med leksaker och Lias hinner inte leka med allt. Men Teds önskan ska vi nog kunna ordna!
Vad vi vuxna önskar oss? Tja, förutom presentkort på diverse klädbutiker och sportbutiker så önskar både jag och maken samma sak. Även där, samma sorts butiker roligt nog. En resa till värmen nu till nästa höst hade suttit perfekt med.
 Tror att det endast är vi i hela komunen som fortfarande har en sk "tjocktv". Till och med min Farmor och Farfar har en "platt tv". Så därför önskar vi oss en dyr klapp i år. Och har nu börjat spara till den. Så trött på att se den stora klumpen som tar sådan enorm plats i vårt ack så minimala vardagsrum. Så uppdrag tv och Blu-ray SPELARE med. Gärna en sådan där liten manick som jag tror kallas usb ;) som kan lagra och spela upp film och musik på tv. Då våran tv är väldigt oldschool och var superny när vi köpte den för sisådär 6 år sedan så fattas detta underbara uttag. Jag hade inte tackat nej till en varsin iPHONE 4 heller. Eller grymt ljud till tvn. Like the moviesound. Kommer ihåg då vi köpte vårt första surround. Vilken skillnad det blev!
Så dyra klappar, men lite och lite i soppan gör sin del. Precis som med träning, allt tar sin tid.
Så när jag ändå är igång önskar jag mig en ny bil med som redan är betald. En smart familjebil med lite ös och klös. Gärna en Saab eller såklart Audi. Audis nya sportcombi hade mer än gärna fått flytta till vår uppfart, även om det är önsketänkande. En ny vedpanna och ett färdigt badrum. För att vara ännu mer extrem en klar utbyggnad (vardagsrummet som det är nu ska bli matsal och uterummet som det är nu tv rum med en NIBE spis såklart gärna en som maken gjort), uterum ut från ett nytt kök. U wish!

För att vara mer realistisk så hade det varit kul med nya undies, träningsbyxorna från Gymgrossisten "Better Bodies". Sen finns där tusen tanks jag vill ha med såklart. Ett par nya snygga jeans eller klackar att gå i som jag tyvärr så sällan gör. Har dom mest på hyllan för att se på. Nya mjuka sängkläder är med toppen att få, är dock kräsen så där gäller även presentkort.
En bra bok, gärna med vampyrism infattat. En bakbok ala GI eller LCHF, en tomte till min samling eller vaför inte en mjuk "vara inne och mysa en dag dress". En hudlotion som luktar hallon eller ett mumsmums med samma "smak".

En kaffeförgiftad mamma en fredagmorgon kan kräka av sig mycket. Nu sak jag jaga efter Liten och se om våran Katt vill komma in. Anar att han fryser om sina tassar nu.


 När man har fått klappar sitter man på sitt rum och begrundar sina klappar.
En mamma vräker tomtegröt en annan kväll julen 2009....

Awards

Inte bara en, utan två fina awards har jag fått idag! Så glad jag blir!

 TACK Fina
Becky och Louise!

Som vinnare av awarden ska du:
- Lägga upp bilden på din blogg.
- Tacka o länka till den du fått awarden av.
- Skriva 7 saker om dig själv
- Skicka vidare till 7 vänner

7 saker om mig.

* Jag är såld och fascineras sedan barnsben av dessa märkliga men ack så vackra vampyrer.

* Snurrar håret så fort jag är sysslolös.

* Tänder ljus var kväll, och luktar på tändstickan då den blåses ut. En tändsticksfettisch?
.
* Sjunger och pratar för mig själv, då jag inte tycker om att vara helt allena.

* Finner ro av att ha det rent hemma.

* Älskar musik och är allätare, men Rocken står mig varmast om hjärtat.

* Jag fryser nästan konstant, tråkmåns och sover med full mundering.


Jag skickar vidare och ger awards till dessa
guldklimpar! Dessa 8 bloggar jag läser var dag!

Teddy

Fröken M

Anna

Josefine

Fine

Sanna

Evelina

Förlåt, måste bara ge vackra underbart vackra blivande författaren Lina en award med!

Mjuk GI Pepparkaka

Har precis smakat av den och det blev jättegod. Jag äter lite blandad kost, jag känner lite så att kan man välja ett nyttigare alternativ så är det ett självklart val för mig. Efter två veckor av att äta lite allt möjligt, och må lite dåligt känns det bättre med att äta det jag mår bra av. Just socker är en bov. Just nu till jul så är frestelserna många, tro mig jag äter mer än gärna julkola och pepparkakor av vanlig kaliber, janssons frestelse och julmust. Men kan man göra några av gottesakerna nyttigare så är det ju toppen. MJUK PEPPARKAKA är en stor favorit hos mig. Idag blev det en hemma hos oss. Luktar bara "mjuk pepparkaka" här hemma. Om det nu kan lukta så!

 

 

Pumpat

Har varit duktig och pumpat lite fast två vakna barn, men jag fick lite hjälp med. Med härlig musik kan man göra allt!
Idag har jag tränat till Kato- Turn the lights off, Mando Diao- Dance with somebody och Olas Unstoppable bland annat. Ett litet men intensivt pyttepass som innefattade överkroppen mest. I cirka 18 minuter! Det lilla gör skillnaden!

 

Mamma kör crunch på alla möjliga vis och jag klänger på mamma lite, men mest på min Storebror.- Kolla min mamma så duktig hon är! Hon ger sig aldrig och jag peppar på...- Åh, nu är det tungt för mamma min. Jag klappar och peppar henne....Kom igen mamma, du klarar plankan lite till....

Why so early

Ja, det kan man fråga sig?! Åh Lilleman vaknade idag vid 05:15, ville inte somna om med endast napp och vi insåg snabbt varför. BAJJAT och ville ha välling. Han är ett bajsmonster på morgonen. Ted vaknade han med men han lyckades somna om och det gjorde han minsann rätt i. Vakna med The voice har nu äntligen börjat och jag känner doften av bajj för tredje gången idag redan. Åh detta lilla bajjemonster. Det är härligt att se hur kallt det är ute, man purrar ner under filt eller intill sin kudde och bara myser av att få vara inne. Snart tickar klockan över på 7 och dagen har nu börjat. Idag är min kalender helt tom, vet dock att en viss donna kommer hem idag och jag hoppas på att få höra av henne idag. Annars står det bara ett pass i min kalender idag. Det behövs. Träningen är lite isig just nu, varför vet jag inte och på tal om det ska jag nog stå och göra lite funktionell styrka när Lias somnat. Känner kroppen kallar! Mår så kasst av att inte få göra av med mer energi i form av träning. Vet inte om det är vädret som gör att man stannar inne och inte kör intervall sent på kvällen ?

 Hoppas att ER morgon blir underbar med mycket kärlek.
Jag, vi håller våra tummar

För maken nu ikväll. Han är säkert redan färdig med garderingen. Men inte förrän nu kan jag skicka lite positiv energi och kärlek i tankarna till honom. Ted har somnat på soffan och Lias direkt i sin säng efter en välling, idag 19:30. Går fortfarande jättebra med att somna själv. Hoppas att maken klarade sitt andra röda nu! Skulle så gärna velat se detta med, precis som vi var med på första garderingen till det röda. Tänk vad tiden den går!

 


Nu ska det bakas igen

Ja, Sanna och Ted kunde inte hålla sig så dom har redan bakat en vända i eftermiddag! Snart kommer Pappa och Katja med hemmagjord deg, det ska bakas igen! Oj oj oj så många goda pepparkakor!
Jag fotar som en tok här hemma och har förevigat denna underbara lykta som är gammal med en historia. Min Farmor och Farfar hade alltid den uppe till jul och som liten älskade jag den. Jag fick den då dom sålde sitt hus för över 9 år sedan och nu pryder den alltid mitt fönster till jul. Tänder den, och tänker på dom. Finaste fina. Idag har farfar varit här och slängt in ved till oss. Han är inte klok så mycket han orkar. Vad skulle jag göra utan er?


Busa är det bästa jag vet!

dsc01226 (MMS)

Busa är det bästa jag vet!


RSS 2.0