Bus eller godis?

Igår knackade två små häxoroch ett spöke på min dörr. Gud så gulliga! En amerikansk sed som lockar svenskar och jag tycker att det är kul. Man ska inte ta lätt på döden och glömma varför man firar Allahelgona bara.
Bus eller godis kan man göra. Mest kul för barnen som ännu inte förstår vad det är VI tänker på.
Sen att jag ska ha häxhatt på mig är inget ovanligt....burkar jag ha då jag tar en tur till Blåkulla.

Har haft gäster inatt. Sanna och Bellan har sovit här inatt. Patrik kröp ner till mig igen i morse, eftersom bilen inte är säker att köra med pga våra bromsar ville han inte köra då det var -5 i morse. Olyckligt om det skulle hända något. Vi får ta det, dom extrapengarna kan vara hans liv. Vad är då pengar värt?
Ätit frukost och barnen spelar x-box. Jag dricker kaffe och inväntar Erica. Vi ska spöka ut barnen!!!!



Ikväll är nästan ett måste att se en läskig film, men vilken??

Nu kom Erica min! Dags att göra lite spök av dagen!!

Din mamma är så nyfiken

image25

Bebis har puffat mycket nu i eftermiddag. Puffat så toaletten har varit besökt X antal gånger...

Har barn som busar här och snart ska Ted på BIO med Erica och följet. Jag ska passa Milia min.
Inväntar mannen som lagar bilen som pajjat (ja nu igen)..Tröttsamt men verklighet.
Känner på bebismagen. Hoppas på en lugn kväll med IDOL och lakritssnören. Ska ut och gå med Milia i bärselen. Hur långt jag nu orkar gå med henne på magen?

Vecka 21

Ny vecka idag och nya tag.



Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen

Graviditeten min "vår" går framåt. Jag tycker att det går skrämmande fort denna gången. Kissenödig stup i kvarten, fast att det knappt kommer något alls. Detta kissande...argh. Trött på kvällarna och yr från och till. Benen har börjat svullna lite. Märker när man har vanliga strumpor på sig. Just i skrivande stund är bebis vaken. Buffar och inatt var inget av dess like. Vad h*n vände sig i magen. JISSES! Kändes som om lill skulle krypa ut.
Har ont i livmodern från och till. Emellanåt kan det göra riktigt ont. Annars njuter jag i fulla drag av den växande magen min. Även maken min han väntar och längtar.

  



Idag blev det biskvibak. Erica kände lukten och kom efter Emilias vaccinering (nej inte mot svininfluensan såklart).
Självklart kom dom inom för Erica kände doften av nybakat. Smörkrämen gjordes och barnen var såååå sugna på att smaka. Ska först vara i kylen i en timme, sen ska dom doppas och Erica fick nöjet idag ;)

  

  

Blev tredubbel sats och det var väll tur. Jag hade på känn att Erica min skulle komma. Emilia blir ju 5 månader idag! HURRA!! Lilla snäckan.
Blev fika och kel med mannen min innan han skulle jobba sista kvällen för denna veckan. Sista gången han jobbar fyra kvällar. Endast tre kvällar sen, och då han jobbar dagar så är han numera ledig fredagar. Han ska vara lite pappaledig. Ska bli så skönt. Farmor och Farfar kom, samt lillebror min. Sen gjorde vi Paneng och smaskade. För nu var jag hungrig. Magen kurrade. Vi spelade Yatzy sen badade jag lilleman. Eller han har badat själv med sina dinosaurer och tittar på Lillefot nu. Jag sitter och längtar efter maken min.
Maken som inte ville vara med på bild idag....ha ha ha. Får ta en fin bild på mamma, pappa och bebismagen sen. När alla är på humör för det. Och medans magen är så fint stor. Om man nu kan säga så..
Jag undrar så om det är en pojk eller flicka. Får se om Erica får veta samtidigt med mig under nästa UL?
Bebis sparkar på min lappis nu....ha ha ha. Livlig liten buse ;)


Pumpamaking

50 % av GRAVIDITET IDAG!! Exakt 20 hela veckor!



V 20 MED TED.


Idag ringde Erica som vanligt..hihi. HAJ...VAD GÖR DU?

Tja, så lite som möjligt än så länge...
Blev en tur ut till henne och sen till affären för att handla pumpor, vi som ville ha stooora pumpor. WELL WELL..
Jag hade "göra pump skola" och JA så bra dom blev. Riiktigt mysigt att tända dom sen. Sen ut till finisen och sen till Henrik och Angelica för att hämta lilla Sanna. SOM TED SAKNAT HENNE <3
Efter det blev det kalas för Lisa som fyller 23 år idag. HURRA! Grattis sötnos.

Hem och klockan var mycket, men inte kunde jag vila fast kroppen sagt till flera gånger att göra det i form av kramper. Sydde upp gardiner, fixade med tvätten, plockade, donade, bar ner i pannrum, plockade in tallrikar från fyrklövern och dammade och diskade. Jisses, sen höll jag på at svimma. Ja, rätt upp och ner. Kroppen den ville bara ner i golvet. Dags att äta fil med vindruvor och sätta sig en stund. Nu är jag trött som en gnu.



Vet inte om kroppen kan bli så slut. Fattar inte det. Bebis sprallade till när vi spelade kort innan idag, men det är allt jag kännt idag. Kan vara så att jag inte suttit ner en längre stund och hunnit väcka bebis så h*n har puffat så jag kännt det.
Jag kan fortfarande inte fatta denna nyfikenhet denna gången? När jag väntade Ted så undrade jag, men inte på detta viset. Jag var så kinkig när vi varit på UL bara för att hon inte såg var det var för kön. Kändes som om hon inte ansträngde sig alls, så många som får veta ju. Varför bli kinkig för en sådan sak? Bebis var ju perfekt! Ja, jag får skylla på hormoner. Vet inte vad det är med mig emellanåt.
Ja, lustig är man då man är gravid, och snurrig ska vi inte bara prata om...ha ha



Bjuder på en bild på Ted i magen V 21+6

Just nu har jag en liten övertrött kille här, på denna bilden ligger han i magen...ha ha. Sjukt vad tiden den går!

Bio med Ted

Idag fotades Ted på dagis. Han hade sin Kiss tröja på sig, MEANDI jeans och sin nya sjal. Ha ha. Så fin!



Nya jag gör såhär på varje bild...hm...

BIO MED TED!!

  

 

Gissa om min lille kille MÖS och kände sig som en KUNG!

Blir insläppta och det är bara vi i hela salongen. Okej, den lilla salongen...men för Ted var det stort.
Han får välja precis var han vill sitta på "bio killen". WOW!! WOW MAMMA!!
- Jag ska sitta högst upp!!!
Han sätter sig tillrätta, ljuset slocknar och nu gillar inte Ted det. Han stänger dörren och det tycker inte Ted om. Varför stänger han dörren mamma?? Får vi inte komma ut?
Men efter att jag förklarat så gick det så bra, filmen började.
NICKE NYFIKEN 2 Apa på rymmen. Ted satt som ett ljus i 1 timme och 20 minuter!! Han tyckte det var sååå spännande. Detta ville han göra om imorgon igen!! HA HA HA .

Kommer hem och myser, sen åker vi hem till Pappa min och Katja på middag. Gott med lagad mat. Mmmm...kaffe och biskvier. Mumma! Vi spelar "Tjolahopp" och Ted vinner. Ett Astrid Lindgren spel och Ted rockade. Ted fick frågan:
- Vem spökar för Madicken.....
Teds svar var klart och rätt...: ABBE!!
Nu sitter vi och myser, höstfix imorgon. Ska göra läskiga pumpor. Bu!!

Inväntar att Bebbe ska vakna...

Älskade lille vän

Min lille kille somnade på soffan efter en fartfylld dag. Åh han sover så gott nu med.

Lördagens fest var trevlig! Mycket god mat måste jag får säga, gulaschsoppa mmmmm. Love it!
Spökrunda och besök av en gammal läskig tant...ha ha. Ungarna hade skitkul, men mamma J blev trött.

     

En trevlig afton och sen var det söndag. Blev hemmastäd som vanligt en söndag. Ted fick leka med Erik och jag åkte på Babyshower för Johanna som ska ha bebis 31 December. Hon blev så glad! Fick massa fint och vi pratade såklart förlossning och annat bebisprat. Förlossning känns fortfarande lite långt kvar att prata om, sen läste jag om en mamma som fick sin bebis i vecka 24, och bebisen överlevde. Herregud! Aldrig ska man vara förberedd. Har fått en prematur födsel och vill inte vara med om en till. Denna gången vill jag vara beredd!

Annars en söndag, min garderob målad och klar. Det gillade jag...
Idag åkte jag med en ledsen kille till dagis och det visade sig att det är ju lov, så Ted fick åka hem igen. Men det blev han glad för. Imorgon är det fotografering på dagis så Erica skulle passande in till stan och vi hängde på. Blev lite shopping ;) En scarf till Ted, present till Lisa, ny mascara till mig och Hallmoweenutstyrsel till Ted. Ha ha, i år ska han vara 666 The number of the Beast.




Rockmamma som man är så ska Ted ha sin Kiss tröja på sig imorgon <3

Erica kidnappade Ted med hem sedan och jag hann städa mycket och få ordning i min gardebob. SÅÅÅ FINT!
Hur kan det vara så att man hinner med så mycket på två timmar? Inte sätter man sig ner utan man springer runder och fixar med massa, tss. Hämtat upp spälsängen från stugen....hihi. Bar ner det som inte skulle vara i Barnkammaren och upp med lite...kunde inte vänta mer. Nej nej nej...monterad, inte än. Men den står redo att bli monerad...ha ha ha. Tog även upp speldosan som ska hänga över och visar bilder i taket, samma som Ted hade. Sen ligger lammen och väntar samt napparna...åh. Kollade in spjälsängsskyddet med och babytäckena...längtar tills jag får tvätta dom.
Nu sitter jag här i min ensamhet och tittar på Tinas matlagningsprogram och blir sugen på allt möjligt.
Längtar efter mannen min, så tyst här hemma....Längtar till imorgon som ett litet barn. Jag och Ted ska hitta på något bara vi 2.


Magolja från hälsomässan

Idag drog mina svägerskor och lilla Svärmor med mig på Kropp & Själ mässan i Bjärnum. Hade bokat oss alla för en storseans. Det är så spännande tycker jag! Lite häxa som man är....ha ha. Eller att bara tro kan man med göra utan att sättas in i ett fack. Jag tror på mycket, livet efter döden och själen som går över till andra sidan, men ändå finns kvar. Jill var det som höll i seansen. Man vill ju bara..
- Ta mig ta mig!!! Ha ha ha. Bebis sprallade till i magen, och luften var så dålig i lokalen. Men bara jag som känt det. Kändes precis som ett tryck över bröstet. Kanske en ande som ville hälsat på mig eller bara gravidandning. Inte vet jag. Men tror det gör jag i allra högsta grad.
Köpte en magolja och tog en dusch då jag kom hem och magen är "fet å gó nu".

http://www.minkram.se/



Ska hjälpa mot hudbristiningar och luktar lagom för fostret i magen. Jag tyckte att den kunde luktat lite mer...tycker om dofter. Samt att magen blir mjuk och go. Har börjat klia lite med ju, skönt att massera in.

Nu är vi alla tillpiffade här och skapå 40 års kalas för Thomas samt fira Piff som fyller 34 idag med. Blir soppa och Singstar. Så nu är vi redo för kvällens bravader.

VITRENITREVIALLA

Igår blev en riktig handlamassordag. Tomt på kontot men ALLA julklappar klara förutom kalendrarna som alla får var år på Ted samt mina brödrar. ALLA ANDRA! Så skönt!!
Blev en del kläder och jag ångrar djupt att jag inte köpte fler brottarlinnen!

- Katarina, kan jag skicka bud med dig? Vill ha tre till tack...;) Så otroligt sköna med bara leggins under <3

   

   

Full rulle hela dagen! Alltid lika mys att vara iväg med min Patrik.
När vi kör hem så stannar vi vid övergångsstället, i lilla Vittsjö för ingen mindre än Herr Peps Persson. OBOY!



Can you see him?? Hihihi.. Vittsjös coolaste kändis.

Hem och packar in allt, sen hämtar vi vår lilleman som varit hos Mormor och Morfar. Mormor bjuder på egenkokt tomtegröt. ÅH! Jag har med mina biskvier och bjuder på. Hem och helt slut i huvudet. Packar upp och rensar allt. Provar kläder, eftersom inget är provat. Sen somnar jag gott vill jag lova...

Idag underbarast av underbara. Underbara flickor här idag. Love you all. Mina bästa vänner har varit hos mig idag och förgyllt min dag. Massa prat och mängder av kaffe.
Nu leker Ted med Ellen och jag håller på med maten. Lugn fredag idag annars. Längtar efter mannen min nu.

    







Gissa om jag längtar efter dig. Inte buffat så mycket idag alls. Längtar tills ikväll då vi ska "prata lite". Idag pratade Emily med dig ju, men inte ville du sparka och säga hej.
Blev inte alls mycket shoppat till bebis igår. Jag känner att vi har allt och vill vänta lite till tills vi handlar det som vi måste handla. Har ju nästan allt, eller får låna av fina vänner.
Till bebis blev det första napparna, första nallen (ett lamm valde jag) och en speldosa som är ett lamm. En lammbebis. Så fint med lamm, och den är rikigt mjuk och gó. Den ska bebis få.
Nu är jag hungrig som en varg. Höstgryta som var nerfryst är på spisen och potatisen kokar. Mat mat mat.


Vecka 20

Vecka 20 20 20 idag!

Som jag längtat efter denna veckan! Nu mår man som bäst! Om man nu ska få bra under sin graviditet så är det NU!
Jag mår inte alls lika bra som med Ted, men lite bättre än innan.

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.



Känner mig pigg idag, men morgonen brukar vara bra! Sitter med en kopp kaffe i handen och ska snart bege mig iväg med coola gänget till Ullared och en dags shopping. DE E NICE! Bebis har varit vaken mycket inatt, även nu. Vilken livlig rackare, måste vara en pojke!!


Vår bebis.

Pregnancy ticker

Imorgon 19+1, alltså halvvägs. Nästa vecka går jag in i 6:e månaden. WOW ;) Bebis är vaken..

Mamma bakar

Idag var Ted ledsen igen, inget kul alls.
Jag körde hem, väntade en stund sen ringde jag...kaffe och sen en morgonpromenad. Härligt!
Efter det var det besök hos en gammal vän. Vi satt och pratade till 11:30, sen var det verkligen dags för mig att gå hem. Lovat Patrik en överraskning, det fixade jag med. Bakade biskvier! Gissa om dom blev goda!!!!


Samtidigt kom Erica min och jag hämtade Ted. Han fick hjälpa till att "klä dom med choklad"...mmmm.7
Erica fick smaka dom först, och ja...dom blev godkända. Första gången jag gör egna biskvier...vill ha övat till i maj då Ted fyller 5 år. Då ska det bli riktigt kalas!

Patrik kom hem och maten var klar på bordet. Sen fixar min Nibe man med spisen till Emily och Niclas. Duktig han är. Så snäll som hjälper andra. För att han bryr sig så mycket.
Jag var hemma hela kvällen och jag sov faktiskt i en timme. Jag var helt utmattad...sov så skönt i min timme. Sen fixade jag med all tvätt och dammsög. Tände ljus och inväntade mina pojkar. Nu har vi ätit rostmacka och jag dricker lite kvällskaffe. Ted ville tvunget sova hemma inatt, så han gör det. Imorgon ska vi upp tidigt och styra kosan mot Ullared.

Vi har även firat LuNa idag som fyller 7 år ;)



Lilla LuNa tösen när vi bodde i min 1 rok. Det var längesedan...
Hon växer och är en riktig primadonna ska ni veta!

Bebis har sprallat en del idag, både fm och em. Nu sitter jag och inväntar kvällsmyset....Bebis brukar vara vaken mycket och länge på kvällen. SPECIELLT när jag ska sova..ha ha..Svårt att somna hela veckan pga bebisen har sprallat och sprallat...Så nu väntar jag på det.



V 20 MED Ted. Imorgon har vi gått halva tiden.
(ja jag kommer fortsätta att räkna på torsdagar)

HALVA TIDEN!!! JIPPE!!

Vackra Juni och underbara Juli

Det var en solig dag i Juni. Glömmer inte den dagen. 090625 Stenkoll på ägglossning och mys såklart!
Patrik jobbade kväll....


hade en trevlig morgon och jag ville inte alls att han skulle åka till jobbet denna vackra dagen. Semestern hägrade, och nu när vädret var så ljuvligt så ville vi inget annat än att bara vara tillsammans. Nygifta och lyckligare än vi trodde att vi skulle kunna bli. Hur kunde man få ha det så bra?
Alla är värda lycka!
Patrik åker till jobbet. Vi åker till sjön för att bada.


Jag satt och mös med Ted min, funderade på denna ägglossning hela dagen. Tänk att under en sådan kort tid kan man bli gravid!!!



Dagen efter, och vi funderar nog båda två..



Hoppas hoppas..Har vi tur?



Vi får väll vänta.....och se...
Det gjorde vi med!
Patrik åkte upp med sin familj på semester, eftersom jag jobbade så stannande jag hemma. Dom åkte på söndagen, på måndagen 090713 var det kaffedejt med min Ems och Dotti. Med ett okej från Patrik, och ett glädjeskutt från Ems så var det Ems som fick vara med under testet. Dotti höll sina tummar! Mensen sen. Men endast några dagar. Kände på mig, men man vågade ju inte hoppas...




Ännu vet vi inte, frukost först!



Testet ligger och väntar....

 

Vågar jag? Nu väntar vi!!



Emily hade tänt ljus på damrummet ;) Vi inväntar svar....Eller svaret kom snabbt, men jag visste inte riktigt vad det betydde!!??

Emily tjoar efter att hon kollat testet...

-Johanna, du är ju GRAVID!!!



MAGI!



Hihi...vecka 5.

And still going strong!!

Små små pyttehänder

med små små pyttefingrar...

Dagen började inte så bra idag, men hoppas på en förbättring. Ted han har börjat gråta som en stucken gris då man lämnar honom på dagis. Idag tog det nästan 40 minuter...Jag fick tillslut bara gå, bara GÅ. Jag kände mig så hemsk. Han är så stor nu så det känns värre då. Han fattar ju. Fröken G sade att antingen går jag.....och ringer sen. Eller så går jag och tar med mig honom...men då kommer det bara strula mer. Jag valde att försöka få detta gjort. Och valde den hemska vägen. Ångrar inte det nu, speciellt inte med pepptalket från min fina Erica...men har fortfarande rysningar inför imorgon bitti...Vi får väll se.

Försökte att köra bil samtidigt som tårarna sprutade, var tvungen att ha kaffe så jag styrde kosan mot Bjärnum...Med tårar i ögonen kom den gravida bölande kvinnan in på macken...gick stolt med en kopp kaffe. Hem och väckte mannen som var hemma idag för vi skulle ju på UL!
Vi drack kaffe och gissade kön. Mannen min vet inte riktigt vad han tror, men jag tror att det blir en pojke. En busunge till gissar jag på.




MAGEN IDAG V 19

Körde till HLM och nya Barnmorskemottagningen. Så fint i deras nya lokaler. Fick hoppa upp på britsen direkt.
Förväntansfull till MAX!
Ja, där inne var det fullt ös. PÅ MAMMAS Urinblåsa..Isch. BM Lena trycker ju ganska så hårt med dopplern, gjorde inte saken lättare. Gissa om jag fick knipa. Bebis låg precis på blåsan. H*N var även kissenödig själv ;)
Hon mätte och tittade genom allt man tänkas kan. Allt ser så bra ut!!
Hjärtat slog så fint, hjärnan var delad i två delar samt lillhjärna och lagom vätska.
Ben, armar, fingrar & tår. Öron....liiiiiiiten näsa, mun som tummen suttade på. Eller så pillade H*n på örat.
Låg och HOPPADE på min blåsa. Busunge! Härligt att se. Filmade lite ;) Moderkakan låg högt uppe vilket var bra och navelsträngen fanns där med.....men mer...? Hm...nja.
Vi anade lite. Vi tittade och Bm tittade lite. Verkade inte som om hon ansträngde sig så mycket. Men det är ju inte det viktigaste. Vi skymtade lite, och jag anar. Pk anar....men vi får se lill igen! Pga flytten så var där slut på rullar att skriva ut bilder på. Ni vet dessa bilder man stirrar sig blind på och visar alla stolt. UL BILDER SÅKLART!
Ted ska ju ha en bild på sitt syskon!! Vi skulle ju jämföra...Men får som sagt en fotosession nästa gång när jag är i v 24. Då vi ändå ska dit och göra första SF måttet och kolla HB. Blir inget långt UL, men en fotosession. Och det är ju kul. Gillar jag..tss. Tre UL, och kanske ett till....vet vi inte. Men har man gått igenom det vi har så. Vi vill ha koll.
Bf blev framflyttad 2 dagar, ha ha. ja 2 dagar. Från den 17 mars till den 19 mars. Så jag går in i ny vecka på lördagar framöver. Kan ju vara en bra dag det med. Två dagar hit eller dit spelar ju ingen roll. Men fick inte veta längd eller vikt. Ska höra med henne nästa gång. Hon har väll kvar måtten.
Vi var så, ja man blir lite omtumlad. Jag var så kissenödig så ja.....sprang till toa.

Till Maxi en snabbis och handlade inför ikväll. Sen hämtade vi Ted på dagis och det hade gått bra. Inga problem alls. Efter det blev det till vårdcentralen, Ted fick sin vaccination. Jag har varit så osäker...men nu är det gjort och han var SÅ DUKTIG. Han satt i pappas knä och skulle titta på mamma, men tittar ner precis då Susanne kommer med sprutan och en tår och ett ihh. Men hon hann sticka innan han började gråta. Sen kom nån tår och då var det över. Skönt. Hatar sprutor och är nervös bara min lille kille ska ta en. ÖVER!
Hem och sen kaffe med Ica min, efter det till Ems på fika. Ems fick sin ostbricka. HIHI...Är hon värd. VILKA UNDERBARA FLICKOR JAG HAR. Sade att en av dom får följa med på nästa ul. Dom fick slåss om det, men det blev inget slagsmål. Dom diskuterade fram saken, som ordentliga vänner gör.
Blev Erica eftersom Emily är min Doula!! Hon verkade spänd på det. Hon ska fota lite med...Fick ju inga bilder alls idag på mig heller. Allt kändes som en bubbla. Pk glömde och då blev ju jag kinkig. Men nu följer Erica med och då ska det fotas. Härligt att ha en vän med. Älskade vänner, PUSS PÅ ER BÅDA 2. LOVE YOU FÖR ATT NI ÄR SÅ FINA.

Vi kidnappade Sanna sen. MYSKVÄLL! Barnen lekte och jag gjorde mat, pk målade...
Blev en nyttig men ack såååå god middag. Tortillas med babyspenat och räkor. Tzatsiki..Cider till och en varsin cola till ungarna. Vi mös, skålade, jag hade dukat fint och tänt massa ljus. Det såg Sanna, hur jag pyntat.
- Åh så mysigt här är Johanna! Vad mysigt!!!
Barnen åt, och vi med...så mysigt att få låna henne.
SKÅL FÖR BEBISEN OCH ALLA ANDRA FINA BARN!
Sen mös vi. Med Dumleklubbor och Kryptoniter...mmm. Åh, bebisen sov...men nu så!! VAKEN!!!


Ted målad som skurk om någon undrar..Sanna bara ler..





CRAZY DADDY UNT MOMMY.




Härlig dag som avslutats med DH. Patrik ligger här bak mig och härligt att känna hans värme. För vilken man jag har...Har haft humörsvängningar senaste dagarna...JAG ÄR GRAVID. Jag är samma person fast med lite större mage. Ha ha. Ändå är han samma underbara man! Älskar dig och vår lille Ted. Nu längar vi ännu mer efter lill.

Bebis är vaken

Sitter och pustar ut efter en hektisk dag, en gud så fina finisar man har omkring sig! Bebis puffar i magen..

Idag städade jag hela fm. Kisarna fick vara i källaren...Rensa katthår till MAX!
Sen kom Hampus och Lisa på kaffebesök och efter det fina Erica och Sanna. Erica hade fixat en större cykel till Ted, eftersom hon ska lära honom att cykla. Har man fina vänner eller har man? Vilken Pingla ;)
Ted cyklade lite och jag fortsatte pilla med fotokalendern...börjat så smått med den nu. Kollar igenom bilder från året som håller på att ta slut..
Söta Josse kom och vi blev klippta! Både jag, Pk och Sanna. Jag blev lika nöjd som jag alltid blir då hon klipper mig. INGEN ANNAN SOM FÅR RÖRA MITT HÅR NU MER...EVER!! Hon har magiska fingrar!
Håret känns så skönt nu. Angelica och Johanna kom på kaffe och hämtade ljus, jag avundades Angelicas fina Ed Hardy tröja...grrr. SÅÅ FIN. GISSA OM JAG AVUNDAS DIG NU SNYGGING!?


Söta Angelica på vårt bröllop! ÄVEN DÅ EN URLÄCKER FESTBLÅSA. JAG LOVAR ATT SNART KOMMER VI OCH HÄLSAR PÅ. Då ska vi ha tid att sitta och pratat lite ;)

Johanna var så fin med magen...tiden tickar på för henne och Mårten. Spännande.
Efter alla gäster var det dags för oss att köra på middag. Sanna följde med oss, sötnosen. Hon coh Ted är oskiljaktiga. Ted han avgudar sin Sanna och har nu även en förlovningsring till flickan sin. Se upp killar, Sanna är bortlovad...ha ha ha.
Vi var ute hos Mormor och Morfar på middag. Lax...mmmm. Sen kaffe på maten. Mysigt att träffa dom. Dom ville att Ted skulle sova där på onsdag, eftersom han ska vara hos dom på torsdag då vi ska till Ullared. Slipper vi väcka honom så tidigt, eftersom det är en sjusovare vår son. En mysig avslutning på kvällen, sent blev det och Sanna blev så olycklig över sin lösa tand. Jag vågade inte dra ut den, men lovade att Mamma Erica fixar det. Gjorde hon med såklart! Körde hem HTT och Lisaflisan. Sen väl hemma sover Ted gott i bilen...nanar vidare sen..Skönt faktiskt.
Nu har jag titttat på dom fiiiina tallrikarna jag fått av Puff. VILKEN UNDERBAR SVÄGERSKA DU ÄR. Tänk att du alltid ska tänka på alla andra. Du viste hur gärna jag ville börja samla på denna julservisen från Fyrklövern. Ska jag med nu när jag fått start på samlingen. HAR ALLTID ÖNSKAT MIG DENNA SERVISEN. Nu har jag Åtta stora mattallrikar och åtta dessert tallrikar! Älskar dom.
Något att önska sig vart år i födelsepresent numera!

Bild från Fyklövern.se
Serien heter Gammaldags jul.
åh! TACK PUFF! TACK TACK!!


Som sagt så är Bebis vaken nu. Hoppas att bebis är snäll imorgon och visar upp sig rikigt för mamma och pappa. ALLA TROR ATT DET ÄR EN FLICKA, eller man kan säga att 80 % tror på en flicka....men jag vet inte..Jag tycker det lutar åt en pojke. Men enligt alla gravidbekymmer är det en tös. Mår helt annorlunda än med Ted. Tänk om hon inte kan se imorgon? Ska man gå och undra då...hm. Huvudsaken är att bebisen är precis som h*n ska vara! Längtar så efter att få se dom små benen och armarna imorgon. Och att Patrik ska få se, för han är så förväntansfull inför imorgon med.
Nu ska jag surfar vidare på Fyrklövern...tss. Försöka sova inatt, hur nu det ska gå...ha ha.

Magiskt

Ja, detta var magiskt. Ren Magi då Bebis pratar med Pappa sin för första gången. Första mötet mellan dom!



Pappas hand på mammas mage och bebis sparkar!!

Det var så häftigt! Och snart får vi se dig med lille vän! Patrik blev så glad när han kände det, mer än en gång för det är en livlig bebis, speciellt på kvällarna så sent som 22:30..



Sen satt han med handen på magen en stund och vi skrattade åt härliga Dane Cook. Fan vad rolig han är!

Idag jobbar min make och jag ska sätta Ted på cyklen och vi ska cykla dom 6 km till Bjärnum och gratta Ems som fyller år idag! Så nu beger vi oss snart!
Gick och tittade på stan igår efter något att köpa till bebisen...men inget som mitt öga fastnade för. Tänkte att något kanske man kan köpa efter UL på måndag, då kanske vi vet om det är en pojke eller flicka...

Målad på magen

Idag har vi haft familjemysdag,eller vi har gjort precis det vi ville göra. ;)
Åkte in till stan efter en slappeförmiddag. Strosade på stan och Ted fick välja vad han ville köpa för att han varit så duktig och flyttat till sin säng nu. Lite beröm med present måste man få ibland. Att man visar att man är stolt!
Blev lasersvärd och ansiktskritor och en indianfjäderhuvudbonad. Strosade lite till och hittade en födelsepresent och lite annat. En ny mössa till Ted och en skitcool tröja till Ted. Jag diggade den så mycket så jag ska minsann köpa en likadan jag med. Får visa bild sen när jag har min med ;) Älskar tröjan!! Barnstorlek kan ju vara stora...ha ha..
Sen hem till Farmor och farfar, firade Gudrun som fyllt år.
Ted blev indian!




Efter ett lyckat kalas blev det hem till Svärmor och Svärfar och hämtman. Sen blev jag målad på magen! Ted han ville måla till bebisen...Det är hjärtan!




Det känns underbart att se hur mycket Ted längtar!!


'
Jisses så luden...men det var jag ganska så mycket innan med. Bebisen växer för fullt och idag på väg in till stan gjorde h*n en volt som hette duga. "Landade på kisseblåsan" så jag höll på att kissa på mig..Ha ha ha.
Jag vill känna mer mer mer. och snart får vi snart se DIG! Endast en kväll, två dagar och en fm kvar!!!
Nu är vi trötta här hemma och Patrik nattar Ted. Jag kollar IDOL och bara älskar Mariette! Hon är lätt grymmast. Och vinner inte hon så...gillar även Calle. Han påminner om Jack Black eller Brian Johnson (Sångare i AC/DC såklart). Ska ta en varm dusch sen och tvätta av magen samt lindra ryggen lite. Ny dag imorgon!

Inviger barnkammaren

Tänk att om lite mer än 4 månader har vi två barn som sussar gott där!

Taket är målat två gånger, med hjälp av fina Erica igår och sen rollade jag det själv en gång senare. Idag har jag målat listerna vita två gånger. Pappa och Katja kom på besök och hjälpte mig upp med sängen. Ted har städat sitt rum. Mer städning ska göras! Kramisarna som han har hundratals av känns det som har flyttat upp och vi har planerat lite vad barnen behöver för möbler i sitt sovrum. Så det kommer bli en barnkammare för barnen att sova i. Kommer så småningom att bli bebisens rum...Lekrum är nu Teds rum och ska omorganiseras lite. Känns så tomt där nu. Kanske mer förvaring för alla hans filmer? Barnens sovrum, eller som jag kallar rummet "barnkammaren" har fått en lampa i fönstret och en nalle i fönsterkarmen. Men persienner ska införskaffas, då Ted inte tycker om att se mörkret. Han gillade inte rikigt det, just för att han såg ut..Men det ska vi fixa!
Vi väljer att ha båda barnen på samma rum just för att sova efter många om och men. Många som tycker, och anser men det är ju vi som är familjen och i slutändan vi som bestämmer. Vi har valt att göra såhär för att...


Känns bättre att ha båda barnen på samma våning.
Känns tryggare för båda barnen
Ingen svartsjuka
Intet utanförskap då barnen är så små
Vill visa Ted att det inte bara är bebisen som behöver oss, fast att han ska fylla 5 i maj.
Vi får sova i vår säng, bara vi två...(hur länge det nu varar)
Inget sparkande i ryggen på mamma
HÖR DOM
Brandvarnare i båda sovrummen känns tryggt och nära om ifall att..

FRAMFÖRALLT HANDLAR DET OM TRYGGHET FÖR HELA FAMILJEN.


Här fyller vår Ted 2 år, tänk vad tiden den går? Snart är vi fyra!!!

Jag skulle aldrig förlåta mig själv om det skulle hända något ,och vi inte skulle hinna ingripa.

Känns så bra nu! Känns så bra att vi mer och mer börjar få ordning. Nu fattas bara att ta tag i badrummet. Men vi vill inte hamna som i programmet med Arga snickaren. Renovering i varje rum. Ovanvåningen, nu hallen kvar...sen badrummet. Krävs mycket planering!
Sen vill vi gärna ta tid med bebisen sen när den kommer. Inte bara ha en massa att göra, så då får vi nog ta hjälp av "proffs". Vi vill ha lite familjetid då den nya medlemmen kommer. Ta dagen som den kommer.
Om jag längtar nu! Sitter med en glas juice och längtar efter mannen som jobbar sista kvällen för denna veckan. Jag hade kunnat ge mycket för att hålla om honom nu. Berätta hur mycket jag älskar honom. Hoppas att han känner lill i magen snart! Mycket att se fram emot nu!


April 09 och vårkärlek i luften.


Ännu en vecka med dig

Nu har två dagar gått. Torsdag idag och min favoritdag. Men det kommer tyvärr inte bli någon spinning/pump för mig idag. Ryggen orkar inte det än..
Dessa två dagarna har jag umgåtts med Erica min. Igår hjälpte hon mig att måla taket i barnens sovrum. Bebisens rum då Ted blir äldre...Från brunt paneltak till vitt! Fint som snus som Erica skulle sagt.
Jag rollade taket en gång till sen på eftermiddagen! Blev ännu bättre! Idag ska det målas lister, två gånger det med. Sen ska dom upp! Snart kan Ted flytta in sin säng! Sen kanske vi kan ta fram spjälisen med?

VECKA 18 (17+3)
I tisdags skulle jag följa med Erica på leksaksparty. Fick rikttiga kramper i magen. Kunde först inte resa mig upp. Vad är det för smärtor? Hugger till ganska så rejält. Smärta. Man kanske ska försöka bli ett med den nu?! Knipa sig själv och se hur hårt och länge man kan knipa. För det är ju ingeting jämfört med att ha värkar och inte få krysta för du har inte öppnat dig. Hu. Hu...
Just denna smärtan att inte få krysta när det är det enda kroppen vill. MEN skulle du då göra det så kan risken vara stor för att man spricker. Pust. Jag fasar inför förlossingen. Jag ser samtidigt fram emot den. Det går ju över..nu kan ingen vis gammal tant säga:
- Det går över tills du gifter dig!
Jag fasar för ALLT kan hända, allt. Du har ingen kontroll över kroppen och helt plötsligt får en massa okända människor se dig blottas och bestämma och avgöra för dig. Samtidigt vet dom vad dom gör och utan dom hade det nog inte varit lätt. Vilken personal då Ted föddes.
 Nog om detta...Idag går jag in i vecka 19. Jippie!


Uträkning utgår från dagens datum: Tors 15 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 127 av 280. (45,4%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 19

Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila



Känner hur det spänner till emellanåt. En liten del av magen blir hård ( ja måste vara livmodern)

Mina gravidbekymmer gäller mest rygg och mage i just denna höjd med (ländryggen)
Annars känns det som om jag mår bra, okej jag hade näsblod i morse...men inget farligt ju.
Mår ganska så bra, men idag känner jag att jag vill ut och röra på mig. Hoppas att ryggen känns toppen näsa vecka så att jag kan träna!
Nu ska dagen fortsätta ticka här hemma..

VAD SKA DU HETA DÄRINNE?
Flicknamn klart...(enligt mig iallafall)


Vackraste var här

med vackraste STORMLYKTAN EVER!

Nu är den uppställd och tänd vill jag lova. Jag fullkomligt ÄLSKAR DEN!
Vilket vackert sken. Har nu massvis med beställningar här hemma som ska delas ut imorgon.
Sitter och tittar på Tinas Cookalong, blir sugen...så sugen på förrätten..
Råraka med löjrom och vispad creme fraíche. Samt rödlök!! Det hade jag kunnat göra mycket för nu. Så gott. Farmor har gjort det en gång till mig, rårakor då..fast med lingon. Tänk med löjrom och vispad creme fraíche, samt rödlök som är såååååå gott.
Åh vad sugen jag är på det nu..Bu huhuhu..
Har såklart inget hemma jag vill smaska på....endast juice.

Inatt drömde jag om förlossningen!!
Jag hade inte ont, men fick inte åka hem. Jag lullade runder på förlossningsavdelningen. Pratade med mammor som hade ont och var helt ensam. Helt ensam. Men fick inte lämna avdelningen. Varför fick jag inte veta i drömmen. Undrar vad den kan betyda?

JISSES VAD LILL BONKAR I MAGEN NU!!

Värk och gas

Ha ha, jaha. En måndag över och Ted har redan somnat för natten. Kommer även jag göra snart.

Lilleman min har varit på dagis idag och jag har sökt lite jobb och kollat serier. Ja ni vet, tvätt och sådant som man gör när man bara går hemma. Sen ringde Erica min och ville bjuda på kaffe. Alright! Jag och Pk hämtade lilleman och sen har vi haft myskväll jag och Ted. Tittat på fim och ätit mjuka pepparkakor. Fick så ont i magen och har fortfarande. Spänner till lite med. Sen att man ständigt går och småfjärtar är inget kul för magen det heller. Ja, vad? Gör man det så gör man det. Säkert ett väldigt vanligt gravidfenomen. Ha ha ha

Tänkt mycket idag på att det är en vecka kvar tills vi får se vår lill Bebis. Om jag längtar nu! Undrar om allt ÄR bra? Undrar hur den lill ser ut? Om det är en pojke eller flicka? Jag har inga aningar, inte denna gången. Jo, visst har jag...ha ha. Snart har halva tiden av graviditeten gått och magen den växer sakta men säkert. Igår fick jag prova Svägerskans mammahängslebyxor och OMG vad sköna. Love them. DOM KOMMER JAG BO I!

Åh det är så tråkigt när mannen jobbar kväll. Åh, så ensamt och tyst här hemma...Efter att Ted har somnat iallafall. Skulle slingat håret ikväll, men inte haft ork eller lust att gör det ensammen..Tror att jag ska bädda ner mig med min gosse...men först ett glas juice..

VILKEN UNDERBAR BILD! Vilket gottebord!!


Massa bubbelbus

Igår när jag tittade på filmen så höll jag händerna över magen hela tiden under filmen. Visst pratade den lill med mig! Kände EN gång utanpå hur den sprallade. Men inget man kan kalla spark, utan mer en kick eller putt.
Jag som ville känna en rikig spark!! Åh vad mysigt det var!

Gick och lade mig ovanligt sent för att vara jag nuförtiden....inte förrän 00:00 somnade jag. Ha ha.
Kunde inte heller då ta bort handen från magen...åh..
Letade låtar igår på YOUTUBE och namn. Har ju som sagt flicknamn, men ännu inget pojknamn som klingar till 100 %. Hade vi med Ted och han blev ju ingen Theo, Theodor eller Theon. Så vi får se.
Idag ska jag på ME&I party och Farfar Gunnar fyller 81 så vi får gratta honom med. Har fått låna Svärmors symaskin med...Men vi får se hur mycket jag hinner med idag. Jag fick sovmorgon idag...det var så skönt.



Vecka 17

En bra film tack.

En lördag har gått förbi snart. Trodde inte att jag skulle orka göra något alls idag...vaknar med påminnelse om ryggen. Skulle resa mig upp och trodde inte att jag hade så ont..Men det stack till i ryggen som en kniv och då skrek jag till...Patrik fick säga till Tedden vår att sluta hoppa i vår säng för inte lyssnade han på mig. Gjorde inte saken bättre.
Kommer upp och plockar fram frukost, dagens bästa mål. Mmmm..
Sen vilar jag och efter det ville Ted leka hemma hos Farfar sin och vi kör till Patrik & Johanna på kaffe. Vi gravida flickor pratade såklart bebisar och förlossning. Hon i vecka 29 och jag i vecka 18. Spännande! Blev en del prat och känns ju så kul att ha någon att prata med som väntar på samma sak.
Hem till Svärmor och Ted ville leka kvar en stund, vi handlar och kör hem för att flytta in en byrå och sänglampor kom upp. Sen kommer lilleman hem och Pk iväg på Fotbolls/pokerkväll hos goda vänner. Min rygg, mitt kvällsillamående och trötthet efter klockan 20:00 gjorde att jag stannade hemma med en liten kille som inte vill gå coh lägga sig. Har hyrt en film och skulle vilja se den, men tröttheten börjar redan komma.
Har känt lite spritt i magen idag,men endast liiiite. Vecka 18 hoppas jag på att börja känna lite tydligare sparkar, så kom igen bebisen!!!!



Vecka 17.



Då kan man borra och sätta upp lister...Jag KAN jag med.

Så nöjd med vårt sovrum, men visar bilder då vi är klara med tavlor och om spegeln ska in eller en annan byrå vi har. Beslutsångest...



Vecka 18 med vår Ted i magen..Mina första skor i bakgrunden, undrar om jag sparat dom med tanke på nästa bebis? Kan inte riktigt bestämma mig om det är en pojke eller flicka.
Enligt alla mina cravings och andra tecken så är det en flicka....MEN...jag har i baktankarna att det MÅSTE vara en pojke. Snart får vi kanske veta....för det vill vi väll?? Ja....så nyfiken denna gången så jag kan bara inte vänta. Två veckor och en dag kvar sen får vi kanske veta. Jag längtar efter UL nu!


Ted i magen..

Nej nu ska jag invänta min lille kille...Han nanar nog snart..

Prosit

och välkommen VECKA 18

Efter en nysning igår så har ryggen gått i tusen bitar känns det som. Ingen sömn eller ro. Ont hela tiden och det kvittar hur jag sitter, står, går, ligger så är det inget som hjälper. Trist och det gör mig så arg att behöva ha ont nu. Jag som skulle vara friskus genom graviditeten tänkte jag. Ingen spinning eller pump, orkar inte ens gå. Eller kan inte bara. Känns som om någon trampat på ryggen och stampat ett par gånger.

men vecka 18 har inletts nu och det känns som om det går i rasande fart nu.

Vecka 18
Du: Om du är förstföderska kanske du kan känna de första rörelserna nu. Men det är inte ovanligt eller konstigt om det dröjer ytterligare ett par veckor.
Fostret: Det ofödda barnet är nu cirka 18-19 cm långt och väger ca 170 gram. Fostret övar matsmältnings- och utsöndringsprocesserna genom att svälja fostervatten och låta det gå ut via urinblåsan. Tungan har redan fått smaklökar och fostret kan reagera på fostervattnets smak.


Text & bild från:niomanader.se

Jag känner livmodern tydligt nu. Hård och som en extra bulle i magen. Imorse var det jobbigt när man vaknar och är kissenödig, bebisen trycker på och ännu värre ryggen. Hade så ont så tårarna var nära att komma.
Har haft besök idag och är helt slut i kroppen nu. Städat och orkar inte ställa mig och göra mat, eller elda. Vill bara sitta nu men känner att det är dags att gå och kissa...IGEN. Ha ha ha..
Ska på sminkparty ikväll, hur ska man orka det utan att somna. Men ska bli kul att komma iväg lite. Anmäld till Gravidyoga nu med start den 1 nov. Det ska bli spännande! Lära sig att slappna av är nog viktigt. Jag har så svårt för att göra det.
Nu ska toan besökas igen och sen vilar jag en stund med Ted här. Känner hur det drar lite i magen nu. Växer och växer...hihi.


Finally

Inatt ska vi sova i vårt färdigrenoverade sovrum!

Dagen började med frukost hos Emily efter att jag lämnat Ted på dagis. Lite vemodigt att lämna honom idag då han var så supertrött. Men jag vet att han har kul och imorgon är vi LEDIGA! Eller jag är ju "ledig" var dag sedan snart 3 veckor tillbaka, men har att göra ändå. Sen eftersom jag mår som jag gör med..
Mös och gav Dotti frukost. Sen var hon nanig igen den lilla fisen. Åh, sen har vi tittat på förlossningsfilmer. Hu, vilken handsvett jag fick. När jag skulle hämta Ted på dagis började det...
Kallsvettades lite och blev yr på noll sekunder. Fick huka mig annars hade jag nog trillat ihopa som en säck.
Kommer hem och huvudet börjar dunka...Jag ligger på Teds golv och Ted leker med lego och är så snäll mot sin mamma. Vilken unge!
Älskade mannen min kommer HEM. Kaffe och jag hänger med till affären och tycker nu att det verkligen är dags att köpa dom där vitaminerna som BM Lena pratade om. Inga endast järntabletter utan Vitaminer Kvinna med alla vitaminer man behöver få i sig på en dag (då inklusive järn & folsyra). Hoppas nu att dom hjälper!
Trött som en gnu kör jag och Patrik hem och Ted landar hos Farfar sin.

Fönsterbrädor upp och jag sitter som en zombie. Orkar inte röra mig och känner hur tårarna kommer. Patrik undrar om jag är ledsen. Nej nej nej...
- Sen brister det efter två av tre fönsterbrädor uppe.
- Du är ju ledsen!?
Sen stortjuter jag som ett barn och Han tar mig i sin trygga famn. Jag berättade att jag inte visste varför jag grät. Hade ingen orsak alls, och var inte ledsen förutom förtvivlad men har ingen aning om varför. Konstigt va?
Fick bara någon konstig panik i kroppen. Han håller om mig och det hjälpte.
Gardinstänger upp, blommor in, lampor, tavlor, ljus (mycket viktigt) sängbord och sängen!! Ja! Så mysigt och jag eldar Partylite ljus. Luktar såååå gott. Ska nog gå och bädda ner mig. Ted sover och jag somnar nog snart jag med. Helt slut och det känns som om jag ska bröja gråta nu igen.

Handygirl

Idag funderade jag....vad ska man göra när allt är städat, tvättat...and so on? En hel förmiddag för att göra precis vad jag vill i lugn och ro.
Jo, fotoboken har jag ju ännu inte gjort....Funderade en stund, ett himla jobb. Kollade mailen och hade fått ett erbjudande igår att jag fick 50% på fotoböcker! Perfekt ju! Bara till att sätta igång....halva priset ju. Så efter en del kaffe och över fyra timmars jobb så var jag klar 12:30 med boken och ivägskickad!!! Hoppas nu att den blev så bra efter allt slit med att klippa in bild för bild. Tar lite längre tid, men då blir det som man vill ha det och alla bilder i den ordningen man vill ha dom. Så nu är det beställd, tur att jag fick 50% rabatt med...Hu vad dyrt. Avrundat till 1300 kr! Då beställde jag även med vit plast mellan varje sida. Blev över 70 sidor och 300 bilder. Gissa om det var pilligt? Men kul samtidigt!
Boken avslutades precis som tackkorten...
"And they lived happily ever after"...
Annars valde jag ingen text alls i boken. Bara första sidan med våra namn och datum för bröllopet. Skönt att ha det gjort!


Sen tog jag vagnen och promenerade halvtimmen ner till Teds dagis och i vårsolen gick vi hem. Fick ont i ruuuuumpan..men skönt att komma ut och röra dom rastlösa benen.
Ted tyckte det var mysigt, han fick ju glass med.
Lagar mat som Svärfar beställt! Hans favorit ;) Fjärde dagen han varit här idag och hjälpt oss. Det är guld värt!
Hela kvällen har gått åt till att sätta dom sista listerna, jag har målat fönsterbrädorna och peppat dom.
Patrik har satt eluttag och spikat, Svärfar har lärt mig sätta upp lister i ett snett hus..
gammalt hus=snett hus...
Borrat har jag minsann och spikat...Svärfar tyckte att jag med kunde få hjälpa till. Vill ju det...Patrik fick pilla med annat!
Imorgon FLYTTAR VI IN!!!
Imorgon ska fönsterbrädorna upp, gardinstänger ska upp och målarfog ska sättas i alla springor. Samt brandvarnare upp!!
SÄNGEN SKA IN OCH RESTEN! Sen ska jag få sätta dit lampor och boa in mig. Härligt. Klockan är på tok för mycket för att göra det nu! Ted har lekt med kusinen Eric ikväll och imorgon ska han hem till Farfar och leta efter grodor. Så att vi kan flytta in, fina Svärfar som undrade om han ville komma. Vad skulle man göra utan en underbar familj nr 2? Ni är underbara! Tycker så mycket om er alla!
Ted somnade i bilen hem...men vaknade när vi lade han i sängen. Nu tittar vi på Pocahontas och ska snart sova alla här...Jag sörplar på juice som alla andra kvällar....ha ha ha ha. Åt en frukostbulle precis (något som jag är väldigt glad vid just nu) och bebis buffade. Tss...h*n tyckte nog det var gott med lite mat. För hungrig var jag...


Mår "sunk" om kvällarna

Igår blev det en tripp till IKEA med min lille gosse som sällskap. Vi hade det riktigt trevligt jag och lillkillen. Hittade en massa!!

Blev gardinstänger samt gardiner till vårt sovrum, ljus i massor, tre nya lampor, blommor, krukor, korgar, galgar... and so on...
BJÖRKEFALL Ljusstake 
Bild från IKEA.SE

Kul att shoppa loss lite!! Vi åt köttbullar och hade det så mysigt. Synd att oljan tog slut på bilen på väg hem bara. Bara att stanna och låna telefonen sen invänta hjälpen i form av mannen min och Svärföräldrarna. Ha ha

Hem till Svärmor på bullfest sen! Goda bullar och kaffe..Resten av lilla kvällen som var kvar mådde jag bara illa, eller som jag kallar det "sunk". En blandning av illamående (då endast kvällar) samt dålig i magen och kissenödig HELA tiden. Sen att Bebis växer det känns för ont gör det och har gjort mycket dom senaste dagarna. Lill sprallade i magen med igårkväll så jag kunde inte sova....argh..

Därför valde jag för första gången när jag lämnat Ted på dagis att vila lite. Sov i två timmar och sen städade jag på som vanligt. Tvättat och förbereder inför flytten till vårt rum. Täcken tvättas och sådant ni vet ;) Som Patrik kallar mig..."Så huslig" maybe alá BREE?
Mannen min kommer hem samt Svärfar och maten klar! Vi äter som sen kör jag in till stan för att handla lite list vi fattades. Varför skulle inte en kvinna kunna göra det? Och varför i helvete tror karlar (inte min!!!) att vi inte kan använda vår händer? Nörd! (Inte min man då...)
I vilket fall som helst så sågade jag och kom hem med rätt grejor..sen kom Ems och Dotti och vi fikade. Vi gick alla fyra ut och gick. Var ute i 1½ timme! Härligt! Det piggade upp mig. Känt mig så sleten dessa senaste dagarna. Men Ems vet hur man piggar upp. Efter en härlig prommis somnar Ted efter att ha ätit ännu fler bullat, jag tar en varm dusch och kollar DH. Nu till lite mys med mannen innan vi ska knyta oss. Kan inte sova nu ändå för bebis är verkligen vaken... Detta måste vara en riktig liten Piggelin!
Nu ska jag vräka i mig mer juice..(BRAVO Apelsin, Äpple & Madarin väldigt viktigt att ha i kylskåpet)...hjälper en liten stund.


Mamma J och  3 dagar gammal liten Ted..


Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag! Mumms säger jag bara! Hoppas på nybakta bullar hos Svärmor sen..Annars för jag starta ett bullbak själv!

Bullen i min ugn vill inte alls vara snäll mot sin mamma känns det som. Igår mådde jag så illa och var yr i bollen.
Ont och sträckte och spände gjorde det. Kändes inget kul alls. Men Mannen min märkte det och höll om mig en stund och tänk vad det hjälpte. Bara att få bli omfamnad! Vad jag älskar dig.
När jag mår illa över doften av ostbollar, så plockar han bort dom...

Blev så mycket gjort igår i vårt sovrum. Resten idag sen flyttar vi in eftermiddag. Nu ska jag bestämma mig om jag ska till IKEA eller inte..

Varför detta sug efter kanelbullar??


Välkommen vecka 17

Dagarna går fort nu. I torsdags gick jag in i vecka 17, 5:e månaden. Kan inte fatta att om 4 månader får vi en liten till. Lite skrämmande för det känns inte som om det är lång tid kvar!!!!

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 3 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 115 av 280. (41,1%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 2 fulla dagar (v16+2).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 165 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Här är du
Klicka på den vecka som är aktuell för dig

Vecka 17

Barnet:

Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr. Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är s pinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid.

Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Mamman:

Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.

Ja, nog syns det att jag har en bebis i magen. Mycket fortare denna gången än med Ted i magen. Men ändå sååå fint med magen. Den är så liten och rund. Älskar se magen växa och trivs med den nya kroppen än så länge. Inte gått upp alls lika mycket som när jag väntade Ted, men det kan ju vara för att jag tränar och äter sundare denna graviditeten. Än så länge känns det bra att träna. I torsdags var det spinning/pump som vanligt och det gick bra. MEN ryggen fick jag så ont i. Så igår valde vi att simma istället i badhuset. Ingen spinning, men simning, solning, bubbelpool och bastu. Bebisen verkade tycka om det. Får passa på nu ju. Så skönt att simma med. Funderar på att simma lite oftare. Eller iallafall senare under graviditeten då spinningsadeln inte räcker till mer....ha ha ha.
Yoga väntar jag spänt på att få börja på. Ska prova lite hemmayoga ikväll tänkte jag.
Mår ganska så bra, ont i livmodern och fortfarande kissenödig stup i kvarten känns det som. Yrsel emellanåt. Men har vant mig. Illamåendet har inte gett med sig, men det är inte samma jätteillamående som innan. Kommer emellanåt och är så tufft att bli av med. Igårkväll var det jobbigt...
Mitt luktsinne är fortfarande sjukt bra!! Jag luktar som en katt!! Känner dofter så skarpt och på långt håll!!
Ted somnade på min mage igår. Bebis sparkade och "Storebror" kände ju inte det men bebis gjorde sig hörd och ville nog prata med sin Storbror.
Ted längtar precis lika mycket som jag och Patrik. Han tittar på Barnen i bullerbyn nu och berättar att..
- Vi ska väll inte ha en sådan skrikig bebis som Kerstin?? Hon bara skriker!! Vår bebis skiker inte. Och den ska äta duktigt!!
Förståndiga kloka kille (har han det från mor sin?)....
Får visa magen ikväll, men nu ska vi fortsätta med vårt sovrum. Elutttag kom upp igår och idag är det massa som ska fixas! Svärfar kommer hit och sätter upp elementen. För det har blivit kallt i Skåne. Hoppas på inflyttning snart!! Ska se om mannen min behöver hjälp. Ted får besök av kusinen Julia. Dom ska leka och det kommer nog gå bra. Ted har pratat mycket om henne i veckan. Så over and out sålänge.


RSS 2.0