Firandet

Kan börja!


2011

Året går mot sitt slut. Frost på marken ute fortfarande! Så vackert! Kör och får lite värme efter arbetspasset nu. Den hem hem hem!!


Godnatt

Ted bjuder på en "innan jag spelar" bild. Mamma J mår inget vidare, magen är i uppror! Illamående och ont i stackars magen. Vad kan det vara? Jag tror det är något jag inte tål... Fy farao. Sängen hägrar, ska upp i ottan imorgon och jobba. Men har lovat att spela. Haft en dag på jobb och en shoppingtur på stan där vi hittade både det vi sökte och lite till....som vanligt då mamma är med ;)


Tittut!

Årets sista dagar tickar ner. Snart går vi in i 2012 och endast 2 dagar samt några timmar kvar av detta året.

Idag har jag varit på jobbet, många dagar nu denna veckan och jag stormtrivs med att få komma och jobba. Jag är ju än sålänge ledig hela nästa vecka innan skolan startar. Hade ett intressant samtal idag med en kollega om just jobb & vidareutbildningar. Jag är taggad! Blondie will continue... Jag kommer ju inte stå kvar på denna utbildningen, vill ju gå vidare och fördjupa mig. Det finns så mycket som är intressant! Dagen fortlöpte och ännu en dag med kollegor som alla gör ett fantastiskt jobb. Det ska ni alla veta! Hur man kan fråga om allt och få respons. WOW!

När jag väl traskade genom Djupadahls parken smälldes det fyrverkerier!!! Jag avskyr att lyssna på det, men står gärna och tittar. Så vackert! Jag traskade inom på HM i väntan på bussen och köpte fler Oversize koftor. Samma modell men två andra färger med. Den bekvämaste koftan jag haft. Ska dock ta fram nål och tråd strax och laga den ljusrosa, ett hål och fick mer avdrag. Inte mer än rätt ju. Kläderna ska ju vara hela, men sista i min strl så jag ville ha den. En mörk tur på bussen, ruggigt men ändå en rekordvarm vinter. Midsommar 1987 var det lika svalt och 2003 också en midsommar med svalare vindar och mellan 9-12 plusgrader. Denna vinter har slagit rekord i värme. Blåser gör det och jag undrar hur många stormar som ska svepa över vårt avlånga land inom så kort tid?
Väl hemma serverades det mat. Möttes av glada pojkar, Liten ville till mamma sin direkt! Öppnade sina små små armar mot mig! Åh, av Ted fick jag en PUSS. Mums!!
 Tvätt att lägga i maskin, tvätt att ta ner, diska, diskmaskin, duscha Liten som mer och mer godkänner att duscha. Elda och sedan var det mammas tur att duscha av sig sot och solariedoften. Urk. Ha ha. Ja, jag är så sugen på att göra något vågat nu. En kollega som testat och så fin hon blev! Frågan är bara om jag vågar?
Vill inte se ut som en Morot till nyår. Om jag blir en Morot återstår att se.....
Nu till nål och tråd!


 


Längtan

Är underbar! Speciellt då vi hade en sådan underbar dag igår :)
Har många dagar på jobbet nu, härligt att få längta. Härligt att få känna sig behövd, behöver ju alla.
Något meningsfullt :)


Busfabriken

Halmstad och bus hela eftermiddagen!
Nana, jag och våra fina pojkar!!!


Annandag Jul

Idag startade den väl kända Mellandagsrean. I morse styrde jag kosan mot grannstaden för att se om jackan jag velat ha sedan den kom in i butiken var nedsatt i pris. Jag blev lite glad iallafall, tjänade lite på att jag väntat. Det är bara lite, jaha...8 plusgrader & jag har köpt mig en Dundervarm vinterjacka. Well, nu är den i mina ägo iallafall och tur att jag knep den sista i min strl. Vågade inte hänga tillbaka den, vet hur lätt jag kan ångra mig. Jag tittade lite allmänt på rean i resten av butikerna. Blev dock inte mycket till andra fynd, en lång ljus kofta från HM var det också som fick följa med hem. En pratstund med Tina innan jag styrde kosan hem. Ted och kusinen har mest spelat det nya spelet idag. Jag har renbäddat, ska bli så härligt att krypa ner senare...
Lias och jag har byggt hans fina BRIO tågbana med Zoo. Jag lagade mat till barnen, sedan körde jag på ett annandag jul pass på en timme. Idag var det knökafullt och ont om syyyyre i lokalen. Puh.
Pk är och lanar.. Jag plockade fram lite gottor till barnen. Lias fick en klubba att sutta på. Rätt vad det är ser jag att han ligger ner och har somnat. Han har ju såklart smaskat upp klubban först. På andra sidan om mig sitter en annan vacker pojke som är helt inne i spelet. Jag ber han att pausa. Han ser sin lillebror och säger:
- Åh!!!
Vi spelar vidare. Då jag skulle ner och elda skulle jag bära upp Lias i sin säng..
- Nej mamma, kan inte jag får ha honom här hos mig?
Sagt och gjort, Lias sover än i soffan med oss.
Vi ska äta ett litet kvällsmål och kvällen till ära blir det Risalamalta. Får se om det går någon bra film på televisionen ikväll? Såg en så bra film igår. Jag känner sug efter ännu en bra rulle! Krävs en BRA film för att jag inte ska somna på soffan!

 


Vad viskar han?

Far & Dotter på julafton...
Vid kakelugnen och njuter av julstämningen. Pratar ett par ord..
Jag är så glad att jag har dig <3


Glitter i ögonen

Underbara barn vad era ögon tindrat dessa dagarna!

Mina ögon tindrar då jag ser deras...

 


Dyngkåt och hur helig som helst

Juldagen startade med en jättesovmorgon för pojkarna. Jag körde till en timmes spinning! Helt underbart! Väl hemma så öppnas det julklappar :) Lias orkade inte öppna alla igår...
Det blev en snabb "nu måste vi göra vid oss". Hem till svärföräldrarna på den årliga Lutfiskmiddagen, fy farao för Lutfisk. Barnen leker, jag och Puff kollar film...så gott det går med en klunga barn...


Julepuss

Mumma! Vad goda pussar mamma J fick igår!!!
- Tack för alla julklappar mamma <3
All I want for Christmas is you!

 

 

 

 


Snart Kalle

Julen har startat...


FörväntansfullaBarn som nu lagt sig. Ted han gick gladeligen i säng! Vi har blickat tillbaka ikväll. Från då Ted var precis i samma ålder som Lias är nu. Åh, vad tiden den går fort. Så liten han var. Mammas hjärta.
Jag ser att Tomten faktiskt varit här redan. Han lämnade av lite till Julaftonsmorgon. Den mest efterlängtade presenten väntar intill Granen och Julstrumpan.


Tomten sjukanmäld

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.Hur gör man om Tomten har sjukanmält sig? Finns det någon vikarie tro?
Vill inte krossa Pojkarnas längtan efter att träffa Herr Santa Claus...


Dan före dopparedagen

Så kom den, dagen före julafton. Kan tänka mig att barnen är förväntansfulla där hemma. Jag ska pallra mig upp nu. Break slut ;)

Tänk vad barnen växer på 1 år!!!


Fin till jul

Måste man vara....chokladinpackning!


Liten flicka

En tuff shoppingtur. Ha ha! Jag,Erica och våra småttingar. Milia somnade i famnen på Maxi, Lias slöt sina vackra halvvägs in i bilen få vi var klara. Lias sover gott än, i sin säng nu. Milia fick jag icke lägga ner. Hon sover hos "Hanna"....jag myser så mycket jag bara kan. Ville haft båda två små i famnen.


Jullov

Nu är det jullov! En stämningsfull avslutning i kyrkan. Kören sjöng fint och vi sjöng psalmer. Prästen predikade. Tänk så tysta alla var! Det är något magiskt med att sitta i en kyrka. Fröken läste sedan "Tomten" i klassrummet och barnen fick fika. Alla tre fröknar fina fick sin julgåva som Ted överlämnade. Väl hemma dukade jag gottebord till barnen.


Dan före dan före dan före dan före dan.

Åh, jisses. Men en liten suck sitter jag nu och pustar ut samtidigt som jag flinar över dagen. En försovning i morse resulterade i att snälla Farmor Ingrid kom in och såg efter Lias (som sov) så jag kunde köra Ted till skolan i lugn och ro. Hinna stanna en stund och vara med tills klockan ringde in. Det kändes bra! Väl hemma sov Lias vidare. Nana och Zeke kom med frukost och kaffet var klart! Vi mammor gosade barnen och pratade som vi alltid gör. Vi gick en lång promenad, både Lias och Zeke mös i vagnarna. Så frisk härlig luft! Väl hemma igen så fick barnen lite i magen. Vi mammor kladdade på lite mascara för att se anständiga ut. Nana hämtade pojkarna och jag körde med Liten in till stan. Vi hann fixa en massa ärenden. Bara rensa ut på listan "vad som ska göras helst innan jul". ALLA klappar nu klara, ahhh kom på nu. Måste ha en till Tomten med...Ha ha. Kunde inte låta bli då jag såg klappar till mina pojkar. Julkort postade, julklappar lämnade, badrumsclips inhandlade, ny mascara och strumpehåsor. Var det allt? Jag pustade ut & entrade Biblioteket. Där fanns min store påg, och våra vänner. Lias blev lyrisk då han såg alla böcker. Vi läste bok, pusslade och pusslade....
En stund, snarare en halvtimmes TID med barnen. Inga måsten, bara LUGN.
Det blev en sen lunch för mammorna och kvällsmål för barnen på "Nyfiket". Barnen testade sina mammors tålamod idag vill jag lova. Jag skulle kunna börjat gråta emellanåt. Denna trots och envishet är inte lätt och det blir tuffare desto äldre barnen blir. Vilken vilja och vilken slughet. HA HA. Vi brummade sedan hem med två trötta barn som somnade i bilen. Lämnade av barnen hemma, körde vidare. Jag fixade en varsin julgåva, en klassmammas uppgift till alla tre mentorer. Blev nöjd, lika fin hjälp som alltid på Knopp och Stjälk! Tack! Jag slapp tänka här...
Väl hemma hade jag miljoner saker att utföra. Ska det spruta tänk ur öronen?
Klappar slå in slå in slå in, rimma, rimma, duscha, tvätt i maskin, hänga tvätt, diskmaskin tömmas, plockas plockas plockas, kolla genom tråkiga räkningar, bläddra lite i smyg i en ny bok, rensa papper, rensa papper, slå in klappar, rimma. Hänga in tvätt, rimma, städa, plocka...Göra tavla till...Det med, till detta med...
åh den klappen..
Ja, nu hänger mina ögonlock. Har jag nu gjort det? Köpt det, till den. Har jag lämnat det? Postat det?
Oftast glada miner, men även vi kan bråka, tjura och bli osams. Kan vara ganska så kul att ha sådana lite mindre pedagogiska bilder med. Båda sanningarna.
Ändå älskar jag att ha å göra och älskar Julen.
Julbak

Det kan man minst säga! Har varit igång hela dagen! Jag och Erica har rört i grytor minst sagt hela dagen! Knäck, julkola, Smörkola med lime... Testade ett nytt recept som testades idag. Vaniljsaffranssnurror! Det doftar ljuvligt här hemma.
Senare på kvällen, nu lyser den upp här hemma....GRANEN!!!


Gårdagen, dagen & framtidenEn tavla med ett budskap som gick rätt in i mitt hjärta. Den ville jag ha & har den nu...

Barnen. Som inte kan mätas med någon annan erfarenhet. Inga andra har lärt mig så mycket som barnen.
Varje dag förundras jag över deras tänk, och deras tankar. Deras sätt att möta världen & fundera över saker. Hur en liten människa kan ha så mycket kunskap redan, och lära sin mamma. Jag vet att ingen annan människa, kurs, utbildning eller erfarenhet kan lära mig så mycket som mina små. Hur jag sedan den dagen Ted såg kvällens ljus & Lias gryningens ljus lärt mig så mycket om just det som livet handlar mycket om.
KÄRLEK.
Hur jag varje dag förundras över mina pojkar och kan studera och fundera över hur jag varit så lyckligt lottad som har de i mitt liv. BARNEN lär mig var dag vad meningen med livet är. Meningen med livet är för många olika, för de flesta för alla olika. Meningen med livet är mycket, men meningen med livet har ingen mening om jag inte skulle ha pojkarna. Få se deras skratt, gråt och envishet. Deras finurliga små hyss och deras oändliga och villkorslösa kärlek. Deras kravlösa kärlek som varje dag gör att mitt hjärta slår volter.
DEN KÄRLEKEN kan inte mätas med något här i världen. Inget egoistiskt eller olagligt. Ingen som säger hur eller när utan det bara är så. Det bara är så.


4

Glada å jag. Liten men tapper skara! Jobbade hårt, och ni ska alla ha tack för detta året so far ;) vi kör järnet den 28 innan det startar ett nytt år!


Inhandling

Av mat på bästa Maxi. Både Lias och mamma roade! Betydligt fattigare, men med desto mer mat hemma och till kommande högtider. Har en lussekatts deg på jäsning här hemma ;)


Se det snöar!!!

Ja! Helt underbart, snön faller nu den 4:e advent. Vi sitter alla i våra OP. Liten sover än, den lille sjusovaren. Kaffet i handen, tittar ut. Så vackert! Kanske det inte kommer lika mycket som i norr men jag är nöjd med att det just är VITT.


One Piece

Efter en dag fylld med fix...Hoho kom en vecka tidigare! På vår ytterdörr hängde 5 paket...en varsin One Piece och ett spel till hela familjen. Vi myser i våra One P och ska spela Kasta Gris.

 

 

 

 

 


Julstress

En vecka kvar till självaste Julafton! Vi är på klappjakt. Gud bevare vilka bilköer i Kristianstad! Men klapparna snart klara! Såååå kul att handla till barnen, att ge överhuvudtaget är så kul!


Teds idol

Nu har vi sett Robin! Ted blev lyrisk efter första konsertbesöket! Andre sjöng, Robin sjöng och Ted är ännu mer såld! Har fått en skiva signerad!


Frissan

Sitter hos frissan och ska bli fin i håret ;) äntligen ska utväxten bort! Bli litta fin i håret och få njuta med en god kopp kaffe under tiden! Vilken go frissan jag fick. Så trevliga alla här!


Klappar

Slår vi in på golvet.....till våra fina små! Sedan väntas en julklappstur på lördag ;)


Domen

Precis fått domen. Betygssamtalet klart och det är med ett stort smajl jag snart går igenom jobbedörrarna! En kväll ska spenderas på 12:an. Jag kommer inte kunna sluta småflina och LE!

 

 


Lusse på dagis

<3 Åh, Lussemorgon på dagis. Alla satt i en ring och sjöng julsånger och sånger som är bekanta för de små Trollen. Så mysigt, granen tänd som de klädde igår och efteråt fikades det. Lias studerade alla och åt sin frukost i lugn och ro. Han älskar att äta frukost länge och i lugn och ro. Då kan han sitta riktigt länge och smaska. Jag stannade kvar en bra stund hos alla barnen och min lille kille såklart. Vi lekte med lera, jag frågade Lias om han ville hem, svaret blev nej. Ha ha. Han trivs så bra, även om tårarna kommer ibland då man lämnar. Leran kan han roa sig med länge. När det var dags för mamma att få fick jag en go kram, puss och han vinkade med sin lille lille goe hand.

 

 

 


Hallelulja

Hässleholms Lucia med tärnfölje. Så vackert! Fick piggaskinn och smålog!


Lusselelle

Elva nätter före jul. Lucia morgon och idag ska man sprida lite extra ljus. Dagen startar med en dagstur på jobbet. Jag hoppas på att få lite skönsång från Ted ikväll, kanske en liten Stjärngosse?


Lönccch

Liten paus innan dagen på jobbet fortsätter! Älskar fortfarande det jag gör :) tror att jag valde rätt inriktning!


3

Tredje ljuset brinner.

 

Tredje advent är kommen. Idag har inte jag varit pigg alls. Har legat länge men valde sedan att ta tag i dagen. Lite kan man ju göra fast att det känns som om man har tre ton snor i huvudet. Sovrummet är städat, och all tvätt där den ska vara. Vika om i lådor och pyssla lite. Blev inget söndagspass idag, kroppen orkade inte. Kalas för Svärmor och massa tragg med Fina Katarina. Lias sken upp som en sol då han såg sina Kusiner Julia och Linnea. Åh så glad han blev! Nu ska mitt nya måndagspass brännas ut, och sedan är det soffläge som tredje advent får avslutas med. Däppt i däsan men hoppas på nya krafter imorgon :)


Kalender

Räkna ner dagarna till självaste Julafton!

 


Tjuv & Polis

Nattaspel! Åh, vad jag och Ted rånar ;)


Mina Nissar

Mina fina Nissar. Önskelistan till Jultomten klar, eller den kommer säkerligen att fyllas på titt som tätt. Jag tror jag får maila över listan....Han måste ju veta i tid vad man önskar sig.
 Vips så är listan hos Ho ho. Fågelvägen...

 


Eyes

On me. Sov gott, dröm sött.
Ibland, eller ofta tycker jag att det är så spännande att somna. Man vet aldrig vad man ska drömma...


Doris

Älskade Dotti vad du växt!
Vart tar tiden vägen?
Nu står en arbetskväll framför fötterna...


Halli hallå!

Oj, vilket blåsoväder! Ted i skolan och Lias står här framför mig och tittar på Barnprogram. Mamma lite tretter idag. Redan den 9 december, tiden tickar på. Jag laddar batterierna inför en arbetskväll! Lite sleden faktiskt, trött i detta mörka vädret. Kylan kryper in på bara skinnet!
- Kära Tomten! Jag önskar mig snö, lika mycket snö som de har i Norr. Sen önskar jag mig något varmt att krypa in i!

Kvällen igår var minst sagt lyckad! Sex glada flickor som nu kan fira att alla proven är över! Jag kan ju nämna att på det sista provet hade jag ETT POÄNG från MVG.  God mat och ja vi kunde delat på vissa portioner. Unnade mig en kall Corona med lime, Natalie hängde på. Thessan var sjukt snyggt som vanligt och Musikquizet startade. Jag ska nog inte vara så kaxig. REO Speedwagon Johanna, att jag inte kunde det! Lyssnar ju så ofta på den låten!!! Sen sade jag att det var Takida, men det blev att vi skrev Volbeat. Visst var det Takida! Ha ha. Well, jag trodde vi skulle kamma hem vinsten men icke. Vi kom inte ens på prispallen. Men det var kul! Såå himla kul. Tycker man om musik är detta en sååå rolig grej att göra en Torsdagkväll! Detta vill jag göra igen, snaaaaart!

Igår 8:e idag 9:e.
Mina mina fina fina

Mauden i maaggen. Hallå hallå! Mett å trett och ingenstans att seda. Å ingen vill dååånsa med mi. I want to break free i högtalarna!!!


Ska vi glittra?

Ikväll flickor? En spännande kväll står framför fötterna ;)


Triss i färger

Jag blev så lycklig över en paket från posten igårkväll. Så snabbt det gick att få hem det som stod på önskelistan. Ett paket från Gina Tricot. Eftersom en affär är så långt ifrån får man använda deras fin fina hemsida. En vacker vit spetstunika, en riktig dröm att ha nu under alla högtidsdagar som väntar. En svart nyårsblåsa, både som tub eller med axelband. Jag tycker att tub är så vackert så det kommer nog bli denna fina skapelse på Nyårafton. En annan glitter fin kofta från HM som minsann blev så billig. Inte alls farligt för en rosaskimrande kofta med lite bling i. Även den en fin helg eller fest kofta. Supersnyggt till något svart nertill. En triss som jag beundrade innan jag slöt mina gröna igårkväll. Det är ganska så kul att jag hittade något rosa, något svart & något vitt.
Tre tre tre.   


Morrn

- purrr purrrrr
Efter en kväll på jobbet landade jag hemma...Zzzzz. Nöjd med dagens fina fynd, både på nätet och i affären. Lias inte riktigt kry. Fick komma hem tidigare från dagis. Nu är ju Ted kry...Litens tur. Åh, om man kunde hitta botemedel mot alla elaka sjukdomar. Tänk så rik jag skulle jag bli rik?


Nanedags igårkväll...

 

 


Ute är det kallt

Men åh så varm i hjärtat man blir av en liten Tomte! Mössan på så fort han fick syn på Tomtelådan här hemma. Idag skålar vi med kaffet för ett MVG i Etik provet! Tjohoo!

 

 

 


Liten såg snö

;) Igår. Såg Lias snö för första gången sedan han blivit en liten pojke, och inte längre bebis. Gissa om han blev förundrad? Åh, han trampade och stampade i snön min lille kille. Skrattade och pekade.
Idag kan jag andas ut samtidigt som det är 100 saker att göra då man väl är ledig en dag. Tvättmaskinen går på högvarv och jag har svårt för att sitta stilla...

 Sista provet skrevs igår och alla uppgifter är klara. Nu kan jag bara invänta svaren på proven, makten sitter nu i frökens händer. Efter en morgon med en liten som inte är så glad kan jag nu konstatera att man kan inte alltid vara på topp. Han ligger och pratar i sin säng. Jag som trodde att han skulle sova nu innan vi hämtar Storebror. Jag hade tänkt en tur på stan nämligen... Kommer inte bli poppis hos den store pojken men jag får locka med något. En morgon med kaffe och promenad med Nana. Pojkarna har ännu en gång studerat varandra. Zeke fick smaka mina lussekatter och Lias smaskade på Clementin. Ser även att den efterlängtade smyckeskvällen inte kommer bli av. I nuläget är vi två stycken. Det känns en aningens för få och det tyckte Lotta med. Så vi får dra fram det några veckor. Innan jul känns för tjockt. Tror det är så för alla. Jag som ville vara kreativ ikväll. Samtidigt är det något varje kväll nu hela vardagsveckan så det kanske kom med något positivt med. Jag har även fått reda på att en vän ska flytta från Huvudstaden till Götelaborg och det betyder ett antal min mindre så dååååå kanske man kan träffas mer! Körsträckan är ju långt ifrån densamma. Vad ska man nu roa sig med då skolan är så gott som klar för denna terminen? Jo, har såklart några arbetspass inplanerade och julen kommer smygandes. Jag tänkte vårda mina vänskapsrelationer lite. Vill helst klämma in alla i mitt vardagsrum och dricka glögg & snacka skit!

 

 


Älskade Lillasyster

Nyss kommen hem. Varit hos min syster som är inlagd på sjukhus. Älskade Trollungen min!
Jag var ganska så nervös hela dagen. Går på stan efter provet, och lugnar mina nerver..Pappa ringer och klart att vi kommer in älskade. Så mycket man ska göra innan man kan köra in bara... så besöket blev kort. Men vi skrattade tillsammans och jag ska ringa henne imorgon igen för att se så hon sovit gott. Hoppas att de konstaterar vad det är så att de kan åtgärda det. Älskade Trollet min! 

There is noooo one like You.


Första snön

Idag föll första snön. Jag & min fina beundrade de vita vackra flingorna som dalade ner.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Överjaget

...det, jag.


Andra ljuset

Andra advent, julen kommer smygandes i år. Här hemma doftar det nybakat även idag. Bakat gånger 2 och nyss GI chokladbollar. Tidigare i eftermiddag bakades en GI vänlig mjuk pepparkaka. Tänk vad gott det kan bli! Vi har varit på en mindre julskyltning idag med. Fyndat julklappisar till barnen! Blev en varsin One Piece som Ted fick upp ögonen för. Länge velat ha en varsin till pojkarna. Ted är verkligen en mysare och han såg den i affären och sade: WOW! Lilleman fick såklart med en ;) Jag fyndade en grå kofta, så underbart skön är den. Ted han hade sin egna börs med och han köpte sig en sjungande Julgran som barnen haft så kul med sen. En söndagsmiddag i vardagsrummet bestående av lax i ugn och blomkål, lite bönor och must. Lias har haft sin sovstund och jag hade min tid med Ted. Vi spelade Ratchet. Inte klokt vad han kan, hoppa så mamma, skjut där, ta liv, åh ammo mamma ammo....Herrejisses men övning ger färdighet och vi klarade bossen snabbare idag.
Riktigt kul!!! Haft den mysigt idag och laddat inför en kommande ganska så tuff men rolig vecka. Jag hann klämma in ett kvällspass med på en timme innan det som sagt var dags att komma hem och en liten kille tog på sig kockmössan, drog fram stolen och ville baka....
Ser fram emot mycket!

Nu adventsfika innan de små ska sova ;) Ted kunde dock inte sova och sitter nere hos mig nu.
Han får vara med och plugga lite!

 

 

 

 

 


For spinn

Kör mot en timmes pass! Koppla bort tankar, gräddet på kaffet.


Var är "mullan"?

Idag har mamma lärt Lias var mullorna är, och att vara stark! Goa unge!!!!!


Ute faller regnet

Ute faller regnet ner. Förra året låg snön. Både lite trist samtidigt som det är skönt att slippa snön ett tag till. Just så mycket snö som ger många problem, många som har svårt för att ta sig ut och fram. Det är redan den 3:e december. Den trejde och tiden den rullar på. Men inte jag med den. Jag kan inte fatta vart denna hösten, terminen och halvåret blivit av riktigt. Kommer ihåg vid terminsstart då man visste hur mycket man hade framför sig. Mycket att beta i och mycket att kämpa för. Nu står man med ett prov kvar och med förhoppning att klara det, samt att Etik provet gick bra. Ett mål jag vill uppnå.
Ted är på semester, ha ha. I förmiddags kom Farmor och Farfar och hämtade honom. Han ska få vara där över dagen, han ville så gärna komma och hälsa på. Över natten vågar vi inte då Farfar fick åka ambulans förra lördagen. En del av orsak till orosmage. Men, de vill så gärna umgås med Ted ensamma. Ted med! Han avgudar de lika mycket som jag alltid gjort. Jag har städat huset och hängt tvätt. Pepparkakorna blev inget vidare. Degen var som gummi och väl färdig gräddade smakade de absolut inget. Så jag vet inte om Pippifåglarna ska få de till kvällsmat? Lias sover nu, zzzzzzzz. Jag ska ta tag i lite plugg inför måndag. Passa på då lugnet finner sig här hemma...


Lördag morgon

Små pojkar som trippar in. Liten tar en bok och Stor läser. Nu busar de i sängen! Jag har klickat igång kaffet, dagen är välkommen och kan börja...

 


En på vila

Har en deg på vila. Vi får väll se....
Provade på en egen mix av mjuk pepparkaka ikväll. Blev inte toppen...ha ha!
Bakning är lite terapi efter en dags plugg, och en dag som i ilfart susat förbi. Ska bli spännande med resultat imorgon!

 

 


Första december test

Jag tänkte att efter en ganska så tuff dag skulle jag testa på något nytt jag köpt hem. Premiär ikväll.
Jag hade höga förväntningar, på både dunder juicen och müslin.

Juicen var helt värt reklamen som visades på bilden, och det jag hört om denna dryck. Den är fruktig, mastig och mättande. Jag drack inte ens upp allt för magen var ganska så mätt redan. Tror att man kan minsann ta ett glas till mellanmål om man vill vara duktig & hålla blodsockerkurvan på en fin bana. Det smakade fantastiskt gott. Hallon är en stor stor stor favorit. Alla bär är gott, men hallon ligger mig varmt om hjärtat.
Smakade bättre än väntat!

Müslin däremot får tyvärr big no no. En utmärkt müsli, men inte till det priset då man enkelt kan knåpa ihop en likadan om inte bättre själv. Med tanke på priset var den inte värd den summan. Filen till gör det gott, och som det står på paketen är det säkerligen supergott att ringla lite honung över mumman. Müslin i sig var god, helt ok speciellt med blåbären men dock inte till det priset då jag själv kan knåpa ihopa en egen J supermüsli...
You will see. You will see.

 

 

Mår redan bättre. Tänk vad ett sms kan göra, lite dunderjuice i magen & en stunds lugn och ro.


Första December

Det är ganska så sanlöst. Det jag, Nathalie och Therese pratade om idag. Hur man verkligen vet vilka som är ens riktiga vänner samt hur det sätts på prov ofta. Hur oändligt glad jag är och tacksam över mina vänner! Hur tacksam jag är över mina nya finisar som tillsammans stöttar varandra. Ni är två flickor som jag uppskattar mer och mer för var dag som går ska ni veta. Hur Tina förstående förstår att jag måste plugga imorgon inför ett sista stort prov på måndag. Hur alla vet att jag finns här, men i min egen lilla värld just nu. Hur det senaste året verkligen har visat sig vilka som faktiskt bryr sig på riktigt. Inte dömer utan frågar. Det är sann vänskap det. Älskar er flickorna mina! Så otroligt mycket.

Efter en lång dag, en intensiv dag med plugg, prov där man skrev så händerna brann. För att sedan helt missa Beslutsmodellen. Fan att jag körde på det. S-tan. Ja, man kan inte allt alltid så är det bara. Bara att inse att jag inte är övermäktig. Ha ha.
När Liten var hämtad kom jag på, visst i fasen. Det är ju den 1 december idag, lussekväll på Fritids. Ted vill ju säkert att mamma stannar så han får visa (eftersom jag kom 1 ½ timme tidigare) vad han gjort denna terminen på Fritids. Han var stolt att jag kom, och ännu mer att Lillebror kom. Det var nog det bästa! Han höll sin bror i handen och visade allt.
- Ska vi fika nu Lias? Kom!
Helt otroligt. Teds "fröken" frågade om han alltid är så snäll mot sin lillebror för han pratar alltid så mycket och så gott om sin bror. Hon studerade de och såg hur otroligt tajta de är redan! De är verkligen helt omöjliga att dela på. Tillsammans i det mesta redan trots åldersskillnaden. Jag beundrar Ted för den fina Storebror och förebild han är för Lias
.
Väl hemma utfodring, spel, lek, tvätt, dusch...you name it. En kväll som verkligen gick i 190 och nu sitter jag här helt slut i mitt huvud. Det känns tungt och jag känner mig spänd i axlarna. Nej, det är inte träningsvärk Helena. Det gör mer ont då...ha ha. Fast jag vet att axlarna är lika jobbigt varje gång att lyfta tyngder med.
Har varit i duschen, varmt så det rök om det. Jag har slut på energi nu. Helt slut.


Ett tag ikväll var tårarna nära att komma. Maken står i det förbannade jvla badrummet, Ted tjabbar, Lias går och gnällskriker efter mig och i mitt huvud snurrar allt som hänt idag och det som komma skall. Tvätten står och kallar på mig, katten skriker efter mat och tvätten börjar gala efter mig. Just i den lilla sekunden ville jag bara dra täcket över huvudet. Eller lägga mig med datorn i knät i sängen och bara få läsa. För nu är energin slut. Tårarna kom inte, jag är starkade än så. Men ni vet när man känner att gränsen är hårfin?

Inget mer jobbigt idag. Det räcker för idag faktiskt. Nu ska jag göra lite vad jag vill av kvällen och vakna med nya tag imorgon igen! För det är sådan jag är...Like you

Plugg, lunch. Vi tre ;) nu PROV!!!!


RSS 2.0