Saffransgula katter

 Åh värme...denna värme som stiger från elementen nu. Men så är det att bo i ett hus med ved som uppvärmning. Med över -10 så  som jag sade i förmiddags kryper kylan in bokstavligt. Jag kan ändå inte låta bli att älska detta vackra vita som täcker vår mark. Trots att bilen inte vill stanna på vägen som jag vill. Kör som en mus nu.
Dagen har spenderats med vänner från tidig morgon till kväll. Min Fina Erica ned barn har varit här och vi har haft fullt ös. Vackra Nana och Rami har med hälsat på! Barnen har lekt fint som snus och dom två små sov lääänge samtidigt så vi mammor kunde få spela lite skip boo och dricka vårt kaffe varmt, eller ljummet som jag föredrar med massa mjölk.
Maken var bara hemma och vände vid käksbordet och kvällen har spenderats med min Erica och Fina Pappsen och Katja kom på glöggfika. Det var på tok för längesedan vi sågs. Det bästa med att HA besök är att man inte behöver sitta ensam och att man då kan lägga speciellt den lille fisen vid sin vanliga läggtid i sin säng. Idag somnade han 19:15. Men då hade han med varit vaken länge och var supertrött. Finns inget värre än att väcka barn i denna kylan och dra ut dom i bilen. Funderar på julafton, men julafton är ju julafton. Då kan han få vakna när vi kör hem om han vill. Kommer jag ihåg att Ted gjorde någon gång, Ted var dock lite enklare att somna om än Lias. Lias blir pigg så fort.
Vilken underbar dag hag haft med er alla. You make me laugh!
Nu är det soffläge och dammsugaren får rastas imorgon efter Lias smask av dom saffransgula katterna.
Han bokstavligen trycker in allt han kan. Idag låg det en halv på bordet som han fick tag i under vår glöggfika, och han verkligen tryckte in den i munnen. Han smackar och smaskar med som en tok då han äter dom. Ler med hela ansiktet och ser så belåten ut!  Han är tokig med dessa gula kisar och känner såklart igen dom nu!
Ta för allt i världen inte min lussekatt!

 



Halt som is

och jag var tvungen att köra och tanka bilen, vill inte ha soppatorsk nu i detta vädret. Eller det vill man väll aldrig ha.
Får snart kaffebesök, och Lias har somnat gott här. Katterna sitter och tittar ut men vill inte gå ut. Man kan ju bli blöt och kall. Jag ska laga lite tröjor och jackor med nål och tråd, tvätt ska vikas och sen har dagen säkert massvis att erbjuda! Några telefonsamtal att ringa, disk som ska in i maskinen och som vanligt har jag baken full. Kan inte fatta att nu har jag varit hemma i över ett år, snart börjar jag skolan och min mammaledighet är över. Känns både sorgligt och kul. Ted var 9 månader då jag började jobba igen så smått. Hoppas att man hinner med allt man ska trots skola. Men jag ska göra mitt bästa för att inte missa allt för mycket, för det vill jag inte. Sen kan det vara kul för maken att få vara hemma denna gången med. Pappor kan dom med! December månad imorgon, sista månaden på året. Sista och det underbaraste förutom våren som jag älskar med då alla knoppar brister och fåglarna hittat hem igen. Denna fåglen ska nu resa sig och få lite gjort här hemma.


Ute fryser det på

ordentligt! Kylan den kryper in i små vrår här och pannan går på högvarv i källaren. Kylan kommer smygandes genom lite för otätade lister och dörrkarmar. Kvällen har varit full med skottning och jag blev helt slut i kroppen. Vilket pass!
Äntligen är biljett till kommande konsert bokad, det ska bli så kul! Ser fram emot det!!
Nu sover den lille busen och Patrik ska nu natta den stora killen.

Julskyltningen igår bjöd på överraskningar för både Ted och Lias. Ted fick fiska fiska fiska i dammen och han handlade loss. Lias fick med köpa en sak såklart, blev hans andra tomte som är handmålad, har nästan bara handmålade tomtevänner här hemma. Eller handgjorda, älskar ull och krull med. Tovat är så vackert! Gjort med känsla. Ted skulle samla snö på vägen hem och Björn fick lyfta tunga snöbollar!
Sen att Björn drog honom i snowracern var ännu bättre!

Må väl i kylan!

 

 

Vi stannade hemma

Ja, efter en lite stressig morgon valde jag och Lias att stanna hemma, trots att badväskan är packad. Lias ska alltid sova precis då babysimmet är och idag var han så trött så han somnade direkt när jag lade ner honom. Jag hör hur kaffet låter i kokaren och ska efter lite badrumsärenden luta mig tillbaka en stund.
Vet ju att det blir fullt ös sen så fort den lille busen vaknat! Idag har han redan hunnit hitta på bus. Dra i gardiner och sladdar, detta kommer bli en busig kille. Sanna mina ord! Härligt att blicka ut över snön, och känna värmen från elementen i huset vårt. Jag har inte mått så bra i någon bostad som jag gör sedan vi flyttade till vårt hus. Sen att hela kvällen kommer gå åt att skotta snö skiter jag i. Vi turas om ikväll att slita med den tunga men ack så vackra snön!


Insnöade

Ja, det känns som det. Men jag älskar det. Ted är på dagis och Lias leker för fullt här. Hade en underbar första advent igår med julskyltning och glöggfika. Korvgrillning ute och massa tända ljus. Idag inväntar vi babysimmet jag och min lilleman. Fotade underbara bilder igår, jag blev så fotosugen då alla ljus var tända och alla stakar sken i våra fönster. Alla stjärnor på plats och julstämning var på topp. Luktade glögg i huset med, lovely!
Nu ska jag fortsätta jaga en busig liten kille, badväskan ska packas!

 

Underbar advent

GLAD FÖRSTA ADVENT! Åh nu startar den bästa tiden på året enligt mig. Jultokig som jag är!
Vilken underbar kväll jag och maken hade igår. Åh det pirrar i hela kroppen då jag tänker på det. Ted skulle sova hos sin farfar och följde glatt med då han var klar för kvällen igår. Han blev dock sentimental då han kramade sin lillebro hejdå.
- Åh kommer du att sakna mig lillebror (han gnällde i gåstolen och gick fram till honom),
jag kommer sakna dig med lille Gubben. Ses imorgon! Sen fick lillebror en kram som var fylld med kärlek. Se ren och ärlig.

Lias somnade tidigt som vanligt vid 19.30. NU VAR KVÄLLEN VÅR! Maken hade fixat med vår första dejt mat. Toast och han piffade till det lite extra. Tyvärr snaskade katterna på räkorna då var inte var närvarande och jag fick köra ner och köpa nya. Patrik stod och tittade på Izor då han svullade i sig alla 90 räkor som han skalat. Suck. Ha ha ha. Bara att skala nya! Kvällen bestod sen av en sjukt rolig film som vi kan se om och om igen "Blades of Glory" Måste ses!

Första advent började lite panikartat men roligt. Lias hade bajjat ner sig helt och det fick bli ett morgonbad. Vilket Lias uppskattade. Sen välling insvept i handduken i mammas famn. Få vara ensam med mamma och pappa hela morgonen. Vi tände ljus, drack kaffe och bara va tillsammans. Helt underbart, vilken bra start på denna dagen vi har haft. Lias busar med mamma och pappa och kryper till mamma så fort jag flyttar på mig.Väldigt mammig nu. Mycket mycket mammig. Efter en stund somnar han i min famn. Åh så mysigt, jag fryser tiden och sitter en stund med min lille gosse. Går sen upp och piffar till mig inför dagen, och maken gör frukost till oss. Avnjuter den i lugn och ro tillsammans. Även nu har vi tid att prata. Åh vad vi kom fram till mycket. Nu är maken min ute och inväntar veden som kommer. För vi har ine hunnit med, eller lagt tid på veden som är så ofärdig där ute så vi får ha hem ved. Även om det svider i börsen nu till jul så måste man hålla sig varm i vinter. Och vi hoppas på en vargvinter till!! Han skottar och fixar och donar där ute. Jag har donat här inne och planerna för dagen är klara! Får se om vi hinner fixa två granar idag, en till ljusslingan och en till våra vänner fåglarna som ska få mat nu. Vill ha den utanför köksfönstret och sitta och titta på dom var morgon. Livet är underbart!


 

 



- Mamma mamma, släpp inte min lilla hand.

Jul jul strålande jul. Glans över vita skogar.

Lussebullar

jäser nu på plåten. Jag var bara tvungen, måste ha lussebullar till imorgon för då är det 1:a advent och julen har hoppat in genom vår dörr. Glöggen köpt, russin och mandlar. Mys ska det bli imorgon!
Lias och jag var och handlade inför baket, sen hämtade vi Svärfar som står i badrummet nu och fixar och fixar. Maken och Ted är nere i affären igen och handlar inför en överraskning och korvgrillning ute ikväll i Porrarp! Vi ska göra upp en brasa och grilla korv hela familjen. Sen har maken något annat i görningen med. Vi får väll se vad det kan vara. Nu ska jag pensla lussebullarna, och maxa julmusiken som spelas för första gången idag!

 

Inte sysslolös

 

 

Nej det kan man inte säga att jag är. Fast idag fick vi alla utom maken som jobbar lite sovmorgon. Nu försöker Lias somna en stund. Han gnäller till där uppe, men gnyr bara efter mig. Idag har han hängt mig i hasorna all the time. Nu ska jag försöka koppla av en stund, dock en liten gryta att diska med. Hu. Idag har vi massvis att göra och vi får se vad som hinns med. Tiden den räcker inte till. Vi hoppas på att få ta ett bad på julafton i vårt badrum. Jag håller mina tummar och tår.
Jag spånar även på ett nytt pass, sprudlar av ideér! Min spotify funkar igen, jippie!! Come Clarity..

Min första spinningklass

på något lustigt vis var jag inte så nervös igår som jag trodde att jag skulle vara. Mest bilturen som var hujedamej så läbbig. Sen har det ju varit ett broras mellan Verum Osby så jag fick köra en annan väg och även det lite läskigt att inte veta var man var i mörkret. Men väl framme i god tid så pratade jag lite med några av mina klassdeltagare. Första kommentaren jag fick efter att hon frågat om det var jag som höll passet var:
- Åh vad kul!!
Det peppade mer än vad hon anade. Uppe på cyklen och sen fick jag dom att svettas under 45 minuter innan det var dags för Linda att ta över med funktionell styrka. I mitt pass hade jag många STC (stående klättringar) och vi avklarade en del berg. Nästa pass kommer även det vara tungt, men med lite mer tempoökningar och asfaltkörning. Kan ju bara inte låta bli att ha med en hemsk grusväg som avslutas med ett berg. Musiken var nog helt ok. Vissa låtar märkte jag själv att vi alla blev lite mer taggade i. Har
massa ideér om ett nytt pass. För the bigger the best. Jag har ett litet signum, eller några men dom förbli hemliga. Saker som jag vad jag vet bara jag säger, en artist som jag alltid har i mina pass och lite annat smått och gott. Gäller att utmärka sig tror jag. Linda var mycket positiv och det kommer bli ett måndagspass ala Johanna efter nyår. Nytt schema ska göras och där ska mitt pass skrivas in. Mötet längtar jag till, ska bli kul att träffa alla andra. Och vilken klass jag hade! Helt underbara! Linda sade något väldigt bra igår, om just gymspinning men det behåller jag för mig själv. Detta är ju en förening och inget gym. Vi behöver dock nya cyklar. Dom är av stenåldersmodell och så fort jag varit på mötet ska jag börja leta som en galning. För det ska vi ha! Backe upp och backe ner...
Väl hemma efter 45 minuters
halkkörning så var det mat och prat som stod på schemat. Ted var uppe och väntade på mamma! Maken kokade gröt! I feel good!
Idag, en ny dag omfamna den! Var glad över vad dagen har att erbjuda!
Var glad över alla DU har i din omgivning!
 




Nu drar jag och instruerar och inspirerar!

dsc01209 (MMS)

Nu drar jag och instruerar och inspirerar!


Nu har vi skottat

så mycket vi hann med...Jag vill inte ha lika jobbigt som förra året om det nu kommer bli en vargvinter. Visste inte var vi skulle göra av all snö då, trots att vi har ganska gott om plats. Nu ska vi tat lite och lite så att det blir bra med plats. Studsmattan var fastfrösen och gick inte att rubba, men gungorna flyttade jag och Ted till ett mer bra ställe. Där dom inte är i vägen. Lias ville inte sitta och titta hur länge som helst. HAN fick låna Teds sulky, lite smidigare och han satt riktigt bra i den. Inte lätt ändå att dra honom genom snön då framsidan skulle skottas lite med. Men det gick, med Teds hjälp. Han är min lille klippa denna unge!  Sen var det uppdrag skotta fram bilen. Ner till byn och slasket efter saltbilen. Det nödvändiga till middagen hem, pepparkaksdeg och blöjor. Nu har vi ätit lunch alla tre och Lias ska försöka somna en stund. Tvätten är vikt, dammsugaren är rastad och när jag fått mitt kaffe ska vi baka lite såklart! This will be a good day!

  

 


Skotta oss fram

får vi nog göra idag. Hur nu det ska gå till? Ted och jag sitter och pratar om snön och våran Katt Izor.
Han sade att Izor inte kan gå ut idag.
- Varför då?
- För att han inte har så långa ben som vi har, det ser du väll mamma!!
Han diskuterar vidare och menar som så att Izor kommer försvinna under snön.
Unge vad rolig du är! Han vill bara ut i snön nu. Jag ska göra mitt bästa för att uppfylla den önskan. Stackars studsmatta som står och är full med snö. Den skulle vi plocka ner på lördag, undrar hur det ska gå.
Nu åter till våra diskussioner..



 

Jag vill inte



alls vara stilla. Inte lätt att ta 8 månaders bild på Liten ikväll. (
därav bilder från gårkvällens bus med en trött bebis) Han sitter stilla i en nanosekund, sen säger det vips så kryper han iväg på sitt eget lilla vis och nu har han klämm på det. Han far som en virvelvind här hemma. Klänger på mamma sin och ikväll har varit en sådan kväll. Kameran på laddning för den var helt slut efter allt fotande på sistone. Åh vad jag fotar, hela tiden. Var dag. Jisses. Men älskar det. Har förfrågat om en kanske utflykt och jag hoppas att man Far, Katja och lillasyster nappar på detta. Let´s do it!

Alla stakar och stjärnor uppe, fönster putsade, men inte klar på långa vägar. Nu är jag faktiskt helt slut efter denna dagen. Maken och Svärfar är fortfarande kvar i badrummet......nu ger dom sig inte. Nu vill vi blir klara. Bara lite till, sen kommer det gå snabbt som attans hoppas vi. Detta mycket viktiga förarbete som tar sådan enorm tid. Snickeri är en konst mina vänner.
Barnen sover, Lias nattades och då somnade Ted i sin säng så vi hann inte mysa. Nu har jag dåligt samvete för det. Nej, nu ska jag göra mig en kopp av något vad vet jag inte men det låter så gott med en KOPP.






Fikar på äppel och kanel glass.

dsc01203 (MMS)

Fikar på äppel och kanel glass.


Ute faller snön

på gården bilen står. Det tog lite tid innan vi kom in i bilen idag. Den fick stå igång i en kvart innan jag satte in barnen i den kalla bilen. När vi väl kom ut var det varmt och skönt att sätta sig i den. Snön faller ner och jag märker att nu är det dags att börja skotta igen. Annars blir det lika klurigt som förra året att ta sig upp och fram på vår grusväg. Allt slask från igår är nu is. Hu. Men vackert vintervitt är det ute! Jag visste att jag skulla sätta riset!! Nu är det så vackert med all snö på det. Lias sover nu efter att mamma har roat han med att putsa två fönster på ovanvåningen. Jag fick utöva lite akrobatik när jag putsade det ena fönstret. Lias satt i sin matstol och tittade med stora ögon. Han tänkte nog:
- Åh vad fan håller hon NU på med?
Rent blev det och två fönster till som är stakade! Åh mysigast är det när mörkret faller och man tänder allt. Åh!!

IDAG BLIR LIAS ÄVEN 8 MÅNADER OCH DET SKA FIRAS! Han ska inviga sin nya urgulliga rävbody och vi ska besöka vänner. Vi ska även baka någon kaka och Lias ska få smaka ny mat! Tänk lille Gossen, redan 8 månader nu. För 8 månader sedan låg jag på Förlossningen nu och snusade bebis medans maken hämtade bilstolen. Jag var så förundrad över denna lille gosse. Det är jag fortfarande över mina pojkar, hur kan man få något så fint?!

 

Tjuvsmaka pepparkakor för första gången...



Två underbara!




Kvällsgympa, Liten ville bara ta bandet till kameran...Ser ni den vackra julstjärnan som nu är uppe. Jag älskar den!
Maken kommenterade igår hur fint och juligt här börjar bli, härligt att han ser det. Ser att mamma har baken full om dagarna.

Första pepparkaksbaket

Vilken hejdundrande dag full med saker att göra. Verkligen gjort allt i min makt för att roa både Stor och Liten.
När vi åkt från dagis vid middag så körde vi in till stan. Mina shoppingfingrar kliade men det var inte därför vi åkte in. Ville byta en julklapp till Lias, från strl 74 till 80. Så rädd att han inte kommer hinna använda den. Men dom hade inte fått i denna bodyn så jag kommer använda den nu, han kan ju ha den imorgon då han blir 8 månader. En underbart söt liten räv såklart.
Sen hittade jag en klapp till Ted, skulle även där bytat en tröja men det var inte inkommet. Det blev ändå en annan tröja till Ted i julklapp som kassörskan lyckades hålla hemligt till mig, tackar jag för. Sen två bodysar till Lias i julklapp! Vi gick inom Nisses och Ted pekade och pekade för fullt. Tomten kommer bli både fattig och helt slut av allt shoppande.

 

Väl hemma så gjordes det mat, egna hamburgare blev det idag. Sen sattes ett pepparkaksbak igång. ÅRETS FÖRSTA men absolut inte sista, jag älskar att baka och pepparkakor kan jag baka tusentals av som Pippi. Fast jag kavlar på bordet med tanke på katterna och deras hår som flyger runt på golvet. Lias fick inte leka med degen idag, men han satt med stora ögon och tittade på. Kände på formarna och fick smaka lite deg såklart! Luktade underbart med nygräddade pepparkakor i hela huset. Hittade Ted och Lias i vardagsrummet, Lias var tyst som en mus och det var för att han fick pepparkakor som Ted smugglat ut till honom i smyg. Hm, han vill så väl ju. Sen lektes det tittut, badades i vasken BÅDA två. Fattas bara att jag med ska sitta där. Hade varit en syn va?! Ha ha ha. Nu sover Liten efter en dag full med nya intryck. Jag sitter uppe hos Ted och ser en julfilm. Den är riktigt bra, "Nu är det Jul igen 3". Ted fick i julklapp förra året men aldrig sett. Hm..
Åh vad mysigt vi har det! Nu klär dom granen på filmen, åh viktigt!! Här hemma är det tradition att en vecka innan julafton flyttar en riktig gran in hemma hos oss. Måste få njuta av den! Sen åker den alltid ut innan nyårsafton då vi alltid är här hemma och det blir så trångt med granen. Det är vår tradition. Nu ska jag spåna vidare på gören och måsten. Samtidgt koppla av och slippa jaga liten. Relax.


 

 

Liten trött, liten vill inget annat än att kela mamma sin! Detta är ögonblick som aldrig kommer åter.



Snökanon

som det pratas om på TV för fullt denna morgon. UNDERBART! Vi får en vit första advent, inte bara frostvit utan snövit. Fantastiskt! Idag vaknade Lias tidigt, tidigare än tuppen känns det som. Men åh så mysigt det är att titta ut och man vill bara ut och snurra i snön. Makarna hann med en morgonkaffe idag och det är alltid trevligt!
Nu är det Vakna med the voice, Ted ska väckas och köras till dagis och jag funderar över dagens göromål.

Ja en glad unge idag! Först klättrar vi på hästen lite (den nya favoriten), och sen efter att vi bytt om till dagens outfit så leker vi med dagens spännande låda! Åh mamma, vad massa kul det finns i lådan idag!! Han gör tummen upp!

 

Fullt ös

med stakar och stjärnor. Lite och lite. På söndag första adventska det julbakas, och då ska det spelas julmusik och njutas av söndagen.
Putsa fönster, stryka. Ted hjälpte till, han såg att mamma behövde hjälp då maken spenderat hela kvällen inne i badrummet. Satt upp alla "pottor" till spotsen i taket. Men ansträngning ger resultat, för det blev klart. Ted brände sig tyvärr på strykjärnet, men tjänade en hacka på hela 18 kr som mamma hade i småmynt i bössan. Han blev nöjd ändå, glad över att kunna hjälpa till. Han har även lekt med sin bror massvis ikväll.
Vi har minsann varit ute med! All ljung är nu planterad som perenn och i alla krukor, korgar och pottor har numera fyllts med tallris. Det är så vackert och snön kom som på beställning! TACK! Granris ska införskaffas till ingångarna till huset och även vårt hjärta ska kläs med ris. Sen ska slingorna i. Åh, en utegran måste fixas med! Efter många om och men sover båda barnen nu. Lias efter lite protest, men med Björn som tröstade honom och sen somnade han gott...

Björne kom med en blomma nu när det är vänvecka. Gulle dig! Han kom i snökaoset den rackaren.
Vi har planerat kommande julbord!

Jag är helt stum över denna pojk. Han är helt fantastisk med barnen.
Denna kille är helt amazing! Han tröstar Lias och leker med Ted. Han är bara så underbar och jag är så glad över att ha honom som vän. För en sann vän det är han! Han finns där och lyssnar som inte många andra på samma vis.
 He´s a top four. Nu åter till min pratglada vän och min make!


Operation julen flyttar in

har nu startat här hema. Efter en sömnlös natt för mig, resten av familjen har sovit gott. Jag har varit vaken och har jag väl somnat har jag bara drömt om rådjur. Barnen gav sin mamma sovmorgon då jag tidigt på morgonkvisten kunde somna om,. Vi sov alla till 8, och hade en lugn morgon innan Ted åkte till dagis. Jag och Lias har börjat julpynta, nu kan jag inte hålla mig längre och julfeeling som jag fick igår gjorde mig ännu mer sugen på rött och tomtar. Så vi började som vanligt med vår hall. Fönsterna putsades och Lias fick sitta i gungan lite, ner och ta upp stjärnan och gardinerna. Sen märktes det att man hade en liten bebis på golvet. Han åt glitter och bet i sladdar. På någon sekund lyckades han stoppa både det ena och det andra i munnen. Åh, allt ska in i munnen och var det inte det så drar han i mina byxor och ska ställa sig upp. Han är verkligen överallt och ingenstans nu. Han är så charmig för han är så med och vill vara med. Han flyttar på saker för att komma fram och igårkväll när det var nattedags så kom jag upp, då står han upp i sin säng. Det går fort nu! Ted var inte alls lika busig och framfusig. Han var en väldigt lugn bebis. Men Lias är en riktig buse, det märks! Minn favoritstjärna är nu uppe. Dags att fortsätta för nu sover Lias busen!

 

Full rulle!! Jag VILL dra i stjärnan!!


Vår dag på Väla

HAFT EN UNDERBAR DAG IDAG! En dag på Väla tackar inte jag nej till. No no. Paradiset för mig! Såå många affärer! Visste ni att man bränner kalorier då man shoppar? Ha ha ha. Massa juklappar är klara!! Lias köpte sin julklapp till Storebror sin, dom flesta vuxna klappar klara, en kusin klar och annat smått och gott. Kunde ju inte låta bli att köpa Pepparkaksbodyn till Lias inför kommande bak, nya vantar till Ted och jag köpte mig en fin svart top med spetsdetaljer. Hittade en vacker kavaj, varit på jakt efter en sådan ett tag. Men den fick stanna kvar i affären pga puffarmarna. En annan som inte hade puffarmar men rött innertyg. Vill ha svart för att kunna vika upp armar lite, rött funkar inte året om. Någon som har tips på en svart kavaj, figursydd.

 Juldekorationer uppe och jag mös bland alla julgranar och slingor. LOVE IT! Snart snart ska allt upp! Liten Lias fick följa med mamma, pappa och "Farbror Björn", Ted fick stanna hos Farmor och busa med kusinen idag. Lika bra det, annars hade det bara varit "springa och leta efter Ted". Räcker med en liten snart 8 månaders bebis som hatar att åka bil. Bilfärden dit och hem gick relativt bra, men inte utan protester. 10 ledtrådar om filmer är kul B! Fikat har vi gjort och ätit gratis choklad, ett litet kvällsmål innan vi körde hemåt i mörkret. Efter att vår fina B lämnats av så var det resten av vägen hem. Ut på vägen springer ett råddjur, min första tanke var...det kommer alltid ett till och mycket riktigt. Det var så nära, så ruggigt nära att jag krockade med det vackra djuret. Bilen bak fick panikbromsa (rådjuret sprang precis bak bilen vår) och rådjuret vände om som tur var. Jag svängde in på parkering och höll på att svimma av chocken. Bilen bak stannar och vi kollar av så att alla mår bra. Minsann inte alla som stannar så, det tackar man för. En GOD medmänniska. Patrik fick ta över ratten...
Nu har inte lugnet kagt sig än här hemma, dock. Lias sover efter lite protester. Ted nanar nog snart han med.
ÅH VAD JAG ÄLSKAR ATT KÖPA KLAPPAR!! TACK FÖR IDAG BOYS!

 

 



 


Vi är på väg till Väla! Ska införskaffa ju...

dsc01202 (MMS)

Vi är på väg till Väla! Ska införskaffa julklappar Lias ska få titta på julpynt. Måste förbereda honom inför vad som komma skall.


Saturday

Idag har vi busat massa med våra goa ungar efter att maken gjort klart dagens jobb att hjälpa sin far med ett jobb. Åh, alla dessa måsten men tänk så trist utan alla dessa måsten. Vad ska man göra då?
Lias sover sedan 19:30 och en gång fick jag gå upp och ge honom nappen, somnade sen mycket gott nybadad i sin säng som nu verkar riktigt mysig. Idag var det mamma och pappas tur att få renbäddat och mammas och pappas tur att se en film.
Vi inväntar en riktig rysare, en riktigt "rälig" film. Hu, om jag vågar se den mån tro. Så feg som jag lyckats bli.

Ted ligger med båda sina trogna vänner i sin säng. Nu ska vi klicka upp en varsin god kall öl, och kura ner oss i den varma soffan. By the way, lite pepparkakor och mjölk lär det bli det med....PEPPARKAKOR ÄR ETT BEROENDE.


 Älskar återblickar! Tänk så liten Ted var. Åh! Mammas lille gosse. Nu blinkar maken åt mig. Frugan will come!

 


Ted & Izor, 20 nov 2008 exakt två år sedan.



Dagen då King Kong flyttade in. Jag har ju adopterat honom från MAXI ;)



VI 2 5 NOV 2008. PUSS PÅ DIG SNYGGING ;)


Ute har snön dalat ner

hela natten! Det är så vackert ute, men dock lite för blaskigt om man ska vara kräsen. Lias har sovit hela natten och på det fick jag sovmorgon idag. Jag ville inte lyfta bort täcket alls idag. Nu är det mesta undanröjt efter allt igår. Tvättmaskinen går varm och Ted myser med Izor i soffan. Izor ligger och sova i sin lilla korg som Ted gjort. Han sover minsann i den på nätterna med hos Ted. Ser så gulligt ut! Jag smälter, det är vänskap det. Lias sover sin lur, och jag ska göra det sista här hemma sen drar vi till Erica som även hon har en man som inte är hemma idag. Visst är bilden nedan i det förra inlägget underbar!? Det visar verkligen var man hamnar när man ska handla. Blev en del julklappar igår faktiskt. Två personer helt klara och det känns skönt att man hat börjat med det. Lite och lite. Ett spinningpass igår som var superkul med Eva. Nu vill jag verkligen börja instruera. Tycker att ni kan ringa nu så att vi kan bestämma lite, det kliar i min spinningkropp. Annars suger det i bakfingrarna med. I år ska egen pepparkaksdeg göras! Det är ju så kul att kavla ut, sätta i former och dra väck all deg som inte ska vara med, sen på plåten och efter det kavla ut igen! KUL!!



Förra årets pepparkaksbak hemma hos Pappa min! Pappas egna deg, tips i år Pappa?

Vi fredagshandlar!

dsc01200 (MMS)

Vi fredagshandlar!


Sovöva

egentligen ska man inte prata om det nu på morgonen. Men oj så gott vi alla sovit inatt!
Våra övningar påminner mycket om 5 minuters metoden (kan nästan kalla det 5 minuters metoden väll), vi tar inte upp Lias. Han läggs ner som sagt lugn och harmonisk. Men vi tvekar inte att klappa på honom och pussa på honom då han är mycket ledsen. Vi tar dock inte upp honom. ATT VISA ATT MAN KOMMER TILLBAKA är det viktigaste. Att gny är en sak och att panikskrika är en sak.  Jag ska inte klaga och säga att vi har haft mycket sömnproblem, men att vagga vagga vagga ger ett bortskämt sätt. Ted sitter vi fortfarande hos tills han somnar, men ikväll blir det ändring på det. Det är ett resultat av ständigt vaggande och jag vill ha lite egentid eftersom Ted är en kvällspojke. Dock har han börjat vakna väldigt tidigt på morgonen sedan tidig höst. Men kan ändå vara uppe sent. En bestämd kille som kör med sin mamma och pappa. Precis som Lias gjorde, men inte nu mera. Jag tycker att det är så mysigt att sen ta upp Lias då han vaknar och ge honom välling tidigt på morgonen.
Extra mys nu.
Nu frukost och kaffe för mamman här. Barnen är redan mätta och belåtna, i vanlig ordning.


Fem-minutersmetoden, alternativt somna-själv-metoden, är en metod för att lära små barn att somna och sova själva. Den utvecklades av Berndt Eckerberg tillsammans med hans hustru Britta under 70- och 80-talet. Eckerberg menar att den ger bäst resultat när sömnproblemen berör hela familjen.Metoden går ut på att lära barnet att inte behöva tröstas på något speciellt sätt vid insomnandet. Då barnet har lärt sig att somna själv så vaknar det heller inte så lätt när det sedan lämnas att sova för sig själv. Namnet kommer av att man under avvänjningen går in till barnet var femte minut då det ännu inte har sommat och visar att man inte har övergett det, men undviker tydlig kroppskontakt och ett tröstande beteende.Metoden kan tillämpas från ca fem månaders ålder, då barnet har börjat utveckla en dygnsrytm och kan sova utan att vakna för att äta.

Metoden har sina rötter i den psykologiska teorin behaviorismen som hade starkt genomslag i Europa och USA på 1920-talet. Den innebar ett mekaniskt sätt att se på människan och allt mänskligt beteende sågs som ett svar på en yttre påverkan. Enligt det synsättet fick man problem om man ammade barnet då det skrek och istället rekommenderades man att vänta med att plocka upp barnet tills det log och i och med det belöna leendet. Förespråkare för femminutersmetoden använder sig ofta av ett liknande resonemang. Metoden har kritiserats av bland annat barnläkare. Man har menat att barn har behov av att var nära föräldrarna då det ska sova och man har också uttryckt en oro för att barnet ska ta skada av att lämnas gråtande. Vidare har man påpekat i att det finns en fara i att auktoriteter uppmuntrar föräldrar till att "döva" sitt samvete och inte lyssna på barnet .





Jag sträcker på mig

Jag är så stolt över min lille kille just idag! Han har varit på BVC och både vågen och måttbandet visade perfekt på kurvan. Han väger 8870 gr och är 72 cm lång. Hans huvudomfång ligger nu på underbara 45 cm! HURRA! Gjorde BOEL testet och han visade klart och tydligt att han både hör, ser och reagerar. Han visade upp alla sina sinnen idag vill jag lova! Lena berömde honom för att vara långt framme i sin mentala utveckling. Tackar och bockar! HON får en att känna sig som en bra mamma! Lias reser sig upp nu utan att tänka på hur eller var. Han är inte rädd för något.
Sedan i måndags då vi blev trötta på att vagga vagga vagga så har Lias sovövat. (precis som Lynette i DH)
Jag trodde aldrig i min fantasi att jag skulle prova detta, men det går så bra! Igår somnade han båda gångerna på dagen snabbt och lätt. Kvällen lite värre igår, men det gick. Vi turades om att springa upp.
IDAG HAR HAN SOVIT EN GÅNG PÅ DAGEN OCH SOMNADE SJÄLV DIREKT. Ännu bättre, nu ikväll när jag kom hem 19:00 från ett pass, svettig, hungrig och trött. Han ville inte ha välling, men så trött. Jag gosade honom, pratade med honom och gör som jag nu brukar fast jag lade sen ner honom i sängen sin. Jag går ner, han gnäller till snarare gnyr. Sen blir det tyst. Jag går upp efter 5 minuter, HAN HAR SOMNAT HELT SJÄLV. Ted blev förvånad och gapade stort!

JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER HONOM. Det är så skönt att han kan somna själv, fast detta kör vi med endast här hemma. Där han känner sig trygg och hemma. Han vaknade till och gnydde precis men det är allt sedan klockan 19:20!!

Idag har vi inte gjort mycket utanför huset vårt. Jag har fotat dom sista julbilderna på barnen, designat och beställt julkort och dom två sista kalendrarna. Kollat runt på julklappar, lekt med lego, dammsugat, och lagat färdigmat från frysen
 ( fy fy fy ).

Måste visa mina vackra Nissar!!

 

 


Julklappsönskan om att vinna

eller någon annan lycklig! Annars beställer jag minsann en ändå! Vilka vackra sjalar hos http://www.creativelounge.se/.
Tävla hos
FRUSOFIE om en valfri sjal hos Creative Lounge.




Mina Nissar äter muffins! Åh vad söta dom ...

dsc01199 (MMS)

Mina Nissar äter muffins! Åh vad söta dom är. Vi har tänt doftljus, jul. Åh så mys!


Julklappar

jag sitter och planerar inför årets julklappsinköp! Vill klicka rätt i år tänkte jag ;) Vi ska starta i helgen och åka iväg och handla lite, en start är bra. Blir inget ULLARED för oss i år, så less på att trängas där uppe OM det skulle vara tjockt med folk. Det ska inte vara stressigt att handla klappar, klappar ska väljas med omsorg. En tanke bakom var klapp. Så vi kör på lite då och lite då. Sen handlas det bara en massa onödigt när man är där...
Vi ska åka iväg med B i helgen, söndag och skaffa lite av det som ska skaffas. Inte alltid lätt det där...

Årets julklapp är inte utsedd än, vet vad jag ska köpa till några av våra nära och kära. Men vissa är fortfarande ett frågetecken. VÅRA FOTOKALENDRAR är en stående tradition som vi ger alla släktingar. I år har jag fått göra på två små barn med. Tycker att dom blev riktigt bra, ska dock beställa två till och tänkte försöka beställa julkort idag med. Behöver dock ta någon mer julbild känns det som. Så det blir uppdraget idag. Jag ska spåna vidare på mina julklappar, visst är det kul!
I år ska det rimmas precis som förra året! Sen beställs alltid kort och delas ut, samt dagisbilder på Ted. Så lite traditioner har vi som vi ger alla. Traditioner är så underbart.

Gissa vad detta är?

Från sagans tusen och en natt
finns många namn att hämta
denne man han fann en skatt
och om rövarna jag kunde skämta



LILL JULAFTON hemma hos oss i vanlig tradition, Jultomten kommer!


 
Julafton, Liten Lias i magen.

 

Lill Jul och paketer och gottebord med massa hemmagjort snask efter ett stort julbord.



Julaftonsmorgon, TACK PAPPA!!



Lias säger HEJ på Lilljulafton till Moster och Katja!

Vilka underbara minnen, och varje år skapar vi nya minnen. UNDERBART!
ÄLSKAR JULEN!

Vi lagar mat! Onsdag idag ju :-D ikväll te...

dsc01198 (MMS)

Vi lagar mat! Onsdag idag ju :-D ikväll testar vi något nytt spännande!


Jag behöver inte säga mer. Bara visa att s...

dsc01195 (MMS)

Jag behöver inte säga mer. Bara visa att spets är min favorit! Nu, fönsterputsning med hjälp av farmor och Ted. Lias har precis somnat själv...


Dagens bus

Åh, idag var det vanlig dag med dagis för Ted. När vi väl kom hem igen jag och Lias så åt vi en god frukost. Busade och sen somnade Liten. Jag lade i en maskin tvätt sen slängde jag mig på soffan. HÄRLIGT. "Våra Bästa år" och kaffe blev det idag, kan inte låta bli att titta på det. LIAS SOMNAR SJÄLV I SIN SÄNG. Liten vaknar och får lite mellis, nu kommer Angelica och Clara. Kaffe till mammorna, och bebisarna pratade och studerade varandra. Blev lite fotosession med Clara! Ombyten, hämta Ted. Sen lite foto igen! Tiden sprang iväg och helt plötsligt så var det dags för Lias att sova igen. Han får en välling och somnade själv i sin säng. Hoppsan vad lätt det var! Vi tar fram fikan och Clara somnar. För första gången någonsin kan mammorna prata ensamma, fast Ted var med i diskussionen så sov dom två små. Vi fick en hel halvtimme att pausa lite. Sen var det full rulle igen när liten Clara vaknade. Ännu mer foto! Dags att sätta in kyckling i ugnen, pussa på Clara sen helt plötsligt var maken hemma. VIPS vad fort det gick! Underbart att Angelica kom idag! Du är FAB!
Vi åt middag sen körde han direkt kändes det som. Uppdrag roa barnen! Jaha, vad ska vi hitta på. Har inget lust att gå ut då det är beckmörkt ute! VI BAKAR! Letar upp ett toppenrecept på nyttiga muffins. Vi sätter igång ett bak och Lias leker på golvet snällt. Lias badar och muffins i ugnen 200 grader i 20 minuter. Torka och smörja Liten, leker med lego...Nu är mamma trött. Ted gör en säng till Izor (skriver Izor själv) av Pappas farsdags kartong, han fick två fina tröjor av sina pojkar. Uppdrag Lias somnar själv. (Trodde jag aldrig att jag skulle prova) Ted får se en film vid 19:30, jag går ner och ger Lias en välling. Kelar, gosar och myser med honom en stund. Lägger ner en lugn och harmonisk bebis i sin säng, utan att han sov. Tar inte lång stund innan han börjar skrika. Nej, håll ut tänkte jag. Han får skrika en liten stund, orkar inte vänta 5 minuter. Går upp, klappar på honom och ger honom nappen. Efter FYRA försök kommer Ted ner.
- NEJ MAMMA! Du fattar väll att du inte kan göra så!!!!!
Jag går upp för femte gången, han har nu legat ner i 20 minuter. Jag ger honom nappen och klappar på honom. Pratar med honom, men tar inte upp honom. Jag lugnar ner honom så han sluter sina ögon och sluar gråta. Snoret gör att det blir jobbigt att andas med nappen. Jag sitter och klappar, pratar med honom och berättar att mamma är här hos honom. Tar inte lång stund, sen är han lugn och somnar in lugnt. Men utan att jag tog upp honom.
* Jag lägger inte ner en ledsen eller hysterisk bebis. Han är lugn och harmonisk.

Undrar om detta kommer att funka? För så som det varit idag har det gått väldigt lätt. Nu kom Patrik hem och han får minsann natta den stora killen. Jag är bänkad i soffan och bloggar samtidigt som jag kollar Anna Anka.
 

 

 

 



Godmorgon

önskar jag innan dagislämning! Ted är strax klar här hemma, Lias inväntar färden. Jag inväntar Ted..
Klickade iväg efter bilder igår. Utmärkt till julklapp, för vilka har börjat förbereda för detta? Jag ska inte snacka om att vara tidig, beställde även bilder till TACK KORT. Bättre sent än aldrig att tacka för allt fint Liten fick på sitt dop. Kalendrar är beställda, har två till att beställa. Nu ska vi bara sätta oss ner och planera årets julklappsinköp...VAD ska killarna få i år?

 

Vagga vagga

Ja, en envis bebis har vi nu. INTE sova nej nej och var kväll nu i en vecka har jag fått vagga honom om och om igen. I lördags tittade tand nr 2 fram, därav mindre sömn, och mer bajs. Men det ger inte med sig, och man ska vagga vagga vagga och buffa. Jag fick nog ikväll och gav honom till maken. Hör att han pratar där uppe, men just nu har jag inte ork till att vagga mer idag. Eller? ARGH..Han har hållt på i en halvtimme nu. Kanske ska gå upp och avlasta lite.


-
Hej! Jag heter Lias och sover helst här. Jag rullar runt och knuffas, sparkas men sover gott mellan mamma och pappa gör jag. Det är så mysigt, mjukt och varmt. Så fort jag spottar ut nappen är dom där och trycker in den igen.

Livet är underbart!


Jag hatar min trånga, hårda ensamma spjälsäng. Därför skriker jag för jag vet att jag hamnar i "den stora sängen". Jag är envis, och får oftast som jag vill. Jag ler bara lite så smälter dom. Piece a cake!


Att vara förälder

Är inte alltid lätt. Det är heller inte alltid självklart hur man ska göra, eller när.
Det är inte en dans på rosor men det är samtidigt det underbaraste som finns.
Det ger en prövningar både på gott och ont, mest på gott.
Man älskar någon så mycket så det gör ont när det gör ont på denna lilla människa. MAN KÄNNER SMÄRTAN, man känner sorgen och oron. Man går var dag och undrar, hur kommer dom ha det i framtiden?
"When the children cry" med White Lion är en låt som alla borde hört och sett videon. Man måste anstränga sig var dag, man måste försöka. Barnen är vår framtid och dom som ska ta över efter oss. Att vara mamma eller pappa är ett ansvar som heter duga. Du skapar en persons första värderingar, och formar denna lilla persons lynne. Att göra sitt bästa är det enda man kan göra, men att IALLAFALL försöka är ett steg i rätt riktning. Jag vill att våra barn ska ha det bra. Jag försöker att vara pedagogisk. Just nu skapar jag "leklådor" till Lias (nya saker var dag i en låda som han leker med) och Ted ger jag egentid var dag. Jag verkligen anstränger mig och hoppas att det ger resultat. För Ted är redan en väldigt omtänksam pojke. Det finns miljontals saker att hålla reda på, att veta eller inte veta. Gör jag rätt nu? Varför skrek jag, att ångra sig och säga förlåt till sina barn. Hoppas att han vet hur mycket jag älskar honom. Åh, att titta på sina barn och bli tårögd just för att dom är så fina. Att lyssna på White Lion och stortjuta... That´s a mommas life.



Det är tufft ibland, för alla. I morse var en sådan morgon man inte vill uppleva. Har upplevt det en gång innan och då var det ett tecken på att något var fel med shunten. Som tur är så är det inget fel på den, men oron man fick i kroppen var hemsk. Jag darrade som ett löv och vägrade att släppa maken till jobb. Ja, han ville inte åka heller när Ted var som han var.

Vi hade en underbar FARS DAG igår! Ted sov ju hos Sanna så söndagsförmiddagen blev en fixar förmiddag. Vi städade ovanvåningen med Lias, renbäddade och sänkte spjälis. Nu reser han sig ju och det är ganska så farligt, sista veckan har han dock spenderat i vår säng på efternatten. Vi fick hem vår pojke och hann få lite egentid. Sen bar det av på kalkonmiddag och pappor firades hos Svärföräldrarna. Men Ted var inte på topp som han brukar. Han vilade och vilade även en stund hos mig. Han var trött, slö och hade huvudvärk. Väl hemma hade han svårt att komma till ro, sov oroligt och varit vaken mycket inatt. Vilket inte är likt Ted alls. Nu tidigt på morgonen idag så hör jag hur han kräker, jag springer ner som en skållad råtta. Patrik är hos honom och Ted gråter av förtvivlan. DET GÖR SÅ ONT I MITT HUVUD! Mamma J fick lite småpanik, men utan att visa för Ted. JAG OCH MAKEN pratar engelska med varandra för att inte oroa Ted. Han väljer att stanna hemma hos oss, om det skulle vara att vi får åka in. Sen somnar vi alla om en stund...
Han är pigg nu, men inte riktigt sig själv. Imorgon provar vi med dagis, om han är pigg. Jag blev så rädd och denna sjukdom är jobbig. Så fort han kräker och har huvudvärk samtidigt får jag panik. Denna gången var han så slö och det var så mycket mer som gjorde mig galen av oro. Älskade lille unge!



Att sitta och vänta är en lång tid.



Bädda rent och leka tittut är kul!



TA HAND OM VARANDRA!


Vad rädda vi blev i morse. Det är inte all...

dsc01193 (MMS)

Vad rädda vi blev i morse. Det är inte alltid så lätt med shuntbarn. Tar extra hand om varandra idag och håller ett öga på Ted.


Världens bästa Pappa har vi! Han har allt ...

dsc01192 (MMS)

Världens bästa Pappa har vi! Han har allt en pappa ska ha och lite till :-D


Lördagkväll

är här! Ted sover hos Sanna inatt, Lias sover efter en dag full med bus. Liten har bara nanat en gång idag och en liten snutt i vagnen. Så han var trött, trött, trött.... Jag har agerat leklekare, bagare och kock idag. Vi jar gjort pannkakor och kladdkaka. Varit på lekplatsen och pysslat. Mamma och barnen fick motion och jag fick inviga min nya fiiiiina mössa! Som jag fick komplimanger för. Kammat och flätat hår och blivit kammad.
- Åh vad långt fint hår du har Johanna!!
Tack Sanna, det värmde. Hon tittade med sina stora ögon på mitt hår igår efter att duschat efter träning, satt och kammade ut det.... Vad gör man inte för att göra barnen glada? Pannkakor och kladdkaka charmar barnen vill jag lova! Nu..

Vitlöksbröd i ugnen, bacon/pastasallad strax klar. Cidern uppkorkad, dessert klart. Maken och Björne. Prat, och ännu mer prat.  (sen skiner huset med, kan det bli bättre?) Sen är myskläderna av, och en dusch har jag hunnit med tack vare Sanna och Ted som barnpassning (tack tack tack), mascara på och en härlig ny tröja...Pojkarna kallar, nu är det MAT! Oh yes!
Let the Saturday night begin

 


Storstädning

pågår...i Teds rum. Herrejisses vad det behöver städas. Mattan tvättas och fönster putsas, är sugen på en ommöblering med. Vi får väll se. Än sålänge idag annars har jag bytt tre bajsblöjor och agerat frukostvärdinna mm till Ted & Sanna. Just nu leker dom på ovanvåningen och Lias tar en lur. Hoppas nu att han sover en stund så jag hinner med lite här hemma. Han är som sagt överallt nu. Maken är på kurs och det unnar jag honom väl efter en vecka med jobb och matningar på natten, dels då inatt då jag fick sova vidare. Sen vet jag att han lagar något smarrigt ikväll, för det är ju lördag. Ganska kul att städa när man sen ser reslutatet! Jag älskar och har lite mani på att ha det rent hemma. Ja ni som känner mig vet säkert det redan. Har en liten mani (vi kan kalla det så bara Tina som fattar) på lappar och annat onödigt som ligger framme. Ja, Tina jag ska ta tag i Teds pyssellåda med sen. Oj oj oj säger jag bara vad lappar och papper. Jag hatar när folk låter gamla räkningar ligga framme, nya räkningar, kvitton och all form av lappar ligga framme. Det ska in i pärmar eller slängas. Moralkärringen har predikat klart....

 Jag ska greppa moppen nu strax, först fönster....kanske till och med dra på mig ett läckert huckle för att känna mig ännu mera "Home Wifey" än vad jag redan är. Ikväll ska jag piffa till mig lördagen till ära även in det inte står någon galamiddag eller restaurangbesök på schemat!


Nu går det undan! Lias har precis börjat k...

dsc01189 (MMS)

Nu går det undan! Lias har precis börjat krypa! På sitt eget lilla vis. Så gulligt. Han vill fram och upp!


Under vattnet

Älskar jag att vara, alla är vi inte lika förtjusta i det. Jag vill vänja våra barn vid tidig ålder vid vatten, lära sig att vatten ska man inte vara rädd för, men ha respekt för. Man ska lära sig hur man hanterar olika situationer i vattnet. Sen är det ju så kul att plaska, och det tycker både Lias och Ted är så kul. Lias är vildare än Ted var som bebis i vattnet. Ted var mer försiktig, Lias skvätter och plaskar vilt omkring sig. Vi säger Hej från under ytan...

 









LIAS



TED



Vatten är härligt!!!

FREDAG!

Ja! Finally, fredagar är dagen då helgen nalkas och denna helgen är fullbokad liksom dom flesta helger här hemma. Fars dag ska firas, mat ska lagas och maken ska gå en kurs. En liten Sanna ska sova över med Ted och ikväll är det ROCK tema i IDOL. Något jag inte får missa! Jag är ett stort fan av just rocken och allas våran 80 tals rock ligger varmt om hjärtat. Jag ska hinna med att finslipa på mitt pass, ska bli ett great pass och sen skickas till M. Barnen är vakna sedan länge, och Ted zappar med fjärrkontrollen. Mamma J har en liten paus efter bajsblöjsbyte, och annat småbarnsjobb...
Just nu leker Lias så fint på golvet.....men på samma ställe är han inte. Han drar sig fram, sätter sig upp och sen lägger han sig ner och drar sig fram lite till....


On the go

Vad härligt det var att hoppa upp i sadeln efter tre dagars vila. Tre dagars saknad av att röra på sig, kunna röra på sig. Lite Eeze spray innan och sen var det bara att köööra. Sitter dock fortfarande otvättad ;( Snuskigt jag vet, men Lias sover så oroligt där uppe så jag vågar inte gå ner och duscha. Ted har somnat i fotöljen. Skulle inte förlåta mig själv om något hände då jag var nere i vår väldigt mysiga källare och duschade. Får hålla ut i en timme till, sen är maken hemma efter sitt Pass av KUNG FU/Crossfit. Duktiga maken min! Härligt att nu har han snart tränat i ett år och är en piggare make. Jag har tjatat på honom att börja träna länge och en väldigt underbar Björn fick han på kroken. Man mår bättre att ha en fysisk aktivitet.
Mitt lilla problem för kvällen efter att bajsblöja byttes är en Lias som ska bonkas i rumpan, gungas och kelas så länge innan han vill sova. Sen ska han bonkas lite till när han väl lagt sig i rumpan, gosa och klappa. Sen vill han inte sova i sin egna säng längre. Precis som sin bror i samma ålder, slutade med att Ted övetog vår säng väldigt länge. JAG har dock inte hjärta att lägga ner honom, och utöva 5 minuters metoden på en 7 månader liten kille. Jag kan inte det bara....Vill inte att han ska känna sig otrygg eller ensam. Vad ska man göra? Han börjar bli tung att vagga nu....
Jag vet inte vad jag ska göra....Härda ut, som Farmor min sade...
- Tiden då dom är så små går fort.
Det har hon rätt i, snart ligger vi i vår stora säng och saknar att ha dom små hos oss....
Jag ska krypa ner i min svett och invänta mannen, NEW MOON börjar nu 21:00 på TV1000Drama. Gissa om jag är bänkad!
 Nu ska Liten sova, sova och va snäll......Tack gode gud att jag får ha er hos mig mina pojkar!
 

 


En stark man och en stark kvinna

Farfar och Farmor har varit hos mig hela dagen! Farfar har som vanligt rensat alla stuprännor från skit, löv har räfsats. Jag kan inte fatta hur han orkar, 75 år! Farmor har avlastat med barnen och lekt med Ted. Gått en sväng med Lias och jag har lagat maten och bakat en kaka. Jag har med rastat räfsan lite. Nacken känns just nu mycket bättre! Härligt, blir nog ett pass ikväll ändå vilket jag inte trodde att jag skulle orka, men så lätt ger jag mig inte. Har ju varit vilande nu i tre dagar. Lias sover sin lur och Ted tittar på Saltkråkan. Allt här hemma är gjort för dagen och maten väntar på maken som säkert är sulten när han kommer hem från en dag på jobbet. Mörkret har lagt sig och ljus är tända. Nu kan kvällen starta! Härligt att känna sig pigg igen och tillbaka. I feel like my old self again, and i love it!

Sitte och tänker på två damer jag inte träffat på länge, miss you girls!

 

Idag för ett år sedan gjorde vi kransar! Sen jäste det både här och där...Det var denna veckan Tina var hemma.

 

 

Nacken vill inte alls

Nej, trodde i min fantasi att idag skulle jag vara back on track. Nu har jag hängt tvätten, duschat och ska snart slänga mig på soffan för smärtan "söker" en. Det gör ont och jag orkar inget idag heller känns det som. Inte likt mig att ligga på soffan. Idag har vi fått VIASAT installerat här hemma och vi kan nu se på tv utan att det stör eller blir svartvitt. Mindre viktigt enligt mig eftersom vi aldrig ser på tv, endast Ted här hemma. Men vissa dagar när man ska se något så stör det bara, tex IDOL på fredagar. Maken är me barnen och hälsar på sin mormor och morfar, vilket jag skickade iväg honom på. Ibland får man uppmana, och uppmuntra maken sin. Jag letar musik och vill knåpa på ett pass. Musiken är svår, kan ju inte bara gå efter vad jag vill ha med i ett pass. Annars? Barnen är friska och krya. Bara mamma i familjen som det är värker om....
Nu ska jag belägra soffan all by myself innan pojkarna kommer hem! Vad ska man äta till middag idag, blev sugen på mat nu! Det ska med spånas på....åh, lägg dig och vila kvinna...





Muskler

Ja, någon form av muskelinflammation har jag fått. Kan inte vrida huvudet och har så ont. Farmor och Farfar var här precis med EEZE spray, värmekudde och massage. Farmor tittade stolt på DIPLOMET. Patrik är hemma och avlastar och det är ganska skönt när man har så ont. Jag gnäller inte för inget. Det tog ut sin rätt i helgen, men sjukt kul. Nu vill jag bara att min muskel ska bli bra. Det söker en och man mår illa och får ont i huvudet. När jag tänker på det så satt jag med ryggen mot MAUI när vi hade vårt lilla test i grupp. Vred då huvudet för att lyssna bättre på honom. Kan vara då jag sträckte min nacke. Men just då sket jag faktiskt i det, jag gav ALL IN. Som alla andra gjorde.

Min Liten sover och Ted är på dagis. Maken kör in ved så att vi kan hålla oss varma för mycket kallare är det verkligen nu. Snön har lagt sig lite, till Teds stora förtjusning. Jag smider plander och drömmer om framtiden...

 



Under vårt test ;)

Instruktör J och alla andra SKÖNA

Vilken helg vi alla hade tillsammans! Vad hade jag gjort utan GPS en? Jag drak kaffe med maken på morgonen och gav Lias sin välling, pussade alla hejdå. Ted nanade men fick en puss av mamma sin ändå. Jag körde nästan nonstop upp. Tillslut blev jag kurrig i magen och stannade för en fralla och kaffe, innan jag brummade vidare. Jag ville ju komma fram, såååå taggad.
Väl framme på hotellet ser jag Aerobic Weekends bil och jag skuggade faktiskt er till ASTRA ZENECAS träningscenter. Tänk att alla som jobbar där har detta gratis. Vilken anläggning! Vi fick order att byta om och då tänkte jag att den där frallan var nog välbehövd om vi skulle starta med en klass nu vid 10.
Vi samlades alla i en otroligt FAB sal, instruktörer presenterade sig och alla fick material. Vi fick en tjock pärm och pass. MAUI blev vår instruktör. Vi fick presentera oss och självklart kan inte jag vara tyst ;) Ha ha ha. Vi har lärt oss följande:

Kursinnehåll 2 dagar (48 lektioner)

Lördag 10.00-17.00, söndag 10.00-17.00
- Grundläggande anatomi & fysiologi
- Grundläggande träningslära
- Cykelteknik
- Positioner och övningsval
- Instruktörsteknik
- Pedagogik och kommunikation
- Musikanalys
- Passkomposition
- Klasser i StudioCycling

Diplom
Efter godkänt praktiskt prov får Du
ett Kursintyg/Diplom.

Det blev teori, och ännu mer teori. Men eftersom det var så spännande så satt dom flesta med munnen öppen och stirrade på MAUI. Sköna Maui. Nu vet man hur man ordentligt ställer in sin cykel, och kan lätt lära ut. Finns så mycket bakom. Hur oerhört viktigt trampet är. Ett pass med MAUI. Vilken skillnad från det man är van vid, han blev ett med cykeln. Lunch med Maria Magdalena, myspys donna. Hon är en inspiratör utan dess like. Stark kvinna och jag beundrar dig. Lite mer teori, PULS teori och sen ett PULSBASERAT PASS MED Henrik Bramsved. WOW säger jag bara! Checka in på hotell, duscha lääänge. Middag på kvällen med SKÖNA Maria och Veronica. Henrik sade att vi gärna fick följa med till en Indisk restaurang, men flitiga pluggare som var var ville vi göra läxan istället för att åka ut och äta med Henrik Bramsved mfl....
jag knåpade på ett pass, och läste, läste läste tills jag hade sååå ont i huvvet. Somnade efter att jag beställt väckning. Livrädd, vill verkligen inte hamna i koma och försova mig. Vaknade otaliga gånger hela natten lång..


  

 

 



 

Dag två. SÖNDAG. Jag hoppade upp ur sängen. Ville verkligen INTE ligga kvar alls. Tittade ut och kallt såg det ut att vara. Frost på allt, så vackert. In i duschen och tog en lång morgondusch. Finns det något härligare sätt att vakna på? I love it, men det händer inte så ofta hemma. Vid 7:30 var jag starklar för dagen. Pigg som en mört. Ut till frukosten, kaffetanten ville ha sitt kaffe NU. Roffade åt mig lite allt möjligt gott, en otroligt god Yoggi med färska bär bland annat. Fick lite sällskap, alla åt en lugn frukost , förutom Herr Bramsved som hade så mycket att göra. Vilken energi den killen har. Men trevligt med en pratstund till en som vet vad han pratar om.
Väl framme på ASTRA var det kaffe och prat en stund, alla var tidiga och ivriga. Vi startade dagen med teori med Maui såklart. Sen fick vi en liten paus och efter det var det dags att prova att intstruera. Vi var i grupper och alla fick prova några gånger. Så höll vi på i 1  ½ timme, inte jobbigt? Jo, svettigt värre. Sen fick svetten glatt torka in och det var lunchdags. Även nu en lång pratstund om KOST hela spinninggruppen och Henrik. Alla var slående överrens om att vi inte någon av oss var något GI fan och verkligen inte LCHF. Som Andrea sade:
- Hur tror du att kärlen ser ut på en LCHF are om 15 år? I agree.
Efter det ännu mer teori, och vi avslutade med ett INTERVALLPASS med Allas våran Maui. Alla fick DIPLOM och kramar. TACK ALLA FINA SOM JAG TRÄFFAT DENNA HELGEN, ni är helt fantastiska. Önskar er alla lycka till, ni är alla GREAT. Hope to seeee you soon again. Nu ska vi alla INSTRUERA OCH INSPIRERA. Jag ser mig själv som en katt....ha ha.

 





 





 







 



Jobbigt. As u can seeeee....



Glöm nu inte Herr Bramsved att vi vill ha bra priser på kläder ;) I`ll will contact u soon.

I dit it



NUMERA Lic. Spinninginstruktör! Thanx Maui, Henrik, Tarzan, Andrea, Maria Martini...
mfl för en helt fantastisk helg fylld med spinning! Nu ska jag återhämta mig lite och sedan berätta om denna fantastiska resa vi alla gjorde, tillsammans i grupp!

Vaken. Sovit så dåligt inatt. Drömt om cyk...

dsc01186 (MMS)

Vaken. Sovit så dåligt inatt. Drömt om cyklar och klättringar. Jag sover så kasst då jag inte är hemma. Nu väntar frukost, kaffetanten vill ha kaffe. Sen ska pojkarna ringas och jag ska läsa lite mera...


Nu är jag trött...jag läser och läser. Vil...

dsc01179 (MMS)

Nu är jag trött...jag läser och läser. Vilken bunt med lektyr vi fick :-D. Försöker knåpa på ett pass, enligt inst. Saknar min triss i pojkar. Speciellt då mörkret lagt sig..kommer nog läsa mig till sömns. Åter till min bunt med papper!


Nu är en dag full av cykling slut. Massa a...

dsc01178 (MMS)

Nu är en dag full av cykling slut. Massa att TA IN. Väldans kul och inspirerande! Nu en välbehövd dusch och sen ska jag inta mat och göra pass!


On the road. Så taggad. Nu börjar det ljus...

dsc01173 (MMS)

On the road. Så taggad. Nu börjar det ljusna med. Aerosmith diggas. Ta ta for now


Diverse och allt

Då lider kvällen mot sitt slut. Vi har varit inne hos Farmor och Farfar, jag gick en stund på stan ensam. En timme för gott. Lite HM nytt, apoteket, och annat smått och gott. Väl hemma nanar Liten, och sen åker vi hela familjen till badhuset alla på en gång för första gången. Lias han sprallade när han såg vattnet och tjoade. Vi plaskade och badade i över en timme, sen var Liten trött vill jag lova. Vi köpte lite fredagsmat, Lias somnade i bilen. Sov sen som en klubbad säl. Han vaknade till, men ingen välling inte. Han slocknade igen och sover ännu gott. Mycket för en liten, nya intryck. Mycket folk och blinkande lampor. Ted dök under vattnet för första gången. Ja, han har varit under vatten innan men idag knuffade han fart från kanten och sprallade under vattnet. Han kommer simma som en fisk inom sinom tid den lille busen. Lias studerade sin bror med STORA nyfikna ögon. Han ville helst hålla sig till sin mamma i vanlig ordning. Ja, han är väldigt mammig denna lille killen.
Nu har vi smaskat i oss mat, Ted har fått två nya filmer av sin pappa som skämmer bort honom...ha ha. Jag ska göra en bra skiva till bilfärden imorgon, iallafall som jag kan lyssna på tills radiosignalen är ok. Sen blir det radio för hela slanten.
Diverse vätskor är påfyllda på bilen. Tur var väll det, annars hade jag inte kommit långt vill jag lova. Väskorna är packade och allt är klart vad jag tror. Jag är så spänd inför helgen som komma skall. Både taggad och nervös som jag skrev innan. Kul att man fick en "pepp" sms av Självaste Henrik Bramsved. Nu ska jag åter ge mina pojkar all min uppmärksam helt tills kvällen lider mot sitt slut...
  

- Mamma mamma ta av dig handduken. Nu vill jag ju bada, jag såg vattnet mamma..kom igen!



Ni är ju så underbara! Lever för er, ni är allt för mig. Jag blir tårögd när jag ser denna bilden.
TRE POJKAR SOM JAG ÄLSKAR ÖVER ALLT ANNAT!


 

Åh som jag kommer sakna att pussa på min lille, mellan och store kille! Gör lite ont i mammahjärtat.

Haft en stund för mig själv. Nu ska jag ti...

dsc01164 (MMS)

Haft en stund för mig själv. Nu ska jag till barnen, farmor och ärtsoppa!


Härligare sätt att vakna

jag ska visserligen inte klaga över min situation. Sovit så gott hela natten, en bebis som varit så snäll. Vaknade i morse av en skrikande liten som fick ny blöja och välling, ja nu äntligen äter han mild havrevälling. Efter en stund puttas jag till i huvudet av en bajsblöja utan dess like som luktar värre än en soptipp. Åh, bara att gå upp, le och vara glad. Ny dag ju.
Lias sitter så nöjd här hemma på sin lammfäll, och tuggar på något i vanlig ordning.
Jag ska hälla upp en kopp kaffe och vakna till, lite att hitta på idag ju.


Promenad javisst! Kallt men friskt ute. St...

dsc01154 (MMS)

Promenad javisst! Kallt men friskt ute. Storebror rider ponny.


Vad ska jag kalla dig nu

Morrn! Barnen ligger och tittar på Charlie och Lola. Mamma har massvis med tvätt att vika och mer tvätt att tvätta. HU.
Ska försöka att börja packa idag, lite då tid finnes. Jag kommer inte iåhg sist jag var bortrest helt ensam. Jag tror att det var år sedan. Projektarbetet i skolan kanske? Jag minns faktiskt inte alls. Jag vet iallafall att imorgon måste jag bege mig in till stan för att ordna med en ny mascara och lite mums mums som faktiskt är helt slut här hemma. Paniken finns där, men jag kör med Idomin hur äckligt det än smakar. Inte körsbär eller hallon iallafall? Något ni är beroende av?


Morgonstund

vilken kväll igår, Liten Lias skulle inte sova. Efter en liten kamp (om man nu kan kalla det så) så sov han vid 23. Mamma och Pappa helt slut och vi somnade vi med. Idag ser jag att alla, ja nästan alla löv på vår stora bok dalat av inatt. Oj vad fort det gick! Det ser så tomt ut. Nu har jag löv att räfsa iallafall, inte sysslolös. Vet ännu inte vad dagen erbjuder, vi ska ner och införskaffa lite sköljmedel då Lias vaknat. Jag måste verkligen rasta tvättmaskinen idag. Jag tror att jag ska krypa ner i soffan hos Ted en stund, och njuta av lugnet som lagt sig. Mycket som snurrar i mitt huvud nu. Så mycket nytt och lite skrämmande är det ibland med nya saker. Men det ger erfarenhet och det kan man aldrig få nog av.
Vad är en dröm och vad är ett mål? En vision av ett mål, är det en dröm? En dröm för mig är något man strävar efter och som kanske är på lite längre sikt men som plötsligt kan slå in vilken dag som helst. Är ett mål då en mildare form av en dröm? Något som man fast bestämt och strävar efter, eller hur är det egentligen? Nu babblar jag bara, och antar att hjärnan behöver en paus och ställas på paus. Inte vet jag. 
Nu ska jag dansa vidare denna gråmulna men ack så vackra onsdag!



 * Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem //Walt Disney

 


Jag har fått instruktörsjobb! Nu ska vi cy...

dsc01150 (MMS)

Jag har fått instruktörsjobb! Nu ska vi cykla med GOA Pia som instruktör!


nervöst/taggad

är det allt. är jag till MAX.

 Efter denna dagen ska det minsann bli väldigt skönt att komma hemifrån och vara J för en stund. Som jag toklängtat efter denna dagen. (ja sitter mest och väääntar nu) Mest efter att få träffa nytt spännande spinningfolk, och självklart för att få se hur "dom gör". Vad har dom för förfrågan av pass och tempot på passen, musiken, lokalen, cyklarna....and so on. Jag har minsann knåpat ganska så klart på mitt PASS. Gjort en del pass innan, men detta ska verkligen få användas väl. Jag har valt låtar med omsorg, hoppas att det passar alla smaker av musiköron. I love it iallafall. Blandad kompott!

Som sagt spinninginstruktör i will be this weekend, today intervju, och hoppas på ett instruktörsjobb. Jag håller båda mina tummar för att dom ska tycka om mig. Jag har energi till tusen idag som jag måste få smitta av med och ge järnet. 
Ser fram emot helgen och allt jag ska lära mig! En hel helg proppfull med SPINNING, kan inte bli bättre!

 

Inte konstigt att jag fick CYKLA på min möhippa ;) Jag som inte skäms för något trampade på genom trafiken, drickapaus och posade glatt. Nästa etapp kan vi ta en annan gång....löpning.

Kaffe mamma

Morgonen börjar alltid med att jag sätter igång morgonkaffet. Skulle där mot förmodan inte finnas något kaffe är det affären som besöks så fort tid finnes. Mitt kaffe har jag fått idag, men inte hunnit dricka en hel kopp än. Nu sover Lias och jag ska prova på att få i mig en kopp KAFFE. Igår simmades det för glatta livet. För att inte tala om alla dyk! Ted följde med till Babysimmet och synd att vi inte visste att Ted också kunde fått bada med sin bror och vara med på bilderna. Lätt att vara efterklok. Det gick smidigt och bra, jag var sist i kön eftersom vi kom sent. Bättre sent än aldrig. Jag skulle lämna över Lias till Susanne vår instruktör.
- Nej Johanna, detta klarar du.
Man ska släppa bebisen under vattnet och dra upp armarna, ett vanligt dyk på mage fast du släpper ditt barn under vattnet. Kan verka lite läskigt men jag gjorde det. Med Ted vågade jag aldrig....Tog två bilder på bara Lias, en på mig och Lias framifrån och en i profil på oss UNDER VATTEN. Jag tyckte det var så kul och när jag dök med min bebis så dök alla andra mammor med.
Eftermiddagen spenderades ute hos Erica och Teds första lovdag blev super, han fick rida PONNY. Vi mammor fck komma ut på en promenad i över en timme, dom små fick sova ute i friska luften. Kvällen gick i badrummets tecken för maken och jag gjorde allt jag kunde för att roa barnen. Men jo minsann, Lias somnade och trots att han vaknade och skrek i en halvtimme så somnade han om....

  

 
Nu ska jag som sagt gå och ta mitt kaffe och läsa genom mailen. Fått massa info om helgen och det som komma skall.

November

är kommen! Igårkväll somnade Lias och sov vidare. Senaste veckan har han somnat i vanlig tid, för att sen vakna och vara uppe hur sent som helst. Hu vad skönt det var att få lite lugn på kvällen. Idag är det LOV VECKA för Ted, vi har inte så mycket inplanerat men det dyker hela tiden upp saker vi kan hitta på. Idag är det den efterlängtade fotograferingen på BABYSIM under vattnet. Det ska bli kul! Jag gick upp för att ha byxor och där låg Lias och pratade i vår säng. Han kan nu sätta sig upp från liggande. Ser så kul ut när han kämpar sig upp och tar i allt vad han kan. Han vill ta sig fram och ålar lite men ingen direkt krypbebis än. Frukost ska dukas upp snart, kaffet har jag redan i handen.

 

Ingen november är den andra lik.

RSS 2.0