Mini me tid

höstgarderoben full! 


Lias är redo för hösten och han är en väldigt modeintresserad liten kille. Han ser och hittar kläder. Han gillar det!! Vi 2! Wow! 
Vilken combo. Sen....late night refill han och jag 


En timmerman

 

"Nån gång nånstans en timmerman ska snickra en låda. Den ska jag stoppas ner i och gå att Herren skåda. Runt kistan samlas då en skara kära vänner och gråter utan en tanke på den glädje som jag känner"

Jag önskar fler kunde göra som James Hetfield sjunger:

" Off to Never Never land"

Tänk att för en liten stund kunna krypa in i din fantasi. Låta en dröm tala till dig. Varför drömmer jag? Vad hände igår och vad ska jag göra idag? Att för en stund vara mindfull och låta sig själv verkligen njuta av ögonblicket.

 

Jag brinner för det jag arbetar med och kan inte nog stå upp för personer med psykisk ohälsa. För det drabbar oss alla och jag är kanske den som säger: I told you so...

 

Att inte respektera en annan persons känslor är detsamma som att inte ha närhet till sina egna? Denna respektllöshet leder till okunskap som vi borde ha betydligt mindre av idag. Tror att världen skulle bli en bättre plats. Vi skulle ha lättare för att inte bli så dömda som arbetar inom detta yrket. Varför slå på den som  ligger ner? Jag kommer aldrig att låta någon tala illa om psykisk ohälsa eller om oss som arbetar med detta.

 

För att nollställa lite okunskap:

 

Vi kanske ska börja med det som för många är helt utan verklighetssynpunkt. Det är bara inbillning? Vaddå röster? Ha ha ha ser hen rosa elefanter med?

 

SVAR: Ja. Och för den som drabbas av en psykossjukdom så är det minst lika verkligt som för den som har en halsfluss. Har du ont i halsen då? Nej men är det verkligen halsen? Säker?

Jag önskar många gånger skicka personer med dumma kommentarer till någon av våra mycket erfarna överläkare. Dem hade satt ett spik i foten på många personer och säkert dragigt fram verklig forskning ur sin privata mapp.

Jag blir ledsen att vi ännu idag år 2017 kan tänka så.

 

 

Psykos och den vanligaste psykossjukdomen Schizofreni är minst lika "okonstigt" som Parkinsons sjukdom. Båda sjukdomarna handlar om nervceller i hjärnan. Balansen! Hjärnan har flera olika dopamin system. Parkinson (dopamin dör) hänger ihop med muskelceller och Psykos syn och hörselceller. Effekten av för hög dopamin (precis som när Amfetamin tas) ger psykos. Den ökar halten av dopamin i nervernas kommunikationsområde kraftigt! Ger du en patient med Parkinson för hög dos dopamin kan patienten försättas i psykos. 

 

Psykos är inte konstigare än ett EP anfall. Vid båda tillfällena retas hjärnans nerver. Savvy? 

 

Sen. 🔛 Så att ha flera personligheter har inget med Scizofreni att göra. Du kan vara psykotisk samtidigt eller vanligare : gränspsykotisk. Detta är en personlighetsstörning! Inte en vanföreställning. En annan sjukdom. 

 

Utvecklar du multipel personlighetsstörning/DID (Dissosiativ identitetsstörning) så utvecklar du flera identiteter. Detta är så omtalat men fortfarande ett slag i saken att det är inte samma som Schizofreni. 

Det är en personlighetsstörning. Denna störning finns det många olika begrepp och diagnoser inom.

Om vi tänker som Freud. (Hurra för Freud👨)

Har du ett överrepresenterat Det och brist (inget alls) överjag har du sannerligen en narcissistisk alt antisocial störning (även kallat psykopati som är en grav form av p störning) .

 

VÄLDIGT enkelt utan läkargrodor förklarat.

Väldigt bra förklarat:

http://www.lul.se/sv/Kampanjwebbar/Infoteket/Funktionsnedsattningar/Psykiska-funktionsnedsattningar1/Vad-ar-en-personlighetsstorning-och-vad-kan-man-gora/

 

 

 

 
With Regards: The woman with many faces giving you a Cold shower.
Eloge till all personal och en medalj till er som kämpar.
 

Evil flu

 
To be posseded by the evil flu.
 
Drömmarna har varit "out of This world" så sjuka så till och med jag anser dem sjukare än vanliga drömmar som oftast är lite knepiga att greppa ibland. Om jag sen anser det knepigt så är det knepigt. Var gång jag är förkyld så kan jag inte förstå hur så mycket kan komma ur en näsa. Tar det aldrig slut? Wääää! Huvudet spränger och minsta lilla ljud som ilar i skallen känns som en jordbävning. Den ger såklart tsunamis. Bara mata på. Ge henne så hon stupar. Febern gör dig nästan borta. Vad är klockan? Ena stunden svettas jag för ovanlighetens skull så jag önskar krypa ut skinnet. Nästa skakar kroppen till in i benmärgen av kyla. Är det minus 10 grader här inne? Allt detta en helg när jag är långledig, och barnen kommer. Käftsmäll! Jag borde kanske vara snuvig oftare. Drillas mer. Fått fightas mer mot virus. Har ju oftast "bara" min rygg att fightas med. Verkligen ren hätskhet mot mig. Min syster tror på orsak och verkan. Hon är ganska smart. Ok, hon är smart och jag den mer magiskt tänkande humbug syrran men jag undrar verkligen om någon har en voodoo docka på mig? Iså fall maila mig så vi kan reda ut diverse dispyter.
Hostan kom idag som en gulligt brev på posten. Nu ska det hostas värre än en kedjerökare. Nej, ser inte ner på rökare men slutade av många anledningar och dem var inte bra. Vad var och en gör rör inte mig i ryggen så länge inte jag eller nära och kära påverkas. Men det känns som rökhosta. Halsen har lagt sig och det tackar jag den som håller i dockan för. För att bråka med min hals är som att slänga en atombomb på mig.
Jag nattade Lias som ville sova intill mamma eftersom han denna kväll var lite mörkrädd. Han är annars så duktig och sover i sin egna säng. Vi låg och pratade han och jag. Vilka funderingar han har. Mycket tankar om sjukdom och när mamma blir frisk. Han är lite ärrad från när jag var cancersjuk. När an somnar slumrar jag till. Vaknar och ligger och tittar på honom länge. Bara studerar honom så fin han är. Mina inre bra och mindre bra börjar tjöta i huvudet.
- Åh, ska jag behöva väcka honom tidigt imorgon och sätta han på skolskjutsen. Han vill ju bara vara hemma och mysa. Tänk när han var mindre...frys tiden.
- Men hallå han behöver förberedas för vuxenlivet trots att han bara är 7 år. Ansvar och passa tider. Lydnad och viljan att lära sig något nytt. Uppmuntra honom.
Jag snorade vidare och beundrade honom.
 
Morgonen var kylig. Mösspremiär imorgon Lias?! Ja ja ja! Som vi ska inviga våra efterlängtade mössor! Jag är så tokig i mössa. Skulle kunna äga hundra olika.
 
Bra hashtagggg:
#evilvoodooflu 
 
 
 
Sen: Jag vet rent formellt hur det funkar med virus kanske jag ska poängtera men anser att en drömvärld att försvinna till då och då skulle alla prova. Så länge du har en länk kvar till det verkliga. Jag är vid mina sinnes fulla bruk skulle jag vilja påstå. Att ha fantasi är en annan sak. Ja, står upp för dem som av sjukdom inte är det. Annars hade jag inte jobbat med det jag gör. I make a difference ppl.
 
 Bilden: första brasan efter sommaruppehåll  torsdag 14/9 
 

Karamell kväll

Och bilden är tagen post pizza Dinner. Åh, dessa två! 


🦅

Time to fly home. . . 


Dinner with a veiw


Barca

Treeting good! 


No caption possible

For This day


Soul and mouth

☾ Soul of a mermaid 


Mouth of a sailorBirthday Boy

💜 🐯 min Tass fyranolla and You Only keeps getting more BWHF [ better wise handsome funny ] I Love You for being You Mr 🥂 🍫 ★ 

B day

☽ ➵

Skriv inläggstext 


Wiiihaaa

Bouenos Dias 


To Enjoy trip

Hola Barca 


Kastrup

Vi ses åter igen....


För säkerhets skull

Såklart! 

Snart snart. Detta med packande. Sist användes faktiskt det mesta av min packning. Ändå packade jag dagar i förväg. Idag packade jag dagen innan. Snabbt och lätt men klart jag ändå alltid alltid har lite koll på VAD jag önskar ta med. Blev en shoppingtur på indiska innan resa ju så många plagg givna! Indiska är SÅ min favorit! Jag borde dock våga gå så mer. Det sticker ut men ett par jeans och en t-shirt sticker inte ut lika mycket. 

Lias fick nana mamma inatt med. Skjutsade lille parvel till en dag i skolan men hade hellre packat ner honom i väskan.. 


Såklart

Skriv inläggstext 


RSS 2.0