NI









GÖR MIG LYCKLIG.

Rivningen har startat

Ja, nu har vi äntligen börjat på ordentligt med att riva badrum. Ska bli så skönt med ett nytt fräscht badrum! För att inte tala om BADKAR!
 
Igår blev det mycket gjort fast mindre än planerat, kan inte hjälpa att jag är tidsoptimist. Men rivning börjades och storstäd lie här och där. Flytta ut allt ur alla skåp och lådot, möblera om bland smink och diverse hårprylar.
Sen hann jag med ett spinningpass, dessa envisa kilon. Har 8 envisa dumma kilon kvar!! Plus ett sommarkilo till bröllopsvikten. Suck. Men skam den som ger sig!! Tror att liiiite av detta sitter i mina Dolly Boobs....


Fredagsmys bröder emellan....


Idag sov vi alldeles för länge, efter amning av Liten så somnade jag och Patrik om. Han i soffan med Liten och jag i fotöljen....Sov till 10:30....oj oj. In till stan med Tina och fixade lite saker snabbt och lätt. Sen amning och blöjbyte hemma hos Lillan. Liten hade bajsat som aldrig förr! Efter kaffe så körde jag och mina POJKAR på KALAS.
Milia fyller ju 1 år idag! Älskade lilla Snuttan! Hon fick äta tårtan själv och fick ett fint halsband av oss. Ett likadant som jag har med min månsten i...Som hon älskar! Hon blev glad! Bellan och Dea blev med firade.
Ted stannade och lekte och vi tog det sista i badrummet. Nu är all badrumsinredning borta. Nästa steg är att stänga av vattnet och börja riva ut wc bland annat....Oj oj. Patrik körde för att lämna skåp och hämta Ted, Liten sov så jag storstädade källaren och Patriks garderob. Vilken DH jag är!


Tant Hanna ÄLSKAR SIN LILLA MILAN!
Liten sover än, vi ska ha lördagsmys här hemma!!

Premiär

vilken bra film igår! Underbart sällskap och som vanligt så har vi alltid kul tillsammans jag och Tina!

 

Inatt vaknade Liten redan vid tretiden. UH! Han ville ha mat mat mat och mamma var så trött trött trött. Inte van att vara ute och vimla så sent. Första gången på väldigt länge som jag var utan barn så länge och fick göra något med en vän. Det var skönt att komma ifrån och vara Johanna för en kväll. Även om jag saknade mina snuffar redan då bilen startade. Jag är relativt pigg nu efter en kopp kaffe, det behövdes för att jag skulle vakna idag. Ted sov länge vilket var skönt, Liten ville upp vid 8. Ted har precis kletat marmelad i tv rummet, en olycka men suck...
Jag inväntar maken. Tippen ska besökas och all skit som vi återigen samlat på oss ska slängas, sen ska det köpas kakel och klinker idag! Spännande värre!
TELEFONEN ringde idag igen, ännu ett glatt besked. Hoppas nu att turen håller i sig!

Tur

kan man ju säga att jag har! TUR att jag har så underbara vänner! Det gör mycket!!!



Emily SOM ÄR UNDERBAR och Lias ena fadder! Tänk att DU HAR gjort mig så glad idag! Jag är så glad så jag skakar!!!

Ett telefonsamtal är det bästa som hänt idag! Eller två får jag väll säga....

Dagen började med att Lias ville vara vaken efter ammningen vid sex tiden, men det ville inte jag. Efter en timme somnade han om hos mig i sängen. Gissa om vi sov gott! Storebror kom och väckte mig och då bev det liten stund mys innan jag orkade gå upp. Var så skönt i sängen ju!
Morgonmys och vi hann inte morgonmysa länge innan Erica ringde, precis den jag ville ha tag på idag. För idag var planen att börja röja i badrummet. Vi åt frukost tillsammans och sen blev det en underbar promenad. Solen sken och efter det åt vi lite igen. Småbarnen somnade och vi började på badrummet. Ted hjälpte glatt till. Mycket som är tömt nu och två skåp nermonterade, såg att dessa gamla skåp faktiskt var från IKEA där vi tänkt köpa den nya inredningen. Erica min Handywoman SKRUVADE ner som bara hon kan. Jag slängde skit och ammade Liten om vartannat. Så NU ÄR DET PÅBÖRJAT! Äntligen börjar det hända saker!
Liten har varit mycket vaken idag och nu efter långt om länge sover han. Ted vilar på soffan och jag sitter med mitt kaffe och förundras över VÄNNER. Maken är och hämtar brädor och jag har donat undan här hemma nu när Liten sov. Försökt få tag på F-kassan men hög belastning som vanlig på eftermiddagarna!



Lias i sin andra fadders famn på sin ett dygns dag. Emilia gosar med sin "BIS" som hon kallar honom..

Kvällen bjuds på en DEJT med en het Donna. Ha ha. Min Tina och jag ska på BIO ,och se Sex and the City 2. Vi ska mysa och gå på bio för första gången bara jag och hon. Och vi har varit vänner länge vill jag lova...



Bara vi som vet vad vi viskade om....En fest i min 1 rok och redan då 04 vänner sedan länge...
ÄLSKAR DIG TINIS! Ses snart!!!!

TID

 Tidig morgon...Som det brukar vara nu, speciellt då Ted ska till dagis. Har lärt mig att det det är lika bra att ställa klockan och gå upp minst en timme innan han ska väckad. Annars får man åka till dagis i pyjamas...ha ha ha.

Vilka dagar vi haft! Jag och mina pojkar, ja för jag har ju tre!

I lördags åkte mina små buss för första gången tillsammans, Liten sov genom hela turen. Storebror han satt glatt och tittade ut och förundrades över hur fort bussen körde.
- Ska han köra så fort?
- Varför är inte Liten hos oss?
Lias fick ju ligga i sin vagn och det tyckte inte Ted om. Han tyckte att vi skulle ha honom hos oss. Men jag fick u förklara att Lillebror sov så gott.
En tur på stan och lite småfix sen var det 75 års kalas för farfar. God mat och två långpromenader fick det bli. Så underbart väder hela dagen men efter andra promenaden öppnade himlen sig för oss. Vi grillade korv och njöt av att vara under tak och se hur blött allting blev!

    

   

Söndagen den bjöd på en riktig bensugare!! Upp och hoppa. Dags att gå Vittsjön Runt, och när Ted fick höra att Erica skulle med så ville han absolut följa med. Det är en runda på 10.4 km. Men HAN SKULLE MED! Jaha, jag får väll ge han ett försök. Patrik som skulle vara hemma och klippa gräsmattan hade jour om han skulle bli så trött så att benen vek sig. Men ICKE! Jag, Ted, Lias, Erica, Emilia, Dea, Zandra, Casper och Selma gick hela rundan och Ted gnällde inte en enda gång. Ingen som gnällde av barnen. Jag var mäkta stolt över min kille som gått så långt med sina små ben! Stark och envis som sin mor. Jag sade till Ted...
- Vad har din mamma lärt dig?
- Aldrig ge sig mamma!
Det gjorde han inte heller. Vi frågade flera gånger om han ville åka i extravagnen, men ICKE.
- Jag SKA gå hela vägen, jag har bestämt mig!
Vilken unge!
Efter vi väl kommit hem ville Liten ha mat såklart sen körde vi och hoppade hoppbord och gick på minitivoli. Till Tesd förtjusning, och energin hade han kvar! En viktig dag på Patrik min sen. Gardering till Rött bälte denna soliga söndag och vi hämtade upp Tina som ville hänga på. Det blev att vi alla var ute och Patrik fick sitt röda bälte. Jag ammade ute på asfalten och det gick så smidigt allting. Allt löser sig ju! GRATTIS GRATTIS MAKEN MIN!
Sen var det varma mackor hemma hos oss, Ted somnade såklart i bilen hem FÖR NU VAR HAN TRÖTT. Lias somnade i vanlig ordning vid 22:30....

   

   





LIAS 2 MÅNADERS DAG!
Måndag
och min Farfars 75 års dag var det en tur ner till Lund som var på schemat. Jobbig morgon just för att jag var så nervös. Väl nere i Lund får vi vänta ett tag och men när vi väl får träffa Nils så kändes det bra. Doppler undersökning på båda pojkarna och trycket var bra på båda. Lias shunt ställdes om lite och sen fickvi åka hem. HEM LJUVA HEM. Sov en stnd halvsittandes i bilen hem, helt slut.
ETT BAD FÖR 2 MÅNADERS BEBISEN BLEV DET. Tina och Patrik kockade och jag mös med Liten och Ted. Ted hjälpte till att tvätta sin brors hår. Nu kan man bada honom utan att vara nervös för infektioner. Han har ju inte fått ett bad på 6 veckor. Ha ha ha, har inte vågat riktigt...
Vi åt grillspett och skålade för Lias som fyllde två månader, Tina som fyllt 24 och Patrik till sitt röda bälte. SKÅL!
Sen pratade jag och Tina till sent på natten, hoppsan dags att gå och sova.

  

   



Gårdagen bjöd på en härlig morgon med två småpojkar. Ted till dagis och sen körde jag och Lias in till stan med Tina, Ems & Dotti. En härlig lite shoppingtur med glada Pinglor. Lias sov hela tiden vilket underlättade. Väl hemma så var det bara MAT MAT som gällde. Ted hemma från dagis och kaffebesök av Erica och Zandra med barn.
Hämtade maken och sen körde vi och tittade på kakel och klinker och annat som har med badrum att göra. Vilket gissel att välja! Men tillslut valde vi och hoppas nu att vi valt rätt. Blir vitt kakel på väggar, avlånga bitar och naturgått klinker på golv. Lite inslag av grått på väggarna med. Kollade badkar och lutar åt ett....Lite som ska hämtas på fredag, om tid finnes som sagt. Men nu måste vi ta tag i detta. Grillning med Tina på kvällen och när Tina åkt hem hade jag tvätt att hänga och sen det och sen det....Puh. Pustade ut och somnade gott....

 

Idag var jag uppe med tuppen, både jag Lias och Pk. Maken är på jobbet och jag ska strax köra busen till dagis.  Vi ska ut på äventyr jag och Lias. Lite ärenden och småfix. Vi får se vad dagen erbjuder sen, förutom träning....
En förmiddag med Liten...

24

ett magiskt datum. Grattis Lillebror som fyller 2 månader idag!!


Ett bad blev det idag! Första sedan han opererades....Liten NJÖT! Storebror tvättade håret så duktigt!
Finns ingen bättre bror än Ted!!



Fotosession såklart!!
Vilka dagar jag haft! Har massa att berätta, men tid finnes inte ikväll heller. Ett regn av vackra bilder att visa.
Ska hitta lite tid imorgon kanske?
Åter till det underbaraste som finns, jag har ju min Tina hemma med!!!



Älskar att ha dig hemma.
Hatar att du ska åka igen. Men underbart när man väl har dig HÄR!
VI AVGUDAR DIG!

Storebror och Lillebror

ska åka buss för första gången idag, tillsammans! Åker aldrig kollektivt annars men maken ska ha bilen så vi får glatt ta bussen in till stan.

Dagarna bara försvinner och Liten har börjat få en dygnsrytm, den ändras lite då och då men ungeför samma. Han somnar alltid mellan 22-23 sen sover han länge. Det gör att man blir pigg och glad och detta underbara vädret vi fått ger en lite extra energi. Han har sin långa vakenperidod på kvällen och en bra stund på förmiddagen med. Han tycker om Emilias babysitter då han kan vara med och se lite mer, och är nu stolt ägare till ett Pingu babygym. Har velat ha det länge och Liten fick mest pengar då han föddes så det passar väll bra att köpa det då. Eftersom han ÄLSKAR att gymma! Han tycker om att byta blöja och titta på mobilen som hänger över skötbordet. Då brukar han prata mycket! Var gång man pussar på honom så ler han med hela ansiktet! Och säger...
- AU...auuuu...
Ha ha ha, vad nu det betyder men jag tror att det betyder....ÅH VAD MYSIGT!!!
Ted har börjat "leka" med sin bror med. Han drar med honom in på rummet och ger honom leksaker. Pratar med honom och tröstar honom då han är ledsen. Ger han nappen och klappar honom på huvudet. Pussar på honom och hjälper sin mamma att slänga blöjan. Vilken bror Lias har!!

Liten vägde 4600 när vi var på BVC. Fortfarande under 5 kg, jag tycker att han växer så mycket. Kan fortfarande ha strl 56, vilket är mys. Tycker att han kan vara såhär liten alltid!
Dagarna har bestått av kaffedejt med vänner, shopping i stan, Ted har sprungit gåsaloppet och vi har gått Hårsjön runt i vanlig ordning.
Min träning har kommit igång ordentligt nu, kunde inte hålla mig med en dag i veckan. I onsdags började jag på BOX (Boxercize). Ska gå med Svägerskan Piff var onsdag, härligt att få banka skiten ur en mitz! Igår var det ett spinningpass i vanlig ordning! Härligt!

Idag har maken precis brummat iväg för att se lite fight och jag är nu färdigpiffad, var så skönt att få duscha i lugn och ro med maken hemma. Bäst att passa på. Frukosten är avklarad och jag inväntar att Liten ska vakna så att han kan få mat igen. Ted ska ha kläder på sig, han har gärna pyjamas in i sista minuten! Sen ska vi promenera till bussen och åka till stan. Först ska vi in på HM och lämna tillbaka lite kläder som jag inte är nöjd med, och Ted ska handla lite. Sen ska vi traska till Farmor och Farfar på kalas. Farfar har 75 års kalas idag!
Tänkte svänga inom bokhandeln och köpa en korsordsbok till "Silverryggen" med...




Det finaste vi gjort

Teds dag var helt enligt Teds smak!

Liten Lillebror vaknade lite efter 7 och vi mös i sängen, vi hörde då att en Storebror vaknade...Han fick lägga sig i sin säng igen och "låtsassova"..
Sen sjöng vi för honom och kom med massa presenter som han glatt öppnade i sängen sin. Sen var det bus med nya leksaker hela förmiddagen. Efter det så var det fullt bus hela eftermiddagen på Andys lekland!
Väl hemma igen så grillades det, även det i Teds smak. Han somnade med en saga läst av mamma och berättade att han haft en bra dag. Strax efter 22:00 fem år sedan han föddes somnade han gott...

Lias faddrar är valda sedan länge....På Teds födelsedag blev dom tillfrågade och tackade båda såklart JA!
Emily och Erica är ett självklart val, kunde inte välja en av dom som Gudmor så dom fick bli faddrar till Lias. För dom har ställt upp i vått och torrt!!



Ted 5 år och Lias 7 veckor och 5 dagar!


Bus och SLUSH is da shit! Speciellt om man fyller en hel hand!!!


Igår tvättades det för fullt och en promenad i det vackra solskenet med Erica då vi hämtade barnen på skola/dagis. Jag bjöd på glass och väl hemma blev det Batman tårta. Barnen lekte sen hela kvällen och Lias hade nog busat med om han kunnat, för vaken var han som var kväll. Sen inatt har både jag och Lias sovit så gott. Vi sov till 6:30!!!! Oj oj oj vad utvilad man var sen. Ted på dagis och jag har försökt att få så mycket jag kan gjort här hemma. Har ett berg av ren tvätt som ska vikas och hängas, läggas in....Lias sover nu och inte i mammas famn denna gången. Kanske ska röja med tvätten och ta en tur med dammsugaren innan Liten ska ha mat och vi ska ner till BVC, för idag blir han ju hela 8 veckor och ska vägas, vilket är lika spännande var gång!



Vilka smile jag fångade igår....

Grattis Grabben min



Fem år mellan bilderna, kan man fatta detta??


Snart fem år sedan

jag blev mamma! Imorgon fyller vår lille Gosse en "hel hand" som han säger!
Kalaset gick superbra och han var så nöjd med allt fint han fick...
Gungor, massvis med pengar, nya badshorts, jeansjacka, bionicle, "pangare", klocka, lampa, godis, utemöbler....

Tårtan var han mycket nöjd med och maten smakade bra! Han busade med kusinerna hela kvällen och Lias mös med alla gäster. Båda pojkarna var så nöjda med all uppmärksamhet. Underbar familj vi har!
Vi frågade även Faster Katarina om hon ville vara GUDMOR till Lias och hon tackade ja med tårar och lycka i ögonen! Hon blev så glad! Det var ett val av Lias själv, han stormtrivs hos sin Faster. Hon är helt underbar denna kvinna! Alla gäster umgicks och alla hjälptes åt med alla bestyr, inte lätt med så mycket folk när man är van att vara fyra stycken. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum...ha ha. Eller hur brukar man säga?

Patrik roade barnen med lite softskytte, inte bara dom små som roades...vuxna karlar kan med. Gäller att ha barnasinnet kvar, det lever man längre på. Ted somnade i soffan i sina nya badshorts när alla gäster åkt hem..även Lias somnade gott och vi sov sen till 5!
 
Vi hade sen sovmorgon till 9:30!! Skönt! Har hunnit med lite trädgårdsarbete idag trots det väldigt tråkiga vädret. Gräsmattan är klippt för första gången detta året, potatisen och jordgubbarna är nu satta och jag hann med en promenad med mina småpojkar. Räfsat och donat här hemma! Fint besök på kvällen av både Tina och Björn! Till Teds stora förtjusning!

Imorgon ska det kalasas mer! Presenterna är inpackade, kortet klart, kamerorna laddade och dagen planerad för att roa Ted så mycket det bara går imorgon. För imorgon är det HANS DAG! Vår lille kille fyller år!

Inför ett HOLABALO!

Vilken fixardag vi haft! Upp och Lias varit vaken endast tidigt tidigt i morse, klockan var ju tio när vi vaknade sen! Oj, men skönt att han är duktig på att sova om nätterna, det underlättar eftersom han är ganska så mycket vaken nu om dagar emellanåt. Fast att han är superförkyld nu som alla andra i familjen....tyvärr...

Ted fick vara med Morfar och Katja och vi tog med Liten in till stan, handla presenter till vår Gosse som fyller EN HEL HAND på måndag! Blev en tur in på HM med och något nytt till både mamma och pappa inför kalaset, även presenter till Ted här. Efter en tur på stan så var Liten Lias sugen på mat och en ny blöja, det fixade vi på MAXI medans vi tog en snabblunch. Sen handlade vi loss, oj vad det blri mycket inför kalas. Det ser inte så mycket ut på listan, men skenet bedrar. Lias ville INTE ligga i vagnen så vi fick turas om att bära Liten. Tog ju vagnen med för han älskar den, men han ville hellre vara uppe och handla med oss. Efter att vi packat på oss all mat och dryck så begav vi oss hemåt och en amning i lugn och ro. Åh vad skönt det är att amma hemma i lugn och ro. Man blir så mycket mer avslappnad! Mys med Liten och lite telefon och annat fix innan jag skalade potatis och sen körde jag till ett pass Spinning. Idag hängde både Katja och Piff med! Kul som attans! Härligt att få göra av med lite adrenalin och få upp pulsen lite! Nöjd och belåten var det middag hemma sen och en skön dusch. JOY!

Liten sov en liten stund och jag har nu piffat till det och ordnat med dukar, ljus och annat fint inför morgondagen. Patrik har stekt all kyckling och bacon till salladen. Busat lite med Ted ute och bakat chokladbollar! Så han har med baken full. DOPINBJUDNINGARNA är klara och ska delas ut till släkten imorgon. Hu, jaha...nu sover Ted och Lias. Lias kanske sover hela natten det återstår att se! Kvar har vi nu tvätt som ska hängas upp, diskmaskin som ska tömmas och tzatsiki som ska göras till över 30 personer...HU....(Pausar och andas)...Något mer? Tror inte det. Vill ha det mesta klar så vi slipper stress imorgon. "Bara" att hacka allt som ska i salladen, ta upp bullar, dekorera tårta och städa av här hemma. Sen kommer vi nog på annat imorgon med!
Hoppas på att kunna få piffa till oss i lugn och ro och sen kunna njuta av eftermiddagen,kvällen och all släkt!
Visst ja, BALLONGER ska blåsas...ha ha ha...

Nu ska jag återgå till mitt "göre"....Sen har vi ett viktigt beslut att ta ikväll med, nu måste vi bestämma oss!



Foto: Emily "Finast" Byström

Över 4 kilo

Liten växer och igår var det BVC besök. Lias vägde 4420 gr och var 56 cm lång. Han växer så det knakar, jag märker det mest på längden...samtidigt som jag tycker att han är pytteliten så tycker jag att han växt mycket nu på 7 VECKOR som han fyller idag, vårt lilla gryn.

Dagarna går i ett! Har träffat fina vänner och druckit kaffe och gått promenader. Tina är ju hemma och vi har hunnit med att träffa denna donnan mycket. Lias han ler mer och mer nu! Han ler då man gör vissa ljud och pratar nu med alla som flörtar med honom. Underbara unge! Vaknar en gång på natten och oftast då tidningsbudet kommer, nu vill han gärna vara vaken en stund med. Han är MED och tittar och bekantar sig med familjen sin.

Måndag spenderades med Erica min och en himla massa tvätt och även biltvätt. Vänner på besök på kvällen!
Gårdagen spenderades med Erica och sen eftermiddagen med TINA och smörgåstårta hos Lillan. Mys med mina pojkar på kvällen, Patrik tränade och lilla Svärmor kom.

Idag har Patrik börjat en liten ledighet. Vi är ganska redo inför kalasande. Idag har vi varit hos Mormor och Morfar på middag och fått hem en byrå. Kvällen spenderas med Bakpotatis, Lias har en lugn kväll, annat än igår då han var vaken i stort sett hela dagen. Vi tittar på gamla filmer, just nu tittar vi på Ted när han var 2 år. Åh så gulligt han pratar!!!!!!! Åter till filmmys med mina finaste Pojkar!!! GUD SÅ LITEN HAN VAR!!!!











Bilderna är från igår...100512


Efter regn kommer sol

hoppas på sol nästa helg då det ska kalasas för fulla muggar med hela släkten!


LIAS SOV HELA NATTEN MELLAN FREDAG OCH LÖRDAG!

Helgen har försvunnit i rasande fart i vanlig ordning! Skulle handlat presenter till Ted i lördags men då sprutade diskmaskinen vatten...Vad händer sen?

Blev en tur på stan med inte efter det vi ville handla.....Hem till Svärföräldrarna och middag.
TINA KOM PÅ KAFFE! Ja, så sant så sant. Hon ringde och sade att hon var på väg hem, att hon var i Berlin. Ja tänkte jag, snart får jag träffa henne. Tittar ut genom fönstret,fråga mig inte varför, brukar stå och titta ut som en gammal tanta på småfåglarna. TINA KOM! Tina knackade på dörren och jag hölll på att svimma på riktigt!
Hon fikade med oss och Ted blev superglad! Tina fick se lille Lias för första gången med. Hon blev kär.
Vilket lyckorus att få se henne. Ted ville sova hos Farmor och Farfar sin och vi körde hem och röjde undan, sen åt vi bakpotatis. Skrev i Teds bok och Lias bok, sen somnade vi alla gott och endast en matning inatt!

Jag städade som vanligt söndag förmiddag. Lias låg hos Pappa och tittade på film. Renbäddat och fint i sovrummet, längtar efter att få bädda ner mig inatt! Hämtade Ted och sen ville han vidare och leka hos Kusinerna i Kulleröd. Blev så och jag hann med en POWERWALK även idag. Var dag denna veckan! Bra gjort, klappar mig själv på axeln och kickstartar inför en ny vecka!!! Nu är jag på G! Hann minsann städa Teds rum och hänga tvätt med innan Lias vaknade! Så imorgon ska det lyftas tyngder, men varsamt!
Tina kom inom på en snabb kopp och sen var det jag och småpojkarna ikväll. Lyckades med att stöka upp och städa upp igen. Ted skulle badas och ha kvällsmat. Med en Liten Lias på armen så bakade jag pannkakor samtidigt som jag duschade Ted. DET NI! En pannkaka kom på golvet, prata telefon samtidigt gick inte....
Ted somnade efter en lång saga och sen kom Patrik hem. Jag lämnade över Liten. Har duschat och lagt över vackra bilder på vackra barn! Fotade Lias på sin 6 veckors dag. Vilka bilder.....
Vackra vackra vackra barn!!





Nu ska jag mysa ner i soffan...kanske mixa en dundersmoothie?

Miss i nassen

IDAG LOG Lias för första gången till sin Pappa!! Jag fick uppleva det i onsdags...och har det på film!


Ja, Liten sov faktiskt en stund i sin vagga, i en timme och 30 minuter ville han ligga där. Sen var det matdags och en trötter mamma. Men efter det somnade han gott hos mig, mat igen vid femtiden sen valde vi att somna om igen vilket han gjorde med. Skönt att få sova till 9! Jag och Liten går upp och Ted sover gott vidare. Vi tittar på tv och myser och Ted sover och sover. Tillslut hör jag en trudelutt av ett munspel. Lillebror och jag går upp och Ted han är nu vaken och redo för en ny dag utan feber. Lias var så snäll på förmiddagen. Pappa Pk kom hem sen körde vi till banken. Nu börjar det gå upp för oss, badrummet ska nu rivas efter kalaset nästa helg. Oj!
Ted fick ett par nya stövlar vilket han var i stortbehov av och mat införskaffades. Maten lagades och efter det fick JAG MIN EGENTID för första gången sedan Lias föddes, mitt första pass i 5 månader. Som jag har längtat! Jag greppade tag i mina spinningskor och körde till ett pass. Många som hälsade mig välkommen tillbaka! Jag log mest hela tiden under passet. SOM JAG LÄNGTAT efter att få träna. Nu jäklar! Nu är jag på G igen. Powerwalks varje dag denna veckan och sen passet idag. Jag var så nöjd efteråt och det gick riktigt bra med tanke på mitt uppehåll. Fick grattis till lille pojken och jag berättade att jag hoppas att han är snäll mot sin pappa där hemma.
Kommer börja lugnt med ett pass i veckan i iallafall två tre veckor, för att sen öka på det. Mjölken kan ju sina och smaka illa om man går på för fort. Viktigt för mig att få amma denna gången. Det ger så mycket till både mig och Liten. Dricka bra! Väl hemma sov Liten och jag visade Patrik svetten jag frammanat. Ha ha ha...Tokiga jag. Men SOM JAG LÄNGTAT! Längtat efter att få sätta rumpan på sadeln. Längtar efter första spinning/pump passet nu med!
Sen fick vi en kväll som heter duga. Mycket telefonsamtal att ringa om kalaset.
Du köper det, ni lägger ihopa till det, vill du baka det, ska du köpa det, klockan 16 är det, vill du fixa det?
Har delegerat ut en del uppgifter, känner att allt hinner inte jag. Hela släkten kommer på en gång och ska fira mig och Ted. Vi kommer att bli nästan 40 personer med barn, valde därför att fira Ted med vännerna på Teds dag och på leklandet. Kan bli för mycket annars, det tar vi på dopet istället. Då bjuds det ju på fika med bara....
Så kvällen var mycket fix och don. Få allt att gå ihopa och se till så att han får det han önskar sig ju. Vill att han ska få en bra dag ju!
Lugnet har lagt sig lite nu, Lias sov en liten stund hos mig men nu är han vaken igen och är på upptäckfärd med sin Pappa. Vet inte vad dom pysslar med...Ted tittar på Indiana Jones. Jag ska strax gå och knyta mig med Liten. En natt framför mig med ju! Har bara en oblaträkning att betala med....med Batman och spindelmannen på!
Ja, bara detta att få in Ted i tidningen på hans dag ju ett hallå, suttit i telefon med NSK med idag...puh...
Önskas: mer tid tack....och att kunna pausa tiden lite...



Imorgon är det en vecka sedan denna bilden togs...stop tid stop!!!

Skogspromenad

Idag har Ted legat i feber, mindre kul och vi hade en ganska så tuff natt. Ted drömde mardrömmar och skrek i sitt sovrum. Sparkades och grät och grät. Han var helt förtvivlad. Vi tog in honom till oss och två barn i sängen gav inte sömn alls. När Patrik kört till jobbet så låg han och vispade med armar och ben mot Liten Lias. '
Lika bra att gå upp för så kunde vi inte ha det...ha ha.

Dagen var innedag fram tills Patrik kom hem. Jag har inte hunnit med mycket städ här hemma, men fixat med kalas och doptårtor. Nu är det bestämt hur dom ska se ut med...Gjort pannkakor till Ted på beställning, men någon direkt matlust hade inte min kille alls, jag gjorde egna crepes till mig själv, samt en stor sallad.

När Patrik kom hem så körde jag och Liten Lias (som varit vaken sedan 14) till Hästhult och sen gick vi Hårsjön runt med familjen. Mysigt, Lias var i BABYBJÖRNEN och då somnade han gott intill sin mamma. Mysigt!
En underbar promenad, så skönt att få komma ut när man varit inne en hel dag.

Väl hemma efter en lång skogspromenad så beställde jag dopinbjudingarna!

Nu ska jag prova att lägga Lias i vaggan...vi får väll se hur länge han vill ligga i den. Han har ju bara "provat" den änsålänge, men dags att börja använda den nu...innan Liten rör på sig för mycket!

Provning av vagga! Lias 2 veckor och 2 dagar.
Här ser man även nu tydligt att hans huvud var stort och svullet. Skönt att det ligger på normalkurvan nu!
Det vackra bäddsetet fick Lias av Fina Rebecka! Ikväll ska det provas på rikigt!
Kanske något anländer i din låda snart med?

Lugn bebis, lugn mamma

Idag har det varit en fröjd att vara mammaledig! Efter en bra natt går vi alla upp vid 7 tiden, okej det blev lite stressigt till dagis men en halvtimme hit eller dit kan kvitta!

Sen körde jag och Lias hem och donade snabbt, efter det blev det en powerwalk i nu vanlig ordning. Hem till en vän och drack kaffe och traggade i över två timmar. Gudrun och jag har alltid mycket att prata om. Lias var så snäll och lugn. Hem och hängde upp tvätten ute och sen var det BVC besök på schemat.
Idag vägde Lias 4350 och huvudomfånget fortfarande på 39. Så vikten är plan och huvudet har lagt sig på "normalkurvan på en sexveckorsbebis". FÖR HAN FYLLER JU 6 VECKOR IDAG! Stop stop stop tiden.
Hämtade Ted på dagis och jag fick se ett nytillskott till på dagiset som föddes i söndags, vilken skillnad på sex veckor. Jisses vad dom växer!
Ut till Mormor och Morfar i vanlig ordning och där bjöds det på hemmabakat bröd ala mormor. Gott som attans! Tjöt med Puff som vanligt och barnen fick busa! Lias även nu snäll och lugn som en filbunke.

Lugn mamma lugn bebis. Kvällen har varit ljuvlig med grillning och besök av Mr Nilsson. Lias väckte vi klockan 20 eftersom han sovit i nästan tre timmar, saknade honom och ville att han skulle äta nu. Tycker att han sovit så mycket idag så jag ville att han skulle få knorra lite. BVC Lena sade att dom gör så ibland. ÄNDÅ "SAKNAR" MAN dom när dom sover i över två timmar? Knäppa mamma!

Nu ska Lias äta igen efter en fotosession och mys! Sen ska vi krypa till kojs jag och mina pojkar!



100504 Gårkvällens familypic, en aningen trötta både mamman och pappan....Inte allttid man kan vara på topp, men......lyckan ler då man tittar på sina barn! Här satt vi bara och TITTADE och STUDERADE LIAS som pratade och pratade!!!


inte utan min mamma

nej nej, går inte att lägga ner Lias alls idag...har han på armen nu med...ha ha ha.
Underbara svärfar som Ted fick vara hos idag efter 15, Ted ville så gärna dit och eftersom jag bara ammar och ammar så tyckte jag med synd om min lille kille. Så han fick åka till Farfar sin! Väl hemma så skrek Lias, ville inte sova nu heller. Han har sovit 30 minuter som längst sedan 4:30 i morse!! Då hos mig!

Ted har varit så duktig idag! Jag blir så stolt över min gosse! Lias skrek då vi skulle äta, eftersom jag var tvungen att lägga ner honom.

- Åh, nu ska han ha mat igen Ted...mamma får ge Lias mat sen igen.
-Men gå du och ge Lillebror mat mamma!
- Nej, nu får lillebror vänta. Jag väntar tills du har ätit klart i lugn och ro...
- Men det är ingen fara mamma....


VILKEN UNGE VA!?

Så nu var det vagnen som gällde, visst somnade han gott. Jag fick min motion för dagen för nu så jäklar! Vi fräste med vår fina Emmaljunga sport classic....MEN så fort vagnen stannade så. Inget kaffe i solen för mamman alls...Väl inne så pratade vi länge. Han låg på rygg och blev sååå nöjd, sen började han PRATA! Prata prata prata! Vilka ljud och FÖRSTA LEENDET MOT SIN MAMMA FICK JAG PÅ FILM!! Vad underbart det var! Åh mitt hjärta det slog volter!

Han har sovit i 30 minuter nu i min famn, vågar man lägga ner busen? Eller nu kanske han är så trött så han sover gott länge. Ted fick vara hos Farmor och Farfar ikväll och Patrik tränar. Hade tyckt så synd om Ted annars. Lite mer komplicerat med två barn, kan ju inte låta han sitta och glo in i tvn en hel dag heller!!

Nu ska jag göra mitt bästa och försöka lägga ner min lille knorris....



NEWBORN KNORRIS MIN

Med spyan på min axel

vinkar jag HEJ! Ganska så glatt sådant. När vi skulle krypa till kojs igår vid 22 så ville Liten vakna såklart efter att han bara sovit i en timme. Oj oj ...Jag ammar honom länge och sen myser vi länge, vid 23 går vi upp och somnar gott, sover till 4:30 sen går alla i familjen upp, Pappa Pk går och sussar gott igen. Ted vaken i ovanlighetens namn och ska se på film. Jag ammar och ammar och ammar. Mellan varven gör jag frukost och sen ammas det lite till. Väl klara och ska till tandläkaren vid 10:20 så bajsar Lias ner sig...puh. Han får ny blöja och vi kör till tandis. Teds tänder var så fina och han får beröm. Han var så duktig i tandläkarstolen, trots att jag såg hur nervös han var. Min duktiga GOSSE! Lille gosse knorrade och jag fick gunga bilstolen. I bilen somnar Liten till, Ted får handla på kiosken lite. Väl hemma har han nu sovit i ca 40 minuter allt som allt, nu är han vaken och skriker igen...Ted går i skrivande stund fram och ger sin bror nappen. Vad skulle jag gjort utan denna snälla ungen?!
Jag ska mysa lite med pojkarna innan det är dags för utvecklingssamtal på dagis. Sen är alla "möten" klara för dagen. Lite vanligt hemmafix ska hinnas med, lunch klar redan som tur är och lite samtal att ringa i vanlig ordning inför kalasen. Med spyan på axeln....ha ha ha....Jeans på bara för att känna mig liiiite vacker. Ha ha, håret i en tofs på huvudet och onoppade bryn....But i love it!


Traditioner

håller jag benhårt på! Kalas är viktigt och likaså att det då ska vara hemmabakta kakor gärna tårtan med, eller beställd. Inget ICA kakor eller "kanelbullar att tina"...a girl of tradition i am. Vissa dagar ska firas och då ska man hålla på det där lilla extra. Sen att jag är tokig med att baka det vet dom flesta. Kan vara därför med kanske? Vill att barnen ska växa upp (första gången jag skrev BARNEN!!) med fina kalas och fina minnen. Det är värt mer än man tror. Traditioner.


Just nu håller jag på att planera för 5/25 års kalas för släkten och DOP. Jag fyller 25 och Ted 5, väljer att slå ihopa det för släkten. Lite extra då kanske? DOPET ska med planeras och jag har redan sett ut en klänning jag ska ha (vaddå typiskt mig?), samt planerat vilka kakor som ska bakas (chokladtema) och gjort inbjudningar...men ännu inte beställda. Lite svårt för att bestämma hur många som ska komma, vilka. Jag tror nog att vi satsar på desto fler desto roligare. Det krävs lite planering och jag ska med börja på en 25 års fest planering för vännerna i vår trädgård. Men med den har jag inte kommit så långt än, vissa aspekter som spelar in just nu med. Funderar på att anamma Ems idé..TEMA fest.


Ted ska döpas 17 juli 2005, Lias ska ha mörkblått band...

Har sådan lust att köpa perenna växter nu med, har jag varje vår...ha ha. Härligt att se hur naturen spirar! Våren är underbar enligt mitt tycke. Min aboluta favoritårstid, om man nu kan ha en favorit fast man inte går på mellanstadiet? Vår trädgård ska ju vara vacker för så mycket nu med som komma skall.....vi får se vad som faller mig in...


TRADITIONER skapades igår på vår bröllopsdag!
Tänker dock inte berätta om allt...men...Grillning, sol, kärlek och en liten gåva är på sin plats.
Jag ska varje år få något som jag AVGUDAR, en klänning för varje bröllopsdag! Jag har trugat efter en klänning nu och maken min hade inte tid att köpa den till sin fru...men han har lovat ett den ska bli min. Ganska så kul, första bröllopsdagen, vårt bröllop så fick jag ju en ganska så bedårande skapelse och denna kan inte mätas med någon klänning, men en rolig tradition är skapad. I mitt tycke en strålande tradition.



Minns även idag med glädje vår DAG! Minns alla underbara vänner och familj, you make me happy!
Ni var helt underbara på vår dag! Alla är guld värda, därav min idé desto fler desto roligare!

En dag som annars förtuom lite vardagliga fix har hunnit med en powerwalk med Erica och våra små. En gó Lias, busiga ungar och en make som gjorde underbar middag ikväll. Eftersom Lias som var kväll ammat nästan hela kvällen! Jag ger mig icke, ingen ersättning i första taget. Har varit utan den länge nu och sålänge vi inte är borta eller han är suttig på natten så ammar jag! Han somnade precis som igårkväll vid 21......nu har jag fått duscha och glo på klänningar en stund, en banan har landat i magen och snart ska jag knyta mig och hoppas på en lika strålande dag imorgon. Då det blir månag timmar utan maken och en del som ska göras!


Bröllopsdag

1 år sedan kyrkklockorna ringde för oss! 1 år sedan vi skålade och dansade bröllopsdansen....

Idag firar vi Bomullsbröllop!!

Hurra hurra för oss!!

Dagen var inte alls lik dagen för ett år sedan, men vädret ser ut att vara tradition att bli vackert denna dagen! Vi fick sova länge inatt, en Lias som var trött helt enkelt. Han sov från 23 till 5:30 vilket gjorde en förvånad mamma glad! Rekord! Sen efter att vi vilat lite till så blev det frukost för alla. Patrik gjorde kaffe och mackor. Efter det begav vi oss hem till Svärföräldrarna på middag och lite utebus för Ted med Farfar sin. Jag och Patrik tog Liten på en tur med barnvagnen. Han sov så gott ute sen, han älskar sin vagn. Passar oss bra!

En tur in till stan och köpte sättpotatis, imorgon ska det sättas potatis i tradition här hemma. Vi fick besök och sen grillade familjen K. Inte en romantisk middag för två i lugn och ro...ha ha. Lias skrek och skrek...han åt och åt och åt lite till. Men mat fick vi alla i oss, vid olika tillfällen. Vilken kväll, skulle filmat allt. Så kan det se ut med småbarn. Vi skålade iallafall i våra bröllopsglas som vi fick i present och desserten fick bli vindruvor från bröllopsskålen.

Nu sover Lias och Ted ska nattas efter en lång dag. Sen ska vi förhoppningsvis få lite egentid....men egentid kan man få andra dagar med och egentid lär vi få när vi bli gamla och grå...För nu är det ungarna som gäller som Patrik sade. Han tittade på Lias idag och sade...
- Ni får skrika hur mycket ni vill...ni är våra ungar!!

Älskar dig Patrik!

Hampes kortfilm till oss!!!
 

Bröllopsdansen!! Åh jag sitter och tjuter. Jag tjuter som ett barn. Jag kommer minnas den dagen för alltid och kan blunda och känna "dofterna" från den dagen. Kärleken, åh kärleken. Åh, nu drömmer jag mig bort resten av kvällen....

Fler filmer finns att se.....
http://www.youtube.com/watch?v=TSqMkkYrLPI

Vår förlovningsdag

Idag.

 

Precis ringmärkta! Vid en sjö i Hestraviken.



  





1 maj 2007

Älsssssskar dig Pk min!

Dagen har spenderats med våra småpojkar! Mysmorgon och middag hos Svärföräldrarna, barnen har busat och nu poppas det popcorn.....


Patrik har fått ett litet kuvert med ett innehåll av sin Fru, för imorgon firar vi ju 1 årig bröllopsdag!

RSS 2.0