Hoppsan

Timmarna går. Ännu en dag på jobbet och ännu mer att lära sig. Efter jag kunde stämpla ut begav jag mig till apoteket för lite råd om turr hud och diverse hudfrågor. Sen kom man hem och det var dags att ta tag i tvätt och städ. Lilla Pärlan fick sig en tvätt med, ska dra ett tag till nu innan jag cyklar hem till Tina. Hon vill inte riktigt bli ren och blänka som förr. Svarta Pärlan är lite dassig nu... Kommer bli en härlig tur på cyklen, över milen tur/retur. Så härligt att cykla i detta vädret, får ha musik i öronen och låtsas att jag spinnar. Liten sover, Ted, Pk och Sanna på G hit och lilla Sanna ska nana här inatt. Barnen har badat hela dagen och gissa om mamma är avundsjuk!

 Jag ska pusta ut lite ikväll hos min Tina med kaffe och tjöt och invänta kvällen som sakta lägger sig.
Man kanske skulle ta och göra som katten, lägga sig i gräset och tänka Hakuna Matata....
 

Kunde inte låta bli

Jag anade att det skulle bli ett besök på HM och rean idag innan jobb. Hade sådan ågren över byxorna jag hängde tillbaka förra veckan (vilket i lands problem va?). Så idag gick jag loss i lugn och ro bland kläderna. Även den så söta koftan med vita svalor på som jag funderat länge på, nu även den på rean. Bambi redan köpt, för den kunde jag ju inte vänta på. Inte klokt vad man fick mycket för slanten. Nöjd och glad i hågen traskade jag till jobbet efter en förmiddag hemma. Jag hann med att både vika tvätt, dona och träna faktiskt. Sen satt jag ute i solen med och njöt av värmen! Funderade men grubblade inte. Njöt faktiskt av lugnet och fast jag inte kunde sitta stilla länge så satt jag stilla korta stunder. Så e det!

  

Triss i Ems och J!

Grattis Fina Nana på din dag! Hurra HURRA!!! På fredag ska jag och Ems gratta dig gullet!


Lias Liten Gosse trött


Allena

Pojkarna har precis kört, hela dagen ska de busa på Tosselilla. Mamma ska jobba. Så kaffet är på G, sen ska jag sätta mig ute i solen och bara njuta av sommaren och lite lediga timmar innan jag tar bussen. Har sovit som en Sessa inatt och det är väl fantastiskt att man känner sig så utvilad. Inte van vid att det är så tyst i huset bara...
Men idag ska jag ta vara på det. Ta vara på timmarna nu jag får vara Johanna och göra precis vad jag vill. Kul att videobloggningen funkar. Kommer nog bli en del roliga klipp. Nu åker benen upp i solstolen!
Kaffet är klart!

 

;)


Val

Dessa val. Vilken tapet ska väljas. Vi körde en sväng till Förmedlingscentralen, i hopp om att hitta lite gammalt till vårt kök. Men jag blev så besviken då jag kom dit, var är loppisen jag ville gå på? Jag fyndade lite virkade dukar, och grymtade lite för mig själv. Jag letar vidare och bevakar blocket samt hittat lite loppisar jag ska gå på. Vi körde sedan och införskaffade lite färg till kakel, samt tillbehör till detta. Tog hem tapetprover och resten av kvällen har jag spenderat på jobbet...Idag med lika fina arbetskamrater as always.
Pillar med Videofyme.se nu....Vill få skiten att funka. Later...

 
 

Behöver jag säga att jag är tokig med spets, virkat, småblommigt, vitt och gammalt.


Sant som det var sagt

 


Åh, hemska köket blir ljusare och ljusare. Sedan vi flyttade in har jag ratat vårt kök. Vi inser att med ett badrum som fortfarande håller på att renoveras så har vi varken tid eller kronor att sätta in ett nytt kök. Då planerna är att bygga ett uterum där vi har fönster nu i köket känns det som att det får vänta. Men jag vill inte ha mer mörkt i köket.
TACK vare Nisses hjälp med luckorna är de nu vita och bröstpanelen är vit med hjälp av många penseldrag. Taket är vitt, men ska dock målas en gång till som allt. Det går framåt och jag längtar efter mitt Leila kök. Jag är på jakt efter ett gammalt skåp och ett vitt runt köksbord. Gärna gamla möbler och gärna sletna och naggade. Någon som har ett till övers eller vet någon som har?
Kaklet ska målas (ja målas) vitt, super att det finns kakelfärg. Tack för tipset IDA! Nya tapeter ska hittas och knoppar till luckorna. Bänkskivor ska bytas och golvet vet jag inte om vi ska ge oss in på. Vi måste ju hinna med utomhus med. Gräset växer så det knakar och snart är det verkligen hög tid att ta en tur med klipparen. Min stora rabatt fylls mer och mer och som jag sagt innan så grönskar den finare nu är någonsin.
 Jag ska jaga efter bord och skåp nu!

 

Sleden

Säger som en arbetskamrat, sleden och trött på klödd. Ha ha ha. Tidig morgon och fullspäckad dag på jobbet, idag har det verkligen gått i ett hela dagen. Väl på väg hem blir det jag som ska hämta köksluckorna. Lite stressad så kör jag en aningen för fort. Ut hoppar en polis och vinkar in mig. HELVETE tänkte jag. Nu tar de mitt kort. Vad fan gör jag då? Han är väldigt trevlig och tillmötesgående men jag lyckas inte flörta in mig. Jag blir så otroligt ledsen och skäms över min fortkörningsböter. Första och jag hoppas att det blir den enda. Hela 2800 kronor ska betalas in och jag suckar för mig själv. Jag traggade med Herr Polis en stund och fick reda på att jag endast ska betalas och inte sättas i fängelse. Ha ha. Surt som fan, men stress gör en knäpp. Upp till Nisse och hämtade DE FINA VITA LUCKORNA. Så fint blev det! Väl hemma lastades köket av och jag hämtade min Tina som är en av de få som sett mig upprörd men idag var jag det. Inte bara pga böterna då...Well well. Vi eldade hår, ja sant och annat tjejtjaffs. Tell no more.
Hemma igen och ryggen värker, fan heller tänker jag. Det visar bara hur slarvig jag varit med träningen nu i en månads tid. Ut och det blev ett intervall pass på en timme. Svetten rann och väl hemma är nu köksluckorna på plats. Suck. Mycket mer som ska fixas men en bit på väg. Ger mig inte, men idag får jag väll villigt erkänna att dagen började så bra men ett tag så var den hopplös. Nu landar jag och ska försöka att relaxa lide i söffan och hoppas på mindre klödd imöra. Åh jag har blandat en liten häxbrygd med ikväll med tips från MIN Fina Tina. Får se om det funkar ;)

 

Early bird

Jaha, tidigt idag och med bestämda kliv till en dag på jobbet... "Det största modet är tålamodet" visste ni det? HAHAHA!!! -jag försöker alltid komma tidigare än dig Johanna!!! Lyckas fan aldrig... Let's wörrrrk

Video

Ja, jag tror minsann jag ska börja videoblogga jag med. Eftersom en ny app har kommit så måste den ju testas. Har försökt att ladda upp en film länge nu men det hänger sig dock. Jag ska fortsätta prova resten av dagen....

Helgen har spenderats på jobbet och så även mycket i veckan. Fått svar från en ny utbildning ska jag gå, den hoppar jag på till nästa sommar är det tänkt!
OOOOH JÄSS!!!
Igårkväll hade vi det så mysigt. Målade taket i köket, endast
lite kvar nu. Sen gjorde vi min favorit, Tortillas med Babyspenat och till detta räkor samt tzatsiki. Lias och Ted var med på myset och Lias smaskade på allt som bjöds. Han var så glad och lite toppad igårkväll så vid 11:00 gick jag och barnen i säng. Då var vi trötta, medans nattsuddaren Patrik var kvar uppe med katterna, och höll vakt. Ha ha. Idag har jag och pojkarna varit en snabb sväng hemma hos Pappa och Katja. Grävt upp lite perenna växter som Patrik skulle plantera i eftermiddag. Både Daggkåpa och Prästkrage, lite smultron och en annan vacker blomma som jag för tillfället glömt namnet på. Det tar sig i min stooooora rabatt. Det grönskar verkligen i den nu! Så vackert! I veckan jobbar jag så mycket, en ledig dag och den fredagen ska jag ta vara på!!! Underbart att solen är tillbaka! Vilket väder vi har idag i Söder!




Sant

"Det största hindret mot din framgång är att du inte tillåter dig själv att misslyckas"

Glad midsommar!!! Spenderat dagen på jobbe...

img_8536 (MMS)

Glad midsommar!!! Spenderat dagen på jobbet som idag innehöll både shopping och kranskonst. Befinner oss ute i Verum traditionsmässigt och kapten Roger underhåller. Ted busar för fullt, liten har somnat i min famn. Han har haft blomma i håret och traskat runder här för fullt. Så mycket att upptäcka. Patrik har gjort en jordgubbstårta, ser nu att solen skiner! Vi ska snart svulla jordgubbar!!!!!


Early

visst, lite segt. Idag händer det mycket och jag antar att jag kan pusta ut vid 23:30 ikväll. Idag ska jag jobba, present ordnas, något till midsommar samt lite vi ska ha med till festen. Åh, köksluckorna ska ju hämtas idag med! WIHOOO!!!! Det ska bli så himla spännande med vita luckorna istället för denna gråa trista fula. Vill även hitta tapet med, fortfarande inga tips och jag vet faktiskt inte vart jag ska vända mig. Vill ha det där lilla extra, Carl Larsson stilen mix med Leila Lindholm...
I need som light in i my life.
Jag måste komma ihåg att berömma Ted så fort jag kommer hem idag. Han var så duktig igår och cyklade/gick ner till ankorna och hem igår utan ett pip om att han inte orkade. Therese, Thilda och Lowa var ju här igår: Flicktrion. Lika roligt som vanligt att träffas! This is gonna be a long day...


Snart kommer hon

Snart kommer Therese och barnen väntar med spänning! Morgonbestyren klara och det ser ut att bli en fin fin så fin dag. Lite barnbus och en vän på besök! Kvällen spenderas på jobbet och det ska bli lika spännande som vanligt. Jag hoppas på uppehåll så att vi kan gå ut och busa massa. Kanske att vi kan ta en prommis ner till ducksen och mauda di litta. Så deras magar mättas. Barnen nöjda och mammorna likaså.
Fingret är till alla ovetande, kunde inte låta bli. Ha ha ha!!!!! Ja, för att precisisera mig....Alla som talar utan att tänka eller agerar utan en anledning. Som inte egentligen vet ett skit och som njuter av andras obehag. Men det sägs ju att skadeglädjen är den sanna glädjen...
 

 

Märket är kvar idag med, ser exakt likadant ut med. Undrar vad det kan vara?
Men som Patrik sade, jag har nog blivit märkt...Ha ha ha!!! Ser ut precis som en brännmärke och visst. Kan dte kanske vara. Om så är fallet, ha ha. Jag säger som Simba:
- Jag skrattar faran rätt upp i ansiktet, HA HA HA!


Harry Potter

Vaknade jag som idag! Kände hur det brände lustigt i pannan, känner och det känns konstigt och lite varigt. Snuskigt jag vet! Går och tittar på spegelbilden och håller på att kollapsa av mitt "Harry Potter" märke. Har Voldemort varit här inatt, eller Satan/Belsebus/Lucifer han den onde och märkt mig för det ser fan ut som det. Ser inte klokt ut. Jag undrar vad det kan vara.
Dagen har bestått av en fantastiskt mysig dag hos Nana med alla våra fina pojkar. Rami och Ted cyklade, de små i vagnarna och mammorna promenerade med bestämda steg. Så mysigt hade vi och lunchade ute. Härlig egentid med dig Nana! Underbara Zeke växer så det knakar, även om jag tycker att han är såååå pyttig. Lias körde sin kompis i vagnen idag. Han är så nyfiken på honom och ville bjuda på sin napp (eller Emilias som han norpat). Zeeke knorrade tillbaka och avböjde, han hade ju sin napp. Tack ändå kompis sade han nog! Tack för presenterna och tack för att du finns som ärlig och stöttande vän, always.
Eftermiddagen var hem snabbt och sen vidare för uppdraget som var bokat idag. KÖKSLUCKORNA!
Jag tog våran fantastiska bil (ironisk och inte) och körde upp till Nisse. Vi slipade luckor och åt mackamat, sallad med gott i till mig och en korvajävel till Nissemannen. SÅ FINT ATT DU STÄLLER UPP! Gör vi ju...
Sen fick jag en lektion i att blanda färg och måla. Det är ju sanslöst vilket hallå det är att måla. Inte det enklaste. Nisse har plenty of erfarenhet eftersom han jobbat med färg sedan 17 års ålder, och tiden går Nisse. Pratade vi om ikväll. Tiden tickar och vi med den, eller? Tragglat har vi gjort, som vanligt inga tysta minuter. Skönt att ha en vän som dig! Väl hemma sent som fan har jag storstädat och NU LANDAR JAG. Efter bad och fotosession samt lite avtömning av iphone (än sålänge snart 4000 bilder tagna). Jag måste ju visa bilder från denna härliga dag, och mitt Harry Potter märke. Ja, min dörr är låst. Eller mitt "HP Märke" visas imöra bittia....ha ha ha.
TACK FÖR ALL HJÄLP OCH ETT BRA TEAMWORK IDAG NISSE!
Snart snart har jag mitt vita kök, nu ska jag bara på loppis med och bloppa...Ha ha ha..


   


   


 

Lias Karl Daniel

Idag är det Lias dopdag! Ett år sedan vår lille kille döptes, och vi hade en trevlig bjudning för honom. Jag minns så väl hur jag fick trösta honom i kyrkan. Han tyckte inte om vattnet direkt. Storebror fick hälla vattnet i dopfuntet. Katarina höll Lias som Gudmor, och det är hon med bravur. Hans två fina faddrar Emily och Erica och alla andra fina som var med på hans fest. Så liten han var!!!! Bebis bebis som nu går mer och mer. Senaste dagarna har han kommit på att det faktiskt kan gå fort om man håller balansen och går. Så kul att se honom. Patrik har rätt. För han ser ut som en zombie när han spatserar fram. Med armarna utsträckta. Han är fullt fokuserad och det är så kul, han blir så lycklig när man klappar och berömmer honom. Då tappar han ofta balansen av sin lycka och viftar med armarna. Han skrattar och ställer sig sen upp igen, går runt dörrkarmen och leker tittut. Gör sina roliga ljud och flinar med sin glugg han har mellan framtänderna. Vilken liten busen det är. Han är så busig! Det syns på han, hans blick bara skriker "BUSUNGE". Visst är han ljuvlig, fantastisk på alla sätt och vis. Han har från att det han nu började gå utvecklats med rasande fart. Han älskar att busa busa busa. Hittar på hyss med hjälp av sin bror. Ha ha ha. I ADORE YOU!

 




Lias dopdag



Out in the fields

Åh som det öser öser öser ner idag. Varför skriver man allt för ofta om vädret? Jo, för att vädret påverkar mig ( och alla andra) så enormt mycket. Idag tycker jag det kan kännas ganska så mysigt med regn. Lite "innefisardag" fast sol låter lockande. Jag ska strax ta bussen till jobbet. Suttit i köket och grunnat. Blir nog till att byta tapet med. Maskeringstejpen drog bort lite tejp, sen ser iunte tapeten klok ut till det vita. Ser smutsigt ut faktiskt. Kakel ska kollas med såklart. Taket ska målas och jag ska hjälpa våran köksluckefixare att slipa luckorna denna veckan.
Barnen busar för fullt. Jag gjorde en farmor igår. Vad är nu en farmor undrar ni? Jo, målade tånaglarna röda. Riktigt röda. Ha ha ha. Vilket ryck!!!
 Nu ska jag surfa efter vacker tapet, tips är välkomna!

 

"Regnet faller droppvis men bildar ändå dammar"


Hembygdsparken

En dag med mina små och vi var precis på väg ut, vi skulle cykla men öppnade dörren och regnet öste ner. Vi satte oss i bilen och styrde kosan in mot "Storstaden" för att äta lite middag hos Farmor och Farfar. Sen var vi ute i tre timmar i det härliga vädret. Vi gick ner till Hembygdsparken och barnen lekte på lekplatsen. Ted hittade kompisar att busa med och Lias var som besatt av grusen. drog den mellan sina små fingrar hundratals gånger. Om och om igen... Farfar bjöd på glass och visade vattenfall i Hässleholm. Han hade ju 100 historier att berätta om varje träd han såg. Han är helt omöjlig, och är aldrig tyst vad jag kan minnas. Vi spenderade nästan hela dagen i solen. Väl hemma hos så bjöd farmor på en kopp. Killarna nöjda efter en busig dag. Mamman med.
Ikväll är bröstpanelen i köket målad för andra gången. Jag har målardille nu känns det som. Men åter igen så trött på det mörka köket. Gör så mycket en budget tillåter. Och som jag faktiskt kan med ;) Kul att se ljuset växa fram. Nu är jag flätad och trött...

 

Memories

Tänk för ett år sedan. Det är ganska så ofta jag skriver det har jag sett. Men jag tycker det är så kul att titta tillbaka, minnas och glädjas åt allt som gjort mig så lycklig. Nu är det ju endast en vecka kvar till Svenska Midsommar och det hoppas jag ska firas med pompa och ståt. Jag hoppas på färska jordgubbar och nypäror. Väldigt viktigt och en midsommarstång såklart!

Dagen är spenderad tills eftermiddag på jobbet, och kvällen kommer spenderas med de små kidsen. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men kanske hälsa på någon. Jag skulle även behöva någon som tittade till barnen ikväll. Behöver komma bort i en timme. Titta på Tina, Ems, Kristine och alla andra i kören som ska uppträda. Lovat att komma och vill så gärna se flickorna sjunga. Pappsen, vad gör du i en timme ikväll? Undrar om det finns chans till sol, men enligt väderleksrapporterna så ser det ut som regn. Jag får väll trolla fram lite solsken?



"A pessismist sees the difficulty in every oppertunity; an optimist sees the oppertunity in every difficulty"

W. Churchill





Ett litet obs...Jag är sjukt spinningsugen!


Moniker

Kanske man ska åka och se? Hihi. Eftersom jag missat bussen så sitter jag och glor som en apa på stationen.... Ja, ganska så kul att studera folk. Kanske att man själv blir studerad? Finns så mycket folk (kan man skriva folk?) i rörelse. En fredagkväll och alla ska tillsynes resa. Hurra för förbindelser och för ett kommande tåg till lilla byn jag bor i. Då kommer det gå fort!!! Oh my god oh My god. Vad har jag gjort ikväll? Åh, bakat och skrev en omv status för första gången. Varit med på läkarsamtal och lärt mig mycket även denna dagen. Jag vet att jag hittat min lilla grej. Att man hinner ta sig tid. -Du är fantastisk Johanna! Tack för det ;) Annars, babbel vabbel vabbel babbel. Saknar mina vänner, lite si och så med det denna veckan. Men just nu knökafullt.... Jag ska komma in i detta nu, hihi. Jag måste ännu en gång få säga att jag stormtrivs! Älskar det jag gör!!!!

Friday afternooooon

Åh, sitter på den gula bussen in till jobbet. När man sitter sådär på bussen blir iallafall jag lätt rastlös. Jag undrar om det ska bli dåligt väder hela helgen? Vittsödagarna ju! Barnen ska ju åka karuseller. Åh, nu hoppade Tina på bussen!!!! What a surprise!!!!

Sommaren

Tycker det känns lite tji att behöva ha kofta i juni. Eller? Vill ha liiiite varmare tack. Idag startade mitt sommarvik, jag trivs verkligen så bra och kanske lite annat jobb på G med. Intressant!! Sen har jag hittat lite utbildning jag vill gå med... Ännu mer lockande. Det känns som på den fronten går det verkligen framåt med stora steg och det är precis det jag velat nu en längre tid. Känna att man utvecklas som person och får mer kunskap. hur man dag efter dag lär sig massa nytt. Jag vill bara trycka in all info, och det gör jag med. Med sjumilakliv.
Jag hoppas verkligen att jag kommer ha möjlighet att utbilda mig vidare. Det klarnar mer och mer medans tiden går. Jag är för tillfället så sjukt glad för att läsa och läsa och läsa lite mer. För att inte tala om skriva. Få printa ner allt som pågår i huvudet. En kväll är nu avslutad och hemma efter trygg skjuts av finaste.

"Varje tusenmilafärd börjar med ett steg"




Vitt vitt vitt

Förmiddagen var ganska så grön, eller inte på alla ställen. Jag spenderade denna förmiddag med att klippa vårt väldigt pinsamma långa gräs. På ena sidan (framsidan av huset) växer det som ogräs och var så långt. Men åh så tjusigt med nyklippt gräs. Doftar ljuvligt! Gick relativt snabbt, börjar få in knycket och har min lilla runda. Klipper alltid lika var gång. Lite blommor hade farmor odlat till mig så jag och katterna planterade de..Ja de stod intill mig och jamade för full hals. Klappa, plantera, klappa, plantera... Fick besök mitt i lucknertagningen av Erica och Tina mina fina. Lite kaffe och tragg. Sen var jag och lämnade bort våra köksluckor. Åh jässssss! Äntligen ska köket nu piffas till lite. En budget renovering men det behövs i detta ack så mörka kök. Det jag avskyr mest i huset. (Ja inte så förtjust i badrummet eller källaren heller) Det tar sig i vårt lilla tomtehus. Älskar att se fina förändringar. Det växer sakta fram. Som sagt tacka vet jag lite färg. För kvällen har spenderats med (så fort Liten bus somnade) att måla bröstpanel en gång. Precis klart. Så ljust redan i vårt annars så dystra kök. Som sagt det tar sig....Nu stämplar jag ut för dagen. Hemska hemska mörka bröstpanel, du är snart borta! Då ska jag med lycka stå i mitt kök och baka en härlig kaka!!!! Måste ju ha att göra, av att tänka blir man tillslut lite knäpp. Ha ha ha ha...

 

Terma

Idag har vi haft en superintressant dag med utbildning i TERMA.
"Terapeutiskt möte med aggression". Så intressant att prata om just hur man bemöter en person, som man kanske inte riktigt vet var man har. En person som kanske inte vill bli tagen på eller känner sig hotad av beteende eller att man ser pat i ögonen. Att läsa av och sedan agera på det rätta sättet. "
På vår arbetsplats kan det finnas risk att utsättas för hot och våld. Grundprincipen måste vara att man som individ aldrig får acceptera att man utsätts för detta." Det gäller även att aldrig kränka. Patienterna i fråga är redan kränkta genom att deras frihet är fråntagen. De har redan en mycket mindre yta att röra sig på och att sedan kränka ännu mer ska man beakta innan man gör. Man ska alltid bemöta med respekt och ett ord som för mig är viktigt LYHÖRDHET. Man har rätt till självbestämmande i alla situationer. Med undantag av LPT då en del av detta är fråntaget. Man ska ändå dock här tänka på att inte kränka mer, utan bemöta med empati och sympati. Som delvis är samma sak eller grenar på samma träd kanske. Att man lär sig sätta gränser, tydliga regler och att dessa regler följs. Precis som alla personer behövs det regler. Titta på ett barn så osäkert det lilla barnet kan bli utan tyglar som håller. Vi har lyssnat teori hela förmiddagen. Det enda vi inte tog upp var en modul som innehöll Mekaniska tvång/bältesläggning. Detta för att tiden inte fanns och det ska visas på respektive avdelning. Jag har redan varit med om detta och känner mig väl förberedd om detta skulle behövas igen. Vilket är ovanligt, men det händer. Hur man då bältar en person? Hur man gör det på rätt sätt. Så lite skada på alla som möjligt. Att man en person pratar med pat och förklarar vad som händer. Detta är ju extremt kränkande men att men försöker göra det med respekt. Om man är en fara för sitt liv eller andras liv. En trevlig lunch i matsalen med fantastiska personer som jag tror att vi alla inspirerar varandra mycket. Tillsammans kan man komma fram till mycket.
Eftermiddagen spenderades sedan med den fysiska delen. Vi har fått lära oss grepp, hur man tar sig ur strypgrepp, anfall och att hålla fast på rätt sätt för allas bästa. Nertagning har vi fått se men detta sker ju väldigt sällan. Det som poängterades var just om en pat tar strypgrepp på en. Kan och är ett livshotande tillstång och här gäller det att agera snabbt. Inte reagera utan att agera. Nu har vi alla knepen!!! Ha ha ha. Detta handlar inte om styrka, enbart rå styrka är bra men det krävs lite mer. Det gäller att här vara snabb och smidig.
Det var så kul att få prova ta sig loss, undvika slag och känna på lite dunk i golvet. Vilken dag!
Tack alla TERMA instruktörer!

Eftermiddagen har spenderats med boysen. De två små sover nu och jag håller på för fullt här hemma med min fina hall, och lilla toan. Har endast liiiiite bröstpanel att måla en gång till vilket jag ska göra nu. Annars är allt klart! Lite tavlor uppe och den svarta läckra toa dörren på plats. Såå fint. Såå vitt och ljust. I LOVE IT! Jag tänkte även passa på att möblera om lite. Visst kan man ändra om i en hall. Ha ha ha. Ger mig fan på det.

Mamma och Lias myser i gräset.      Hallen under konstruktion i lördags. Taket växer fram vitt...här är det ännu grått på väggarna och bröstpanel grisrosa känns det som. Toan inte påbörjad. Men nu så!!!
TÄNK VAD LITE KULÖR KAN GÖRA!

 

So it has begun

Då är dag 1 av 2 avklarad. Introduktion och dagen började på brandstationen för att sedan avslutas med HLR. Dagen har gått i en rasande fart och vi fick prova att släcka lite brand och åter igen öva att skjuta igång ett hjärta med en defillibrator. Frågan är som många frågor, hur skulle man agera vid en brand? Hur skulle man klara av en HLR på riktigt? Tror dock att med all kunskap man har fått denna våren skulle jag fixa det utan att blunda eller tveka. Nu har sommarens jobb kickat igång. Känns faktiskt helt ok att jobba denna sommaren, dagarna man är ledig tar man vara på och något ska vi väll kunna hitta på i sommar....

 



  



Student

I fredags tog min lillebror studenten! Så stolt över honom, fina betyg och jobb som han börjar på imorgon. Duktig kille! Han är smart och skärpt. Vilket holabaloo, vilket tryck, lyckliga studenter och två små pojkar som tyckte det var så kul att gå på fest. Ted fick åka med morbror Lucas i bilen genom stan. Han mös och tyckte det var så coolt. Lias satt i sin vagn och såg broren sin åka förbi. En mycket lyckad studentfest. Lias lekte på gräsmattan med bilar och Ted sparkade boll och spelade bandy med de stora grabbarna. Farfar var med Ted en sväng på fotbollsplanen och det är första gången jag ser farfar spela fotboll. Ja, sant han sprang och sparkade. Jag höll på att tappa hakan då jag aldrig sett detta innan. Men har det på film..WOW vilken superfarfar jag har! Farmor gosade Lias och så fort Lias ser farfar så skiner han upp. Han har sedan han var pyttebebis studerat farfar mycket noga med nyfiken blick. Det bjöds på Thailändsk buffé och till dessert cheesecake. Gottebord och lyckliga ungar! Vilken kväll vi hade!

Resten av helgen har jag mest målat målat målat!!! Väggarn är klara nu och målade ggr 2. Taket är målat ggr 2 men ska målas en gång till för den där riktigt vita kulören. Dörren svart och taket på lilla toan svart. Åh detta kommer bli fint som snus! Igårkväll bjöd Pappa och Katja på grillat. Felicia var hemma från ännu en roadtrip och ett litet pit stop i de skånska skogarna gjorde hon. Trevligt att träffa henne igen, mysigt hade vi hela kvällen och ännu en sen kväll. God mat och dryck och otroligt glada barn. Lias lite seg pga sin lilla förkylning och förmodligen ögoninflammation men han lullar runt och pillar på allt. Han är inte alls farlig nu...(ha ha ha livsfarlig att släppa med blicken). Mammas lilla krabba! Har även målat idag, jag är verkligen i målartagen nu. Elementen är nerplockade och ska målas de med ikväll. Men först dagens andra uppdrag. Balfotografering! Spännande och kameran väntar...




Jag ska måla hela hallen

Jovisst, sitta ner. Nej nej. Slutade med att jag målade till klockan 01:00 inatt. VITT VITT VITT. Jag är så sablars trätt på att se denna bruna bastufärgen. Intill det vackra vita som Patrik så fint målat. Så igår svabbades det. Behöver dock målas minst en gång till. Kanske tre, åh Tina. Jag var tvungen att ta slut på färgen med igår. Ha ha ha... Gissa om jag fick ont i armen efter tack målning. Men det kommer bli fint som snus. VITT VITT med en sniff av svart. Nu ska jag kamma håret efter dusch. Kan inte åka såhär och skaffa färg ;)

I bakgrunden ses hallen som ska bli helt vit! Tack och väggar. Hade velat byta klinker och golv till mörkt med. Samt en mörk mörk trappa. Det kommer det kommer!!! Ser brytningen på det vita där det avslutades att måla. Nu jäklar ska penseln få jobba. Älskar att måla måla måla. Även om det blir 100 gånger bättre och Herr Kullberg gör det ;)


Fångade dagen



Vilken fin dag det blev igår!
Ted var sin sista förmiddag på "dagis". Medans han busade av sig för sista gången så fick jag glatt besök av Erica och Emilia på förmiddagen. Fick vackra väggord "Fånga dagen", en blomma och coola brillor. Vi fikade och njöt av solen. Sem var det dags att packa in allt i bilen, hämta Ted på "dagis" för sista gången. Sorgligt, men stor kille behöver skola nu. Lära sig, kunskap är makt som sagt. Han kramade om alla och skulle ha alla på kort tillsammans. Fröknarna fick blomma och Ted gick ut och plockade blommor till alla flickor på dagis. ALLA sprang efter honom och skulle ha blomma av Ted!! Min snygge pojk! Han njöt det såg jag, av all uppmärksamhet från alla brudar. Ha ha ha. Sen styrde vi kosan mot ÅHUS. Vackra ÅHUS och Åhus strand, bryggan. Vi satte oss på en Bistro då det kurrade i allas magar. Vi beställde in en förrätt som bestod av Vitlöksbröd, härliga vitlöksbröd, tzatsiki och oliver. Vi musade på det innan våra pizzor kom. Så goda pizzor där! Vi mumsade och tittade ut över havet samtidigt och tro det eller ej men barnen åt och vi fick även mat i oss. Annars brukar man få ta maten under armen för att barnen inte vill sitta stilla på en restaurang. Tjoflöjt, mätta och nöjda traskade vi ut på ÅHUS Bryggan. Så vacker. Havsdoft och havsvind. Vi fiskade lite och sen gick vi till stranden. Ted den token badade. Vi andra valde att stanna på torra land. Lias såg ut som en liten krabba med den stilen han har. Han gjorde även sin krypstil på sidan så det såg verkligen ut som en krabba. SÅÅ KUL. Han grävde i grusen och var på väg ner i vattnet x antal gånger men den lille fick stanna på land. Jag njöt av blåsten, lugnet och havsvattnet på fötterna. Vi begav oss sedan till Glassbåten och Lias kastade glass som en tok. Ha ha. En varsin Skeppsråtta fick barnen, Pappa den största glassen och mamma kaffe eftersom jag inte är en glassbrud. Efter glasskrid och mätta småfåglar så körde vi hemåt. Väl hemma dracks det kaffe såklart och sen stack jag och Ted på en liten roadtrip. Älskar att kunna ta bilen och bara köra. Vilken frihet det är! Vi körde hela 6 km till nästa by och skaffade fika och jag fick min "Trassel". Sen väl hemma igen kom lille Farfar Gunnar, Pappa och Katja. Vi avnjöt en kvällsfika innan vi gick ut och jagade gräshoppor och cyklade. Eller Ted och Pappa cyklade som tokar på gården här hemma. Sen hoppades det studsmatta. Hade det varit lite varmare hade jag och Ted utmanat dem i vattenduell. Men värmen försvann snabbt. Jag fick sol dock!!! Kvällen avslutades med Trassel såklart!
Tack för en underbar dag POJKARNA TRE!

Idag har jag hälsat på hemma hos Tessan och hennes fina görls. Härlig donna du! Ses snart igen för jag tror att vi kan bli bra vänner, även våra små! De hade så kul Ted och Thilde. Lias ville leka med Lowa men hon var snäppet tuffare än Lias och skulle hänga med de stora barnen. Lias ska nog kunna flörta in sig och tämja henne. Ha ha.
Ikväll kom mina två tokflickor varit här ikväll och firat mig, vi har skrattat som tokar och pratat om sådant som bara vi gör. Målarfärgen får vänta för nu har jag projekt på gång som ska bli klart. Jag njuter faktiskt av tystnaden nu och sitter och photoshoppar för det var väldigt längesedan jag gjorde det!


  

  





 



  

   


 

Titta vad min Ted gav mamma idag! Dagen ha...

img_1532 (MMS)

Titta vad min Ted gav mamma idag! Dagen har spenderats i solen som jag önskade och HAVET. Vackra Åhus! Bistro, brygga, strand, fiskmåsar, tång, brus, havsdoft, saltvatten, Glassbåten, glada barn, fiske, roadtrip, karta, soool, klänning, förrätt, vågor...fånga dagen!


Hurra hurra idag klockan. 20:08 är jag 26 ...

img_3757 (MMS)

Hurra hurra idag klockan. 20:08 är jag 26 år! Many years to come! Ooh jäss!!!!


Trailer

JA!! Sett en liten teaser till kommande premiär den 18 november. Breakning Dawn, part 1. WOW!
Vilken film man kommer få se! Jag som så många andra längtar! Toklängtar!



http://trailers.apple.com/trailers/summit/thetwilightsagabreakingdawnpart1

Annars...Dagen har gått i vilans tecken då jag blev lite dålig inatt. Men efter vila och goda vänners besök, ett sjuhelvetes åskväder så mår jag lite bättre. Dock ont fortfarande. Det går ju över. Ikväll vaknas det film i lugnets tecken. JAG ÖNSKAR MIG SOL IMORGON TACK. HADE varit en fin present på 26-års dagen!

 

Vattenkrig!

Underbar ledig solig dag! Helt fantastiskt väder. Så lagom och så skönt. Perfekt väder för en halv dag på stranden ju. Blev det med. Lias hoppade i famnen när han såg sjön. Ted han kastade sig i vattnet, han tvekade inte vill jag lova. Solen gassade och vattnet skvättes. Lias lekte hur länge som helst i sanden och Ted plaskade runt i sin båt. Lite fika och Tina joinade oss med en liten stund.
Middag hemma, Lias nanar och sen skulle Patrik bli fin i håret! Tina kom inom på en kopp. Efter det gick jag och barnen ut ut ut. Lekte och mest av allt blev det vattenkrig för hela slanten. Ted sprang som en galning efter mig. Som en tok, jag hade inte en chans. Genomblöta blev vi båda två. Lias satt och tittade med stora förundrade ögon på oss. Han pillade stundom med alla leksaker som låg utspridda på gräset. Ännu mer vattenkrig och ännu mer!! Jag skrek som en stucken gris, iskallt vatten. Men ÅH VAD KUL VI HADE!!! Sen hoppade vi i vattenspridaren alla tre. Torkade oss och satt ute en stund på gräset. Katten Izor kom gåendes på gräset och ville bli klappad. Ted har haft uppvisning och Lias satt och klappade i sin lilla stol. Så mycket han beundrar sin storebror. Så härligt att se. HAN kör dock lite med honom, får han inte som han vill så skriker han i högan sky. Ted gör allt för att han ska bli nöjd hela tiden. Ville inte gå in men barnen ville...ha ha. Känner att man vill ut nu igen. Solen gassar ju fortfarande!

  

 

   

Festivalminnen! Härlig sommarkväll. Nyfunn...

img_6330 (MMS)

Festivalminnen! Härlig sommarkväll. Nyfunnen fin vän och en kall innan konsert ;)


Fiesta @ S!esta

JA! Det hade vi! Efter två nätters jobb så var det premiärdags för mig. Första gången men absolut inte sista gången jag går dit vill jag lova. Vilken stämning. Gos med mina pojkar så mycket jag hann med. Ledig än hela nästa vecka än så länge så då ska vi till havet en dag och bada!! Men jag vaknade (åter till min Siesta story) pigg som en mört vid 10:15. Upp och hoppa, solen sken. En varm och solig dag på G. Väskan klar och in till den lilla staden för att införskaffa lite förtäring. När det väl var gjort promenerade jag hem till Farmor min och där satt vi. Vi delade på en cider och pratade Johanna och Farmor prat. Big SECRETS. Farfar kom sedan indönandes efter sin shoppingtur och undrade vad vi höll på med. Min nyfunna vän Tessan undrade om jag inte skulle ta med Farmor på Festivalen. Hon avböjde dock. Ha ha. Trevligt i Kungsparken med lite dryck och prat innan vi hämtade upp Tessans sockersöta syster Josefin. Härliga donna. Vi promenixade i sommarhettan och fick gratis pannkakor. Värmen gassade och visst är det ljuvligt att värmen nu är här! När vi väl var framme utanför och våra band kompletta på armen satte vi oss i gräset och pratade. Som bara flickor kan. För prata kan vi och inte en tyst minut här inte. Det är väll härligt när man träffar likasinnade? Första bandet vi såg var Sahara Hotnights som för mig var en liten flopp faktiskt. Lite menlöst och nästintill inget drag alls. Lite paus i "Förtäringsbaracken" där vi stötte på massa trevliga festivalbesökare. Nästa band på tur var "The Sounds" som var snäppet bättre. OOH JÄSS. Enda gången jag hoppade var dock till "Living in America". Den har man hoppat till för och vrålat så halsen värkt efteråt. Efter det besöktes Tessans trolovades band: Radio Luxemburg. Härligt band och nu var snäppet ännu bättre. Vi hoppade och dansade såklart. Litet stop i "Förtäringsbaracken" återigen. Liten nachostallrik och prat. Kvällen avslutades en Allas Våran Sommar Sångare, Håkan Hellström. Jag är inte så galen i hans röst precis men texterna talar. Hans musik är fin och nu hoppade Hässleholm...Nu hade alla vaknat och stämningen var verkligen på topp. Det är ju så det ska vara. Så é det! Efter en mycket bra konsert så åts det langos De Luxe och en liten titt bland ölen innan det var dags att traska hem i sommarnatten. Sommaren är nu kommen, kvällen och natten var ljummen. Lite kyligt, men ändå ljummen. Kanske att man var ljummen av den ljuva musiken. För av musik blir jag varm... Hem och lägga sig tryggt hos de Finaste som finns. Jag kan säga att jag somnade så gott så gott.

Ja!!! Nu är denna mamman på G. En dag full...

img_4465 (MMS)

Ja!!! Nu är denna mamman på G. En dag full med musik!!! Alleeess klaaar, nu. Vi ska fika. Ta en kopp rykande kaffe. Sen ska jag in till mina sleepovers och lämna lite grejs. Efter det är det festivaldags!!!! Tjoho, musik det bästa som finns!!!!


En natt till done! Nu väntar dusch och sen...

img_7385 (MMS)

En natt till done! Nu väntar dusch och sen ska jag slänga mig i bingen och sova litta innan dagen drar igång på RIKTIGT!!! Ta ta


Nasselinassen

En natt done. Ännu en kvar faktiskt. Kände det på mig dock.
Natten som gick lärde jag mig, övade på fiskbensfläta. Ganska så kul vad man kan hitta på med håret. Inatt ska jag ta mig an lite virkning. Ja, virkning. Det är ju så vackert, sett små blommor man kan virka och sy på saker sen. Skulle jag vilja göra. Så jag antar att inatt ska jag försöka lära mig annat än luftmaskor. Ser det och sen glömmer jag det lika fort. Övning ger färdighet. Mysigt att kunna sitta och virka i höst. Har ju farmor som expertråd med om jag skulle köra fast. Så snart en ny skiva till bilen är klar ska jag brumma in och vara vaken hela natten. Vad kan man mer göra då man inte får sova? Då alla andra sover.

 

Under tak

Nu jäklar ÄR veden helt klart och under tak minsann. Som vi arbetat idag. Härligt. Jag och Farfar är ett grymt team, vi behöver inte säga något till varandra utan vi arbetar med ögonen. Jag kapade och farfar såg förundrat på hur jag faktiskt kunde det med. Gammelmannen fick kapa lite han med, men så rädd om honom.

Härligt med spån i håret och smuts på kinderna!!! Vi har räfsat och burit. Känns så skönt att slippa se den förbaskade högen mer nu. Det blir jobb ikväll och inatt, klockan 18:30 går jag på och av 7:15. Många timmar men de tre timmarna extra på kvällen gör ju inget. Då man är pigg som en mört. Värre sen vid 4-5 tiden då ögonlocken känns som bly. Solen hägrar nu och jag ska ut i brassestolen igen, innan Liten buse vaknar. Igår var jag en riktig Bree vill jag lova. Gjorde köttbullsmackor och gick med till grannen, nu är ju staketet uppe. Så fint. Sen bakade jag en tosca och gick in till Farmor. Kommer in med en nybakad kaka till henne som tack för all hjälp med byxorna. Tack TILL fina Farmor för det.
- Kul att se att du nu med märkt att man kan ta vara på så mycket och skapa nytt!


 



- PAPPA, i need som coffee time with U! Saknar dig!


RSS 2.0