En Johanna

Ja, gjort en Johanna idag...
Vad är då en Johanna? Finns mycket som är så typiskt mig.

En föreläsning som var givande, just hur man bemöter en person med självskadebeteende. Det är svårt, inte lätt och en del att bita i. Ska jobba på detta och bli bättre med det som jag ska tänkas jobba med under en lång tid nu. Varvat med mina extraknäckar jag har, något mer man brinner för. Meningsfulla aktiviteter..
Vi njöt av en lunch tillsammans en stor skara i klassen, snart slutar vi...
Tiden har gått fort, fått många nya fina vänner och pinglor som jag kommer hålla hårt i. Det måste vi göra!

Jag körde sedan hem och hann snabbt med lite viktiga saker, innan det var dags att hämta Lias. Vi gjorde en "Johanna", hämtade upp körsällskapet som fick provåka bilen, hålla mig och Lias sällskap. Såklart Farmor och Farfar. Idag höll han sig inte när jag körde. Tror att det är första gången han inte gör det sedan jag tog mitt körkort, och det är ju ett antal år sedan nu. Jag sprang in och köpte min biljett, för konserten ska jag gå på. Det kvittar faktiskt om jag blir ensam, för ensam kommer jag ändå inte vara. Jag ska ju se Takida igen tillsammans med en massa andra Takida nördar. Deras nya skiva hörs tydligt varje dag i bilen och "You learn" är en låt som spelas om och om och om igen...Fastnat för just den. Så det var den ena dagens Johanna. Köpa biljetter till en konsert, utan att veta om jag ska gå dit ensammen eller i sällskap. Men dit ska jag. Så nära med ju! På Sommarlust i Kristianstad. Hojta till om någon ska dit ;) Jag kommer stå längst fram och gapa stort, flina & sjunga med.

Hämtade hem Tedden som varit och lekt med Rami idag, bestämde dejt med Nana och sedan hem. Vad ska vi hitta på nu då? Den där lilla kritiska tiden vid 18 tiden som är lite gnällig och snusig.
Packade på Lias kläder och ut ut ut! Ted fick dispans och vara inne i värmen och varva ner med en film. Jag och Lias tog en ordentlig PW på 40 minuter. Bestämde dejt imorgon med.
Han ville ju självklart följa med och gottade ner sig, han tycker det är så mysigt och jag tycker det är mysigt att slippa gå ensam varje gång med.
Nu sover kottarna...


Shedo

Åh Vilken vacker morgon! Vilken frost! Ser ut som små pyttestjärnor...
Kaffe, varm bil och Takida "you learn"..
Nu en väldigt efterlängtad föreläsning!

 

 

 

 

 

 


Brandman

Ja du Ida. Idag blev det brandmammastuk här hemma med. Vaknade 8 och jag började 9 i skolan. Jag var helt inne i min morgondröm. Åh, jisses två små barn att göra klara och en yr mamma. Ha ha. Men med gott samarbete gick det så bra och prick 9 var jag i skolan. En måndag som susat förbi! Nu hägrar duschen, nej inte kommit ner där än, och jag känner att svetten torkat in gott. Ha ha. Sedan väntar en favoritserier....
Ganska, eller väldigt kul app. Gissa vem jag var lik?

 


Ja, ett paradis!

Det kan man ju lugnt säga. Med affärer som inte finns mer närliggande än just Väla. Älskar Carlings, Cubus, Gina Tricot, Bikbok, Mango. Carlings är en affär helt i min smak!
Vi gick en sväng på Ikea först, kom endast ut med ett Cd fodral. Hur kan detta komma sig? Jo, Lias var så hungrig och jag hade inte ro att titta. Efter en korv så var han Lias igen. Sprang som en liten vilde på Ikea! Ser så kul ut när han har bråttom och springer! Jag busade mest med Liten, bror min stod för shoppingen på det blågula varuhuset.
Vi begav oss in på Väla. Lias mer och mer trött. Nu sög det i mammas shoppingnerver. Lite middag och sedan bar jag Liten i famnen. Jag och Lias gick in på Gina Tricot. Känner hur han blir mer och mer tung. Lyfter ner han i vagnen, och han somnar....han vet att det är det bästa man kan göra då man shoppar med mamma. Vi gjorde affärerna osäkra. Ha ha! Fyndat som vanligt, nos för det. Hittade det jag hoppats på! Mina Johanna Denim trousers på GT. Ett par fanns kvar minsann. Ibland har man tur. Maken hittade minsann kläder han med. Pappa och Lucas ville in på Elgiganten, vi mer mjukvarupersoner valde att gå kvar på Väla. Pappa tar våra påsar, ha ha. Låsa in i bilen så slapp vi bära på de. Nöjd med alla mina fynd. Våra fynd! Maken hittade ett par ursnygga jeans på Desigual, samt en t-shirt. Sedan blev det en luvtröja för honom med på Carlings. På D fick man en STOR bra papperspåse där resterande påsar kunde packas ner och en kaffe i handen.
Älskade D´s provrum med!
 Så trevligt att hinna träffa Pappa, Lena och Lillebror Luc som handlat till sitt eget bohag. Snart flyttar han, helt sanslöst! Stor Kille!! Skönt att i helgen haft tid att träffa min sida lite av familj. Känns så himla bra. Min shopping kallar jag firande av mitt mål som är uppnått. Sedan får vi klä upp oss och ut å dansa med ju. Fira riktigt!
Lugn resa hem, hämtade Ted som varit på kalas i badhuset och på BIO med sin Farmor. Vilken mysdag för honom. Ska visa honom den fina tröjan jag köpte till honom, nu sover han gott i barnkammaren med sin lillebror som blev lycklig då han såg sin bror ikväll!

 Hur kan det komma sig att man blir så nöjd när man fått shoppa en hel dag?


 

 


En kvinnas paradis

Vi sitter i bilen på väg till Väla. Var längesedan man tittade in, har växt och blivit större. Helt sanslöst vad det växt!
Ted fattas oss, han är på kalas i badhuset. Liten sitter och leker med sitt duplo, en stor favorit nu!
Njuter av ännu en dag full med spännande äventyr!


Älskade underbara

Pojkarna!


Lockar

Lockar mig. Så fint, tog tid men åh detta ska jag göra igen!


Njuter

Av fortsatt "ledig" tid. Haft en heldag och njuter för fullt. Ska njuta av denna helgen, fira och känna mig stolt över mig själv. Över prestation, och ett mål som inom snart framtid inte längre är ett mål. Har redan nya mål på G. Mål som jag ska uppnå, det ger blodad tand att läsa....

Dagen har bestått av morgonmys med barnprogram och kaffe med Ted. Lias snusade i över en timme mer än oss. Jag skuttade faktiskt upp så jag hörde Ted, så utvilad och kaffesugen. Ha ha. Efter att jag och småpojkarna var klara så hämtade vi vännerna och styrde kosan in mot Biltvätten. Nu kan jag verkligen ännu mindre se en smutsig bil. Ja du Tina, du vet. Ha ha. Kön var mäktig, detta lite mildare väder gjorde att alla krösusar skulle tvätta sina bilar, och så jag. Ha ha. Hon blev ren och fin, gick lite ärenden på stan och mer blev det inte. Med små som inte förstår riktigt det där med kläder och än mindre att ha tålamodet till sådant. Barn leker verkligen hela tiden, heeeeela tiden. Ha ha. Vi köpte med GI vänligt bröd hem och frallor. Rykande kaffe och det var härligt att komma hem. Barnen har lekt hela dagen, Ted är betydligt piggare. Han behövde vila upp sig. Vi har kollar in lite förslag på möbler och möblerat. Tänk så fort en dag går med Erica! Bara ta dagen som den kommer, och vara med barnen. Behövdes! För alla.
Ikväll har vi sett Mästerkatten i Stövlarna, så himla bra. Speciellt för en katttoka som jag, Ted & Lias. Mjau.
Barnen sover gott sedan strax efter 20...Vi har provat ett medel att få bort fogsmuts med. Men inser att vi måste vara uppe hela natten om allt ska göras. Eftersom det vankas jobb för Patrik imorgonbitti så ansåg vi oss besegrade. Vi har hum om hur vi ska göra och vi behöver några timmar på detta. En kall drink inväntar och lite bra serier.

Jag säger skål för nya äventyr & ännu mer utmaningar!

 
 

Vad gömmer sig i nästa present?


Plötsligt

Händer det! Känns som en storvinst!
Kan inte sluta le ;)


Isigt

Åh, Pärlan frusen och går inte att komma in i. Det var nog i grevens tid vi köpte nyare bil...Ha ha ha. Jag kan se mig själv på morgonen få panik över detta. Ted hemma idag med, Patrik körde Lias till dagis och idag ville han leka innan han åkte. Lille snutten! Det har verkligen varit kyligt inatt! Landskapet utanför är bedövande vackert!

Från en vecka sedan...Jag blir sugen på att gå in och tvätta badrumsklinker...Tänk så härligt när man SER att det händer något. Som Svärfar sade igår:
- Allt jobb som är lagt under, och som tar mest tid syns inte. Att det var hål rätt ner till garaget ett bra tag. En hel sommar. Men med hjälp, frustration och ett jävla anamma är vi snart klara och gissa om jag ska bada!
Ska minsann skriva en story om badrummet, men som sagt...
"Rom byggdes inte på en dag".....se så vackert det blev!

 


Inte den bästa

Dagen har verkligen gjort mig helt snurrig, yr och ledsen. Åh, jag vet inte varför just denna dagen är så.
Morgonen började så fantastiskt bra, sedan har det verkligen bara gått utför. Jag har skrevit som en tok, två INSU klara idag. Åh, vad jag fått jobba för de. Igårkväll skrev jag med...Hinna hinna..
 Samtidigt som det gått framåt. Skulle jag skrevit för en timme sedan hade jag varit långt ifrån så lugn som jag är nu.
Efter att Lias var hämtad körde vi ut till Erica och Emilia, en snabb fika och lite lek innan vi körde våra vänner till dagis och jobb. Väl hemma startade ett litet kaos kan man kalla. Maten skulle göras, Lias på armen. Gjorde Köttfärssås med spagetti/bulgur. Lias skrek, tjoade och skulle ha mammas uppmärksamhet hela tiden. Maten intogs sedan var det dags att ta tag i tvätten, dammsugning, mer ved i pannan, stängde av ljudet på min telefon. Ja, det gjorde jag. Jag kommer inte ringa upp någon idag heller. Jag orkar faktiskt inte idag. Så är det, idag är det JAG som inte orkar.

Varvat med städ tjoar Ted, Lias springer som en liten svans och drar i sin mamma. Golvet fogas i badrummet, telefonen ringer. Lias bajsar en gång på golvet, sedan blir han ren. Sedan ser jag brunt på benet, han har sketit igen!! Bajs överallt på golv och liten. Ner och duscha och sedan tvätta lite golv. Vi tar en snabb kopp kaffe. Sedan börjar Svärfar tvätta golvet. Nej nu satan. Detta kan ju jag med göra. Jag hoppar in i badrummet och vi tvättar för allt vi orkar. Städar undan i badrummet, än så behövs det tvättas fler gånger det lovar jag. Men den värsta överflödiga fogen är borta. Nu ska det vara bli rent med. Allt kakel och klinker. Eftersom jag är skurmaja så tvättar jag, då tvättar jag och slutar inte i första taget. Barnen trötta. All tvätt som ska in i diverse garderober, vika vika vika in. Sanera från snorpapper och bädda till sängarna. Läggdags för barnen, maken skjutsar hem Svärfar. Betalar fordonsskatt, Ted vägrar gå och lägga sig. För över pengar, som ska över. Innan vi handlar upp de, det ska ju sparas. Jag ger mig fan inte. 
Han vägrar och tar fjärrkontrollen till tvn. Jag orkar inte gapa, bråka eller med trots. Jag ställer mig helt stilla och känner hur tårarna kommer. Kämpar emot. Telefonen ringer, det är Farfar. Liten Bruno somnade in i morse. Jag blir kall i hela kroppen. Ted ser att jag blir ledsen, han slutar trotsa. Bäddar ner barnen. Sedan kom tårarna. Tårar över att jag nu faktiskt inte orkar mer idag.
Går ner och tar en dusch. En lång och varm. Det brinner i pannan än. Vattnet är jättevarmt. Jag sitter nu här och ska ta mod och ringa Farmor. Åh, måtte jag inte börja böla. Efter denna dagen vill jag bara krypa in i hennes famn och gråta lite. Det är ju fruktansvärt, det var dock väntat. Bruno har legat i ett år på barn hospice.

Så nu kan jag snart andas. Ett tag idag/ikväll kändes det som att jag skulle kvävas. Håller med, detta ansvar. Med ansvar växer man dock....

 


Upp och iväg

Liten Lias på dagis, han tog plats i G´s knä direkt.

Idag vill jag sända en tanke till föräldrar, syskon och anhöriga till det lilla barnet som dog plötsligt i vår närliggande by. Jag tänker på er och sänder en stykekram. Det händer mycket hemskt i vår värld.

Ted sover och sover. Han är så förkyld och det är inte mycket med honom. Han får sova, stanna hemma och vila. Ska pyssla om min kille idag. Lias stod nedanför trappan till ovanvåningen i morse och kallade på sin bror. Jag förklarade så gott jag kunde att Ted ska inte med idag i bilen..
-Haeeee haeeeeee haeeeee!!! Tjoade han!
 Jag ska nu kicka gång med att få min Geriatrik uppgift klar.


10

Hujedamej, 10 minus på morgonen och nu sjunker tempen igen sakta men säkert.
Men nog för att det är vackert ute.

Dagen på jobbet innebar för mig ett besök på akuten, och Pappa. Underbara arbetskollegor som lät mig springa upp, och ta en halvtimme med Pappa. En misstänkt Tia attack. Pappa hade en propp för 10 år sedan, ungt att ha propp. Oron som man får i kroppen är hemsk. Direkt då jag slutat susade jag upp igen. Pappa har fått komma hem. Du är ju ung och rask Pappa! Ibland säger kroppen till, ibland tar livet vändningar. Poff säger det bara. Skönt att han slapp sova på sjukan inatt. Han fick åka hem med sin Katja. Jag kan andas ut lite, men oron som blev i kroppen kan nog ingen beskriva. Tänk vad kroppen låser sig och går på autopilot?
Jag är hemma och försöker fibrilt få fyr i pannan. Ska gå ner en runda till innan jag börjar skriva på min Geriatrik uppgift. Resten av familjen är på badhuset och plaskar!

 


Innan alla andra

God tidig morgon. Trötta och sledna är vi. Småpojkarna lite kylda, men börjar dagen med lite barnprogram. Jag ska sätta mig i den kalla bilen och susa in till jobbet. Ser ut att bli en vacker morgon!


Ute i det vita

Veckan har startat. Både träff i Psykiatrin, skriva skriva hemma. Hämta hem mina små. Sedan mitt sedvanliga måndagspass. Igår fotade jag pojkarna då de var ute. Mörkret var på väg, det var så synd att batteriet var slut på fm då vi skulle ut & iväg. Då glittrade snön. Blev endast lite halvtaskiga iPhone bilder. Ska inte klanka ner på iPhone kameran. Bilderna blir vackra, men sedan är hör det saken till, hur ser de ut då de framkallas?
System är system.
 Gjorde det bästa av ljuset jag hade igår eftermiddidag. Gällde att jobba snabbt, det går fort. Det säger bara poff så är det mörkt!
Jag vill att mina vinterbilder ska glittra. Måste ha en dag då solen skiner, vackert dagsljus gör så otroligt mycket för bilden. Snön glittrade verkligen under förmiddagen igår...
 Jag gör alltid mina favorit bilder för varje överföring till ett ex av svartvit med. Vackert.
Jag vill få till den där perfekta vinterbilden på båda två tillsammans.
Den kommer den kommer, kanske denna veckan? Sista bilden på Lias är klockren, med sitt söta smile. Sina små tänder och den lilla snöflingan i ansiktet. Gissa vem han skrattar åt?

 

 


 


Vinterland

Söndagsvyn vacker!
Mycket frisk luft idag, helt underbart!

Snöänglar, snöbollar, snöflingor. Mammas hjärtegossar.


Nu kör vi

Hon är i fina händer!


Är ni där?

Halli hallå!

Ledig dag med Liten. Nana vacker körde Ted till skolan och Lias fick idag vara hemma med mamma sin. Vi valde ledig fredag. Min tanke var att träffa en fin vän och prata lite. Mysa med Liten, han har varit på lite sämre humör än vanligt med jämna mellanrum. Kan det vara raseri över att inte kunna säga vad han vill alltid? Pratade med G om detta att han biter i soffan, i kuddar och annat mjukt. Det är Lias frustration över att inte få fram det han vill ha sagt alltid med sin lilla mun. Han pratar väldigt lite och blir mest...gngngngnn. Men han gör sin förstådd, jag förstår honom. Tror att det sig själv han blir arg på. Lille Gubben, snart traggar du säkert lika mycket som din bror. Den dagen kommer inom kort, det känner jag på mig. Han vill så mycket, så nyfiken på omvärlden.
Nana och Zeke kom på en sen frukost. Innan dess hann jag och Lias både leka med lera, måla och köra bilar. Jag hann baka fler GI bröd och plocka i huset innan besöket. Vi åt en smarrig frukost, med lite tranbärsjuice till och massvis med kaffe som alltid. Sedan packade vi barnen i vagnarna och gick "vår" runda. Med all modd på grusvägen blev det ett rejält styrkepass för axlar, armar, rygg och bål. Magen spändes och det värker i mina axlar nu. Det kändes minsann att köra sulky i modd. Men det är en bra vagn annars, dock ingen terrängvagn.
Väl hemma så lekte jag och Lias ute, Zeke sov i vagnen och Nana hämtade pojkarna i skolan. Vi hann med en kaffe och mat i barnens magar innan min vän körde. Ted och Rami leker som ljus här hemma. Jag lyssnar utanför dörren. Halli Hallå någon där? Blir lite orolig då de inte hör av sig alls. De har fått in varsin nybakt bröd med skinka på och är tysta som möss i Teds lekrum. Ha ha. Lias skrek länge idag innan han tillslut somnade. Vilken envis kille. Kan det vara så att han är ju hemma idag och vill icke missa något alls. Han blev ju så glad när Rami och Ted kom hem! Han parkerade sin lilla rumpa på pudan i lekrummet och ville leka med de. Men liten måste sova, annars blir han ett litet monster ikväll. Fredagkväll kan vi ju ha i harmoni här hemma. Ledig dag.
Jag har nu medans Lias sover skickat in ansökan enligt min chefs önskan, jag har gjort Test i Demens som jag fick 99% rätt på. Jag tycker att den procenten kan spela kvitta, det var en kuggfråga Karin. Ha ha ha.
Så jag har hunnit med precis vad jag planerade idag. Det känns härligt! Nu kommer de stora pojkarna. Åh, stora pojkarna. Tänk vad tiden går!

image description

 

 

 

 


Once Upon a time

Nya favoritserien, jag är fast!
Jag följer inte många serier. Vampire diaries & Desperate Housewives...
Detta är serie nr 3. Som sagt, jag är fast!


Puma

Dunk dunk, tick tack....
Underbara luvtröja! Varm och go för en frusen Johanna. Skola på förmiddagen och kväll på jobbet.
Jag är minsann lite tretter idag, jag behöver nog fyllas på med energi.
Snön föll igår och ligger som hemskt blask nu. Åh, jag vill ha sol å värme nu!
Sol som värmer på kinden och varma vindar tack......


Lycka


Nya haket?

Ha ha ha!
Nu är ett rejält kit till Pinglan införskaffat!
Hälften är bra att ha i en Brum, resten är smäck så hon blir riktigt käck ;)


Präktig

;)Inte ett dugg. Vilken underbar dag! Morgonen med snälla små barn och nöjda barn. Lias ville prompt till fröken LM och ja det kändes i mammahjärtat att han nu släpper så lätt. Samtidigt som det är en befrielse att han känner sig trygg. Det är ju det absolut viktigaste. Ted viskade i bilen när jag skulle lämna honom på skola:
- Mamma, ingen puss...
Åh, okej tänkte jag. Jag står och tittar när han går in på skolgården. Jag släpper honom och mitt hjärta började värka idag. Tårarna höll på att komma. Min mammasida ville bara skrika:
- Kom lille Ted. Kom tillbaka till mamma!!
Ha ha, så fjantigt. Lite patetiskt kanske, eller kanske kallat kärlek.
Väl hemma var kaffet klart, ser jag alltid till att klicka igång innan jag kör barnen. Ja, så hurtig är jag inte än så att jag cyklar var dag. Men så fort vädret blir mildare och ljusare ska jag minsann vara hurtig. Kaffet avnjuts och jag kollar av vad som ska göras idag, var ska jag börja? Har betat av massa "måsten". Jag har mellan varven för att släppa tangentbordet dammsugat bort all ved i hallen, gett katterna mat och dryck, dammsugat lite till och minsann bakat ett inte ett TRE GI vänliga bröd. Lite på recept och lite på eget vad jag vill ha i. Jag är inte präktig, nej nej. Det är avkoppling att baka. Så istället för att ta sin rast till att titta på ett obildbart program så väljer jag att baka lite. Det doftar nygräddat i hela huset! Den doften går inte av för hackor.
Jag sitter nu med dagens fjärde kopp kaffe och ska beta av lite till med skolgörmål. Sedan har vi ju eftermiddagens präktiga Johanna. Både bankmöte, tandläkare och besök på Biltema. Har ni hört? Jag tycker det ska bli superkul att köra till biltema och titta. Jag ska också ha ett MC Gyver kit i min fina Pingla.


Äntligen lite Psykiatri

JA! Äntligen lite Psykiatri i skolan! Som jag längtat och nu känns det verkligen rätt att jag valde det jag gjorde.
Jag hoppas att alla hänger på ner till St Lars? Där jag har en liten historia bakom, en liten röd tråd och något som binder mig dit. Eller? Vi har alla suttit som fågelholkar vs pratat under hela dagens lektion. Det spritter i kroppen när jag tänker på att detta är så intressant.
Hur vi funkar? Varför man blir sjuk och olika sjukdomstillstånd?
Lunchen är intagen och nu ska jag rivstarta eftermiddagen fram till 16 med att skriva och läsa. Jag hade helst velat börja läsa i min Pocketbok men den är beröm sedan när jag läst det jag ska först.
Ska recensera den sedan då den är läst. Kanske på kvällarna istället för att sitta med telefonen?
NU är jag taggad, nu har jag kommit bättre igång och känner att det kan starta på riktigt. Inte lika mycket jobb denna veckan, men så får det bli. Två dagar är jag så glad och tacksam över att få komma och jobba lite. Resten ska fokuseras på skolan och familjen såklart! Vi får se om det bli något pass ikväll? Tycker att trycket kunde varit bättre! Kom igen nu, jag vill ha full sal på mina pass!


Natt natt

Söndag slut. En söndag som flugit iväg!
Förmiddag hemma med det vad söndag innebär, kväll på jobbet. Sängen hägrar!


Vad ska hon heta?

Min fina "tjej"!
Om en vecka hämtas hon. Jag längtar!
Men vad ska hon heta?


Fin hjälp

Åh, en bil avverkad. Varför är jag svag för svarta bilar? Men det blev inte den svarta. Nu är vi on the road igen. Mot Eslöv! Ska titta på en fin Pingla till bil. Vad hade jag gjort utan mina brödrar? Jag sitter bara i baksätet och degar. En lillebror kör, en navigerar. Proffshjälp med mig! Det är ju toppen!!!
Tack fina fina Luc och Jeppe!


Ännu

Bara tur idag! Musik musik i öronen. På bussen, i affären och under promenad.
Jag måste ha musik varje dag, tralalaaa!


Fredagen den 13Otur idag? Nej, ska man tro på det? Ja, är man skrockfull som jag så.
Idag har jag mest haft tur än sålänge. Det blev en morgon som tordes vara stressig men med hjälp från en vän och torrt väder så blev det bara härligt. Pannkaka blev inte pannkaka.
Böckerna har landat i min ägo och nu är den stressen ett minne blott. Jag ska göra allt vad jag kan för att bli klar med det som ska bli klart idag. Jag ska erkänna att jag startade min morgon då jag kom hem med en lång varm dusch och sedan fick epilatorn jobba. Ingen olycka där heller. Ont gör det, men så värt det. Något att starkt rekommendera till alla ladies.
Olycka håller sig ännu borta. Vad kan ett datum göra?


Glasklart

Åh, vilken vecka som går i ilfart förbi. Jag kan inte fatta att det ska gå så fort.  Glasklart? Nej men det klarnar mer och mer.

Jag har efter en försovning lyckats att inte stressa. Även om pulsen rusar då man har ont om tid.  Det gick så bra ändå i morse, och jag valde att sitta och bara andas en stund då barnen åt sin frukost. Lias i famnen och snusa så mycket jag bara hann. Jag tror att då man stressar, och vet att när jag stressar så glömmer jag saker och tappar saker ideligen. Får springa upp för trappan flertal gånger för att man glömt något som ska med.
Har skrevit för glatta livet sedan morgon, och nu är det redan förmiddag. Tick tack. Jag ska nog strax gå och kamma mig, eller dra ut flätan som Nathalie gjorde igår & dra fingrarna genom håret. Piffa till med lite rouge och dra på mig annat än en ljuslila Jumpin om jag ska vara respektabel på jobbet. Tvätten ska hängas med innan jag traskar till bussen i vårt regniga januariväder.Solsken

Åh så härligt! Solen lyser in på oss i klassrummet! Ska ta vara på denna terminens lektioner till max. Kommer sakna detta så enormt mycket! Fattas en fin idag. Du fattas oss idag T. ;)
En heldag och sedan en promenad till en kvälls jobb.
Solen värmer gott!!!


Böna

Godmorgon! Snön är strax ett minne blott. Den töar sakta bort. Nu vill jag ha vår! Off and skepp ohoj snart ;)


Idyll?

Jag tror inte att någon barnfamilj lever i någon idyll 24 timmar om dygnet. Kan vi nog faktiskt konstatera att så är inte fallet. Ikväll var det verkligen ingen idyll här hemma.
Jag har haft en bra dag i skolan, bästa var att träffa Thessan och Nattis såklart! Vi hade mycket att catcha up om. Men det var ont om tid att prata om just sådant, hemlisar. Skönt att ses bara. Tuffa tag nu i skolan, jag väntar fortfarande på mina böcker. Börja känna lite brådis nu.
Vi slutade sent, hämta barn och sedan var det GI pizzabak på G. Jag låter barnen kladda med deg, i slutändan blir det smidigare än om de istället ska stå och skrika och gapa. Blev en matig pizza med massa gott och nyttigt på. Sedan startar projekt "nu ska vi gå och sova". Ted brukar inte ofta protestera såhär vilt som idag. Han slogs. Ja, det gjorde han. Jag blev så paff, han brukar inte slå på sin mamma. Men idag slå slog han mig rejält, ganska så mycket kraft i en snart 7 åring vill jag lova. Jag trillade/dunsade från sittande ställning baklänges ner på golvet med stackars ryggen. Med en pojke dunsandes på som slog. Han skrek och var rasande. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag blev så paff. Lias skrek till, tjoade och gick mot oss. Ted drog sig undan och Lias sade ifrån till sin bror. Han kom tultandes mot sin mamma, klappade på mig och parkerade sig i mitt knä. Han ville nog visa sin Äldre och visare bror att detta är inte ok. Ted han fick fler utbrott, slog och skrek. Huvudet mitt är trött. Skulle inte borsta tänder:
- Jag vill inte gå och lägga mig!!!!!!
Jag bytte om på Lias och sade att nu går vi upp och läser saga. Ted kom smygandes sen. Jag läste Morris på morgonen och Lias låg med stora ögon och lyssnade. Ted tuggade tuggumi, vilket han vet att han inte får ha i sängen. Vägrade spotta ut det. Jag pussade godnatt och det är tyst på ovanvåningen nu. Jag är helt slut efter den kampen. Om man bara hade sluppit denna trots och envishet. Klart att detta ändå är ett måste då barnen ska växa och bli självständiga. Men, mamma blir trött.

Med jättekulan kan man leka spåkula...Vad siar vi?

 

  


Kickstart

Idag har varit en hyvens dag. Barnen var duktiga under morgonrutinerna. Märkt att de tycker det är väldigt mysigt att sitta i soffan och äta en varsin macka. Så eftersom jag vill bråka så lite som det går så får de göra det. De sitter och myser intill varandra och tittar på Fåret Shaun!
Mamma hinner plocka och se till att allt kommer med.
Idag har jag varit en snabbis i skolan, jag är sugen nu ja! Sedan passade jag på att krama om min Tina. Hon sitter nog på flyget än min fina. Trevlig resa sötnos!
Sedan traskade jag till ett litet hak i stan och nu tog vi oss tid att träffas. Första gången vi jobbade ihopa var en natt för snart ett år sedan och då pratade vi hela natten lång. Nu fick vi äntligen prata av oss en stund och det behövdes. Tack fina fina Jennica för en så mysig stund idag. Med en varsin kopp kaffe och massa att prata om. Jag tror att hade vi haft mer tid på oss hade vi nog suttit kvar...

Hem sedan och allt har blivit klart inför skolan, förutom mina böcker som jag inte ser en skymt av?
Allt är i min kalender, varje närträff och uppgift vi ska göra är på papper. Måste jag ha i min kalender annars glömmer jag. Enklast att planera längre fram om man redan kan ha uppsikt över det som komma skall.

Spinningen startade idag, men det var inte en stor skara som ville dra igång säsong VT 2012. Ska det komma igång eller? Jag plus sex är minimun nu för att jag ska köra upp och ha pass. Kom igen nu!

Kommer hem och hinner ta en mysfika med Ted. Duschar, Lias kommer hem som varit med Farmor under kvällen och dem i sin tur hälsat på G mormor och G morfar. Så att herrarna har kunnat...hör nu..Lägga golvet klart.
Puh, nu ska jag njuta av lugnet innan klockan ringer, bu så mörkt det är ute...
 men nu pryds gräset av vita vacka flingor. Ljuvligt!


Monday

"Möjligheter måste upptäckas för att de ska bli möjligheter"

Ur boken "Tvångsomhändertaganden" sid.38 (skriven av Ingrid Claezon)


Åh du fina, ni fina.

Tänk att man kan bli kär i en bil?
Ha ha, störtlöjligt. Men nu blev den såld så den fick inte flytta hem till mig. Inte denna fina fina bil. Tänk att man kan hitta en bil till så bra pris. Mina brödrar kan det, och nu kommer jag fortsätta ta experthjälp. Nu letar jag..Med hjälp. Det där med bilaffärer är inget kul och så svårt tycker jag...

Idag har det hänt mycket i vårt badrum. Mosaiken är färdiglagd på golvet och snart allt klinker med lagt. Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi ska kunna börja flytta in diverse atteraljer på lördag.
Jag har spenderat förmiddagen med att flytta ut julen. Den står dock på vardagsrumsbordet, alla tomtar och röda dukar. Lite kvar, vanliga lampor uppe och nu längtar jag efter (som varje gång denna tiden på året) efter färska tulpaner på bordet. Vita helst.
Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat på jobbet med snyggesyster och grymme skötarna. Ha ha!
Nu hemma, landar. Sitter och snurrar håret och har planerat för morgondagen. Hur ska jag få upp barnen? De har ju legat i dvala under lovet. Sovit länge och gått i pyjamas alla lediga dagar. Huvva. Ha ha.

 Storasyster

Med fyra småbrödrar!


Så långt ögat kan nå

Nu är arbetsdagen slut. Jag kör mot Kalas där mina små väntar. Farmor och farfar var gulliga och hämtade dem. Eftersom maken ska stanna hemma och arbeta med vårt evighetsprojekt.
Om jag är less? Eh, ja. Nu tär detta verkligen. Efter 1 år och 9 månader så blir man sååååå less. Så långt mitt öga kan nå ser jag inget slut på projektet längre.
Nu kör jag mot kalas, ska pussa på mina vackra små. För så långt mitt öga KAN nå, så är de det vackraste jag skådat.


Utsikt

Vacker himmel, januaripromenad.
Så många nyanser!


Liten apa

Tänk om jag hade en liten liten apa?

Fina fina! Blöta blev vi! Ha ha!! Ted han pratade konstant hela cykelturen. Så mycket att berätta, så klok.


Gosiga

Små barn. Nu ska jag gå upp och väcka mina små. Ja, hör och häpna. De sover som små grisar på ovanvåningen. Jag har hunnit med en morgondusch, idag snusade jag dock till 8:20. Det var ju så varmt i sängen. Vi ska ta våra cyklar jag och Ted, Lias ska sitta stolt som en tupp i cykelsadeln och turen ska vara ner till Fritids och Dagis. Jag gissar på att vi kommer bli blöta för regnet öser ner. Det blir en kort dag för barnen, men lång för mamma idag igen. Jag hoppas att lite julsaker kanske kan komma ner ikväll då jag jobbar. Som varje år vill jag gärna dansa ut julen då det nya året startat.
Utan blixtBlir allra vackrast och mest levande utan blixt. Jag avskyr blixten, och vill ha bilder knäppta utan.
Jag tycker att med blixt blir det så platt och kallt. Däremot hade det inte varit fel med en upplättningsblixt till J. Ibland är jag ju tvungen att använda blixten. Beroende på vad jag har för ljus att jobba med. Vilket dilemma...
Jag är sugen på en ny kamera...Ögon som spela och lysa,

kinder som persika, äppelblom,

knubbiga, skära små händer,

livets vackraste rikedom


Medans barnen snusar

Den lediga veckan blev snabbt till en vecka med jobb. Varvat med den sista lediga tiden innan skolan ska jag jobba. Jag vaknade pigg och utvilad innan klockan ringde. Har haft tredje natten nu jag drömt en massa. Det är som att gå och lägga sig och sedan hitta på en massa på natten fast man sover gott. Första natten drömde jag att jag rymde från ett fängelse med en kollega, jag räddade barnen men var tvungen att släppa ut några intagna. Andra natten drömmer jag att jag är underklädesmodell och denna natten var inte lika trevligt. Även om jag bara minns lite så handlade det om stora håriga spindlar. En morgondusch var att önska. Så härligt att ställa sig i duschen på morgonen innan de små sötnosarna vaknar. Komma upp till en rykande kopp kaffe och få sitta en stund i tysthet. Tysthet är det dock inte helt. Det blåser något kopiöst ute! Bara inte taket lyfter!
Det blir en kväll idag på jobbet. Jag ska nu få tag i kurslitteratur och tvätten ska hängas då den är klar.
Barnen får sussa en stund till, några dagar till då man slipper väcka de små tidigt. Sedan drar det igång och vardagen med det. Men just nu låter jag de sova gott under det varma täcket.


Ut skulle vi

Ja. Spenderat över två timmar ute! Mötte upp Nisse med barnen vid Ankdammen. Mätta och glada ankor och busiga barn. Sedan blev det en promenad ner till sjön. Regnet var efter ett tag ett faktum och vi kom hem dyngsura! Ha ha!!!
Fick snabbis ordna inför en kväll på jobbet. Maten på bordet och sedan lekte vi dunkgömme inne. Gissa vem som var mest road? Så KUL!!!!


- Mammma!

Idag har vi nästan bara varit inne. Huset har fått sig ett litet lyft, nu ska bara all jul ut pö om pö.
Har då tid fanns skrevit på min Årskrönika och Ted har haft Rami här. Lias har varit piggelin hela dagen, och inte sovit alls idag. Varit mycket mammigt men härligt. Idag kallade Lias på mig för första gången med rätt namn:
- Mamma.....mamma...MAMMMMMAAAAAAA!!
Ha ha ha, jag pratade med Patrik samtidigt och även han hörde.
- Ja....vad ÄÄÄÄR DET?
- Mamma?? Mamma??
Jag småflinade och när Lias såg sin mamma så sken han upp även om det var några få minuter sedan vi sågs sist.
 Inte konstigt att han höll på att sitta och somna i min famn vid 18 tiden. Utan sömn på hela dagen. Då blev det bad för Liten. Vi målade lite, sedan gick jag ut på en svettig PW! Med musik i öronen kunde jag nog travat länge till. Jag hade så mycket energi att göra av med och efter en lång varm dusch nu så är jag nöjd med vad dagen har erbjudit. Inte gjort så väldans mycket mer än det som skulle göras. Varvat måsten med mys och lek. Ganska så härligt att kunna göra det innan den riktiga vardagen tar fart!
Har fört över sisådär 320 bilder, har arbetat lite med de munder eftermiddagen. Vilka fina bilder från mellandagarna och Nyår. De vackra kinesiska lyktorna fick jag några klockrena bilder på, likaså alla fyrverkerier. Det är en konst att få en perfekt bild.  Man får ju som sagt varva nytta med nöje med barnens behov.

 

27/12-11


Det var en gång

2012 har nu börjat och tänk så stort det är med ett nytt år. Man känner att man har nya möjligheter och säger varje år att man ska göra detta året ännu bättre. Jag tror att det är en sorts pepp man har, nu så jäklar!

Jag funderar på att sätta ihopa en liten Årskrönika i bloggen. För att visa och för att själv se hur 2011 sprang förbi och vad detta året som gått har fört med sig, gett mig och alla sidor om detta året. Jag måste bara tänka ut ett sätt att inte förskriva mig samtidigt som jag vill sitta och skriva i lugn och ro. En veckas ledighet står på shemat men den tiden kommer ju inte spenderas vid datorn hela tiden. Jag ska försöka komma på finurliga saker att hitta på med barnen innan all vardag tar vid. Jag hoppas på att få komma och jobba någon dag och på någon överraskning. Visst är det kul med överraskningar?


Gårdagen och årets första dag började med en sovmorgon. Sedan spenderade jag kvällen på jobbet. Idag är har 2012´s första vecka startat och jag är ledig med barnen. Vi har även idag haft en ganska så skön sovmorgon. Lias vaknade och var ledsen i morse men efter några om och men somnade han om hos mamma. Jag håller på för fullt här hemma med tvätt, städ och viktiga samtal att ringa. Studieböcker ska införkaffas och jag tror att denna dagen kommer att susa förbi!


Glad & God

Fortsättning!


Happy New Year!

Önskas alla! Vilken kväll, vilken natt!
Nu har startskottet för 2012 startat ;)


RSS 2.0