En storebrors tankar

Igår när vi körde in till stan jag och min lille kille så blev han helt tyst, sen sade han (UTAN att jag nämnt något om detta)....
- Mamma....när bebisen ska komma ut måste du till sjukhuset då?
- Ja, det måste jag.....
- Då ska Pappa följa med va? Och jag får inte följa med?
- Nej, mamma och pappa kör in och sen kommer bebisen ut..
- Man var ska jag bli av mamma?
- Vi tänkte att du skulle vara hos Erica....går det bra?
- YES! Det gör det!! Men mamma, får du ta en sömnspruta då?
(En i vår familj avlivade sin katt för inte sålänge sedan, med en spruta hos VET. Han är väl medveten om att denna sprutan han menar är en spruta som gör att man inte vaknar)
- Nej, det är ingen fara med mamma Ted. Mamma kommer att ha lite ont bara, men jag ska inte ta någon sömnspruta! Det är ingen fara Ted...
- Okej, och ni kommer och hämtar mig sen?
- Ja, Pappa kommer och hämtar dig sen. Men det kan ju ta tid. Sanna sov ju hos oss när Erica födde Emilia. Det gick ju bra ellerhur?
- Ja......

Samtidigt när vi diskuterade detta så hade min lille kille gråten i halsen och tårar i ögonen.
Åh, älskade vän. Han är ju såklart lite orlig nu över allt som ska hända. Det blir mer och mer verkligt för honom. Det första jag vaknade av i morse var...

-Mamma!!! Du ska inte till sjukhuset idag?
(Samtidigt satt han bredvid mig och klappade min arm så som han vet att jag tycker om <3) Är han inte såå fin min lille kille!!??
Han tänker och funderar mycket, visar sig mer och mer att det är inte bara mamma och pappa som tänker...

Jag kan inte fatta hur smart han är och hur modig han är. Jag förundras över det var dag! Älskar han så mycket så det gör ont när jag tänker på att en litet barn till ska kunna fånga mitt hjärta. Hur ska det gå? Klart att jag redan älskar det lilla livet i min mage....men Ted har jag haft hos mig i snart 5 år. 5 år av motgångar och mycket kämpande, men framför allt MYCKET KÄRLEK.













Nästa år bjuder på mycket spännande, mest ser vi fram emot vår lille/a nya familjemedlem som i skrivande stund ger mamma sammandragningar titt som tätt. Dagen ska spenderas med städning, och åter städ. Tur att jag började och tog det mesta igårkväll!
Men då och då så stannar jag upp och funderar över min lille bebis som snart fyller 5 år.....


Bästa gravidköpet ever!

Det bästa "mammaplagget" jag köpt, och tro mig jag har inte köpt mycket mammakläder....handlar fortfarande vanliga kläder då jag avskyr dessa mammakläder...
Köpte redan i höstas dessa magbälten på HM. 99 kr och som hittat! Med dessa underbara bälten kan man ha tröjor och byxor som annars skulle se får smått ut. Linnen kan du fortfarande ha och dina vanliga tröjor. Enda nackdelen är då att det finns inget till brösten som även dom växer så det knakar. Så skjortor som jag haft innan (inte alla) i stl:34-36 sitter för tajt över brösten. Vill ju inte förstöra kläder så dom låter jag vila lite....även den del andra tröjor och tunikor. Men detta är helt klart det bästa!
Idag kommer jag gå på stan i mysbyxorna från HM jag köpte på rean. Ville ha ett par nya lite fräschare mysbyxor. Inte infesna och suggiga (ja dom känns så efter ett tag) mysbyxor utan nya fina byxor. Idag orkar jag inte piffa till mig sååå mycket. Imorgon ska man ju snoffsa till sig så det räcker. Det blir ett glitterlinne med hjälp av magbältet så köpte jag detta linnet i strl 36...vips lite kort i midjan...men som sagt dessa magbälten är sååå bra! Nu ska jag dra på min lille mysbyxeunge kläder och strax köra in till HLM för morgonkaffe hos Nana och sen shopping med Erica på stan! Har eldat och hängt tvätt redan så det är fix för nu är Patrik hemma från lanet och han kan duscha varmt och sova varmt nu medans vi är borta ett tag. Han behöver sin vila....tsss.


Bild från: www.hm.com



V 29 med Ted i magen. Denna veckan körde vi till Halmstad BB och tittade på förlossningen och BB avdelningen. Var meningen att Ted skulle födas här ju. Så verkligt allt blev då man fick se BB.

 
Gissa om vi var spända då???? Inte visste vi att endast 3 ½ vecka senare skulle vi bli föräldrar!!



V 31 med Ted i magen (30+1) Jag känner knappt igen mig själv ;)
Har  bilder till V 33 (33+6) sen kom lilleman ju!

Vi är lika spända denna gången. Lika nervöst om inte mer nervöst....man vet ju vad som väntar....
Men längtar gör vi, hoppas bara att bebis vill stanna inne ett bra tag till ,)

Nyårsdoppet

Nu är nyårsdoppet avklarat!

Hela förmiddagen städade jag, tvättade, eldade, vattnade blommor och hittade massvis att pyssla med. Ändå är jag inte klar ;) Skönt när man får en kaffekick och är så pigg. Sen var väskorna packade och vi kidnappade Sanna & Bella och körde till badhuset. Jag och tre busungar! Men två timmars bus gick fort, det var mysigt. Det bästa var att ligga och jäsa i bubbelpoolen! GISSA OM DET VAR SKÖNT!!!!!



Ted med sina badbrudar ;)

 

Barnen köpte simbrillor så att dom kunde se under vatten såklart!! Ha ha ha



Snart V 30....växer så det knakar ;)

 

Känner mig 100 gånger större än på bilderna vill jag lova. Jag kände mig som en valross idag....ha ha ha. MEN jag sket i det och njöt av att vara viktlös i vattnet, simma och flyta (som Izabelle tyckte att jag gjorde).
Jag kände mig smal igen i vattnet och det var så varmt och skönt! Barnen fick åka på ryggen och i vattnet väger dom ju inget. Vi busade och drog varandra i badleksaker. Det roligaste var nog att leka "VEM ÄR RÄDD FÖR SVARTE PETTER?"....Ha ha ha....måste sett kul och det var det vill jag lova! Jag sprang som en gasell!!!
Vi fikade på medhavd fika och det var mys, jag, Ted och mina töser.....(ja...liiiiite mina...liiiite)
Sanna imponerade med att hoppa från trampolinen och Bella trampade vatten på det djupa. Ted stod med armarna i kors och skulle minsann INTE gå i det kalla vattnet. Vi bubblade och badade Ångbastu. Tillslut var jag helt slut....Jag satte mig på en stol och tittade på barnen som då lekte fint i mellanbasängen....Jag hade nog kunnat sitta och somna då. Dags att gå in och duscha! Jag duschade i lugn och ro då barnen bastade. Jag ville inte gå in i den värmen. Too hot....när jag redan är så varm som jag är. Bebis sprallade för fullt i magen!!
Efter nyårsdoppet hade Erica maten klar och det var mumma! Vi spelade "Den försvunna diamanten" och det var rikigt kul! Göra om snart????
Hälsade på Lantnördarna och Ted fick spela lite med Pappa sin, sen fick han 20 kr att handla för när vi ska till stan imorgon. Ja, imorgon fullt ös då med. Hoppas att jag inte tagigt mig vatten över huvudet nu? Men jag känner mig ganska så säker med min Erica! Sitter jag bara hemma så klättrar jag på väggarna och jag vill ha att göra. Nyårsdressar till småflickorna ska hittas och lite annat smått och gott. Ted är klar med sin nyårssvid!

Nu sitter jag och andas (flåsar) framför min Svarta läckerbit. Ted sitter och tittar på en film, sen är det minsann nanedags. För både mig och Ted. Nu har han iallafall tagigt av sig simglasögonen ;)


Första onda

förvärken kom ikväll när jag låg i sängen för att få sova.

Dagarna har verkligen gått i ett och idag åkte Pk iväg på lan i tre dagar. Vad ska jag roa min lille gosse med. Blev BIO och Alvin och gänget 2. Gud så söta dom är dom små gnagarna. Rolig film...men
 Bebisen i magen ville inte ge med sig och har inte gett med sig på hela dagen. Jag vet inte om det är all stress som gör det, men även om jag tar det lugnt vilket jag och Ted gjort resten av kvällen så spänner det och sparkas. Läggdags vid 20:00 och efter att Ted somnat tänkte jag att jag med skulle somna och få somna i vettig tid kanske? Men icke!!! Den första ONDA förvärken kom, gjorde rikigt ont så jag fick resa mig upp och vagga runder ner för trappan...TOA TOA TOA...(inget ovanligt, mitt andra hem) och ett delat äpple. Det ger inte med sig här, den fövärken var den första som gjort ont. Inte ont så man ligger och kvider, tro mig....jag vet att det blir värre...men det gjorde ont. Nu spänner det och dom kommer titt som tätt mina sdr. Hur i hela friden ska jag kunna sova?? Vet inte rikigt vad jag ska göra. Andningen är jobbig och jag flåsar som en kossa som just sprungit ut på grönbete efter att varit inne hela vintern och det ger inte med sig. Inne på bio kändes det som att ha en liten lätt urinvägsinfektion....spände och ömmade. Argh. Jag blir tokig, precis gått in i 3:e delen av graviditeten (trimestern) och sista delen. Men än är jag inte redo för att föda, eller lust att föda en prematur bebis till. Inte alls vill jag lova. Jag vill in och föda bebisen och hinna mysa med nyfödd på brösten, amma sen komma hem så fort jag bara får. Vill inte ligga på sjukhus och absolut inte innan bebis kommer ut som med Ted. Finns det något tråkigare än att ligga och glo i ett sjukhustak mitt i natten? Nej, skulle inte tro det....

Jag ska flåsa mig vidare och hoppas på en lugnare dag imorgon. Badhus med barn, men jag hoppas att dom är snälla och lydiga. Att vattnet ska vara rikigt varmt och lugna magen lite....


Jul är familj

Vi hade en underbar julafton igår!



Älskar dig min man!



Ted förevigade magen med mamma och pappa igår!




Mina älskade Pojkar!



Vi ska på julkalas och vilken kväll det var. God mat och underbart sällskap. Tomten kom och gröten var god. Gottebordet lika gott som alltid och Patrik somnade intill min mage ;)

   



Zzzzzz......zzzzzzz.....

Idag har vi varit på bjudning hos Svärföräldrarna igen, idag serverades det Lutfisk, risalamalta och gottebord!

Nu är vi hemma och trötta, Ted ska ta ett vad sen ska vi alla se en film som börjar 21:00 ;) Familytime.
Imorgon ska jag och mannen in till stan och handla....Pk vill handla för sitt presentkort....;)

Juldagen hos

svärföräldrarna idag! Som i vanlig tradition bjuder Svärmor på Lutfiskmiddag och alla samlas även idag!
Alla syskonen Kullberg (jag anar att du dyker upp Katarina ;) samlas med familjer och äter gott och myser. Barnen traggar om alla sina klappar och vi brukar ta en promenad.

Myst hela förmiddagen och jag har lekt med Ted, Bionicle, Robin Hood filmen är sedd och läst saga för lilleman. Vilka fina klappar han har fått!!!
Boken "Ellis får ett syskon" var väldigt bra! Han satt som ett ljus och jag skulle läsa den två gånger. Man såg hur han funderade samtidigt! Snart får ju han ett syskon!!



Nu ska jag ta på mig ordentliga kläder, av med mysbyxorna och Patriks sköna tröja och på med lite palter som man kan visa sig i ;)

Askungen är min favorit

Nu tittar vi på Kalle Anka, jag Ted & Bebis som vaknat <3

Askungen är min personliga favorit...;) Mössen är ju sååå söta! Jag är färdigtillpiffad och Ted ska klä på sig, Patrik klär på sig och blir så stilig som vanligt...
Nu åter till Kalle!!







Bella Notte ;) Julen är magisk. Denna dagen är Magi!


Från oss alla till er alla



HEJSAN MOSTER OCH KAJTA!!!
Pyttet hälsade på Moster, Katja och G.Farmor Ingrid igår!!!
- hej här är jag!
Avslöjade även mitt namnförslag ;)

En rikigt God Jul!


Julaftonsförmiddag eftersom vi var uppe sent igår så snusade vi som attan idag! Härligt att vara utvilad och att få sova. Hade en supermysig Dan Före Dopparedagen igår!

   

Ted fick massa julklappar! En Indiandräkt med tillhörande Tomahawk som ni kan se...Skidor var med en av favoriterna. Många fina böcker, en cool tröja och massa annat kul! Även lite pengar att handla för!
Julmat, julgottebord och ljus tända. Familjen och värme. Dagen före julafton. Sent på natten blev det för mig och min make och jag somnade i hans famn. Hur underbart får en dag sluta? Mmmmmm..

JULAFTON IDAG OCH den underbaraste högtiden. Nästa år är vi en liten till i familjen ;)
Julklappsöppning för Ted har vi alltid på morgonen. Han får alla våra klappar då! Gissa om han blev chockad över att se alla klappar under granen! Kaffet rann ner medans vi öppnade alla!

 

 

WOW Ett lasersvärd!!!



PAKET PAKET PAKET!!! Söta lille Gossen <3

 
Kaffemagen V 29 Idag!!!!

Morgonmys, myskläder, lugn och ro, vår familj, katt som får julklapp och leker för fullt....
Härligt! Snart ska alla hoppas in i duschen och piffa till sig till en magisk julafton.
Kalle Anka hemma, sen hem till Patriks föräldrar för att fira jul!!

GOD JUL ALLESAMMANS Önskar: Familjen Kullberg

Dan före dopparedagen

Fortfarande vitt ute och jag ska ta bilen in till stan och fixa lite. Sitter med mitt morgonkaffe för att komma igång, sist jag tittade på klockan så var den närmare 3:30!!! Knappt någon sömn alls inatt!! Sammandragningar och en bebis som var så vild!!! Jag beundrar ändå min fina kula och är ganska så pigg idag. Hoppas på en mysig lill julafton med Pappa, Katja, Syster, Andre, Farmor och Farfar...Jag har hängt en klapp till Ted i kalendern som han och Patrik kan ha idag ;)


Kramper

och sammandragningar. Vardag och småpotatis nu!

Får kramper hur lätt som helst, eller så somnar fötterna eller benen/vaderna.

Hållt igång hela dagen idag och kanske därför man är slut. Slog in dom sista julklapparna nu för en stund sedan och kom på en eller nja två saker jag vill ordna imorgon. Frågan är om det är värt det att köra i detta vädret...men klart att mina pojkar ska ha det bästa!!!!
Så jag har ställt klockan imorgon och ska stå utanför affären när dom öppnar! Sen ska jag ju hem och städa för glatta livet......Ha ha ha. Sätta glasyr på pepparkakor med....tjit. Jag som trodde att jag var klar!!
Det bästa är att jag har en man som kommer roa sonen vår med pulkaåkning hela dagen imorgon, han tycker bara det är så kul själv ju! Då kan jag fixa och dona all by myself.

Nu ska jag lägga upp benen och fundera......Pyttet sprallar som aldrig förr.....


091219
Mannen min som alltid finns där...kollar mig även då jag står och diskar på en fest....
Hur underbart go är inte han!!!!!! Måste in och ha detta till dig imorgon...;)

Julskinkan har anlänt


Julaftonslipsknytning 2008....

Nej inte jag då...utan i morse kom min kära Farfar som varje år tillsammans med Farmor gör vår julskinka! Lika god varje år. Idag blev det frukost på den!
Snöar ute gör det, hoppas på mer....hoppas att Farfar har rätt och det kommer ca 1 dm till idag! VITT VITT VITT!
Ted kollar på Tv, och Patrik har fyra pinnar kvar att måla på skötbordet så det sätter han igång med nu. Jag ska ta på mig ordentliga kläder och sen bär det av på ÄVENTYR med Erica min! Tillsammans ska vi ordna lite inför julen och gå på kalas. Hoppas att Ems bjuder på kaffe ikväll och att jag kan svänga inom Svägerskan Piff och få låna mammajeanskjolen! Då kan jag ju ha den imorgon!
Så idag blir det fix, ska slå in dom sista julklapparna ikväll....Rimma det sista och städa lite. Försöka inte nattsudda ikväll igen. Blir för sent om kvällarna...Men bebis vill ju tvunget vara vaken då!!

Vi googlar och letar efter namn till Pyttet! Har inte ett enda pojknamn! Flicknamn har vi massvis av! Speciellt ett...
Men pojknamn, oj vad det är mycket svårare med bebis nr2!! Undrar vem du är och vad DU ska heta!!

Storebror känner spark

Idag har det varit tufft med Kstad besök med en liten kille som inte vill handla eller titta i affärer. Körde in till Mormor och Morfar, men tyvärr var det slut dom skulle ha...En bebis som gav mamma sammandragningar titt som tätt och gjorde mig sååååå kissenödig!!!!!
Jag ville så gärna gå in i bokhandeln och titta....Blev en bok som jag suktat efter ett tag, men ville "Känna på" innan jag köpte den. Bebisens första bok!



Den var lika fin som jag trodde. Mycket att skriva i och man får plats att skriva om var "händelse" inte bara ett datum. Samt en del om att vänta barn och även för pappa vilket jag tycker är kul.
Plats att sätta in foton och fin text, fina citat och dikter. Föll mig i smaken direkt och Patrik godkände den!

SKÖNT ATT KOMMA HEM SEN fast det blev två affärer i snön och en gnällig unge....som tjatade till sig Max hamburgare innan vi körde hem. Äta skulle vi ju göra, idag fick Ted välja. Var nog tur det, blev nog billigast så ;)

Hem ljuva hem och vi fikade på lussebullar, drack kaffe och spelade memory. Erica min kom och vi planerade Nyårsafton och kikade i en spännande katalog! JAG FICK MIN JULKLAPP AV PATRIK som jag INTE VISSTE ATT HAN KÖPT!!! Gissa om jag blev chockad!!
Men glad (till denna julklappen skulle jag haft min gamla mage, ett par mörka jeans och ett tufft skärp)
This Is Me liksom...
Kaffe och sen nattade jag Ted, vilket tog en evighet idag....fick lägga mig intill honom i hans säng...
- Vill ha dig här mamma.....Vill inte vara ensam...åh..
Sen vaknade Bebis och vi ligger trångt vill jag lova. Lade Teds lilla fin ahand på magen och Pyttet gav Storebror en rejäl spark!!! WOW!!
- Mamma, det måste vara en pojke. För den sparkar så!!!
Han log och ögonen blev stora som klot!! Sen tog det en halvtimme till att somna...:)
Men somnade gjorde han!

Nu målar Patrik skötbordet och jag skriver i Pyttets böcker. Fyller i vad som hänt ;) Agerar DJ och servar!

Finaste julgranen

Vi behövde inte leta så länge! Där var den! Vilken tur att Patriks mormor och morfar har så många att välja mellan. Det var supermysigt att bara gå rätt ut i skogen! Såg ut som ett sagoland! Tänk ett vinterbröllop nu! Men vi vågade inte chansa...Vi fick ju vårt vårbröllop <3
Det var ren magi att känna snön under fötterna och ljudet av flingor som föll på jackan. För snöade gjorde det med. Stora flingor!!

   



Mormor bjöd på kaffe och mjuk pepparkaka! Gott att värma sig med kaffe efter skogsturen. Lite pulkaåkning för Ted sen hem och "tina granen". Under tiden målade Patrik och jag bakade lussebullar med Ted. Samt lekte doktor! Ted vet väldigt väl var man tar blodtrycket och lyssnar på hjärtat. Kan hända att mamma J lärt honom?


ÄNTLIGEN GRANEN TINAD OCH upptäckte att ljusslingan var mer än hel. Bara halva som funkade...Min och Patrik första slinga. Vår första julgransslinga...snyft. Nej, slänga den kan jag inte. Kan man ha till något annat. Men jag och Ted fick ta oss ut i kylan och köpa en ny slinga sen hem och klä granen!

 Granen med bara slingan, ganska så fint det med tyckte jag! Har alltid haft en ljusslinga som små små lampor, men detta året fick det bli en likadan som vi har till utegranen, en med gamla hederliga stora ljus.





  

Ted sätter ALLTID Stjärnan i toppen!





Efter tomtegröten vi ätit så är vi mätta och trötta! Ted fick se en film, Patrik målar och jag "pratar med bebisen" och gosar med Ted. Vad fint det är med granen!!



Tomtemor och Tomtefar samt Bocken som vi haft sedan vår första jul står på sin vanliga plats....


Julgransjakt

Det enda jag jagar och det enda jag någonsin kommer jaga är en gång om året och det är INNEGRAN!
Mycket viktigt hur varje gren ser ut!!!! Hur ska vi lyckas med detta då snön ligger tjockt på? Nja, jag får ta fram min falksyn. Vi ska styra kosan ut till Patriks mormor och morfar för att sen gå ut i skogen och leta!
Hoppas på god jaktlycka!
Precis haft fina vänner på frukostbesök!

Nyårsbuddies det är NI! Erica & Andreas förra nyår. I år blir det mer barn och rörelse, men jag ska hitta på lite bus och mys till barnen tänkte jag...För ni kommer väll??

Mamma Mu

ska på 30-års fest ikväll! Vi är nu alla ypperligt snygga här hemma ;)

Jag blev så glad när jag ställde mig på vågen idag!!!! Jag har gått upp stadigt nu i 6 veckor, men nu har det stanna av helt?! Vågen stod på 65 kg idag!! Jippie! 5 kg till hit eller dit mer spelar ingen roll för bebis ska ju växa och bli större. Så 5 kg plus gör inget...Känns att man rör på sig mer än förra graviditeten då jag vägde 77 kg vid denna tiden. Det är samma vecka (28) men 12 kg skillnad!
Känns bra! Jag vet att man inte ska bry sig för mycket om vikten, men jag tycker att bry sig lagom kan man göra. Är man dum (som jag var första gången jag var gravid) så frossar man...vilket man får jobba för sen!
Eller så äter man som vanligt och frossar inte lika mycket!
Feels good!

Idag har det målats mer här hemma, panel som ska bli vit....målas TRE gånger innan det är helt perfekt! Andra strykningen gjord idag, lite kvar...men mannen min hinner inte mer nu...vi ska ju bort på kalas!
Bebis har sagt godmorgon som vanligt och hållt igång på fm för att se sooova och nu vaknar bebis snart igen! Saknar bebis lite...Vakna nu!!

5 dagar till julafton



Familjen K (då ännu inte alla K) förra julen på självaste julafton! ÄLSKAR JULEN!

Nu drar vi snart, hoppas på en toppenkväll för den blivande 30 åringen och alla andra såklart!

Önskar

och den blev sann, nu kan jag röra mig normalt igen. Vilken befrielse, vet inte om bebis helt enkelt har ändrat läge nu för stunden. Hoppas att jag kan få gå ut och gå min prommis imorgon!

Har det så mysigt nu när Patrik är hemma. Igår åt vi kvällsmat ute efter målning och pulkaåkning. Blev grillad korv under öppen eld. Det var hög mysfaktor på det vill jag lova. Kokade även knäck, den blev bra vill jag lova!!

  
-7 gör mig inget, en puss från mannen gjorde mig varm!

Idag har vi hjälpt tomten med julklappar och donat en massa här hemma, en sväng på stan sen firat jul hos min familj i Tyringe. Nu sitter jag här och har min halsbränna, men skiter i det. Sålänge jag kan röra mig! Känns som om denna halsbrännan är lite jämfört med att inte kunna röra på sig. Det värsta jag vet är att inte kunna göra det jag vill.
Bebisen trycker även på lungorna och jag har svårt för att andas emellanåt....blir yr emellanåt och det känns som om jag ska svimma ibland. Bara att fokusera och andas. Övar lite inför förlossningen. Tror att andningen kommer hjälpa bra. Har inte funderat så mycket över bedövningar. Känns som om allt man kan få gör att förlossingen tar längre tid eller kan stanna upp. Kunde jag föda utan bedövning med Ted så fixar jag detta med. Jag vet inte men jag kanske känner annat då jag väl ligger där? EDA blir det aldrig igen. Aldrig att dom får försöka sätta det på mig efter min skräckupplevelse med Teds förlossning. 6 "hugg" i ryggen med en kanyl som liknande en eker på en cykel....
- Tyvärr, jag kan inte sätta bedövningen på dig, kommer inte mellan kotorna!

Nu ska jag fortsätta knapra på vindruvor och blicka ut över den underbara vita utsikten vi har!

Gick in i ny vecka igår med....<3



V 28 here we come!

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.




Vitt vitt vitt


är så vackert. Så rent!


Upp hela familjen, piffade till oss och trodde att vi alla skulle på julfest på Teds dagis....visade sig att det var ett missförstånd och det var ju bara barnen som skulle komma. Vi fick vänta snällt medans Ted fikade sen körde vi hem...Flingorna börjar dala nu..
Hem och jag spelade spel med Ted, Patrik började "UPPDRAG FÅ KLART VÅR HALL/OVANVÅNING". Taket ska bli vitt vitt vitt precis som i dom andra två rummen.
Vi spelade spel, fikade och inväntade Doris & Ems som kom och två glada ungar! Doris visade sina "jag kan gå moves". Härligt att se!! Flingorna fortsätter att dala, mer och mer nu!
 

Efter besök av finisarna så fotade vi Pappa lite, magen och sen GICK VI UT I SNÖN! UNDERBART!
Jag trodde aldrig att jag skulle orka, att jag skulle kunna gå eller ens busa lite. Men jag rullade snöbollar, kastade snöbollar, gjorde snölykta, tog fram tomte, skottade, sopade, började på en snögrotta och hjälpte Ted med pulkan. Jag vet inte om det var det underbara vädret som gjorde att smärtan höll sig tillbaka lite? Kände mig så kry och frisk.

Pk målar tak, magen (snart v 28) Ted berättar att det är HAN som är storebror sen tar han ett kort på mamma!

UNDERBARA HUS! Detta huset är fullt med KÄRLEK, RESPEKT OCH SKRATT!
Detta är vårt underbara hus som vi ska bli åldras tillsammans i jag och min Pk. Här ska vi få en ny familjemedlen och nya små fötter ska trippa på golvet. Barn ska växa upp och bli stora (önskar att jag kunde stoppa tiden emellanåt) och sen få egna barn som kan trippa med sina fötter här.....
- Mamma! När jag får barn ska dom få sova hos er då?
Ja, min 4 ½ årige son frågade oss det i helgen!!!! Barnvakter redo! Ha ha ha



   

  

Det snöar fortfarande, klockan 14:00 gick jag och lilleman ut....två timmar senare kom Patrik ut...nu börjar det bli mörkt. Men det snöar än!!! JIPPIE!


 

Visst är det vackert? Mmmmm....sitter i vårt vardagsrum nu och tittar ut på vår utegran. Kvällsbestyren är klara, en varm dusch och att se med sin man sitta och titta ut som två barn kvällen före julafton är så magiskt.

Magen har varit hård större delen av kvällen, spänner och spänner. Fast jag låg stilla i en hel timme med Ted & en film. Hård hård..spänner, men...även en väldigt livlig bebis i magen och det är det viktigaste.Vår familj <3

Inget är lätt

men jag antar att jag har otur bara..

Har fått SJUKT ont i min rygg, men märker mer och mer att detta är inte mitt gamla ryggont. Det strålar hela vägen ner i hälen (vänster sida) från ländryggen. Hugger till och kan hålla i sig en stund så att jag fastnar i en ställning. Får kramp lätt i benen, fötterna. Armar, händer, ben och fötter somnar lätt, väldigt lätt.
Inget kul alls att ha så ont. Det som hjälper mest är värme och duschen har gått varm i huset vårt. Skulle haft det där badkaret nu Patrik! Det hade varit guld värt med ett badkar!

Nu har Patriks ledighet påbörjats och det är meningen att vi ska hinna med lite fix här hemma, samt umgås och ta vissa dagar som dom kommer. Känns skönt att tempot dras ner lite. En del julfix kvar, men ändå inte mycket...Har det mesta på det klara.

Kan inte Äntligen hemma komma hem till oss? Kanske riva vårt badrum snabbt och lätt sen snabbt renovera det till oss?

Det är tänkt att hallen på ovanvåningen ska bli klar nu under ledigheten. Golvet klart, men ett besvärligt tak att måla samt fixtapet upp och målning på det. Det är inget stort rum, men svårt att komma till....Hoppas på ett litet ryck där imorgon...
Jag sitter och pustar ut efter en dag på stan (af). Patrik och Ted fixade lite ärenden medans jag var på mötet.
Snön ligger kvar än.....men hoppas på MER!

 

v 30 & v 28 med Ted i magen ;)

Ska nu ta det såå lugnt och slumra framför tvn, hoppas att Teds kräkning innan nattedags inte är någon sjuka vi ska få! Håller mina tummar för att ingen här hemma kräker inatt!

♥ Lill vän


Veckans magbild V 27



På väg, dejtingtime ;) Ted förevigar sin mamma, pappa och lill i magen. Lilla Pytte!
Åh igår på bion så levde bebis rövare i magen. Högt så bebis sprallade runder som bara den i magen.
Idag efter middag hos Svärmor och Svärfar, Lussefirande och lussetåg så begav vi oss hem till finaste vännerna Erica & Andreas. Där visade lill i magen att h*n ville säga HEJ till Erica. Hon fick ett par riktiga sparkar!!! Ha ha ha, ja h*n kan!! Bebis känner nog igen Ericas röst! Det är jag helt säker på!
Vi kollade namn och ännu inte pojknamn som klickar direkt...Goda lussebullar hade fina Erica bakat!


Postat JULKORTEN IDAG MED, dom vi hade adress till! Undrar om man får några själv i år. Så mycket tid, energi och pengar man lägger sen får man inte många tillbaka. Detta året ska jag skriva ner alla vi får ifrån. Sen får alla dom nästa år! (Säger jag nu ja...tycker om att glädja med julkort)

Men jag får mer och mer ont i min ländrygg och det hugger till ordentligt emellanåt. När vi kom hem mätta och trötta för en stund sedan satte sig pojkarna för att spela tv spel och jag hoppade in i en HET dusch.
Hade så ont så det bedövade så skönt, jag skållade mig nästan, men det hjälpte. Hatar att ha så ont. Man blir gråtfärdig. Fick tabletter av Erica för halsbrännan, men inget är värre än denna rygg. Så less på det!
Nu sitter jag och kollar in mina boys och snön utanför som ligger så fint! Imorgon ska det åkas pulka och ledigheten för Patrik inleds!!




Bio & middag

med min underbara make var GREAT! Maten var fantastisk precis som han sagt, och servicen toppen. Mmmm...häligt att få det stekt när man tittade på. Vi åt och pratade om allt mellan himmel och jord. God dessert och nu var vi mätta. Hålla hand. Gick till bion och kallt var det!!!
Sköt att sjunka ner i en mjuk fotölj och se en film. New Mooon var bra!! Vi satt med våra snusklubbor och var så mätta så mycket popcorn blev det inte.
Mysig kväll på tu man hand, och skönt att sen komma hem och krypa ner under täcket och bara vara vi 2 <3


Idag vaknar jag till larmet jag ställt, vi kan ju sova i en evighet om jag inte ställer larmet. Uppe efter en glad nyhet!
GRATTIS Johanna & Patrik till er lilla flicka! Kul att hon är ute!

Så nu sitter jag och längtar efter vår bebis med....jag vil också föda....hm. Okej, fast inte just nu....vill vänta till i slutet på januari/februari..det passar bra. Ha ha..

Nu ska jag tända dettredje ljuset och dicka en kopp kaffe, 3:e advent och Lucia idag ju. Vi får sprida ljus någonstans idag!


Another day in paradise

Inte kan man väl sluta drömma?


En trevlig kväll igår med Svärmors goda lussebullar...idag var nog Ted HELT SLUT. Han fick bli väckt av sin mamma klockan (trilla inte av stolen nu) 11.30! Ja, jag fick väcka min sovande lille nalle då...
Förkyld och allmänt trött...Jag mår bra idag och ryggen den värker som den ska. Inget nytt utan bara något jag nog får leva med ett tag till. Hoppas att förlossningen knäcker ordentligt till i ryggen så jag blir bra. Man kan ju alltid hoppas.

Det ska renbäddas och så fort min lilleman vaknat till ska vi ta en promenad tänkte jag. Jag och mannen min ska vara barnlediga idag. Äta ute och gå på bio. Det ska bli mysigt att bara få vara vi 2.

Nu kommer min Pappa!!!


Igår natt födde jag

4 barn, välskapta och så underbara. Det blev tre flickor som vägde ca 2,5 kg allihopa och en pojke som vägde 500 gram mer. Lite större var han än flickorna....
Emily var med och doulade och bad mig krysta då jag skulle och Patrik höll min hand.
Det var häftigt och gjorde inte ont därav en bra dröm...
Vilken dröm det var!!

Igår fick Patrik vara hemma och ta över då jag kände att nu måste jag sätta mig, eller bara få andas ifred.
Ryggen gör så ont nu. Jag undrar hur det ska gå ju mer magen växer?
Bebisen sparkar på bra nu, hårt och pigg ofta.

Ted pysslade, väldigt mycket klippa klippa klippa nu..Han gjorde en julklapp till tomten. Tejpa tejpa och klippa liiiite till....ha ha ha..Gullungen!
Vi var ute och gick igår med Doris, hon kom och hälsade på hos oss. Skönt att ut och gå lite var dag, blev en prommis på 1 ½ timme för det gick inte så fort för mig. Fick sammandragningar. Jag vet inte om det var en sammandragning som gjorde ont, men en gjorde ont. Kände inte på magen genom jackan så jag vet inte riktigt, men ont gjorde det i uppförsbacken...
Skönt att komma hem och äta sen. Film på kvällen och jag spelade musik för bebisen då Patrik nattade Ted.


Satt och blundade för mig själv..

Bebis fick höra musik som jag spelar mycket nu..
Bon Jovi- Thank you for loving me
Sonja Alden- Välkommen hem

Oändlig är längtan...


Bebis kickade då jag spelade Queen!! Ha ha ha...

V 27 har vi med gått in i..


Fostret kan nu öppna sina ögon. Vi vet att fostret reagerar på ljus, men vi vet inte om det kan se något inne i livmodern.

Har du lagt på dig? Alla gravida kvinnor ska lägga på sig en del kilon, men hur mycket varierar. Mellan 7-18 kilo är vanligt. Det viktigaste är att viktökningen är någorlunda jämn, och att du inte går ner mycket i vikt. Läs mer om viktökning under graviditeten - hitta din BMI.

Det kan redan nu vara klokt att förbereda sig inför förlossningen genom att göra en lista över vem ni ska ringa till, efter den stora händelsen. Kanske har du börjat tänka så smått på vad du ska ha med dig till sjukhuset i form av kläder och toalettsaker också? Det kan vara klokt att packa en väska om förlossningen sätter igång och resan till sjukhus blir hektisk. Här får du tips på packning av väskan!

Många gravida kvinnor blir på detta stadium lätt andfådda. 

Fostrets längd: ca. 34 cm
Fostrets vikt: ca. 1050 g

Vad ska man ha i sin väska? Vilken väska ska jag ha? Än ska jag inte packa den, men eftersom Ted kom 6 v för tidigt och vi var helt oförberedda så vill jag kunna känna mig lugn...
Vem som tar Ted är redan löst, the one and only Erica ställer upp. Känner att det kommer gå bra. Ted tycker så mycket om sin Erica. Precis som jag!!! Så det allra viktigaste är klart..Vem som tar Ted.

Ibland när jag får sätta mig ner eller har ont så frågar Ted om jag mår bra...han blir orolig och säger...
- Ingen fara mamma!!

Nu sitter jag och längtar efter mina pojkar som är iväg idag...
Jag och fina Erica har varit ute och gått och skvallrat av oss lite. Underbara vän!
Kaffe och jag har gjort vanliga sysslor...dammsuga gör ont...men är ett nödvändigt ont...Just nu skulle det sitta fint med en "bärbar" dammsugare utan sladd och tungt att bära på.
Tog en varm dusch och nu tittar jag på förlossningskliniken. Man både fasar och längtar efter den dagen.



Snusan och jag <3

Ska bli mysigt ikväll med kalas för Svärmor! Hurra hurra för henne!!
Familjeträff, kusinerna och bus. Sen är det ju FREEEEEEDAG!!


vill inte mer

nej, idag tänkte jag så....flera gånger. Orkar inte må såhär dåligt....
Det är ju säkert inte så farligt, finns dom som har det värre...men det ÄR jobbigt.

Julens sånger var mysigt igår, 1 ½ timme gick och Ted blev nu rastlös...Headbangade i kyrkan och tillslut rätt in i kyrkbänken...(ni vet där man har kyrkoprogrammen?)..
Aj aj aj, men gråta skulle han inte, alla tittade ju efter smällen...eftersom det var tyst i kyrkan just vid detta ögonblick. Hem och somnade gott båda två, sen att jag vaknat 100 gånger inatt....det är en annan historia.
 
Idag och endast idag med skulle Ted vara på dagis och sen är han ledig till den 8 januari med pappa sin!
Jag gjorde det gamla vanliga hemma, sen valde jag att vila eftersom jag hade så ont i min rygg så jag grät nästan...Kunde inte sova rikigt, men vilade ryggen under ett varmt täcke..
En underbar flicka ringde och ville bjuda på kaffe. Ett erbjudande jag först tackade nej till, men ångrade mig efter nån minut...varför ska jag bara ligga och glo? Varför ska jag ligga här och ha ont? Nej, jag tog bilen hem till Ems där även Erica min var. Flickdejt! Pepparkakor, kaffe och crepes...Kattmys och fyr i brasan..

 

Hämta min lilleman efter att jag träffat min make i 10 minuter. Gissa om det ska bli skönt att ha honom hemma lite. Bortskämd jag vet, men det är så tomt här hemma utan honom då han jobbar kväll. Ser inte honom alls..
In till COOP och irrade runt efter färg till skötbordet, kände hur det mer och mer sökte mig och gjorde ont. Riktigt ont...Ingen j-vla färg heller. Men mat blev det, man ska inte handla mat som gravid och småhungrig!
Julskinka 2 hg fick följa med och färsk annanas...? Ska inte tala om vad mer jag kom ner i kundvagnen..
Välkomnas med kaffe hos Nana. Ted lycklig över att få leka med Rami. Dessa pojkar.
Skönt att få besöka en toa och få sitta ner lite. Tjit jag vet, väger inte 100 kg och är fem meter bred...men 7 kgs mer vikt än vanligt det känns.
Kände hur det spände och spände, hela tiden...fick en riktig KICK av bebisen. En sådan kick har jag inte fått känna innan. WOW! Alla skulle känna bebis ;)
 

KLART ATT bebis sade HEJ till publiken!
Men att jag mådde skit av detta....hm. Inget man tänker på då bebis sprallar precis.

Efter att blivit klappad på magen och fikat med massa goooooda hemmabakta kakor ville jag bara teleportera mig till MIN soffa. Ville inte köra en meter..
Men fick tacka för gott kaffe och god fika och sätta mig i bilen, mörkt och brumma hemåt.
Kände hur jag fick svårt att andas och sammandragningar ofta. Ont i ryggen och tårarna kom, mådde illa och var svimfärdig. Ja, ville bara stanna bilen och tiden. DÅ VILLE JAG INTE MER. Med en liten 4 ½ årig kille i bilen var det bara att brumma vidare annars hade han nog undrat vad mamma höll på med...
Tårarna rann och jag var tvungen att ringa Patrik. Vet inte om det var en panikattack, eller vad f-n rent ut sagt det handlade om..
Patrik fick bli hämtad och jag vet inte varför jag grät som en kossa? Han var orolig och jag grät. Sen bölade jag ännu mer och nu bölar jag för att ja har bölat.
Ge dig ditt gravida vrak.
Så mycket känslor och detta med att ha ont skrämmer mig lite. Ryggen är inte skönt att ha ont i...sen att få svårt att andas, knäppte upp jacka och kläder...fick hålla ut BHn eftersom den är för litemn, hoppsan redan i 7:e månaden snart och fortfarande inte köpt en ny. Den spände och jag immade igen rutan på bilen...
Skönt att komma hem och kunna hoppa in i duschen direkt. Min älskade make tog över. Inget snack om saken. Känns så bra! Sedan dess har bebis varit vaken och gör sina volter i magen. Jag har NU FÅNGAT DETTA PÅ FILM MED. När Bebis gör sina konster! Patrik har hjälpt mig med maten och eldat, nattat Ted och nu sitter han och smaskar på godis...Jag är nog sugen på min juice. Trött, men kan inte sova....detta jävla prasslande..smaskande...argh...
Han fick precis en tillsägelse att hälla upp i en skål...
Jag blir fan knäpp.



Att försöka slappna av en kväll som denna, hm. Legat i denna posen och filmat magen och försökt att slappna av, men om man legat stilla i 20 minuter så ska det spänna ändå. Hur ska man kunna slappna av då?

 Jag hatar lögner och att ljuga folk rätt upp i ansiktet. Vet inte om jag brusar upp för lätt och det gör att bebis vill visa mamma att lugna ner sig lite?
Det ska jag fortsätta med att göra nu i samma pose som ovan....

Julens sånger

Underbara December månad!

Idag har det varit vänninetjöt! Hihi...
Nu så sitter jag och Ted i väntan på att åka till kyrkan. Julens sånger ikväll i Vittsjö Kyrka. Vilka underbara minnen man har från denna fina kyrka!







YES! Jag fick min man!!!!

Denna dagen är förutom Teds födelse den underbaraste dagen i mitt liv <3
Dagen då jag blev Fru till min make! Jag kan inte få nog av alla fina bilder från vår dag, och drömmer mig dagligen tillbaka...

Bebis sprallar på för fullt nu i magen. Och ikväll ska bebis få vara i kyrkan för första gången. Magiskt med kyrkan.
Förmodligen den kyrkan h*n ska döpas i.

v 27 med Ted i magen


Jag känner mer och mer att bebis blir större. Sparkarna blir hårdare och fler. Mysigt! Bebis är som mest vaken på kvällarna, men säger alltid "Godmorgon" med till mamma sin.
Går in i vecka 27 på torsdag och då fångade vi även Teds rörelser utanpå magen. Bäst att ha kameran framme då! Måste fångadet på bild snart. Igårkväll när jag lagt mig sprallade det massa, men orkade inte springa ner igen och ta kameran. Hoppas på en riktig filmkamera snart! Vår från 2004 vill inte mer...

Denna veckan med Ted så hade jag fått ett streck på magen och ännu inget på denna bebismagen...Men har halsbränna...ha ha ha...Ändå tror jag att vi får en pojke...Fast denna graviditeten inte är ett dugg likt den andra...eller jo..Svettiga fingertoppar har jag med nu, precis som med Ted!

Bebis är vaken och jag ska piffa till mig lite, Ted kollar film och efter Julsångerna kommer vi nog somna gott båda två.....om nu bebis låter mamma sin sova?

100 dagar

om 100 dagar så kommer DU! 



Uträkning utgår från dagens datum: Mån 7 dec 2009.

Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kan inte fatta vart tiden tar vägen? Denna graviditeten går så fort. Snart är väll julen över och vi ropar "Gott nytt år"...JISSES!

Om 100 dagar (även om man vet att det är fåtal som föds på BF) så får vi träffa dig!
Jag slipper halsbrännan på kvällarna och junkmåendet (ja, kallar inte detta att må illa...kallar det junk)
Vi får sömnlösa nätter, men ännu mer kärlek.
Vad jag längtar efter bebis nu!!

Just nu så är bebis vaken! Måste fånga det på film snart när det sparkar i magen!
H*n vet att mamma ska gå och sova nu, eller?
För det ska jag....kanske drömmanågot kul inatt för en gångs skull? Ha ha ha..

Natt natt


Andra advent är förbi

detta året med! Snart julafton!

Helgen har varit mysig! Lördagkväll och vi bara mös och tog igen förlorad tid.
Söndag var det förmiddagspromenad, härligt. Alla tre, bra att få med mannen ut. Men ska han börja träna så...
Kommer hem och gör PEPPARKAKSHUS och marsipanfigurer, samt doppar i choklad.
   
Mina underbara lussebullar, min julkola och min make och jag i fredags <3

Tänk vad du kan få mig att må bra!!!!!

   

   

 

Smälta socker, kladda på, kladdigt, varmt, kul, spännande....
Montera, går isönder, montera igen...sen kom det roliga! PIMPA VÅRT HUS ;)
Ted hjälpte till och han rullade även marsipanbollar och doppade i smält choklad. Patrik visade sin konstnärliga sida och gjorde en julgris och en tomte till vårt Pepparkakshus.
Sen passade jag på att ta JULKORT på Ted efter allt bak! Så fina bilder på vår lille kille, sista året han är ensam på bilderna!!



Han är helt underbar vår lille kille!

 

PUSS PÅ LILLEBROR/SYSTER!!!

Kvällen spenderades inne i HLM på Kung Fu Gardering...


Underbar helg med prommisar, ankmatning och bak och pynt såklart! Andra ljuset nu tänt och tiden tickar på..

Idag tog jag min vanliga morgonpromenad efter att Ted lämnats på dagis, gjort julkort på lilleman och kalendrar och gjorda och beställda. Nu ska jag och Erica min koka knäck!!!
Dessa goda gottingar!!! MMMMMMM

Lussebullar till max, längtar efter

ROCK! Jag längtar så jag spricker till en grym rockkonsert!!!!

Några jag skulle vilja se...

Queen (Tyvärr finns inte Den underbara Freddie Mercury kvar hos oss)
Kiss
Scorpions
Helloween
Bon Jovi
Bryan Adams
Metallica (the old stuff)
Meatloaf
Volbeat
Alla 80 tals rock band som ÄR ROCK!!
Roxette (inte rock, men dom är sååå bra)

Gud så många grymma band/sångare/sångerskor det finns!!!
Kiss spelar ju i sommar, vill dit....får ordna biljetter och nanny redan kanske?

Dagen har gått i baktecken som vanligt @ my place.
Idag blev det dubbel sats lussekatter. Mmmm, goda blev dom!
Besök av Ems & Ica med småflickor, myspys. Sen blev det misslyckade knäck...kokade för lite tyvärr...well well kan inte lyckas var gång.
Bebis har nanat mycket idag...men nu så! Spelade musik i bilen på väg hem då vaknade BEBIS! YES ROCK MAMMA ROCK...

Väl hemma Julkalendern och IDOL. Hänförd av Eriks "Run to the Hills". WOW, nu längtar jag grymt mycket mer efter Rock!!!

Nu eftersom Ted somnat ska jag se en film...


Julkola is the shit

Oh yes!

Välkommen vecka 26 IDAG!

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt (31 cm med benen) och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Ännu en vecka har gått förbi. Känns ofattbart!!
Jag mår som innan, inte superbra och inte superdåligt heller. Till och från mående.

Idag har jag och min lilleman varit lediga, och det har vi verkligen varit. Inte gjort mycket mer än det gamla vanliga. På kvällen var det pepparkaksbak hos Pappa min och Katja. Pappa hade gjort egen deg!!
Ted fick besök av tomten idag,så lägligt för han fick sina Pippi pepparkaksformar.
 



Avgudar dessa små knubbiga händer och fingrar ;)

  

 

 

Den härliga julkulan min!
Idag känner jag mig inte så vacker...ha ha. Hoppas på en bättre dag imorgon?!
Kommer hem efter ett lyckat bak. Tack Pappa & Katja <3 Mysigt!
Julkalendern och nu har jag gjort julkola, den ska svalna och stelna sen ska dessa goda kolor in i papper. Mmmm..This is the shit, jag looooovar. Så sjukt gott så man vet inte var man ska bli av bara. Idag skiter jag i mina kilon, jag ska äta julkola och titta på en film.

Oj stelnat nu och ska klippas i lagom fina bitar, sen rullas in i papper.
JAG LOVAR! Gud vad GODA DOM BLEV!!!!!!


Jul i stugan

Känner en doft av jul och det är underbart!

Idag vaknade jag och det var vitt ute. Så vackert! Ted fick mysa ner i soffan och titta på julkalendern. Frukost och lilleman ville mysa vidare under täcket, men dagis idag med ju.
Kallt ute, -4...men suck så fint ute. Skrapa rutor och köra i en dimmig bil till dagis.
IMORGON SKA VI MYSA LILLEMAN!
Jag körde hem och begav mig genast ut för en det dagliga promenaden, härligt och kallt. Efter en stund fick man upp värmen och det var rikigt friskt och skönt. 40 minuter och sen en varm kopp kaffe i soffan.
En stund vid datorn och sen skuttade jag ner i källaren för att slänga i en maskin tvätt och sen fortsatte jag där jag slutade igår...SLÅ IN JULKLAPPAR. Nu är alla jag kan slå in nu inslagna...Många!
Rimmat och hittat lite roliga på nätet men rimma själv måste man göra det. Man kan få inspiration!
Härligt att se alla klappar! Nästa år har vi en liten till att köpa klappar till.


Jag tycker det är så fint med dessa gammaldags papper, snören och stämpel. Men i år kör jag på (än så länge) 7 olika sorters julklappspapper och snören i guld och silver. Har små klistermärken för att pimpa upp klapparna.
Åh vad det är mysigt! Tiden gick och vips så var klockan 10:30, klar och nu kan jag unna mig Våra Bästa år!
Satt och grät till serien idag. Stackars Bo & Hope. Suck. Denna serie. Ibland kan det gå veckor, månader innan jag ser den...men imorgon vill jag se det igen. Så spännande..
Efter att jag suttit och snorat för mig själv kom jag på att imorgon är det en ny grav.vecka. OJ! Vart tar tiden vägen? Ska snart hämta min lille kille, en clementin först. Sen ska vi laga mat och vänta hem Patrik.

Välkommen December

En månad som jag bara älskar!
JUL, Pynt, knäck, julkola, lussebullar, pepparkakor, fint, ljus, värme, slingor, gran, stjärnor, granris, lyktor, snögubbar, tomtar, lucia, julklappar, stämning, tomtegröt, julbord, julmusik......kan fortsätta i en evighet...

Idag var det chokladkalenderöppning på morgonen med Ted sen frukost i soffan. Nu är min lille kille på dagis, bilen på verkstad och jag har gått min 40 minuters promenad. Känner mig ganska så nöjd med tillvaron. Inväntar Erica för vi ska till Emily och äta frukost idag. Gott med frallor! Älskade Tina sitter på planet till Frankrike nu. Känns skumt. Sovit dåligt inatt pga en bebis som gav sin mamma illamående. Ville småäta, men enligt vågen vill jag ta det lugnt med detta kvällsätande. Fick bli en banan sen så! Efter många vridningar i sängen lyckades jag somna gott. Antar att jag var lite uppspelt efter UL...
Kan inte sluta tänka på den lille/a som rör sig i magen hela tiden.


RSS 2.0