Bagare

Idag.

 

Jag vet inte vad jag ska döpa dom till? Ett helt eget LCHF recept! Knep och knåp. Då går det!

Ja, jag är helt slut efter denna dagen. Jag ger mig själv så mycket att göra med så jag får väll skylla mig själv lite.(Jag menar varför baka? Jo jag kom ju på att jag erbjudit mig att baka något till fikat till vår avlslutning imorgon på utbildningen) En ruskigt tidig morgon idag och trötta små kids. men ack så duktiga. En dag på jobbet och ska raska promenader. Hämta dom små, handla mat och bara det är ju ett företag. Ha ha.

Väl hemma så ska självklart inte Lias och det och Ted inte det....och sedan är det igång. Hu.

Jag har funderat, jag tror nog att detta med maten (tex) måste sättas hårt mot hårt. Detta serveras och så är det. Vi sitter ner och och äter tillsammans. Oftast när vi kommer hem är Lias och även Ted vrålhungriga. Men det som bjuds och lagas är inte alltid uppskattat. Det gäller verkligen att vara föreberedd och ge klara besked till dom små. Har inte tid med tjafs eller ork. Tyvärr blev detta en lite mindre rolig sådärensamståendemammakväll. Med en del tjafs och då mestadels ska jag säga från den lille sorken som är envisare än en åsna.

När mina små Troll somnat tränade jag lite, sedan efter dusch pappersarbete och ditt och datt. NU är det bra för idag. Nu landar eller snarare trillar mamman i sängen. 


Fyra

Fina.
Jag är så enormt tacksam över att jag har så fina människor i mitt liv.


Tina

Vad vore jag utan dig?

Barnen anlände igår, nu rusar tiden iväg sådär igen. Redan onsdag imorgon!
Dagen har bestått av utbildning hela dagen. Både teori och praktik....
Sedan hämta hem två trötta Sorkar...
Jag gjorde köttbullar och Ted skrattade..
- Mamma, är DET köttbullar?
- Eum....ja....:)
- Åhhhh så fina (läs ironi)
- Åh, inte som Pappas i formen men dom är säkert goda....
Kan berätta att Ted gillade dom skarpt. Jag lär mig.....(så kass på matlagning men det tar sig).
Vi spelade och kramades. Sedan kom min Tina och "vaktade" barnen så jag fick köra och Spinna. (eum....begär)
Jag tänkte testa alla Gym och sedan välja. Jag är kräsen. Ett roligt pass, hon var duktig och musiken helt ok. Dock inte mixat pass. Tyvärr var lokalerna inte alls i Frökens smak....
Väl hemma busar Sorkarna med Tina!
Älskade! Tack!
Vi fick sedan mys i soffan och två sagor. Barnen sover och det ska nog Mor i huset med göra....


:)

Inga kommentarer.


Vi har det

Bara mys idag.


Nothing Else

Matters....by Simon :)


Ta med känslan hem

Åh, jag hittade på något med min stackars nacke i morse. Jag tror tempen visade på över -17. Jag hade lite värk i nacken. Kanske hade jag sovit i yoga ställning inatt inte vet jag. Men efter en hastig rörelse i kylan så fick jag ont. Smärtan blev bara värre och värre. Genomled smärta hela dagen på jobbet. Men fina Ssk kollega Ann gav mig lite smärtlindring.
Jag cyklade hem och skickade iväg min spinningcykel (som höll i 2 v ). Sedan tittade jag genom post, slök ännu mer kaffe och sedan på cykeln igen. Det blev en runda till Elgifanten. Med hem fick ett PS3 flytta in hos mig. Tog ett litet tag innan jag fått rätt på "alla" sladdar...ha ha. Ja, jag ska vara helt ärlig. Jag skrattade åt mig själv! Din dumma dummer. Men...det blev kopplat och nu såhär i efterhand kan jag ju hålla med om att sladdar inte är farliga. Dom behöver TID. Som så mycket annat!
Sedan trotsade jag den bitande kylan och gick min timmes PW. In in in i värmen på Hemmakväll, jag tog med känslan hem. Triss i filmer...ett varm dusch. Lite Toro i gladiatorerna sedan ska jag krypa ner och heala nacken med en film som sällskap.


Säger

Natt natt Torsdag.


Triss plus en

Flickor idag. Hela dagen. Vi.


Next to me

Morgon\förmiddag här.


Tiden går ändå

Ledig dag. En nästan oskriven dag blev full. Full av sådant jag behövde/kände för att göra. Förutom mycket promenader, sovmorgon och morgonkaffe länge....
Ett besök hos Farmor & Farfar och en snabb kopp kaffe. Besök och besökte Tina min. En sväng till Jysk med Lillan och minsann en ryamatta till vardagsrummet nu, även skohylla. Lite och lite tar det form. Mitt och barnens hem. Känns mindre och mindre naket. Mattan är gosig att gå på. Både Tina och Lillan på kaffe. Flickprat...
Sedan gick jag mot loppisen. Kände att idag kan jag fynda. Blev några små söta skålar... Vidare till lägenheten igen...trodde jag glömt släcka ljuset. Men det visade sig att jag släckt det. Bara att traska ut igen. Lite ärenden igen, benen röra på sig igen. Väl tillbaka kunde jag inte mer än titta igenom post....dona lite sedan ut igen. Sista gången nu då!
Ja, jag har fyndat idag, träffat vänner och familj...
Sedan ett varmt bad..tv och kaffe med grädde....


Bulletproof

Det känns som om jag bär en skottsäker väst.

 

Jag tror att den där västen är ganska så bra att ha. Speciellt vissa stunder..Jag är tacksam för att jag har den västen och orkar med. Så många som inte orkar, som gör tvärtemot. Som går med sin känsla och inte lyssnar till förnuftet.

Gråter gör jag som aldrig förr, men sedan tårarna dalat ner så känns det bättre. Det hjälper att släppa ut sina känslor och inte stänga inne dom.

Jag tänker även på hur mycket/många jag är tacksam för att ha i mitt liv. Istället för att tänka hur det kunde blivit. Detta jag skriver nu får jag själv tänka på. Blev det flummigt nu?


So it's sunday

Ja....söndagen här....
Igår skrev jag...."redan lördag"...idag skriver jag redan söndag...

 

Sköna söndag med härlig lugn morgon, så som en söndagsförmiddag ska vara. Besök och bus. Våfflor och kaffe i mängder. En titt på snön ute, vi frös. Tvättat, lukar gott. Nybadade barn, luktar ännu mer gott. Härliga ungar, tv stund, saga...somnar gott.


Lördagsgotte

Åh! Redan lördag!!!!!


Var är Tumnus?

Från den underbara kvällspromenaden igår. Visst ser det ut som Narnia?
Åh, var är min Häxan och Lejonet film?


Hot head & Bash

Skylander spel för tillfället....
Idag har jag minsann varit ledig!

 

Idag var det endast skola för Ted som gällde. En både arg och ledsen kille jag släppte av i morse. Han trodde/fick för sig att jag tagigt ledigt för att bara vara med Lias. Åh, så är ju inte fallet. Jag jobbar ju inte som jag gör med kvällar och helger och därav ledig någon dag mitt i veckan (iallfall då jag har barnen). Men detta kunde inte Ted förstå. Körde sedan ut till Erica min som jag inte träffat sedan långt innan jul. Fy skäms på oss! Men gissa om vi hade mycket att prata om! Lias och Milia lekte så fint och mammorna spelade Alfapet. Självklart vann vassa Erica med nästan 40 poäng. Sedan var det dags att hämta Ted och en gladare Ted nu. Dock fortfarande avundsjuk för att lias fått vara med mamma hela förmiddagen. Ja, jag tror aldrig att man kan vara tillräcklig för alla. Vi hade en mysig eftermiddagen och testade ännu ett recept från Katrins bakbok. LCHF kladdkaka. Den blev poulär hos Ted men Lias sköt bort tallriken....ha ha. Senare på eftermiddagen kom Farmor och Farfar. Jag lämnade Puman hos min lillebror Luc....En promenad till hemmet igen. Vi fikade och Ted fick sig ett litet utbrott och sedan var det Lias tur. Hu....inte lätt att vara mamma alltid. Det är ju så att det är inte alltid barnen förstår att man (jag) bara vill väl. I vilket fall som helst så lade även det sig med.....Sedan var det två glada småtroll igen och allt som bortblåst. Tiden med dom går fort. Rysligt fort.

Puman går som en klocka igen och det är fröjd att köra henne igen. Känns som en ny bil! Åh, lillebror vad du är duktig. Blev en fin service på henne med! Den bästa som mekat med henne. GULD VÄRT!

Lias somnade gott i vagnen under kvällspromenaden, åh såg så myisgt ut att sova där inburrad i vagnen. Ted fick mamma sedan en stund för sig själv med Törnrosa saga och somnade gott. Lilla Farmor strök upp mina gardiner och Farfar kom med spik och skruv till mig. Sedan försökte vi laga min NYA spinningcykel utan resultat. Gissa om jag blev snopen då pedalen bara trillade av igår under mitt pass? Sketrädd och förbannad! Idag ännu mer sur och grinig för att en cykel som är två veckor ska gå isönder. Sedan har jag inte trivts med den heller. Den känns inte rätt och det är viktigare än vad man tror.Bara att ringa leverantören imorgon....Så inget cyklande ikväll och jag som nu haft i rutin i två veckor att cykla var dag. Åh!!!!

Varför jag köpte den? Jo....veckorna jag har mina små hinner inte träningen få så mycket plats...Därav har jag valt att köpa en cykel för att kunna träna då trollen somnat. Så länge varade det. Jag ska tjura vidare lite....

Fin dag, bra dag och snart slut redan... 


Femton minus

Ännu en dag har snart passerat.


Hallå bilen?

Tänk så mysigt att se en liten komma tultandes (okej han tultar inte men...) nyvaken.
- Mamma!!!!
Dagen kunde inte börja bättre. Goa ungar som gjorde morgonen lekande lätt. Trots att vi klockan 6 på morgonen skottade fram bilen så var det med leende på läpparna.
Lias var arg som ett bi vid lämning idag. Hörde att han tystnade direkt efter att jag slutat visa mig. Kan det må vara en liten protest? Jo...kan det och är det. Sanslöst vad man känner sina barn väl. Arbetsdagen flöt på och jag tänkte på att idag ska jag få hämta dom!
Gissa om det var två glada barn? Åh!
Lias kom rusandes in i mammas famn. Bilresa mot nya hemmet och trots trötthet med glatt humör. Barnen kollade Per Morbergs kockande och jag kockade LCHF gratäng i köket. Min Lillasyster kom och kvällen kunde nu börja. Hade det så mysigt! Ted somnade på soffan och sover där än. Han är för stor att bära till sängen nu. Lias somnade efter lite protester och sedan var det Stora och Lillasyster time.
Tiden rusade iväg! Men nu kan vi ju gå till varandra Sis!
Känns som att mer och mer faller på plats även om det kommer ta tid. Fin kväll med Syster men vad vi pratat om är bakom lykta dörrar. Ha ha! Glad att jag har dig igen.

Sedan mailet, åh! Tänk vilken dröm! Men so far en liten hemlis jag behåller för endast två personer än.....kan det vara ödet?


Här hos mig

Morgonen...dagen kan börja.


Punkt


Här bor en kärring

Lite tantvarning...


Räknar sekunderna

SNART KOMMER MINA SMÅ! Snart ska jag få krama om mina älskade Troll!
 

Grus i ögonen

Oj så lite jag sovit inatt. Så otroligt svårt att somna och vaknat hundra gånger känns det som. Den mest vakna natten på länge. Jag som redan tyckte jag sov knepigt. Vet faktiskt inte varför just inatt? Klart att jag börjar grubbla på det nu! Har sovit jour innan och då somnade jag ganska så direkt och sov hela natten. Så tror inte på att det skulle vara pga detta. Som vanligt ska jag analysera och fundera, varför?


Woman in black

Vad jag trivs på mina extrajobb! Nästan oförskämt bra! Woman in black var ruggig och bra!

Jag snusade till lite över 9 idag. Klickade igång kaffet, kaffet nere och körde en timme på min cykel. Sedan försvann tiden. Jag är nog allt lite omständig....Jobb ringde, jag tackar jag. Klart! Kan jag så kan jag och sorry jag känner inte alls för att "gå ut" nu eller något annat som innebär massa folk. Jag har nog med att förklara och svara på frågor just nu..det kommer då jag kan roa mig och ha ork att säga "nej".
Sedan har eftermiddagen och kvällen spenderats med jobb på behandlingshemmet och sovande jour här inatt. Som sagt, trivs utomordentligt bra!
På jobbfronten går det som sagt bra...
Men saknaden är jobbig. Saknaden efter mina små och andra som snurrar runt i mitt huvud. Efter vännerna som jag hinner träffa för sällan och ågren över detta. Över den inre stressen att inte hinna med, men just nu precis hinna med och orka med sig själv.

Det kommer bättre tider. För oss alla. Det jobbiga tar sin tid för att sedan kanske med mina förhoppningar att bli något bättre!
Jag ser fram emot och längtar efter bättre, ljusa och glada tider!


Ska det blir kallt nu igen?

 
Ska det nu bli kallt igen? Jag längtar så mycket efter värme nu. Våren och alla knoppar. Gör jag alltid vid denna tiden på året. Snön sägs komma till helgen och det ser jag inte fram emot. Skrapa rutor nästa vecka då vi ska upp tidigt jag och barnen, frysa och alla kläder som ska på. Nej....nu vill jag ha värme. Jag blundar och tänker mig tillbaka till Santorini och den ljuva värmen som kysste kinderna var morgon.
Fick minsann en liten sovmorgon idag, idag ringde klockan vid sextiden men det larmet stängde jag av. Jag brukar ställa larm ändå bara för att kunna stänga av det och somna om igen. På förmiddagen kom vaktmästaren här och mycket blev gjort. Jag har uträttat ärenden och snabbstädat lägemheten. Inte för att det blir så mycket att städa när jag är ensam. Jag ska ska strax bege mig till en kväll på jobbet och det blir en lång promenad innan. Cyklen kan jag inte använda nu då en dusch innan jobbb inte är möjlig. Silikon som ska torka runt badkaret...

Planering

Halva veckan snart gått. Håll ut och försök att "njut".
 
Tidigt idag med, men imorgon imorgon är det kvällsjobb på schemat och då ska jag unna mig (tror jag) sovmorgon.
Efter jobb och en dag som gått relativt fort uträttade jag lite ärenden, väl "hemma" var Mojja där. Kaffet på och massa tjöt. Sedan lagades det kvällsmat. Idag bjöd jag på LCHF Plättar med vispad grädde. Jisses så gott det var! Tiden gick så fort, dags att slänga ihopa en kaka innan Pappa kommer och hämtar Mojja?
Det blev Katrins LCHF Chokladbollar. Åh så goda dom med och Pappa som är en gottegris tyckte dom var mycket goda. Mixer önskas till mitt hushåll för att hacka nötter är inte kul och jag tröttnar fort så nötbitarna var väll lite för stora för min smak men uppskattades av andra. Kaffe och sedan for mina "gäster" hem. Dags för en timme på cyklen, slänga sig i duschen och sedan komma på att jag måste byta tvätt tid då jag ska jobba då jag planerat att tvätta. När det var gjort och sista som skulle bäras ner i förrådet gjort så har jag "arbetat" hemifrån. Var ett tag sedan jag jobbade med detta men jag hoppas på bra respons och på en erfarenhet rikare...
Klockan är redan 22 snart och kanske dags att relaxa lite iallafall...
 

Sida för sida

Lever vi våra liv.
Idag är jag tacksam för mina dubbelpass. Idag börjar det bli jobbigt...
Förutom det...ett pass på cykeln...hur tokig får man bli? Allt för att somna så fort det bara går. Ny dag snart...


Sluta

"Stop being afraid of what could go wrong and start being positive about what could go right"
 
Tjolahopp och ny vecka, vecka två detta året tjugohundratretton och detta måtte väll bli ett sjuhelvetes bra år?
Jag snoozade med gott samvete då jag medvetet ställt fyra larm. Sedan tog en morgonpromenad till jobbet. Även idag träffat något som jag lustigt nog skrev om i morse som kändes så sädär, oj wow. Tänk vad vägar kan mötas? Jag håller verkligen tummarna för det som pratats om idag. Tänk om jag kunde ha det att se fram emot. Hade ju varit så himla kul! Ja, A jag håller mina tummar.
Dagen har gått i rusande fart och det känns så skönt, tre dagars ledighet räckte för mig tack. Då har jag ändå flyttat med. Kommer hem och kan hoppa upp och köra mitt pass, slänger ihopa mitt LCHF bröd och kokar ägg. Spara tid, ja hoppar in i duschen medan brödet gräddas. Jag sitter och läser reklamblad (ja så trist) och fyller i ännu mer papper. Vad mycket pappersarbete det är med att flytta och kostar gör det med. Men...men.
Farfar och Lillebror kommer upp och säger hej och Farmor har packat ihopa ännu mer lite "bra ha" saker till sitt lilla barnbarn. Nu sitter jag här och funderar på att ta en kvällswalk så jag kan sitta stilla i soffan sen.Ska nog sluka kaffet (för det blir det mycket av...storkonsument) och sedan gå ut och traska lite....
 
Pratat och sagt natt natt till barnen, Ted sover redan sedan en timme tillbaka. Haft många nätter nu med dålig sömn. Har vi nog alla fyra just nu. Men....det blir bättre och det ska bli bättre!
Saknar er, så enormt mycket! Hoppas ni kommer och hälsar på mamma i veckan ;)
 
 
 
 

Personer

Möter vi var dag. Vissa minns vi. Somliga fastnar inte på näthinnan.

Andra kan vi omöjligt glömma....


Besök i tvättstuga

Inatt sov jag dåligt igen, men fick sova ut lite. Kan vara ovanligt att få koppla av. Därav inte kunna. Farmor och Farfar har varit här hela dagen. Vi har tvättat, lilla Farmor hade större saker att tvätta och klart jag hjälper henne. Fått lås till mitt förråd och burit ner diverse saker som inte behöver stå i lägenheten. Lagat middag och varit och handlat. Bjudit på LCHF Kakorna och det var uppskattat. Lite gardiner uppe och nyss kommit in igen efter en promenad. Sitter med en kopp ingefärsthe och undrar vad tvn ska bjuda på ikväll?


Tuffare än jag

Kunnat föreställa mig.

Det är verkligen sanslöst. Har aldrig någonsin varit med om något tuffare (förutom då barnen varit sjuka och inlagda på sjukhus). Detta humöret som svänger som en bergochdalbana. Det går på två sekunder så förändras skratt till gråt. Inte lite gråt, floder sedan ler jag och tänker jaha. Okej. Det är sjukt, en kosntig känsla jag har. Ena stunden så känner jag att allt ska bli bra. I nästa tänker jag...hur i hela friden ska detta gå?

Jag tyckte tystheten var skön i ca två timmar. Efter mitt spinningpass och dusch kokte jag ett ägg och lite makrill till det. (Min kvällsmat, orka laga mat till sig själv?) Sedan satt jag här. Jaha, nu då?

Nej, ge dig nu Johanna. Kom igen! Jag satte på min löparskorna (nej jag sprang inte) och traskade till Maxi (visst fem minuter till Kvantum men avskyr att handla där redan). Måste bjuda farmor på något imorgon ju. Införskaffade osötat Jordnötssmör och jordnötter. Traskade hem med musik i öronen. Hem och lämnade varorna....Sedan hem till min "granne" och bästa vän Tina. Jisses två minuter till varandra nu! Vi drack en kopp kaffe och pratade så som bara vi kan.Efter ett litet lyft från en kär vän så traskade jag "hem" (jag med " för ännu känns detta inte som hemma). Jaha, dags att baka. På med TV och "Sagan om de två tornen i bakgrunden". Såklart! Älskar dessa filmerna! Töntigt? Nej!! Smälte mörk choklad och värmde jordnötssmör med jordnötter enligt Katrins recept. Katja ringde mitt i baket. Jaha, slutade med ett långt samtal och brända nötter. ha ha. Så gulligt att ringa och kolla hur min första kväll var. Min första kväll ensam i lägenheten. Pappa ville med prata. Åh, jag är bortskämd kom jag på. Hur många som bryr sig. NI ÄR ALLA GULD VÄRDA. Vet inte hur jag ska kunna tacka er nog, mer än att finnas där för er då NI behöver mig.Mojja hörde av sig idag...Nana skickar ett hjärta som värmer mitt hjärta......

Det blev LCHF kakor. Eller jag vet inte. Står i frysen....Jag tittar å bilder, tvn på i bakgrunden och musik på datorn. "Ruby" med Skaburbian Collective.....Lyssna på den. Så bra! Kan inte sluta lyssna på den.... 

Att vara ledig såhär länge var ett tag sedan sist. TRE dagar. Herrejisses, det var ett tag sedan. Känns som en vecka. Fått så otroligt mycket gjort och ännu en dag imorgon. Planer för den finns, jag går oftast inte planlös en hel dag men tycker det är ganska så kul att vara impulsiv..Vi får väll se....  


Timmarna gick fort

Så fort!

Jag vaknar först. Klickar igång kaffet, glömmer att jag bor i en lägenhet och hoppas att ingen var vaken eller såg mitt lilla misstag. Ted kommer smygandes, sätter igång sitt Skylanders. Vi sitter i soffan, hör att det rör sig i mitt sovrum. Ja, för Lias vaknade inatt. Han stod och skrek i deras dörröppning så han fick sova hos Mor sin resten av natten. Båda barnen vakna och så även Moren. Inte länge till sedan anlände Nana med sina tre gossar. Fullt ös och sedan kom Pappa och Katja på besök. Så många gäster och lycka till önskningar...Men tiden går fort. Så fort.


Finaste sällskapet!

Nu är dom här! Sedan i eftermiddags...Vår första kväll tillsammans i lägenheten. Vad hittade vi på?

Vi byggde lego, spelade Skylanders Giants och Yatzy. Vi lagade/bakade Oopsies och tände ljus. Barnen fick sitt gotte och King Kong tittade vi på. Lias somnade i mammas famn. Ted och jag spelade Skylanders till midnatt....


Som jag umgås.

Tack bröder, Mojja, Pappa, Kristin och Patrik för flytthjälp! Hela em och kväll. Mojja förberett mat och bröderna och Pappa slet som djur med allt som skulle bäras. Kristin och lillebror Lucas fick mig att skratta. Ni är fina!!!

Nu går jag "hem" från jobbet. Går....till min nya bostad. Kan inte fatta detta alls. Allt gick så snabbt nu även om vi visste detta. Jag tror inte att man kan vara nog så förberedd. Inte en chans att man kan det. För detta är mycket märkligt vill jag lova.


Morgonen kom

Med sällskap av Mojjan.


Sista första oj oj

Sista natten är spenderad i huset. Åh!
Älskade Tomtehuset. Hur kommer det att gå?

På väg in för att jobba en stund och sedan flexar jag ut för idag har jag den där bak full.....


Tjugohundratretton

Året har startat.


RSS 2.0