Another Year Has Gone By1,8 kilo kylling Boom!

Kunde icke sova. Tankarna far. 
Vad gör man då? Jo. Man drar ut på en spontan Morgoncardio i en timme. Friskt och skönt. Sedan boom in med 1.8 kg kylling i ugnen. Prepp prepp. Kaffe & Lovely Havregrynsgröt på det. Killarna snusar gott. Hopp hopp. 


Sista måndagen 2014

Ja. Året lider mot sitt slut. Sista veckan och i helgen inleder vi 2015. Detta gör jag med mina små i år. Detta året är det vi som pangar och skålar! 

Idag tog jag beslutet att städa ut Julen. Granen vill inte stå. Den är för tung helt enkelt. Så allt åkte ner och det känns så nytt och ljust här. Bra att inleda året så ju. Nya tag. Rev av ett benpass idag. Sen har jag gjort min första Kaliper mätning. Oj oj. Tänk vad siffror kan få en ännu mer taggad och beslutsam. Känns bra att ha det gjort. Även om det bara är siffror så är det och mina formcheckar en vägledning. 
En kall prommis och rena alla tre. Blir Disney Infinity ikväll tror jag...

Kylling Hjärta Ris

 
Det är bara på det igen.
En natt gick och jag märkte skillnad ja.
Inte för att jag hällt i mig massa onyttigheter trots ej diet men oj oj oj vad det känns ändå. Kan det vara Julens sockerkickar som går ur kroppen? För oj vad trött jag var hela natten.
Sleepmode on the way kan jag lova. Men det känns skönt så skönt att vara på det igen.Deff start

Boom! Idag!!! 
Då kör vi! 


Mot sommarformen. 
Gott om tid. 
Mer taggad än någonsin. 
Bästa stödet vid min sida. 
Mer kraft. 
Mer muskler. 
Mer kunskap. 
Första prepp klar. Mot gymmet full med 80 gr Havregryn. Boom! 

Nannandagen

Dagen efter Stora J
Bara skönt mys. Sovmorgon. Vaknar upp och gröten kokas i köket. Solen strålar in. Julmat serveras till sen lunch och sedan kaffe med avec i salongen. Solnedgång och havet som bakgrund. Skön uppfriskande promenad. Långa samtal. Tiden försvann....


Christmas i'm in love

J's morgon


Uppe med tuppen! Kuckeliku klockan är kvart i 6. Ögonen som två julkulor. Åh somna om! Många timmar idag. Men jag var bara tvungen att gå upp och tassa liiiite. Titta ut. Sen var det bara att inse. Får gå upp. Kaffet kokade jag och smuttade på. Sedan vaknade CJ och Emma. Jag tog med Viff Voff på en morgonpromenad. Ner till havet. Inte klokt så varmt en Julafton. Härligt att dofta hav. Mot Julfrukost bestående av Julvört och go ost. Mer kaffe och fint sällskap. Nu ligger jsg och väntar på Kalle Anka och Gubben...

Dagen före Stora dagen

Highlights 


Lill


Lille Jul idag och jag går av ett pass. Semester nästa. Styr kosan. Min första Jul utan mina två Små. Saknaden river i hjärtat. 


Riva av


Idag gjorde jag cirkuskonster på gymmet igen. Special rump övning. Tar så jäkla härligt och sist hade jag riktig hemsk träningsvärk efteråt. 
Annars? Tomt och tyst. Packat. Åh hälsat på Lille Mor Lillan. Sedan mot en natt på jubb. Kul kul med Jul Jul. 


Mini Jul


En riktig bildbomb. Så fina jag knäppte med kameran idag på mina små. På vår morgon med obligatorisk julklappsöppning. Tid för frukost hade dom icke. Men säkert fulla med choklad efter igår. 
Vi var nere på gymmet en sväng. Barnen byggde med nya Krigargubbar och mamma byggde muskler en liten stund. Julfrukosten valde jag att inte stressa ner till med dom. Men kom och hann krama om kollegor. Väl hemma möts jag av en hemsk syn. Fick mig att dra en ful ramsa. Lias grät för hans knäckebrödspynt var itu. Ted stod mellan oss och försökte styra upp situationen. Ja, städa på och sedan mot Julfirande hos Far och Katja. Trevlig Gathering. Pappa hade gjort kalkon och Katja Saffranspannacotta. Vi delade ut klappar. Ted hjälpte Tomten i år. Sedan spelades Julklappsspelet och lite mys framför Kakelugnen...


Träff med T
Jag  viskade i hans öra. Tackade och vi hade ett fint samtal. Lias var lyrisk. Tomten ju! Ted höll sig i bakgrunden och stenkoll på sin lillebror. Godiset regnade och även lite vanligt regn. Dropp dropp. Men detta året spelar ingen snö någon roll. Hade bara varit ett plus. Detta året är det kärlek nära och kära som är full fokus. Så fokus på två små idag. Vi har träffat dom gamle vise. Farmor och Farfar. Behövde dom idag. 
Tankarna har gått hela dagen till lilla Mor Lillan. Alla böner till dig. Älskar dig SÅ. 

Liten Nisse


Idag har liten varit med mamma. Bara vi. Vi har fått klappar av Tomten och delat ut några. Hälsat på och förhoppningsvis delat lite kärlek. 


Eftertanke

Nu ska jag vara djup innan jag somnar. 


"What we do in life echoes in eternity"

Kul jul på Gymmet


Kul kul (som du) oj jag fick helt plötsligt lite energi och lust. Träningslusten har ekat med sin frånvaro senaste tiden. Jag antar att alla har ups and downs. Så är det med allt här i livet. Men idag så tändes en gnista igen. Sen blev jag ruggigt sugen på ris & kyckling! Saknar mina foodprepps. Men snart så. Så när jag och kiddelinos kom hem så stektes kyckling och ris kokades sådär perfekt. Pimp My houseJag ska inte påstå att det var en "piece a cake" att bygga pepparkakshus. Varje gång innan jag börjar så tänker jag. Samma sak vart år. 
- Arghhh en baggis!
Men vart år, tji får jag. Svordomar och kristyr överallt. Ted sade:
- Nej, jag ger upp mamma!
- Nej minsann utropar en envis moder. 
Det SKA gå! 
Det gjorde det med. Lias får designa fritt och tjoar efter bror sin då och då för assistans. Jag kletar på och Lias full med Nonstop i munnen njuter för fulla drag. Detta detta kallas Livskvalité. 


Klä ikonen

Äntligen! En av Årets höjdpunkter. 

Hon är redo att beskådas. Tomten har varit här. Tomten är nu klar. Bara en paket som han skickar på posten. Snart läggs dom under granen. Nu är även Lias så stor så han håller fingrarna i styr. Men den STORA paketen får nog gömmas in i det sista. Annars får lille mini Polisen kli i tassarna. 

Granen står så grön och grann i stugan. 


Med Er
Fick jag en dag. Med Farmor och Farfar. Det var längesedan vi var på äventyr tillsammans. Alltid lika kul fast jag är 29 och inte 9....

Lussedagen
Lussedagen då jag sovit klart. Och med en natt till på schemat så sover man länge vill jag lova. Imorgon är planerat att komma upp och vända tillbaka från nattuggla till den vanliga Morgonugglan. En riktig rugguggla känner jag mig som. Man har sin fritid innan jobbet och inte efter för då ska man direkt i säng. För att sedan upp och få ut lite av "dagen". Innan affärer stänger och andra går och sover. Märkligt liv just nu.
Jag var ute på en promenad med Linda och Mina idag. En fin stund fick vi i friska luften.
Sedan bar det av till affärer för ännu mer Julklappsköp. Kommer hem och lägger även detta på golvet. Kliar mig i huvudet och tänker:
Var ska jag börja?
Bara att sätta igång men åt en rejäl skål med gröt innan. Tiden bara rusade iväg. Med julmusik i bakgrunden. Granen började jag reta mig mer och mer på som inte är rak. Nej inte klädd för det ska inte göras utan mina små. Men jag retade mig och började tafsa på den. Försöka att få den rätt och rak. Vad händer när jag ligger där och drar och skruvar under den? Jo, PANG hela stora tunga gran över mig. Full med barr och blöt. Så med ett flin och barr överallt körde jag mot jobbet....

Lusselelle

 
I veckan gick jag upp i ottan och körde mot Lias förskola. Förra året missade jag Lussefirande för att jag jobbade. Inte en chans att jag skulle missa det även i år. Sedan har Lias pratat väldigt mycket om att vara Pepparkaksgubbe. Sett fram emot det och trallat på "Pepparkakssången".
Det var förväntansfulla nära och kära som väntade på tåget. In kommer dom. Lias först hand i hand med Fröken E. Åh, jag smälte. Både Pappa och Storebror var också med. Åh vad det märks att Ted blivit stor nu. Han såg ut som en tonåring när han satt med sin mobil i näven (inte under själva uppträdet såklart).
Barnen sjöng och var så modiga och duktiga. Tycker det är en stor bedrift att så små barn vågar tåga in och sjunga inför alla dessa som satt och studerade dom. Tände ljus och var så duktiga.
 
Dom tågade ut och sedan fikades det på lussekatter och pepparkakor som barnen bakat. Med lite hjälp från fina fröknar. Så fint! Det tänker jag på nu denna Lucia morgon. Fint minne. Så fint.Fint gäng

 
Jag sov länge idag. Ingen sömn inatt. Inte mycket. Jag ville inte och hade ingen lust att gå upp när klockan ringde. Nej, ville ligga kvar och gjorde det en stund. Kaffet puttrade. Tomtegröt.
Jag provade en ny övning på gymmet idag. Får berätta om den mer sen. Kändes skönt och tar nog super.
Lite julklappsfix och sedan hälsade jag på och sade :Hej! till kollegor på Julfesten innan det var dags att dra sig mot Jobbet.Demo Time

Tjäna

 
 
 
Lite bättre idag ja.

Fint sällskap och en trygg famn gör gott.

Tusenmiljonertankar

Varför i hela friden tänker jag såhär nu? Det var sant. Tiden efter är sjuhelvetes svårare än under tiden man går på behandling. Varför är jag orolig och gråter nu för? För snart en vecka sedan fick jag både höra och se att tumören syns inte till. Ändå spökar det i mitt huvud. Jag behöver nog verkligen en nystart. En spark i baken är nog inte medicinen men något måste göras. Kanske att det är mycket annat som busar i skallen? 


En bra medicin är nära och kära. Idag fick jag prata med Far min och herregud vad jag älskar honom. Har man ingen närvarande mamma så är det fint att ha en förstående Pappa. Jag blev glad bara av att höra hans röst. Och tiden rusar i telefon med honom. Jag avskyr att prata i telefon men det finns några som jag stormtrivs att prata med. Pappa är en av dom. 
I morse väckte jag en kollega på beställning och efter samtalet med honom så kunde jag inte sluta flina. Han är en av dom "roliga att prata i telefon med". Och en av dom som ALLTID får mig att skratta. Behöver inte vara mycket han säger för att få mig att kikna. En rolig prick helt klart. Så nära och kära är så fint att ha. 
Annan bra medicin är gymmet. Idag instruerade jag igen och sen ett armpass på det. Tiden rusade verkligen! Inom Rusta för några "jag behöver ha saker" men kunde inte låta bli lite mer "slå in klappar saker". Det är noga och viktigt. Ska sätta igång och rimma med tänkte jag. Lite guldkant på klappen ju. Vips dags att köra mot en natt på jobbet! Så blev allt enklare. Tankar måste man få ha. Kommer jag ha länge har jag fått höra. Men jag är en Stålkvinna med. Genom mycket senaste 2 åren och kanske nu att motgångar som vi alla har blir lite mildare nu? Glögg


Har verkligen vänt helt på dygnet nu. Jag sov så länge idag så jag blev paff! Skuttade upp och bakade bullar. Dofta nybakat åh extra lyx. Njuter gör jag nu. 1 januari startar jag min deff på allvar och all in igen. Hoppas att jag byggt på mig. Hunnit varva ner både fysiskt och psykiskt. Det märker jag. 

Rev av ett fint pass med J idag och sedan kokades Tomtegröten och glögg värmdes. Sista tiden som två hemma. Sedan mot en natt på jobbet. Går bra nu. Kommit in i det bra och hoppas verkligen att det går mot enklare tider nu. 

JulschematImorgon drar julschemat igång här på gymmet. Jag är numera "back in the game". Så det hurrar vi för. 
Ett fint pass idag med nya deltagare och gamla. Nöjda gick alla ut ur salen och det var min tanke. 

Hur har jag spenderat 2:advent? Tänt det andra ljuset och bakat frukostbullar & kokat kaffe. Mys och det fattades bara att snön skulle dala ner utanför. Men jag gnäller icke. Det kommer...
Maten var klar när jag kom hem efter passet. Favoriten Spagetti och köttfärssås! Ingen vinst på Bingo men redan vunnit högt denna veckan. Ler för det och är tacksam. Julfilmer i massor hade jag sug efter och Gubben fixade. Åh! 


Pepparkaksbak

Både mjuk och hårda gjorde jag och mina små Nissar idag. 
Jag trodde det skulle suckas då jag överraskade att vi ska baka pepparkakor. Men pojkarna Hurrade och skuttade. Åh vad dom bakade. Ted med stor fokus. Han har berättat att han vill bli kock. Tycker det är kul att vara i köket. Lias bakade med! Såg så kul ut när Ted fokuserat kavlar och trycker ut grisar medans Lias står bredvid, kommenderar och trycker in degbit efter degbit i lille munnen.Vi fikar sen på nybakt när Joakim kommer. Två tossiga småkillar som saknat denne herre precis som mor i huset. 
Pojkarna drar på fest och vi vuxna har fest hemma på Räkor, hemmaknådat vitlöksbröd och lite vitt. Julfilm "Ensam Hemma" och en långprommis. En helt otrolig kväll. Så mysigt! 
Träna hemma
I fucked cancer

Dagens resa till Lund. Slutade på restaurang och firande. Mer text inom kort. 
Till MiniLiten Lillebror ska få en Svart Snowracer. Har jag klickat hem och inväntar leverans.
Redan förra året pekade han och ögonen glittrade. En sådan ville han ha. Åh, nej. Inte nu.
I år glittrade ögonen likadant när han såg den. I år kan jag inte låta bli. Får bli hjälm på och försiktighet. Mindre backar. Hur det nu ska gå med en tokig orädd unge som LIAS. Han är verkligen en liten mini "Jackass" Steve O. Han räds inte mycket och tar sig för det mesta och dom flesta utmaningar man kan tänka sig med en tuff attityd. Det enda Lias är lite svagare med är just kontakt med andra människor om man då jämför med utmaningar såsom "äventyr". Han hoppar bara rätt ut. Hur ska detta gå?

Pipparkaga

 
 
Jag brottas med dåligt samvete och förtvivlan. Men vad skulle jag göra utan den fina relationen jag har med Patrik? Pappa är han verkligen till våra små krigare. En närvarande omtänksam och ansvarsfull pappa. 
Eftersom Farmor min älskade Farmor är sjuk så hoppar han in och hjälper mig. Brödfödan måste in och vi båda är högt medvetna om att vara ensam är långt ifrån lätt. Därav är jag så evigt tacksam över vår goda relation. Önskar alla kunde få ha det så. Men seriöst skulle det vara så. Barnen är prio 1 och deras välmående. 
Jag har två nätter framför mig. Nu i december växlar jag upp och valt att arbeta 75%. Ja, mitt val och ingen annans. Jag tror jag behöver det. Jag vill få rullians på vardagen igen. Så mycket back to basic jag kan. Just nu snurrar tankarna så mycket i huvudet. 
 
Jag har krigat på gymmet idag förutom massa vila, och sömn efter att jag lämnat mina små pojkar på morgonen. Jag har hoppat in och haft pass under kvällen med. Går bra nu. Men något knackar mig i bakhuvudet. Nu vill jag verkligen få släppa det. Ibland är det lite dumt att ana oråd. Vill ha en fröjdefull jul med massa snö, köttbullar, gran och pepparkaksbak. Ja, hus ska bakas och klappar slås in. Gran ska kläs och njutas av. Så mycket att se fram emot. 
 

Lucka nr 1


Tre dagars frånvaro från gym och idag var det extra skönt med ett pass!

Idag fick jag hem dom. Tar vara på tiden på bästa sätt. Vi valde att göra ett litet julbord. Barnen var med och fixade. Vi "planterade" ljusen i adventsljusstaken och när maten var klar tändes den. Så som det ska vara. Kalender öppnades och Lias hurrade! Han hurrade även över alla tomtar här hemma. Gick verkligen runt som Piff och Puff gör i granen på julafton. Så härligt att se uppskattningen och förväntan i hans ögon. 

RSS 2.0