Festlokalsinspektion

ÅH VAD DET GICK BRA IKVÄLL!!

TACK fina PAPPA, Monica och Majken för allt NI gör för oss. Pappa får uppdrag hela tiden och tar på sig saker med glatt humör och tycker det är kul. Han som planerade för detta mötet och tar mycket initiativ till mycket. Han fixar och donar. Han är verkligen BÄST! "Pappas flicka har blivit stor och ska gifta sig". Mycket som han kommer på...

Björkar får vi ta in och se om dom slår ut. Han vet var han ska "odla" dom.
Vet hur vi ska ha dom inne, julgransfot!! Ska såklart täcka julgransfoten fint. Men det är ju perfekt Pappa. Så blir det lite grönt och fint. Vill även ha Trollhassel!
Pappa ska såklart vara med dagen innan och hjälpa till med att flytta bord, fixa och dona.
Samt tärnor (dom som kan) Katja och kanske Piff eller Puff.

Här kommer lite bilder. Vi bestämde att vi ska sitta i den lilla salen och äta. Mycket ljusare och finare. Trivsammare, danslokalen kommer ju vara mörk med lite belysning som jag ska jaga imorgon!
Så vi fixade med det, hur ska nu borden stå för att alla ska få plats?Jo, vi kommer få ändra på bordens placering. Vi kommer sitta med 12 stycken vid Honnörsbordet.
Istället för att ha det som ett E kommer vi ha det som ett E med ett extra sträck.
Komme gå ut från Honnörsbordet fyra "tungor" med två bord på varje rad, kommer sitta 12 stycken. 12 ggr 4 är 48, plus 12 stycken vid Honnörsbordet blir 60. SÅ EN HELT NY BORDSPLACERING SKA TA FORM!

Annars hade vi inte fått plats...Men det går lika bra så!

Svärmor (tv) Majken (th) bär bord och trixar. Fyra bord är lite högre än dom andra, samt 10 cm bredare. Men det ska vi fixa ihop. Borden räcker precis!!! Kommer bli ett litet glapp (nivårskillnad) mellan Honnörsbordet och dom utstickande borden. Men med vita linnédukar så kommer det inte synas, samt allt annat som ska finnas på borden.
VITA linnédukar kollade vi upp och där fanns massvis!!!! BRA!!
Mätte borden och har nu mått och antal på svarta löpare som ska gå över skarvarna på borden. Dölja snyggt! Kandelabrar kommer vi med ha, både höga och låga.
Vi kommer ha olika stolar med...
Brudparet kommer ha finare högre stolar!!
Tips på hur man kan dekorera mottages mer än gärna!I detta matsalsrummet är det betydligt ljusare och som sagt lite finare. Gardinerna kommer jag inte störa mig på. Har haft exakt likadana själv. (IKEA) Vi kommer tömma fönsterbrädorna på allt och dekorera fint som attan! Har massvis med ideér nu! Ljuslyktorna ska såklart vara tända.

Var ska vi fästa HJÄRTAT vi ska ha bakom oss, nu har vi ingen vägg utan ett fönster, vi får nog hänga det ner.
Pappa fixar!

Tummen upp! En glad blivande brud som kände sig så ..ja blivande brud.

Fina Majken inspekterar köket som hon ska sköta! Hon kommer agera personlig mentor till mig, kökschef och frågar man så kommer hon nog med massvis av dekorationsmöjligheter. HON kommer se till att ljusen är tända och brudskålen serveras av våra två servitriser. Hon kommer fixa detta superbra!
Diskuterade förrättens ankomst, jag berättade att vår fotograf Johnny kommer åka till festlokalen direkt som alla andra efter vigsel och då ska han ta kort på dukningen. Så förrätten får dukas fram sen. Vill ju ha bilder på dukningen innan maten dukas fram. Så det är med klart och bestämt.
Kollade GLAS som det fanns gott om. Vit servis och bestick. Kollade skålar till dessert och kastruller. Ha ha ha. Allt kändes som om det "löste" sig ikväll. TOPPENPINGLA DENNA MAJKEN. Lilla Svärmor funderade och klurade hon med. FINISEN SKA IVÄG TILL TYSKLAND imorgon bitti och köpa all våran dricka!!!
Beställt ROSA BUBBEL! Mycket vitkigt mina vänner att det ska vara ROSA.

Bestämde var vi ska gå in, kollade toaletter (dom ska med göras lite bröllopiga) kapprum....

En kväll och det tog oss över 1 ½ timme, tiden den sprang iväg. Ägaren Bertil ÖNSKADE mig och Pk lycka till. Han sade att...NU ÄR DET INTE LÅNGT KVAR!!!

Handlade med Pappa min, sen åkte vi hem till oss. Pk gjorde mat och Pappa ritade upp en skiss på borden. HAN ÄR GRYM PÅ ATT RITA! Han är som sagt bäst!Sen började vi pilla med en HELT ny bordsplacering. Några kommer sitta likadant ju...men det blev en del ändringar. Inte 100 % säkra än...men gjort en har vi!!!
Sista pusselbiten...var ska man placera....hm hm..

(Är jag inte snygg i Pk pyjamasbyxor och rosa strumpor?)

Löste sig så bra att bebisarna som ska vara med Doris och Lukas kommer vi kunna ha i ett rum intill...där Papporna ska sitta nära och bra! Mammorna ska vara nära mig ju!!!! HA HA HA

Pappa dokumenterar! He´s my man of Honour!


HÄR HAR VI DEN!!! Knåpat ihopa på en timme! Det ni, den andra har vi jobbat med MÅNGA TIMMAR!

VILKEN KVÄLL. Kaffe och kaka med Papps och mina boys sen blev det.

Vill att ALLA SKA VETA VILKEN FIN PAPPA JAG HAR. Du skulle med varit TÄRNA JU!
Han är med på alla noter, kan det mesta om vårt bröllop och tycker det är så kul ju! Men han ska sitta intill sin tös på hennes stora dag. Det betyder mycket för honom.
Jag har tänkt lite....(sen kommer han med ett superförslag) Som Sickan...
- Jag har en plan!
Har ingen mamma som ställer upp nu som dom flesta blivande brudar har, och som planerar med sin mamma. Mammorna är ju ofta delaktiga som iglar i sina döttrars bröllop. För mig är det PAPPA.

ÄLSKAR DIG SÅ MCKET PAPPA MIN! Du är min bästa vän. P U S S J

Först och främst

VILL JAG TACKA FÖR ALLA FINA KOMMENTARER! Söta ni alla är. Puss till er som bryr sig.

Strax kommer Svärmor och hämtar mig, vi ska ha BRÖLLOPSMÖTE!

Jag, Pappa, Bertil (chef över lokalen vi ska hyra), Svärmor och Majken (kökschefen till bröllopet).
Vi ska gå igenom det mesta ikväll. SPÄNNANDE!

Jag ska glo igenom skåpen, kolla dukarna och mäta till Farmor som ska sy dom svarta löparna (ja jag har tyg nu, köpte i lördags på IKEA)
Komma på hur den ska dekoreras och vi ska diskutera mat, samt så ska damerna bli visade runt.
Känns så kul att något så uppiggande händer. Behövs!

Festlokalen är som dom flesta lokaler, inte så jätterolig och gardinerna vill man bara dra ner...ha ha. Men...GOTT OM PLATS! Vi har ett rum för matsal, ett rum för allt som ska dukas upp och ett rum för DANS. Samt ett litet allrum som vi tänkte göra lite mysigt. Toaletter...korridorer..ja. Stort kök till Majken och bra kapprum. Sen att jag skulle vilja måla om är ju en sak. Ha ha ha....Men det är gammeldags stil, mysigt med lampor och ljuslyktor i fönster. Kommer bli så bra! Faktiskt Pappa min som står för det och hyr till oss. Sötis.
Nu inväntar jag Blivande Svärmor.
Bröllopsfest på Wapnö
Bild från WAPNÖ slott. Såhär kommer vi med sitta!! Tjoho!!!

Reception, Decor
Visst hade inte detta varit fel?

Wedding, Reception Wedding, Flowers, Reception, Centerpiece Wedding, Reception, Purple, Lighting, Got light Wedding, Reception, Lighting

Wedding, Flowers, Reception, Pink, Green, Nancy liu chin 
Vill göra något med våra stolar med. Men vad? Dom är inte vita. Kan man hyra vita stolar? Nån som vet?
Reception, Pink, Lighting

Älskar rosa! Detta hade ju inte varit fel heller...Lite större än vårt dansrum.

Nej nu kommer nog Svärmor min!

Betyder mycket

32 dagar kvar idag!

Somnade gott sen! Idag känns det lite lättare. Speciellt när man har haft en mysigt morgon innan vi ska till dagis och jobb om en pyttestund!
Så lyckligt lottad som har mina pojkar! Älskar er så mycket!

Krockat

Hur många dagar är det kvar idag? Jo 33.

Det känns som om man krockat mot en vägg. Alla dessa motgångar nu. Känns inget vidare. Hur ska man nu hinna få upp humöret och se fram emot ett bröllop?
Just nu känns det bara kiss kass. Kan inte sova, så fort jag blundar så kommer det bilder upp i huvudet. Då kommer tårarna. När man är ensam vaken och ligger och funderar.

Arbetssituationen är oviss i dagsläget. Fick reda på förra veckan att 6 stycken på jobbet kommer att få gå pga arbetsbrist. Ja, arbetsbrist inom vården. Har ni hört? Vår chef har verkligen gjort allt för att vi ska slippa just detta och det hoppas jag att alla arbetskollegor vet. Jag vet det iallafall. Men just nu känns det väldigt ovisst och fruktansvärt jobbigt. Kom som ett slag i magen. Vet ännu inte om man får behålla jobbet som man just nu i dessa tider håller kärt och varmt om hjärtat. Hoppas bara att man får veta nu i veckan. Jobbat på samma ställe nu i 6 år. Det är ett tag, sist in först ut.
Gäller bara att hålla tummarna.
Bara detta gör att man går och mår dåligt.

Ett annat dilemman är detta med min mamma. En så lång historia så jag kunde skrevit en novell eller kanske fem om denna soppan. Men det uppdagar sig nu och snart är det verklighet. Förra veckan ringde polisen och detta kommer med som en smygande liten magontkänsla var dag. Kan inte somna som sagt utan att se "bilder". Håller jag på att bli knäpp?

Två jobbiga saker som händer, hoppas att den ena blir ett glatt besked i veckan om att få behålla sitt jobb. Den andra saken kommer jag få ta itu med om jag vill eller inte.

Kvällen på jobbet kändes olustig, kommer hem och allt går ut över Pk min. Känns så fel. Nu sitter jag här och kan inte sova. Får pallra mig ner i sängen igen och försöka somna och invänta morgondagens jobb. För ja, det känns skönt att ha ett jobb än så länge.

Imorgon blir det lite bröllopskul och nästa vecka väntar en vecka fylld med just bröllopsfix! Massvis som vi har inbokat och massvis som vi ska göra. Det känns som en liten glimt i detta elände. Jag hoppas bara att humöret hittar tillbaka tilll mig snart igen. För som sagt snart en vecka och jag har mått uselt. Kom positiv energi KOM!

Puss till min Pk som orkar med mig!


Lillkillen

Oj vad vi sov länge idag! Pappa ringde vid 9:30...sover ni än?


Ha ha ha, ja det gjorde vi, och gott sov vi med. Som stockar jag och Ted.
Precis haft en liten diskussion här hemma om chips och godis. Han tjatar och vill ha, men man försöker förklara att man inte kan äta sånt varje dag. Inte det lättaste!


Man älskar sitt lilla Hjärta över allt, vill ge allt. Inte lätt att vara mamma alltid.

Vi får se vad som hittas på här hemma...Kanske ska ta och göra klart askarna?

Bordsplacering

Dagen blev kalas för Patrik, alla från Tyringe kom förutom Största lillebror Alex. Farmor och Farfar kom och det var så längesedan dom var här! Mysigt vill jag lova! Deras buss gick vid 21:00 så vi gjorde lite kvällsmat och mös. Ted ville upp och sova så Farmor följde med. Dom ska ställa upp med barnvakt när vi åker till Hestra. Ska vara här hos oss med Ted! Finisar!

Jag och Pk har delat på en öl och gjort BORDSPLACERINGEN nu! Nu hoppas vi att den ska vara som vi gjort den. SJUKT SVÅRT! Alla ska ju sitta bra och trivas! Mycket viktigt för att det ska lyckas med festen. Vi hoppas att vi har placerat alla så bra vi kunnat och att alla blir nöjda. Men det tror vi!

   
Vi har gjort ett litet kollage så lätt att ändra och flytta på gästerna. Med hjälp av alla namnen med en klick häftmassa, ritat upp borden sen är det bara att flytta runder. Har vi hållt på med nu i en timme och vi känner oss klara. Var tvugna att ringa Fru Larsson/Filmis och fråga om råd för dom ska ju ha lille Lukas med sig. Men jag tror att vi löste det bra! Vill ha henne nära mig med ju. En vän sedan många herrans år!
OSA på torsdag då det är 1 månad kvar, endast 2 stycken som inte hört av sig. Annars kommer alla förutom 3 stycken!!! Tycker vi båda är kul!!! Dom som inte meddelat än är min Mormor och Morfar. Undrar om dom ska höra av sig? Min Gamla Mormor kommer inte till festen men till vigsel, hon fyller ju 87 i år. Gudrun & Åke kommer inte heller till festen pga sjukdom. Tycker det är kul att alla VÄNNER kommer. Nära vän som avlägsen vän. Vänner man inte träffar så ofta men som man har varmt om hjärtat!
Den traditionella brodsplaceringen följer vi inte. Går helt enkelt inte! Så istället för att följa den halvhjärtat har vi valt att göra precis som vi själva vill. Placera gäster var vi vill och var vi tror att dom ska trivas!
Kommer ha borden som ett E. Honnörsbordet som grunden och sen tre "tungor" ut. Ville haft runda bord, men det fanns inte i festlokalen och det är enkelt att placera såhär.


Både Brud och Brudgum vill att alla ska ha kul! Det är jätteviktigt!Vem sitter var?


 Runda bord är perfekt för en lunchbuffé.  

Bordsplaceringen är nyckeln till varje lyckad fest. Trivs dina gäster med varandra är tillställningen en given succé, oavsett vilken mat som serveras. Men det är svårt att veta var ni ska börja. Såhär gör man av tradition.

Brudparet: Brud och brudgum ska av tradition sitta i mitten av honnörsbordet - bruden till höger om brudgummen.  
Till höger om brudparet: Brudens far sitter vid bruden och bredvid honom brudgummens mor.  
Till vänster om brudparet: Brudens mor sitter vid brudgummen och bredvid henne brudgummens far.
Släkt och vänner: Därefter sitter den närmaste släkten nära brudparet utplacerade efter ålder och hur de kan tänkas ha trevligt med varandra. Sedan vänner och längre bort avlägsna bekanta.
Toastmastern: Bör sitta så att han eller hon har ögonkontakt med brudparet, serveringspersonal och kan höras av alla.
Prästen: Är prästen med ska han eller hon ha äldsta släktingen av motsatt kön till bordet.
Gifta par: Den enda gången gifta par har varandra till bordet är på sitt eget bröllop.
Sambor och syskon: Sambor och syskon ska enligt tradition inte placeras bredvid varandra.
Förlovade: Par som ska gifta sig ska sitta bredvid varandra.
Tärnor med marshalkar: Tärna/tärnor och best man/marshalkar har ofta varandra till bordet.
Föräldrars nya partners: Placeras ofta långt bort från varandra och långt från honnörsbordet. Men detta beror ju naturligtvis på hur förhållandena mellan dem är.

Källa: Allt om bröllop

Chokladbollar

Jag och Ted har bakat idag! Blev chokladbollar för ägg lyste med sin frånvaro så det blev inga muffins.
Men fin fina chokladbollar blev det!


Snart kommer det gäster, Ted har varit som en igel på mig idag, precis som igår. Kan man få ta på sig mascara själv? Ha ha ha. Nu pusslar han och i väntar på Farmor och Farfar. Pk är ute och klyver ved, veden är slut här hemma!
Igår var en dag med jobb i sovrummet för Pk hela dagen! Nu är det bara nån gipsskiva som ska upp till, se om han hinner med ikväll? Nu vill jag att taket ska upp så att väggarna kan påbörjas! Hey ho let´s go..

En trevlig prata film kväll

5 VECKOR KVAR IDAG! Eller 35 dagar!


Igårkväll hann jag och Patrik med solning och spinning, bästa passet ever vill jag säga! Rockmedly i slutet. Perfekt för en rockbrud som jag.

Heléne, Trille och Lucas kom och vi åt pastasallad med vitlöksbröd. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Barnen var så snälla! Pk var iväg på pokerkväll så det vara bara våra små pojkar som var med.

Vi hann även med att prata det vi skulle prata om, filmning på bröllopet!
Jag förklarade för Heléne hur vi ville ha det och var hon skulle stå och filma i kyrkan. Hon visste precis vad vi var ute efter. Kändes kul! Vet att det hon filmar kommer bli så bra!

Hon kommer vara lite "backstage" med oss som går in i kyrkan. Filma nerver innan och vid utgång filma mig och Pk framifrån när vi går ut som gifta! PERFEKT kommer det att bli. En mycket trevlig afton med kaffe och girltalk. Fick mysa Lukas länge med...Tss. Gullisen!
TACK FÖR EN SUPERTREVLIG KVÄLL! Tack för att du ställer upp på detta! Kommer bli så bra!

Måste ännu en gång länka till denna underbara bröllopsfilm som jag är kär i!

http://www.vimeo.com/1130911

Tio rosa rosor

Ville bara flika in igen. Pk kom precis hem från byn med tio ROSA rosor till mig!!

Så romantisk är han min blivande make!!!


Nu är den väck!!

Emily och Doris kom på fika. Tyvärr kunde vi inte åka till sömmerskan idag för hon var så förkyld. Får vi ta en annan gång! Rätt skönt att ha en förmiddag hemma med tre underbara finisar! Vi tyckte att vädret var så underbart så vi packade barnen i vagnarna och gick ut. Var ute i över en timme och gick. Pappa fick nys om detta och kom ner till byn för att se Doris. Vi promenerade vid sjön och pratade flickprat, Ted flikade in då och då och Doris sov hela tiden.

Kommer hem och det är dags för mig och mitt första "skönhetsingrepp" någonsin. Körde in till Elisabeths Hudvård och fick lägga mig ner i behandlingsrummet. Hon såg direkt att det var en "milie" jag hade. En tilltäppt por/körtel. Eftersom den satt lite pyttelite nerdanför franskanten så var det nära ögat mitt. Den kan då "rulla sig".
Hon började först med att sticka hål med en nål, (mindre kul) och eftersom den rullade sig så tog det lite tid. Men ändå ganska så smärtfritt. Jag hade mest i tankarna att jag ville bli av med skiten!! Sen plockad ehon ut den i två delar. Lite envis var den och satt hårt. Men ut kom den! Nu är den borta och jag kan slippa reta mig på den. Jag frågade sen vad hon tycker att jag borde göra med ansiktet innan bröllopet. Hon berättade precis och jag bokade med!!
Så det blir antagligen en Ansiktsbehandling med mask och massage. Brilliant behandling eller var det hette. Även plockning av bryn och fäg av fransar och bryn!
Gick och solade på Solgränden, nöjd!


Sen gick jag inom Salong Qetesh, där bokade jag manikyr 3 dagar innan bröllopet! Ingen fransk manikyr för det vill jag INTE ha!
Hon frågade...
- Ingen fransk alls?
Nej...vanliga naturliga vackra naglar. Så nu är det med bokat och klart!!

Även bokat frissa idag som ska slinga och klippa mig innan bröllopet, blev studio 30. Spännande! Ska jag göra ca 2 veckor innan! Jippie! Vilka behandlingar och vad man ska skämma bort sig nu innan bröllopet. Pk tyckte att det kunde jag få göra!


http://www.qetesh.se/
http://www.studio30.se/

Sista fixen

Gårdagen var dyster, väldigt dyster. Men det gäller att ta tag och inte deppa ihopa. Vi har så mycket att se fram emot ju!
Patrik hade kalas och alla gäster tyckte om det jag bakat!

Idag ska jag, Ted, Ems och Doris till sömmerskan. Sista fixen idag, prova klänning coh skor tillsamman! Det ska bli väldigt spännande.
Emilys tur att följa med denna gången! Hoppas att jag får hem klänningen med idag!!!

Jag ska hitta en frisör som har en tid som passar mig till klippning och färg inför bröllopet. Fick avboka den jag ahde hos frissan jag klippte mig sist. Fick mitt schema igår och jag jobbar då jag bokat. Hm. Så nu är det jakt på en ny, igen. Tur att jag har håruppsättning fixad iallafall!

Jag ska in till Elisabeths hudvård och ta bort min lilla vita prick....sen ikväll blir det besök här hemma. Fullt ös hela dagen! Våren ska vara å G nu trots snöovädret inatt hörde jag av en källa. Hoppas hoppas på det.

Idag är det 36 dagar kvar! 36!!


VERUS AMOR

   

Solen står högt över fälten
Vinden går lojt genom säden
Värmen vilar och väntar
Det susar oss över i träden

Idag är det bara du och jag
Idag är det bara vi två
Du är min
Och jag är din
Och kärleken förde oss samman

Hör du hur klockorna ringer
Tid att ta ännu ett steg
Min ring glimmar på ditt finger
En kyss och sen börjar vår väg

Idag är det bara du och jag ...

En man
En kvinna
Har sin egen värld
För sällskap
För stöd
Och för glädjen att va här

Ta min han så följer vi vägen
Genom regn och sol är jag din
Vi tar med oss den gyllene regeln
Och förs bort av en viskande vind

Idag är det bara du och jag ...

Grattis min Snoddas 28 år idag!!Morrn Pappa! Ted sjöng!!
- Ja må han leva ja må han leva!!
Vaknade 7:15...hoppsan Kullis. Du skulle varit på jobbet nu, men vi hann med en frukost. Han hade nog spelat hela natten med sitt nya spel han fick av mig och Ted: Dawn of War 2.

Glad blev han iallafall och putern var upptaget heeeeela kvällen.
Pratade med Hampus igår...ha ha ha ha SÄGER JAG BARA!

Nu är födelsegrisen på jobbet, jag har bakat, städat  (har dock källaren kvar) pratat med Lillan i en timme, vekit in tvätt, tömt diskmaskin...oj oj oj.

Vi för 5 år sedan..idag!


Jag ska städa vidare här....pillat och gjort om lite bilder. Kul! Lätt att man fastnar vid Photoshop. Ska bjuda på lite sen..
nu ska jag dammsuga fint i källaren till Pks kalas ikväll!

Bara vi

Ikväll är det bara, du och jag. Ikväll är det bara vi 2.

Idag är det hela 38 dagar kvar tills vi blir man och hustru, jaq & PK.
Imorgon fyller Snoddas min hela 28 år!!
Dagen har varit jobb jobb och jobb. En date med Erica och barnen efter jobbet, bebisen i magen sov. Kaffe och fika, skulle tränat idag men för första gången i år avbokar jag pga jag är så yr och trött. Tror att jag behöver denna kvällen hemma. Ted har somnat under tiden jag har fixat och donat här inför imorgon. Jag jobbar ju kväll på Snoddas dag och här kommer lite folk, vill att han ska slippa fixa en massa då han kommer hem med Ted 16.30.
Så imorgon ska det bakas kladdkaka med och dammsugas, annars är allt klart. Städat lite skäp när jag var i farten med. (Som vanligt)
Eftersom Ted sover ska vi bara ha det mys jag och Pk, kanske äta något? Vi får se. Ska se om vi ska pilla med dom favorsaskarna vi har kvar. Det står framme....
Organiserad som jag är så förbereder jag ganska så mycket. Vi får se vad Pk tycker om förslaget att pilla med dom, eller han kanske ska få sin present? Då vill han INTE sätta på spetsband vill jag lova!!


Provsminkning

Idag var det en tur på stan som var på schemat. Ledig dag, men ändå att göra.

Farmor och Farfar passade lilleman och jag strosade ner, först till KICKS. Fick fin hjälp med att välja rätt foundation för mig. Inte det lättaste om jag skulle gjort det själv. Men hon valde snabbt, plus en vattenfast mascara.Mascaran blev en vattenfast enligt hennes rekomendation...


Strosade vidare, blev fyra meter spetsband till, hoppas att det ska räcka nu!
Blev en penna till gästboken, en penna som inte ska kleta eller gå igenom.
Även en födelsepresent till Pk...men det är ju en hemlis. Man vet inte om han snokar runder här den lille räven.
Fika hemma hos Fina Farmor och Farfar som visade sina kläder till bröllopet. Tog med mig underkjolen med tills på fredag, kanske ska ha den ändå. Vi får se..
Hämtade Pk, hem kaffe och sen åkte Pk och Ted till Svägerskan min Helene för att Pk skulle bli klippt.
Pratade med Helene innan idag, hon ringde och berättade att hon övat med vår kantor. Vi kan ha låten som vi vill ha.
Det blir då:
Där du Andas- Marie Fredriksson
Kärleken förde oss samman- Ulf Lundell

Titti kom och hon visade upp sin sminksamling! WOW! Sen började vi på med alla krämer och puder. Kände inte igen min hy. Fast jag har ganska så fin hy, men jämn är den ju inte. Kände mig som en BARBIE.
Det enda jag inte tyckte om är ögonbrynen...Är inte van vid så stora och tjocka, så det blir nog mina vanliga smala till bröllopet.

Före smink, inget smink så långt ögat når.

  Fina Smink Titti

  

 

Jag blev nöjd med resultatet! Hyn är pricken över i:et. Ögonskuggan när jag tittar på bilderna nu gjorde vi först lite lätt och sen lade vi på mer just för att se. Tror att jag väljer den mer nertonade sminkningen. Trots att jag är en Rockbrud Titti! Vill inte se för målad ut. Läppglanset är superbra som jag köpt, precis så som jag vill ha det. Men ögonbrynen är ett kapitel för sig. Tycker inte om det.
Jag frågade om min vita prick under ögat, vagel vs ngt annat. Hon tyckte jag skulle ringa Elisabeths Hudvård och beställa tid för att ta bort den.
Så mycket riktigt när hon kört så speglade jag mig, sen ringde jag. Hon tyckte att vi skulle göra det så fort som möjligt. Kan bli ett rött märke efter den, och hon visste inte vad det var eller om hon kunde få bort den. Så Johanna ska göra en liten skönhetsoperation på fredag klockan 13:45. Hoppas hoppas att hon kan ta bort den, samt då ska jag bopka tid för en ansiktsrengöring. Inte en djuprengöring för det tyckte inte Titti att jag behövde. Då dom trycker ut allt...ha ha. Bara en liten mineral/fuktgivande kur. Sen ska jag beställa tid för att plocka ögonbrynen. Dom är ett som sagt kapitel för sig. Har haft smala ögonbryn lääänge nu. Känns som om att våga ha breda på sin bröllopsdag..nja. Vette tusan om det inte är jag. Får se vad hon säger på fredag!! Hoppas inte att det gör för ont bara.

Brud-makeup

Att lägga en brud-makeup är inte det lättaste. Den ska vara tidlös, mjuk och naturlig. Om du låter dig sminkas av någon annan, diskutera innan hur du vill ha det, vad i ditt utseende du vill framhäva eller "trolla bort". Det kan vara bra att ta med sig sitt eget läppstift ifall det behövs bättras på under dagen, på vissa salonger kan du även köpa delar av sminket som används.

Grunden

Börja alltid med att rengöra huden. Makeup som är lagd på oren hy täpper
till porerna och slutresultatet ser allmänt ofräscht ut. Var noga med att ta bort fnasig hud t.ex vid näsvingevecken. Sedan fortsätter man med en fuktighetskräm som ger huden näring och skydd.

Underlag

Därefter väljer man en underlagskräm som passar sin hudtyp. Gulblek hy får mera värme med en lätt malvafärgad kräm. Grönaktig kräm lugnar rödblommig hy medan rosa ger liv åt ett blekt ansikte. Använd dock dessa krämer med måtta - så inte ansiktet blir grönt eller lila.
Även den vackraste hy kan bära sig illa åt, men ett underlag jämnar till
hudens färgtoner. Underlagskräm finns att få som tunnflytande kräm, vanlig kräm, gelé, fasta stift eller kakor(puder). Underlaget ska vara så tunt som möjligt - det ska inte ens synas att man har det. Underlagets färg är mycket viktig, den bör ligga så nära hudens egen färg som möjligt för att undvika en skarp kant under hakan. Tunn hud som lätt blir torr och narig passar ibland inte att ha färgade underlagskrämer, istället för att dölja ojämnheter kan den färgade underlagskrämen istället dra upp små tunna hudflagor som då blir synliga. Om du har sådan hy, välj en så tunnflytande kräm som möjligt. Om inte detta hjälper blir resultatet ofta bättre om man duttar på pudret direkt efter fuktighetskrämen istället. Börja dock med att ta en concealer där huden är ojämn i färgen. Dutta sedan på ett så tunt lager puder som möjligt, också här är viktigt att man väljer ett puder som ligger så nära sin egen hudton som möjligt.

Rouge och puder

Använd sedan ett lite mörkare puder eller puder-rouge för att framhäva dina vackra drag. Faktum är; har man en gång experimenterat med rouge så inser man att det är en viktig del i makeupen, rouget framhäver både färg och form. Vid rätt användning kan rouget förändra ansiktets form, trolla bort det man vill dölja och framhäva de vackraste dragen. Rouge finns i alla möjliga färger och former tex. gélerouge, krämrouge och puderrouge. Rouge i gélform bör appliceras ovanpå fuktighetskrämen. Inget puder ovanpå sedan, då förstör man lystern! Krämrouge appliceras ovanpå ansiktspudret. Géle och kräm kan appliceras som små prickar - som jämnas ut med fingertopparna. Puderrouge borstas på försiktigt med en borste. Överflödigt rouge kan med fördel blåsas bort på borsten innan applicering så blir det ett jämt och fint resultat. För att veta vilken färg som man bäst passar i kan man nypa sig själv lite lätt i
kinderna - därefter försöka efterlikna färgen på den naturliga rodnaden.

Som highlighter väljer man med fördel en blek persikofärgad eller elfenbensfärgad till ljus hy. Är man mörkhyad eller solbrun så blir guld urtjusigt. Det är viktigt att veta var man ska applicera rouge och highlighter för bästa slutresultat.

Hjärtformat ansikte Ett hjärtformat ansikte passar med en highlighter på kindbenen. Rouget läggs under kindbenet och uppåt/utåt mot örats övre del.

Spetsig haka En spetsig haka blir bredare med rouge på spetsen och en highlighter strax ovanför på båda sidor.

Ovalt ansikte Ett ovalt ansikte behöver bara skuggas en aning på kindbenen.

Runt ansikte Ett runt, lite knubbigt ansikte kan se smalare ut om man skuggar längs käkbenet, på kinderna och strax ovanför ögonbrynen mot tinningarna.

Fyrkantigt ansikte Ett fyrkantigt ansikte blir mjukare om man skuggar ifrån käkbenet till kinden och sedan på tinningarna också.

Förminska en näsa För att förminska en bred näsa lägger man en highlighter på nästippen och på sidorna.

Ögonen
Ögonen är vår första och viktigaste kontakt med andra människor. Ögonen sägs vara själens spegel, dessutom sägs det att ögonen aldrig kan ljuga. De ger i hög grad uttryck för vår personlighet och våra känslor. Man måste vara omsorgsfull och nogrann med ögonmakeupen. Börja alltid med ögonskuggan och tänk på att använda väl rengjorda borstar och applikatorer för att undvika besvärliga irritationer eller infektioner.

Ögonskugga Det finns ett stort utbud av färgstarka puderskuggor på marknaden. Se till att inte välja alltför mörka skuggor som lätt kan ge ett "håligt" intryck. Om man fuktar applikatorn en aning är det lättare att få
ögonskuggan att bli jämn. Kräm och geléskuggor är lättast att tona ut med
fingertopparna. Om man använder ögonpenna som ögonskugga ritar man först formen på skuggan för att sedan tona ut med fingertopparna. Highlighter lägger man under ögonbrynen och på kindbenen som är precis nedanför den yttre ögonvrån.

Ögonpenna och Eyeliner Måla försiktigt en fin linje med eyeliner nära de övre fransarna, men för att ge ett mildare resultat kan en ögonpenna användas istället. Kajalpennan kan också används under ögonfranslinjen för att rama in ögat, var noga med att inte måla för starkt och för mycket. Se också till att inte använda en alltför mörk nyans vilket kan se skräckinjagande ut. Sudda ut överflödet med en tops. Om man vill förminska ögonen så kan man även måla med kolpenna innanför fransarna. Om man vill att ögat ska se lite större ut kan man använda en vit innanför nedre fransarna. Vissa passar utan någon kajal alls under ögonfranslinjen med endast lite mascara, prova innan vilket du passar bäst i.

Mascara Vilken typ av mascara man än väljer så ska man ta god tid på sig. Börja med att böja till fransarna med en franstång, använd stor försiktighet så du inte råkar slinta. Applicera sedan mascaran, detta måste få ta sin lilla tid. Flera tunna lager som får torka emellan, ger större effekt än ett enda tjockt lager. Drag borsten försiktigt uppåt genom de övre fransarna i den riktning de växer åt. En sicksackrörelse med borsten förhindrar fransarna från att klibba ihop sig. Glöm inte att även applicera fransarna neråt ögonvrån, avsluta med att borsta bort eventuella klumpar med en fransborste eller kam. Sedan applicerar du mascaraborsten nedåt på de nedre ögonfransarna, här passar det om man är en aning sparsam med mascaran.

Ögonbrynen Man ska helst plocka brynen i samband med rengöringen. Drag alltid i den naturliga växtriktningen annars kan hårstråna börja växa åt fel riktning. Snyggast är formen på en måsvinge som är tidlöst klassiskt. Börja med att borsta brynen uppåt och sedan i sin naturliga form. Förstärk färgen och formen med en noga utvald ögonbrynspenna som liknar färgen på dina egna strån. Borsta efteråt för bästa resultat. Om så önskas, avsluta med en gnutta hudlotion för glans, som påstrykes med fingertopparna.

Läpparna
Läpparna är vackrast när de är uttrycksfulla och sensuella. Ett läppstift ska framhäva läpparna och göra dem fuktiga, mjuka och glansiga - inte spruckna och torra. Det är lätt att förbättra läpparnas form med en konturpenna eller läpp-pensel. Valet av färg avgör balansen i ansiktet. En ljus mera naturlig nyans på läppstiftet gör att uppmärksamheten riktas mot ögonen. Tvärtom har motsatt effekt.
Det bästa sättet att applicera läppstift på är att använda en pensel. Man måste vara stadig på handen och öva lite, men penseln ger den mest precisa konturen. Gör så här: Använd först lite hudlotion på läpparna. Låt torka in en aning. Lägg sedan på ett lager med puder på och runt munnen, se till att sudda ut skarpa linjer. Pudret gör så att läppstiftet inte "smiter" ifrån läpparna. Fyll sedan i läpparnas kontur med en pensel eller läpp-penna i en lite mörkare eller så nära nyans som läppstiftet. Se till att pennan är vässad så linjen blir klart avgränsad, om pennan är lite kletig kan du lägga in den i kylen ett tag innan du vässar den. Att ha pennan i kylen gör även att resultatet blir bättre. Fyll nu i önskad färg på läpparna med hjälp av en läppensel, använd sedan ett papper för att "bita av" med, det tar bort överflödig färg. Applicera sedan ett andra lager läppstift eller ett generöst lager läppglans. Var noga med att inte komma för nära konturen, då kan läppstiftet börja rinna.
För fylligare läppar kan man lägga ett lager med en ljusare färg eller lite puder mitt på underläppen.

Källa: Bröllopstorget


39

dagar kvar idag...om 39 dagar och 5 timmar och 30 minuter går jag in i kyrkan...med Pk väntandes på mig.

Druckit mitt kaffe i godan ro, kunde inte sova lika länge som Ted. Han sover än....Ha ha ha. Han har nog med "drabbats" av mammas massa arbetande. Erica kommer in genom dörren vilken sekund som helst.
Svårt att släppa tankar igår vid läggdags....(precis efter att jag bloggat igår)
Svårt att släppa och somna. Nu börjar nerverna spöka ordentligt. Och det vill jag lova, detta är nog bara en början. Antar att man har liknande nerver alla blivande Fruar.

Ska sen brumma in till stan, Farmor och Farfar ska passa min lille kille då jag "gör stan". Ska bland annat kolla in i min ring. I lugn och ro denna gången....Köpa spetsband och foundation till ikväll.
Ta ta

40

dagar kvar idag...
Nu har jag jobbat av 7 dagar nästan i sträck, nu är jag så trött. Varit på Pump...tog en lååång ångande dusch och Patrik är så fin som nattade lille Ted. Vad skulle jag göra utan min Pk? Jag skulle inte vara hel! Kollat DH, ger mig rysningar att det finns folk (visst det är en serie...men) kan göra varandra ialla. Att det händer var dag. Jag är så lyckligt lottad som är så rik på KÄRLEK.

Igårkväll så ritade vi lite på vår bröllopstårta....ts. Det var kul!
Bokat träff med sömmerskan tills på Fredag!!! Jippie! Gissa om jag längtar?
Pratat med min Gamla Mormor Signe, åh det var längesedan. Tänk att hon blir 87 år två dagar efter min födelsedag. Lilla Damen kommer till vigsel, men orkar inte festen. Kan man förstå, och om festen blir så livad som vi hoppas så är det nog bäst. Men det känns så kul att hon kommer få skjuts dit och få se oss och att få (som hon säger)
- Så att jag får "kramma om dig".
Bara det känns så kul.  Man verkligen märker vilka som bryr sig när man ska göra något så stort som jag och Pk nu.
Men tro mig, vi vet vilka som bryr sig, VI VET. Och det gör en stark men samtidigt lite ledsen och deppig. Känns som om man kan börja gråta nu. Man är känslig, och jag är känslig i vanliga fall.

Nej. jag är så lycklig för alla fina vänner och släkt. Kan börja lipa bara jag tänker på Pappa. Just nu sitter han nog i sin lägenhet, i väntan på att somna framför tvn..(Snart sambo!!!)..Vad jag tycker mycket om dig Pappa, om du bara visste hur mycket du betyder för mig!!!

Inget mer sentimentalt prat. det känns bara som om jag "kladdar" ha ha. Inget sammanhängade, men måste det vara så rätt? Inte vet jag? Jag vet bara att imorgon ska jag ta vara på dagen.
DETTA är en Blivande bruds svallningar...ha ha.

Vår förrätt

Idag jobb till 14, och ja det var liiite kallt att cykla. Men dagen den gick fort. Kommer cyklandes hem och ser mina pojkar ute i trädgården och krattar upp dom sista löven och alla grenar från träden. FINT blev det och jag var ju tvungen att rätta till lite jag med.
Blev en tur in till stan, handlade inför min Pks 28 årsdag på torsdag, samt annat välbehövt.
Kommer hem och Patrik gör vår förrätt just för att vi vill smaka innnan!

Jag och Ted roar oss med att baka till födelsedagen, blev kokostoppar och schackrutor. Patriks önskan om schackrutor.
 

Vi dukar i vardagsrummet och smaskar i oss. Ted godkände rätten med! Kommer bli en form av laxrullar med rostat vitlöksbröd samt lite mer grönt till. Vi har inte "döpt" förrätten än. Blir en liten mix av vad vi tycker om! Låter fint!

Lite Bröllopsfix har det med hunnits med, för idag är det 41 dagar kvar!

Förrätt

Inköpslista till Tyskland

Gått igenom Budget
Samt, vad har vi kvar att spendera pengar på?
Vi har verkligen inte rört kassan på länge, förrän nu när jag köpte mina skor. Tycker att vi varit så duktiga, samtidigt lite snåla. Kan man låta bli att röra och betala från lönen så gör man ju det. Klapp på axeln till oss. Har små kuvert med pengar i (kom inte och råna oss nu!!) till var och en sak....Personal till festen.....pengar till Tyskland..osv.

Bestämt dag med frissan Malin! Påskafton på förmiddagen ska vi träffas, mailat om tid och platsförfrågan med. SUPERKUL! Nu ska jag bara bestämma mig om håret med.
 

Imorgon ett väldigt viktigt samtal att ringa, nämligen sömmerskan.
NU VILL JAG PROVA MIN KLÄNNING MED SKOR TILL!!! Jag längtar så efter att få vara Prinsessa för en dag. Får min Prince Charming och leva Happily Ever After.

Tittade på "Vårt bröllop i era händer". Synd för dte blåser så ute så det stör på tvn hela tiden. Men jag kan inte fatta att dom hann med. Herregud!! Jisses...mållös!
Jag fick lite inspiration och lite nerver. Jag fick lite jaha, tankar och tänker att kan dom på sex dagar så...ha ha. Varför vara så nervös. Ta det Piano. Älskar det dom gjorde med tygerna. Är det möjligt för oss, budgeten tillåter det. Vem ska sy? Ha ha, det vet jag! Nu rullar min fantasi iväg. Snälla låt den få göra det.
Roligt för när jag tittade på tv (för ovanlighetens skull) så skrev Patrik inköpslistan. Jag skulle ju såklart lägga mig i.
Han hade glömt dryck till brudskålen. Berättade vad det skulle vara...Han skrev
- Mousserande Vin (Gärna rosa)
Då kommer Bride to be och spottar ur sig...
 Vår "personal shopper" Svärmor min! Hon ska införskaffa drycken till vår Fest!!!
- VA, vaddå "gärna rosa", det SKA vara rosa!!!

Då skrattade Patrik och ändrade det med ett glatt humör. VAD JAG ÄLSKAR DEN MANNEN!Något som surrar i mitt huvud nu är...

Dekoration på festen, hur ska det se ut? Tyger?
Tårtan
Klänning   Skor   Slöja   Mig   underkläder...
Visst blir man snurrig!


Gäsp

Ännu en söndag morgon man ska upp i ottan.
Gäspar här hemma, tänker på att snart är man ute i kylan, för kallt är det säkerligen ute!
Kolla in COOLA katten från veckan som gått.


Visst är jag underbart? Det säger min Matte iallafall!

You give me joy kittens!

Grattis Nummer 6

Ville bara hoppa in här efter en lång arbetseftermiddag och gratulera Brudpar nummer 6 som vann tävlingen!

Tyvärr så vann inte jag och Pk, men men...gifta blir vi ändå!
Pk har haft mat klar till mig och nu ska vi krypa ner i soffan, ta igen förlorad tid, fast jag vet att jag kommer somna...

Bara det är i Hans famn så!
Lilleman sover, han som var vaken när jag ringde hem vid 21:00...hm. Snusade på honom..Min lille fis!090319


Checklista

Nu kan vi bocka av:

Boka Kyrka
Boka festlokal
Träff med Prästen
Boka fotograf
Köp av brudklänning
Köp av slöja
Köp/hyrning av brudgummens kläder
Näbbkläder (västen är beställd och ska sys upp)
Favors askar (liite kvar att limma på med spetsband)
Dekoration (  Ljus, Engångskameror, Pussklockor, Toastmadameklocka, servetter, korgar till rosenblad och vigselprogram)
Skattemyndigheten har godkänt oss för att ingå äktenskap, anmälan om efternamn är gjord så direkt efter vigsel heter jag Kullberg.
Transport från kyrkan till festlokal
Personal under festen
Inbjudninsgkorten är skickade
Brölllopsweekend bokad
Semester för både BRUD OCH BRUDGUM KLAR och godkänd! Både i Maj och i sommar! 
(Själva bröllopsdagen jobbar jag för det är min helg, men företaget betalar min semester för själva bröllopsdagen.)
Smink, frisör bokad.
Temat klart (ROMANTISKT ROCKPRINSESSBRÖLLOP)
Rum för bröllopsnatten
Val av Tärnor, Toastmadame samt värdinna.
Näbben var en självklarhet, vår lille gosse.
Musikanläggning fixad
Vigselring beställd
Bröllopstårtan är bokad, men vet ännu inte hur den ska se ut.
Psalmer
Solist Helene
Menyn
Brudväska
Städning i festlokalen
Önskelista
Underkläder
Brudskor
CD skivor samt fodral och DVD fodral
Bokat Florist
Ramarna
In & utgångsmarsch
Delegerat ut att Pappa ska göra vårt Hjärta att ha bakom oss samt något som pryder festlokalen utanför.

Det som inte är klart!

Solistsång nummer 2
Tärnklänningar
Bröllopstårtans utseende
Ett program för hur hela dagen kommer se ut
Vigselprogram samt festhäfte (det är det mycket jobb med)
Träffa frisör samt Titti som ska sminka
Prova brudklännngen med skor till, sista justeringen
Träff med fotograf
Vigselringen klar och godkänd, samt lämna in förlovingsringarna för putsning och Patriks ska graveras,
Sy upp löpare
Presenter till alla som har speciella uppdrag
Skicka iväg Svärmor till Tyskland (köpa alkohol)
Snask till kvällen
Hur ska tårtan se ut?
Ordna bröllopsbild på alla "di gamle"brudparen"
Bordsplacering
Kontakta och stämma av med alla som speciella uppdrag
Packa för bröllopsweekend
Repetera vigselcermonin ( 1 vecka innan)
Bestämma dukning
Kolla allergier hos gäster samt "växtätare". Finns ju dom som inte äter kött.
MORGONGÅVA
Placeringskort
Besök i en hobbyaffär och införskaffa spetsband. Som är slut och det behövs mer till våra askar


Igår bestämdes MENYN till vårt bröllop! Det är fina Katarina som har kommit med förslag till en förrätt och en dessert som låter toppen!
Wedding, Flowers, Cake, Pink, Nicole haWedding, Cake, Rebecca wilkowski photographyWedding, CakeWedding, Flowers, Cake, An added touch flowers
Wedding, CakeWedding, Flowers, Cake, ChocolateWedding, Cake, Brown, Beaux gateaux celebration cakesWedding, Cake
Det vi bestämt angående vår tårta är att det ska vara en trevåningstårta, där våningarna staplats på varandra. Rund.
Vi har ännu inte bestämt färg, eller hur den ska dekoreras? Vi har caketopper.

Har vi glömt något?

Bride to be har hittat skor"Äntligen" jag citerar alla som sett skorna...äntligenhar du hittat skor! Det var väll värt det?


Dagen igår blev såå lyckad!
Fast att det inte blev Malmö och alla deras affärer, vädret på topp och även mitt humör. Hade inga förhoppningar att hitta skor...(eller allt annat som jag shoppade)

Körde till Kristianstad, solen sken och jag spelade bra musik i bilen. Trafiken flöt på och alla bilförare verkade ha drabbats av "Vårdagjämningslycka". Parkerar samtidigt som jag har Pappa i luren....hittar en perfekt plats precis vid automaten. Kan det bli bättre?
Går in på Randiga Rutan och tittar lite på klänningar, frågar efter skor...hon sade att hon hade ett par gammelrosa, kollar men hon hittar inte dom. Verkar en smula förvirrad den ägaren om jag får vara ärlig. Månag fina festklänningar mitt öga ser...men jag får hålla mig i kragen. Precis kommit till Staden. (Nu rimmade jag)

Går in på Scorett. Ha ha, tänkte jag det var här jag köpte skor för snart en vecka sedan som jag sedan lämnade tillbaka. Och visst, dom stod i affären precis som i den andra Scorett affären.

Fina precis som innan, men för höga att strosa runder i en hel dag. Synd men sant.
Men över dessa skor hittade jag "dom". Tänk vad fjantig man är som lägger ner så mycket tid på ett par skor, bara jag som kommer tänka på dom. Som sagt, det är JAG som ska tycka om dom, vilja använda dom sen och trivas i dom. Känna mig fin och "Johanna".
Klämde, kände och provade i storlek 37.
Too big, frågar i kassan efter strl 36...håller mina tummar och mycket rikigt hon hade i min storlek.


Provade, gick med och tänkte lite för mig själv. Ska jag? Dom är precis den höjden som är acceptabel. Högre och det hade inte gått. Inte om man ska gå med dom en hel dag. Märket är Killah. Jag trodde ( mitt lyckorus) att det stod Kullah, ha ha för Kullberg. Ja ja, jag skrattar när jag tänker på det nu..Men skorna är så fina och det hänger en berlock med ett "K" på skorna. Tycker att det var ett tecken till att dessa ska jag ha!
   


PERFEKT FÄRG PÅ DOM! Färgerna skorna går i är verkligen dom rosa nyanserna jag ÄLSKAR!
Gammelrosa, puderrosa/romantisk rosa!
Jag var skeptisk till peeptoe skor, har jag ju inte velat ha. Men det verkar som om dom flesta vårskor är det peeptoe på!

Jag är lycklig coh berättar såklart i kassan att jag ska gifta mig i dom! Man kan ju inte låta bli att få ett
- Åhhhh...lycka till!
Sen ringer jag brudgummen och berättar, han är lättad och glad! (Johanna och skor)

Vad ska jag göra nu? Jag går och stör mig på att det rä få personer som har vinterkappa på sig...alla har våriga jackor och scarfsar. Dags att köpa den där vårjackan som jag aldrig gjorde förra året?
Det tog mig ca 2 timmar att betämma mig, men med tanke på att jag sen vill ha en jeansjacka så köpte jag inte den för 899 kr. Blev en på HM för 499 kr. En skinnimitation som alla går runt med nu! And i love it! En underbar fin rosa scarfs till, jag som älskar rosa! Måste ju ha en scarfs till ju...Nej nu måste jag ha kaffe. Caffe Latte på torget i solen...sen kommer jag på att ett par nya vårskor skulle inte sitta fel. Även till mina pojkar men Kullis köper jag icke skor till. Han köper ett visst märke och jag vågar inte chansa. Så det blev att köra till SKOPUNKTEN för att hitta och fynda ett par gratis.
Blev två par nya skor till mig och ett par till Ted.
Nöjd med mina köp och Ted blev glad för sina skor. Patrik tyckte jag var en riktig Pingla i min jacka, scarfs och pilotbrillorna!
Sen blev det årets första grillning hos Kullbergs! Katarina med familj kom och jag visade såklart upp mina skor som jag sen gick i hela kvällen. Svärfar tyckte att det var riktiga "Askungenskor" jag visade stolt K:et på skorna. Ha ha ha tyckte han var bra.
Katarinas reaktion var..
- Lite annorlunda, men så fina och så du.
Svärmor..
- Hon ville se dom direkt och sade..
- Åhhhh, så fina!
Brudgummen och näbben tyckte om dom!! Patrik tyckte att dom vita pumpsen jag köpt var superfina med!

Katarina sade när jag kom in i vardagsrummet och dom kollade på Så ska det låta:
- Titta här kommer lilla My damen med mina söta skor!
Sen gjorde vi vårt eget "Lets dance" jag och Katarina övade lyft! tss.

IDAG? 42 dagar kvar idag! Eller 6 veckor mina vänner, 6 VECKOR!!
Tiden rusar iväg, men nu känner jag ett litet inre lugn idag. Har kvar att göra men 6 veckor hinner man mycket på. Kan andra planera sina bröllop på tre månader så kan väll vi ordna vårt som vi har kvar att göra på 6 v.

Patrik jobbar idag...vi har lördag fm här hemma jag och Ted. Jag börjar 14 och Pk slutar 14. Typiskt va? Vi kan gå i celibat innan bröllopet, vi hinner knappt träffas. Ha ha ha..
Nu rullar tiden iväg.

Lilla My har hittat skor

Nu har "Lilla My" hittat skor...som Svärfar säger:
- Riktiga Askungenskor!!
Samt en MASSA ANNAT! kOMMER en smarrig blogg imorgon!

Skor

Bröllopsskor

Det är mycket viktigt att du väljer sköna, bekväma, gå- och dansbara skor för din högtidsdag. En bred och inte så hög klack känns ofta bättre och stadigare att gå i. Om du gifter dig på sommaren - tänk då på att fötterna ofta sväller under en varm dag.

På din bröllopsdag har du troligen samma skor hela dagen och då är det viktigt att de inte är för små, men heller inte för stora eftersom de då kan glappa vilket kan göra dem ostadiga eller ge upphov till skavsår.

Det finns många material på skor, vanliga är crepe, satin och skinn. Satin har ofta högblank yta medan crepe-tyget är lite mer skimrande matt. Crepe är något tåligare i tyget än satin, dessutom syns inte tårnas form igenom lika mycket på detta material.

Skor gjorda av satin och crepe kan även färgas in i önskad kulör efter bröllopet och det kostar ca 150-200 kr, skor gjorda i skinn kan däremot inte färgas in. Gå in skorna ca 1 vecka före bröllopet så undviker du skavsår.

Källa:Bröllopstorget

mina skor!!Mina skor jag skall beställaSkornaSkor frân Vouelle
Karen Millencarrie.jpg4789_m.jpgSkor från gojane.com. Supersnygga i verkligeheten! Får gå in dem ordentligt dock! :)
Mina fiiiiina skor m. 11cm klackheather_s.jpgblommor och fötterskor


190

Igår var det 44 dagar kvar....idag är det 43 dagar kvar! OJ OJ OJ

Igår jobbade jag och var på möte.....tiden rann iväg...
Tränade Spinning/Pump hem vräkte i mig mat. Det är det första jag vill göra när jag tränat så länge samt solat. MAT!

Idag blir det inget Malmö, men jag ska iväg ändå. Vet inte riktigt vart men försöka hitta skor ska jag. Vet inte om jag har lust att åka långt ensammen. Vi får se vart det blir. Patrik jobbar så när han kommer hem så...Vi får se vart det bär av!


Vårfix

KLART ATT VI GICK UT IDAG!

Precis ätit och ska cykla till dagis, Ted fick välja...cykla vs gå.

Vi har rotat i rabatterna, samlat in grenar som trillat ner....tagigt fram torkvindan och lite utemöbler i plast! Samt kollat in vitsipporna såklart!

Vitsippor i massor tack

Solen är så varm och jag längtar nu efter den 2 maj då vi hoppas att det blir en rikigt vacker vårdag!

Tittat ut genom fönstret, som faktiskt är nyputsat sedan igår och beundrat våra fina snödroppar. Krokusen syns och ännu mer lökar håller på att "poppa" upp. Så spännande att se vad som kommer detta året! Vad jag älskar våren.
Just nu sitter jag med en kopp kaffe, lite nervös och undrar när NSK meddelar vem som vinner Norra Skånes brudpar?
Kommer dom ringa idag, eller dom kommer bara publicera i tidningen på lördag? Sjukt nervöst, det handlar ändå om 8000 kr resa och 3500 kr blommor! Samt äran att få vinna...nervöst. Just nu vill man bara veta.
Ted roar sig med Lejonkungen och "Kalaspuffar". Vi ska ta en promenad till dagis sen eftersom jag ska jobba kväll idag.
 Sitter och slösurfar här...
C


Jag och vårblommor..Jag, vitsipporna är mina favoriter. Dom kan täcka så det ser u som ett hav med blommor. Hoppas att på vår dag ska det vara som det brukar vara här i Vittsjö, ett ställe som alltid kryllar av VITSIPPOR.

Önskan om vädret är massvis med knoppar, löv och vitsippor...samt en stor portion sol! Härliga vårvindar och vårdoft!

10 dl sol
5 krm vårvind samt doft
8 matskedar knoppar
9 dl löv och blad
20 dl vitsippor

Favorsaskar

Avalon, imorgon åker du till en bättre Husse! Hoppas att han kommer ta väl hand om dig!
Har som hunnit med mycket i eftermiddag, slutade 15:15 sen har det varit fullt ös.
Lagt in Avalon på BLOCKET.
Ringde en kille precis och han hämtar henne imorgon kväll, får henne och terrarie. Vi skänker bort henne för vi tar inte hand om den lilla tösen. Vi tycker inte det är kul och kommer aldrig in till stan för att handla mat, när vi väl är där så har dom inga (syrsor). Tycker det är synd att ett djur ska lida så, hon har legat i ide länge nu. Nu ska hon få det bra hos en kille som sysslat med Geckos sedan han var liten. Puss till Avalon! Jag måste erkänna att när han ringde så fick jag en klump i magen. Jag stammade fram att..
- Men mmmen du kommer väll ta väl hand om henne?
Han skrattade och sen pratade vi lite!

Fler som ringt efter honom..VA SKÄNKER NI BORT HENNE?
Ja det gör vi!


Åh vad jag jobbat på idag! Städat vårt bröllopsskåp. NU VAR DET FULLT KAN JAG LOVA!


 Izor hjälpte till! Ser ni honom?


Allt till vårt bröllop finns i detta skåpet. Allt utom paraplyet!
Tidningar (ca 3o stycken) askar, klockor, band, pärm och block, presentkort, värmeljushållare, lim, tejp, sax, flakhängare, cd skivor, cd fodral, dvd fodral, sparbössa, hemlig låda, underkläderna i en tygpåse, bankbok, gästbok, papper.....and so on...
Nu har jag städat och lagt allt som är klart och ska till festen i vår stora "gå in garderob". Papper på press, fixat till och lagt allt fint. Såg inte klokt ut! Nu är det ordning och reda!

Jag har börjat på projekt "fixa favorsaskarna" ikväll!

Tyckte att dom såg så tråkiga ut...skulel haft svart organzaband runt om, men det var för jobbigt. Plus att sen när gästerna tar sin gåva så är hela asken lite trist igen. Så det blir spetskant. Med hjälp av spraylim och kladdiga fingrar, humör på topp och arbetsvillig så är det just det jag håller på med nu..Har snart gjort 20 stycken...puh.

Visar även Teds fina näbbskor.

14/3 Ted provar och köper fina skor!

Samt från den 15/3 då jag och Pk höll på med Festhäftet!

Skål säger den BLIVANDE BRUDEN!

Åter till att limma lite till innan Pk kommer hem från sin solning, ja nu hörde rätt. Pk är och solar...ha ha.
Snart ska vi börja på BOX tillsammans med! JAG ska nog få honom fit..ha ha

Tiden räcker inte till
Hinner verkligen inte med nu när dagarna går så sjukt fort!
Idag är det 47 dagar kvar...nyss skrev jag att det var 60 dagar kvar! Snart 20 dagar POFF borta! Herregud!

Söndag "sköna söndag" 48 dagar kvar.
Barnklädesparty..discoapa 
Blev en tröja som Svärmor köpte till Ted och jag köpte nya fina ljusa jeans. Lite slitna sådär snygga! Han kommer vara så fin i dom! Kaffe och fika, massa barn och mammor!

Träffade min Frissa som nu är bestämt! Nu är jag 100 % säker, MALIN Nordkvist ska göra vid mitt hår. En provuppsättning och allt till ett bra pris, till ett så bra pris att jag valde att ge henne lite mer för jobbet. (Nu måste jag avboka ROCKEE)
Kvällen hemma sen..Ted var så snäll och tittade på film. Han hade busat så mycket ju!
Jag och Pk kunde koncentrera oss på festhäftena lite granna, satt i över en timme med en öl i handen och kollade igenom. Han sade vad han tyckte och vi har nu två sidor att fylla till med något. Sen är det KLART! Det lie kniviga blir sen att ksriva ut det, men med hans hjälp och jobbets laserskrivare så kommer det gå GREAT!
Somnade gott gjorde vi alla tre...


Vaknar idag.....Pk onti halsen och Ted säger sig ha ont han med. Så pojkarna får stanna hemma utan ström..
Kommer till jobbet, ja jag gick dit fast jag hade ont. Jag ger mig icke! Ingen ström här heller...Men det gick ändå!
Efter en arbetsdag blev det till att fara på kalas hos Lillan som fyller 61 idag! HURRA!
Erica och bebis i magen, Sanna, Andreas, Emily och självklart lilla gosiga DORIS. Tss. Gissa vem som roffade åt sig henne på direkten? Åh vad vi gosade, och kelade och pratade!!! Hon log, skrattade och "pratade" med mig! Vad hon har vuxit! Fina tösen, Johannas gosis! Ted lekte med flickorna ute, sen kom han in och bytte Doris blöja.
Vi pratade om allt möjligt! Bröllopet!! Lillan visade sina skor och vi traggade så tiden den försvann!
Jag fick snabbt åka iväg då jag kom på att träningen börjar om 30 minuter!!!!!

PUMP idag! Träffade Helene och min lilla sminkis, Titti. Vi jobbade hårt idag! Jag var laddad efter att jag knappt varvat ner alls idag! Kommer hem, duschar, pratar med syster (nu börjar folk ringa och höra vad vi önskar oss..kanske dags att lämna en önskelista hos Katarina?) Pappa kom, mysigt som vanligt! Pappa, jag och kaffe.
Var tydligen liiiiite strul att lämna tillbaka skorna...trots att dom var köpta dagen innan. Ha ha ha..Men pengar fick jag tillbaka!
Kollat DH nu, pratat med Nana..håller mina tummar imorgon för min Nanis!
Nu ska jag slappna av och försöka sova, imorgon mycket som ska göras igen. Lite att ringa, posta och träna. Pk ska sola...ha ha. Och vi ska hinna vara mamma och pappa med. Jisses, tiden räcker inte till mina vänner.

Någon som har en vecka över? Skönt att veta att på fredag (min enda lediga dag denna veckan) ska jag och Nana till Malmö och handla! You and me, natt och dag!

Åh kommer på nu att kameran måste tömmas, massvis med bilder att visa...hm. Ja ja, nu orkar jag inte mer idag. Undrar om man är lika pigg imorgon bitti och kanske går till dagis? Tror inte att Ted vill det iallafall. Vi får se!
Får träning iallafall imorgon ändå...
Imorgon ska jag:
Jobba, träna, diskutera meny med Svärmor, ringa Erica och se om hon hört med Frida, posta ett brev, ringa eller maila ROCKEE, Maila Malin....Hm...
Nej, nu så! Ta ta


Till vår kortfilm

Till vår kortfilm som ska klippas ihop efter bröllopet har vi nu valt musik!
Mäktig musik från filmen "Gladiator" såklart!!! 

Musiken är mäkta mäktig! Båda två älskar filmen och denna ska klippas ihopa med det våra vänner filmat.
Patrik har ett program och har testat lite, vet nu hur man enkelt kan lägga till musik och klippa film!

Jag ska försöka hinna med lite jobb med festhäftena...inget kul alls. Ha ha ha. Brännt ut låtarna till vår Kantor Curt, sitter här och har sjukt ont i ryggen. Vill gråta emellanåt, så ont gör det. Man andas in kraftigt och det sticker till. Läskigt vill jag lova. Vill inte ha ont i ryggen. Men jag kämpar på! Patrik, Svärfar och Ted är ute och har börjat vårens kapa ved projekt.

Nästa låt jag visar är vår ingångmelodi. Då på orgel!
Min och Patriks favorit Astrid Lindgrens fiktiva person.http://bröllopsmusik.nu/

Här kan man gå in och lyssna på den med orgel!
Var en stolt brudgum som hittade den och ville så gärna ha den! Puss till PK.
Nu åter till jobb med festhäftet! Hur ska man hinna med allt?

Näbbskor

En heldag i Växjö, mestadels av tiden spenderade vi på LEOS LEKLAND!
Inga skor...inga skor i sikte. Hittade ett par i första affären vi var i, letade igenom alla andra i Växjö centrum. Gick tillbaka och köpte dessa fina skor. Men nästan 20 minuter efteråt ångrade jag mig...

Superfina puderrosa, peeptoe (som jag absolut inte ville ha) men med det stora problemet nästan 10 cm klack. Hm..ja. Jag tänkte för mig själv efter att ha haft på skorna i några få minuter, klämmt in lilltån...sen hade jag ont i ca 30 minuter efter det. Nej nej, det går inte. Funkar inte att bara ha ett par skor som man kan gå in i kyrkan med. Nej, glöm det Johanna. Nu har jag betat av i Växjö iallafall, MALMÖ NÄSTA. Hoppas att Nana kan hänga på snart snart snart, för jag vill inte vänta för länge till. Det är ju 7 veckor kvar, men mycket annat som ska hinnas med plus att man då jobbar varannan helg. F-n vill jag bara skrika! Hm...jag säher som Ted..
- Så får man inte säga mamma!!!
Eller...en anna kul grej han sade idag..
- Jag tänker efter mamma!
Var får han allt ifrån, han gör mig glad!
Jag och Katja avnjöt en varsin paj på leklandet, sen busade vi med Ted som tillslut var såå trött. Körde och handlade mat och Pappa min gjorde som vanligt utsökt mat! Brummat hem hela vägen nu...trött. Ted sover, Pk eldar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Gräma mig kanske?
Nu kommer Pk och tröstar mig...

Åh glömde mitt i mitt grämarbete berätta om Teds skor!
Dom ringde från MB i veckan, kan inte få hem skor till Ted som vi beställt. Hm, och kan inte få tag på några alls.
Så idag hittade Pappa och Pk skor till Tedden vår.

Inga lackskor, men hon sade på MB att det är nsätan omöjligt att hitta. Svarta fina skor, får visa sen! DOM ÄR FINA IALLAFALL! Han såg så stilig ut i dom!
För att få honom att prova dom så sade vi att det var Batman skor!! Sådana som Batman har när han går på fest, då skulle dom provas!! Ha ha ha , roliga unge!

Redo?

Är jag redo för denna dagen? Ha ha ha...Eller är Katja redo med att dra mig in i skoaffärer och lyckas hitta ett par?

Det har hänt mycket trevligt denna veckan!
 
Postat noter tilll Curt och han har fått dom, nu ska jag posta låtarna med så att han kan lyssna på dom! Underbart att veta att vi får den musiken vi vill ha.

Haft en för möhippa eller vad dom kallar det, finaste vännerna!
 Ni är verkligen min stora stöttepelare! Jag älskar dessa tre flickor så oändligt mycket!

En kväll att minnas för alltid!

Förtutom det vanliga, jobb och dagislämningar och hämningar, spinning och solning igårkväll (ja tur att det var 24 min i solariet, annars hade jag nog blivit röd så mycket det tog) och annat hemmafix..
 
Patrik lyckades att göra ett monogram i rätt storlek i torsdagskväll! BLEV SÅ FINT!
  fint va???
Det blev perfekt vårt monogram, och jag fick ett monogram som jag ville ha....lustigt för det ville Pk med ha! Tänk vad lika man kan vara? Tänker samma ibland och har samma smak!

 Igåreftermiddag på mitt jobb så hände det en del..
Ringde Chefen och berättade att vi nu sitter här. Vill att hon ska veta det, är ju ändå administrationens saker man använder! Det blev bra! Lyckades skriva ut både framsida festhäftet och framsida vigselprogram. Festhäftets framsida blev jag så nöjd med och vigselrpogrammen hoppas jag blir bra när man "kapar dom". Delar ju ett A4 på mitten, så såf rman två stycken på varje papper.
   
    

Så nu återstår det själva häftets insida som inte är klart än...ha ha. Samt vigselprogrammens insida. Bara det kommer ta tid, gäller att ha det helt klart när jag kommer upp till jobbet. Vill inte sitta där och ändra.
Sen ska dom smyckas med att sys ihopa, färg på tråd blir nog rosa.
När dom sys ihopa ska man även sy fast i sömmen, i mitten på festhäftena ett sidenband så att man kan knyta ihopa festhäftena.


Som min svägerska gjorde på deras bröllop. Hon hade placeringskort på festhäftet. Men ni ser bandet runt om, så fint och det är så vi tänkt ha det! Fast med rosa band som jag köpt (får nog införskaffa mer nu när jag tänker efter!)
Samma band som pryder våra vita korgar som vi ska ha i kyrkan till rosenbladen och vigselprogrammen. Vigselprogrammen ska dock inte(vad vi tänkt oss nu) ha ett band.


Nu ska jag snart väcka mina pojkar, för idag ska det bära av mot Växjö. Jag hoppas innerligt att jag hittar ett par skor idag, eftersom jag köpt stockings nu med denna veckan!! Så skulle min brudklädsel vara helt klar! (Ja, halsband med men har ännu inte bestämt om jag ska ha det) Skor är knivigt att hitta, speciellt för en kräsen dam som mig. Har ju en bild i huvudet hur dom ska se ut!! Färg och form. Vi får väll se om jag hittar "dom rätte".
Önska mig lycka till!

Älskade vänner

Igår blev det ingen romantisk tillställning som jag trodde...ha ha
Pk lurade mig TOTALT!
- Kolla vad jag har på kontot gumman!
- Jag duschar sen..
- Nej nej, låt han sova...
- Psss...psss....visk visk..

Nu när jag tänker efter så fanns alla ledtrådar där.
Jag studsade runt som en boll hemma, ha ha. Drack kaffe och väntade på att Patrik skulle bli klar.
När jag skulle ner i hallen såg jag att allt var nere, min väska, Teds "sova över väska" samt allt annat. Så jag hade verkligen ingen aning!
Fick ögonbindel och fick vänta i vår hall, sen leder min Patrik mig ut.
Jag hör en bil....nej nej nej
- Vad gör Pappa här?????? Nej det är inte Pappas bil.
Jag hörde hur det inte var min pappas bil som kom körandes och stannade. Min första tanke var ändå Pappa. Håller Patrik i handen...Jag får en annan hand i min hand...hm..vill känna lite på den handen men det fick jag inte.
Sätter in mig i bilen och sen släpper Pk min hand. Då blev jag rädd och tårarna kom. Pinsamt va? Men det var ingen som såg det.
- Vi ses ikväll gumman! Hejdå!!
Nej nej nej...vad är detta?? Min väska, är min väska med???
Vi kör iväg och jag hör rätt så snart att det är en bil med automatväxellåda. Jag sitter och traggar en stund sen bara koncenterar jag mig på att luska ut. Luktar och chauffören säger inte ett pip. Någon tjoar i baksätet och jag hör minsann inte vem det är. Det snurrar och snurrar, någon som kör i en rondell kanske?
Får gå ur bilen, känns som om jag går in i ett garage. Nu blev jag nervös....
Fick ett nyp i rumpan, tänkte direkt Angelica!!!
En dörr öppnas och då känner jag "hemma hos Angelica doften".
- Vi är i ANGELICAS HUS...LÄGENHET!!
Mycket rikigt, dom tar av ögonbindel och där står dom, mina TÄRNOR.
Angelica, Emily och Erica! Vda chockad jag blev! Höll på att tappa hakan. Är i chocktillstånd ett tag, flickorna berättar vad som ska hända. Men det får bli en hemlighet, för det är något som Patrik inte får veta. Fast jag vet att han anar lite..
Vi hade så kul, Emily drack sitt förstaglas vin på evigheter och Erica snubblade runder med kameran, Nana stod för dne goda maten som vanligt. VILKEN KOCK! Det bästa av allt är att jag fick slappna av, känna mig uppassad, och inte ha kontroll. Så skönt att nu har en stor grej löst sig för mig, nu kan jag släppa det och lita på mina tärnor som har ansvaret! Vilken chock jag fick men oj vad nöjd jag blev! Finns inga finare vänner än ni! Ni tre är så fina!Var del 1 av möhippa...ha ha. Ja ja, jag ska vara ärlig och säga att jag tänkte att är detta min möhippa så är det lite lite folk. Har jag inte fler vänner som jag ställt upp för, ävenom dom inte är mina tärnor. Men det var som sagt var inte Möhippan. Bara mina vänner (inte så bara) som ville busa lite och få mig att känna mig som en BLIVANDE BRUD! För nu gör jag det! Tack och åter TACK!!
  
http://emilystankar.webblogg.se/

Jag visade saker som bara dom får se. Jag kände verkligen att detta är mina vänner!
Efter lite vin och prat så fick jag skjuts hem...väl hemma tror PK att jag är arg..vilket jag inte var, utan bara glad!
Ted får somna snabbt...Somnade i Pks armar. UNDERBART!
Vad ni är fina!

Snart ska man "nappas"

52 dagar kvar idag.

Snart kommer Patrik hem, kaffet väntar på honom. Ted sover på soffan, försökte hålla honom vaken. Satte fram en stor skål med godis, men inte ens det hjälpte. Han var uppe 05:30 i morse och skulle bada då vi gick upp. Så det fick han! Var riktigt mysigt i morse! Nu har man jobbat sitt pass för dagen, plockat lite här hemma, PACKAT, duschat och valt kläder. Bara mascaran som ska på och håret ska bli torrt, naglarna (ja, jag har börjat spara!!) ska torka. Hihi.
Det ska bli så spännande att åka bort, om man bara visste vart?
Har verkligen inte en susning om vart vi ska!!!!

Tack för tipset om salong Veronica!!


Kollat deras hemsida nu! Och ska in och träffa dom nästa vecka efter en mycket trevligt telefonsamtal! Man kände sig så väl bemött, ringt frisörer som varit otrevlig och ännu värre oengagerade till max. Det vill man ju inte, en sådan viktig dag vill man känna sig uppassad och finast i världen (förutom min Brudgum då för han kommer vara finast i mina ögon). Så trist när man ringer frisörer som är lite...sådär..jaha...aha .okej...hm..


Ficksuperbra intryck direkt och dom var lediga för bruduppsättning den 2 maj, två stycken som jobbade! Tack tack och åter TUSEN TACK VERONICA. Nu kan jag släppa det lite och känna att det kommer fixa sig. För jag bokade, tokig som jag är. Men jag bad henne att sätta en liten prick bara just för att ingen skulle komma och sno tiden. Kan hända att jag ångrar mig. Men det tror jag inte! (Gör även Makeup och naglar, spraytanning..mm) En liten skönhetssalong med det coola namnet som passar mig bra ROCKEE! En blivande rock brud ska ha en rocksalong ju!
http://www.rockee.se/


DU ANAR INTE HRU TACKSAM JAG ÄR VERONICA!

Nej nu ska jag återgå till att föna håret....ännu en bröllopsgrej som är fix! Fick sms av Kantor Curt idag, ska bränna över låtarna på CD sam ge honom Helenes nummer, eftersom hon ska sjunga. Det fixar jag imorgon eller övermorgon. För nu ska vi snart på äventyr!!!!! Gissa om jag är uppspelt!!!!53 dagar

Kvar idag!

 Julen 2008. Så fina vi är, fast att Ted inte vill vara med på bild..tss.

Jobbat och dagen har gått så fort! Kommer hem från stan för att jag hjälp Nana, hinner värma mat och sen traskar vi ner till dagis. Ville ju så gärna hinna gå med den nya vagnen. Vi hann precis i tid! Den är superbra!
Kommer hem och plockar lite, packa ska vi göra imorgon! Jag ska vara klar 17:00!
Så det blir hem i racerfart imorgon och dusch, fixa till sig, piff ni vet och packa! SÅ SJUKT SPÄNNANDE. Vad min blivande man kan!!!!! Undrar vad han har hittat på, utan att jag vet. Det kan inte vara lätt.
Han nattar Ted som ville vara vaken tills jag kom hem, det har snickrats här idag, reglar och isolering uppe. Bara väggen som ska smällas upp. Sen så! Då ska det snart börjas med tapetsering och tak!

Vad jag längtar till IMORGON Patrik!Ettt litet bröllopsbekymmer...INGEN FRISÖR...Hm..What to do? Patrik har en idé, ska ringa henne. Håller mina tummar att hon kan och vill!!!

Ny vagn till Ted

Ha, dom bara lurades. Ville såklart skrämma mig. HMPF, ni lyckades faktiskt ett tag..


Damerna mina hade med sig fika och kaffet var såklart klart! Spelade SKIP BO och pratade lite. Sen gav jag och Nana oss iväg på barnvagnsjakt. Såklart var våra pojkar med!
Blev till Babyproffsen och Ted fick en ny vagn!

Det blev en BRIO Sitty 2009 OLIVE! (Bilden är en 2008, vår är lite mer OLIVE)
Hjulen på årets modell var så fula...kolla själva...
http://www.brio.net/BRIO_NET/Sverige/?b=3
Så det blev årets nya modell men hjulen fick hon byta till mig! Blev dessa som på bilden.
Tyckte att dom nya var så gräsliga! Hade hon inte bytt hjulen hade jag aldrig köpt den. Men med dessa hjulen som på bilden och den olivegröna färgen blev den perfekt! SÅ FIN! Så smidig att ta med sig och lätt att köra. Så nu kan Erica & Andreas komma och hämta Teds Emmaljunga Sport Classic! Till låns...tss. Ted han vill inte skiljas från sin trogne vän, men nu har han en ny. Han är dessutom för stor pojke nu för att åka i denna. Tyckte han såg stor ut i denna med, men den kommer behövas! I helgen och mammas alla andra shoppingturer, i sommar...Nöjd med mitt köp.
Han ser så stor ut i vagnen, provade hemma sen utan alla kläder och han satt som en prins. Snart är det ju inte tid för vinterkängor och tjocka jackor mer!

(Emmaljungas vagnar hade inte lika stort utbud av färger, ville inte ha en helsvart denna gången med)
Sen blev det en liten tur i skoaffär, men vi fattade båda ganska så fort att det var inte ens lönt att försöka med två busungar. Blev MC Donalds och barnen fick lunch. Sen busade dom ute lite!
En tripp inom HLM, hade glömt att köpa regnskydd. Men dom var slut, såhär i efterhand så kommer man nog inte promenera i regn så mycket som man gjorde med den andra? Vet inte om jag behöver ett? Vi får se.
Väl hemma, PUMPEN inställd pga ingen instruktör. Synd, många gånger det inte blivit av nu.
Jag och Ted lekte istället.

Jag öppnade paket som kommit på posten, som satt som mmmm.
Kände mig fin! Kommer Pk tycka om! Han var så nyfiken på paketet, men jag kommer tiga. Som muren. Det ska ju vara en överraskning! På tal om överraskningar?
Både min Pappa, Svärfar och Patrik har hållt på i sovrummet ikväll, har tydligen bestämt sig för att hålla på imorgon kväll med!!! Patrik verkade lite hemlighetsfull..Kanske en vägg ska upp imorgon flinade han och sade.
Han vet hur mycket jag längtar efter att ha ett sovrum som är klart nu. Hade det inte varit för denna dumma snedväggen vi fick för oss att riva så...Nu ska den byggas upp igen

Sen en annan rolig sak...
Patrik gav mig en lapp i januari, med intruktioner och vad jag skulle ha med mig. Det blev ju aldrig av pga att vi blev supersjuka hela familjen!! Han pekade på den idag och sade:
ONSDAG! Be ready!

Vi ska tydligen åka någonstans? ROLIGT!!! Jag har ingen aning om vart, som sagt ingen kontroll mina damer och herrar.
Vet bara vad jag ska ha med mig...och att det inte är i Skåne, eller Småland. Ha ha. Pirrigt! Speciellt med tanke på vad jag ska ha med mig!! Ringde träningen för att avboka spinning på Onsdag, hade Patrik redan gjort!! Ha ha, han var snabb.

Precis kollat DH och Pk har gått för att nana. Vet inte om jag ska sitta och slösurfa eller nana jag med. Ted kommer säkert vara pigg som en mört imorgon bitti. För imorgon ska vi ut och gå med vagnen!
Först en god frukost på frallor i ugnen!

Nu börjar ni

skrämma mig...ha ha. SUPERKUL! JAG ÄR INTE DUM...
För en stund sedan ringde Erica....undrade vad jag gjorde. Hon ville komma...hm?
Sen direkt efteråt ringer Nana.....hm..
Nu börjar det snurra i mitt huvud. Jag vet att dom inte kommer ha en möhippa på en MÅNDAG men..Det känns som om dom börjar med den roliga och kända "skrämmartaktiken".

NU ÄR DOM HÄR!
HM...

Sitter här

54 dagar kvar idag! Tick tack tick tack...

Det är grått ute, väldigt grått.
Ted äter frukost och sen ska vi bege oss. Behöver komma ut i shoppingluften idag! Man vet aldrig vad man kan hitta?
Kaffet är klart nu!
Bäst att vi beger oss snart, ska ju träna sen ikväll, PUMP. ta ta


Imorgon ska vi handla

Efter denna jobbehelgen som alltid som vanligt går snabbt förbi ska det bli väldigt skönt att vara ledig imorgon.
Förmiddagen var lugn här hemma, Ted kollade film och jag & Pk tog igen förlorad tid tillsammans. Mys! Tänk vad en lördagkväll utan varandra kan göra mycket.
Jobbat och imorgon ska jag fixa med lite. Vet inte rikigt vart jag och Ted ska åka och shoppa?
Hade tänkt skaffa...
Vagn till Ted (sulky) Hittat en Emmaljunga jag vill ha till honom. Vet inte om det blir Kristianstad imorgon....sugen på att dra till Malmö, men jag med mitt lokalsinne och ensam med en snart 4 åring är nog ingen bra idé. Vi får se.
Ta ta

Framgång

Ted sover sen 21:15...han ville själv gå och sova, det ska jag med snart..
Faktiskt hittat ett par skor som jag kan tänka mig att ha, men jag väntar tills efter nästa lördag. Nu blev det svårt helt plötsligt, man skulle vilja hålla i skon och gå i den...hm..Men grann är den! Väldigt grann, matchar med pärlor och spets. Åh...beslutsångest.
Även en annan sak som jag snokat upp på nätet. Men det får ännu bli en liten hemlis..
Tomt utan Pk hemma.
Försöka somna innan den busen kommer hem. Hoppas nu att han vinner pokertävlingen ikväll! Håller tummarna för min Kullis! (Och för att jag ska kunna BESTÄMMA MIG gällande skor)
Vad jobbig jag märker att jag själv är..

Kan inte sluta stirra

Idag är det 8 veckor kvar, eller 56 dagar..eller mindre än 2 månader.
Nedräkningen är berättigad nu iallafall när det börjar dra sig mot slutspurten.

Har lagt över bilderna från i veckan då jag rpovade min brudklänning, kan inte sluta stirra på dom just för att se sig själv. Känns så konstigt! Nu är dom på putern med så man ser i stor bild. Ha ha, ja jag har gömt dom för Pk. Han hade med kameran idag på Andys, men var duktig och tittade inte på dom. Han vill ju självklart inte spoil the moment heller. Precis som jag, kalla mig "Old Fashion" men.

Kvällen kommer vara blivande make fri, han behöver verkligen komma iväg lite. Han är och spelar Poker med grabbarna. Ted kollar film och ska försöka få in honom i duschen, eftersom han busat järnet idag. Men han vill ju först se filmen, sen ska ju jag se Melodifestivalen. Har bara sett en deltävling så jag har långt ifrån sett alla låtarna. Kan vara skönt att gotta ner sig ikväll, med vindruvor som blivande maken köpt till mig. Får se, jag kanske ställer mig och stryker servetterna framför tvn, man vet aldrig med mig!

Flowers, Reception, Pink, Centerpiece

Styrka

Känner mer och mer hur jag börjar få ont i ryggen igen efter mina arbetspass. Så styrkan ska jobbas på mer, räcker inte med PUMP en gång i veckan. Speciellt inte om man vill "forma" muskler.
Så efter en cykletur hem i regnet så har jag gjort ett eget litet Styrkpass på ca 15 minuter, bara 15 minuter om dagen gör susen. Har precis tränat:

Magen (1 låt ca 3.5 minuter lång) Situps


Axlaramber4 Hantellyft åt sidorna (enkelt, gå ner på två och upp på två, samt statiska.)

Underarm/Överarm (Triceps/Biceps) Armhävningar, samt diverse övningar med hantlar. (Koncentrationsscurls, sittande tricepspress, stående bicepscurls, DIPS (super för gäddhänget som jag vill bli av med!!)
 På bilden: Koncentrationscurls

Rygg (några enkla rygglyft) "Plankan" (rygg& mage)


Tränaren Helena sade att jag skulle prova minst tre ggr i veckan ett litet pass. Behöver som sagt var inte ta mer än 10-20 minuter.
Katterna var bra nyfikna, Luna satt på bordet över mig och Izor kom stångandes när jag gjorde armhävningar.
Tokiga katter!! Med en tokig Matte! Nu ska jag snart in i duschen! Boysen är på Andys och busar med familjen Larsson!

Får inte glömma min lilla powerwalk i morse till jobbet, samt cykling hem 2.4 km. Tss

Hoppas nu att jag är "fit" till bröllopet! I WILL DO MY BEST, får boka av ett spinning pass och ett spinningpump pass nästa vecka pga jobb. Men det kommer bli ett långt PUMP pass och ett spinningpass iallafall!!

Ut i kylan

ska jag snart bege mig, tycker det är så tråkigt och för mycket att jobba varannan helg. Varje helg man är ledig så är man uppbokad! Speciellt nu! Nu sitter jag här med min juice och ska strax gå till jobbet i mörkret. Ännu en lördag morgon, ledig ikväll iallafall.
PUST STÅNK & STÖN.
Ja, önskar att man kunde sovit lika gott som boysen där uppe. Ta ta

Något busigt

Har beställt något lite fint att ha på sig till vår smekweekend!
http://www.rocktheboat.se/

En Chemise...Kan man ha när man ska vara sådär lite extra fin efter en trerättersmiddag i Hestra! Och även till en annan som som är hemlig. Hoppas nu att den sitter lika fint på mig som på henne....Men jag tror nog att Patrik kommer svimma ändå. Ha ha ha.

Förutom detta så har jag letat ännu mer efter skor och underkläder. Mest skor..

Hunnit med lite här hemma: Dammsugat, torkat golv, tvättar, tömt diskmaskinen, plockat undan på Teds rum...så jag har inte bara slösurfat! Pappa kommer snart med mat, vi ska luncha. Tss.

Någon som har bra tips på var man kan hitta skor? (Har varit inne på dom flesta sidor vill jag lova)
Än så länge rä det inte vrålpanik, men klänningens längd ska med fixas....jag vill känna att det är klart, plus att skorna behövs till annat än själva bröllopet. Ha ha, ännu mer hemlisar!!


Letar och ringer

Igårkväll blev det träning, spinning/pump. Träningsvärken som kommer sakta men säkert idag är självförvållad..
Pappa hälsade på och berättade en glad nyhet, HAN SKA BLI SAMBO MED SIN KATJA!
Äntligen säger jag bara, hon ska flytta hit. Det ska bli så spännande. Just nu letar dom lägenhet och jag hoppas på en här i vår by.

Idag har jag ringt Studio 30 för att jag vill boka håruppsättning där. Bestämt mig nu och denna dagen vill jag gärna komma till en salong och få håret fint. Tärnorna får snällt följa med, men jag har en idé om dom känner att stressen blir för jobbig då. Samtidigt som tiden nog ska räcka till. Fotografen kommer 12:00 hem till oss ca. Innan dess ska man vara klar. Kan tänka mig att vi säger vid 8 tiden med frissan. Men hon skulle kolla över helgen om hon var ledig denna dagen, dom har ju inte öppet lördagar. Men jag hoppas på henne! Hos Frissan tar det kanske 1½ timme..sen hem till mig igen. Smin Titti kommer vid 11:00? Sen är jag fix och klar. Tärnorna kan ju göra vid sig medans jag och Patrik åker iväg för att fotas lite bara vi två. Sen hämta vi upp dom och tar några bilder tillsammans även då med Ted. Hade tänkt bara hemma i vår trädgård då, slipper köra någonstans då. (Om vi är tillbaka hos tärnorna 14:00??) Det ska nog gå bra! Håller nu båda mina tummar för Frissan Johanna!!! Gjorde säkert en provuppsättning med...den hade behövts ju. Jag hade velat det.
Wedding, HairWedding, HairWedding, Hair, LongWedding, Hair, Long
Wedding, Hair, MakeupWedding, Hair, DressWedding, Hair, Pulled backWedding, Hair, Updo
Wedding, Hair, ChignonWedding, Hair, Pulled backWedding, Hair, UpdoWedding, Hair, Long
Wedding, HairWedding, Flowers, Hair, White, Half upWedding, HairWedding, Hair
Wedding, Hair, MakeupWedding, Hair, DressWedding, Hair, UpdoWedding, Hair

Vad för frisyr ska man välja? Vet att jag vill ha det mesta av håret nersläppt, men lite måste vara uppsatt om jag ska ha slöjan. Stora lockar, inga korkskruvar! Ska man ha snedbena eller luggen uppsatt bakåt?

Klippning idag

Idag ska jag äntligen få klippa mig! Ska bli så skönt. Just nu är håret en stor buske känns det som. Trots inpackning igår kväll efter min sena Powerwalk.
Ted äter fortfarande frukost och nu ska jag gå och piffa till mig så gott det går..ha ha. Vi ska hem till Nana och Rami!

Träffade Lukas igår, hela familjen Larsson var här på kaffe och kaka. Så mysigt att sitta och gosa, var inte mycket hos mamma då...ha ha. Jo när lillfisen år, som han tycker mycket om att göra. Han är så fin! Får visa bilder på den lille sen ju.
Nu ska vi få något gjort här idag!

Ännu mer hjälp

Har vi fått idag! Toastmadame Helene har jag pratat med angående solot, om hon vill sjunga en låt till. Hon skulle lyssna på den och se. Men jag håller tummarna och tror nog att hon ställer upp. Hon har en röst av GULD!
Hon berättade även att hon gjort vår bordsplaceringsmall till oss, som ska finnas i mitten av festhäftet! Tackar!
Den blev perfekt i storlek och allt. Had ejag inte fixat, och inte brudgummen heller. Excel är inte vår grej, men hon jobbar med det så jag vet att hon knappar snabbt som attan! Så tack Piff för det du gjort än så länge! 


Håller tummarna för låten nu bara! Jag är verkligen KÄR I DEN!

Nu ska jag ringa Frissan, det är Mars månad och efter 18:00! Let´s make a call then.

Like a princess

Idag har jag fått känna mig som en PRINSESSA!


Ted skulle såklart upp tidigt trots sen kväll igår....blev frukost och kaffe. Sen ringde min lilla Tärna Erica, ville komma och jag tyckte det var så kul för då kunde hon följa med och se klänningen.
Vi körde till sömmerskan, och nu var jag rikigt nervös. Som sagt har man varit lite ledsen för en suttit löst här och där...Letat och kollat efter en annan klänning. Trots att jag ÄLSKAR MIN.
Ingegerd öppnar med sitt alltid trevliga
- Hej!!!!
Man känner sig så välkommen och lite uppassad.
Får på mig klänningen och inte nog med att det är en helt ny klänning där bak, den sitter PERFEKT.
Hon fick dra åt korsettsnörningen i ryggen lite mer, men sen så! Satt perfekt över bysten och det ser inta alls sladdrigt ut. PERFEKT!! Helt perfekt. Slöjan fick jag med på mig och det gjorde att jag kände mig ännu finare.
Erica och Ted hjälpte till att hämta spegel och fotade. Ingegerd visade Tärnan min hur den skulle knäppas och dras åt. Erica var nyfiken på hur det skulle göras.
- Vi måste ju kunna hjälpa henne sen!
Jag har gått och tänkt på det, faller det in helt automatiskt på tärnorna eller man ska  be om hjälp. Men jag tror att det kommer vara guld värt att ha dom hos mig under dagen och dagen innan. Allt stöd nu innan man får med, bara som idag! Hjälpsamheten och vänskapen man får. Det är helt otroligt att man har så fina vänner omkring sig. Tacksam för det. Kändes mysigt att ha med henne. Hur mycket ska man lägga på tärnorna, kommer dom tröttna på mig? Är jag för bridezilla. Men jag tror att jag är ganska så lagom, kräver inte för mycket av dom och fixar det mesta själv. Kommer självklart be om hjälp snart, för det lär behövas med våra festhäften och annat. Servetter som ska rullas, det ska sys det ska ditt och datt. Nä rjag tänker på nu hur mycket vi har kvar är jag ganska så lugn. Ett uppdrag kvar som kräver lite planering och lite hjälp och det är Morgongåvan.

Framför allt så kände jag mig som en rikigt PRINSESSA, fast utan krona. Jag har helt bestämt mig för att inte ha tiara eller krona. Tycker det är så fint med det mesta håret utsläppt och slöjan. Blir för mycket med något annat i och det är så vanligt med. Konstigt, jag som sade från början att jag INTE skulle ha slöja. Absolut tiara. Blev tvärtom, slöjan är allt!!! Men idag kände jag att och hoppas att folk kommer sucka så fin jag är. Ha ha ha, en dag i sitt liv som man får känna sig finast av alla. Vill så gärna visa bilder, men NEJ. Inte då!! Har redan kollat sönder dom själv. Försöker att se Patrik intill mig. Vad jag längtar nu.

NEDRÄKNING IDAG: 59 DAGAR KVAR

Igår köpte jag CD-skivor, Fodral och DVD fodral.
Var på Biltema med Pappa och syster yster. CD skivor till alla gäster att dela ut och fodral till. Sen DVD fodral till vår vigselfilm som självklart ska ha en grann framsida!!


Nu ärj ag nöjd för denna dagen. Ska höra av mig till Ingegerd då jag hittat skor. Hon ska sy en hank till längst upp baktill på klänningen, sen ska hon rätta till min sjal som jag kan använda ändå för hon tog bara lite tyg baktill på den. Sen ska jag komma och prova skorna till så att vi ser längden. Sen är det check! Så kom skor kom!! Hoppas att jag hittar något i Växjö nästa helg.

Ikväll ska jag ringa frissan för tid om provuppsättning! Spännande! Som Erica sade idag då vi körde hem i det vackra vårvädret:
- Det börjar ju närma sig!!!

60 dagar

Och 60 nätter, eller hur blir det? Ha ha ha.
Alla kommenterar bröllopet, undrar och är nyfikna. Vilket är superkul! Nu behöver jag inte skämmas för att det är 1½ år kvar...eller säga..
- Ja, nästa år ska vi gifta oss
- Om 14 månader ska vi gifta oss
- Ja, det är ett tag kvar

För nu är det inte det (är jag tjatig) ja, det är min "rätt" att vara tjatig anser jag.
Lite trist att man precis som Sessan inte känner att tiden räcker till till allt man vill göra. Men planeringen är ju superkul, speciellt nu när det närmar sig och nerverna börjar komma smygande.


Något som jag är supernervös för är klänningen. Jag velar och har mig.
Dom som sett mig i den (Emily & Nana) tycker att jag är superfin.
Varför känner jag mig inte så fin som jag trodde att man skulle göra? Är jag "mätt" på den?
Jag har sett tusen andra klänningar som lockar!!! Varför är det så?
Lilly brudklänning 3074
Lilly brudklänning 3081Eden Bridals 1320

 

I vilket fall som helst så ska jag prova min klänning imorgon fm och då ska den äntligen kunna knäppas och dras åt. Jag ska få känna för 1:a gången att den sitter där. Alla gånger jag provat den så sitter den löst här och där. Inte fint ju.
Vill känna att den SITTER! Ska även ta med slöja och bh imorgon. Har inte sett slöja och klänning tillsammans? Undrar hur det kommer se ut? Nyfiken som attan är jag ha ha ha ha.
Hoppas att jag smälter med "den" imorgon och känner att detta är rätt. Vad tusan gör jag annars?
Det är ju absolut inte det att jag inte tycker om klänningen!!! åh nej! Jag älskar den. Den är sjukt fin och den är min drömklänning, men har man inte kännt den på sig och kunnat gå med den utan att behöva hålla upp eller liknande så känns det ju trist. Men imorgon så!!! Nervöst! Men den är verkligen underbar!
Visar en liiiiiten pyttebild...
 Bara på dekoren. Det var det som jag "blev kär i"!!!

Rivig dag

Dagen har gått i 190 km/h. Känns det som iallafall, tiden den går lite för fort nu känns det som.
Ted var vaken och väntade på mamma när jag kom hem efter jobbet..tss. Lillefisen.
Pk kollar tv och jag ska snart nana.
Pratat med Tina och det kanske blir en Göteborgtripp inom det snaraste....Men efter Patriks dröm inatt så bli det ingen utekväll tösen...ha ha ha. Köte nya numret av Bröllopsmagasinet idag på CSK.
Det kan man gotta sig i en stund..

Såg att rosorna jag ska ha i brudbuketten och som dekoration under vigsel fanns med. Hittat båda färgerna jag vill ha.

Åter till detta med skor...Argh jag blir galen. Visst det är 2 månader kvar, men det kommer gå så fort så som det känns nu iallafall. Får lite småpanik. Men jag får tänka som en kär vän till mig:
-Allt löser sig!
Det kvittar hur vädret blir (okej klart att man vill ha uppehåll och sol) men gifta blir vi och vi kommer nog komma ihåg dagen med glädje ändå. Mycket småstrul som kan inträffa men man ska försöka att inte tänka på det..
Bara njuta av dagen och ha det mesta utdelegerat till andra så att VI KAN NJUTA. För det är ju vår dag.
Ibland kan det bara kännas som om det är för många bollar i luften nu, jag längtar så jag blir tokig samtidigt som jag vill pausa lite.
Längtar efter VÅR dag, en stor dag för oss!

2 månader kvar idag

IDAG ÄR DET 2 MÅNADER KVAR TILLS VI SKA GIFTA OSS.

Vi körde förbi kyrkan klockan 15:15 i lördags, då pratade vi om att om exakt 9 veckor står vi där inne nu...Åh, pirrigt och samtidigt ett pirr som man aldrig kännt innan.

Igår vände och vred jag på servetterna...Jättesvårt att veta hur vi vill ha det. När man ser i en tidning så ser allt så lätt ut att göra. Men det lutar åt svart organzaband istället för spetsbandet. Men vad ska vi då göra med spetsbandet. Kanske pimpa favorsaskarna som vi skulle haft det svarta bandet till..


Supernöjd med servetterna iallafall! Och nu när jag ser bilderna och även Patrik tyckte att det var snyggare och lite med kontrast med det svarta bandet.
Vill gärna visa våra fina korgar med. Piffat upp med rosa sidenband.
I dom stora kommer det finnas rosenblad och i dom två små kommer Toastmadame och Värdinna dela ut vigselprogram. Även dessa korgar inköpta på IKEA. Bandet på Pyssel och Dekor i HLM.

  

Här pysslar vi en februarilördagkväll. Gör egna värmeljushållare...(har hälften kvar att göra)
Detta behövs:
Glas (IKEA har billiga 6 st för 39 kr)
Papper
Spraylim
Dekorband
Tålamod
Mall
Sax
penna
  

Lite bröllopsfix att göra denna veckan är:
Prata med Ems om solo
Skicka noterna till Curt
Ringa/besöka Floristen om festdekorationerna
Ringa Sömmerskan
Jobba med festhäftet
Hålla utkik efter skor
Pk ska beställa tid på MB för provning av kläderna
Stryka servetter
mm.

Ta ta


Över en meter

Åh, ville bara snusa vidare i morse, men en pigg Ted ville upp!!
Blev raskt ut i bilen och iväg till HLM och sjukhuset, dags för kontroll hos Dr Anna-Carin.
Ted väger 18.4 kg och är nu 104 cm lång! Nu har han passerat metern, åh det kändes i magen. Lite lustigt att kolla när han gick bort från där hon mätte och se hur lång han är. Stor kille nu ju.
Pratade med Anna-Carin och vi pratade såklart shunt.


2 Februari 2006 Ted ska få in en shunt. Lill Gossen var så duktig!

Allt är bra och han utvecklas som han ska, inte det minsta sen för att han gått igenom så mycket. Det enda han inte kan är att cykla, men han tycker ju inte det är spännande heller, det lockar inte honom mycket. Men det var kul för jag och Patrik pratade om det igår...
- Nu i vår måste vi lära honom att cykla!!
Körde inom MAXI och köpte till boende och Ted fick choklad för att han varit så duktig. Jag köpte två påskliljor...Åh nu är det ju MARS månad!!!

Tulpanerna här hemma har slagit ut ännu mer nu över natten, så fint!
Våren är verkligen årstiden för nytt och skapande. Våren är tiden då alla vaknar upp och mår bättre.


Ted kollar barnprogram och jag ska slå en pling till en vän!Tycker om mjuka paket


Fredag efter träning så gjorde jag och Ted sallad tillsammans! Han var så stolt över att han fick använda en riktig kniv, under mammas uppsikt. Gott blev det!

Lördag, kalas och Ted kelar Gustav, som för övrigt väger hela 13 kilo, det är stor misse det vill jag lova!!! En fin Maine Coon hane i sina slöaste år!Idag nanade vi gott, och var pigga alla tre klockan 8:00 vilket är ovanligt här hemma...
Frukostbullar och sen hade vi det lite Hakuna Matata..
Efter det körde jag och lille Ted till IKEA. (SÖNDAGSNÖJE nummer 1)
 Ted åkte kana om och om igen, vi turades om att välja vad vi ville göra och det gick så bra, vi hade det väldigt trevligt bara jag och lillfisen!Det blev KÖTTBULLAR på IKEA, för det ville Ted ha..
- Mamma jag känner att min mage behöver mat.
Han åt hela 7 köttbullar och fyra potatisar, så duktig. Sen en glass efter det!
När vi pinats i kön länge så köpte Ted en mjukglass och jag en kaffe och kanelbulle. Sen fikade vi ute.

Ted fick lite nya saker till sitt rum:
En rulllåda till alla dessa DINOSAURIER
Två papperslådor till målarböcker och diverse målarstuff
Ett KORALL TÄLT

Jag köpte mig nya gardiner till vardagsrummet: Hedda
Doftljus och en ny tv kontrollvas (eftersom busTed råkade få den andra i golvet)

Sen köpte jag SERVETTERNA "Iris", tygservetter till vårt bröllop. Nu ska vi ju ha placering på just servetterna och då får det se ordentligt ut. Vill bara att alla ska veta det att dom torkar sig med dyra servetter...ha ha ha. Nej, kostade 19 kr för 4st. Så det var inte så blodigt, tänkt om man skulle köpt rikigt linneservetter...(huhu)

 By the way...JAG ÄLSKAR MINA PILOTBRILLOR PK..tsss

Kommer hem efter en trevlig biltur, torrt och soligt! Lite annat än förra söndagen.
Packar upp allt, monterar tält och lådor..sen stryker jag mina gardiner! Pular här hemma och grabbarna håller på i vårt sovrum.


Love my new curtains.
Teds tält....HA HA. Han har bäddat så mysigt.. 

Grabbarna jobbar, en vägg ska upp...


Sen har jag ju pillat med servetterna, vi vet inte riktigt hur vi ska ha det.
Lämnat Dennis at his place och lämnat GPS hos Emil, thanx för lånet. Och tack för hjälpen idag MR D.
Ted nanar gott, Pk kollar Mythbusters. Snart är det Blivande Herr och Fru Time.
En glad dag idag ju! För oss en väldigt glad dag.

VÅREN ÄR PÅ VÄG, känns ute att nu så!!!!


ÄLSKADE FARFAR

Ja, gårdagen bjöd på en väldigt otrevlig överraskning!
Farfar min har legat på sjukhus, hjärtflimmer och ambulansen fick hämta honom torsdag natt.
Lilla Farfar orkade inte komma på kalaset igår, och orkar han inte så mår han inte bra. Han var hemma och tittade på skidor istället. Vilade på soffan och åt gröt. Vad vi saknade honom!
Efter en lång dag med kalas och gott kaffe så körde jag hem Farmor, hon ville bara hem till sin Daniel. Åh!
Det var så härligt att se hur deras ögon glittrade när dom såg varandra!
Farmor berättade vad hon hade sgat när farfar åkte iväg i ambulansen:
- Gå inte ifrån mig Daniel!
Åh, Farfar är hemma men är matt. Jag tyckte det kändes så skönt att krama om honom och ge honom en puss. Älskade Farfar!
Vet ni vad han sade till mig?
- Du behöver inte oroa dig Johanna, jag ska föra in dig i kyrkan!
Farfar JAG ÄLSKAR DIG och tänker på dig hela tiden, jag säger som Farmor:
- Gå inte ifrån oss nu!

Känns så skönt att dom är hemma och tittar på Vasaloppet idag och myser och rår om varandra. DET ÄR KÄRLEK!

 

RSS 2.0