Halloween Party

- I see dead People! 

Underbart att få hem Ted! Vi har bara myst hela förmiddagen. Förberett oss för festen vi längtat efter! Äntligen var det dags att spöka ut sig och åka på en läskig Halloween fest tillsammans!
Vilken lyckad kväll! Mina tre pojkar, fina vännerna, lyckliga barn och många skratt, bu och dans. Monica serverade draksnor, fingrar och andra diverse äckliga Halloween smask. Spökrunda i mörkret och sedan mer dans. Jag berättade spökhistorier...hoppas nu kidsen kan sova. Två små pojkar som sover här nu. Så lyckliga två små pojkar. Komma hem, inte ensam med barnen. Med M. Som redan gör allt för dom. Vad vi ska föreställa? Lias är Liemannen, Ted är zombie och VI 2...spöken som inte överlevde en bilolycka.....


Höstsol på en bänk

Jag kan icke fatta vart tiden tar vägen. 
Många km med Liten i vagnen idag med. Kommer hela tiden på saker som ska göras och idag började vi dagen med ett ärende. Sedan satt vi i solen på en bänk på torget. Lias tittade in fåglarna och vi satt nära nära och för en stund så var vi bara. Sedan kom vipp det ena och det andra. Har aldrig tråkigt med M. Det kvittar vad vi gör! Från 12 till efter 15 var vi ute, gick och uträttade ärenden. Blev en fika från Pressbyrån i solen. Lias fick sin efterlängtade glass. Han väljer alltid samma glass: Piggelin. 
Väl hemma med matvaror så tog jag fram degen som legat i kylen över natten. Gissa vad jag och Liten bakade? Jo, Pepparkakor ala LCHF. Lias älskar att vara med i köket. Någon och denna någon är M var lite roligare än mammas kavlande mot slutet så dom sista pepparkakorna fick jag lägga på plåten själv. Åh, luktade JUL här! Efter det tog M över köket. Pasta Bolognese kockades, jag var en hjälpande hand och Liten fick sin fredagsdusch. Sedan tände jag ljusen, dukade bordet och om det var gott? Ohhh ja! Två kockar nej tre kockar idag. Jag åt med mina Shiritakinudlar till och himmel så gott, även färsk parmesan. 
Vi fick besök ikväll! Både Tina var här och Pappa kom. Bara min ena Pappa som träffat M. NU har båda och jag är stolt över att få visa upp honom och även min familj för M. Även idag är jag förbryllad över hur bra han tar Lias, finns där och busar massa med min minste pojk. Riktigt bra kompisar nu! 
Store pojken Ted är på disco ikväll. Hihi! Spännande! 
Lias har fått busa massa! Som han skrattat ikväll! Både M, Pappa och min Tina busade med honom och Lias lika road som dom andra. Som han skrattat! Han somnade så gott, så fort! Nöjd liten liten kille. Det har spelats Kalaha och film har vi halvtittat på...och pratar pratar pratar....en Fin M att prata med. 

En vecka sedan olyckan idag. En vecka extra av ett liv och hoppas på fler veckor. För ja, fortfarande så tacksam över turen i oturen vi hade den 18 oktober. Tokigt fint
Jag finner knappt ord. Snälla låt oss få ha det såhär! 
Idag fick jag snällt sätta mig i bilen, åka på 21:an trots att jag helst skulle vilja undvika det. Men, gjorde det. M märkte direkt hur nervös jag var. Det gick över så fort vi var i vår stad igen. 
Jag vet inte hur långt vi har traskat idag med Liten i vagnen. Massa motion och friskluft. Träningen tar jag tag i nästa vecka. Just nu är all fokus på barnen och denna första veckan med dom är super viktigt. Ännu mer efter allt som hänt. Nacken smärtar och ryggen med. Men, finns inte mycket att göra än att bita ihopa. Vi har fixat inför Halloween, traskat, handlat...bara njutit av höstsolen. Sedan kommer Ted hem och vi myser alla 4 i soffan. Lite siesta. Sedan fullt ös igen. Min Kock lagar mat och jag lär mig ännu mer. Vi avnjuter en god middag och sedan spelas det Kalaha. Ja, Ted är en mästare på detta. Vi myser i soffan och jag kommer på att vi kan baka något speciellt imorgon. Börjar förbereda för detta och M får sig en ide. Han tar med Tes till affären och hem kommer dom med en kasse massa C-vitamin. Tre kockar i köket! Alla tre hackar och skalar för fullt. Jag står och ler inombords. Det smaskas och sedan ser köket ut som kriget. Står dock inte ensam med detta. Han, M är här och medans jag förbereder det sista inför baket imorgon så röjer vi i köket tillsammans. Barnen är nu riktigt trötta. Lias somnar på två sekunder och Ted är trött men ja...nöjd. Känner djupt in i mammahjärtat hur trygga dom är barnen. Om jag känner mig trygg? Åh! Det behöver jag nog inte svara på. 
Jag är ganska hetlevrad, M lugnar mig. Får mig ner och inte bara mig. Dom viktigaste med: Barnen.


Kärlek på en kuddeKomma in till mamma. Somna om.
Finns det något mysigare? 

Fullt ös idag och det ser ut att ta tid att få rätt på alla "things to do" efter olyckan. Detta gör mig trött, ledsam och arg. Jag är lyckligt lottad som har barnen och M. Får mig att tänka på annat. Olyckan måste ut från skallen lite och detta lyckas mina pojkar bra med.


Fyra/Fyrtal

Första dagen alla 4. 
Det är sanslöst hur bra det gått. 
Ted fick åka med skolbussen pga jag till att börja med är sjukskriven denna veckan. Efter vad som hänt behöver både kropp och själ detta. 
Det är även extra viktigt att denna veckan få all tid med barnen som tänkas kan. Lias vaknar yr i mössan och det var ljuvligt att krama om honom. Han sov ju hela kvällen igår. 
Vi mös i soffan, han åt frukost i den och kaffet smakade bättre än någonsin! När han fick träffa M var det självklart blygt i början. 
Dagen blev sedan från lugn till fullt ös. Jag hittade tyvärr ovälkomna gäster i Lias huvud. Om jag fick frispel? Ja. I mitt försök att behålla lugn så kommer räddningspatrullen. Med medel och frisörkit. Nu åker håret! Japp, jag trodde det skulle bli en kamp och massa tårar. Men det gick mycket bra och Lias vackra blonda lockar föll mot golvet. Låter hemskt och det kändes att klippa av allt. Men han behövde detta. Nyklippt av Mor och nöjd med sin nya frilla!
Ted kommer hem och vi fyra beger oss UT i det vackra vädret. Ted blev nästan tårögd när han såg sin nyklippta bror. 
Ut var det ja! Mot parken, bollen med och sedan spelades det fotboll så det rök i knutarna i Hembygdsparken! 
Vi skrattade alla tre när Liten Lias försökte sig på kickar. Promenerade i solskenet hem igen. 
Nu blev jag nerröstad idag. Så jag fick baka en LCHF pizza medans den bakades i ugnen så hämtade vi killarnas pizza. Gissa om dom rusade dit!? M gjorde egen vitlökssås till oss och French Fries till kidsen i pannan greek style. Inget nerfruset här inte. Rediga pommes! Om barnen åt? Jisses ja! Vilken fin "första middag" vi fick! Finner inga ord!

Har blivit fasligt mycket tvättande idag pga "gästerna" men jag är tacksam över tvättmaskinen! Inte bara över den men speciellt en dag som denna. Ted har gjort sin Matteläxa superbra och idag halvt på engelska. M satt med, hjälpte honom och vilket team dom är. Sedan drog Lias i M och en koja byggdes, tv spel och det slutade med tre killar i Lias säng, skratt och bus. 
Jag fick vara "the Boring one" och vid 19:45 acum/nu avbryta. 
Gaddarna borstades och sagan lästes. Barnen somnade som två ljus på fem minuter. 

Nu sitter jag intill M, han tjoar till fotbollen och jag...ja...jag är tacksam, njuter och mer och mer älskar Livet och mina Tre pojkar ska vi inte bara prata om. 

Han har gjort ett toppenjobb idag! Han har ansträngt sig till max och funnits där hela dagen. Saker som fått mig att tappa hakan. Han ser, är med och faller för mina två små. Han är trygg, snäll och omtänksam. Han är en man att kunna räkna med och tar hand om mer än vad jag kan beskriva. 
Tänk själv att komma till ett nytt land, och sedan inte bara detta...två små barn att lära känna och Han min M gör detta med bravur! 
Min M, en del av min Fina Trio. 
Tre pojkar rusar mot pizzerian...

- Ruuuun for Pizzzaaaaa!!!!


Hela

Det är så tråkigt och stressande att ringa alla samtal. Men en del gjorda, dom som var prio 1. Bravo Baby! Bravo!
Vi har varit ute på en promenad, var på jobbet och fick en pratstund och sedan lite shopping. Sedan satt vi mest och väntade. Ja, nu längtade vi efter barnen! 
Mitt i väntandet kom ett blomsterbud! Tack kära kollegor! Det värmde gott! 

Barnen är hämtade och Farfar som alltid ställer upp att köra. Lias somnade i bilen och sover ännu. Ted däremot fick träffa M och det var ett kärt återseende! Tv spel och Hotdog (vaddå pojkar) under kvällen. 
Båda små pojkar sover, min Stora pojk ännu vaken. 
Mardrömmar

Somnar, somnar underbart i M's armar. Vaknar med ett ryck. Tårarna börjar rinna. Vad gör jag? Jo, gråter.
Jag är trygg, jag mår bra med M. Jag toklängtar efter barnen så det gör ont. Nu längtar jag ännu mer. Efter fredagens händelse. 
Idag började jag skriva om det. Jag tror att det är den delen av mig som gör att jag bearbetar. När jag blundar nu så ser jag bara hur bilen snurrar. Hur jag känner att livet rycks ifrån oss. På bara några få sekunder kan jag gå från "vi ska in till Kristianstad och fika" till "vi dör vi dör". Den känslan önskar jag inte någon. Ingen. Jag kan höra hur rutan krossas. Jag kan känna rädslan över att halsen ska skäras av. När jag ser mig själv i spegeln ser jag märket på halsen efter olyckan. Om än bara en liten skråma så mår jag illa när jag ser det. När jag duschar ser jag alla blåmärken på benen. Blå blå blå. När jag vrider nacken gör det ont, jag blir trött av smärtan. Ryggen värker. Allt detta för en lastbil som "inte ser oss". Nej, jag ska inte döma. Olyckor händer och jag vet att chauffören av lastbilen inte hade något ont uppsåt på väg 21 i fredags. Men ändå blir jag ledsen över detta. 
Tänk om? Varför? 
Jag ska blunda igen nu. Hoppas på sömn och se fram emot dagen som kommer. För vet ni vad? Det är underbart att leva. Livet är en gåva. 
Ta aldrig det för givet. 

Höstpromenad i regn

Men vad gör väll det? När man håller hand och kan gå, stå, känna, andas? 

Trevligt besök och det pratas grekiska på rullande band här. 
Han kan verkligen kocka M och så trevligt att när man får besök så behöver det inte vara kakor och fika som här. Nej nej. Här görs det omelett! 
Plättar

Idag lyckades jag smyga upp....
LCHF plättarna blev en succée! Tjooo!
Ännu en dag då jag är extra glad att leva. Det är en fantastisk känsla: Livet.
Livet

Kan tas ifrån dig på mindre än en sekund.
När som, hur som, var som. An awareness and understanding of death raises our state of life. When we are cognizant of the reality and inevitability of death we begin to seek the eternal, and become determined to make the most valuable use of each moment of life.

The experience of almost losing a loved one impels us toward a deeper understanding of life. Everyone fears and is saddened by death. That is natural.  We become sharply aware of the dignity and preciousness of life and develop the compassion to live. 

Dunderbrakmysfrukost

Ja jisses, vilken underbar, lugn och god frukost jag fick idag. 
Fått lite ordnat idag och snart....snart ut i solen. Hand i hand. 
Kärlek möter kärlek

Ännu en dag. Timmarna flyger iväg. 
Idag har M fått träffa mina Älskade och Spagetti Bolognese gick hem och Farfars radio imponerade. Farmor blev lycklig över baklavan! Det regnade då vi gick hand i hand. Men regnet var bara underbart. Undrar varför? Ha ha!!!

Lyckan kommer när man minst anar det. Jag blir bortskämd och skämmer bort. 


Bland löv och svampar

En solig varm höstprommis. Men idag, hand i hand. 
Visa, lära, sakta men säkert. 
Tina min, den första att träffa. Hemmalagad kycklingsoppa, jag gjorde knäcket mitt. Vilken kock! Blir bortskämd! Jag finner fortfarande inte ord. En liten "jag måste" nu. På spinning, vanliga onsdags spinningen. Kan inte fatta, när jag kommer hem är jag inte ensam. Sanslöst. Fler än M som måste landa tror jag...
Agapi

A new day...has come.

Nu gäller detHemmagjord sushi ala Johanna LCHF, lågkolhydrat vin och glutenfri soya. 
Jag kan minsann....

Nervös? Oh ja! 

" You only live once"

Vinnövänner

Vi tycker SÅ mycket om er!
Hela eftermiddagen och kvällen hos er. Fantastiska är NI! Alltid lika kul! Toystore

Igår! Som sagt...alla tre lika lyriska över alla Halloweenprylar. Gammal häxa som jag är fascineras jag av det ockulta. En högtid som man kan krydda lite extra på. Spöka ut sig och få vara barn på nytt och det är ok. Även om jag är barnslig annars med. Vi provade alla masker och jag sade till Ted:
- Kan vi inte gå ett varv till och titta?
- Ha ha mamma! Du är tokig! Klart vi kan! 
Det finns så mycket man kan klä ut sig till. Kul hade vi ja! Vilken gårdag! 
Sitter med morgonkaffet (tredje svarta koppen) tvättmaskinen kör första tvätten utan kläder och Lias sitter intill men....propsar på att gå in på rummet. Kan det vara så att han vill att Storebror ska vakna? 


En dag där vi gjorde

Precis vad vi ville! Ta som den kommer. Gjorde vi med! 
Förutom den tråkiga tvätt tiden...på morgonen så har dagen varit underbar. Vi valde att bara dra dit vi ville, äta "ute" och shoppa. Busa bland löven, handla snacks för Farfars peng och njuta av solen. 

Vi styrde kosan och vår fina Pärla mot Kstad. Vi parkerade (tänka sig men vi hittade plats tillslut) och sen strosade vi hand i hand in mot centrum i Höstsolen. Alla vackra färger är ljuvliga! Vi njöt av att bara vara på torget, titta i butiker och speciellt Halloween prylarna på Leksaker från Br. Där var vi länge inne! Så kul, inte bara barnen som var lyriska över alla läskiga saker! 
Vidare mot torget igen och inte en höst utan Ljung. Eftersom jag är otroligt less på att boka tvättstuga valde vi att (ja alla tre) att köra inom Media Markt. I bilen med hem...en tvättmaskin. 
Eftersom det hände en liten olycka på MM var vi tvungna att köra hem en snabbis, byta byxor på Lillebror och vidare mot önskemål Mc Donalds och lekplats. Tiden sprang iväg! Min bärhjälp Farfar undrade när vi hade tänkt komma hem? Hoppsan! Hem, upp med maskinen!  Ut igen, handla lördagsgott fick barnen och en liten höstprommis. Slänga löv och rulla i dom. Mys framför tvn, mamma Boar lite, iPad visning från Ted och massa Kalaha! Legobygge och massa hus blev det!
Sedan kom "Stålmannen" och Tanja hit! Änglar finns! Så klockan halv 10 en lördag...kom dom hit, kopplade in maskinen och vi drack sedan en kopp rykande kaffe. Lias somnade för 20 minuter sedan på soffan...Ted nanar snart med. Mamma med tro? Snart så...
Fyrtal

Helt Underbart! Idag denna fina fredag har jag haft äran att träffa alla mina fyra flickor. Fyra underbara töser som förgyller mitt liv, och deras kids! 

Ted tog skolskjutsen till skolan. Jag vaknade med två pojkar i sängen. Jag kunde och ville inte somna om. Valde att dricka mitt heta kaffe i soffan och längta efter dagen ännu mer. Lyssnade på musik och efter en timme kom en yrvaken Lias ut ur sovrummet. 
Godmorgon Lille vän! Vem älskar inte sovmorgon? Vi mös länge och Lias lyxade med frukost i soffan till Bollibompa. Efter det var det dags för vår timmes vanliga promenad då Ted är i skolan. Tiden gick rusande förbi! Lite inhandling och titta titta. 
När jag kom hem väntade min flicka Erica och lilla Emilia på oss. Kort därefter kom Emily, Doris och Betty. Ännu senare dök min Tina upp och vips Nana & Rami med. ALLA mina älskade vänner, mitt Fyrtal var komplett idag. Barnen har haft så kul! Busat massa! Mammorna har druckit kaffe så det står härliga till! Massa att prata om och mycket som händer i våra liv och har hänt. Jag är så enormt tacksam att jag har er. En efter en åkte flickorna på vidare fredagsmys. Tina slingade mitt hår och jisses som vanligt så nöjd. Hon är så enormt duktig och jag är glad över att slippa "råttutväxten". Tillslut var det jag och Nana kvar. Vi fikade på Questbar PeanutButterCups och gav kroppen ännu mer koffein. 
Barnen var nu trötta, en film valdes och vi två mammor/kvinnor/flickor/vänner jag & Nana satte oss i min säng och pratade, och pratade och pratade. Tiden rusade iväg! Nu for dom vidare hem på fredagsmys och VI startade vårt. Mat ordnades och jag kan säga att fyra olika rätter gör jag icke igen. Varför egentligen så dum att fråga. Bara att göra det som var tänkt ju. Men nu gjorde jag det och får nog skylla mig själv. Maten intogs i periodvis och tillslut bänkade vi oss i soffan en stund, spelade Kalaha och sedan dags för Idolmys, surfplatta och klippa klistra. 
Jag har även sprungit av och an i perioder och spikat, rensat, donat, provat, torkat, bytt och organiserat. Boar jag!? Sanslöst! 
En helt underbar kväll och båda små sover nu. Ted slocknade på soffan och Lias fick jag lägga i sängen, säga att nu är det dags att sova. Visst protester, men han somnade sen på två röda. 
Jag ska varva ner och invänta sms. Försöka att slappna av och le över den fina dagen vi haft. 


Lemongott

Åh, dagens bryt bestod av kaffe, kokosvatten och en Questbar. Enkelt att ta med, gott och mättande. Fastan går bra! "Fuskade" i söndags och åt frukost, måste man få ibland ju! Går bra, och har haft baken full på jobbet hela förmiddagen. Älskar att ha mycket att göra periodvis. Antar att när krafterna kommer tillbaka blir man så "uppe i varv" av att få tillbaka energin. 
Mätt och nöjd slukar jag sista kaffet innan arbetsdagen fortsätter. 
Quest & Quiz
Mitt i veckan dag. Idag har jag fixat och trixat med Music Quiz inför kommande Team Träff med kollegor. Quizet är klart och jag ser fram emot att grilla kollegorna med deras musik kunskaper!

Lyckades hålla barnen vakna redan hem och kan det vara den nya bra skivan i bilen. Lias har aldrig varit musiktokig, men idag gick det hem. Ted har varit sedan han rockade i mammas mage. 
Väl hemma sattes kvällsmaten fram men Lias var upptagen med annat. Sen kom ju Moster & André! Lias favorit...stor favorit André! 
Jag körde iväg på 45 min spinning och jag kände riktigt hur mycket energi jag hade. Vilken skillnad. Pausen och förkylningsvila gjorde nog susen. Hade varit otroligt korkat att träna med det i kroppen även om det var svårt att avstå. 
Nu sover mina Troll. Jag tror jag knoppar snart med. Samla ännu mer kraft. Vi vill inte vara sjuk, bli sjuka eller på något vis ha några basilusker. Har massa trevligt inplanerat i helgen ju! Bakar med kärlek

Gör jag alltid. Sist vi skulle åka till våra vänner i Vinnö bakade jag Chokladbollar kvällen innan. Uppskattat! Min syster har även fått smaska på dom och nu i veckan ska mina träningskompisar få smaka. Jag fullkomligt brinner för att baka och ännu bättre....bjuda. Speciellt när det blir så gott och nyttigt.
Vad är det för dag? Jo, tisdag. Arbetsdag och jag har baken full nu. Kommande Team Träff planeras och Quiz ska göras. Sedan efter barnen blivit hämtade våldgästade vi Pappa och fick en god kopp svart kaffe. Börjar vänja mig mer och mer att jag kan dricka utan mjölk. Inte lika gott dock. Men det går om det inte finns laktosfria alternativ eller ännu bättre kokosmjölk/mandelmjölk. 
Barnen så trötta, jag med. Fulla dagar och det tar på krafterna. Läxan gjord, gick galant!! 
Vad han kan! 
Vad han växer!
Min förkylning är bättre, och även om det var riktigt tråkigt att inte "kunnat" träna senaste dagarna tror jag att det var bäst för kroppen. 


Mycket spänning har släppt nu. Men nervositeten kommer mer och mer. Snart snart beger jag mig till Flygplatsen..
Idag fick Han biljetten i handen. 

Korvalunch

Underskatta (har jag sagt förr) icke korv!
Så jäkla enkelt, gott och man kan ju variera till en massa. Idag stekte jag kolbasz i smör, kokade upp Shiratakinudlar och en massa Walden Farms ketchup. Som till ett barn men barnsligt enkelt och barnsligt gott. För ärliga är ju vad barn är! Förkylningen hänger kvar som ett moln så endast en PW idag igen. Åh, känner hur man sackar efter då träningen utelämnas. Men snart nya friska tag igen. 
Idag hämtade jag hem mina 2 Busar! Måndag kväll it is här....
Ute i god tid

 
Detta året vill jag inget hellre än att ha en lugn December månad. Jag vill tända ljus var dag, baka julbak och  ta upp tomtar utan stress. Jag vill må bättre denna jul och har tagigt ledigt redan. Vill ha en lugn och fridfull jul med massa kärlek och så lite krav som det bara går. Detta året är det ingen flytt på G eller nya jobb som ska läras. Detta året ska det vara "här och nu".
 Så i dagarna två har det införskaffats julklappar. Med lite feber har det ändå gått. Det är ett helt år sedan sist jag kände mig febrig, ont i halsen och trött men jag har iallafall vilat från träning. Jag skulle gått på spinning idag men valde klapparna framför och kanske bäst med tanke på hälsan.
Farmor och Farfar har varit med på äventyr idag. Det känns så skönt att ha detta gjort. Nu kan jag i lugn och ro titta runt och kanske hitta något "det där lilla extra" till någon jag tycker om eller kanske bara för att Tomten skriver att det ska den personen ha. Klapparna ska förvaras på hemlig plats (Tomten hjälper mig) och dom flesta/några redan inslagna. Fattas bara lite röda rosetter eller band. Barnen ska wrappas in och med lika stor omsorg som alltid.
 
Har hittat lite nytt till både barnen och min garderob med. Och ja kläder som behövdes! Längtar efter att ge det till mina små. Kläder har jag tittat genom och sorterat.
Har pysslat lite med att slå in kläderna mm barnens ska få imorgon...Visst kan det vara så att det är roligare att få kläder om dom kommer i present?
 Köpte nya galgar på IKEA som även besöktes och har nu mer hängmöjligheter. Om man nu kan skriva så? Stupar i säng, trött men så nöjd!
 
 
 
 

Lördagsmys

Med Mojja efter en tokrolig dag på Väla! Barnens klappar snart klara. Hittat lite nytt till garderoberna, och lite IKEA bakprylar och en filt jag myser under nu..såklart turkos. Underbara färg! 

Julklappshandeln har startat....bäst att börja i tid! 
Kanelbullens dag

ÅH, vem älskar inte kanel?
 
Idag är det kanelbullens dag, och jag tror inte någon missar det. Med tanke på all media vi får till oss varje dag så är det ganska så uppenbart. På stationen idag såldes kanelbullar, alla äter kanelbullar idag. Visst kan man göra nyttiga Kanelbullar. För inte så längesedan bakade jag Kanelbullar. Receptet kommer från 56kilo och resultatet gott.
 
 
Även på jobbet bjöds det på dessa bullar med kanel och kardemumma. Bara doften gör mig tokig. Vad gjorde jag?
Jo, bakade en björnbärspaj. Tja, gjorde ju två. En med massa socker, vetemjöl, smör, bakpulver och havregryn. Sedan en lchf med kokosolja, kokos, mandelmjöl,  lite bakpulver samt lite Stevia.
Så det luktade nybakt på jobbet ikväll. Kan väll lyfta upp vem som helst, det där lilla.
Fredagsnatten fortsätter och jag tror jag kickar igång en bra film. Även om klockan ringer imorgon bitti. Dock inte jobbrelaterat med tider ska passas på helgerna med ibland...
 

Gojipistagebröd/bullar

Ännu en gång ett lyckat bak från BlendingBliss
& Cecilias härliga bakmix Gojipistagebröd!
 
Jag gjorde såklart både bullar och bröd och även denna gång lyckat resultat. Även om jag anser mig vara duktig på att baka så är jag säker på att alla kan klara av att blanda : vätska (jag gjorde på vatten), ägg och riven ost. Ganska så skönt att inte alltid behöva "tänka" då man bakar så fullt ut utan atta blanda ihopa.
Ideérna sprudlar ju vad man ska ha till.
 
Både bullar & bröd blev delikata och med den goda skorpan som ska finnas runt bröd/bullarna. Jag penslade med ägg och toppade med pumpafrön. Blir en sådan härlig höstfärg med pumpafrön och när man sedan delar bullarna eller skär brödskivor kommer alla fina pistagenötter och Gojibär fram. Både smaklökarna får njuta och så även vårt andra sinne. Vår syn. För det är nog inte bara jag som äter delvis med ögonen. En fröja för ögat och för mun ännu en gång.
Sinnena får en upplevelse och jag kan inte annat än att varmt rekommendera även denna mix!
 
 
 
Här bakades det och avnjöts nybakat i veckan!
En med sylt från Walden Farms och en med min hemmagjorda Nutella. YUM!
 
Dagens fastebryt blev Gojipistagebröd med kokt ägg och mjukost. Till detta för att riktigt piggna till resten av arbetsdagen, en Celsius.
 

Walden Farms

Ännu mer Walden Farms! 
Extra idag och det var på tok för längesedan jag var hos "ungdomarna" och jobbade. Så kul att gästspela! 
Väl hemma har jag gjort världens enklaste pannkakor (ilovepancakes) och till detta crème fraîche kokoschips och Pannkakssirap från WF. Som www.energyfys.se levererat till mig. 
Det blev en bra konstrast med crème fraîche som är ganska så sur i smaken och sirapen. Jag gissade rätt och kul med "rätt på första försöket". Laddar även med en Celsius. Snart 60 minuters svett på cykel, med Vackra Linda. Skrik massa på mig idag! I need it. 

Countdown: 2 veckor/14 dagar, 336 timmar. 
Höstmånad

Oktober är här. 
Frusen men ändå varm i sinnet. 
Fin dag med bak som jag ska visa en annan dag, städ i garderober och besök av min fina Tina. Ett spinningpass, och ligger nu redan i sängen. Trötthet som bara kom som en våg över mig. 
Längtar och är samtidigt så sjukt nervös så speciellt kvällstid har jag svårt för att fokusera på tv, dator eller något annat. Dock ofta innan med, måste verkligen vara något mycket spännande för att jag ska titta på tv. 
Bättre att krypa ner. Vara nöjd med dagen som gått. Få sömn och varva ner.
Jag är så förbryllad över att en annan människa gör och kommer göra något sådant stort för mig. Jag tror fortfarande inte att jag fattat det. Kanske när jag står på flygplatsen så...
 

RSS 2.0