Ännu en vecka med dig

Nu har två dagar gått. Torsdag idag och min favoritdag. Men det kommer tyvärr inte bli någon spinning/pump för mig idag. Ryggen orkar inte det än..
Dessa två dagarna har jag umgåtts med Erica min. Igår hjälpte hon mig att måla taket i barnens sovrum. Bebisens rum då Ted blir äldre...Från brunt paneltak till vitt! Fint som snus som Erica skulle sagt.
Jag rollade taket en gång till sen på eftermiddagen! Blev ännu bättre! Idag ska det målas lister, två gånger det med. Sen ska dom upp! Snart kan Ted flytta in sin säng! Sen kanske vi kan ta fram spjälisen med?

VECKA 18 (17+3)
I tisdags skulle jag följa med Erica på leksaksparty. Fick rikttiga kramper i magen. Kunde först inte resa mig upp. Vad är det för smärtor? Hugger till ganska så rejält. Smärta. Man kanske ska försöka bli ett med den nu?! Knipa sig själv och se hur hårt och länge man kan knipa. För det är ju ingeting jämfört med att ha värkar och inte få krysta för du har inte öppnat dig. Hu. Hu...
Just denna smärtan att inte få krysta när det är det enda kroppen vill. MEN skulle du då göra det så kan risken vara stor för att man spricker. Pust. Jag fasar inför förlossingen. Jag ser samtidigt fram emot den. Det går ju över..nu kan ingen vis gammal tant säga:
- Det går över tills du gifter dig!
Jag fasar för ALLT kan hända, allt. Du har ingen kontroll över kroppen och helt plötsligt får en massa okända människor se dig blottas och bestämma och avgöra för dig. Samtidigt vet dom vad dom gör och utan dom hade det nog inte varit lätt. Vilken personal då Ted föddes.
 Nog om detta...Idag går jag in i vecka 19. Jippie!


Uträkning utgår från dagens datum: Tors 15 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 11 jun 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 25 jun 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 127 av 280. (45,4%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 17 mar 2010
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 19

Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila



Känner hur det spänner till emellanåt. En liten del av magen blir hård ( ja måste vara livmodern)

Mina gravidbekymmer gäller mest rygg och mage i just denna höjd med (ländryggen)
Annars känns det som om jag mår bra, okej jag hade näsblod i morse...men inget farligt ju.
Mår ganska så bra, men idag känner jag att jag vill ut och röra på mig. Hoppas att ryggen känns toppen näsa vecka så att jag kan träna!
Nu ska dagen fortsätta ticka här hemma..

VAD SKA DU HETA DÄRINNE?
Flicknamn klart...(enligt mig iallafall)


Kommentarer
Postat av: fine

det är så häftigt att se din mage växa. den lill där inne växer och frodas, även om den orsakar sin mamma lite krämpor =/

Jag längtar efter fler husbilder, det lilla man har sett skapar mersmak :D

2009-10-15 @ 10:03:21
URL: http://fine.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0