Johannas GI Katter

Jag måste bara ge ut ett fantastiskt recept! Detta året kommer vi köra endast dessa GI Katter här hemma.
Ljuvliga, luftiga och mjuka. Gula Katter är en av mina favoriter!
  Dessa saftiga katter ska man kunna njuta av.

Till ca 30 stycken katter behöver du:

Ugnen ska stå på 225 grader

50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk/laktosfri eller soyamjölk
1 burk kesella
2 påsar saffran
1.5 dl fruktsocker eller sukrin
½ tsk salt
ca 18 dl siktat Dinkelmjöl
2 ägg, ett i degen och ett att pensla katterna med.

Gör såhär:

Smält smör, smula ner jästen i en bunken. Häll i mjölken i smöret och värm till fingervarmt. Endast fingervarmt, värmer man för mycket jäser inte degen. Tillsätt din fingervarma blandning med jästen. Vispa och jästen löses upp. Ner med kesella, fruktsocker, saffran, salt samt ägget. Sedan ner med Dinkelmjölet. Arbeta degen en stund. Låt degen vara en aningens kletig. Täck över med bakduk & låt jäsa i minst en timme.
 (gärna en stund extra, har jag gjort...)
Baka sedan ut till Lussekatter, och täck sedan över. Låt de jäsa i 30 minuter. Pensla med ägget, snåla inte med ägg. Vips in i ugnen i ca 8 minuter.
De ska ha vacker gyllengul färg. Så goda att äta direkt med ett glas mjölk! Vill man frysa in som man nog får göra för det blir en del bullar. Låt de svalna av sedan frys in direkt.

Absolut de godaste katterna jag ätit! Prova!



 


Kommentarer
Postat av: dissertation writing

You cooked a lot of tasty food. Your gests must be very glad to you for this.

Postat av: Johanna

Oh yes indeed ;)

2011-12-01 @ 18:00:20
URL: http://seluna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0