Pofiberbullar

Det är SÅ KUL att förvandla frö, ägg, grädde, pofiber..mm till bullar.
Det är så kul att plocka fram massa ur skafferiet och kylen & skapa.

Har alltid sedan jag var liten fullkomligt älskat att baka. Det var jag som alltid var vid sidan om mamma som liten, och studerade hennes "bakkonst". Den kvinnan kan baka. Jag minns att jag alltid satt på en stol (då jag inte hjälpte till) och bara tittade. Kanelbullar, schackrutor, kärleksmums, chokladbollar, chokladsnitt, hönökaka, bröd, schwarzwaldtårta...ja som hon bakade. Till frukost på helgerna, nästan alltid något nybakat. Till kalas köptes det ALDRIG kakor. Mamma bakade!
Precis det vill jag ge mina barn. Minns att jag älskade att sitta och titta när hon bredde på smör på degen, på med socker och kanel, rullade ihop kanelbulle degen, skar ut och lade i bullpapper. Kan blunda och se detta framför mig. Hur hela huset doftade nybakat, hemma. Kan blunda och se det framför mig.

Detta enkla men ack så hemma ska mina barn få. Lära sig att skapa.
Igår var det "bakmania" hemma hos oss. Brukar bli så när jag storhandlat...
Visst är det mys att avsluta dagen med tända ljus, nybakta bullar och prata om dagen?!
Nu ska jag inte försköna det...det slutade med bråk men började mysigt iallafall. Är man 3 år och varit uppe (med en liten sovstund) sedan halv 6 så är det tillåtet att vara trött.
Då somnar man på soffan....men vaknar som en ny liten pigg pojk på lördagen utvilad!


Kommentarer
Postat av: Anette

Ja man ska plocka godbitarna från sin barndom, blanda in lite eget o ge sina barn .... Bästa o finaste gåvan man kan ge dem

2013-07-21 @ 12:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0