Förväxla inte

Schizofreni med Multipel personlighetsstörning/personlighetsklyvning!
"Om man lider av schizofreni kan man bilda en kör med sig själv", må vara kul men ingen verklighetsförankring.
Diagnosen Schizofreni innebär att man inte har någon direkt verklighetsförankring. Dvs att dom upplever världen annorlunda och kan ser, höra och känna saker som endast dom kan. Dom ser inte sig själva som flera personer, även om dom pratar med sig själva i vissa fall så är dom EN. En person med Multipel Personlighetsstörning, vilket är ganska så ovanligt, upplever sig själv som flera personer. En person med diagnosen Schizofreni kan dock även ha en personlighetsklyvning. Men det är inte samma psykossjukdom! Det finns otaliga former av schizofreni med. Man kan vara paranoid, hallucinera (se höra känna). Man kan vara aggiterad även då, eftersom man är paranoid och känner att folk vill skada en. Alla kan ju känna sig annorlunda i vissa tillfällen, men ändå samma person. En person med en personlighetsklyning kan gå och vara Stina tre för att sen växla till Agda som är aggressiv och som är 35 och älskar att supa sig redlöst full. Finns så många med diagnosen schizofreni, fler än man tror och jag tycker att man ska veta skillnaden på dessa. En diagnos schizofreni är en psykossjukdom som kan utlösas av flera faktorer...
Nu fick jag det sagt...

Idag är det en solig härlig tisdag! Jag fick en liten sovmorgon och är på topp idag. Nu har jag hunnit med en komlpettering till MVG, hon ville jag skulle ha fler frågeställningar och det ordnade jag såklart. Jag har suttit med Vård och omsorgs studieuppgifter och finner detta ganska så mycket om jag ska vara ärlig. Dock bra såklart. Ska nu starta med INSU VG-MVG i Vård och omsorg. Psykologin är läst, alla tre kapitel. Lika intressant som alltid, lite synd att vi inte ska gå in mer på drömmar som intresserar mig så. Arbetsmiljö snart klar, tentas av om två veckor. Lite nervöst, ska läsa om el och elsäkerhet denna veckan, vilket jag kan tycka är klurigt...Inte min starka sida. But i will do my best! INSU med klar och inlämnad! Det går undan och nu är jag ensam en stund, vilket om jag ska vara ärlig är skönt. Här är helt tyst hemma och jag kan fokusera till 100% på det jag gör nu.
Hoppas på att få hoppa in och jobba snart igen, hör ni alla det på AVD 12! Ha ha ha...Åter till mina uppgifter för dagen...
  

Allt finns inte alltid svart på vitt.

Kommentarer
Postat av: fine

tusen tusen tack min sköna böna.



Jag har varit usel på att blogga men är nu tillbaka, på en ny blogg! Har kvar den gamla men tänker använda denna som ett redskap för att hålla löpmotivationen uppe.



Hur är det med dig min vackra skapelse/bakelse? Jag ska ta tiden att sitta och läsa igenom hela månaden jag missat, vill veta what you've been up to!



Saknat dig! PUSS

2011-03-15 @ 19:20:29
URL: http://finemile.se
Postat av: MammaMorran

Hej Fina Du! Här är kaos:-(

Imorgon får vi operationstid...idag var det skiktröntgen- bara det var jättejobbigt tycker jag!

Ska läsa igenom din blogg om Lias nu och se hur Ni upplevde det!

Jag mailar imorgon!

Stor kram!

2011-03-16 @ 21:30:10
URL: http://mammamorran.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0