3D bio



What a Saturday, hey! Många nunor att bjuda på ;)

Idag vaknades det 3D BIO med Ted! Vi såg "Trassel", den filmen är ju sååå bra. Rapunzel är ju så bedårande söt. Det var inte bara barnen som suckade över hennes vackra hår och ögon, där satt jag 25 år fyllda och suckade över underbart söta Rapunzel. Jag fällde en tår som jag gjort innan då hennes Far gråter efter saknaden av dottern, återförenandet av familjen då gråter jag med. Tårarna rinner, och tur att det är så mörkt i en biosalong. Dessa ack så fula med COOLA brillor med som gjorde det lite mer verkligt. Man ser ju så fruktansvärt rolig ut i dom! Ha ha ha ha! Åh att man fortfarande som 25 åring suckar efter dessa vackra Prinsessor, Rapunzel har etsat sig fast i mitt huvud. Filmen står på min önskelista! 3D var kul! Speciellt då alla lyktor släpptes upp, magiskt. Ja, kändes ju som om man kunde ta på dom. Dessa lyktor är i sig själva magiska. Kinesiska lyktor (även kända som Khoom Fay, Khom Loy, eldballonger eller svävande lyktor 

Lite snabbinfo...
I Chiang Mai, norra Thailand, är de Kinesiska lyktorna kända under namnet ”Khoom Loy”. Folk bosatta i norra Thailand (Lanna-området) använder dessa året runt vid högtider och andra speciella tillfällen. Ett sådant tillfälle är festivalen Loi Kratong, Yipeng-lyktans festival, där nära och kära samlas vid flodbanken för att skicka ut handgjorda blomarrangemang (Kratong) och tända Khoom Loy tillsammans. Detta sker oftast under fullmånen det tolfte månvarvet i den buddhistiska kalendern, vilket vanligtvis inträffar under november månad.

Det betyder tur att skicka ut Kratong och Khoom Loy eftersom de är ansedda, framför allt av buddhister, att symbolisera hur problem och oro sänds bort. Traditionellt skänker man även lyktor till munkar och tempel, då man hoppas på en djupare spirituell insikt som belöning, eftersom lyktornas lågor symboliserar visdom. Lyktornas sken används därför för att visa ’den rätta vägen’.

Kinesiska lyktor kan återfinnas åtskilliga sekel bakåt då arméer använde dem som signalsystem, för att sedan tas i bruk av vanligt folk som använde dem för att förmedla sina önskningar till Himlen.

EVIGHET OCH BALANS.
Sugna som jag på att köpa till en stundande fest?

http://www.skylanterns.net/Sw/index.asp
 
 Jag passade även på att tjöta lite med JACK BLACK! Är han inte fantastisk!!?? I love him!! Lias fick busa med Farmor sin under tiden, och nu sover han gott. Inte riktigt pigg och alert idag var den lille busen. Pojkarna spelar Zelda och jag ska läsa lite i min Menken bok, sen vankas det musik i mängder och soffan. Tänkte jag skulle läsa lite PS med ikväll om tid finnes, jag kanske somnar på soffan som de flesta småbarnsmammor gör en lördagkväll. Ha ha ha, mystunikan på. Som jag hade då jag var höggravid. För exakt ett år sedan idag! Som festplagg dock inte användbart för det nu..)  Fyr i pannan så jag hoppas här blir stekande varmt snart.

  

  

  

  


Kommentarer
Postat av: Anna-Mamma till Kevin

Kom jag med på att man ju kunde göra efter att du skrev att du gjort det! Så nu finns dom kloka orden på min FB också! :)



Jajemän ikväll blir SOLSIDAN! underbara serie!! :)



KRAM

2011-02-27 @ 15:28:10
URL: http://annacondas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0