Sjukvård för små?

Ja, min förmiddag har jag spenderat nere på Vårdcentralen här i byn. Suck. Jag gungade Lias i en timme i väntrummet. Folk blev nervösa som man blir när en Liten skriker. Folk vred på sig i sina stolar, och satt och tyckte synd om sig själva. Men inte en jävel lät Lias komma in och få hjälp först. Nej nej. ERA SJÄLVUPPTAGNA Jäklar! (Just då tänkte jag så i mitt huvud)  Efter en timmes väntan, gungande av Liten så fick vi komma in och träffa doktor Jacek som är väldigt tillmötesgående och trevlig ska jag säga. Han undersökte Lias från topp till tå, så som dom gör på öppen infektionsmottagning (öron näsa hals lungor...). Ville ta en snabbsänka och USK kommer in.
- Du kan ta en temp på honom, ta tiden den ska vara inne i tre minuter. Har du klockan?
Jag fumlade efter min telefon med Lias på andra armen skrikandes....redan nu gråtfärdig.
Jag försökte verkligen att ta tempen på min lille kille. När tempen väl var inne i hans lilla lilla rumpa så låg telefonen långt borta. Ted hjälper sin mamma och sen åker tempen ut, att hålla en Liten arg bebis (han var rasande efter undersökning) och ta tiden och försöka hålla tempen kvar i rumpan var omöjligt. Jag känner hur jag börjar koka inombords. Kund ejag inte fått lite hjälp? Jag tar på Lias kläder igen, slänger upp dörren och stövlar genom den frukstasvärt tråkiga korridoren. In i Lab och säger bestämt till USK att DET GÅR INTE.
- Men vi måste ha en temp.
Jag vet att mitt barn har feber...hm tänker jag.
- Vill du kanske ha lite hjälp?
- Ja, det hade underlättat!
Sagt och gjort får jag hjälp och det var dom längsta tre minuterna på länge. Skönt när sänkan var tagen och jag slapp se henne mer. Örk vilken hemsk kärring!

Jag tänker inte mjäka med, se dum ut och göra något som jag känner inte går. Jag tänker inte mjäkas med. Detta är mitt  barn, och jag känner begränsningar när dom visar sig. Jag ville inte vara otrevlig, jag var mer gråtfärdig. Gråtfärdig över hela situationen. Folk som tittar och tänker (trodde jag) KAN HON INTE TRÖSTA SITT BARN? En mamma som verkligen gungar, klappar, gosar, pussar och gör allt för att Liten ska vara glad...

Jacek kommer in och pratar, snabbs låg på 40 vilket är lite högre än vanligt. Han äter väldigt lite, men får behålla maten så shunten är det förhoppningsvis inga problem med även om det är min största fasa. Blev beordrad av ge honom sött att dricka. Rensa näsan före mat och ge honom smärtstillande/febernedsättande.

Det går sin stilla gång här hemma. Vi har nu fått i oss lite frukost, en väldigt sen frukost och Lias sover. Jag har lugnat ner mig och andats ut. Men gissa om jag var
rosenrasande!

  

TACK TILL MIN UNDERBARA Ted!
VAD SKULLE MAMMA GÖRA UTAN DIG
MIN LILLA HJÄLPREDA!
Du är verkligen min lilla Stjärna! Mamma
avgudar dig Gossen min!



Nej, jag tänker inte be om ursäkt över mitt beteende gentemot henne. Hon betedde sig väldigt oproffisionellt och omoraliskt. Jag som själv jobbar inom vården i herrans många år (trots att jag inte är så gammal till åren) vet att man har hand om människor. Visa empati, medkänsla och viljan att hjälpa tack!

Kommentarer
Postat av: Ida- Blivande mamma till pärlan.

Va roligt att du kikade in hos oss du är välkommen tillbaka =)

Tack så mycket. Skall njuta till fullo =)

Kram

2010-10-15 @ 13:12:28
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Fröken M

Åh va ni är fina !!! Ha en riktigt härlig helg !!

2010-10-15 @ 15:01:17
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Angelica

usha vad jobbigt johanna! Tur du har skinn på näsan din. o Fina Ted ge han en puss från mig. Hoppas Lias snart blir frisk. Massa Kramar!!!

2010-10-15 @ 16:41:21
URL: http://angelicaslivo.blogg.se/
Postat av: Neija

vilken fin bröllopsbild!!

2010-10-20 @ 20:42:54
URL: http://jamieochjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0