Första pepparkaksbaket

Vilken hejdundrande dag full med saker att göra. Verkligen gjort allt i min makt för att roa både Stor och Liten.
När vi åkt från dagis vid middag så körde vi in till stan. Mina shoppingfingrar kliade men det var inte därför vi åkte in. Ville byta en julklapp till Lias, från strl 74 till 80. Så rädd att han inte kommer hinna använda den. Men dom hade inte fått i denna bodyn så jag kommer använda den nu, han kan ju ha den imorgon då han blir 8 månader. En underbart söt liten räv såklart.
Sen hittade jag en klapp till Ted, skulle även där bytat en tröja men det var inte inkommet. Det blev ändå en annan tröja till Ted i julklapp som kassörskan lyckades hålla hemligt till mig, tackar jag för. Sen två bodysar till Lias i julklapp! Vi gick inom Nisses och Ted pekade och pekade för fullt. Tomten kommer bli både fattig och helt slut av allt shoppande.

 

Väl hemma så gjordes det mat, egna hamburgare blev det idag. Sen sattes ett pepparkaksbak igång. ÅRETS FÖRSTA men absolut inte sista, jag älskar att baka och pepparkakor kan jag baka tusentals av som Pippi. Fast jag kavlar på bordet med tanke på katterna och deras hår som flyger runt på golvet. Lias fick inte leka med degen idag, men han satt med stora ögon och tittade på. Kände på formarna och fick smaka lite deg såklart! Luktade underbart med nygräddade pepparkakor i hela huset. Hittade Ted och Lias i vardagsrummet, Lias var tyst som en mus och det var för att han fick pepparkakor som Ted smugglat ut till honom i smyg. Hm, han vill så väl ju. Sen lektes det tittut, badades i vasken BÅDA två. Fattas bara att jag med ska sitta där. Hade varit en syn va?! Ha ha ha. Nu sover Liten efter en dag full med nya intryck. Jag sitter uppe hos Ted och ser en julfilm. Den är riktigt bra, "Nu är det Jul igen 3". Ted fick i julklapp förra året men aldrig sett. Hm..
Åh vad mysigt vi har det! Nu klär dom granen på filmen, åh viktigt!! Här hemma är det tradition att en vecka innan julafton flyttar en riktig gran in hemma hos oss. Måste få njuta av den! Sen åker den alltid ut innan nyårsafton då vi alltid är här hemma och det blir så trångt med granen. Det är vår tradition. Nu ska jag spåna vidare på gören och måsten. Samtidgt koppla av och slippa jaga liten. Relax.


 

 

Liten trött, liten vill inget annat än att kela mamma sin! Detta är ögonblick som aldrig kommer åter.



Kommentarer
Postat av: Erica

jag har pepparkaksdeg i kylen.. i morgon kanske vi orkar...kanske.. ;)

2010-11-23 @ 20:53:06
URL: http://horfiwiel.blogg.se/
Postat av: fine

jag kan riktigt ta på julkänslan i Porrarp, det skänker mig sån glädje. Underbara tomtehuset, måste besöka någon gång! :)

2010-11-23 @ 21:01:08
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: fine

men... jag skrev ju en lång kommentar! :(



OM hur tomtehuset verkligen bjuder på sådan julkänsla att man kan ta på den!

Och att jag så gärna vill hälsa på någon gång :)

2010-11-23 @ 21:05:31
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Fröken M

åh vilken fin pepparkaksdräkt ! Är den från lindex ?

jag får väl testa att sprida ut min egen mat i små små bitar så han får "nalla" av den. Om det är lite "förbjudet" kanske det faller lille herrn bättre i smaken :) kram

2010-11-23 @ 21:54:19
URL: http://frokenmela.se
Postat av: teddy

JA livet är verkligen tufft men man uppskattar sina nära och kära då.



Hihi vilken gullig dress lillkillen har.

Kan tänka mig att tomten blir fattig i år :) men vad gör man inte för dem små.

Kramis vännen

2010-11-23 @ 22:31:35
URL: http://caitlin.blogg.se/
Postat av: Giz

hehe:) nu fick jag gamla minnen tillbaka från när jag var liten och bakade pepparkakor med min mamma och syskon, det var så mysigt och rolig... och gott;D

2010-11-23 @ 22:48:37
URL: http://SweGizmo.se
Postat av: Alexandra

Tackar =)vilka sötnosar som hjälper mamma att baka=) älskar pepparkaks bodyn super söt.

2010-11-24 @ 09:00:58
URL: http://mealexandra.blogg.se/
Postat av: Helena Helberg

Åh vilken härlig blogg du har! Vissa dagar påminner så väl om mina egna här hemma, livet som småbarnsförälder är ju fantastiskt! Ta hand om er i snöovädret! ( Det finns inget dåligt väder.. bara dåliga kläder, eller hur var det man sa när man själv var liten och gick på dagis?) :)

Var bara tvungen att lämna ett litet avtryck här så du vet att jag läser :)

/ Kram Helena

2010-11-24 @ 09:26:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0