Buff, knuff, rull...

Välkommen en ny graviditetsvecka, vecka 32!



Detta konsumerar vi mer än vanligt:

Vatten (i mängder, både att dricka flera glas om dagen och duscha duscha duscha hett och länge)
Flingor
Mjölk
Oboy
Clementiner


"Vi" mår bra idag. Lill i magen rullar runt i magen nu. Inga sparkar utan mer kullerbyttor i magen rörelser.
Täppt i näsan som var morgon och en morgonpigg lite kille som ville upp och titta på barnprogram. Tar inte så mycket på mina krafter att bara sitta med ;)
Känner mer och mer av kramper i vader och ben. Det låser sig emellanåt och det lockar att gå på ett spinningpass och göra av med lite träningsenergi. Men passar det pga mina sdr. Visst finns det mycket man längtar efter nu att göra utan att känna sig som en flodhäst, men samtidigt njuter jag av min bubbla och min mage.

Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.
Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.

www.libero.se

Jag ska sitta kvar en stund till i min fåtölj och njuta lite av att bara vara!


Kommentarer
Postat av: alexandra

Mitt första barn skulle ha varit 1 år och 1 månad men han dog i magen i vecka 34+4. Så nu väntar man med spänning på denna lilla. Hon är beräknad att komma 13 februari=) Så det är inte långt kvar nu. Denna gången mår jag super bra.Hur är det själv? kramar

2010-01-14 @ 09:58:59
URL: http://mealexandra.blogg.se/
Postat av: Fine

Mat och dryck behöver du mer, står det ju. Så häll upp ett stort glas o'boy och fram med clementinerna! :D



Tänk, inte långt kvar nu. Spännande! >_<

2010-01-14 @ 10:20:53
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: FLOOSAN

Vilka söta magbilder du lagt upp =)

2010-01-19 @ 14:54:49
URL: http://floosan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0