Besök hos Dr

Idag var jag på besök hos dr på MVC i kristianstad, eftersom min läkare hade ont om tider så fick jag snällt rulla in till K-stad.
Sökte hjälp för mina sdr och min oro över för tidig födsel med vår bebis. Eftersom Teds födelse började likadant..
Vi pratade lite och Dr fattades en ul apparat och därför blev det endast undersökning av limodertappen.
Den var lite försvagad och mjuk. Det var den värsta undersökning jag varit på, det gjorde så ont.
Det kan bero på sdr men även att jag är andra föderska som den är lite skör. Ingen som vet som vanligt, visst man kan inte ha svar på allt heller...eller?
Vi pratade länge och hon sjukskrev mig till 75 %, vilket betyder att till 25 % måste jag söka jobb.
Det känns väldigt tufft och hårt. Trots min yrsel och illamående så kändes det som om hon som alla andra vill att man i denna tiden på sin graviditet ska söka jobb och då förvänta sig att få det.
Det tar på psyket och man känner sig allmänt misslyckad. Jag har jobbat hela mitt liv och detta är första gången någonsin som jag är arbetslös. Kan man känna sig mer lost? Om jag hade haft kvar mitt jobb så hade jag gått på havandeskapspenning idag. Ibland kan det kännas hopplöst och jag bröt ihopa. Jag grät och grät och tårarna kunde inte sluta trilla. Alla läkare har lagar att följa men detta innebär mer papper för mig och mer oro och stress. Ångest över att känna sig otillräcklig. Att känna sig blåst och misslyckad. Inget roligt alls, denna dagen suger mer än många andra dagar. Tårarna kunde inte sluta trilla. Jag tackade så mycket och Dr sade att om det fortsätter och inte vill sluta så får jag åka in till förlossningen. Hon önskade lycka till, och jag önskade hennes all lycka till med. Inget personangrepp alls detta. Fantastiska läkare och hjälpen och extrakollen dom har på mig nu är så bra. Känns som om dom gör allt för att det inte ska missas med något. Ändå är det JAG som sitter och har ont och det spänner stup i kvarten.
Hur många sdr jag har per dag?? Ha ha, vi snackar per timme, per timme.....
I vilket fall som helst så såg ju Farmor att jag varit ledsen och då brast det för mig igen. Trots att jag varit på damrummet och piffat till mig. Det brast och jag grät, och grät. Hela vägen hem till dom och lille Farfar blev vemodig och visste inte vad han skulle säga. Inte lätt för en karl, men han försökte och det uppskattades.
Ibland måste man få vara ledsen Farfar....ibland måste man få släppa ut sin oro. För den går jag och bär inom mig dagarna i ända. Jag går och gråter på toan för mig själv. Jag funderar så det knakar själv, just för att slippa detta...Behöva förklara mig och inte känna mig betrodd. Bättre att gå med det själv då.
Yrslen och illamåendet (yrsel som är värst) visste hon inte alls varför jag hade, men bltr var bra så hon sade att jag skulle prata med min BM på onsdag då jag har tid. Bad MIG att be om ett vaginalt UL då vi ska göra UL nästa vecka för att kolla bebisens huvud. Jaha, då ska jag be om det...hm. Om dom då har tid så skriver dom ett läkarintyg, men som DU SER SÅ TAR DET TID ATT SKRIVA ETT LÄKARINTYG.
Jovisst, tog lite tid gjorde det.....tänk att det ska vara så bråttom med allt idag. Men när det gäller vissa saker är det inte så bråttom...

Få sina pengar från A-kassa, Försäkringskassan...? Aldrig brått med det....ellerhur?
Få papper hemskickade så att alla ens uppgifter stämmer......

Men när olika instanser ska HA betalt så ska det gå i 129 km/h annars får man snabbt som attan en påminnelse.
Varför ska det vara så korrupt allt?
Nej Johanna, sluta gräv i det.....and i will.

Imorgon bär det av in till AF och Patrik ska kopiera papper till mig.
Ringde även F-kassan när jag kom hem och det är som sagt lite svårt att fylla i sin inkomst själv med allt OB och ersättningar. Meningen att arbetsgivaren ska fylla i det, vilket är lite krångligt i mitt fall. Vi pratade ett tag och kom överens om en bra deal. Skicka in alla papper du har, senaste lönelappen samt arbetsgivarintyg så ordnar det sig. Tack gode gud, något som går smidigt idag!! Eftersom min föräldrarpenning grundas på min lön som arbetande inte som arbetssökande.

Nog med gnäll och det var gott med middag hemma hos Farmor och Farfar sen, hemmagjorda kåldolmar. Gissa vem som blev nöjd! Ha ha, sen var det skönt att komma hem och hänga sin tvätt. Lilleman som hade svår för att sova och kom ner och hade drömt en mardröm så vi fick mysa ner oss i mammas och pappas säng....
Nu sitter jag och googlar livmodertapp för fulla muggar och är snortrött men sömn syns inte i sikte...



Den gravida ladyn idag i vecka 32 (V 31+5)

Kommentarer
Postat av: Fine

åh, jag vet precis hur du känner... söker jobb själv. söker och säker, skickar cv efter cv, känns alltid lika bra precis när man skickat iväg ansökan... sen får man aldrig svar :(



jag håller alla tummar jag kan för dig vännen. Annars får du starta något eget ;)



Vad är sdr förresten? aldrig hört förkortningen...



stor kram till dig fina du.

2010-01-19 @ 00:11:44
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Sanna

Isabella höll på att födas i v.32 pga samma orsak som du har, dvs, mycket sdr(=sammandragningar) Du får ligga på angående ditt vaginala ultraljud så att du får bekräftat att du inte har öppnat dig som jag hade gjort! Du är så stark, gumman! Jag vet att du klarar detta! Många pussar och kramar till dig och liten i magen!<3

2010-01-19 @ 09:49:30
Postat av: ida

usch låter jobbigt det dära. kan förstå dej med yrsel o illamående o ja såklart yrseln.. den är värst! Fy fan! Hade mycket yrsel med både joel o emilia! hua!

Måste säga att du är så fin!! Fin mage o så fin i ditt hår.. långa fina lockar!=)

Kramis

2010-01-19 @ 14:54:14
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: ida

Det var så lite så!=) Gillar o följa din blogg. du skriver extremt bra! dessutom att få följa hur magen din växer över nätet är suveränt! Så fin så!=)

Kram

2010-01-19 @ 19:54:00
URL: http://lejdan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0