Denna livmodertapp

OJ OJ OJ vilken gårdag!
Hade faktiskt inte ork att sätta mig och blogga om allt igår och egentligen tröttare idag för jag har fått en DUNDERFÖRKYLNING! Näsan rinner och rinner, ögonen rinner och rinner. Huvudet tungt och ännu mer snor. Halsen värker men vill ändå printa ner lite....kan inte låta bli.

Läkarbesöket gick bra igår! Träffade min underbara läkare på MVC och hon läste lite i journalen eftersom vi inte träffats på ett tag. Vi pratade om mina sdr och min värk nertill. Jag berättade att jag har regelbundna vissa kvällar, men avtar sen igen. En del gör lite ont, men spänner mest. Hon ville titta på livmodertappen och sagt och gjort. Altl såg bra ut, inga åderbråck som det kunde varit därav värken. Känner mig aldrig så bekväm som när hon gör en gynundersökning. Hon gör precis rätt och jag trivs verkligen med denna läkaren. Hon säger vad hon gör och tar inte så förbannat hårt. Om man nu kan trivas med en undersökning av denna sort, men man kan ju jämföra med andra läkare man varit hos.
Livmodertappen har ändrat sig!! Den är mjukare och har öppnat sig med 10-12 mm. Hon sade att den är felmätt....har varit längre än vi trott. Den har legat på ca 41 mm, nu låg den på 31 mm. Man såg tydligt på UL bilden! WOW! Skallen, lite öppet och sen livmodertapp. Så cervix var HALVFAST! Jag bad henne känna hur bebisen ligger....
- Ta ett djupt andetag...
Bebisen ligger med (som jag anade) huvudet ner, men är ruckbar och inte helt fixerad.
Kändes skönt att det är lite kvar!! Vill inte kläcka än, fast det känns så emellanåt.
Fick en del regler att följa nu samt en sjukskrivning på 100% fram till V 37. Sen är det inte längre förtidsbörd.
Det råder nu sexförbud eftersom det kan starta en förlossning för oss. Inte bara själva sexet som gör att det kan starta utan det som startar det mest är mannens säd. Finns ett medel i den som gör att det startar och även något som finns i medel till att starta en förlossning med på sjukhus. Hur nu det hänger ihopa? Ha ha ha ha...
Men besöket kändes bra och jag var så glad efteråt. Dels för det fina bemötandet...inget snack om att inte kolla bara för att vi inte bokat UL rummet, inte snack när jag ville veta hur bebis ligger. Hon uppfyller önskningar så gott hon kan och klagar inte, eller suckar. Hon är en bra läkare! All cred till DENNA UNDERBARA KVINNA!


här har det jäst!!!

    
Hem och eftermiddagen spenderades med Erica och girlsen. Sen hem och gjorde en god pastasallad samt en dubbel sats av mina Franskbrödbullar igen. Maken ska ju såklart ha ALLDELES NYBAKTA när han kommer hem från träningen. Sen gjorde jag dubbel sats så att det skulle bli riktigt många!!!
Ted han undrade varför jag hängt fram hans väska...Förklarade att den ska packas om bebis skulle komma.
- Mamma, jag ska packa ner lite mat!
- Mat, det behöver du inte..
- Jo, om jag blir hungrig mamma....
- Nej, men Erica har mat...
Ha ha ha..Blev utan mat men med kläder som han själv valt!


Efter kvällens slut fick jag RIKTIGT ONT. Igår vid 22:55 FICK JAG EN REJÄL VÄRK. Oj vad ont det gjorde. Hade spänt hela kvällen, men denna var hemsk. Jag fick härda ut den, andas och blev påmind om vad som komma skall. Hu...Vi gick upp och lade oss. Tårarna kom, jag blev rädd. Patrik klappade min kind och gjorde vad han kunde. Han såg att jag var ledsen och rädd. Han blev med nervös för han hade sett på mig hur ONT jag hade. Men som tur var så sattes inget igång utan vi somnade gott sen. Hu...pust.

Vaknar och det känns som om jag har fått en spark av en elefant. Så genomförkyld men bara att gilla läget. Åker in till Nana och Rami och sen får jag en tur på stan all by myself. Fix av brynen, inom HM, SOLADE och besökt AF. Det var skönt att få brynen noppade och färgade. Åh! Sen att det känns lika ovanligt som förra gången...ha ha. Har ju nästan inga bryn alls...men nu syns som. Solningen var skön eftersom jag stod upp och det var så lagom varmt. TACK FINA NANA för barnvakten! Nu är pappren lämnade till AF med, skönt att ha det gjort. Skickar aldrig in utan lämnar alltid i handen!
Hem till nana och får nybakt bulle ;) Mmmmm.....Pojkarna har varit SÅ DUKTIGA OCH LEKT HELA DAGEN utan att bråka en enda gång! Vi mammor blev lite mörkrädda och insåg hur stora våra barn är nu.
 

Hur länge dom lekt och hur länge vi lekt. Ha ha ha! Hade en supermysig dag med min Nana!
Hem och nu var jag trött.....vi har ätit av den goda pastasalladen och tittat på film, tvättar en maskin tvätt eftersom idag var sista dagen jag kunde använda min vita vinterjacka...Den sprack lite...så den är i tvätten nu och ska sen hängas in i garderoben. Vill inte ta isönder den mer ju...Vill lägga mig ner men då somnar jag. Maken jobbar över ikväll...suck.
 


Magen idag. En lite skraj mamma....ha ha ha...

Nu ska mama J invänta nattedags för lille TED. Tidig kväll idag, ska upp tidigt imorgon för BM besök och klippning. Jag längtar efter maken min nu så enormt mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0