Då vi mötte rocklegenderna Helloween

Jag och B styrde i Onsdags kosan mot Lund och Mejeriet. Aldrig varit på en sådan intim konsert. Så annorlunda jämfört med en stor arena. Så mycket mer än en arena. Även om en arenakonsert är mäktigt! Att stå och hoppa i Globen är inte heller helt fel, eller i hetta sitta och vänta på Scandinavium, och i sommarkvällen hoppa till Fear of The dark. Uppväxt med just dessa Tyska legender, och för annars kanske många ett okänt band, men för mig ett möte med för mig legender inom musik.
Efter en liten rundtur i Lund, både till fots och med bil. Iskalla fötter men taggade och glada ändå fick vi slänga i oss en varsin Burgare på Sibylla och sen hitta till Mejeriet. En öl medans vi inväntade förbanden och Power Metal bandet från Tyskland som sedan 1979 fått många att hoppa till musiken, Helloween. Sen började "Avatar" spela, något hårdare än vad jag vanligtvis lyssnar på. Men ändå att det föll mig i smaken, B sade att det var annat som föll mig i smaken men jag tyckte att dom var underhållande att lyssna på. Efter Avatar som är från Göteborg så var det dags för danska "Stratovarius", som för mig är en mis mellan just Helloween och Iron Maiden. Hade många bra gunglåtar och jag hoppade till en av dom. Trummisen hade upptäckte den enda blonda i fronten vid grindarna och eftersom jag stod och tryckte och log mot honom så gick han fram till den blonda J och gav mig sin trummpinne. Jag hoppade ännu mer efter ett leende från denna rockaren. Vad han kunde banka på trummorna! Liten paus och den lilla scenen blev större och "jättarna" intog scenen. Ja det var verkligen en växande konsert. Från att gå till mindre bra, bra och sen när legender enligt mig entrar scenen var mäktigt. Till musiken av deras nya låt från deras nya skiva "7 sinners" spelade dom "Are you metal?". Woho!!
Vi hoppade till många nya bra låtar så som "World of fantasy", "Where the sinners go"...
Även många nostalgitripper fick vi vara med om, "Future World", "I want out, "Keeper of the seven keys" och avslutningen var den bästa med "Dr Stein". Woho igen! Jag var lycklig som en speleman, och Björn råkade tappa plektrummet från basisten. Men jag insisterade att vakten skulle ge mig det, självklart fick B det i sin hand och glada och nöjda i hågen körde vi mot Norra Delen av Skåne igen. Med en frågelek för att hålla oss vakna. Tror dock inte att man kan somna i det sällskapet, då vi alltid har något att pratat om. TACK för en riktigt Power Metal kväll Björne!

  

Hitta dit både i bil och till fots i vinterkylan.

 

Avatar börjar mjuka upp den entusiastiska publiken.

 

Stratovarius, ser ni trummisens ögonfäste? At the blond one in the front!

 


Vi inväntar Power Metal "Helloween"....
And then...

 

 





Ännu en fantastiskt konsert! Längtar redan efter nästa!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0