Bättre dagar

har man haft. Men inte ska man gnälla för att man är kvinna, det har sina fördelar även detta.

Jag håller nästan med alla med bleka långa smala fingrar, som klär sig i yllekoftor och tänder värmande ljus. Som packat ner bikinin och strandväskan...Idag kändes det som höst här hemma.
Löven har dalat ner på gräsmattan hela dagen och vinden luktar höst. Om det nu finns en sådan lukt?
Jag har verkligen velat att sommaren ska stanna lite till, men efter idag så längtar jag efter höstkvällarna och doften av ännu mer löv. För ikväll har jag tänt vår värmeljuskrona och njuter av tysheten. Lugnet, men ack så tyst nu sedan 18:30. Ja, i hela 2 timmar och en kvart har jag varit man och barnfri. Om man nu kan kalla det fri? Jag minns inte senast jag hade över en timme för mig själv.
Denna tiden har spenderats med dammsugning och lite undanplocktime. En lång dusch och vikning av tvätt som stått i två dagar nu när orken inte velat finnas till. Nu är tvätten inne i garderoben och jag har läst i en timme. Ska strax kura ner mig i soffan igen och känna hur en liten kattflicka vid namn Luna kommer med tassarna och ska ligga i mitt knä då jag är helt insjuken i min bok. Jag är fast, jag är beroende. Jag är så fascinerad av dessa varelser, och samtidigt så fasar jag dom.



Foto: Johanna Kullberg, en sommarkväll i Nordliga Sverige.

Jag grunnar vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0