Om svar anhålles

IDAG ÄR DET EN MÅNAD KVAR, 30 DAGAR!!! Ynka 30 dagar!!! Solen skiner för oss idag med.


Om svar anhålles (OSA, o.s.a.) betyder på en inbjudan att mottagaren ombeds att ange om denne avser att komma eller inte. Den som ger inbjudan anhåller (ber) om ett svar. Vanligtvis förväntas den inbjudne svara på samma sätt som inbjudan gjorts; den som fått ett brev bör alltså svara brevledes, men viktigast är att svara före det datum som angivits på inbjudan. Även om ett o.s.a. inte angivits, förväntas mottagaren ändå besvara inbjudan

Idag är det vårt o.s.a datum! 2 april 2009! Tsss.
 Än så länge har alla hört av sig, med lite hjälp av oss då som frågar folk när vi träffat. Men det är ju av ren nyfikenhet.

Gäster som inte kommer till festen men till vigsel: 6 stycken
Gäster som kommer till vår fest: 57 stycken
Så alla som är inbjudna kommer till vigsel iallafall! Endast 6 stycken än så länge som inte kan vara med på "årets fest".
Ha ha ha, eller ska jag dra till med "Århundradets fest"

Idag har jag printat ut en korrekt dukning till bröllopet.
Vill inte stå där dagen innan på fm och inte veta var glasen ska stå.
[kuvert_dukning.png]
1.Förrättstallrik och/eller sopptallrik 2. Varmrättstallrik 3. Soppsked 4. Förrättsbestick 5. Varmrättsbestick 6. Assiett för bröd eller sallad 7. Dessertvinglas eller Champagneglas 8. Rödvinsglas eller Varmrättsglas 9. Vitvinsglas eller Förrättsglas 10. Vattenglas 11. Dessertsked 12. Tårtgaffel
Här är några etikettsregler för dukning:
Glasen placeras i ordningen de ska användas, med början från höger.
Besticken ska placeras utifrån och in mot tallriken.
Knivar och soppskedar ligger till höger, gafflar till vänster och efterrättsbestick ovanför tallriken, med skedens skaft riktat åt höger och gaffelns åt vänster. En ensam gaffel placeras med skaftet åt höger.
Ska någon rätt ätas med något slags gaffel utan tillhörande kniv så ligger den till höger om tallriken.
Till vänster om tallriken står assietten, avsedd för sallad eller bröd.
En servett av tyg anses stiligare än pappersvarianten.



Kommentarer
Postat av: Sessan is bride to be

Cute =)



Underbart att det är exakt en månad kvar.. måste kännas pirrigt. Tycker det är pirrigt för oss som har 3,5 månad kvar! längtan är stor! Vi har börjat dansa brudvals nu, det går sådär, men vi ska jobba på det!!! =) Hur ågr det för er?



Vi har bokat en Dj och han ska fixa ljus och ljud så det kommer bli bra! Ska ha ett möte med honom om musikval framåt april-maj!



Har pratat med floristen nu, så buketten, corsagen och handledscorsagerna är beställda! får blogga en bild påd et sen =)



Vi måste bestämma oss för menyn oxå, gud så svårt det är! Och vilka viner vi ska dricka till =) Helt sjukt, att betala nästan 1000 kr per kuvert! Förstår inte varför det ska vara såååå dyrt??



Nåja, hoppas ud inte är brudnojjig och njuter för fullt för det förtjänar du! tusen kramar till sötaste blivande bruden =)

2009-04-02 @ 19:32:27
URL: http://sessan82.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0