Tack min blivande


 spegelbild från igår...vad jag älskar dig Patrik!!!

Åh, det var så skönt att få skjuts hem ikväll, slutade 21:15 och var helt slut i kroppen. Sprungit som en skållad råtta!!
Lilleman min snusade jag på, han sov så gott. Åh, så härligt att myspysa min lille kille.

Jo, RESAN!
Den bokades igår, fick hjälp av söta Susanne på TICKET. Valde såklart att boka där dels för att få hjälp av val och för att vi vann resecheckar!
Det blev KEFALONIA, en Grekisk ö.

Aruba var för dyrt, Thailand regnperiod eller, Egypten 45 grader varmt, Australien farrrrliga djur, Paris inget som lockar oss, Åre resa...en annan gång Kullis...Hestra...nae vi vill ju ha sol och bad, USA tar vi längre fram då man kan resa mer än en vecka...Tunisen ville inte Patrik, Turkiet var det inte ens på tal om...osv osv..

Vi valde då en grekisk vacker ö med allt!

Kefalonia

 




På vackra Kefalonia kan du njuta av grönska, vackra stränder och kristallklart vatten. Atmosfären är avkopplande och fortfarande genuint grekisk. Här är det lätt att koppla bort vardagen och njuta av att bara vara.

Kefalonia ligger i Joniska havet utanför Greklands västkust. Naturen är omväxlande och vacker. Här finns branta kalkstensklippor som stupar ner i havet, bördiga dalgångar och skyddande havsvikar med långsträckta härliga stränder. Har du sett Kapten Corellis mandolin kommer du att känna igen de fantastiska vyerna och gemytliga byarna. Filmen med Nicolas Cage och Penelope Cruz spelades nämligen in i byn Sami på Kefalonia.

Droppstensgrottor och underjordiska sjöar
Kefalonia är känt för sina många naturfenomen. Här finns droppstensgrottor med massor av mång­färgade stalagmiter och stalagtiter. I Melisani finns en underjordisk källsjö vars vatten skiftar färg med ljuset och dygnets timmar. På Lassi­uddens norra sida finns ett hål i marken där havsvattnet sugs ner i underjordiska tunnlar tvärs igenom ön med en väldig kraft.

Lassi och Svoronata
Lassi ligger nära huvudstaden Argostoli och Svoronata är en lugn liten semesterort söder om Lassi. Här finns en del tavernor och minilivs, närmsta centrum finner du i Lassi. Stränderna vid Lassiudden - Makris Gialos och Platis Gialos - är öns finaste och har den bästa strandservicen. På bekvämt avstånd från Lassi finns också den barnvänliga Avithos-stranden som ligger söder om Argostoli. Den mest natursköna av Kefalonias stränder är Myrtos i norr som ligger omgiven av branta kalkstensklippor.

Katelios och Skala
Katelios är en vacker liten fiskeby där livet går sin gilla gång, långt bortom stress och jäkt. Här har du chansen att få en smak av det genuina Grekland. Längs den två kilometer långa sandstranden ligger tavernor och barer, och i hamnen guppar små fiskebåtar i takt till måsarnas skrin. Det tar bara en timme att promenera över till grannorten Skala. På vägen dit passeras den strand där de berömda havssköldpaddorna Caretta Carettas lägger sina ägg.

I Skala finns en tre kilometer lång grus- och stenstrand med kristallklart vatten. Här kan hela familjen njuta av bad och olika vattensporter. Kring den charmiga bykärnan finns ett stort utbud av shopping, restauranger och kvällsnöjen. Naturen är frodigt grön och inbjuder till avkopplande vandringsturer.

Lixouri
Lixouri är Kefalonias näst största stad med drygt 3 000 invånare. Staden är byggd kring hamnen och omgiven av berg. Här råder det en lugn och vänlig atmosfär. Strandgatan är lång och på torget trängs restauranger och caféer. I Lixouriområdet finns flera vackra stränder, som t ex Lepeda, Xi och Mega Lakos. Med Apollo bor du bra på All Inclusive-hotellet Kefalonia Garden Village, beläget endast ett stenkast från den långgrunda och barnvänliga sandstranden.

Hotellet...det bästa av allt!!

Apostolata Island Resort & SPA



Dubbelrum för 2-3 personer. Superiorrum för 2-4 personer, varav 1-2 barn.

Modernt, nybyggt hotell i flera byggnader vackert beläget i bergslandskap nära havet. Solterrass med mindre pool och barnpool (båda med saltvatten), poolbar, gratis solstolar och parasoller. Ca 2 km till stranden, hotellbuss dit 6 ggr/dag. Två restauranger. Room service dagtid. Spa med bastu, massagebehandlingar och turkiskt bad. Trädgård och sällskapsrum med TV. Lekrum, lekplats samt miniklubb. Konferensmöjligheter för upp till 150 personer. Ingen trafik.

Rummen

Fräscha och moderna dubbelrum samt fina och rymliga superiorrum, vissa med direkt utgång till delad pool. I en del superiorrum finns möjlighet till en extrabädd och i andra två extrabäddar för två barn. Möjlighet till rum med förbindelsedörr. Kabel-TV, telefon, radio, hårtork och minikylskåp. Jacuzzi och massagedusch. Vattenkokare i superiorrummen. Bad/dusch och wc. Balkong eller terrass, de flesta med havsutsikt. Städning 7 ggr/vecka.

Vi bokade även med HAVSUTSIKT specifikt samt balkong. Fick betala extra för det, men havsutsikt vill vi ha!
Sen bokade vi med ALLINCLUSIVE, skulle man vilja äta någon annanstans kan man göra det. Var inte mycket dyrare med det tillägget. Kosta vad det kosta vill denna första resan tillsammans! (När det inte handlar om 40 000 kr)

Vi valde detta hotellet dels för att det är inget familjehotell. Det ligger en bit från havet (2km) men det kan kvitta. Vi valde det för att det verkar lugnt och stillsamt. Ett lite finare hotell, men det ville vi unna oss.

Många roliga utflykter där man kan få se delfiner!!! Hoppas hoppas på det!

Nu ska jag snusgosa med Patrik min, upp tidigt imorgon båda två. SEN ÄR DET JU FREDAG IMORGON!!!!


Kommentarer
Postat av: fine

åh, där var jag sommaren i femman och det var UNDERBART!!!

vilken drömresa ni kommer att få!



vi besökte droppstensgrottorna och den underjordiska sjön och det är verkligen en vacker syn!

Åker ni direkt efter bröllopet? smiter ifrån mitt i firandet?



jag skall ner på bröllop i skanör, min kusin skall gifta sig och jag längtar jättemkt. Min syrra vigs ju i singapore den 15/11 (blir nog kyrkbröllop här i sverige längre fram)

mycket bröllop omkring en, så underbart vad kärlek kan åstadkomma :)

2008-10-23 @ 23:03:22
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: emily

är tärnans biljett inräknad=)=)=)

Ni kommer få vääärldens bästa bröllopsresa. Kan du behöva efter detta hektiska året med ryggont, naturkunsapstentor och BRÖLLOP!!! älskar dig!

2008-10-24 @ 17:28:42
URL: http://emilystankar,webblogg.se
Postat av: Sessan is bride to be

Vi funderar oxå att åka till en greksik ö. För det är typ regnperioder överallt vi vill under juli/augusti. Mauritius var superdyrt och Bali står fortfarande på "kanske-listan", men greksika öarna låter bra, men hört att det är dyrt att bo där!



Vad kostade allt för er? Åh vilken lyx att få resecheckar =)



Kram kram

2008-10-27 @ 13:56:44
URL: http://sessan82.blogg.se/
Postat av: Li

Det låter helt underbart och vad kul att ni ska gifta er:)!



Ha en bra dag!



Kramis

2008-10-27 @ 17:17:23
URL: http://www.sweetieli.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0