Flytt & Bröllopsblogg 070820-070917

Idag fick vi nycklarna!

070820 Måndag

Vilken nervös dag! Jag och mina pojkar mös och sen gick jag ner med sopor. Kittlade i benen, så nervös var jag. Nervös för att inte fatta, för att inte begripa. Jag kan ju vara lite flummig.
Det nervösa gick över när Emily kom. Fina underbara tösen! Lika söt som alltid, så oförskämt att alltid vara så snygg. Vackra flicka! Vi drack massvis med kaffe och Ted fjantade sig för att få uppmärksamhet. Vi pratade och tiden gick. För fort. Lyssnade på "Reaggerap" och Ted visade även Emily att han kan gå på pottan. Busade i sängen och lite mer kaffe och vindruvor. Det var dags för Emily att gå, Ted att åka till dagis. Jag gick ner till banken för att ha lite försprång, tömde Teds spargris ju. Ville sätta in dom pengarna direkt. Lille Krösus, tänk vad rik han är redan. Lille Joakim Von Anka, med sitt kassavalv. Ocvh så fort han ser en plånbok så säger han ju: Pengar! Sen rotar han igenom efter mynt. Så han vet ju hur han ska göra.

Väl på banken gick vi in till Lars Kullander (Nästan Kullberg). Vi gick igenom lånen och lade upp dom, olika år. Band räntan, och dikterade allt som vi skulle prata om. Huset försäkrat från och med idag på oss. Fixat! Allt tog en liten stund, sen kom Mäklaren Lina Cardling, och säljaren Majvor. Vi fick skriva på en massa papper. och gick igenom allt. Vilka juridiska termer dom har, tänk om man kunde lära sig alla dom? Fick en pärm med alla papper på huset och sen nycklarna var fast i pärmen. Sen var det klart! Vi pratade och berättade om när Ted packade igår. Han var inte förtjust i att packa ner alla sina leksaker. Han sade ju:
-Mina Saker!!
Det gick ju bra sen! Nu är det klart, huset är nu officiellt vårt, kommer att stå i tidningen. Gör det med alla som köper hus. Tar dom reda på genom lagfarterna. Måste jag ju klippa ut!! Hålla utkik, be Svärmor att lusläsa. Det blev stressigt sen. patrik släppte av mig på TK, beställde mat medans han hämtade lilleman. Lämnade lilleman hos Farfar, kändes jobbigt att stressa med honom. Men han blev lycklig över att få komma till Farfar. Jag körde Patrik till jobbet, sen körd ejag till mitt jobb. En kväll som flöt på bra, patrik ringde till jobbet. Så glad jag blev.Kunde inte prata, mitt uppe i något ju. Fina Snoddas!

Körde till Farmor & Farfar och dom hjälpte mig hem med Ted som sov. Nu sitter jag här och väntar på att det ska bli morgon så att jag kan ringa Helene. Marilyn Manson biljetterna släpps imorgon, börjar klockan 8:00. Måtte vi inte missa detta!! Vilken tur att jag såg det! Att han skulle komma till Sverige!! Patrik längtar med, rocka loss. Ta med kameran och fota. Kan man ju göra om man ska ha sittplatser. Måste ju ringa Helene imorgon och se om hon har bokat och hur/platser. Vågar ju inte chansa på att vi har internet imorgon med, eller telefon. Så därför kan ju hon göra det. Spännnade! Det bästa är att det är i GBG han spelar, slipper åka till Stockholm. Nu ska jag krypa ner hos lilleman, tvätten är hängd och jag ska upp tidigt. Men kommer förmodligen inte att kunna somna än.


070821 Tisdag

Idag jobbade jag 7-16, sen jobbade ju Patrik kväll så det blev inte mycket gjort idag. Ringde Helene och biljetterna är bokade!! Förberedde för flytten imorgon. Sista natten i lägenheten. (Utan att vi visste eller hade planerat det) Sista Kaffet med Tina & Lillan i 69:an. Ett sorgligt kafferep. Mycket som vi hittat på i denna lägenheten, många minnen. Men minnen finns kvar, fast att man var nära att fälla en tår. Jag och Tina en kväll. Kul vi hade det, men tiden räcker aldrig till när vi umgås, det säger bara poff så är klockan mitt i natten. Så är det väll när man har kul, med en fin vän.


image6
070822 Onsdag

Idag flyttade vi in i vårt fina hus! Vi gick upp och mornade oss, sen kom Erica och hjälpte till. Vi fyllde bilarna, sen började vi köra lådor. Ted var duktig! Erica hämtade Sanna och barnen lekte så fint ute. Vi fick så mycket gjort, Erica är ju som sagt en liten arbetsmyra och vi fick nästan alla lådor flyttade. Bara stora saker kvar. Vi fikade på vår fina stora balkong, måste ha en paus ju. Saker överallt och jag började få smått panik. Var ska jag ställa allt? Oh, detta är mycket på en gång. Nu på förmiddagen kändes det lite jobbigt, just för att allt var så rörigt. Pedant och perfektionist som jag är, så jag fick lite panik inombords. Emily kom och tittade på huset. Hon tog med lilleman för att busa och sen kom Pappa. Han kom med jobbebilen, som vi snällt fick låna. Och inte bara bilen utan Pappa "Björn" med. Starke Pappa och Patrik tog det mesta av alla stora tunga möbler under kvällen. Jag tog smått som var kvar. Tog väll ett och annat tag med lite större saker med, men det var männen som slet. Lägenheten ekade, och nu var det dags att hämta lilleman som somnat så sött hos Emily. Han snarkade i hennes soffa när vi kom. Vi tog en snabb kopp kaffe sen körde vi hemåt, hem till Vittsjö.

Väl hemma så var Farmor Ingrid på besök, hon hjälpte mig på med sofftyget och pysslade lite. Hon berättade hur mysigt hon tyckte att här var. Jag kände då för första gången att det var mysigt, och nu började mer och mer falla på plats. Då insåg både jag och Patrik att vi ska ju sova här inatt. Vi bäddade och fick sova i hallen på ovanvåningen. Just för att sovrummet var så fullt och Ted sov i sin säng. Ingen grind ner till trappan och om han skulle vakna och lbi rädd och trilla ner för den långa trappan. Upptäckte att vi inte hade någon kattsand så det fick bli vanlig sand i lådan. Kisarna nosade på allt. Vi var helt slut och första natten sov vi som stockar.

070823 Torsdag

Första morgonen i huset! Vi gick upp tidigt, och alla verkade utvilade. Något som inte stämde. Var är Izor? Jag kallade och letade, blev ledsen och sen öppnade jag ytterdörren för att se om han kom. Regnade gjorde det och krypandes med öronen ner kom lille Izor. Han ville nog bara in och tänkte:
-Släpp in mig släpp in mig!! Kall och blöt om tassarna. Blev torkad sen var allt bra igen.
Åt frukost sen lämnade vi Ted på dagis, vara där tre timmar idag. Sen åkte vi till lägenheten och började plocka undan och lägga fram allt så att det bara var att ta. Inte mycket kvar att ta. Jag körde ner och köpte kattsand, stackars kisarna ska inte behöva kissa i vanlig sand. Farmor och Farfar kom, vi började röja i lägenheten. Idag ska allt det sista bort. Jag och Farmor hämtade sen lilleman på dagis och han blev överlycklig över att se Farmor!! Jag fick inte knäppa jackan, det skulle farmor göra. Väl hemma så busade vi en stund, sen var lilleman trötter. Han skulle ju såklart inte sova. Jag sade att såhär gör man ju inte på dagis? Hur gör man på dagis? Ted han gick och lade sig på madrassen snällt. Farmor kröp ner till honom och båda somnade. Jag hann pula i huset i 1½ timme. Sen var släpet lämnat och vi åt lite mat. Ted lämnades hos Farmor och Farfar och vi hade en del att göra. Sängen sattes ihop och det kändes som om tiden inte räckte till alls. Nu helt plötligt i vardagsrummet stod Helene &Thomas lilla Alice med. Efter det var det allmän husvising. Monica, Lennart, lille Ted kom hem och Ellen. Min Pappa och syster med pojkvän. Även Tina kom på besök, alla tittade runder och tyckte att det var så fint. Jag sträckte på mig och var stolt. Ted visade alla sitt rum och det bjöds på kaffe ,"dumlekakor" & bullar. Patrik spelade "Austin" som han spelat hela tiden nu när vi flyttat. Den låten går varm, och den är ju så bra. Fullt med bilar på gården och huset kändes varmt och trivsamt. Jag hade kunnat börja gråta vilken sekund som helst. Patrik och jag har ett hus, vårt hus. Kan nog inte fatta det än. När alla åkt så pussades Ted med mamma och somnade efter att jag läst "Bockarna Bruse".



070824 Fredag

Idag sov vi länge, trötta och lite sletna efter allt flyttande. In kommer grannen Johnny Olofsson mitt emot med blommor! Välkomna till Porrarpsvägen!! Jag fick gå upp och klä mig sne pratade vi länge och drack kaffe. Lite gatuskvaller och trevligt prat. Han hälsade oss varmt välkomna och hoppades att vi skulle trivas här. Efter det kom Katarina med barnen. Husesyn och inredningstips. Hon berättade att dom hade en hel låda med "fusktegel" som vi skulle få. Ska vi ha i sovrummet och tv-rummet (kan inte kalla det storarum för dte är så litet). Skorstenen går genom dessa rum. Kommer bli så fint, hon sade att vi skulle få vit färg i inflyttningspresent istället för blommor. Vad ska jag med blommor och ännu mer olika krukor till? Jag vet inte hur många krukor jag har nu!? Nej, en låda med vit färg skulle hon sprida till dom andra. Det är ju det vi behöver. Eller presentkort på IKEA eller en annan inredningsbutik. Vi fikade på balkongen och sen gick vi ut, alla barnen busade. Fick igång gräsklipparen, nu ska gräset klippas! Lite jobbigt var det, Katarina åkte hem och Patrik till Helene & Trille. Jag slet som ett djur, klipparen är ju inte egendriven. Så man får putta en tung klump med gräs i, och där gräset fylls på blir full så snabbt för gräset är så högt. Trögt går det med. Hu hu, svetten rann av mig. Grannen frågade hur det gick. Jag flåsade och försökte svara. Investera i en ny gräsklippare kanske? Farfar Gunnar såg hur jag slet, han var med ute och klippte gräset. Sade att jag får låna hans sen när han är klar med sitt. Jag gick in och fixade. Patrik kom och Ted stannade hos Helene. Farfar, Farmor kom med Gamlafarmors bror och hans fru. Ville se huset. Patrik drog bort en buske och vi rensade rabatter. Gräset klipptes klart och sen skulle vi hämta Ted. Izor fick fnatt och kissade, kissade inomhus medans han sprang. Jag körde till Ted och Patrik hoppade in i duschen. Vi fick mat hos Fina Vänner. Efter att vi var mätta så slängde vi lådor, och handlade. Väl hemma torkade jag golven, och sanerade efter Izor. Hängde tvätt ute och sen kom Pappa & Katja. Dom hade snoffsat upp sig så jag gick in och pudrade näsan med. Vi eldade i pannan och fick fyr! Luktar gott!! Började på maten. Det bjöds på: Baconlindad Fläskfilé, dijonsenapssås och potatis. Maten tog tid att göra så vi satte oss att äta 23:00. Spelade "Austin" vilken låt. Maten god! Inredningstips fick vi, så kul. Detta är ju vårt! Fast jag vill måla om mycket....Vi fick en inflyttningspresent, en jättefin Gästbok där man kan ha ett kort på huset på framsidan. tackar för det. Pappa sade att det är sådant som passar mig, jag skriver ju ner allt jag gör. Pippi på att skriva!! Gästerna cyklade hem, och jag tänkte för mig själv. Plockade i diskmaskinen, vilken uppfinning!! Att man har stått och diskat för hand. Sen är det ännu bättre att det bokstavligen blir skinande rent! Patrik kom och kramade om mig, och sade:
- Oh, vad jag trivs här!! Trivs så bra, och mår så bra. Saknar inte datorn alls, så mycket roligare saker det finns att göra.
Det är så sant, nu har man något att göra om dagarna, och blir aldrig rastlös eller irriterar sig på varandra. Det är så underbart. Detta är ju vårt, och vi får göra precis som vi själva vill. Om man bara visste hur man skulle ha det? Men det kommer vi på rum för rum.

070825 Lördag

Patrik var på svensexa idag. Hoj Thomas nu får du hålla i ditt lypsyl...ha ha ha. Speciellt med tanke på vad du ska göra idag, full fart!


Pappa & Katja kom och vi åkte till Gränsbygden, en present till systra min, fin micro med grill blev det. Ted betedde sig allmänt illa så jag skämdes som en hund. Åh, vad jag skämdes. Det blev kalas hos Farmor Ingrid som fyller 71 år idag! Hurra! God mat och fika. Lite promenad, promenad i Porrarpsområdet. Mysigt! Jag gick hem från kalaset, på grusvägen ner till oss kom Farfar & Farmor. Hämtade hem Ted och sen röjde vi i trädgården. Farfar kom med fina trädgårdsverktyg till oss. En fin inflyttingspresent, även brandvarnare fick vi. Uppsatta med. Farfar drog ner en rosenbuske som växte på vårt uterum, växter ska inte växa på hus. Inge bra. Krattade rabatter och räfsade löv. Håll i gång till 20:00 på kvällen. Men mer finns det att göra, tur att jag har min egna trädgårdsmästare. Lille Farfar. Kasper och Ted åkte "rulleburen" full med lös. Ted stormtrivdes att få vara ute och röja. Han älskar att bo här, pratar om att han bor i hus nu. Mammas Hjärta klappar för att han mår bra! Det gör mig glad. Inte bara det för mannen min mår med prima. Vi åt och sen fick barnen Tom & Jerry påse. Patrik kom hem 21:30, var trött och ville hem till oss. Åh, fina Du. Orkar inte mycket, men det är jag glad för. Jag vet att jag kan lita på Patrik till 100%. Känns så bra och tryggt. Tvivlar aldrig på dig. Vet att han kommer hem, och att han är snäll och vänlig mot mig. That`s my man!!!



070826 Söndag

Andreas, Erika och barnen kom nä rjag var ute i trädgården. Lite kaffe sen var vi tvugna at köra.
Lillasyster 19 år idag! Kalas för fullt. Först fick vi se hennes lilla lya. Så mysigt, hon har ett finger för inredning syster min. Sen åkte vi till Andrès föräldrar på kalaset. Så fint det var i detta nybyggda hus. Men inte mysigare än vårt. Ytan hade jag inte tackat nej till, men annars är vårt och kommer att bli så fint. Lina uppvaktades och hon bjöd såklart på kladdkaka. Lillasyster är tokig i det! Andrés föräldrar mycket trevlig. Men vår lilla familj längtade hem, hem ljuva hem.

070827 Måndag

Sova för mig idag, Patrik & Ted upp i ottan och jag hjälper till. Patrik får backa tillbaka bilen för att mamma ska ha puss & kram. Jag somnar men kan inte sova länge. Jag har maten klar 14:15 när boysen kommer. Ted busar med Lillan som med så kort varsel kan passa lilleman. Fina Damen, fina du!! Jag & Patrik städar lägenheten. Ska bli så skönt att bli av med den nu. Jag tar en dusch och Ted "badar". Han har sin babybalja som han plaskar i. Vi saknar badkaret!! Sen är det dags för en natts jobb för mig.

070828 Tisdag

Sova. Snarka. Besiktigade lägenheten idag. Blev ovänner med bes.mannen. Hum. Han ville att vi skulle betala för både vårt sovrum och Teds rum a`4000 kr. Detta är förstörelse. Våra hyllor å ena väggen i sovrummet hade gjort fula märken. Vi sade att man kan ju bara måla den väggen, då flög han i taket. Teds bokhylla hade vi satt fast i väggen för att när han började gå så tog han tag i den. Den vinglade, det fick man inte göra. En barngrind får man inte heller sätta upp. Pundhuvve! Åh, jag var så arg så jag skakade. Vi gick inte med på det. Ombes. snart. Denna dagen går till historien tänkte jag! Ännu en natts jobb sen.

070829 Onsdag

Efter en morgoncykeltur hem så kröp jag i säng och telefonen börjde ringa. Om.besiktiga idag. Somnade om och var arg för jag tänkte bara på gubbf-n.

Ombesiktigade, gick bättre idag. Vi hade rätt och det var en vägg i var rum som behövdes. Det var ju det vi sade? Spisen blev inte godkänd så jag och Ted var hos Farmor och Farfar sålänge. Läste bok och tittade på film. Sen kom Patrik och vi åt mat och tittade på Ronja. Bestämde idag att vi börjar med hallen nu i helgen. Ännu en natts jobb. Tredje natten.

070830 Torsdag

Efter ännu en natts job så cyklade jag inom Teds nya dagis på morgonen, Bäckabro. Presenterade mig och fick reda på att vi kommer få papper hem på brevlådan. Kändes konstigt att komma in på ett annat dagis, undrar då hur det ska kännas för lille Ted. Jag är så nervös för det. Kryper i kroppen, pirrar och ont i magen. Vill inte att lilleman ska vara lissen ögat. Cyklade hem och efter en dusch somnade jag gott.

På eftermiddagen kom Pappa på middag, goda kåldolmar med potatis. Sen kom Helene, Niklas & Tristan och hälsade på för första gången. Kul att träffa vänner och visa upp ett hem som kommer att bli så mysigt, och redan är det. Sen att det kryper i kroppen på mig med vardagsrumstapeterna, det kommer det göra tills det inte ser ut så. Det kommer det kommer. En sak i taget.

070831 Fredag

Sista sensommardagen, nu är det snart höst. Lilleman och mamma mys idag! Var ute och busade. På kvällen kom Erica & Andreas och vi åt mat. Ted som hade väntat på Sanna fick inte träffa Sanna. Vi som hade dukat upp för två på Teds lilla bord. Men han busade med Erica och Andreas istället. Vi päste i soffan och Erica nattade Ted. Läste inte Bockarna Bruse ikväll för den hittade hon inte. Annars sedan vi flyttade in i huset ska den läsas var kväll. Nya favoritboken! En lyckad kväll!

070901 Lördag Förlovade i 4 månader.....Du & Jag.

Grattis till oss, fyra månader sen nu. Kärleken spirar, speciellt nu när vi flyttat. Bråkar inte, får utrymme och lite egna pysselsaker att göra.

Patrik jobbade extra idag, inventering. Farmor & Farfar kom och vi fikade lite. Farmor fick presentkort och choklad. Sen fick hon ett kort och en orkidée. Så fin var den, det bästa till den bästa såklart. Sen gick vi ut och började röja. Jag och Farmor gav oss på stugan med hela vårt förråd i. Farfar och Ted gjorde vid rabatter. Men Ted ville bara vara med Farmor såklart, jag känner igen det där. Farmor, Farmor, Farmor...Farmors kelgris. Det är jag fortfarande!! Idag blev stugan tömt och allt är där det ska. Iallafall i huset. Stugan är städad av lilla Farmor, hon borstade stugan utvändigt med. Oj oj oj. Farfar tog med Ted en runda ner till byn för att köpa glass så att vi kunde röja. När han kom hem så fick han och Ted mat. Klart på bordet och sen vilade Farmor & Ted. Farfar började på gräsmattan ("mossmattan"). Jag tog en del jag med. Sen gjorde vi vid rabatter. Så utvuxet så vi gjorde dom bredare på Farfars vis. Så han hade sina rabatter i huset dom hade. Blev så fint, och jag har lärt mig något nytt igen. Efter det körde mina fina hem. Jag piffade till mig, efter det körde vi på kalas. Ellen 2 år idag! Vi fikade och Ted busade med Ellen såklart. Dom hjar så kul tillsammans. Så jämngamla med. Skakade loss och dansade gjorde barnen och Majken. Såg så kul ut. Fick oss ett gott skratt jag, Svärmor och Helene. Pratade lite detaljer inför det snart stundande bröllopet som äger rum den 15 september. Inte långt kavr nu, 14 dagar. Jag längtar så jag blir tokig!!! Blev sent och vi körde hem. Men Ted var så toppad så han skulle inte sova.



070902 Farmor 71 år idag! Söndag

Denna dag började med frulle och tv mys. Lite söndag får man ha. Sen körde vi in till Cheapy och köpte vit färg i massor. Rent och snyggt tycker vi båda! Matcha med snygga textiler sen. Blev lite vad vi behöver till och sen somnade Ted på väg hem. Efter det så tejpade vi alla lister med maskeringsejp, förarbetet tar sådan tid. Ted vaknade precis när vi skulle börja måla. Ville titta lite. Nu har renoveringen börjat! Vi börjar lätt med hallen när man kommer upp från källaren. Den ska bli vit, med lite textilinslag och svarta dekorblommor. Kommer bli så fint! Mannen min visade sin talang med noggrannhet och målning. Han är så noga när han gör något. Men det blir bra sen!!

Jag lämnade lilleman hos Farmor och alla kusiner sen tränade jag. Så skönt att komma ifrån en stund, tänka på att göra nytta med kroppen lite. Mycket som händer nu och allt hinner man inte med. Hämtade lilleman och sen körde vi hem. Patrik var inne på andra gången att måla. Blev mys och somnade gott.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0