Rosa bubbel


ROSA till en Rosa flicka, eller som jag kallas av Pappa..."Betty"
 sedan ikväll...sedan jag var liten även Miss Piggy. Nej inte för att jag såg ut som en gris, men kommer ni ihåg hur hon uppför sig, flänger med håret och flaxar med armarna. Fnittrar och ja...ni vet....

En hejdundrande dag på jobbet! Still love it! En förstående Chef som fick veta allt om morgondagen. Känns så skönt att vara ärlig. Förtroende ger förtroende. Varit så trött idag dock, somnade på rasten och nästan på bussen hem. MEN...när jag kom hem så (efter en kopp kaffe hos Lillan) möttes jag av två superglada pojkar. Lias gosade och gosade. Ted berättade att han saknat mamma idag. Underbara Underbaringar!

Jag har verkligen tvättat, och tvättar än. Kommer inte kunna bära tvättkorg på ett tag efter imorgon. Lika bra att få det undanstökat, packat och sedan har jag lekt med Lias på rummet. Vi har städat upp och sedan lekte vi med bilar. Pappa och Katja kom med kramar, rosa bubbel och rosa blommor till mig. Katja hade bakat en Kladdkaka och vi skålade i vackra glas. Vi pratade mycket och jag och Katja kom varandra ännu närmre. Känns så skönt att ha två extramammor som finns där. Alla som finns där! Nu är sängen renbäddad och jag är rengjord. Descutan använd gånger ett och jag tror nog aldrig jag varit såhär ren i hela mitt liv. Jag har skrubbat varje centimeter av kroppen och efter aceton användning för nagellacket så fick jag även det i öronen. Så jisses så ren jag är!

 Alla (nästan) närmsta vet nu. Stort stöd från alla. Större stöd än avd jag förväntade mig. Alla som jag trodde skulle prata mot det har reagerat tvärtom. Jag blev så paff och fick ett lugn av detta. Känns så bra att så många tycker att detta ska bli spännande som attans!
 Farmors kommentar var rolig:
- Åh så spännande! Kommer bli såååå bra och du ska inte vänta mer!
Farfar önskade grattis som så många andra! Ja, jisses vilken vecka. Imorgon går vi in i JUNI och detta kommer verkligen nu bli "min" månad.

image description

image description

image description

image description

Skål ännu en gång. Jag skålar för alla er underbara människor här ute nu vid tangentbordet!


Med betygen i hand

STOLT, MÄKTIGT, LJUVLIGT, VEMODIGT, PIRRIGT, UTMANANDE, LJUST, KUL, KLURIGT, FINT.




SKÅL VON SCHNEIDER! Ha ha ha! I made it!





HON med vackra blommor i håret- är ljuvlig. Hon är ärlig, tokig, vacker på både insidan och utsidan. Genuin och ligger mig så varmt om hjärtat. Tack fina för att du finns vid min sida. Annicka- kloka fina som är en stark och varmhjärtad kvinna. Hon kommer gå långt!



Puss på dig lilla "Kanel".
Min lilla söta voffsing, underbart charmiga Anna anna anna aaaannnnaaaa!



Elever, lärare och Rektor en lite kylig men ändå varm 30 maj 2012. På väg mot nya utmaningar!



NU FLYGER VI MOT NYA ÄVENTYR!
Love you girls!



Skål ta mej fan...(eller jag dricker Kopparbergs....ha ha)

Jenny Jenny: Hon med kluriga kommentarer, sätter på prov och sätter fast för vad hon tycker. Ärlig och rak och med ett stort hjärta!



DU med ett leende av guld- är en av de finaste flickor jag träffat och en av de vackraste mina gröna skådat. Du är en sann ny vän och jag är så glad för att ha dig vid min sida. Fina fina Natta!



Vill tacka finaste Värdinnan Ewa som bjöd in oss till en liten "examensfest". Som hade föreberett så fint, som bjöd på pool bad och spabad och en rejäl grill att grilla på. För prat och känslosamma ämnen att prata om. Tänk, nästa kväll ska vi prata längre! SNART IGEN! Kanske en höstfest?



Vinkelivink från poolen

Highlights! Vilken dag! Det bästa med detta avslutet är att det är INGET avslut, det är bara början på lång vänskap och tillit till nya fina vänner. Jag har verkligen funnit dem här under detta 1 året. Så enormt tacksam för ER.
Tacksam för mina nya kunskaper som fått mig att växa både teoretiskt och praktiskt. Både med mitt arbete att hjälpa andra men även mig själv.
Lärarna som stått ut med vårt "tragg" i 1½ år, som peppat och stöttat! Guld värda!


High score

Efter ett och ett halvt år!


Sängkompis

Fina Ted. Så mysigt!
Sovit som en Sessa inatt! Nu dukas det för avslutning i skolan!


PMS

Åh, just detta veckan med. Kanske därför jag somnade intill Lias igår vid 19:00, vaknade en timme senare men valde att göra kvällsrutinerna och hoppa i säng igen. Då är man trött och otroligt pigg sedan vid 5 då klockan ringde! Orsak och verkan kallas det...Ellerhur? Jag märker på mig själv vilket uselt humör jag varit på ikväll. Det tar på krafterna att vara kvinna. Bara att stå ut med tills denna månadens PMS är över. Det går ju över...
Denna månaden finns det ju annat att vara skitnervös för med. Kan hända att det "spökar" lite i huvudet. Inte så konstigt.

Nu bara 3 dagar, på fredag gäller det! Veckorna går fort, rasande fort!

Dagen har utöver min trötthet varit så bra, en dag på jobbet och inte en dag för sent. Ska bli kul att gå upp i 83% i sommar. Halvtid är inte mycket för en rastlös som mig. När jag hade skolan med så var det lagom, men nu..huvva. Varit på en kvällsfika och Erica och grattat Milia lilla tösen som fyller hela tre år.
Förberett inför morgondagen här nu, köttet i marinad och salladen gjort. Det mesta packat, men tror att jag efter denna dagen "slänger in handduken" nu. Packar resten imorgon, duschad, fräsch och kaffet laddat. Ska bli så kul imorgon! Dagen som vi alla i klassen längtat efter i 1½ år är här om några timmar! GREAT!



Lilleman, lille Molle mammas lille Liten Lillebror:
- Du behöver aldrig ha PMS. Tänk att man kan vara såhär glad? Över regn och en vattenpistol. Det är det lilla som gör det....


Veckan

Som betyder en del förändringar är här. AHHHHH!!! Med blandade känslor, ena stunden är jag riktigt skitnervös. i nästa lugn och samlad.
Betygen får jag även denna veckan, i handen på onsdag. Äntligen!
Idag är Liten ledig med sin mamma medans Ted snart ska skjutsas till skolan. Jag och Lias ska ut på en "raggarrunda" är det tänkt.



Omgiven av kärlek

 

Picknick vid sjön och ett smultronställe. Sol bad och massa prat, hemligheter kom fram, kaffe, buffé, bubbelvatten...grus mellan tårna...
 Familjerna och alla kidsen lekte och busade för fullt! En mysrunda och glass sedan grillade vi i solen! Älskar denna värmen, bara kom kom.
Spenderat med mina två favoriter såklart!


Mors dag dagen är här

Vaknar med ett ryck vid 9:45. Åh, hur länge har jag sovit? Nej nej nej! Jag praktiskt taget hoppar upp ur sängen.
Idag är det alla Mammors dag och vi får se vad dagen har ett erbjuda. Är stolt mamma till två fina pojkar och jag hoppas på massa kramar och pussar idag!
Som nybliven mamma, och 19 år har jag med åren växt och blivit en stark mamma för mina två. Jag var ganska så skör innan... men den dagen jag fick hålla Ted i famnen (eller inte dag mitt i natten) kände jag en enorm lycka och efter den dagen har jag växt för barnen. Det finns ingen eller inget som lärt mig så mycket som mina två kiddos! De visar vad ren kärlek är och de får sin mammas hjärta att hoppa kullerbytta!




Seger!

Lyckan är total!


Eurovision

Loreen leder, Loreen äger!
Jag och fem underbara flickor!


Thessan

Var hos mig idag, med sina fina töser!
Bad, korvgrillning och massa tjöt!
Adore you


Klockan vaknar

Det är ganska så kul att jag inte kan sova hur länge som helst. Tänk när man var 15 och kunde sova till 12?
Idag vaknade jag som ett stoppljus som lyser rött lite i 8. Skuttade ner, ja jag skuttade och klickade igång kaffet. Tvättade ansiktet, smink är överskattat då det är så varmt känner jag. Tänk vad en fransförlängning kunde gjort. det är det bästa på sommaren! Bara lufta huden mot solen.
Ted har nyss vaknat eftersom jag sitter och trycker på tangenterna och smaskar på kaffet. Skrevit en del om det som komma skall om nu 6 dagar. Pirret i magen blir påtagligare. Men ack så spännande!

Dagen och helgen ska bli superfin enligt meterologen på TV4 igårkväll, söndag skulle "inte gå av för hackor". Bara att ta vara på då det sedan innan midsommar och efter har för vana att regna lite.
Lade sten igårkväll och skyfflade makadam. Klippte gräset och trädgården blir bara finare och finare med lite ansträning. Solen skiner redan skarpt ute och jag vill bara ut ut ut. Idag får vi flickbesök från grannstaden och det ska bli så kul! Hoppas på mycket sol och bad!

Måste berätta....Vet ni vad Lias kallar grannen som oftast går i arbetsbyxor...?
- BOB BOB BOB BOB! (Byggare Bob)
Han tog detta som en komplimang då han är byggnadssnickare!


Liljan

Älskade vad du är saknad.


Turn to you

Då var dagen den 25 maj här. Dagen då vi jag och alla andra ska säga farväl till Mamma Anna.
Känns fortfarande overkligt. Känns inte som om hon är borta. Känns som om hon ska ringa eller komma in genom dörren eller ner på grusgången med sin bil.
Igår efter en intensiv utbildningsdag i Malmö så dukade jag och min Ems hela kvällen. Grönt, rosor, vita dukar och det blev så fint i lokalen vi ska vara i. Lyssnade på musik som ska sjungas i kyrkan och pratade om lilla Mamma Anna mycket. Min vita klänning hänger framme och väntar, jag har varit uppe sedan 6 i morse. Hörde hur kaffekokaren klickades igång och jag kunde inte sova mer.


 



Älskade Älskade Ems.


Etik

Utbildning i Sveriges tredje största stad, Malmö. Underbart väder och havsvindar! Fint sällskap!


Plast

Jaha, onsdag och även denna dag skiner solen och alla går sommarklädda. Underbart! Kaffe och mys med barnen innan det var dags för förskola och skola. Jag var på utvecklingssamtal med Liten idag och han sköter sig bra, allt går toppen. Lias är väldigt förtjust i traktorer och eftersom det kör traktorer mycket utanför stängslet på förskolan så brukar han stå och titta där, med händerna bak ryggen som alltid. Han är lite rymningsbenägen nu. Försöker med alla medel här hemma att ta sig ut. Pallar, kruxar med låset och pratar för sig själv på sitt språk. Ser och låter väldigt kul ut.
Ted Tuffingen lufsar coolt på skolgården med sin väska på ryggen, jag tycker han ser så cool ut. För mig är han ju coolast av alla. Snart har han sommarlov och jag skulle vilja haft han på simskola...Hm...
 
Jag är nyss hemkommen från Tandis, det lilla hålet lagat och besiktningsprotokoll har jag fått. Ingen bedövning men jag ryckte minsann till då Tandis började borra. Jävlar vad det är obehagligt! Jag lovade sedan att vara stilla så jag slapp bedövning.
- Titta som hon kämpar lilla tjejen!
Gjorde jag med, härdare ut och tänkte i mitt stilla sinne att detta ska jag fan klara. Done, klart och plast i tanden och i en annan. Lite bonus till stammkunden...
Nu sitter jag och väntar på att köra till banken och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Lite orolig för min store Katt här hemma. Han kissar på samma stället i källaren, gör det i perioder och gör det nu igen. Argh, det är inte kul att komma ner var och varannan morgon i källaren och torka kattpiss. Luktar apa och doften är så svår att få bort. Hur gör man? En UVI har Izor haft innan, men då kissade han på mjuka saker. Detta är nog mer revir (om jag känner honom rätt). Vad tar bort doften? Kan dock inte ha de annat än nere i källaren på natten nu när det är sommar, fästingarna är enivsa och jag vill inte ha de kräken i sängen. Känns lite buhu att ha de ute, ahhh...Katter Johanna, de kan vara ute. Men tänk om räven tar dem?



Ted & Mamma, tidig morgon på 7-årsdagen. Plockar upp sina Skylanders och mamma får sitt morgonkaffe innan jobb. Tidigt men ack så mysigt hade vi!

Countdown har börjat, 9 dagar kvar. Pirr i magen.


Det sista

Nerverna börjar göra sig tillkänna lite nu. Det absolut SISTA i skolväg idag förutom avslutningen nästa vecka, med betygen i handen. Känns sanslöst men så skönt. Härligt med alla skolavslutningar och fester, festivaler och filt på gräset och något kallt i handen. Jag vet nu ju att jag kommer missa vår avslutning den 1 juni i parken. Jag ska ju göra något annat och jag vet inte hur mycket jag vågar dela med mig här i bloggen. Jag har alltid haft lätt för att skriva precis vad jag känner, jo jag utelämnar en del. Men detta vet jag inte om jag ska utelämna. Inte med tanke på hur folk ska reagera utan mest på att kanske de nära och kära ska få veta först. Sedan tror jag inte att jag kommer hålla tyst om detta. Vågar jag?
Eller välja att bara hålla snattran om det tills det är gjort?
Då slipper jag alla, men, vad, varför, ge dig, men snälla, sluta.....
Dock tar jag konflikterna, jag tar det och jag står rakryggad. Här ger jag mig icke en millimeter!
Det känns som att det viktigaste är att de allra närmaste ger mig stöd. Mina vänner som ger mig enormt stöttning i detta och Parik. Även om Ericas kommentar kommer att gå till historien!

 


Att förstå

Och att stötta i ett beslut. Även om Ericas kommentar var hysteriskt rolig!
Underbar sommardag, barn som leker, promenad på kvällen, många skratt, hysteriskt roligt även om det var ganska så sjukt. Ha ha ha! Tack för att NI stöttar!


Solstänk

Värmen är här för att stanna? Jag begav mig faktiskt ut på en sen löptur igårkväll. Var tvungen att få känna hur det känns att springa med pjuksen. Ja, även det underbart! Varit i skolan på det sista betygssamtalet och har nu diverse sysslor. Först frukost på balkongen....


Journey



Har varit hela dagen hos min familj i närliggande "by". Jag och Lena tog en lång PW och jag kan garantera att skorna är super och samtalsämne hade vi gott om. Traggade på som två fnissiga 14 åringar. Underbara Lena. Vi såg minsann en huggorm på vägen. Båda stannar upp och låter herr Orm slingra över vägen. Sedan blir vi rädda för varje pinne på marken. Hua. Väl hemma igen så beställer vi resan den 30 juni...Ska bli så kul att följa med, så skönt att få vara ledig och vara medvetet närvarande en vecka. Slappna av och efter all skola, jobb och tuffa tider ska jag tänka bort. Bara vara och lära känna mina brödrar mer. Alla ser fram emot detta! Jag ska minsann införskaffa mig lite inför resan, men det tar vi på Väla den 17...Stråhatt, bikini, resväska och självklart lite klänningar och smått och gott.
Efter en god middag gick vi ner till Lucas lya ;) Han bjöd på kaffe och vi diskuterade lite viktigt och oviktigt som händer här i världen. Känns som om vi kommer varandra närmare och närmare. En av mina brödrar som jag är ruggigt lik...Ha ha. Vi var hos Lucas länge innan vi tog en promenad hem och bestämde nästa dejt. Hoppas dock att det blir tidigare. Det är fortfarande varmt ute. Sommarvärmen är här. Men var blev våren av? Den försvann med ilfart. Det är ju dock snart Juni månad. Johannas månad, avslutningarnas månad, semstermånad och midsommarmånad. Blommor och bin surrar. Hurra!


Fotanalys

Då var det äntligen lördag och äntligen in och köpa ett par lööööööparskor. Finally!
Jag bad direkt om hjälp, lika bra att få ett par som verkligen sitter rätt. Jag fick göra en fotanalys. Der visade sig att jag har lite dysfunktioner. Inte bara mina ryggskott som gör att jag har ont i ryggen, jag är lite sneeee. Mitt högra ben behöver inte extra funktionssula. Men mitt vänstra däremot. Huhu. Jag har en "överpronation", som den röda gubben. Inte konstigt att jag har ont i min rygg. Detta kan förebyggas ju! Genom att springa och gå långa sträckor i ordentliga skor. Blev inte Oasics som var tänkt, båda två hade ju stöd och jag behöver bara stöd på vänster fot. Så därför föll lotten på ett par Adidas. Hon gjorde en specialsula till mig i maskinen, stoppade i den och jag hoppas att lite av mitt ryggont kommer att försvinna. Jag har även hög hålfot, men det visste jag...

Så var det lite (kunde inte låta bli) rea med. Så det blev en del införskaffat. En löparjacka från Pro Touch som dock inte var på REA, en luvtröja från Firefly och ett Adidas linne. Lite nytt gör gott!

image description image description

image description

image description

image description


Oj

Studerade precis Lias som traskade...han går oftast med händerna bak ryggen. Nästan alltid med händerna bak ryggen! Jag tänkte...:
- åh, det är mitt barn!
Ha ha ha! Ibland så....


Lyckad fest

För Ted igår! All släkt, fattades bara vännerna men det tar vi en annan dag. Huset var fullt nog som det var. Vi bjöd på Tacopaj, jag gjorde LCHF wraps med köttfärs till. Gott som attans. En blå tårta, den jag brukar göra och Mormor Marianne hade bakat Snoddas till Ted. Han fick så mycket fint! Han är rik som ett litet troll nu, och vi får se vad han kommer göra med sina pengar, jag hoppas kunna smuggla undan lite och sätta in på banken. Man kan ju hoppas! Det var så roligt igår! Så lyckat och glädjen då alla samlas är fin. Vi avslutade kvällen med Hockeyn och Ted somnade. Ted var så tacksam för allt han fick, och han var så glad hela eftermiddagen och kvällen. Den lilla spelstunden vi hade, trots att jag fick gå ifrån och göra kökfix så var han nöjd och på superhumör. Sedan är han så otroligt söt! Så stilig liten pojke, med sina vackra bruna ögon och vackra tjocka hår. Hans fina små små händer och för mig en trygg arm som håller om mig.
- Kommer du ta hand om mamma sen?
- JA MAMMA!
Häromdagen då vi åkte bil så satt han intill mig då jag körde. Han såg så stor ut!
- Tänk när du kör mamma?
- Ja, du mamma.....*sedan flinade han brett...
Jag kan faktiskt se det framför mig!
Idag är en ny dag, solig och Erica var precis och kidnappade Ted med häst och vagn. Tokmajjan, Ted blev sååå glad! Nu beger jag mig strax in till "Stan" för lite ärenden och sedan en kväll på jobbet.
Fin fin fredag! Men lite fjärliar i magen har jag allt nu...

 

Älskade Älskade Ted!





Coolaste 7-åringen ever!


Älskade Ted 7 år

I 7 år har du förgyllt mitt liv!
Du är en helt fantastisk liten pojke! Med ett hjärta av guld och mod som en lejon. Med vishet som en uggla och med ögon som får mammas hjärta att slå volter!
Älskar dig! Hela vägen upp till månen...och tillbaka!

Just nu umgås jag med Ted. Bara jag och han efter en dag på jobbet för mig (flex är bra), tårtan klar och just nu är det bara jag och min Ted. Han har fått Skylanders, sååååååå kul!


Maslow

Trappan. Lite teatralistiskt kanske...Nej, jag är inte Histoniskt personlighetsstörd. Bara teaterapa!


Sankt Sigfrids

"Sankt Sigfrids sjukhus är det invanda namnet för de psykiatriska klinikerna på Sigfridsområdet i Växjö. På sjukhuset bedrivs idag högspecialiserad psykiatrisk vård av främst personer som är dömda till ett straff med psykiatrisk vård som påföljd. Verksamheten sysselsätter cirka 330 anställda."

Idag bär det av! Som jag längtat efter detta besöket! Ska bli så intressant att se!
En som är helt såld på den psykiatriska vården. Jo, jag...
Nu i ett och ett halvt år har jag och mina kurskamrater kämpat med betyg och prov, uppgifter, praktik och muntliga uppföljningar. Det är med stolthet jag kommer visa upp mina betyg om en vecka, en vecka!
Jag trodde aldrig att denna utbildningen skulle ge mig så mycket som den gjort, sökte mest för att jag inte kom in på Utbildningen till ssk. Med facit i handen så är jag glad att jag inte kom in (fattas MatteB). Det är ju inte ssk jag vill jobba som nu, jag vill gå vidare inom det terapeutiska arbetet. Jag hade aldrig (kanske) träffat alla underbara kollegor jag har och alla kurskamrater om jag inte gått denna utbildningen och jag är så glad att jag har alla nya vänner och bekanta. Värt så mycket!
Att nu kunna titulera sig "Skötare", "Psykiatriusk" eller som det hette förr..."Mentalskötare"...
Känns så skönt, en milstolpe är jag framme vid och nu går jag mot nästa. Iallafall efter sommaren får vi hoppas.
Min picknick är klar, barnen lämnade och idag körde vi en "raggarrunda" innan eftersom vi var så tidiga. Barnen tjabbade med varandra så jag satte de i bilen och körde. Lugnet lade sig då. Lite "tet"...Ha ha.

Jag sitter med min proteinshake och inväntar att gå till bussen, som ska ta mig in till HLM för att sedan möta upp fina Psykiatriare och sedan ta minibussen till Växjö! Tjohooooo!!! Ska njuta av denna dagen till MAX!

 


Önska



Jag är lite småstressad, mycket som händer nu men tar det med ro. Om två dagar fyller Ted 7 år!
Ja, 7 år! Kan inte fatta att min lille bebis blivit så stor, han blir mer och mer en stor pojke för var dag som går.

Idag var det tidig muntlig uppföljning i skolan, efter det en liten tripp med Farmor och Farfar. Besökte tippen när vi ändå skulle in till stan igen. Ser inte kul ut när man rensat och det ligger fullt med bråte. Ska ju vara fint till kalas. Vi hann prata lite, och det är skönt att få prata ostört med mina närmaste. Sedan har kvällen spenderats på jobbet. Väl hemma ett litet ryck och sedan en dusch, skriva lista inför kalas och jag tror att jag kommer arbeta som en virvelvind imorgon kväll. Men först jag ska njuta av dagen och vårt äventyr vi ska på!


Halv sex

Tick tack...tick tack...tittut :)
Kickar igång ännu en dag med kaffe och strax ska kiddelinos väckas. Det är alltid lika vemodigt att väcka när de sover så gott. Zzzzz....jag avslutade kvällen igår med avslutning av en serie jag följt nu sedan 05. Kan ni gissa vilken? Åh som jag tjöt!!!


Kobolt

Hade en sådan underbar dag igår i djurparken!!! Jag trallar runder på det än ;) Teds glittrande ögon över att få komma iväg, om än "bara" till Skånes Djurpark och Lias lyckorus över TAKKKKTTTOOOORRR. Lias ville prompt in till björnarna men fick ju försöka att pedagogiskt förklara att det går bara inte. Han var så lycklig över att få klappa lammisar. Jag med ;) Djur är fantastiska att vara med. Barn och vuxna behöver djur. Endast vid reptilavdelningen som jag fick en kopp kaffe av Dolle och satt utanför med min Latte. Ted och Nova lekte så fint, de hade riktigt kul tillsammans! Kul att träffa Dolle igen efter tre år och igår hinna prata. Vi hade en mycket solig och trevlig dag, med grillning och lyckliga barn. Förutom när vi skulle bege oss hem...
Lias fick gräva med en grävare och vi hade inte fler tior. Grävaren "slutade då att funka" och Lias otröstliga skrik kunde höras över hela Höör tror jag.

Idag då? Ja, sista Psykiatrilektionen och vad avslutar man den med? Jo att se GÖKBOET såklart efter mina rekommendationer. Efter det ett betygssamtal med läraren och jag fick mitt MVG. Ligger på MVG på muntligt, praktik och uppgifter. Provet fick jag VG+ på. Ja, jag var trött den dagen efter nästan en vecka var dag på sjukhus så jag orkade inte reflektera mer än vad jag gjorde. Men det räckte! Jag har nått ännu ett mål och läraren sade att JAG har varit en utmaning för henne med. Hon visste inte riktigt om hon kunde tillfredställa mina behov och jag berättade att det har hon gjort. Så med mitt flin gick jag och två kurskamrater på lunch shopping. Vi gick och tittade på Lindex och där hängde dem! Mitt framför näsan som jag letat och lyckan total. Nu äger jag ett par kobolt blå byxor precis i det materialet jag ville ha. Med ett stort smile in på klassråd och rektor. Musik i bilen hem och snart ordnat allt praktiskt för denna dagen so far.



Största Lokatt jag sett! "Hon" var enormt! På bild Nova och Ted.



Män och barn





Ted & Mamma hurrar för solen



Hjärtegrynet som gillade de stora nallarna



Dolle talking in HTC, Ted & Nova springer mot äventyr och Lias känner känner känner...



Inspekterar lammisarna i början...



Åh, så ulliga och goa! Som Liten skren som en sol!



Yiiipppie!



Genom parken...



Springa i gräset



Skånes Djurpark

En helt underbar dag i Djurparken!


Idag skiner solen

Vaknade av att det kändes betydligt varmare idag, tjohoooo! Som Ted har längtat efter denna dagen. Idag bär det av till Skånes Djurpark. Jag kan säga att det är inte bara Ted som längtat, jag med. Jag tycker det är så kul att titta på alla djuren. Intresset för djur delar jag och Ted.
Så nu laddar jag med kaffe, bara jag och Ted vakna. Det spritter i benen på båda ;)
Nästan som när det är lite tilltagande måne (Luna, varför tror ni min honkatt heter LuNa?) och vi ska inte bara prata om fullmåne. Är det fler där ute som känner av fullmånen? Sömn, koncentration och tankar?


Foto: Johanna i början av Maj månad.


Nostalgitripp

Med syster



En spontan middagsbjudning, enligt mig dem bästa.
Syster kom hit kom hit! Jovisst, hon skulle bara till Väla och shoppa först den lilla snorungen. Herregud, snorunge? Hon är ju 24 i augusti! Detta är för mig helt sanslöst. På bilden är hon 11 och jag 14. Vi har åkt med Pappa till Danmark, han bjöd med oss på en tripp och jag minns så väl hur stolt han var över att kunna ta med oss och göra något kul. Han vet att vi älskar Bakken och Träbanan! Jag fick en kall öl och syster fick en läsk. Vi satt på en mysig servering och pratade om allt vi tre. Den lilla trippen minns jag så väl. Vi red häst och vagn genom parken och hästen var nog dålig i magen, både syntes och hördes. Jag tror vi skrattade så vi fick ont i magen, även Herr Kusk som körde. Jag minns att det var ljuvligt varmt ute och Pappas ögon strålade då för första gången på länge. Jag och min syster njöt av att vara tillsammans, vi tre tillsammans.
Härligt att ha henne här ikväll, var ingen fara att ta upp en sak med henne. Kändes så bra, vi delar ju mycket. Känns underbart att vara så nära någon. Även om vi inte träffas så ofta som många systrar kanske gör så är det något magiskt med varje gång jag ser henne. Någon så stark kärlek som inte går att beskriva. Något beskyddande. Älskar henne så oändligt mycket. Hon och mina närmsta vänner är för mig en berg och dal
bana med skratt för själen.
När hon går intill sin Andre till bilen för en stund sedan med sina kassar kan jag inte låta bli att ropa (vi är lika shoppingtokiga )
- Gå du där med alla dina kassar!!! Ja göööööör du det!
Hon hade hittat några riktigt fina kläder. Bland annat ett par riktigt fina röda byxor och fått en strandklänning av sin Andre. Så gör man när man vill tillfredställa en kvinna, ta henne till VÄLA...
(by the way, internet igen...Andre och Pk har skarvat sladd ikväll)

Jag och syster har kollat resor, och resvana Syster och Andre har gett mig massvis med tips. De åker ju till Santorini i Augusti...Får jag följa med? Jag tar inte mycket plats och loooovar att inte störa er....;)


Moster

Och Andre är här <3
Älskade Syster min!


Stenar kostar pengar

Ja, det gör dom....Nu har det gått en vecka med mitt lilla projekt och det tar sig. Jag sade när vi grävt upp alla grästuvor att det värsta var gjort. Tji fick jag. Jag har skyfflat makadam som en tok idag, igår var de som sagt och grävde upp här. Grävde längre ner eftersom all jord helst ska bort för att undvika ogräs i den mån det går. Jag hade nog fått köra hundra kärror om jag skulle grävt själv....En stoooor takkktor fixade det på en timme, tjofff. Sedan hittade vi en STOR sten som fått en fin plats i blåbärsskogen nu. Senare på kvällen så kom det makadam och en duk att lägga innan makadam breds ut. Grannarna körde precis förbi (igen) sakta och glodde som apor in här. Bara en liten parentes... Vi fick plintar, byasten (grå såklart som blir mörk då den blir blöt)...Ja, Lias var eld och lågor hela dagen igår, takkkktooor hela dagen. Bättre än mycket annat enligt honom. Så idag har vi varit ute, fast vädret inte varit det roligaste och skyfflat makadam, tagigt bort andra stenar och kruxat lite. Geggiga och blöta, kaffe inne och nu soooover lille minste. Han somnade i min famn, då har han lekt mycket. Frisk luft gör susen, ikväll väntas fin besök av min kära Syster och hennes Andre.
Vad jag längtar och är nyfiken på hur det kommer att bli....Såg ju inte så kul ut innan...

Eftersom Byggare Bob grävde sönder vår kabel till internet så är vi ganska så "trådlösa"...
Men det får vi ta nu, vi slösurfar på våra telefoner.....




Guld värda

Är ni! Vilken dag! Fullt ös sedan 7...nu sover barnen efter allt bus idag....jag har haft många finbesök idag ;)
Kaffetjöt i mängder! Klasskamrater på besök och planering för vår avslutning. Så trevligt! Farmor och farfar tittade inom, Byggare Bob har varit här x antal gånger....you Will see...
Tina, Lillan och Madde här hela kvällen hos mig och kiddos. Kaffe, fika, slinga hår och lite hockey...
Nu är det tyst hemma, bara ljuden från jäkla Ryssland ( de vann fan med...suck ) som gör mål och vinden som suuuuusar utanför!

 


Morgonkul

Lias är lyrisk! En Tator på gräsmattan!!!


Betydelse

There are no regrets in life
Only lessons



 



How come?
Ja, texten och dess betydelse står mig varmt om hjärtat. Jag behöver ju inte översätta, eller?
Jag ångrar ingenting, jag har lärt mig av allt jag gått igenom. Genom allt kommer man "ut" starkare. Alla motoch medgångar lär man sig av och krama om det. Krama om händelserna i ditt liv som har format dig till den person DU är. Du hade inte varit DU utan allt som hänt, dina nära och kära, dina händelser och dina livskapitel i din livsbok. Jag går snart in i ett nytt kapitel. Nya funderingar och ska försöka att inte grubbla. Göra som jag känner. Lita på magkänslan och ta lite av min känsla och lite av mitt förnuft. Detta kallas Visshet, din inre röst.
Det finns saker som jag vill ställa till rätta, det finns saker som inte gått som jag planerat eller tyckt. Men jag lär mig var dag av mitt liv so far. Klockan tickar mot 27 och jag har insett att jag har så många år kvar. Det får man man ju hoppas. Så här kommer ännu ett ordspråk/visdomsord..
"Det viktigaste är inte att fylla ditt liv med år. Det viktigaste är att fylla dina år med liv"

Placeringen är ganska så kul, jag ser det varje gång jag knäpper en bild och fryser ögonblick. Jag kan själv se den varje dag och påminnas om detta. Placeringen var klockren då det väl gick upp ett liljeholmens, som hände hos Mirelle. DÅ bestämde jag mig, vips sådär. Här gick jag enbart på min känsla, inget förnuft what so ever. Ha ha ha! Kallas den impulsiva Johanna. Den känslan gillar jag, just do it..

Frågan är nu bara om man ska göra en till innan sommaren? Hur ska man tänka? Jag vet flera ställen till och jag vet minst två texter till jag vill smycka kroppen med. Ett motiv har jag inget, och texter känns som jag....just på kroppen då. Jag tänker främst på solen, och förnuftet. Ha ha ha...


Mina

Små skogstroll!


Inte längre oskuld

Like a Virgin....touched for the very first Time!


Som jag velat göra detta i ÅR. Funderat, eller snarare grubblat på var, hur, när...vad? Jag har insett att det är inte lönt eller mödan värt att grubbla. Just do it! Jag hade aldrig haft tanken på underarmen förrän idag! Ja, sant...idag! Min tanke på andra ställen finns kvar dock. Sedan i söndags har jag snokat runder efter tatuerare. Ringde flera stycken idag i närheten, men inget svar. Tji fick ni. För med magkänslan ringde jag Mirelle och vips hon hade ett återbud vid 17. Bara att packa in sig i bilen, Pappa min tittade till barnen innan Pk kom hem och köra ner till Vackra Eslöv. Om jag var nervös? Klart, svettades som en kossa och vågade inte äta. Tänk om jag kräker? Pappa skrämde upp mig, men inte kan det väll vara så farligt? Eller? Ah, väl inne i studion så blev jag mött av en fantastisk tjej. Så jäkla cool, flummig, lugn och det kändes "rätt" direkt med henne. Hon skulle ju märka mig för livet. (ARGHHH) Alright. Efter procedur med val av typsnitt, klistra på, tvätta av så var det nu dags. Ögonblicket som jag väntat på i år. Hur känns detta nu då?
Hon sade att hon drar ett streck så får jag hojta till...
- Klart? Var det allt, sant är det säkert?
- Ja, ha ha ha.....
- Nej, är det sant??
- Ja ;)
- Okej, kör på bara!

Inte trodde jag att det skulle kännas så. Jag hade föreställt mig som när jag piercade mig för första gången (jag svimmade av smärta). Nu blev jag kaxig faktiskt. Riktigt kaxig och det första jag tänkte var...
"Detta ska jag fan göra igen, vilken kick".
Hon förklarade att hon känner likadant, det är en kick. Sedan pratade vi om likheten med att epilera ben...För det är lite samma sak. Vi pratade under hela timmen, ingen av oss var helt tyst många sekunder. Vi skrattade och blev goda kamrater väldigt fort. Hon är intressant och trevlig! Nu har jag inte bara en frissa, jag har en tatuerare också...jag säger som jag gör om min frissa..
- Bara hon och ingen annan, endast hon som får röra mig! Ett enda undantag är min Tina som även hon får klippa och slinga mitt hår. Men ingen annan som jag litar helt på. Mirelle, my tattooed woman.
Kära nån så fort den timmen gick!
- Redan klar? Är klart redan?
Åh, jag hade nog kunnat göra en till, sant sant sant. Så det kommer inte dröja länge nu....tills jag smyckar kroppen ännu mer. Jag längtar och har mina ideér.....
Jag fick min kopp kaffe och mitt lilla kit. Klart jag fick ta med mig kaffe ;) Ses snart igen fina Mirelle!
Tackar för ett fint jobb och vilket smycke på kroppen, att jag inte bara varit så impulsiv och gjort detta innan?
Just do it, and i DID...Precis vad som föll mig in!
Ser man mitt vackra budskap tro?


Tattoo

;)


Ted

Tillbaka. Han var ganska så pigg idag. Dags för skola ju! Det såg han fram emot. Vi lämnade Liten på superförskolan sedan följde jag med Ted. ALLA barnen hoppade på Ted, kramade honom, kände på honom...
- Åh vad jag saknat dig Ted! Åh Ted Ted....
Är inte barn fantastiska? Man vet att det kommer från hjärtat! Ted bleb lyrisk och så lycklig över att bli sedd och bekräftad.

Det var en lång dag igår, men inte så lång som på en vanlig akutavdelning. Här pratar vi Neuro och deras resurser och deras personal är way beyond. Vi var informerade om att vår tid 12:45 kunde dröja,vi kunde få vänta. En halvtimme fick vi vänta, inte alls farligt ju. Sedan kom Nils vår hjälte och kallade in oss. Han sade att Ted är lite klurig, jovisst det vet vi. Han valde att ställa om shunten från 100 till 130....Sagt och gjort, tyvärr funkade inte väska nr 1 så han fick ta nr 2 och vi fick gå ner till röntgen för att ta en bild. Se exakt vad den stod på. Lite väntan men tack vare att Farmor och Farfar var med så kunde Lias sova på mottagningen i sin vagn medans vi var på röntgen. Går så smidigt. Ted vet att man ska ligga stilla och då vet han att desto bättre bild, desto fortare blir vi klara. Sedan fick vi vänta lite till på mott. Nils tog oss mellan patienterna. Jag undrar när han har kafferast? Han sade att shunten står inte riktigt på det han vill, så han hade tänkt. Men vi valde att höras om 2 v för att se hur detta gick. Skulle vi ställt om den igen så hade vi fått vänta....
Nils pratade om en ventrikelostomi, samma som den första op han gjorde. Då vill även Nils ta bort shunten...
Vi får väll se, inget bestämt och just nu hoppas vi att Ted blir Ted igen med hjälp av detta. Håller alla mina tummar. Snart fyller ju lill killen 7 år. SANSLÖST...? JA!!!! Han är så stor nu!


But it's ok

Shunten omställd, läkarkontakt om 2 v, observera, kanske op.... Lång färd, duktiga barn, underbar Farmor och Farfar, terapi att tvätta bil...
Nu hockey såklart! Detta tar de blågula!


Lias och dockor

Kul att leka med då man väntar på sjukhuset!


Vänta

Är hemskt. Alla människor, de flesta blir nervösa över att inte ha kontroll och veta vad som komma skall....


Marsh

Det blev ingen löprunda...men en marsh! Lias och Pk kom hem, jag var träningsklädd & vi begav oss ut på en marsh! Hohoho! Härligt!!!!
För ett tag sedan hade Team Sportia erbjudande om löparset från Craft. Jag knep ett såklart ;) Allt för att suget att komma ut ska bli starkare. Fattas dock fortfarande ordentliga skor.....
När finnes tiden att hitta ett par, och bli sådär säker tro?

Nu väntar en kväll på jubbbbbet! I bilen spelas nostaligt, Time of My life från underbara Dirty dancing.
 Blir sugen på att dansa!!!!


Vad det blev?

Ja, eftersom jag bäddade ner mig i soffan så blev det de Desperata Hemmafruarna. Tänk att det är inne på sista säsongen nu! Buhu!!! Sedan bäddade jag ner mig i sängen under prasseltäcket och somnade gott. Vaknade av LuNa som biter mig fibrilt i fingret som hon brukar..
- Gå upp gå upp.
Men en liten sovmorgon blev det allt. Kommer upp, helt tyst, kaffet sätts igång, jag struntar i det lilla som behöver plockas. Det springer inte ifrån mig. Sätter mig ner i soffan och tar vid där jag slutade. Jag är så satans nervös inför morgondagen. Men inte ska jag väll göra en höna av en fjäder. Snart kommer Patrik och Lillebus hem. Pratat med Zeke i telefon som fyller ett helt år, han slickade på telefonen och jag antar att han skickade en puss till Tant (!!!!!) Johanna....Åter till mitt kaffe!

 


Rebelllll

;)



Jag tror jag är en liten Rebell. Jag tar allting med ett slag i magen, men ger mig icke.
Åh, idag har det varit en lite kyligare dag jämfört med i mitten på veckan. Jag och barnen tog en promenad på fm till Bygg och makadam handel i närheten. Jag har tittat ut stenar, duk, och prisinformation har jag fått. Nu ska jag bara få bort jord med ca 20 cm ner. Så det behövs grävas lite till, de sade att det är ganska så svårt att komma till med maskinen. Så det är bara att greppa spaden när tid finnes och gräva, tänka mullvad.
Sedan körde vi ut till till Erica och Milia och pussade på 3 veckor gamla kisemisar. Om jag blev sugen? Ja, tro fan det! Samma som när man gosar en ny liten spädis. Men sedan lägger det sig....Har ju två lurviga hemma att ta hand om och deras kärlek ger mig mycket. Tänk en lurvig vän i nu 10½ år och en i 9½ år. Best buddies ju för tusan! Tänk att "börja om nu igen" med nattvak och göra rumsren. Håller ju på för fullt att göra Lias rumsren. Fast på hans villkor, han är mer envis än Ted. Eller mer enveten, ja ni vet...på hans vis. Det tar jag, det kommer när det kommer. Han vet hur man gör, har gjort det och han gör det när han vill. Thats it liksom.
Jag sitter nu och njuter av tystnad. Var med glädjeskutt jag gick till jobbet idag, och jag kan minsann sova ut imorgon med. Vackra Onny ville hellre jobba dag så vi bytte. Som jag saknat mitt jobb, på bara en vecka. Härligt när man känner så, samtidigt som jag vill fortsätta utvecklas....
Lite nattababbel här....Huset är tomt på pojkar, bara Izor och jag. Vad ska man hitta på månne?


Fick min

Cirkel i trädgården! Precis så som det såg ut i huvudet. Rätt i mitten! WHOOP!
 Nu ska bara resten med göras....planer planer rensar ett annat så kaosartat huvud med massa grubbel. Kommer bli så fint! Kan se det i huvudet!

Jag ska vara ärlig och säga att innan middag var jag nära att ge upp, med en pojke med humörsvängningar och en som rymmer hela tiden. Hann ta ett spadtag, och sedan jaga en liten 2 åring som rymmer....Han bara går...
Men, sedan somnade båda barnen (ja, Ted med så nej han är inte kry...men seg och envis) då kunde jag och Patrik arbeta som attans. Tack så hjärtligt för hjälpen! Mycket roligare om man är två och hjälps åt. Annars hade jag nog varit kvar ute och grävt. Det ska ju inte bara grävas, det ska ju köras ner i skottkärran med till vårt lilla tuvförråd (skogen). Hua!


Sedan om jag påbörjat något så måste jag avsluta det med, bara lite till, lite till, lite till....

 


The sun

Is shining, the weather is sweet.



Helt fantastiskt vilka underbara dagar vi haft nu gånger tre med strålande sommarsol, och hela 21-22 grader ute. Var blev våren av? Det känns verkligen som sommarhetta, kanske för att man inte är van vid värme men älskar det och tar vara på varje minut. Är ute så mycket det bara går.
Ted är hemma med mig denna veckan, känner inte att han har ork att gå i skola och sitta och koncentrera sig. Efter en stund måste han ju vila och ligga ner. Han orkar helt enkelt inte. Det skär i hjärtat att se sin lille kille så matt. Så utmattad och slö. Ändå känner jag hur stort hjärta han har som hela tiden tänker på alla andra trots att inte han själv mår bra. Jag håller med hans Fröken K.
- Sällan man träffar på en liten kille med så mycket empati som Ted.
Det är sant, hans hjärta är så stort och rymmer så många. Finns så många som han bryr sig om, frågar efter och ännu mer nu efter allt som hänt. Han tar så väl hand om sin bror och jag tror att Ted kommer forma Lias till en stark och empatisk liten kille. Jag ser det i deras samspel, hur Ted hela tiden vägleder Lias. Utan att han själv tänker på det. Jag berömde han igår...
- Du går precis så som man ska göra Ted. Du säger till Lias när det inte är ok, och berömmer honom då han gör något bra. Du är så duktig Ted! För visst får man skryta om sina barn, barn som man burit i 9 månader. Som är en del av mig själv. Som jag känner mig halv utan.

Jag går hela tiden och tänker måndag måndag måndag, då tar läkaren ställning och jag ber att han slipper "öppna" honom...

Min Ted sover än, Lias är på NYA superpimpade förskolan och jag ska sätta mig med skola inför eftermiddagen innan Ted vaknar. För när han vaknar är det han som gäller. Här gäller det att prioritera!


Maj

Idag har jag och Ted arbetat i trädgården! Trappan målad ggr 2, klar! Sedan har alla fula plattor lyfts upp och burits väck! Tunga som as...alla blommor planterats om. Nu ska äntligen framsidan få dig ett ryck. Blir ett litet projekt, men ett som jag minsann kan göra ;) helt underbart. Mindre underbart att vi bränt oss i solen...hoppsan!
Nils Neurokirurg ringde äntligen idag. På måndag ska vi ner till Lund. Han ska då ta ställning till vad som ska göras. Han kunde konstatera för mig idag att detta inte handlar om någon bihålsinflammation, eller på grund av en förkylning. Något är lite galet. Men vi tar det. Ted är tuff och modig och han vill må bra. Så jäkla sund inställning! Klok som få!
Vi har med hjälp av Farfar Gunnar och hans spridare nu lagt järnsulfat och gödning på gräset. Jävla mossmatta! Nu ska den med bort bort bort! Jag vill ha mjukt grönt gräs tack...
Patrik kom hem med rosor, vi har idag varit gifta i 3 år. Firat med grillning, och varit ute ute ute! Patrik fick dra in mig och barnen....så sant så sant!


Sten

Har Ted hemma idag. Han är inte kry men har gått och blivit väldigt kylder. Så han får fortsatt observeras. Lias är lämnad på det Nya dagiset! Helt nybyggt! Så fint! Härligt att det görs något för barnen.
Jag och Ted har varit på skolan. Pratat med lärare och det visade sig att det har verkligen varit mödan värt med allt slit. En kurs kvar nu, det sista!
Nu vilar Ted på soffan...jag ska ta tag i trädgården idag lite, varvat med skola och läsa. Läsa kommer jag nog göra ute. Solen gassar!


Värme

Det ser ut att bli en fin dag!!!
Inte mycket sömn, nej...
Vaknar och visst är det härligt att bara hoppa in i duschen?
Kaffet håller på att förtäras och min T sover gott än. Endast hustomten är vaken...


RSS 2.0