Tävlar



Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka.


Bilder från Solresor.

 Vill du också ansöka så gör du det här.

Bajs i pottan

Hoooraaayyy!
Så fick jag ett mms med en glad liten kille. Han står intill sin potta och tokler, i pottan så...ja...
Vi har haft pottan framme länge, Lias har lekt med den. Lekt och lekt. Inget i pottan, inte kiss eller bajj. Vi har lekt att djuren han har har gjort ett litet a. Så vi har verkligen visat honom så mycket det bara gått. Vet att det bara kommer när det kommer. Det får ta tid och liten behöver inte bli stor för snabbt, får ta det i sin egen takt. Precis som han vill. Men jag var mäkta stolt när jag fick smset igår innan jag slutade!
Bara jag och Lias hemma ikväll. Vi lagade lite färsfyllda paprikor, vek tvätt, och hängde tvätt. Lias är tokig med KLÄDER. Ett arv från mor sin. Så han hjälper mer än gärna till med att hänga tvätten, han liksom jag lúktar på den. Ett beteende jag fört över på honom. Men nu ska vi inte prata psykologi..
 Ett HM paket hämtat och Lias blev så lycklig över sin nya tröja och jeans. Ja, han skrattade och tjoade. Sådana ögonblick man önskar att man hade börjat filma honom innan det lyckliga ögonblicket. Han blev så nöjd! Jag med vill jag tillägga. Har blivit många fynd och inköp denna veckan. Mycket till värmen som jag hoppas hittar hit på riktigt snart!
Hans lilla väska är packad. Han fick en ny väska i 2 års present som är för söt. Ser ut som en bil, och det passar ju Lias. Hade Ted fått en sådan så hade det inte varit lika poppis. Han är ingen bilkille...
Ted var med kusiner och lekte hela kvällen. Förutom en runway show så tog vi ett bad jag och lilleman. Sedan doftade vi aprikos vårblomma. Ha ha!
Solen gick ner och liten tablettask till djurprogram på tvn blev det. En lugn och stilla lördag. Det är sådana lördagar som är dem bästa.



Lias på 2 års dagen. Har studerat de över 300 bilderna mycket nu. Denna är ett guldkorn!


B woman

En riktig "Businesswoman" kände jag mig som i morse då jag hade laptopen över axeln, min påse med diverse tillhörigheter och vårigt klädd i ny sjal och tunnare ny jacka. Hoppar i min fina puma som blir varm på ett kick och kör in till praktiken. Nu efter denna dagen bara tre dagar kvar att vara här, och jag vill stanna. Åh, jag har lärt mig så enormt mycket på dessa fyra intensiva veckor och är så glad att jag valde att vara där jag är. Ett väletablerat företag som verkligen är så bra strukturerat. Med fantastisk personal som alltid ser främst till individen. Denna veckan har varit liksom de andra minst sagt händelserik och fartfylld. Många ännu mer nya intryck och får mig mer och mer att se på saker med nya ögon hela tiden. Jag har även idag haft självstudier på eftermiddagen efter lunch. Känns så gott att få tid till detta med här. Då jag ibland får step back och vara undan lite. Jag har även fått ett ärofyllt uppdrag att vara studiecoach till en person. Det är minst sagt ett ärofyllt uppdrag. Hur jag inspirerar och och motiverar denna personen till studier. En kurs jag läst och det kunde ju inte passat bättre, En kurs som varit en av mina favoriter. Jag har även haft tid att titta på vidareutbildningar idag och jag har mina planer ganska så utstakade känns det som. Det är väll härligt. Men någon Psykoterapeut lär det inte bli. Först en psykologexamen, bara att komma in där är nästan mer kriterier, och högre betyg än att läsa till läkare. Sedan fem år minst, och efter det praktisera och bygga på. Men målet behöver inte vara det största, man kan sätta mål som man tror sig klara och då tror man mer på sig själv. Längtar och funderar över framtiden på ett helt annat vis då. Det känns så skönt att vara på ett bra spår nu med utbildning!

"Det är först i tystnaden som du kan höra dig själv"


Smile J

Titta vem jag hittade på Centralstationen idag! Rock Jay :)
Han darrade som ett asplöv när han lade armen om min axel.
- Du darrar, varför darrar du?
- Jag fryser....
Ja, Hässleholm var lite blåsigt men dock soligt. Strålande sol och jag blev ännu mer nöjd efter min shoppingtur under lunchen. Jag ser ut att komma från lilleputtarnas land....men jag ÄR kort...ha ha!!!
Sade att han skulle fortsätta med sin musik. Hans röst är amazing!!!


Pass

Idag är orden egentligen många. Men orken är slut nu. Ska lägga huvudet på kudden snarast!


Magkänsla

Åh, ännu en dag och..
- Är klockan redan halv fem?
- Va, kvart i 8?
Dagen har susat förbi. Imorse kom Ted på tio minuter innan vi skulle köra:
- MAMMA, kan du packa en påse med Trollkläder?
-What?
- Ja, du vet lite Trollkläder jag kan ha på mig.
Jag hade ingen aning om att det var utklädnad på g med idag, endast att de skulle ha Trollfest och han har haft med sin och lillebrors Trollbok "Under Ekens Rötter". Idag åkte två tovade troll med samt en Trollsminkad Ted. För det kunde mamma fixa snabbt och lätt, men Trollkläder trodde han kanske att jag hade i min klädgömma. Har lovat honom att vi ska spöka ut oss till Troll snart, både jag och han. Kan väll vara kul?
Självklart blir det ett stressmoment, som egentligen inte hade behövt vara det.
Båda barnen lämnade och Liten som blev lite ledsen, tungt. Bussen in och jag var inne i min musik när Vackra Jennica tjoade på min. En snabbtalk innan jag promenixade vidare till Praktiken. Ännu en dag 8-17...
Lunchen gick med i rasande fart idag, jakten på vårjackan blev inte lyckosam. Ha ha, bättre lycka nästa gång?
Väl hemma möttes jag av en Lias som klättrade upp i famnen och kramades och kramades.
- Har du saknat mamma?
Lias nickar och skrattar! Sådär med glimten i ögat...Men Ted...
Ted var lite konstig igårkväll, lite nedstämd och ovanligt trött. Idag möttes jag av en kille som låg på hallgolvet. Ledsen och halvsov. Fick upp han i sängen sin och jag valde att gå upp och prata med honom. Var inte mycket han ville säga, men efter en del om och men och en deal så berättar han varför han är så ledsen. För att han inte kunde leka med någon ikväll....Hm, jag sväljer inte riktigt det. Jag känner honom för väl för att riktigt tro på det. Jag litar på honom, men inte på honom när det är något han tycker är jobbigt att berätta. Jag hade lovat
(
har betonat för Ted alltid att när man lovar så lovar man) honom, en deal att om han berättade varför han var ledsen så skulle han få vara ifred och löftet höll jag. Han har sovit sedan dess och sover än. Har skrevit en novell (ha ha) till personlen på skolan och pratat med en väninna ikväll om det. Jag är orolig, men jag ÄR mamma med. En riktigt orolig mamma av mig, kan ju vara så att han bara är ovanligt trött just dessa dagarna. Jag hoppas det, att glada Ted hittar tillbaka snabbt.
Fotade mycket i helgen, självklart för att Lias fyllde år, och därav blir det ännu mer foto än vanligt. Bjuder på en fina bilder på mina pojkar i Happy tillstånd på självaste 2-årsdagen!

 Så underbart härliga killar!

 


Himmel och pannkaka

Jag skakar så stressad jag blev ikväll. Allt som ska göras, alla to dooooos...
Ha ha, jag sitter och andas lite innan jag hoppar in i duschen & sedan väntar de Desperata Hemmafruarna.
En dag som gått i 190 på jobbet, verkligen 190! Dagen gick så otroligt fort!
Väl hemma var det dags att hämta barnen, bara att hoppa i bilen och Lias var ute på promenad med G. Han blev glad när mamma ragga upp honom. Ted sprang fram till mamma med då jag såg honom komma ut och jag kallade vid grinden. Vi gjorde ett spontanbesök hemma hos Nana och hennes pojkar. En kopp kaffe och bus för barnen. Lias provade studsmatta för första gången, men han blev bara rädd och tyckte inte om det alls. Zeke däremot gapskrattade! Ted och Rami hann leka en stund, ville lekt mer men jag visste hur mycket som skulle göras hemma. Maken är sjuk och ni vet när en man är förkyld? Kommer hem och han sover bort sin sjukdom. Jag sätter igång med att plocka plocka, göra pannkakssmet och sätta fyr. Allt på en och samma gång. Barnen ser ut som två små lortgrisar och efter lite mat i deras magar (mina pannkakor blev inte stekta, smeten står i kylen), när de var klara att bada så skulle jag äta. Så det var bara till att snällt se till att barnen blev rena. Vad skönt att det inte var så mycket protester ikväll. Tack gode Gud för det! Jag var rak och bestämd ikväll och det behövs ibland. Två rena väldoftande pojkar och en saga om en katt som älskar ketchup. Ted somnar, Lias lallar men somnar och prick 20:00 sover båda. Tjohooo! Det funkade ju ganska så bra, ner och lägga i pannan och nu ska jag andas ut denna kväll. Jag är inte riktigt på topp jag heller, känner att det ligger latent i kroppen men att min kropp ställer in sig på att inte bli sjuk för det har jag inte tid med nu. Får inte missa någon praktik, och jag är sådan att ska jag stanna hemma så är det om jag har extremt hög feber eller magsjuka. Så jag kickar igång duschen nu, andas lite till och sedan är det mamma tid i en timme efter det. Tror att jag kommer sluta, eller vet att jag kommer sluta mina gröna tidigt ikväll.
Tack fina kidsen för att ni var så samarbetsvilliga ikväll, ni är mitt guld mina fina Kids!
Tror att jag skakat av mig den värsta negativa stressen nu, min puls lugnade sig då jag låg kvar och stund och barnen somnat. Detta lugn, denna känsla av att de är mätta och nöjda, rena och friska. Det lugnet är värt allt!

 


Congratz



 Maken 31 år, och det har vi firat med (förutom en vanlig arbetsmåndag) att beställa hem Thaimat som är en stor favorit hos alla tre pojkarna. Firat med presenter, och nu spånar vi på en present som kanske ska bli av?
The small boys är fortfarande pigga, och vakna och detta med att ställa fram klockan ställde till det lite igår för oss. Lias somnade efter midnatt(!!!!!) Hos mig i sängen, och sedan vaknat från och till. Därav väldigt lite sömn....
Därav trötta föräldrar ikväll som bara skulle vilja få en tid att dricka en kopp kaffe i lugn och ro, som det ser ut nu så blir det en annan kväll. Vi får la se, man ska ju inte ta ut något i förskott!


Mullvadar

Åh, dagen har varit helt sanslöst fin. Det har varit semesterfeeling idag. Efter allt kalasande igår så somnade Lias snällt i sin säng. Jag valde att stanna kvar hos honom och sova intill min lille 2-åring.
Vi vaknade utvilade vid 11(!!!) Oj oj oj, tiden ställdes fram och en timme gör mycket för två sjusovare. Kommer ner och de större pojkarna sitter och spelar spel, samma spel som jag och Ted spelade sent igårkväll. Heter "Med näbbar och klor" och är ett brädspel som innehåller både frågor, charader och olika kategorier. Ett spel där man lär sig fakta och tyda kroppsspråk. Kaffet var på och vi valde att denna soliga dag äta frukost i uterummet. Vilket semesterfeeling det är! Sedan drog vi oss alla ut. Solen gassade och Patrik drog igång motorsågen. Jag och Lilleman påtade i rabatterna, Ted lekte med kusin Alice som kom. Minsann så hann jag med alla rabatterna, och två maskiner tvätt ute.
Kläderna luktar som bäst nu på våren. Just att påta i rabatterna är ju bra nu. Jag är inget trädgårdsproffs men efter att ha haft hus i 5 år nu så lär man sig en del. Mycket att stå i nu på våren som sparar jobb på sommaren. Härligt när rabatterna är sådär "luckrade!. Vi hade grillmiddag kvar från gårdagen som vi avnjöt i uterummet. Senare fick vi kvällsbesök av Familjen Tillgren som fikade på kalas kakorna. Barnen lekte och vi vuxna tjabbade av oss. Vilken helg med många bravader! Lias har lite svårare ikväll för att somna...Mycket som hänt nu dessa dagarna och den lille killen har mycket att smälta. Vi har hunnit med ett bad ikväll jag och smågrabbarna. Jag var ju tvungen att skrubbas ordentligt då Lias (se bildbevis) skvätte jord som en liten mullvad!

 




Garden

Litet vårtips? Luckra rabatterna! Då har ogräset svårare för att fästa. Jag är på min sista STORA rabatt nu. Blir så grannt! Ta inte bort alla löv, blir näring till kommande blommor som snart tittar fram. Åh, en sak till....har tvätt UTE!


Hurra för Lias idag!

2 år sedan du föddes tidigt tidigt i morse....solen hade ännu inte gått upp men gjorde det då du bara var någon timme gammal. Åh, minns det så väl. Den lyckan skulle man vilja köpa på burk! Lias har än sålänge haft en superdag och fått bestämma lite vad han ville göra.En morgon i nya sängen med presentöppning!
Efter en fin frukost med favoriten Havrepuffar och Makrill på tub på mackan blev det ett bad med nya badleksaker. Sedan var det dags att gå ut, blåsa såpbubblor och leka i lekstugan. Plantera blommor och gräva. Det var full rulle innan alla gäster kom. Vi hann bli klara precis i tid! Vilket kalas! Tårtan blev så fin, kakorna lyckade och Lias njöt. Så mycket fint han fick! Han somnade i famnen och har vaknat för en stund sedan. Vi leker med bilar nu som han fick av oss. Populärt! Vi ska strax ut och grilla!

 

 


Två år sedan

Ganska så exakt skickar Pappa samma sms! Är han inte underbar!?
Jag blir rörd och minns tillbaka.
Lias blev lycklig över att få sin överraskning! Han sover nu i vanlig säng. Efter lite om och men läste jag "Morris" och sedan somnade han...,


The day before

Den stora dagen. Lias två årsdag. Tänk att inatt för två år sedan kom han. Jag gick och lade mig med aningar...
I nuläget har vi storshoppat på Maxi, helt underbart. Finns allt där! Sedan en sväng på stan i affärer och kalaskläder till pojkarna, blev fina Jeansskjortor till båda. Ännu mer presenter och smått och gott till morgondagen...
Hu, nu ska vi lämna av barnen en stund hos Svärföräldrarna. Underlättar för vi har massa att hittttt pååå....


Stekhett

Mot tegelväggen på jobbet! Verkligen stekhett! Älskar det!
Kom värme kom kom kom!!!! Vilken strålande rast. Kaffe i plastmugg och solsken!


7 sorter

Inte klar än för dagen....
Som kan ses är det ännu ett bak på G.
Lias kalas kommer bestå av 7 sorters kakor ala Old fashion, Farmors Tosca och min Tårta som ska förberedas imorgon, kommer i år bli blå.
Har inte hunnit in i duschen, bakar och smider medans järnet är varmt!
Lias fick åka hem från dagis idag, blir hemma imorgon med så att han är pigg på sin stora dag. Han är dock väldigt pigg nu som kan ses..


Hepp

Då kör vi ett pass, lyfta, svettas och bli sådär härligt glad!


I köket

Har jag spenderat hela kvällen....
Först tillagades det kvällsmat, pojkarna pytt och ägg. Jag chansade på blodkorv. Kunde jag fortfarande äta det? Tyckte det var så gott när jag var liten. Jajjamensan!
Efter det så har det bakats ikväll med till kalas. Syltmunnar och Chokladsnitt! Hederliga recept från förr
(då jag var liten flicka och mamma bakade till mina kalas)...
Gissa temat på kalaset? Har fler småkakor att baka imorgon. Men nöjd för kvällen...
Nu ska skoluppgift skrivas...behöver mer timmar tack ;)


Break

Med fina! Jag unnade mig mat från Restaurang idag! Vet precis vad jag ska ha till kvällsmat. Visst är det skönt att veta det! Åh vad jag trivs med alla flickor på min praktik!!!!!! Ni ger så mycket!


Sentimental

Är jag.


Robin Hood

Åh, what to say. Inte klokt vad tiden rusat iväg idag. En full dag på praktik, och idag DBT konsultation. Så intressant!!!
Det var ganska skönt att du tog mitt pass idag Mariana. Lias kändes varm vid hämtning och Ted såg inte alltför pigg ut. Båda två feber...
Lias är riktig piggelin nu igen. Men det blir VAB för Pappan i huset imorgon. Ted är inte alls pigg...feberyrar. Lias och jag har fått gott om tid att umgås ikväll. Både badat och bakat ännu en kaka inför kommande kalas. Lias är sådär underbart gosig, hängig på mamma och medgörlig. Han lallar och lullar och är så snäll. Gosar och kelar och tycker sååååå mycket om att vara nära nära, helst i famnen. Tar vara på det! Varje sekund!
Kom Robin Hood till fler idag?
Det gjorde mig pigg!!!


Två

Jag fastnade vid den stationära datorn och alla bilder vi har! Inte klokt hur många tiotusentals bilder!
Tittade i Teds 2 års kalas, dag och minnesvärda bilder från hans stora dag.
Det var den dagen han fångade sin första fisk! Hans två årsdag blev så fin. han fick göra precis det han ville, fiska! I år och om mindre än en vecka fyller Lillebror två år. Detta året blir kalaset på hans dag så han kommer bli så uppvaktad! Hela släkten kommer i vanlig ordning, detta året bjuder vi på go fika. Såklart bara bakat by hand. Kanske att vi åker och fiskar dagen efter, med fikakorg och vatten att leka med och kladda med sand. Lias önskar sig nog sol i helgen så att han kan vara ute så mycket det bara går! Han är precis som Ted där, det har de gemensamt. UTEMULLAR!

Åh, liten blir stor!









Gå i ide

Åh, idag kändes det som om jag ville gå i ide som Björnarna gör.
Jag har varit så extremt trött hela dagen. Glömt saker, missat saker och snurrat till det helt idag. Enda lediga dagen och det var nog behövligt. Vi fick sova ett tag idag iallafall, vaknade av att Izor hulkade. Det rann sagel ner från hans lilla mun. Han fick kräka lite och sedan blev han pigg igen. Jag blev lite orolig. Kaffe på det och sedan kickade vi igång dagen. Innan jag visste ordet av var det dags att åka för att bli klippta jag och småpojkarna. Jag startade och det var nog ganska så smart, medans Lias var lite lugn och kollade runt med största vaksamhet. Ted blev grann och sedan var det Lias tur. Han satt inte still mer än en halv sekund och uppdraget fick avslutas. Josse gjorde så gott hon kunde, och nu kan han se iallafall. Han är ju så långhårig, men längden ville jag behålla. Lite charmigt...Han får ha sin lilla frilla ett tag till. Josse hade så rätt i att inte skrämma upp honom i onödan. Nu har han provat iallafall och vi tar ett ryck sen igen. Jag fick avklippt en bra bit som vanligt, kan det varit en 8-9 cm? Men som vanligt så säger Josse att det inte märks. Men visst känner man det. Helt underbart vilken skillnad det blir på håret. Lika nöjd varje gång även om det aldrig blir någon större förändring.
Jag körde sedan vidare till Tyringe, och tittade på Våningssängen som ska flytta hem hos oss till barnen, pratade lite snabbt sedan var det tre sömniga som körde hem. Kvällsmat och chokladbullsbak. Barnen nattade med trollsaga och hade jag inte varit så envis så hade jag nog somnat på soffan med de i eftermiddag då vi kom hem. Men inte kan man väll sova bort en tidig kväll. Har inte ro till det, även om jag var så trött så att jag mådde illa. Så mycket att göra så mycket att stå i. Men en fyrdubbel sats chokladbollar i frysen nu. En av alla kakor som ska bakas till kommande viktiga kalas. Nu är även tidingen mailad med, klart Lias ska vara med i NSK...


I min väska

Visst är det kusligt när man tittar i sin handväska och hittar både det ena och det andra? Oj oj oj...
Massa saker som man letat efter, saker som borde ha slängts och saker som är totalt onödiga. Ganska så skoj. Städa lite här och lite där....(Klämmor,tuggumi, hårband, vantar, snöre, knippor, halstabletter, böcker, kvitton som är hundra år gamla, parfym, läppstift, glitter, damm, pennor, pengar, visitkort.....kom ihåg lappar, kalender som aldrig använts, lurar...)

Annars denna lördag erbjuder en kvälls jobb. Verkligen dags att börja förbereda för ett stundande kalas. Om en vecka fyller Liten Lillebror Lias 2 år. TVÅ HELA ÅR. Sanslöst! Tänk att det snart är två år sedan han kom till världen, den tidiga morgonen då alla sov...


Grillning vid vatten

Finns det något mysigare? Picknick, vatten...åh, solnedgång!

 


Lunch

En hel timme är lyx ju. Man hinner med både det ena och det andra. Blev idag ett besök på HM och en svart loooose kavaj. Svart är da thing! Letar fibrilt efter något koboltblått...så fint ju!
T- shirt och jeans till det....de e nice! Sitter och lapar sol, i eftermiddag ska jag göra bort mig i bowling...;)


Converse väder

Men ändå vintern jackan ännu. Ha ha! Kan inte släppa den riktigt än.... Vi behöver alla en varsin vår jacka...vad blir det för någon i år?
Ännu en morgon på bussen, M övningen igår var enkel och något man kan göra precis var som helst. Får berätta mer då jag själv reflekterat mer över det....


Mindfulness

Övning idag.
Ska bli så himla attans intressant!
Medveten närvaro! Jag är där jag är.


Kreativt och lekfullt

Kvällsfotografering vid sjön. Ted visste precis var kristallerna som han pratat om fanns, ville så gärna visa så begav oss dit. Solen höll på att gå ner, jag knäppte massvis med bilder och blev eld och lågor över alla vackra bilder. Hur man kan leka med ljus, bländare och slutare. Så kul och Ted log. Han såg hur lycklig jag blev!
- Visst var det fint mamma?
- Tack älskade för det fina du gav din mamma!
Resluterade i mycket lek med slutartid och bländare.
 Dessa underbara egenskaper som en kamera har, som ett öga ju...


Livskvalité

Åh, det var helt underbart att se havet igår.
- Är det havet???!!!!
Tänk så lycklig man kan bli över så lite?
- Det gör mig lycklig att se dig så lycklig. Det ger mig mycket!
Kan inte annat säga än att dessa två dagar har ännu gett mig så enormt mycket. Vilka människor jag träffat!
Såg hur lyrisk jag blev, ja det blev jag!
Det behövs inte alltid så mycket. Alla har vi våra ljusglimtar, då vi känner, ser, luktar, hör eller smakar det där lilla extra....


Visshet

Det där.


Sov gott

Åh, det är med tårar i ögonen jag tänker på min vän. Hur jag som barn var så nyfiken på våra nya grannar från Huvudstaden. Tänk så mycket spännande hon kan berätta! Jag var så nyifken på henne, och är det fortfarande. Hur jag trivdes så bra, hur jag kunde springa in och bara få vara jag när jag var hos henne. Hur hon alltid tagigt hand om mig, tröstat mig, kommit med kloka råd och sagt saker till mig som ingen annan vet om. Hur vi kunde prata i en evighet jag och Hon. Hur många hemlisar vi hade, som alltid kommer att förbli hemlisar. Hur jag ännu mer tänker nu på vad hon sade till mig sista gången vi träffades ensamma. Blicken när vi träffades för sista gången fast dock inte ensamma. Enormt tomrum. Och hur man än vrider och vänder på det så tänker man:
- Varför, tänk om....Ord som ekar i huvudet.
Fast jag olustigt nog precis läst ut en bok om just döden och att vi ska prata om det. Det är något vi alla kommer uppleva en dag. Något som är så obehagligt att prata om.
En enorm separation, en kris och en fjärlig som får vingar.
JAG kommer sakna dig, enormt mycket. Kommer veta i mitt hjärta att det visa du sade till mig är sant. Men, då blir jag ännu mer ledsen och tänker....
- Jag behöver ju dig....vi hade ju så mycket mer att prata om. Vanliga känslor, måste man få ha.
Måste jag få ha nu..
Älskar dig du visa kvinna. Du med dina röda rosor och kärlek till gott....

 


Halv

Precis hoppat på bussen. Utan att säga något slår busschauffören in 18 kr, vilket är biljett för halv/barn. Jag säger inget, fult? Ler och tänker att han borde fatta. Icke verbalt språk från mig säger allt. Han ger mig biljetten, så idag åker jag på halv. Alltså är jag 15.....
Om jag är nervös idag? Åh jo lite, jag är ingen superkvinna. Fast det är en känsla vi inte föds med, den där nervositeten.... Märks det att jag läst ut en bra bok nyligen? Jovisst!


Söndagsmorgonen

Åh, efter att klockan ringt vid 8 kunde jag omöjligt somna om. Spratt i benen som det oftast gör! Ha ha! Jag smög så
gott jag kunde till gymmet och Crosstrainern. Där stod jag i min lilla värld....
Erica kommer och söker mig, hon visste var jag var. Ha, undrar hur det kan komma sig? Hon känner mig ;)
En underbar hotellfrukost med ljuvlig takutsikt. Blev så sugen på att åka till Kina nu! En härlig dusch, som Erica säger:
"logga ut från hotellet"...
In i bilen, solen skiner och gissa vad som spelas i bilen? Up up up uuuuup!!!


Vinnare

Som verkligen är värdig! Hela globen gungade då hon visade sig.....hon är helt fantastisk! Gör något helt nytt, spännande och euforiskt!
Kunnat spana på Greenroom hela kvällen, gungat till bra artister och delat glädje med många! Lycka! Grattis fina Loreen!


4

Flickor som samtidigt ska pudra näsan!!! Ojojojoj!


Som jag skrev

På fajsbooook.
" en korvajävel i halsasatan med durumvetebröd. Man får ha lite nöjsamt då och då. Kaffe på detta satt som en smäck...förbi Norrköping nu. Erica behind the weel. Laddar med musik!


E4

Mot Huvudstaden!
Vi ska heja på Loreen, dansa till Dannys Amazing & jag ska bli euforisk av pojkarna i Dead by april! Sau bra!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/193633/images/2012/pic_193206387.jpg" class="image">


Aporna

Vakna när mamma kommer hem!


Leka

Vi har verkligen myst, lekt och varit med våra små nu på förmiddagen. Två mammor som har separationsångest. Ha ha! Men mammor behöver också komma iväg och leka! Vi har noppat ögonbryn, druckit kaffe och planerat outfit. Wohoooo!
Sitter i bussen och lyssnar på Europes fantastiska låt: I'll cry for you! Love that song ;)

 



Mamma & Molle min. Åh, lille Bamsesnuffen. För Bamse vet han vem är! För mig påminner Bamse om Ted, ja alla Teddynallar/björnar är Ted. Sedan den dagen han föddes...Så Ted har med haft denna som myströja en gång...



Till skolan

Snön smälter sakta men säkert bort, katterna är faktiskt ute och känner på snön med tassarna. Försiktigt trevar de sig fram och smyger på möss. Himlen är grå idag, och det ser ut att bli en ganska så grå dag här i Norra Skåne. Var detta bara ett såkallat väldigt tidigt aprilväder? Kommer våren på riktigt nu, eller ska man bli lurad igen?

Har precis skjutsat min Store Påg till skolan. Åh, där går han in på skolgården med Puma väskan på ryggen, overallen som en Pingvin (skulle han tvunget ha) och innan dess har vi haft en fin stund nu på morgonen. Vi har pratat om drömmar. När jag väckte honom idag sade han:
- Nej, mamma väck mig inte än. Jag vill drömma klart..
Det känner jag igen, inte än...Jag vill drömma klart och det måste man få göra. Fick sedan höra om drömmen. Först ville han inte berätta...Sedan sade han utan att vi pratat om det..
- Mamma, du var med i drömmen. Jag drömde att vi var i Jurassic Park. Vi var jagade av Dinosaurer. De tog Lias, så vi sprang hem och hämtade stekpannor och grytor och slog dem i huvudet. Sedan flinade han glatt, för inte kan man väll springa hem och hämta stekpannor? Men i hans lilla värld så är Jurassic Park inte alls konstigt. Underbara unge! Vi lyckades rädda Lias iallafall. Det var ju det viktigaste han ville han sagt med drömmen.
Tänk vad drömmar kan säga oss saker!
Uppmanade Ted att vara vaken tills jag kommer hem ikväll efter jobbet, för imorgonbitti åker jag..
Jo, han skulle minsann vara upp. Kommer säkert komma hem och han sitter och spelar intill sin far, två lika speltokiga pojkar. De kommer säkert sitta med exakt samma stil och vara inne i spelet...Ha ha!

Jag sitter nu här och ska förbereda lite inför APU som startar på måndag för mig, blod svett och tårar i fyra veckor. Något nästan varje dag och mer än vad det är nu. Ska fundera ut lite litstiga saker jag vill uppnå med min sista praktik. För det är i praktiken man lär sig, läsa kan man göra mycket men det är i verkligheten som kunskapen får provas på. Ser fram emot det och jag hoppas på en lärorik tid.





Följa med

Åh min skapare. Nu är jag helt slut!
Efter en dag på jobb har det varit fullt ös tills nu. På pricken nu sätter jag mig ner som en slagen hjälte och andas. Väl hemma efter ett cirkelpass var det disk sedan igår, tvätt som fick tvättas om, hängas upp, plocka, nya kläder till barnen och elda elda. Köket var som en krigszoon och jag höll på att spy på det. Bara att bita i det sura äpplet. Kvällsmål till de små och mig, slängde ihop LCHF på plåt....
Ren Lias, nöjd Ted som fått ett nytt spel idag. Då vill man ju helst inte sova. Jag har börjat packa och snusar genom garderoben efter Mellofinal outfit. Ska man våga ta med coola klackarna?
Jag sitter på golvet, har inte kommit in i duschen än. Hujedamej! Hur jag hinner? Ingen aning...
Puss och mys på er mina små glöttar! De sover gott nu, ser så härligt ut!

Katten Izor vill prompt följa med.
- När åker vi matte?

 

 



image description


Du skojar

Åh! Med ett icke stressigt och väldigt smidigt katthopp gick jag ur sängen. När jag tittar ut håller jag på att tappa hakan, snö! Det vräker ner. Nu har jag två i lands problem på lördag. Köra i snö, samt vad i hela friden man ska ha på sig?


Naken

Känner mig helt näck utan min kamera. Lustig? Nej, tycker jag inte. Vad skulle var och en känna sig naken utan? Jag hade lätt klarat mig utan en tv för att ta ett exempel.
Nu är min trogne tjänare sedan fem fantastiska år tillbaka snart i en annan flickas händer. De lovade att säga till henne att inte repa! Ha ha! Jag ser med spänning fram emot den nya, men ändå saknar My Old black one. Hur kan man bli så fäst vid en materiell sak? Wonder why?
Annars har vi haft en fin dag tillsammans och barnens vårgarderob lite uppdaterad. Mammas med, dock mest ännu fler fina stickade tröjor till fint pris. Ett vackert vårlinne med favoriterna fåglar fick följa med hem. Sedan äter vi strumpor här hemma! Därav strumpinköp....
En glad sväng på stan! Kidnappade med Tina hem. Kaffe, vi och att bara få träffa henne. Jag har läst ut en bok i badet, lackat naglar och bäddar ner mig med ännu en bok nu....


I did it

Då var efter mycket velande en ny kamera beställd. Fick dock lugna mig, och inväntar med macroobjektivet. Men det är något som står högt på min önskelista, precis ett sådant macro jag vill ha. Jag börjar med att uppdatera med en ny "amatörsystemkamera". Varför den nu kallas amatör, det är inte bara huset som gör ägaren utan hur man använder den.
 Jag ska ut och fota så fort jag får hem kameran och så fort jag får chansen!
Det blev en Canon EOS 550D. Snäppet värre och bättre än 1100D. Har verkligen läst och läst och funderat...
Kitobjektivet man får till är helt ok med en bra bildstabilisator, fast ett macro lockar som som sagt så får det vänta. Kitobjektivet som är ett 18-55 IS objektiv. Bra att lära känna kameran med! Min filter passar till denna och andra tillbehör, lovely Canon. Så är det, är man en Canon så är man en Canon. Är man en Nikon så är man en Nikon. Har faktiskt fått konstaterat av proffs att detta är den väsentliga skillnades, vad man är. Ha ha!

EOS 550D


Längtar

Efter er!


Hjälpa till

Liten kan minsann!
Så otrolig som kommer med en betydligt mindre pinne att dela på. Kommer självmant med en pinne i sin lilla hand och ska hjälpa till...


Sover

 

Mamma hemma, barnen sover. Mamma med trött.
Ska göra ett gasellhopp in i duschen sedan ett kaninskutt upp i sängen.
Vill ha värme på kinden & havsbris.


Säger som Nike

Just do it!
Helt fantastiskt med 10+! Solen gassar och jag har redan varit i stan en runda med bilen. Bror min pimpade den lite efter tvätten i helgen. Märket flög bort, och lillebror satte på ett nytt. Ska snart samma väg in igen, fast med buss. Biblioteket ska besökas, och sedan väntar en kväll på jobbet. Idag hade jag samvetskval då jag lämnade Lias på dagis. Fick dock höra att:
- Han har det bra här! Ni har haft kvalitetstid hela helgen.
Åh, det behövde en blödig mamma höra...
Tänk vad man är tramsig?
Vaknade idag med en elak förkylning, både jag och Ted. Huvudet spränger men som tur är så vet jag att det inte kommer gå isönder. Lugnande va?

 


Valet och kvalet

Jag sitter nu här, nöjd med en effektiv helg. Lagom med allt, skönt att ha en hel helg och hinna göra och pyssla med det som är måsten men ändå så kul. Älskar att vara ute och arbeta! Lias har faktiskt varit ute HELA dagen förutom matpausen, annars fika ute. Vid fyra tiden ville han faktiskt in...ha ha. Lekt i grusen och geggan hela dagen, gissa om han inte var ren? Ted har haft kusiner här hela dagen.

Jag sitter nu här och velar. Typiskt oss människor, följer inte magkänslan...
 En tjej som var och tittade på min kamera idag. Åh, känns i hjärtat om jag ska släppa den. Min trogna vän nu i fem år. Men faktiskt dags att uppdatera sig, så mycket som jag fotograferar, och ett intresse som hållt i sig sedan jag var liten. Då är det faktiskt en investering. Vad man önskar men inte plånboken. Ha ha.
 Hör ni hur jag argumenterar mot mig själv men ändå till min fördel?
Jag har fastnade vid Photoshop igårkväll/natt och sitter här nu med. Har läst massa om kameror, och objektiv. Jag tror att jag bestämt mig. Det är ju så att objektivet är så viktigt det med. En Canon 7d får vänta, min plånbok gråter om jag köper den. Jag tror att det blir en Canon 1100d, tar kitobjektivet med (tror jag). Sedan efter massa tips och råd så blir det ett Tamron Macro. Ska jag? Ha ha...Vill kunna fota i mörker enklare UTAN blixt, använder väldigt sällan blixt. Därav blir det ofta mörka, nästan underexponerade bilder. Inte riktigt fint det heller, och det är inte alltid det går att rädda helt. Sedan vill jag kunna fota saker i dess naturliga storlek, riktigt nära.
Voila, ett macro! Tjååång!




Hjärtar

Dig Farmor.
Solen har strålat idag med, dock inte lika varm vind. Veden som var kapad är kluven och under tak. Har dock mer att både kapa och klyva så frivilliga som vill vara med på ett vedpass med stretch efteråt är välkomna en annan dag. Träning till Max!
Bilen är både ren invändigt och utvändigt. Skiner ikapp i solen! Uterummet fritt från skräp av renovering. Toastolen i badrummet klar och jag kan konstatera att denna helgen varit väldigt produktiv!


Igår lördag



Sister in law.
A nice time, fine evening.
"Spontanmellokväll" med Svägerska, Håkan och kusinerna. Alla barnen superduperrena, gottebord, Mello, Fridans, musik, skratt, mys, skvaller, bus,sång, kärlek...
Barnen är som tokiga i Sean Banan! Vi dansade loss vi med!


Gissa vem barnen vill ska

Gå till GLOBEN? Ha ha ha!


Kaffe i solen

Solen värmer gott! Nu går vi ut och arbetar i trädgården, klyver ved och hoppas på kaffe och lekgäster!


Fredagsfräscha

Fantastiskt! Bara jag och Ted. Lias sov och vi fick en stunds lugn och ro. Pratade om allt mellan himmel och jord...massage från karet. Ted sade:
- åh, detta är livet mamma!


Vår i mars

 

 

 


Vi har varit ute hela dagen! Vårstädningen är påbörjad!
Underbara underbara!


Mars

Nu kommer våren snart, den står runt hörnet och sneglar, kikar försiktigt fram. Denna månaden fyller lille Molle 2 år! Tänk Liten Lillebror Lias 2 år! Jag blir skraj, vill stoppa tiden!


Större

 


Tja, efter en rivig dag minst sagt (märk väl rivig) så efter en titt hemma begav jag mig till Torsdagscirkel träning.

Jaha, hur ska man nu göra för att verkligen bygga muskler (inte bara pumpa), det ska ju synas lite. Inte bara då man nyss tränat. Jag vill absolut inte se ut som Arnold Guvenören men....Hallå! Får kanske se till att verkligen införskaffa ordentliga proteindrinkar, och hälla i mig efter träning, eller innan? Ja, vad som helst men jag totalvägrar att äta kolhydrater i mängder. Trivs så bra med så jag äter nu, ingen svullen mage & framför allt: inte ont i magen (av mat iallafall).Nu pratar jag bygga kroppen, forma den, och tighta den. Klart att det inte ska vara omöjligt. Kvinnor har dock svårare för att bygga muskler så det syns, och bygga muskler över huvud taget. Men denna kvinnan ger sig inte...Ger detta tid.
Ja, sitter i mina insvettade kläder ännu, barnen sover och jag ska klart tappa upp ett bad. LEDIG imorgon och satan i gatan vad jag har massa planer, as usual. 
 


Hallelulja moment

Åh, fick russinfingrar! Helt underbart!!
Väntan är nu över för oss alla fyra. Att sedan sätta tassarna på ett varmt och rent golv, obeskrivligt. Karet är döpt i skumpa, namnet blev Lennart!
Well, piggelin idag!


RSS 2.0